Povreda engleske zvijezde

Broj 1470
Miralem Pjani} igrao samo poluvrijeme

Sarajevo, utorak, 16. mart/o`ujak 2010.

Dejvid Bekam propu{ta Mundijal
Haris Seferovi} o kontaktima sa [vicarcima

Edin D`eko u srijedu puni 24 godine

Povreda koljena nije ozbiljna

Sretan ro|endan golgeteru!

Nisam razgovarao sa selektorom Hicfeldom

Zvjezdan Misimovi} u sjajnoj seriji ekipe Volfsburga
Misimovi} slavi sa D`ekom i suigra~ima: „Vukovi“ se nadaju da }e pro}i Rubin
(Foto: AFP)

Tri me~a, tri gola

Elvir Rahimi} u Ligi prvaka

Sevilja nije bez mana

Aktuelno

avaz/sport/ Sarajevo, utorak, 16. mart/o`ujak 2010.

2

Razvan LU^ESKU, selektor Rumunije, o stanju u reprezentaciji

Mutu je stvorio negativnu atmosferu
Jedini problem je {to mene mediji napadaju, a ustvari glavni krivac bi trebao biti Mutu - ka`e Lu~esku
enad`er Adriana Mutua, \ovani Bekali (Giovanni Becalli) se nada kako }e njegov klijent, napada~ Fiorentine, dobiti kaznu suspenzije u trajanju od samo tri do ~etiri mjeseca, nakon {to je dva puta bio pozitivan na doping testu u januaru. - Moj osje}aj je da }e biti ka`njen, ali mislim da to ne}e biti na du`e od tri ili ~etiri mjeseca. Sada samo moramo ~ekati kona~nu presudu. Mutu je tu`itelju pokazao bo~icu tableta, na ko-

M

joj pi{e kako je proizvod 100 posto prirodan. Napravio je gre{ku i priznao je, a to je da nije konsultirao ljekara za savjet prije uzimanja ovog proizvoda - rekao je Bekali. U isto vrijeme selektor Rumunije, Razvan Lu~esku (Lucescu), smatra da je oko reprezentacije stvorena negativna atmosfera sa „slu~ajem Mutu“. On smatra da Mutua treba kazniti za gre{ku koju je napravio, ali u isto vrijeme se nada da ona ne}e biti du`a od {est mjeseci. - Mutua treba kazniti, ali

Mutu i kokain
Italijanski olimpijski odbor (CONI) je u januaru objavio kako je Mutu bio pozitivan na sibutramine, lijek protiv debljine, te bi 31-godi{nji nogometa{ mogao biti suspendiran na du`e vrijeme. [pekuliralo se kako bi Mutu, kojemu je italijanska nogometna liga izrekla privremenu kaznu suspenzije, mogao biti suspendiran na dvije, pa ~ak i ~etiri godine, budu}i da je i ranije bio suspendiran kada je bio pozitivan na kokain. Mutu i Lu~esku: Da li }e zajedno otvoriti kvalifikacije

nam je isto tako potreban. Jedini problem je {to mene mediji napadaju, a ustvari glavni krivac bi trebao biti Mutu - ka`e Lu~esku. Mutu nije jedini problem u reprezentaciji Rumunije. Lu~esku se `ali i na Kristijana Sapunarua (Cristian) koji je ka`njen sa {est mjeseci nakon tu~e sa redarima nakon utakmice Benfika - Porto. Sapunaru igra za Porto, ali je napravio glupost sa tu~njavom. - Kazna bi bila i ve}a, da redari nisu provocirali - dodao je Lu~esku. Situaciju sa Rumunijom svakako i mi moramo pratiti sa posebnom pa`nju, s obzirom na to da su nam oni, prema prognozama, najve}i rival u borbi za drugo mjesto u kvalifikacijama za Euro. Sapunari i Mutu }e do na{e prve utakmice sigurno biti u redovima Rumunije, jer prvi me~ s njima igramo tek 25. marta sljede}e godine. A. S.

Debatik CURI, stoper reprezentacije Albanije o na{oj kvalifikacionoj grupi

BiH je kandidat za prvo mjesto
Bosna i Hercegovina ima dobru mom~ad, sa mnogo kvalitetnih igra~a - ka`e stoper ukrajinske Vorskle
Debatik Curi (Curri), stoper reprezentacije Albanije, dao je veliki intervju za albanski internet portal „Albania Sport“, gdje je izme|u ostalog govorio o na{oj kvalifikacijskog grupi za odlazak na Euro. Curi je upisao 29 nastupa za reprezentaciju Albanije u dosada{njoj karijeri, a bio je strijelac jednog gola protiv Holandije. Ro|en je u Pri{tini, gdje je i po~eo karijeru, a od 2005. godine ~lan je Vorskle Poltave iz Ukrajine. Mi smo izdvojili samo jedan dio razgovora koji je interesantan za na{e ~itatelje. - Nedavna pobjeda nad Sjevernom Irskom od 1:0 pokazala je da }emo biti mnogo opasniji nego u pro{lim kvalifikacijama. Odbrana nam je na visokom nivou i posebno se odli~no sla`em sa Armend Dalkunom (Dallkun) s kojim zajedno igram u ukrajinskoj Vorskli - ka`e Curi.
Albanija }e kvalifikacije za Euro 2012. otvoriti protiv Rumunije?

Anri: Ni skandal protiv Irske mu nije ugrozio popularnost

Prema anketi lista „Galaxy Foot“

Anri i dalje
najpopularniji Francuz
Drugo mjesto zauzeo Riberi, a tre}i Trezege
Anketa francuskog lista „Galaxy Foot“ pokazala je da je Tijeri Anri (Thierry Henry) i dalje najpopularniji Francuz bez obzira na njegov skandal sa igranjem rukom protiv Irske, koji je „trikolore“ odveo na Mundijal u Ju`nu Afriku. Anketa je trajala ~etiri dana i Anri je osvojio prvo mjesto sa 47,3 posto glasova. U anketi je glasalo preko 1.000 navija~a starijih od 15 godina. Iza Anrija drugo mjesto zauzeo je Frank Bilal Riberi (Franck Ribery) koji je osvojio 40 odsto glasova, dok je tre}i (26 odsto) bio napada~ Juventusa, David Trezege (Trezeguet). Glasove je jo{ osvojio i Nikolas Anelka (Nicolas) kojem je povjerenje dalo 23 odsto ispitanika. A. S.

- Protiv Rumunije imamo dvostruku odgovornost.

Curi: Albanija ima iskusniju ekipu Prvo }emo morati ve} na kvalitetnih igra~a i po meni startu dokazati da imamo su veliki kandidati ~ak i za tim za bolje mogu}nosti, a prvo mjesto. Bjelorusija ima druga stvar je da se moramo solidan tim, a mi smo daleosvetiti Rumunima za por- ko iskusnija selekcija u aze u pro{lim kvalifikacija- odnosu na pro{lu godinu. ma za Euro kada smo u dva Selektor Josip Ku`e mnosusreta izgubili sa 2:6. go pa`nje posve}uje odbrani? Kako vidite ostale repre- Ku`e je odli~an selezentacije u grupi? ktor. On zna da je odbrana - Izuzev Luksemburga, vrlo va`an faktor u timu i koji je najlo{iji, svi imaju zato }emo igrati mnogo svoje {anse. Francuska i Ru- bolje u zadnjoj liniji. Vi{e munija iz prva dva bubnja nam se ne}e doga|ati da na su favoriti, ali bih kao pose- jednoj utakmici primimo i bnu opasnost istakao Bosnu po pet golova. Lo{a odbrai Hercegovinu. BiH ima do- na Albanije je pro{lost bru mom~ad, sa mnogo kazao je Curi. A. S.

avaz/sport/ Sarajevo, utorak, 16. mart/o`ujak 2010.

3

Safet Su{i} stigao na kra}i odmor u Francusku

U planu posjeteAustriji, Belgiji i Njema~koj
Imam `elju da posmatram pojedine igra~e koji posljednjih mjeseci nisu bili pod lupom - ka`e na{ selektor

S

afet Su{i} stigao je na kra}i odmor u Pariz, gdje }e provesti naredne dvije sedmice. Bh. selektor je protekli mjesec proveo u Sarajevu, gdje je rezimirao utiske sa svoga debija u me~u sa Ganom (2:1) u kojem je Bosna i Hercegovina upisala prvu pobjedu u 2010. godini. - Gana je pro{lost, okre}em se budu}nosti. Duel sa Ganom je lijepa najava, ali nas o~ekuje jo{ mnogo posla - ka`e Pape. Su{i} je pred polazak u

Pariz imao u planu da svrati u Austriju, gdje bi pogledao neku utakmicu Maks Bundeslige. - Na `alost, nisam imao sre}u da je u nedjelju kada sam krenuo iz Sarajeva bila na rasporedu neka utakmica u kojoj bi akteri bili na{i internacionalci. U nedjelju su igrali samo Rapid i Austrija - ka`e Su{i}. Bh. selektor }e dane ispred sebe iskoristiti da napravi raspored aktivnosti u narednom periodu. U planu ima posjetu Austriji, Belgiji i Njema~koj. Naravno, ako se

uka`e prilika do povratka u Sarajevo posmatrat }e i duel Liona u Ligi prvaka, te me~eve Monpeljea u francuskom {ampionatu. - Pjani} i Spahi} su mi pred okom i oni su najmanji problem. I ostali nisu problem, ve} imam `elju da posmatram pojedine igra~e koji posljednjih mjeseci nisu bili pod lupom selektora. U narednih nekoliko dana }u kompletirati raspored i detaljno }e se znati na kojim stadionima bih mogao boraviti u narednih 30 dana - kazao je Su{i}. A. S.

Su{i}: Propala posjeta austrijskim stadionima

Miralem Pjani} protiv Sent Etijena napustio teren nakon prvog poluvremena

Koljeno me boli, ali nije ozbiljno
Osjetio sam manju bol pred kraj prvog dijela i dogovorio sam se sa trenerom Klodom Puelom da ostanem u svla~ionici - ka`e na{ reprezentativac
Zabrinuli smo se kada smo vidjeli da je Miralem Pjani} morao napustiti igru nakon prvih 45 minuta susreta protiv Sent Etijena u francuskom {ampionatu. Sre}om, na{ reprezentativac susret nije napustio zbog povrede, {to nam je potvrdio u razgovoru nakon susreta u kojem su njegovi „lavovi“ propustili priliku da bodovno sustignu Bordo na vrhu tabele. Pred svojim navija~ima odigrali su samo 1:1. - Ve} tre}i put nam se de{ava da ispustimo priliku da stignemo Bordo. Uvijek igramo posljednju utakmicu kola, prije nas Bordo ili Monpelje remiziraju, ali mi ne uspijevamo do}i do pobjede. Svi smo jako tu`ni govori Pjani}.

Horor zavr{nica
Ka`e da su jo{ pod dojmom prolaza u ~etvrtfinale Lige prvaka. Izgleda da je me~ u Madridu u~inio svoje. - Pro{li smo Real, ali smo svi u`asno iscrpljeni. Noge su nam jako umorne, pa nam se zbog toga i dogodilo da kiksamo protiv Sent Etijena. Ipak, nije sve izgubljeno. Do kraja je ostalo jo{ 10 kola i ovo je u zadnjih 10 godina najzanimljivija zavr{nica francuskog {ampionata. Nadam se da }emo u ovoj horor zavr{nici do}i do nove titule kazao je Pjani}, koji se polako priprema za svoj nastup i na estradnoj sceni, gdje bi tokom ljeta trebao snimiti spot sa Dinom Merlinom. A. S.

Bodovni zaostatak
- Koljeno me jo{ uvijek boli, ali sre}om nije ni{ta ozbiljno. Osjetio sam manju bol pred kraj prvog dijela i dogovorio sam se sa trenerom Klodom Puelom (Claude) da ostanem u svla~ionici na poluvremenu. U nastavku je Lopez uspio posti}i gol za izjedna~enje, ali dalje nismo mogli - ka`e Pjani}. Lion i dalje bodovno zaostaje za vode}im Bordoom. Imaju dva boda zaostatka. Da su uspjeli pobijediti Sent Etijen izjedna~ili bi se na prvom mjestu.

Bez posebne `elje pred `rijeb
@rijeb parova ~etvrtfinala Lige prvaka obavit }e se u petak, 19. marta. Me|u osam timova na}i }e se plo~ica sa imenom Liona, a pred `rijeb u Nionu, Pjani} nema posebnu `elju. - Sve ekipe koje su se plasirale me|u osam najboljih su dovoljno jake. Mi smo mo`da protiv najbolje ekipe pokazali da smo zaslu`eno u vrhu. Kada smo izbacili Real, onda mo`emo svakoga, samo moramo nastaviti vjerovati u sebe - kazao je Pjani}.

Pjani} u duelu sa Dabom na utakmici protiv Sent Etijena

(Foto: AP)

Aktuelno
Edin D`eko u srijedu }e napuniti 24 godine

avaz/sport/ Sarajevo, utorak, 16. mart/o`ujak 2010.

