Despre noi

Istoric

 

Suntem  un grup de practicieni sistemici care, în iunie 2008, am fondat Institutul pentru Cuplu și Familie ca organizaţie non-profit pentru promovarea calităţii în domeniile aplicativ şi formativ ale intervenţiei sistemice pentru persoane, familii, grupuri şi organizaţii.

Noi privim organizatia ca o modalitate de fi împreună, de a ne pune în legătură resursele individuale pentru a le multiplica efectele. Astfel constituim o bază care ne oferă energie, repere și oportunităţi de a ne dezvolta continuu.  Fiind impreună cu siguranță avem mai mult si ceva in plus, decât are fiecare dintre noi  în parte. E o lege a sistemului.

Experiența noastră profesională cuprinde peste 14 ani  de intervenție psiho – socială cu diferite categorii de clienţi, şi peste 7 ani de  psihoterapie și consiliere,  organizare de programe de formare profesională, cursuri de educaţie continuă, ateliere de lucru.

O premisă importantă în geneza institutului  a fost programul de formare în psihoterapia sistemică de familie și cuplu, realizat  printr-un proiect de diseminare a abordării sistemice în psihoterapie, susținut de formatori olandezi din cadrul NVRG şi coordonat de psihoterapeuta Anneke van Steenbergen -  Postma. Pentru cei care, apoi, am fondat  Institutul, aceasta a fost  oportunitatea de a beneficia de formare profesională cu un standard ridicat de calitate, a fost ocazia de a parcurge împreună calea specializării în psihoterapie, de a ne cunoaşte și de a descoperi că împărtăşim valori şi planuri de viitor.

 

Ce oferim

1/5

. pentru probleme ale vieţii sexuale etc. de viaţa familială. dar şi persoanele care doresc să comunice mai bine ori să devină mai performante în interacţiunile lor. de cuplu sau familială etc. adolescenţi. părinți. psihoterapie. relațiie cu ceilalți: partener.abordarea personalizată a  problemelor fiecărei persoane  . . colegi. Serviciile noastre oferă: .dezvoltare personală. alte rude. Pot beneficia de servicii atât persoanele care doresc să îşi îmbunătăţească relaţiile.   2/5 .intervenţii specializate pentru copii.timp și loc pentru a gândi  și simți. șefi. coaching. .programe speciale de dezvoltare personală  pentru îmbunătățirea autoevaluării. au gânduri neplăcute sau prezintă tulburări psihosomatice. .emoțional. de socializare. de viaţa profesională.sprijin în a regăsi echilibrul necesar sănătății fizice și psihice . confidențialitate.atenție.Despre noi   Pentru persoane   Institutul pentru Cuplu și Familie se doreşte a fi o resursă  pentru persoanele care apelează la consiliere.ajutor spre a clarifica și optimiza trăirile  personale.  etc. . pentru diferite stări de dependenţă. pentru a experimenta și schimba. precum şi cele care au afectat echilibrul psiho . alte persoane. Venirea la un psihoterapeut se face atunci când oamenii nu mai reușesc să își îndeplinească optim funcțiile specifice legate de autodezvoltare. copii. un cadru de siguranță și protecție. depășirii fobiilor. adaptarea la un nou loc de muncă sau la o situaţie nouă în viaţa individuală.

preoți.informații. din partea Institutului. Ministerul Muncii       Pentru organizaţii   Organizaţiile publice sau private. psihologi.) pot beneficia în cadrul institutului de: .umane Profesioniștii care lucrează în domenii socio-umane (psihoterapeuți. care au nevoie de relaţii sănătoase în echipele de lucru sau  care se confruntă cu probleme la nivelul interacţiunilor dintre angajaţi ori dintre angajaţi şi conducere pot beneficia.  profesori etc.accesul la formatori/supervizori din  România și din toată lumea . atitudini profesionale și șansa de a le exersa. Colegiul Medicilor.traineri profesioniști și un grup . consilieri. 3/5 . asistenți sociali.cursuri şi alte activităţi de formare continuă acreditate de Colegiul Psihologilor din România. abilități. profit sau non-profit.programe de formare ce respectă standardele de la nivel european . resursă . . medici de familie și de alte specialități. care urmăresc să îşi îmbunătăţească resursele umane. pedagogi. psihiatri.Despre noi Pentru practicienii din domenii socio. de  intervenţie clinică organizaţională bazată pe modelul sistemic.

Membrii institutului sunt  atestaţi ca psihoterapeuţi formatori – supervizori de Colegiul Psihologilor din România. în ansamblu. presiunile pe conducere şi angajaţi pot ajunge să fie prea mari. adaptări rapide. Institutul este acreditat ca furnizor de formare profesională pe plan național.Despre noi Într-o lume corporatistă foarte concurenţială. Intervenţia unui consultant sistemic poate fi opţiunea potrivită pentru a depăşi cu bine impasul şi pentru a creşte randamentul resurselor umane şi eficienţa organizaţională. soluţii noi. Acest interes este reflectat și de acreditările şi poziţiile  obținute de Institut și de membrii acestuia. de impas. iar Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii i-a atestat ca formatori pentru adulţi. fiind membru al  EFTA TIC.       Acreditari şi colaborări   Un reper de bază pentru acțiunile derulate de Institut este păstrarea standardelor profesionale la un nivel calitativ ridicat. de Colegiul Psihologilor din România și este agreat la nivel european. 4/5 . unde se cer mereu produse noi. abordări eficiente. iar oamenii şi relaţiile dintre ei pot ajunge în situaţii critice.

Institutul pentru Cuplu şi Familie este membru fondator al Platformei Sistemice .Despre noi Pentru derularea programelor sale. Colegiul Medicilor Iaşi.F. Universitatea Petre Andrei din Iaşi.P. Spitalul de Psihiatrie Socola şi Asociaţia Psiterra. Institutul colaborează cu organizații naționale și europene: Asociația pentru Promovarea Femeii din România ( A.R. Fundația Păpădia . Timişoara). alături de Colegiul Medicilor Iaşi. Institutul Lorentzhuise din Olanda. Asociația Social. 5/5 .Impact din Pitești.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful