P. 1
0 27 Proiect de Activitate (1)

0 27 Proiect de Activitate (1)

|Views: 4|Likes:
Published by Dumitrita Budac

More info:

Published by: Dumitrita Budac on Jul 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/09/2015

pdf

text

original

Proiect de activitate Integrata

Unitatea de invatamant: Gradinita P.P. Chisoda Prof.pentru inv.prescolar: Donoiu Camelia Daniela Grupa :Mica Data : 5.04.2011 Tema anuala:,,Cum este/ a fost si va fi pe acest pamant?” Subtema: Culorile primaverii Categoria de activitate :Activitate pe domenii experentiale Forma de realizare: Activitate integrata (ALA 1 + DOS) Forma de organizare: Frontal, individual Tipul de activitate: consolidare de cunostinte Mijloc de realizare: joc didactic/ lipire Durata : 30’ – 35’ Locul desfasurarii : Sala de grupa Obiective operationale: DOMENIUL OM SI SOCIETATE

. lego. conversaţia. BIBLIOGRAFIE:  Curriculum pentru invatamantul prescolar” (3-6/7 ani) M. observaţia. hârtie colorată.T. Stiinta :  sa coloreze imaginile  sa formeze grupa fluturasilor si grupa florilor STRATEGII DIDACTICE: a) METODE ŞI PROCEDEE: explicaţia.E.fise cu imagini. 2008. lipici. exerciţiul. demonstraţia.C. creioane colorate. b) MIJLOACE DIDACTICE:. .o sa denumeasca materialele necesare realizarii temei o sa lipeasca materialele primite pentru realizarea temei propuse o sa lucreze cu grija pentru a pastra aspectul ingrijit al lucrarii o sa participle cu interes la activitate o sa manuiasca cu indemanare materialul primit ACTIVITATI LIBER ALESE Constructii:  sa construiasca gardul gradinii  sa se integreze in grup pentru realizarea temei dezvoltand relatii de cooperare.

asa ca va propun sa o ajutam . copiii grupei mici. ii roaga sa o ajute pentru ca ea este foarte ocupata cu alte pregatiri Eu cred ca e foarte frumos faptul ca ea s-a gandit la noi si ne-a scris. “Activitati integrate pentru prescolari” Evenimente didactice Continutul stiintific Metode Pentru buna desfasurare a activitatii se vor lua Strategii didactice Mijloace Forme de organizare Evaluare 1. Voi deschide scrisoarea si ii voi anunta pe copii ca Zana Primavara. Explicatia Frontal Manifesta interes si atentie . Momentul organizatoric urmatoarele masuri organizatorice: -Aerisirea salii de grupa -Aranjarea mobilierului -Pregatirea materialului didactic -Copiii vor intra in ordine si disciplina in sala de grupa Azi cand am intrat in sala de grupa am gasit o Frontal 2.Captarea atentiei scrisoare pentru voi.

rosii..La centrul Stiinta .lipire  Se intuieşte materialul ce trebuie folosit.Ajuta fluturasii sa ajunga la flori”. vor ajuta fluturasii sa ajunga la floare si vor lipi laleaua..Anuntarea temei Educatoarea le spune copiilor ca Zana Primavara le –a pregatit multe surprize. Cosulet cu Explicatia Fisa Creioane colorate Individual Macheta cu flori (gradina) Lego Individual Rezolva corect cerintele Individual Explicatia Frontal Demonstratia .Gardul gradinii ” .  Se analizează modelul educatoarei. In functie de ecusonul primit (lalele galbene. Le comunica copiilor ca astazi vor construi gardul gradinii.La centrul Constructii vor construi . In cadrul centrelor de interes am integrat domeniul om si societate:. 4. albastre) copiii se vor aseza la centrele de interes deschise..Explicatia 3. vor colora grupa cu doua elemente si vor conduce fiecare fluturas la o floare . Dirijarea învăţării prin abordarea integrată a conţinuturilor Copiii au de realizat urmatoarele sarcini .Laleaua”.fisa vor forma grupa fluturasilor si grupa florilor.

conversatia 7. Se demonstrează modul de realizare al lucrării.Incheierea activitatii Activitatea se va încheie cu aprecierea muncii copiilor Individual .  Se execută mişcări pentru încălzirea muşchilor mici ai mâinilor. Dupa ce copiii au indeplinit 6. Copiii se vor muta la alt sector dupa ce au rezolvat sarcina primita Voi avea în vedere ca fiecare copil să participe la domeniul om si societate .se va alege lucrarea cea mai frumoasa.  Se trece la realizarea propriu-zisă a lucrării. conversatia Aprecieri individuale si colective Explicatia Individual Conversatia floare. frunze lipici Evaluarea se realizează prin expunerea lucrărilor.Evaluarea lucrarilor sarcinile de la sectoare se vor aprecia lucrarile cele mai reusite are loc Turul Galeriei. Voi supraveghea cu atenţie poziţia copiilor la măsuţă şi îi voi coordona pe cei care necesită Exercitiul ajutorul.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->