4

Golgeteru,
Dan kasnije, u ~etvrtak, prvog strijelca Volfsburga o~ekuje va`na utakmica u Evropskoj ligi protiv ruskog Rubina U 23. godini najdra`i gol protiv Estonije u Talinu

D`eko: Iza njega je uspje{na `ivotna godina

sretan ro|endan!
U
srijedu, 17. marta, Edin D`eko }e napuniti 24 godine. Tog dana ro|endan je na{em golgeteru i jednom od najboljih napada~a Evrope. D`eko je kao profesionalni nogometa{ branio boje @eljezni~ara (40 susreta, pet golova), Usti nad Labena (17 susreta, {est golova), Teplica (43 susreta, 17 gola) i Volfsburga (86 susreta, 48 golova). Naravno, najvi{e uspjeha imao je sa „vukovima“ u prvenstvu. Pro{le sezone je u tandemu sa Zvjezdanom Misimovi}em osvojio Bundes ligu. U superiornom stilu su iza sebe ostavili Bajern, HSV i Hertu, a D`eko je posebno impresivan imao zavr{etak sezone gdje je u pet susreta postigao ~ak 10 golova. U tim me~evima imao je dva het-trika, prvi protiv Hofenhajma (4:0), a drugi u pretposljednjem kolu u gostima kod Hanovera (5:0). Pro{la sezona bila je najuspje{nija. Kazat }e da su mu najdra`i golovi za Volfsburg u me~u protiv Man~ester junajteda na Old Trafordu u Ligi prvaka. U dva susreta sa „|avolima“ postigao je dva gola i jedan je od rijetkih evr-

I dalje najkorisniji igra~ Bundes lige
D`eko je u subotu postigao dva gola u me~u sa Borusijom iz Menhengladbaha. Na `alost, oni nisu bili dovoljni da se izdvoji na listi najkorisnijih igra~a Bundes lige, s obzirom na to da je i Stefan Kisling iz Bajera postigao dva pogotka. Obojica imaju po 22 poena u 26 susreta Bundes lige. D`eko je postigao dva gola manje (14) u odnosu na Kislinga, ali je upisao dvije asistencije vi{e (osam). opskih igra~a koji se mo`e pohvaliti takvoj statistikom. Treba dodati i postignuta tri gola u me~evima protiv Bajerna iz Minhena, gdje je posebno dominantan bio u 26. kolu pro{le sezone kada su ih porazili pred svojim navija~ima sa 5:1. - Ipak, najdra`i gol koji sam postigao u svojoj 23. `ivotnoj godini je onaj protiv Estonije u Talinu, u dresu reprezentacije BiH - kazao je D`eko. Prvu priliku da postigne gol u 24. godini, D`eko }e imati dan nakon proslave ro|endana. Naime, u ~etvrtak Volfsburg pred svojim navija~ima igra revan{ susret ~etvrtfinala Evropske lige protiv ruskog Rubina. U Kazanju je bilo 1:1. - U prvom me~u smo pokazali karakter. Imamo dobar rezultat, sve je do nas. U prednosti smo, ali nije sve

Osvojena Bundes liga
U tri sezone osim golova u Bundes ligi, D`eko je za „vukove“ u njema~kom Kupu, Ligi prvaka i Kupu UEFA postigao ukupno 19 golova u 25 susreta.

Ponovo u timu kola „Goala“ i „Kickera“
Edin D`eko ponovo je bio maestralan. Na{ „Dijamant“ je u pobjedu Volfsburga ugravirao dva gola protiv Borusije, pa je sasvim zaslu`eno na{ao svoje mjesto u timu kola. Po drugi put uzastopno, jer je i u pro{loj etapi Bundes lige bio u timu kola. D`eko je izabran u tim kola internet sajta „Goal“, zajedno sa Zvjezdanom Misimovi}em. A po peti put ove sezone izabran je u tim kola Bundes lige koji bira ugledni „Kicker“, {to je najvi{e od svih igra~a Volfsburga u ovoj sezoni. - Va`no je samo da nastavim sa ovakvim igrama. Statistika je bitna, ali do nje se samo i dolazi formom kazao je D`eko, koji je potvrdio da je bi i ova sezona mogla biti iz snova.

gotovo. Morat }emo potvrditi i u revan{u da smo bolja ekipa. Forma je na na{oj strani - kazao je D`eko.

Novi izazovi
Da su u formi pokazuje podatak u kojoj je Volfsburg ostvario sjajnu seriju od sedam susreta bez poraza. ^etiri uzastopne pobjede

imaju u Bundes ligi, te pobjedu (Viljareal) i dva remija (Viljareal i Rubin u gostima) u Evropskoj ligi. U svakom slu~aju, pred D`ekom je nadamo se jo{ jedna uspje{na `ivotna godina. Izazova ima mnogo, od Evropske lige, Bundes lige, do nastupa u dresu reprezentacije BiH pod komandom novog selektora Safeta Su{i}a.

Na Mundijal nije oti{ao, ali }e imati priliku da u 24. godini upi{e na startu kvalifikacija za Euro nekoliko va`nih pobjeda koji }e mu omogu}iti da se pribli`i ostvarenju nogometnog sna, da zaigra na nekom velikom takmi~enju sa reprezentacijom BiH. Golgeteru, sretan ro|endan i mnogo sre}e! A. S.

Elvir Rahimi}, pred revan{ susret Lige prvaka

Sevilja nije bez mana
Primijetili smo da tim iz [panije nema previ{e jaku odbranu - ka`e Rahimi}
Rahimi}: Na{a forma je u usponu
Elvir Rahimi}, reprezentativac BiH i ~lan CSKA iz Moskve sa dozom optimizma je otputovao za [paniju, gdje }e njegov tim protiv Sevilje tra`iti put do ~etvrtfinala najpresti`nijeg evropskog klupskog takmi~enja. - Na{a forma je u usponu. To je ono {to me posebno raduje. Dobro je da smo sezonu otvorili pobjedom nad neugodnim Amkarom. [panski predstavnik je u Moskvi ostvario zacrtani cilj. - Dali su gol, {to je jako zna~ajno. Ipak, daleko od toga da su posao zavr{ili. Mi }emo dati sve od sebe da ih poku{amo iznenaditi. Koji su aduti va{eg tima? - Treba znati da ni Sevilja nije bez mana. Primjetili smo

Cilj Evropsko prvenstvo
Rahimi} je protiv Gane u prijateljskom susretu na terenu proveo jedno poluvrijeme. - Tako sam se dogovorio sa selektorom. Dobro je da smo pobijedili. Ina~e, moje mi{ljenje je da imamo dobru reprezentaciju. I sada treba da nam bude cilj odlazak na Evropsko prvenstvo. Znam da se nalazimo u nezgodnoj grupi, ali realno je da smo sazreli kao tim da sudjelujemo na nekom velikom takmi~enju - mi{ljenje je Rahimi}a. da nemaju previ{e jaku odbranu, ali zato imaju stra{ne napada~e. Negredo i Kanute svakoj ekipi mogu zabiti gol. U prvenstvenom susretu protiv Amkara u igru ste u{li u samom fini{u me~a. Zbog ~ega? - Tako je trener odlu~io. Moje je da po{tujem njegovu odluku. Nadate li se nastupu u revan{ susretu LP? - U kombinaciji sam za susret. T o je ono {to je najva`nije. Bio bih presretan kada bismo nastavili takmi~enje u Ligi prvaka i recimo Lion dobili za narednog protivnika - istakao je Rahimi}, koji do decembra ove godine ima ugovor sa vi{estrukim prvaZ. ]. kom Rusije.

Svi smo u odli~noj formi.ka`e Misimovi}. . Nadam se da }emo ove forme zadr`ati i do kvalifikacija .Sa Su{i}em smo ostvarili dobar po~etak. Tako smo i krenuli od prve minute. Jahi}a posebno raduje forma na{ih reprezentativaca u svojim takmi~enjima.On nam je dao krila. TRBONJA . Sa ovom pobjedom (3:0) imaju prdnost od osam bodova nad Kavalom i {est nad Arisom. Levadeiakosom i Triopolisom. . U stanju smo to uraditi jer imamo najbolju ekipu.govori Jahi}. Nije valjda da ste odrekli Evrope? Revan{ ponovo na OBN-u U posljednje vrijeme smo navikli da ~esto Volfsburg gledamo putem malih ekrana. a i Miske je sada proradio. Mi smo prvi favoriti za to prvo mjesto. a u Evropsku samo dva. s kojim smo razgovarali po povratku iz Me- . Sada nam je mnogo lak{e jer do kraja sezone imamo jo{ ~etiri utakmice sa PAOK-om (Muslimovi}). hnegladbaha dok je u autobusu pratio susret izme|u Bajerna i Frajburga (2:1). Sa Volfsburgom imam ugovor do 2013. {to smo i pokazali ove polusezone. Tako }e biti i u ~etvrtak nave~er (21. . minuti susreta Jahi} se ubacio u napad i nakon udarca Leonarda skrenuo loptu u gol gostiju. Za AEK je me~ protiv Kavale bio od velikog zna~aja. ali nismo o~ekivali da }emo deklasirati Borusiju. Misimovi}: Sedam susreta bez poraza {to smo ih razo~arali u Bundes ligi. A. Svi smo `eljni pobjeda na- . Nakon regularnog dijela prvenstva slijedi plej-of u kojem }e igrati klubovi plasirani od druge do pete pozicije.avaz/sport/ Sarajevo. Samo se bojim da je kasno. Nadam se da }e biti jo{ uspje{nije . Sa Su{i}em dobar po~etak U razgovoru sa Misimovi}em dotakli smo se i novog selektora Safeta Su{i}a.Nadali smo se pobjedi. 16. Momak igra u vrhunskoj formi.Nismo.To bio bio idealan poklon za na{e navija~e nakon . a igra se po sistemu sva- Jahi}: Raduje se golovima na{ih reprezentativaca Osim pokrenuo stvari Jahi} svakodnevno nekoliko sati provede uz internet prate}i ostale vijesti iz svijeta sporta.Leonardo je jako opalio loptu i ja sam uspio samo da je dotaknem vrhom kopa~ke i skrenem u mre`u. Posebno mi je drago zbog Pjani}a koji je izbacio veliki Real i pokazao da je pred njim velika karijera.? Opasni Rubin Mo`ete li do trofeja pobjednika Evropske lige? . Gol je meni pripisan. Znam da su sada dobili [irokog po prvi put i izuzetno mi je drago zbog toga.Pratim sve rezultate. nije do{la . bitno je da smo dobili ovu utakmicu . Atletiko Madrid. sve je onda bilo lako . dok }e dva kluba u Evropsku ligu.istakao je Jahi} Sanel Jahi} je postigao svoj prvi pogodak u dresu AEK-a i to u najboljem mogu}em trenutku kada je njegov tim trebao pobjedu da osigura plasman u plej-of gr~ke lige. Shvatili smo gdje grije{imo i izvukli pouke nakon svih silnih poraza. utorak.kazao je Jahi}. ali }emo jako te{ko do}i do Evropske lige. Velike zasluge za kona~no bu|enje njema~kog {ampiona pripadaju bh. Kada smo postigli prvi gol. ali Rubin nije nimalo naivna ekipa. ko sa svakim. ali to je u drugom planu. ~etiri godine u kontinuitetu posti`e golove. 5 Zvjezdan Misimovi} ponovo strijelac u sjajnoj seriji Volfsburga Nakon silnih poraza shvatili smo gdje grije{imo Svi smo `eljni pobjeda nakon lo{ih rezultata gdje dugo nismo znali za trijumf .istakao je Jahi}. . Ostajete li u Volfsburgu ili idete u [alke. Predsjednik nam je obe}ao ogromne premije ukoliko izborimo Ligu prvaka. ali i moje. Znam da u BiH ima mnogo na{ih navija~a i da se raduju na{im uspjesima ka`e Misimovi}. Ako do|e prava ponuda sigurno je da je ne}e odbiti. gdje je prema ustaljenom „redu vo`nje“ postigao prvi gol za „vukove“. @eljezni~ar je nezaobilazan. ali je na koncu drugi pogodak AEK-a pripisan Sanelu Jahi}u.Nemam ni{ta posebno dodati od onoga {to sam izjavljivao proteklih dana njema~kim medijima.kazao je Misimovi}. su pravo osvje`enje.ka`e Jahi}. a onda je sve mogu}e. Rezultat u Kazanju je odli~an. reprezentativac kon lo{ih rezultata gdje dugo nismo znali za trijumf. SOKOLOVIÆ Deklasirana Borusija . U Ligu prvaka idu tri kluba. Dolaskom Amara Osima ponovo su se pokrenule mnoge stvari i moj @eljo se ponovo vra}a.Imam ve}u slobodu u igri. a i dobra serija Volfsbruga me posebno motivi{e. Daleko smo od petog mjesta. Misimovi} je briljirao u Menhengladbahu. ove igre ekipe. M.. . ali je zaostatak za HSV-om velik. U 50. Tu mo`emo osvojiti svih 12 bodova. Sti~e se dojam da vas je probudio prolaz nad Viljarealom u Evropskoj ligi? V olfsburg je u subotu nastavio seriju od sedam susreta bez poraza.rekao je Jahi}.ka`e Misimovi}. jer }emo zahvaljuju}i OBN-u posmatrati revan{ susret „vukova“ protiv Rubina u Evropskoj ligi. . Posebno nakon odli~nog izdanja u [paniji. godine i oni odlu~uju o mojoj sudbini. tri susreta.Drago mi je zbog raje u BiH da mogu u`ivo posmatrati na{e me~eve. Panioniosom (Cocali}). Protivnik je bio po mjeri i sada trebamo vidjeti kako }e biti protiv onih jakih. ali vrijedi poku{ati. mada bi ja bio zadovoljan i sa deset . Na po~etku prve- Jahi} proslavlja pogodak sa saigra~ima nstva smo imali nekoliko lo{ih rezultata i da nije bilo toga sada bismo se borili za titulu .ka`e bh.05 sati). Trenutno niti jedna prava Sanel Jahi} postigao svoj prvi gol za AEK Prvi smo favoriti za Ligu prvaka Nadam se da }emo ovu formu zadr`ati i do kvalifikacija .. Nadam se da }e ove godine donijeti barem jedan trofej na Grbavicu . mart/o`ujak 2010. U sjajnoj ste golgeterskoj seriji.Prvi u doigravanju }e i}i u Ligu prvaka. tri gola (protiv Bohuma nije igrao zbog `utih kartona)? .Ovu smo utakmicu jednostavno morali dobiti. koji je u me~u sa Borusijom iz Menhengladbaha (4:0) nastavio svoj golgeterski niz od tri susreta na kojima je bio strijelac. Bila je dilema oko toga da li je gol postigao Leonardo ili na{ reprezentativac. . Morat }emo dokazati da smo bolji u revan{u. Poslije Hanovera i Rubina. D`eko ve} tri. reprezentativcu Zvjezdanu Misimovi}u. Ostalo je jo{ 10 kola.

sad je sve OK. premda nije tajna da su opasno „zagrizli“. ali sam igrao lijevog bo~nog. . utorak. odnosno novinari. Znate kakav je on.Ni sam ne znam ta~an broj nastupa za reprezentaciju. Tamo sam odigrao najbolju sezonu. Pro Patrije i Areca . ali je ~injenica da u minulom prijelaznom roku nije bio spreman da plati tu od{tetu. tako da sam uvjeren da }e na{ dr`avni tim nastaviti svoj put uzlaznom putanjom. odnosno ostalim biv{im saigra~ima iz na{eg dr`avnog tima? U reprezentaciji BiH je sakupio pedesetak nastupa . a tako je uglavnom i sa svim ostalim saigra~ima. Ako ispunimo cilj. odnosno od toga ho}emo li izboriti plasman u Seriju B. Jedan dio italijanskih novinara ga ve} vidi u Juventusu. vremena na vrijeme. . Vidjet }emo {ta }e biti na ljeto. Ovdje tek nakon desetogodi{nje prijave boravka ima{ pravo tra`iti paso{. 6 Vedin Musi}. . Treviza. Bilo bi dobro Spreman sam pomo}i reprezentaciji Pratite li na{ fudbal? Operacija Danska . Uprkos godinama. tako da sam morao malo „odmoriti“. a drugi u Milanu. Musi}.Znam.Na{eg napada~a ovdje non-stop spominju u medijima. najljep{e godine sam proveo u Komu. evropski sjaj Milanu mo`e vratiti samo D`eko. spreman sam da pomognem na{em dr`avnom timu. bili su jednoglasni. nakon nedavnog debakla Milana u Man~esteru skoro svi mediji. tu je plej-of u kojem }e se za jo{ jedno mjesto u Seriji B boriti ~etiri ekipe. vidjet }emo. ali onda sam zadobio povredu mi{i}a. A do kada. S druge strane. desnom i lijevom boku? Plasman u Seriju B . tako i trenersko.S druge strane. ne bih imao ni{ta protiv da ostanem. a poslije }emo vidjeti. konstatuje Musi}. Istanbulspora. sve pratim. . Naprimjer. negdje pi{e 47. Dodatni problem je suspenzija Sejada Salihovi}a. . dolazak Safeta Su{i}a na ~elo na{eg najboljeg dr`avnog tima je odli~an potez. dok jo{ „ganjam loptu“. Vi ste jedan od najstandardnijih igra~a Areca. mart/o`ujak 2010. Ako je suditi po italijanskim medijima. ka`e Musi}. tako i klupski. jo{ mi treba godina boravka u Italiji da dobijem njihov paso{. ho}e li Edin D`eko naljeto pove}ati na{u koloniju u Italiji? Iz li~ne karte Vedin Musi} je ro|en 11.Naravno. jer je ove sezone imao puno problema sa povredama. koji trenutno brani boje italijanskog tre}eliga{a Areca (Arezzo). odnosno velika takmi~enja. Me|utim. ro|en je 11. Antalijaspora.Nisam ni ja bio ljevak. Istina.To je njegova odluka i treba je po{tovati. Sve zavisi od na{eg plasmana.1:1) mi je najte`i „poraz“ u karijeri. Su{i} ima ogromno iskustvo. Su{i} je pravi . jo{ ne razmi{lja o zavr{etku igra~ke karijere. Salihamid`i}a bi bilo lijepo opet vidjeti u na{em dr`avnom dresu.S druge strane.U na{em glavnom gradu. kako reprezentativni. Kakve su Va{e informaci- Musi}: Idu}e godine uzima italijanski paso{ je.[to se ti~e klubova. S obzirom na minuli duel Evropske lige sa Fulhamom. Ugovor sa sada{njim klubom Vam va`i do ljeta. a ljevaka nema ni za lijeka? . To su neki prvi koraci. a tokom dugogodi{nje karijere nosio je dres Gradine (Srebrenik).Nikad ne}u zaboraviti 2.Poslije }emo vidjeti . . Iako jo{ ne znam datum povratka u Bosnu. lopta me slu{a. Sarajevu. ali me brine trenutni plasman Slobode. kroz smijeh ka`e Musi}. ve} sam se po~eo pripreme za taj korak. a imamo tim za velike rezultate. nikad ne zna smanjiti „gas“. Zar je i Milanu problem obe{te}enje od 40 miliona eura? . jer bi tada imali veliku prednost u doigravanju. Valjda }e se pojaviti neki ljevak? Kakva je situacija u mladoj reprezentaciji ili na{oj ligi sa ljevacima? Me|utim. ali jo{ je rano najavljivati ljetni prijelazni rok. imam volju da igram Do ljeta ostajem u Arecu. a {to je najva`nije.Od po~etka sezone smo u igri za plasman u Seriju B. {ta i kako dalje. te su konstatovali da Milanu trebaju tri ili ~etiri poja~anja. a najbolje rje{enje za {pic napada je D`eko. Tada smo bili najbli`i plasmanu na jedno veliko takmi~enje. .BiH 0:2). Me|utim. koji je dres na{eg dr`avnog tima obukao pedesetak puta. ko{evska „operacija Danska“ (10. Podsjetimo. jer je Su{i} uspje{no rje{avao i te`e zadatke. .Milan to mo`e platiti.Aktuelno avaz/sport/ Sarajevo. kad igra ne {tedi se. svi mi sigurno mo`emo biti bez brige.Jo{ se osje}am dobro. Slobode (Tuzla). biv{i reprezentativac BiH Evropski sjaj Milanu mo`e vratiti samo D`eko Jo{ se osje}am dobro. marta 1973. lopta me slu{a. godine. najvjerovatnije }u upisati na{u trenersku {kolu u Sarajevu. Padove. godine i na{u pobjedu u Kopenhagenu (Danska . izbor. tako da vjerujem da }u ponovo biti nazamjenjivi starter. selektor Su{i} je imao najvi{e probleme na va{im pozicijama. ka`e Musi} S Razgovarao: Goran [UMAR B iv{i reprezentativac BiH Vedin Musi} i dalje prkosi godinama. marta 1973. Drago mi je {to se nakon nekoliko godina ponovo „pobudio“ @eljo. godine u Gra~anici. tako da }emo te{ko do}i do prvog mjesta koje direktno vodi u vi{i rang. april 2003. Areco je trenutno tre}eplasirani tim Serije C-1. prvoplasirana Novara nam je sad pobjegla. kroz smijeh ka`e Musi}. Kupio stan na Betaniji Gdje planirate nastaviti `ivot nakon zavr{etka igra~ke karijere? .S Bracom se ~ujem s . ako ne bude rje{enja. Salihamid`i} sanirao povredu Jeste li u kontaktu sa Hasanom Salihamid`i}em. za kraj kratko ka`e Musi}. a onda }emo vidjeti {ta i kako dalje.Te{ko je odavde. planirati ne{to detaljnije. ka`e Musi}. u naselju koje su izgradili Elvir Boli} i Emir Granov. a {to je najva`nije. negdje 50.Do prije tri kola odigrao sam sve utakmice. Koma. da na kraju liga{kog takmi~enja budemo drugi. . Me|utim. a tako|er. 16. njegova od{teta je veliki problem i najbogatijim italijanskim klubovima. kako igra~ko. Modene. te kao sam ka`e. U svakom slu~aju. . Torina. Kupio sam stan na Betaniji. Uo~i debija sa Ganom (2:1). oktobar 2003. Hvala Bogu. ka`e Musi}. Drago mi je {to se Braco ponovo vratio u tim Juventusa. imam volju da igram.

dok Lokeren o~ekuje te`i zadatak. Mravac je poja~ao Vesterlo pred kraj prvog dijelu {ampionata. Kao i protiv Genka (2:1) i ovaj je bio pobjednosni. .avaz/sport/ Sarajevo. U nedjelju je neplanski ostao bez bodova u me~u sa Klubom Bri` (0:1). koji sada iznosi samo jedan bod. drugi iz Kaknja. 7 Damir Mirvi} u srijedu igra polufinale Kupa Belgije Va`nije nam je da ostanemo u ligi Ne}emo se odre}i Kupa Belgije. utorak.kazao je Mirvi}. {to je sasvim realno. . Na utakmici protiv Kajzerispora u turskom {ampionatu Sjajan nastup na{eg reprezentativnog stopera Mravac (u sredini) prima ~estitke nakon gola Foto: Sport.pri`eljkuje Mirvi}. . Pred prvi me~ polufinala Kupa Belgije. koji je nedavno stao na „ludi kamen“.ka`e Mirvi} P red Damirom Mirvi}em su dani odluke. Na{e {anse su ve}e da izborimo opstanak.Nadam se da }u ove sezone imati malo du`i odmor . Bh. s obzirom na to da je Lokeren izgubio od Kortrijka. Eski{ehir je zadr`ao sedmu poziciju. morat }emo u doigravanje . Dugo je bio bez kluba. Lokeren u kojem igraju Sulejman Smaji} i Veldin Muharemovi} ima bod vi{e u odnosu na Rozelar. Kazali su mi da u Kajzeriju idu u {kolu koja je sli~na na{oj medresi. Nakon me~a sam im pri{ao i jednom od njih poklonio dres. gdje bi na licu mjesta posmatrao duel dva na{a stopera (Mirvi} i Mravac). mart/o`ujak 2010. a ve} u srijedu ga o~ekuju nova isku{enja. poziciju na tabeli i u posljednjem kolu gosti su kod Rozelara. Damir Mirvi}. Za Vesterlo je postigao tri gola ove sezone. a prvi nastup za Vesterlo je upisao u avgustu pro{le godine u gostima kod Mehelena. reprezentativni stoper je manirom velikog golgetera u posljednjim trenucima susreta zatresao mre`u gostiju i obezbijedio vrijednu pobjedu (2:1) na rastanku od navija~a u ovoj sezoni.Ne}emo se odre}i Kupa Belgije. i mogli smo osigurati opstanak. jer smo ostali bez dva igra~a zbog crvenih kartona. ali nam je va`nije da osiguramo opstanak nego da osvojimo Kup i plasiramo se u Evropu. . Njegov tim kolo prije kraja {ampionata zauzima 12.be Nadarevi} poklonio dres Bosancima Na utakmici u dresovima i sa zastavom BiH bila tri dje~aka iz Bosne Safet Nadarevi} je odigrao jo{ jednu dobru utakmicu u dresu Eski{ehirspora. ali nam je va`nije da osiguramo opstanak . Ako ne pobijedimo. Mirvi}: Imaju ve}e {anse od Lokerena U superiornom stilu su pobijedili sve protivnike i rutinski osigurali nastup u Jupilar ligi za ovu sezonu. a tre}i iz Zenice.Su{i}u `elim dobrodo{licu. ali su smanjili zaostatak za Trabzonsporom i Kajzerisporom. ali nagla{ava: . Na gostovanju kod Kajzerispora njegov tim slavio je pobjedu od 2:1 i napravili novi korak prema Evropskoj ligi. nakon {to je napustio redove austrijskog Matersburga. A. Na{ reprezentativac je ostao bez dresa Mravac golom donio pobjedu Vesterlo osigurao opstanak u dru{tvu najboljih Adnan Mravac je u 90. Ako do|e nadam se da }e u`ivati u dobroj predstavi . gdje su ga sa tribina stadiona u Kajzeriju bodrila tri dje~aka koji su bili u dresu BiH i nosili zastavu. A.Iznenadio sam se kada sam ih vidio na tribinama. S.Mi pred svojim navija~ima do~ekujemo Vesterlo.Od Kluba Bri` smo nesretno izgubili. kolo. U subotu je kolo odluke u belgijskom {ampionatu. Nakon nove pobjede. koji su ujedno i kandidati za reprezentativni dres. @ao mi je {to im nisam zapamtio imena kazao je Nadarevi}. . Rozelar je i pro{le godine igrao u Ligi za opstanak. A. u prvom poluvremenu smo imali dvije velike prilike. ali su u Kupu Belgije stigli do polufinala gdje ih u srijedu o~ekuje prva utakmica protiv Serkl Bri`a pred svojim navija~ima. kapiten Rozelara o~ekuje pobjedu u prvom me~u. Nadarevi} nam je prenio jednu zanimljivost nakon susreta.ka`e Mirvi}. Njegov Rozelar se bori za opstanak u dru{tvu najboljih. S. Jedan je iz Breze. jer igraju protiv Andrlehta. . Prije toga. S. 16.ka`e Mirvi}. gdje ga sa druge strane o~ekuje kolega iz reprezentacije. Na rasporedu je posljednje 28. morat }emo se strpiti jo{ sedam dana . minuti susreta njegov Vesterloa protiv Serkl Bri`a donio pobjedu svom klubu i tako se na najbolji na~in vratio u ekipu nakon lak{e povrede. Ovako Su{i} dolazi na utakmicu Selektor Safet Su{i} jo{ ranije je najavio da postoji mogu}nost da do|e u Rozelar. Tu su ve} ~etiri godine i ima ih ukupno 16 iz BiH.

njih stotinjak. koji do ove utakmice nije znao za poraz na svom terenu. Dobri su momci. mart/o`ujak 2010. Sada se te{ko mo`emo spasiti od ispadanja.Navija~i ve} dugo protestuju. utorak. Ljaji} i Avramov Kako ste se sna{li u novoj sredini? . Mi stvarno mo`emo biti ponosni.Da. fudbala i ~lan Fiorentine Nisam razgovarao sa Hicfeldom Ro|endan skromno proslavio Trenutno mi je prioritet da po~nem igrati . Stra{an igra~.Ne. Kakav je utisak na vas ostavio trener Prandeli? . fudbal se igra i u Drugoj ligi. koja su davala intervjue. Ina~e. [UMAR Navija~i su svoj gnjev iskalili na reklamama i klupama za rezerve Policija je brzo obuzdala razjarenu masu Herti Enver Mari} . Kada je Haris prvi put bio u Firenci. kao i Adem Ljaji}. dogurali smo i do polufinala Kupa Italije. te dva-tri na{a igra~a. jer sada ponovo moramo juriti izlazak na evropsku scenu. Ipak. To mi u ovom trenutku nije potrebno. .Odli~no. tada jo{ nije bio punoljetan. Kada se mo`e o~ekivati va{ debi u dresu Fiorentine? . dobio sam uvjerenje da }e se ovaj problem rije{iti do kraja sedmice. Bili smo nadomak senzaciji. a potom sam se malo opustio u krugu familije. februara sam napunio osamnaest godina. nisu nikoga napali. Za po~etak }e ulaziti sa klupe. Voli raditi sa mladim igra~ima. legendarni Mostar- . Njegov klub Monpelje je najprijatnije iznena|enje dosada{njeg dijela {ampionata . kako na utakmicama.ka`e trener u U subotu je na tribinama dominirao transparent „gubitnici“ ac odgovara: . Od posljednjih pet utakmica u Berlinu osvojili smo samo tri boda. sa prvom ekipom veti}. a gnjev su iskalili na reklamama i klupama za rezerve. velika nada bh. . Kao {to znate ovdje sam nastavio sa {kolovanjem. @elim u Fiorentini napraviti veliku karijeru . navija~ki bunt se mogao o~ekivati .Sami smo krivi za trenutnu situaciju. Me|utim. Ljaji} i Avramov.. Dobar je i Mutu. tvrdi Mari}. Javnost u BiH o~ekuje da uskoro zaigrate za na{u reprezentaciju. Kada sam stigao. Spahi}. puno vremena za izlaske.Stra{an. Z. ali ipak nije do{lo do te`eg incidenta. . od igra~a mi se stra{no svidio \ilardino. kao i moj prijatelj Stevan Jo- .D`eko je „zvijer“.ka`e Haris. Ro|endan sam skromno proslavio. Dosta mi poma`u Joveti}.Aktuelno avaz/sport/ Sarajevo. Sa njima se naj~e{}e I dru`im. Pjani}.Grad je prelijep. 22.istakao je Seferovi}. ]OROVI] Enver MARI]. Va{ tim je u posljednjem kolu Serije A neo~ekivano slavio u Napulju. poslije svega.ka`e Seferovi} H aris Seferovi}. Najprije sam po~astio saigra~e. G. U tom trenutku na travnjaku su bili samo gostuju}i fudbaleri. Sretan sam {to je Pjani} sru{io Real Madrid. . Joveti}. 8 Haris SEFEROVI]. junak [vicarske od januara je ~lan italijanske Fiorentine. Mnogi ka`u da je ljep{i od Rima.Prava {teta. . Stigao je u redove „ljubi~astih“ kao zamjena za vreme{nog Rumuna Mutua koji se po- novo vratio svojim starim navikama „opijanju drogama“. . U medijima sam pro~itao informaciju da prelazi u Juventus. S druge strane Emir Spahi} se odli~no sna{ao u Francuskoj. {ta je tu je. U me|uvremenu je proslavio osamnae- sti ro|endan. a onda do|u i drugi problemi. . Jeste li upoznali „~ari“ Firence? Seferovi}: Redovno treniram pa tako nisam bio ni sredio sve papire. incidenata. mi smo dobro radili na treninzima i znali smo sve slabosti tima iz Napulja. jer u nastavku sezone imamo izuzetno te`ak raspored. odnosno na{ih slabih igra..To je za mnoge bilo veliko iznena|enje. On je svoj san ve} ispunio. Sudija nas je uni{tio u Minhenu i tu treba tra`iti razloge na{eg ispadanja iz LP .Navija~i koji su upali na teren. ali u nedjelju nije bilo nikakvih Sami smo krivi Herta je posljednji put u Berlinu slavila u avgustu pro{le godine protiv Hanovera. njih stotinjak.Za ~etiri. Bitna su nam ova tri boda. i oni su brzo pobjegli u tunel koji vodi u svla~ionicu Policija je brzo obuzdala razjarenu masu i vratila je na tribine.Iako to nisu uobi~ajne pojave za Njema~ku. Haris redovno prati sva de{avanja oko na{ih reprezentativaca. uletjeli su na teren Olimpijskog stadiona u Berlinu. Da li je ta~no da sa vama redovno kontaktiraju ~elnici Saveza [vicarske? Nadomak senzacije Trenirate li sa prvom ekipom? Seferovi} sa D`ekom i Spahi}em D`eko. . . Me|utim. Po meni on je trenutno najbolji napada~ u Njema~koj. nisu nikoga povrijedili . to me ne}e zadovoljiti. pet minuta sve je bilo „~isto“. Na pitanje jeste li imali problema na nedeljnom treningu. Tako|er. Bajern nas nije nadigrao ni u jednoj utakmici. 16.Naravno.Trenutno mi je prioritet da po~nem igrati. Redovan sam na treninzima. nisam bio punoljetan. koji na kraju sezone zavr{ava trenersku karijeru. u `elji da se obra~unaju sa igra~ima i stru~nim {tabom. gdje nas ~ekaju Murinjove zvijezde. trener specijalista u stru~nom {tabu Herte Navija~ki bunt se mogao o~ekivati Navija~i koji su upali na teren. Me|utim. tako i treninzima. konstatuje Mari}. Fiorentina je nesretno ispala iz Lige prvaka. Nemam. Na`alost. Nekolicina „navija~a“ bili su naoru`ani metalnim {ipkama i bejzbol palicama. Herta je trenutno posljednja na tabeli Bundeslige sa samo 15 bodova iz 26 utakmica (devet bodova daleko od mirne luke). niti sam razgovarao sa selektorom Hicfeldom. kojeg je Grashopers kao i Ben Kalifu prodao samo da bi pre`ivjeli.Veoma brzo. Podsjetimo. Dobar je trener. Tako ti je to u fudbalu.ka`e Mari} Navija~i njema~kog Bundesliga{a Herte nakon minulog prvenstvenog poraza (1:2) od Nirnberga. Naravno. niko od igra~a nije na tu temu sa njim razgovarao. ali ono {to sam do sada vidio je bilo dovoljno da se uvjerim u ljepote grada ~iji sam stanovnik od prvog mjeseca ove godine. .

.rekao je Havijer Maskerano. Zajedno da D`ekom. . . koji je iznenadio Panatinaikos u Atini. . . . . . . osjetio sam bol. . Tako se i u revan{ima mo`e o~ekivati neizvjesnost oko plasmana me|u osam klubova u zavr{nici.ka`e trener Volfsburga Kostner Nova bitka Marseja i Benfike Lu~o Gonzalez i Saviola: Odluka na Velodromu vremenu prve utakmice. . . .Ljorente (Atletik).Atletiko Madrid . . . .Evropska liga avaz/sport/ Sarajevo. . . . . .Lil . . . . . . . Prava bitka se o~ekuje na Velodromu.Hamburg . . . . . . . Portugalci oslabljeni Lista strijelaca Sporting bez Grimija i Tonela Tores izme|u Berie i [edjua Lisabonski Sporting je protiv Atletika u Madridu izd`ao bez primljenog gola iako je od 31. . velikana koji su u prvom susretu postigli po jedan pogodak preko Pereire. Landro i Reina. . . . 18. . . Zamjenjen je ve} nakon 22 minute igre. odnosno Ben Arfe. . Drugi njema~ki predstavnik Hamburg je u mnogo boljem polo`aju. . . . . Pored susreta u Kazanu.Legar (Anderleht). u revan{u }e situacija biti opasna. .Protivnik je dobra ekipa. .godi{nji Defur je povrije|en u prvoj utakmici prptiv Panatinaikosa. U revan{u o~ekujem jo{ vi{e prilika za nas . Sise (Panatinaikos). kao u prvom polu- ^etvrtak. . koji se u januaru vratio na teren poslije povrede od koje se oporavljao jo{ od septembra pro{le godine. Ovaj rezultat je jedno od iznena|enja prvih utakmica. .Pizaro (Verder) 6 . . . . . uspio sam mu dodati loptu rekao je Defur. . . . Hoakin (Valensia). . . 9 U ~etvrtak revan{i {esnaestine finala Evropske lige „Vukovi“ preska~u zamku Rubina Moramo biti spremni za napade protivinika .Ezil (Verder) 4 . . . . on je osnovna snaga na{eg tima.Ne mogu zamisliti sastav bez Misimovi}a. . . . .(3:1) Fulem . . . U Kazanu smo pokazali timski duh.Ovo je katastrofa od moje sezone . . . .Kada sam potr~ao kod gola kojeg je postigao Jovanovi}. . .dodao je Defur. . . .1:1) Standard . . . Berens (Herenven). . . . . . . . . . Stvaramo {anse i to je najva`nije. . Sa identi~nim pobjedama 3:1 su blizu prolaska i Juventus sa Hasanom Salihamid`i}em preko Fulema i Standard. . . Rubin }e sigurno napasti. P ogodak Zvjezdana Misimovi}a je Volfsburgu osigurao bolju poziciju pred revan{ susret {esnaestine finala Evropske lige u odnosu na Rubin. . . 21. . . . . . kao {to su D`erard i Tores. . . .(1:1) Sporting . (1:3) Verder . U Kazanu su ruski prvaci ispustili vodstvo do kojeg su do{li preko Noboe. Legar (Anderleht) 5 . . . . Ipak.(1:3) Volfsburg . . .@ervinjo (Lil). Saviola (Benfika) Leandro Grimi Defur: Nova povreda le|a . . . .Benfika (prvi me~ . . . Biljaletdinov (Everton).(1:1) (21:05): Anderleht .rekao je kapiten Lila Rio Mavuba. . . a u fini{u susreta je crveni karton dobio i Tonel. Sigurno je da }e Defur propustiti predstoje}i revan{ {esnaestine finala Evropske lige. . . Argentinac u redovima Liverpula. . . . Fraj (Bazel) Asistencije 6 . Mikael (Nacional). zbog njegovih problema sa le|ima. . . . mi smo ih onemogu}ili da poka`u {ta znaju i kolektivnom igrom zaslu`ili smo pobjedu na na{em terenu . .Valensia . . mart/o`ujak 2010. .Panatinaikos . . Kardozo (Benfika). u kojoj je belgijski klub slavio neo~ekivanu pobjedu 3:1. . . . . . Za mali broj golova u Francuskoj zaslu`na su dva golmana. . Trener Volfsburga Gi- nter Kostner je iznio svoje razmi{ljanje: . . . N. minute igrao bez isklju~enog Leandra Grimija. a Misimovi} i D`eko sa saigra~ima su u nastavku mogli i do pobjede. .Rubin . utorak. . . . mart (19:00): Marsej . .Di Maria (Benfika) 5 . . . . . . Kardozo Maskerano: Na Anfildu mo`emo sve Golom Hazarda pet minuta prije kraja je Lil u prvoj utakmici oborio velikog Liverpula i u Englesku odlazi da odbrani tu prednost. . . Golovi 8 .Juventus . . . Me|utim. . Moramo biti spremni za to rekao je Kostner. . .(0:1) Standard bez kapitena Lil u Liverpulu brani gol prednosti Defur pauzira {est sedmica Standard }e bez svog kapitena Stivena Defura igrati narednih {est sedmica. . . . . Tako }e portugalski sastav u revan{u biti oslabljen neigranjem ove dvojice igra~a.Rise (Fulem). . . . kada smo preuzeli kontrolu lopte i odgovorili na brzu igru Rubina.Liverpul ima nekoliko svjetskih igra~a. . . koji do~ekuje susret Marseja i Benfike. jo{ tri prve utakmice su zavr{ile nerije{enim ishodom. C. . . . .(0:0) Liverpul . . . . . . . Mladi. . . Ali. {to je ukupno polovina svih me~eva. . . 16. koji su odbranili nekoliko „zicera“. jer u Belgiju odlazi sa dva gola prednosti iz prvog susreta. . . . . Suarez (Ajaks) 3 . . . ali nismo zaslu`ili poraz u Lilu. . Znamo da smo sposobni sve nadoknaditi na na{em Anfildu.

mart/o`ujak 2010. Turnbul je na Stamford Brid` do{ao u ljeto 2009. Ali. i 2006.ka`e An}eloti. Jedine nastupe u dresu ^elzija je zabilje`io kao rezerva u susretu Liga kupa protiv Boltona i svih 90 minuta u susretu sa Apoelom u grupnoj fazi Lige prvaka. jasno je ko je bli`i ~etvrtfinalu. Ako se u obzir uzme Seviljin stopostotni u~inak na svom terenu protiv ruskih klubova. Ferguson smatra da je susret ^elzija i Intera velika utakmica. Ipak. U Moskvi je Sevilja povela preko Negreda. utorak. ali nema visinu ka`e Ferguson. pa je u prvenstvenom susretu sa Vest Hemom me|u stative stao Ros Turnbul. „[vabe“ su u prvoj utakmici bile tvrd orah. Povrede. na Stamford Brid`u su klupe blizu svla~ionica . [kot ka`e da Didijer Drogba mo`e donijeti prednost svojoj ekipi. Osim toga. koji su gubili u Kupu UEFA. ^ELZI INTER Prvi me~ 1:2. godine. a on je jak na takti~kom planu.dodao je Ferguson i nastavio: . 16. izjedna~io je spektakularnim golom Gonzalez.Liga prvaka Povrede golmana ^elzija avaz/sport/ Sarajevo. Dva od tri remija odigrana su u polufinalu Lige prvaka 2002/03 sezone. „Brija~e“ su posljednjih godina zapamtili Zenit i Lokomotiv. {est mjeseci nakon {to je Barselona osvojila Kup [ampiona. je li im to dovoljno? SEVILJA CSKA MOSKVA Prvi me~ 1:1. a Intera je pobje|ivao i kao igra~ Rome. Sude}i po formi u kojoj se nalaze Drogba. Naime. ali Inter je dobro organizovan tim kojeg je Murinjo unaprijedio . a Samuel je sna`an. U osam prethodnih doma}ih utakmica protiv njema~kih klubova je Barselona svaki put pobje|ivala.Ne znam ko ga u Interu mo`e zaustaviti. godine. Tada se jedini put desilo da je CSKA pro{ao dalje u evropskim takmi~enjima nakon {to je remizirao u prvom susretu na svom terenu. Lusio je visok. Mo`da odlu~i sre}a ili sudijska odluka. koliko je vodio Milan. Moskovljani su do sada tek jednom gostovali u [paniji. a to }e se desiti ove sedmice.ka`e Ferguson. Donosi prednost od jednog gola. . gdje je njegov klub ve} dospio. ali vrijedan odlazak u Kataloniju zbio BARSELONA [TUTGART Prvi me~ 1:1. @oze Murinjo sa Interom dolazi u London sa predno{}u od 2:1 iz Milana. me|u stativama? ^elzi je za kratko vrijeme ostao bez dvojice prvih golmana. godine. [tutgart je ove sezone nepora`en u gostuju}im utakmicama Lige prvaka. kada su Rusi pobijedili 3:2.Kada igraju dva ovako kvalitetna tima. Promijenio je sistem i ne izgleda lo{e. namjerio se na protivnika koji dobro poznaje njegove mane i vrline. 10 U utorak i srijedu se igraju Londonskipla Intera? Ho}e li An}eloti pobijediti Murinja? Barseloni potrebna minimalna pobjeda Turnbul: Koristi priliku P Turnbul ponovo morati ponovo na gol staviti ovog debitanta. An}eloti je pobijedio u 10 od 18 utakmica protiv Intera. Maluda. Situacija uo~i revan{ utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Intera se nije mnogo promijenila. Ipak. koji je bio tvorac najve}ih uspjeha ^elzija. Ostala su da se popune jo{ ~etiri mjesta. godine kada je sa Milanom pobijedio Porto u Superkupu Evrope sa 1:0. Portugalac. neigranje nekih igra~a tako|e mogu imati odlu~uju}u Murinjo: Ne `eli emocije . Lampard i ostali. vjerujem da sa Rikardom Karvaljom ne}e biti problema . 2005. mislim da }e me~ odlu~iti na~in na koji }e Inter zaustavljati Drogbu. izgubiv{i pet. koju su donijeli Milito i Kambiaso. Gol Kalua u Milanu je vrijedan za doma}ine. menad`er Man~estera Kako }e Inter zaustaviti Drogbu? Ekipa Elvira Rahimi}a mora na San~ez Picjuanu posti}i barem jedan gol kako bi zadr`ala {anse za prolaz.^elziju ne}e biti lako. @oze Murinjo odlazi u goste klubu kojeg je kao trener vodio do dvostruke titule engleskog prvaka. a @oze Murinjo. Karla An}elotija. prvi golman ^eh se jo{ oporavlja od povrede mi{i}a a njegova rezerva Hilario je tako|er izvan stroja. a Sevilja i Barselona gostuju}e remije sa postignutim golovima. U osam godina. se u sezoni 1992/92.ka`e Portugalac Ferguson: Pravi razliku Manad`er Man~ester junajteda Aleks Ferguson mirno }e posmatrati kako se osam klubova bori za mjesta u ~etvrtfinalu Lige prvaka. tako da }e Karlo An}eloti vjerovatno ro{le sedmice su u ~etvrtfinale pro{li Lion. s obzirom da nemaju odgovor na njegovu te`inu i visinu. u revan{u im se daju minimalne {anse. Ali. trener Intera Ne `elim ~uti reakcije tribina Dobra je stvar {to ne}u morati mnogo hodati. Gol Zlatana Ibrahimovi}a je anulirao prednost do koje su do{li Nijemci preko Kakaua i Barsi je znatno olak{ao put ka ~etvrtfinalu. To je igra~ koji mo`e napraviti razliku i svojom snagom napraviti probleme odbrani protivnika .Te{ko je pobijediti ^elzi na Stamford Brid`u.Ne znam ho}u li mo}i ra~unati na ^eha ili Hilarija protiv Intera. Upravo to je mogu}e i sada. CSKA je svoj posljednji evropski trofej predao upravo Andalu`anima. bio je i strijelac u pobjedi rimskog tima sa 4:3 te 1985. Inter i Bordo imaju pobjede iz prvih utakmica protiv ^elzija i Olimpiakosa. Arsenal i Bajern. . vrlo je mogu}e. . Aleks Ferguson. jer }e Inter igrati onako kako Murinjo bude `elio. jer sada pobjedom 1:0 idu dalje. Jedan. dolazi prvi put na Stamford Brid` otkako ga je napustio 2008. Man~ester junajted. . Ipak. Suprotno od o~ekivanja. kada je dalje pro{ao i trofej osvojio Milan. razlika je u detaljima. godine iz Midlzbroa. An}eloti je nadmudrio Murinja 2003.

Ronaldo (Real) 11 . mislio sam da }emo se sastati u maju na Bernabeu .[ivok (Be{ikta{). 7 . godine dok je nastupao za Man~ester junajted u pobjedi „|avola“ u Atini 3:2. Anrijem. Kerik (Man~ester) ^elzi . samo dobra ekipa mo`e pobijediti u Ligi prvaka.Grafite (Volfsburg). C.Song (Arsenal) 19 . ulogu. N.Pato (Milan) 24 .ka`e Eto.Dudu (Olimpiakos) . U tom periodu se napobje|ivao gr~kog kluba u Ligi prvaka. Pato (Milan). u finalu smo Samuel Eto.Forlan (Atletiko) 13 . mart/o`ujak 2010.Tiago. Kajal (Makabi). Fernado (Porto) 3 .Pjani} (Lion). godine. Hulk (Porto) 12 .Miler (Rangers). ali ja mogu nabrojati osam. godine sa Portom. Gol Mihaela Sianija u prvoj utakmici je za Bordo vjerovatno vrijedan ~etvrtfinala. Bentner (Arsenal) 3 .\ilardino (Fiorentina). junajted). Baloteli (Inter). mart (20:45) Sevilja CSKA Moskva Sudija: Kasai (Ma|arska) 17 .Inzagi (Milan) 13 . mart (20:45) Barselona [tutgart Sudija: Hamer (Luksemburg) Na~injeni prekr{aji 25 .Mutu (Fiorentina). koji je tada pobijedio 2:1 u grupnoj fazi. Branitelji trofeja Lige prvaka poku{avaju se po tre}i put uzastopno plasirati me|u osam najbo- ljih klubova Evrope. ne krijem da je ^elzi vrlo va`an dio mog `ivota.\ilardino (Fiorentina) 11 . BORDO OLIMPIAKOS Prvi me~ 0:1. Anelka (^elzi). napada~ Intera. ali do njega ne}e do}i po{to je kod ku}e iskrenuo ~lanak noge i povrijedio se. bit }u s njima svim svojim srcem. Iniestom i ^avijem. slave}i i 4:0 i 3:0 ku}i te 2:0 u gostima. . Ako neko zna pobijediti Olimpiakosa. 17. Kakau ([tutgart) Utorak. Ali. u oktobru 2002. to je ono {to profesionalci moraju raditi.Ibrahimovi} (Barselona) 15 . Murinjo je Ligu prvaka osvojio 2004. Gol za pobjedu Bavaraca je tada u fini{u me~a postigao Hasan Salihamid`i}. Malouda (^elzi) [ut prema golu 16 . Statistika Bentner Golovi Drogba: Mo`e li ^elzi presko~iti Inter? posljednji klub iz Njema~ke koji je izbjegao poraz na Nou Kampu bio je Bajern 1998. Milito (Inter) Crveni kartoni 1 . Kulma (Makabi) Eto: Trebamo pritisnuti Srijeda. Trener Bordoa Blan. Bordo je u doma}im utakmicama grupne faze ostvario sve tri pobjede. Stahel (Cirih). . a potom je pre{ao u ^elzi. `elim tamo sjediti i igrati svoju igru .Kulibali (Debrecen) 10 .To bi bila gre{ka. Vendel (Bordo) 3 . 11 ~etiri revan{a osmine finala CSKA bez defanzivca vci sti`u prednost Nababkin propu{ta Sevilju CSKA Moskva }e u odlu~uju}em susretu za plasman u ~etvrtfinale Lige prvaka protiv Sevilje nastupiti bez odbrambenog igra~a Kirila Nababkina. je svoj posljednji gol u evropskim takmi~enjima kao igra~ postigao upravo protiv Olimpijakosa. Jer. Asistencije 5 . Mutu (Fiorentina). U Ligi prvaka bilje`i {est uzastopnih pobjeda. Necid (CSKA Moskva). Kaka (Real) 10 . Ne `elim osje}ati emocije i reakcije sa tribina.Igra~i igraju i mnogo su va`niji od mene.Ramos (Real) 22 .Dobra je stvar {to ne}u morati mnogo hodati. a ne na klupi.Fabregas (Arsenal) 23 .avaz/sport/ Sarajevo. smrknulo mi se pred o~ima. Falkao (Porto). Ofsajdi 16.ka`e trener Intera. smatra da se njegov tim ne treba braniti u Londonu. Normalno. utorak. Te{ko je bilo {ta predvidjeti u ovakvom takmi~enju.Baloteli (Inter). Krasi} (CSKA). Sada je Gvardiolinom sastavu dovoljan minimalan trijumf. Ibrahimovi}em. ako izuzmemo posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Oksera (1:2). trebamo ih pritisnuti. a trijumf u Atini bio mu je ~etvrti zaredom bez primljenog pogotka. Gonzalez (Porto). Na Stamford Brid`u su klupe blizu svla~ionica i ne moram prelaziti preko cijelog terena. Almeida (Dinamo). Istovremeno.Fabiano (Sevilja). primiv{i svega jedan gol. Ar{avin (Arsenal) 4 . Ovaj 23-godi{nji defanzivac je o~ekivao svoj debitantski nastup u dresu armejaca. D`eko (Volfsburg).Diego (Juventus) 26 . igrat }emo u finalu i osvojiti Ligu prvaka. 16.Pjani} (Lion).Diara (Real Madrid) 21 . D`eko (Volfsburg).rekao je Murinjo i nastavio: . Grafite (Volfsburg). Kada sam saznao da moramo igrati protiv ^elzija.Ambrozini (Milan) Eto: Ako pro|emo. Pobjede se osvajaju na terenu. Biv{i mladi ruski reprezentativac Nababkin je zimus stigao u redove CSKA iz gradskog rivala Nababkin: Povreda kod ku}e FK Moskve i jo{ nije upisao zvani~ni nastup za novi klub. ako pro|emo ^elzi.Inter Sudija: [tark (Njema~ka) @uti kartoni 4 .Brandao (Marsej) 20 . nekeda{nji izvanredni francuski reprezentativac. Drogba (^elzi). Gvardiola ima dovoljno aduta da to ostvari. Sa Mesijem. Oven (Man. Ostati nepora`en na svom terenu je ne{to uobi~ajeno za tim Lorena Blana. Vargas (Fiorentina). devet klubova koji je mogu osvojiti . Bordo Olimpiakos Sudija: Benkerensa (Portugal) Pretrpljeni prekr{aji 29 .Runi (Man~ester). to je dakle Blan.Falkao.Ronaldo (Real Madrid) 4 . gdje zasigurno i spadaju.

]. Unireja je trenutno na posljednjem 18. Moje vrijeme tek dolazi rije~i su Haurdi}a. . Pred Sli{kovi}em je te`ak zadatak. pa ^e{ke.Ni{ta vam ne `elim otkriti. ka`e Avdi}. U svakom slu~aju male su {anse da ostanem u sada{njem timu . ]. mladi reprezentativac BiH i ~lan Jabloneca avaz/sport/ Sarajevo. Bli`i se ljetni prijelazni rok. Naime.Sa svih strana Anes Haurdi}. biv{i trener @eljezni~ara. gdje je za kratko vrijeme postao bitan igra~. mjestu sa svega 14 bodova.Momci su dobro odradili posao protiv Luksemburga. pogotovo kada se u obzir uzme da igram zadnjeg veznog ili stopera.Imamo dobar tim.rije~i su Haurdi}a Anes Haurdi}. Zadovoljan sam u~inkom.On i Ljevakovi} zaista igraju dobro. Prva zvijezda Teplica je na{ Aidin Mahmutovi}. Objektivno.Najva`nije je da me zdravlje slu`i i povrede zaobilaze. koji je u ovom ciklusu postigao dva gola za mladu reprezentaciju BiH. Haurdi}: Hvali Mahmutovi}a i Ljevakovi}a Rumunija Sli{kovi} pora`en na debiju Bla` Sli{kovi}. Cilj Bundes liga Anes bi volio u budu}nosti igrati u nekoj ja~oj evropskoj ligi. 16. biv{i selektor na{e reprezentacije nakon {to je godinu dana bio bez posla.To nam je jedan od ciljeva. . ]. FleS ★ Avdi} (lijevo) . nekada{nji mladi reprezentativac BiH i biv{i igra~ TO[K -a. Va{ komentar? . Igrao sam u posljednjem kolu protiv Kladna. mladi reprezentativac BiH zbog povrede mi{i}a nije igrao za na{e nade u kvalifikacijskom susretu protiv Luksemburga. Muamer Avdi}.Sanirao sam povredu. rije~i su Avdi}a. njih sa klupe odli~no vodi Jir`i Pli{ek. tim koji se trenutno nalazi na vrhu tabele. Jablonec dobo gura u {ampionatu ^e{ke. jer pred nama su klju~ni susreti. ostali smo u igri i za osvajanje Ku- . nije tajna da se Avdija nalazi na meti Leha iz Poznanja. Ostalo sve do|e na svoje. nismo imali sre}e u narednom kolu za protivnika smo dobili Teplice. a tako je bilo i nedavno u Me|ugorju. pred drugi krug kvalifikacija Imamo dobar tim Kadetski reprezentativac BiH Muamer Avdi} ove sezone blista u timu ~e{kog Plzena.Moj cilj je Bundes liga. mogao bi u ljetnom prijelaznom roku ponovo promijeniti sredinu. . Imamo mlad tim pred kojim je svijetla budu}nost. Enes je bio strijelac jedinog gola na utakmici i s pravom ponio epitet igra~a susreta. Me|utim. tako da golovi nisu moj posao. Demirovi} je zagazio u ~etvrtu deceniju `ivota. mladi reprezentativac na{e zemlje. odnedavno je imenovan za trenera rumunskog prvoliga{a Unireje Alba Julije. Osim Demirovi}a boje Hit Gorice brani i Goran Gale{i}. Vr{ajevi}: Odlazi u Poljsku Uo~i ljetnog prijelaznog roka Vr{ajevi} u Lehu? Avdija Vr{ajevi}. ali sam morao pet dana mirovati. Svako okupljanje nam dobro do|e.Trenutno se nalazimo na ~etvrtoj poziciji. biv{i reprezentativac BiH. U narednom kolu Unireja }e gostovati kod Temi{vara.istakao je Haurdi}. naime on je stigao kao spasioc kluba. ali i pored toga ve} du`e vrijeme je najkorisniji igra~ svog tima. Njegov novi tim je na svom terenu pora`en od Rapida (0:1). Z. . . De. a selektor Stojni} u njega i danas ima ogromno povjerenje. utorak. Mo`e li va{ tim izboriti izlazak na evropsku scenu? . mislim da se mo`emo nositi sa Ma|arima . Z. Pitanje je mo`emo li jo{ napredovati. Z. Nadam se da }emo u budu}nosti praviti dobre rezultate i dokazati da na{ reprezentativni fudbal ima svjetlu budu}nost. Sada se moramo dobro spremiti. Baka je neslavno debitovao na klupi tima iz Rumunije. A. Osim prvenstva. za koji sa puno uspjeha igraju Semir [tili} i Jasmin Buri}. Ina~e.istakao je Vr{ajevi}. Nije bilo ni{ta stra{no. Ovaj nadareni stoper je u ~e{kom omladinskom prvenstvu ove sezone ~etiri puta tresao protivni~ke mre`e. koji je tako|er kao i [ov{i} sa Ko{eva oti{ao za {aku eura. kadetski reprezentativac BiH. ka`e Avdi}. Sli{kovi}: Mo`e li spasiti Unireju Alba Juliju od ispadanja? Enes Demirovi}. 12 Sanirao sam povredu Igrao protiv Kladna Mislim da se mlada selekcija mo`e nositi sa Ma|arima . Naporno. mart/o`ujak 2010. @eljezni~ara i ^elika. ekipe ~iji je ~lan Nemanja Supi}. vje`bam na treninzima i sve sam podredio tom da u skorije vrijeme napustim ^e{ku. Muamer je u Plzen dospio kao kadetski reprezentativac. a sada ~lan Tatran Pre{ova. nekada{nji reprezentativac BiH ponovo je bio klju~ni igra~ slovena~ke Hit Gorice u pobjedi na Naftom. Radim na tome. Mlada reprezentacija BiH je ponovo u igri za plasman u bara`. .

Ne}e se znati do posljednjeg kola. Naro~ito. jer je Rijeka na Poljudu uspjela ostati nepora`ena. Va{ tim je primio golove kada ste vi iza{li iz igre.Imaju mladu ekipu. .. ali najbitnije je da sam stekao povjerenje trenera. Cibalija . Hajduk 35. Poredak: Crvena zvezda 49. Mo`e li Frajburg i naredne sezone igrati u Bundes ligi? Jeste li zadovoljni svojom igrom? .Da.Mo`emo ostati u eliti. prve minute. Vjerujete li da }ete do kraja sezone sa~uvati status prvotimca? . Hod`i} i Kurtanovi} koji je ujedno bio i igra~ utakmice. Poredak: Dinamo 46. Hajduk Kula . kola: Javor nova tri boda . nekada{nji trener tima sa Grbavice. Jugo. prvotimac njema~kog Frajburga Mo`emo ostati u eliti Smatra da je korektno igrao protiv Bajerna Nalazim se u dobroj formi . onda je logi~no da razmi{ljam i o pozivu u reprezentaciju. Moj zadatak je bio da zaustavim prodore Ivice Oli}a. Iako svi znaju da vi{e volim igrati ofanzivnije. Ipak. Ni Hajduk nije do{ao do cijelog plijena. Spartak 29. Mujd`a je vodio bespo{tedne duele sa Milerom nu. Period adaptacije je iza mene. Radi se o dobrom igra~u. kolo HNL.Zadar 0:0. Me|imurje . Me|utim. Cibalija 40. Azerbejd`an Rijeka uzela bod na Poljudu Jeli}: OFK Beograd je upisao U Srbiji su igrane utakmice 18. kao i Milera. Igrao sam na poziciji desnog bo~nog. Roben nam je presudio. 16.Osijek 1:1.Inter 0:0. Zato se nalaze u opasnoj zoni. jer su u posljednjem kolu od direktnog konkurenta Zagreba pora`eni sa 3:0. Za njega nismo ima- . Partizan 44. U ovom trenutku mi je prioritet da sa klubom izborim opstanak u dru{tvu najboljih . li lijeka. Smederevo Metalac 0:1. Z.istakao je Kurtanovi}. Josip Kvesi}. U Hrvatskoj je odigrano 20. Karlovac 34. Osijek 32. Mladi Radnik . OFK Beograd 27. [ibenik . Z.Rad 3:2. Javor 24. Varteks je tako|er stigao do polufinala Kupa Hrvatske. FleS ★ Kurtanovi}: U velikoj formi . [ibenik 36. Ipak. Hajduk . Dinamo .. Trajao je ne{to du`e.istakao je Mujd`a.To je moja velika `elja. nesu|eni bh.Slaven Belupo 0:0. ali neko o~igledno nije tako razmi{ljao. Nedavno je Slaven Bili} kazao da ra~una na vas.Kroacija Sesvete 1:0. Istra . Za Mughan su na ovom susretu nastupili i na{i internacionalci Ze~evi}. Golove smo primili iz prekida.Mislim da smo korektno odigrali. a tako|er i [ibenik je protiv Intera iz Zapre{i}a osvojio samo bod. rije{ili bi sva pitanja. ako se ne varam najmla|u u ligi. kola: Zagreb . Zeca i Daji}a. Crvena zvezda . Rezultati 20. I Vojvodina je sa novim trenerom bila ubjedljiva protiv ^ukari~kog kojeg sa klupe vodi Simo Kruni}. Ovo mi je bila prva utakmica koju sam po~eo od . Sa maksimalnih 15 bodova. Tako je Dinamo igrao nerije{eno na svom terenu protiv Zadra. Jednostavno. kola Jupiler lige. Vojvodina ^ukari~ki 4:0. Zbog toga moramo biti vi{e nego oprezni.Jagodina 0:0. Lokomotiva. Ko }e po Vama biti novi prvak Njema~ke? M Mlada ekipa Va{ biv{i tim Zagreb vodi gr~evitu borbu za opstanak u HNL. Desilo se niz iznena|enja.BSK Bor~a 1:0. Mislim da }e Vugrinec svojim iskustvom donijeti prevagu timu iz Kranj~evi}eve mi{ljenje je Mensura. mart/o`ujak 2010. kako stvari stoje „kroja~i“ }e do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak u ligi. Po meni Bajern je najve}i favorit. Ako se izborim za {to ve}u minuta`u u klubu. Sada se mo`emo u miru spremati za naredna isku{enja. Ipak. ].Rijeka 1:1. Slaven Belupo 31. reprezentativac pru`io je dobru partiju u dresu Frajburga protiv lidera Bundes lige ekipe Bajerna iz Minhena. Kada smo i postigli gol. u prvom dijelu me~a.avaz/sport/ Sarajevo.Napredak 2:1.Varteks 3:0. . Najve}i favoriti za titulu Crvena zvezda i Partizan su ostvarili nove pobjede. Do sada sam uglavnom ulazio sa klupe. Ibrahim Zukanovi} `elio imati u svojim redovima.Napravili smo veliki iskorak u borbi za opstanak. Nalazim se u dobroj formi. Do kraja prvenstva igramo pet utakmica na svom tere- . kojeg je tada{nji selektor mlade reprezentacije BiH. Rezultati 18. OFK Beograd . Za{to da krijem. Jagodina 25. utorak. ]OROVI] Nove pobjede vje~itih rivala Srbija Hrvatska Mughan do{ao do bodova spasa Luka~evi}: Prvotimac Cibalije Mughan na{eg trenera Almira Hurti}a ostvario je va`nu pobjedu nad Turanom u gostima i osvojio vrijedna tri boda. Naro~ito su opasni u gostima. S druge strane Hod`i} je zaradio crveni karton. svoju {ansu iz drugog plana }e tra`iti [alke i Bajer Leverkuzen. Karlovac .Nema to veze.. Alispahi}a.. Mislim da smo na najboljem putu da sa~uvamo status prvoliga{a .Lokomotiva 1:0.Sve je do mene. 13 Mensur MUJD@A. zbog ~ega smo izgubili igra~a koji danas igra u Njema~koj. gdje ih ~eka [ibenik na{ih. Radi se o nezgodnoj ekipi. Ve} u narednom kolu u goste nam sti`e Mainc. .Partizan 0:2. poja~anje Varteksa u zimskom prijelaznom roku izborio se za status prvotimca. to nije bilo dovoljno da njegov tim zaustavi zahuktalu ~etu Luisa Van Gala.ka`e Mujd`a ensur Mujd`a. . optimista sam i vjerujem da }e ostati u ligi. Vojvodina 30. Mislim da sam se dobro sna{ao.

Fenomenalni. kada . Me{i}. koji je i propustio nekoliko treninga. Na povredu protekle sedmice `alio se i Milan ]ulum. kola za srijedu. Za plavi tim tri pogotka je postigao Damir Rov~anin. Zanimljivo da @eljezni~ar u tri dosada{nje utakmice protiv Zvijezde jo{ uvijek nije upisao pobjedu. M.ka`e Bogi~evi}.Mislim da mo`emo do najve}eg plasmana. dok su se i Goran Perak. 16. U odli~noj smo formi i siguran Najbolji navija~i Kakvo mi{ljenje imate o navija~ima @eljezni~ara? smo osvojili titulu. M. Pljevljak. Siguran sam da smo pogodili s poja~anjima. menad`er @eljezni~ara na mukama je pred susret za grada~a~kom Zvijezdom. Ovaj napada~ je ve} du`e vrijeme pod lupom agenata iz ovog kluba. sportski direktor Zvijezde Pogodili smo s poja~anjima. dva je dao Bajro Spahi}. ali se ovaj stoper odlu~io za plavi tim. Propustio sam nekoliko treninga i nadam se da }u biti spreman do srijede . Cilj je bio Evropa.Nema nam druge nego da idemo na pobjedu. Koliko @eljo mo`e ove sezone? .rekao je Milan ]ulum. jer bi kako ka`e bio „srezan“. U Zvijezdi imam dosta prijatelja. Tri ~etiri ekipe }e se boriti za titulu. Cvitku{i}: Zvijezda ostaje premijerliga{ ]ulum: Lak{a povreda @eljezni~ar oslabljen protiv Zvijezde Bez pet igra~a Propustio sam nekoliko treninga i nadam se da }u biti spreman do srijede rekao je ]ulum Amar Osim. dok su u nastavku priliku dobili Serdarevi}. Pecikoza i Mahovi}. ka`e Cvitku{i} Ivica Cvitku{i} nije `elio da komentari{e su|enje Roberta Zrili}a u duelu sa Slavijom. TRBONJA Bogi~evi}: Debi u plavom dresu „Plavi“ radno iskoristili pauzu Ivica Cvitku{i}. Svi su me odli~no prihvatili. debitant u dresu @eljezni~ara avaz/sport/ Sarajevo. Ukoliko nastavimo sa ovakvim igrama mo`emo do oba trofeja optimisti~an je Jadranko Bogi~evi}.kazao je Bogi~evi}. ne}emo ispasti Od Kova~evi}a. . ali nakon ovih pobjeda uklju~ili smo se u plasman za sami vrh. ~lanu predjsedni{tva NS BiH. mart/o`ujak 2010. Poja~anja u prva dva kola su pokazala razli~ito lice. gdje }e ~etiri dana provesti na probi u italijanskom prvoliga{u Sampdoriji. sam da }emo sutra (srijeda) upisati novu pobjedu koja bi nam mogo zna~ila. bili pod pritiskom. svi klubovi u BiH imaju problema sa terenima. pogotovo u [irokom Brijegu gdje su momci odigrali fenomenalno. po{to sam propustio jedan dio priprema i nadam se da }u uskoro vratiti svoju staru formu. \ori}a. [esta. dok su tre}i `uti karton dobili Elvis Me{i} i Sead Bu~an. Rov~anin i Spahi}. Stankovi}a i Prodanovi}a uvijek o~ekujemo vi{e. Brkovi}. Imate li tremu pred debi na Grbavici? . Kova~evi}. utorak. ^oli}. Poturovi}. . Hasanovi}. M. Mulali}. Puzi}) @eljo savladao Mo{}anicu @eljezni~ar je mini pauzu u prvenstvu Premijer lige iskoristio da odigra kontrolnu utakmicu sa kantonalcem FK Mo{}anicom. Za @elju su u ovom me~u igrali: Rado{evi}. Perak. Cvitku{i} je ipak optimista i smatra da su poja~anja „pogo|ena“. ali mislim da nije toliko stra{no. Ipak. 14 Mo`emo i do oba trofeja U odli~noj smo formi i siguran sam da }emo upisati novu pobjedu . a i {ef struke Zoran ]urguz je moj biv{i trener. S. od Kova~evi}a. Pobjeda protiv [irokog Brijega skupo je pla}ena. Rov~anin: Postigao tri gola (Foto: E. Semir \ip. Amar Osim je na pomo}ni teren stadiona Grbavica izveo kombinovani sastav uklju~iv{i i nekoliko najtalentovanijih juniora koji su savladali goste rezultatom 8:2. \ori}a.ka`e Cvitku{i}. koji je u plavi tabor stigao iz Modri~e prije 20-tak dana. Ova dva tima igrala su tri puta do sada u kojima je dva puta slavila Zvijezda dok je jedini me~ na Grbavici zavr{en nerje{enim rezulatom 2:2. Pored njih koji su suspendovani zbog povrede susret }e propustiti i Edin Vi{}a. iako je imao {ta da ka`e na ra~un banjalu~kog arbitra koji je imao „superkontrolu“ u Bogdanu ^eki. Bit }e milina igrati pred njima . Fari}. Ned`ad Serdarevi} i Eldar Hasanovi} upisali u listu strijelaca. . i tamo su nas bodrili tokom cijelog susreta. Ja se samo nadam da }e u srijedu sve pro}i u najboljem redu i da }i pru`iti dobru partiju na debiju. [ta o~ekujete od utakmice sa Zvijezdom? . Sigurno da nije isto igrati pred 10. kolu biti oslabljni neigranjem ~ak pet standardnih prvotimaca. .Pokazali smo da imamo ekipu za najvi{i plasman. tako da sam nau~io igrati tako. Bogi~evi} je nakon odlaska iz Modri~e bio na meti upravo Zvijezde iz Grada~ca.Povrijedio sam no`ni zglob. jedan od najtalentovanijih juniora @eljezni~ara otputovao je za Italiju. Ali kada je stigla ponuda iz @elje nisam se mnogo razmi{ljao i odmah sam stigao na Grbavicu .Da istina da je bila ta ponuda. a mislim da mi mo`emo biti ispred ostalih. FleS ★ . Ostvarili su sve zacrtane planove i ta nam je pobjeda od velikog zna~aja. Tr. [esta. Ali mi smo i u Modri~i. te bi u 18 godini mogao potpisati i profesionalni ugovor sa ovim klubom. Zeba.Pa i nemam neku preveliku. Protiv [irokog Brijega crveni karton dobili su Lazar Popovi} i Semir Kerla. Prolongiranje 18. Stankovi}a i Prodanovi}a uvijek o~ekujemo vi{e . Pored prvenstva dobro stojimo i u Kupu. Ljudi su nas do~ekali protiv [irokog i bilo je fantasti~no.Premijer liga Jadranko Bogi~evi}. jer kako ka`e. Selmovi}. Tr.ka`e Bogi~evi} zostankom stoperskog para Me{i}-Kerla {ansu protiv Zvijezde najvjerovatnije }e dobiti Delimir Baji} i novajlija Jadranko Bogi~evi}.To je utakmica koju moramo {to prije zaboraviti i usmjeriti se na ono {to nas ~eka u narednim susretima ka`e Cvitku{i}. Radim treniram. Va{ komentar na prva dva kola proljetnog dijela prvenstva? Kakvi su Vam prvi utisci? . smatra dobrim potezom Saveza. M.Oni su anga`ovani da unesu jednu novu dimenziju. pa }e tako „plavi“ u 18.Kakvo }u druga~ije imati nego fenomenalno.000 navija~a i pred 500. I . Tabakovi}. organizacija je u klubu na visokom nivou i zaista sam prezadovoljan.

u 16. . naprimjer. [iroki Brijeg je dobio bodove u Banovi}ima jer doma}in nije o~istio teren od snijega. te tvrdi da neko namjenski sve zakuhava.U utorak }emo trenirati u Blagaju. odnosno ne rade po propisima. [.Gavari} je glavni krivac za kompletan slu~aj. jer je znalo za Gavari}evu suspenziju.. [koro je nakon utakmice u Tuzli. a njega i dalje boli ~lanak. predsjednik Sarajeva. konstatuje [uman.[koro nije trenirao u nedjelju. . koji nema veze sa ovim slu~ajem. . ka`e Alaim Kapiten bordo tima Muhamed Alaim. jer je ovdje sve ~isto. odnosno ~lanom 73. sla`e klub. To je su{tina.Ne znam kome je u interesu da zakuhava kompletnu situaciju. Had`i} jo{ nije spreman za nastup. onda }e biti ka`njen i NSBiH. Pravilnici su decidni. a tada Savez postoji ili ne postoji. koji su uvijek bili magnet za publiku. a upitan je nastup Alena [kore. bio na „magnetu“ i jo{ nekoliko pregleda. „slu~aja Budu}nost“. . odnosno nijednog protivnika. Me|utim. Bordo tim }e se ve} danas (utorak . I mi i Vele` imamo svoje adute. . uo~i nastavka sjednice Apelacione komisije NSBiH Gavari} je glavni krivac za kompletan slu~aj U slu~aju negativnog odgovora i}i }emo prema Izvr{nom odboru NSBiH i UEFA-i. konstatuje Alihod`i}. elite. ve} samo nas. ako komisije nisu objektivne. Emir Alihod`i}. [uman. koji je ujedno i direktan protivnik u borbi za vrh tabele. Me|utim.13 sati) preseliti u Blagaj.Ina~e. a tada Savez postoji ili ne postoji. Dosada{nje odluke komisija NSBiH su naru{ile kompletno takmi~enje. Alaim konstatuje da }e bordo tim na putu do cilja „ostaviti srce na terenu“. ka`e Alihod`i} S tru~ni {tab bordi tima u Vrap~i}ima ne}e mo}i ra~unati na Damira Had`i}a. ako igra~. Me|utim. ka`e [uman Predsjednik kluba sa Ko{eva Hajrudin [uman uvjeren je da }e Apelacione komisije NSBiH u ~etvrtak pozitivno rije{iti „slu~aj Gavari}“. i Sloboda je trebala sve provjeriti.Zar neko mo`e biti toliko mizeran da to i pomisli? FleS ★ . Jednostavno. kapiten kluba sa Ko{eva Imamo bolji tim od Vele`a Non-stop ponavljam da se ne bojim nikoga. jer }e UEFA sigurno „slu~aj Gavari}“ registrovati slu`benim rezultatom. uvjeren sam da mi ne mo`emo odigrati gore nego {to je to bio slu~aj protiv Slobode i Modri~e. Na pitanje mo`e li bordo Forma u usponu Ako je suditi po igrama u prva dva proljetna kola. a ne treba ni napominjati koliko bi nam zna~ila tri boda iz Mostara. Alaim: Ne mo`emo ponoviti igru iz Tuzle Hajrudin [uman.Mislim da mi u ovom momentu. za kraj ka`e [uman. G. trener bordo tima. koji je odr`an minulog ~etvrtka. odnosno nijednog protivnika. jer ga i dalje boli ~lanak. Ibrakovi} i Lovi}: Pravilnik o registraciji igra~a je decidan .U slu~aju negativnog odgovora i}i }emo prema Izvr{nom odboru NSBiH i UEFA-i. a mi }emo u~initi sve da trijumfujemo. [uman se pita zar mo`e biti validan jedan ugovor. uvjeren sam da vi{e nikad ne mo`emo ponoviti onako lu{u igru koju smo pru`ili u Tuzli. Snimci ni{ta ne pokazuju. a nema razloga da to ne doka`emo u Mostaru. a on se sada vadi.Sla`em se. ali ja mislim da su na{i ja~i. G. za nijansu. dva ili tri `uta kartona. dodaje Alaim. Pravilnik o registraciji igra~a je decidan. [. imamo bolji tim. . mart/o`ujak 2010.Prije svega. bez obzira da li igra~ ima jedan. fudbaler Slobode Stefan Gavari} igrao je pod suspenzijom zbog tri `uta kartona.Nadam se da }e Sarajevo i Vele` odigrati utakmicu u skladu svog renomea. a ne onim koji su decidni.. za razliku od ostalih igra~a.. za visok plasman su neophodni i bodovi sa gostovanja. .. A Sarajevo nije krivac. ali i Saveza. [. a komisije Saveza se hvataju nekog ~lana 74. Podsjetimo. to su stari rivali. . S druge strane. kako sam ka`e. . . Sarajevo nije krivac ... koji rade sami protiv sebe. poslije prvog sastanka Apelacione komisije NSBiH..Na{a forma mo`e i}i samo prema gore. . Naravno. [koro: I dalje osje}a bol u ~lanku 15 Muhamed Alaim. za{to onda postoje? Za{to jasne stvari tuma~e po nekim „svojim pravilnicima“. u Mostaru o~ekuje utakmicu u duhu fer-pleja. kolu bh. 16. gdje }e do~ekati naredni me~. koji se nakon sanirane povrede prednje lo`e vratio u trena`ni proces.Jer. . a u ponedjeljak (ju~er) je bio na ljekarskom pregledu. kako bi dalje mogli pratiti njegove kartone. svako mora uraditi svoj dio posla. Jednostavno.Non-stop ponavljam da se ne bojim nikoga. tvrdi [uman. Ipak. A ako do|emo do UEFA-e. gdje je dobio nezgodan udarac.Sjetite se „slu~aja Travnik“ ili.Najvi{e me bole pojedini natpisi da je Sarajevo planski izgubilu u Tuzli. . G. Turkovi} i Alihod`i}: Bordo tim ima ja~e adute od Vele`a? tim osvojiti bodove protiv starog rivala..To je djelo pojedinaca. utorak. kada je bordo tim gostovao na Tu{nju. [uman konstatuje da to svi znaju.avaz/sport/ Sarajevo. optimista pred gostovanje u Vrap~i}ima Upitan nastup [kore Had`i} jo{ nije spreman za nastup. ni Sarajevo ni Vele` nisu u top formi. Zbog toga se i ne sekiram puno. . S druge strane. o~ekujem kvalitetan me~. ve} samo nas. Janjo{. ka`e [uman. prije svega. ka`e Alaim. ka`e trener bordo tima Emir Alihod`i}. Alihod`i} odgovara: . nadam se da do toga ne}e do}i.

Vrlo dobro znamo sve mane i vrline na{eg narednog protivnika. Zbog lo{ih vremenskih uslova cijelu sedmicu smo radili na malom terenu s vje{ta~kom travom. a u kombinaciji za tim }e nakon izdr`ane kazne biti iskusni Ivan Stankovi} i Igor Radovanovi}. poka`e trenutne sposobnosti. Ogle~evac. Imamo kvalitet za pobjede protiv Zrinjskog i Travnika. vjerujem da }emo je iskoristiti. Me|utim. . 16.Premijer liga ^elik bez kalkulacija putuje u Banja Luku avaz/sport/ Sarajevo. ali je vjerujem da }emo mi od prve minute nametnuti na{ ritam igre. ka`e prvotimac Slavije Zvjezdan Stani}. a Sarajevo Ra{~i} i Milo{evi}. Radulovi}. u okviru Kupa BiH. A. Regoje. te je do~ekujemo maksimalno ozbiljno. Me~ u Banjoj Luci bit }e prava prilika da Hasanovi} Huki}: I remi je uspjeh Odgoda 18. te sa puno optimizma ~ekaju dva uzastopna doma}a susreta. A. u Banja Luku ne nosimo bijelu zastavu. De. . ka`e Armel [kalji}. 16 Hasanovi} mijenja Markovi}a Respektujemo ekipu Borca. ka`e [kalji}. P . I. vra}aju se Stankovi} i Radovanovi} Iako je zdravstveno stanje povrije|enih Branka Bakovi}a. a vjerujem da }e igra~i. a penallutrija je pripala Sarajevu. Odovi}. . Mostarci na svom terenu nisu savladali Srajevom jo{ od 2001. ali dosta toga smo uspje{no odradili. Trebamo se okrenuti Sarajevu i maksimalno se posvetiti tom me~u. trener Stoji} na raspolaganju ima sve igra~e. kola. Peri{i}. koji je ve} pola godine van sroja. Radonja. Ukoliko se uka`e prilika za pobjedom. a u drugom dijelu priliku su dobili rezervisti. koje je jedan od glavnih konkurenata Mostarcima za vrh tabele.Zbog vremenskih uslova imali smo problema sa trena`nim procesom. Na konstataciju da je Vele` u pro{lom kolu odigrao jednu od najlo{ijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Slavija je protiv Drine nastupila u sastavu: Lu~i}. kola Premijer lige BiH. U konkurenciji za tim ne}e biti samo Mustafa Kodro. stoper ^elika Bojan Markovi} ne}e igrati u narednom kolu protiv Borca. s obzirom da se od prvog sudijskog zvi`dukla o~ekuju ataci na gol Zeni~ana. S. Prvi protivnik je Zrinjski.. .Stoilkov i Stoki}. minuti. Lackanovi}. Dakle. Me|utim. asistent Omer Kopi}a. Todorovi}. Strijelci za Vele` bili su Obad i Jugo. Souto u duelu sa \akovi}em .Radovanovi} i Spalevi}. ali nismo se unaprijed predali. I. .rekao je Hasanovi}. Spalevi} jedini strijelac u Vi{egradu Slavija je u Vi{egradu odigrala prijateljsku utakmicu sa Drinom HE. bila je od koristi Modri~a Maksimi. S. dati sve od sebe da do|emo do cilja. te vjerujem da prinudna pauza nije ostavila traga. kako ka`u na Bilinom polju. nakon niza pobjeda. a onda }emo razmi{ljati o Borcu i Kup takmi~enju.Osim Kodre.Respektujemo ekipu Borca. tako da nam ne ostavlja mnogo mjesta za kalkulacije. [kalji} dodaje: . te uo~ili sve na{e slabosti i nadam se da }emo ih otkloniti ve} u srijedu. .Poslije poraza od Olimpika vi{e ne smijemo kiksati kod ku}e. Dobro nam je do{la i test utakmica u Vi{egradu.Nisam imao sre}e u pripremnom periodu. na{a `elja je da nastavimo pobjedni~ki niz. Papaz. .Utakmicu smo po~eli sa stadnardnim timom.Jesenas smo sa Lakta{ima igrali nerije{eno. Stani}.Gol odluke postigao je Darko Spalevi} u 36. to je sada iza nas. koji jo{ nema pravo nastupa. \akovi} . Hasanovi}: Protiv Borca sam spreman dati svoj maksimum Armel [kalji}.Pup~evi}. Kutalia ka`njen. . Podsjetimo.. Me|utim. u srijedu u Mostar dolazi Sarajevo. Ipak. a sve osim poraza za nas bi bilo uspjeh. Naredne tri sezone „ro|eni“ su proveli u ni`em rangu.. svi smo spremni za derbi sa bordo timom. Odgoda 18. Idemo po pobjedu pa kako susret zavr{i. Lakta{i su sada sasvim druga ekipa i sigurno }e u~initi sve da sa~uvaju status premijerliga{a. Vjerovatni sastav: Tripi} Jolovi}. Van stroja samo Kodro Vele` }e nakon dugo vremena duel sa Sarajevom do~ekati kompletan. Naredni susret sa Lakta{ima za ekipu trenera Marka Stoji}a je od velike va`nosti.Radovanovi}. . a za to su im neophodni i bodovi sa gostovanja. De. napada~ „ro|enih“. Sezonu kasnije bilo je 2:2. tako da sam protiv Borca spreman dati svoj maksimum. Vlastimira Jovanovi}a i Bojana Jamine mnogo bolje. Sarajevo 10 godina nije pora`eno u Vrap~i}ima [kalji} (desno): Ne postoji opravdanje za lo{e igre Uo~ili smo sve na{e slabosti „Ro|eni“ su pred te{kim ispitom. a {ansu u nastavku me~a su dobili: Dujkovi}. Ali. ka`e Hasanovi} Nakon {to je u susretu sa Rudarom dobio tre}i `uti karton. a onda i remija. Na njegovom mjestu igrat }e Almir Hasanovi}. Kutla~i}. Gale{i} . oni ne}e konkurisati za utakmicu protiv Zrinjskog.U na{em timu vlada dobra atmosfera. ne sumnjam u podr{ku na{ih navija~a. utorak. Vele` je svoj prvi zvani~ni me~ u Vrap~i}ima odigrao protiv Sarajeva i zabilje`io pobjedu od 3:0. Benovi}. Osim Brazilca Souta (posljednje poja~anje iz Leotara). sada je situacija mnogo bolja. a po povratku u bh. ka`e Hasanovi}. me~ u Vrap~i}ima je zavr{en istim rezultatom (strijelci Velagi} i Milo{evi}). nije mnogo poremetila Zeni~ane. . ia- ko smo u tom me~u trebali pobijediti. godine savladale Vele` sa 3:1. Simi}. Znamo koliku je naredna utakmica va`na za nas. Sarajlije su 2002. Tako|er. Povrijedio sam zglob pa sam izvjesno vrijeme bio van trena`nog procesa. kojem }e to biti proljetni debi. Savi}. [epanovi}. mart/o`ujak 2010. Sigurno da se ne}emo predati bez ispaljenog metka .. G. koji }e najvjerovatnije po~eti susret sa Zrinjskim. M.Drago mi je da smo dokazali da tri boda protiv [irokog nisu bila slu~ajnost. Koprivica. na ~ijim „krilima“ }emo lak{e doci do cilja. ka`e Nizah Huki}. nakon 1:1 na Ko{evu. koji je dao veliki doprinos pobjedama u nastavku {ampionata. ka`e [kalji}. koji dobiju priliku. elitu bilo 1:1 (me~ odigran bez prisustva gledalaca . godine. ka`e nosilac igre Modri~ana \or|e Savi}. Stankovi}. uz dva crvena kartona (Kodro i Ba{i}). pored toga {to }e omogu}iti da se utakmice igraju u povoljniji uslovima. S druge strane. Ali}. ali se nismo unaprijed predali. napada~ „ro|enih“ „Uljari“ do~ekuju Lakta{e Souto nema pravo nastupa Blic iz Vele`a Crtice iz Slavije Stani}: Nastavljamo pobjedonosni niz Fudbaleri Slavije ostvarili su dvije vezane pobjede na startu proljetne polusezone.Idemo se nadigravati sa Borcem. Gruzijac Levani Kutalia }e opet na prinudnu pauzu zbog isklju~enja u Grada~cu. Sarajevo ima jedan od najboljih timova u Premijer ligi. Uz het trik Emira Obu}. U protekloj sedmici smo skupa analizirali na{e igre. . M. Iste godine. Situacija na tabeli nije bajna. Pu{ara i Kutalia. Minule sezone duel dva stara rivala zavr{en je miroljubivo. ka`e {ef stru~nog {taba Slavije Milomir Odovi}.strijelci Serdarevi} i Marsijano).Ne postoji opravdanje za onakvu igru. koja je u mini-pauzi poku{ala nadoknaditi propu{teno. . 1:1 (Ra{~i} Jahovi}). Tadi}. ba{ kao i jesenas na Ko{evu.

ka`e Selimovi}. Nadam se da }e prisustvo [aranovi}a doprinijeti rje{avanju tog problema.avaz/sport/ Sarajevo. ka`e direktor Slobode Enver Huki}. nemamo dodati blo {ta. dodaje Glava{. ali moramo biti oprezni. jedan od najiskusnijih prvotimaca Travnika. a {ansu u drugom dijelu me~a dobili su: Fejzi}. a na{a snaga le`i i u spoznaji vrijednosti svakog pojedinca i tima kao cjeline. Salki}. koji je zbog povrede sko~nog zgloba propustio utakmicu sa Vele`om. dobar tim i nekoliko dobrih pojedinaca na koje moramo obratiti pa`nju. Muji}. mart/o`ujak 2010. trener Tuzlaka. jer }e nas protivnici. ka`e Selimovi}. ]. mi smo pokazali da nemamo kompleks gostuju}eg terena i to je jedan od kvaliteta na{eg tima. . niti je Disciplinska komisija NSBiH „odrezala“ kazne. Olimpik je na startu prolje}a iznenadio mnoge ljubitelje fudbala u BiH. kao {to je to slu~aj sa narednom utakmicom sa Leotarom.. na ~ijem ~elu }e biti Behudin Trbovi} i Ante Bilje{ko. doma}i navija~i budu smje{teni u sektor D. za kraj ka`e Prlja~a. Iako je svjestan snage narednog protivnika. Lihovca. Posljednji sastanak menad`menta Slobode i predstavnika „Fuakara“ dogovoreno je da na utakmicama na kojima ne}e biti gostuju}ih navija~a. pro{le sedmice je dobio i tre}u obavezu. Prli}. sve drugo bi bilo van svake pameti. o~ekujemo novu utakmicu. . 16. alternativa za Terzi}a. . koji je ne tako davno. .O toj utakmici }u razmi{ljati tek nakon Travnika. te Badrova i Zatagi}a.kaznama. .Sve smo ve} rekli. Utakmicu su po~eli: Vrani}. O limpik }e u vezirskom gradu poku{ati da nastavi pobjedonosni niz. prvi strateg Travnika Te{ko je izolirati ekipu od „slu~aja Gavari}“ Tuzlaci vi{e nemaju pravo na gre{ku U sjeni „slu~aja Gavari}“. on je dobio slobodno da obi|e bolesnu majku. me|utim. zajedno sa Dinom \urbuzovi}em. Vjerujem u snagu na{eg kolektiva. Nismo znali da je Gavari} pod suspenzijom. po~eti ka`njavati. do}i }emo u dio tabele u kojem se lak{e di{e. [adi}. I. I kontrolna utakmica pro- tiv na{ih juniora je pokazala da moramo praviti neke pozicione rokade kako bi popravili na{u realizaciju. nekada{nji trener bordo tima. A. Badrova i Zatagi}a Uo~i me~a sa Olimpikom. Kurto. Jedino gol postigao je Kapi}. Tijago. Sarajevom.tnije pauzirati jo{ uvijek roviti Alvin Karad`a.Varupa. bez obzira na dobru izdanja u ostalim fazama igre. Vidovi} se vra}a u tim Milo{ Vidovi}. Prije svih. trener Slobode Ned`ad Selimovi}. Moramo i}i od utakmice do utakmice.Jo{ imam odre|enih dilema. . S druge strane. Kolarov. Suba{i} je svojim odnosom prema obavezama dokazao da je istinski profesionalac. kako bi bio spreman za utakmice koje dolaze. Siguran sam da }e navija~i u`ivati u dobroj igri oba tima. isti~e Vlatko Glava{. Ukoliko Apelaciona komisija NSBiH potvrdi odluku Takmi~arske komisije NSBiH da se utakmica Sloboda . sjedio na klupi Travnika. bit }e spreman za duel na Piroti. ka`e direktor Olimpika Hamdo Spahi}. Mi nismo iznena|eni i mislim da je ovaj rezultat. mislim na Kola{inca.U Travnik idemo bez rezultatskog imperativa. I. ka`e Prlja~a Blic sa Otoke Test protiv juniora Pripremaju}i se za gostovanje u Travniku premijerliga{ sa Otoke odigrao je test utakmicu protiv juniora (1:0). Dervi{i. Vidakovi}. {ef stru~nog {taba Olimpika Nemamo kompleks gostuju}eg terena U Travnik idemo bez rezultatskog imperativa. U takvom ambijentu i igra~i daju svoj maksimum. ]uri}a. 17 Edin Prlja~a. utorak. .Odgodu kola iskoristili smo dobro.. Kao i Takmi~arska komisija NSBiH.Kostur tima imamo ve} dugo. Alimanovi}. Had`anovi}. Stvar je u potpunosti jasna. Pehilj i Ibrahimovi}. me|utim. . administra- Trbovi} i Bilje{ko pobijedili na izborima cija Slobode tra`ila je dodatno obja{njenje od NSBiH o daljem statusu Stefana Gavari}a. kompletan igra~ki kadar.Tokom priprema radili smo dobro. koji }e zbog kartona pauzirati naredni me~. „Veziri“ imaju prednost doma}eg terena. Jeste li odredili tim koji }e po~eti me~ na Piroti. u kojim planiramo ostvariti doma}e pobjede i gostuju}i remi. Selimovi}: Pranjkovi} }e uskoro skinuti longetu Vjerujem u snagu na{eg kolektiva Trener „vezira“ hvali Kola{inca. trener „vukova“ Edin Prlja~a je optimista. F . s tim da }e utakmibode bi trebao imati sve cu sa Leotarom najverovaigra~e na raspolaganju. rekao je Prlja~a.Iako ve} u mislima imamo gostovanja kod Slavije i @eljezni~ara. . uz funkciju sportskog direktora „vezira“. ali maksimalno se trudimo da pa`nju usmjerimo na prvu utakmicu koja dolazi. Nema zavaravanje i iluzija. Naime.Suba{i}u nije nastupio u test me~u sa na{im juniorima. ali bi bilo idealno kada bih dobrim rezultatom iz Travnika malo „podigli tenzije“. Dudi} i Faji}. koji nisu igrali protiv Zrinjskog. Lihovca.. Prlja~a: Tek nas ~ekaju prava isku{enja Vlatko Glava{. Sarajevo i [iroki Brijeg). Travnik i Sarajevo U subotu je na programu utakmica sa va{im nekada{njim timom. niti postoji ijedan dokaz da nas je neko o tome slu`beno obavijestio. Midhet Saraj~i}. N. Kapi}.U me|uvrmenu gostujemo i ^eliku. s obzirom da jo{ uvijek nije rije{en niti status sporne utakmice. ka`e Prlja~a. Naime. Tuzlaci }e od naredne ~etiri utakmice tri odigrati na Tu{nju (Leotar. Risti}. . neki igra~i su radom i zalaganjem do{li blizu startne postave. „Fukare“ ponovo na tribinama Ihtijarevi} i Gavari}: Na Tu{nju o~ekuje stopostotan u~inak Prvi puta u drugom dije.Sarajevo odigra ponovo.Te{ko je izolirati ekipu od svega {to svaki dan ~uejmo i ~itamo u {tampi. izabranici Vlatka Glava{a se pripremaju za naredna isku{enja. „Vezire“ u narednom periodu o~ekuje serija te{kih utakmica. . jelo minule pobjede. odnosno doma}e me~eve protiv Sarajeva i Lakta{a. realan. i Apelaciona komisija NSBiH je od predsatvnika Slobode zatra`ila dodatna poja{njenja o „slu~aju Gavari}“. mi se ovih dana fokusiramo samo na Olimpik. ]uri}a. Nakon te serije utakmica. a Pranjkovi}a }e uskoro skinuti longetu. on je na Izbornoj skup{tina NS Srednjobosanskog kantona imenovan u Izvr{ni odbor. . trener Travnika Ned`ad Selimovi} pohvalio je u punom su trena`nom procesu. FleS ★ . s obzirom na protivnike. Je{e.Ina~e. ^ulov i [aranovi}. Nas tek ~ekaju prava isku{enja.ma povrije|enih i igra~a pod lu prvenstva stru~ni {tab Slo. Velagi}. Ne. Suljevi}. Klupski menad`ment se obavezao da }e ubudu}e poku{ati na}i mogu}nost smje{taja gostuju}ih navija~a u sektor A. a o Sarajevu }emo misliti kad do|e na red. {to nam je uz kvalitet igra~kog kadra doni- .

P . ali odgoda nam je s jedne strane ipak dobro do{la. a onda bi pritisak uo~i Borca bio jo{ ve}i. Nadam se da }u svojim igrama doprinijeti rezultatima. a niko ne sumnja da }e na prolje}e biti jo{ pogodaka. Prvi strijelac Zrinjskog na putu prema pro{losezonskom naslovu prvaka mre`e protivnika jesenas je tresao ukupno devet puta (4 prvenstvo. izjavio je Jovi}. P . . izjavio je Kara~i}.Samo da nas ozlijede zaobi|u. P . pokvarila su atmosferu na Pecari. Znamo za{to nismo igrali na `eljenoj razini na startu drugog dijela sezone. trener Zrinjskog Znamo za{to nismo igrali na `eljenoj razini Kre{imir Kordi} jo{ uvijek ~eka na svoj prvi pogodak u nastavku sezone. a ve} Lijevi bok je najkriti~nije mjesto? sam rekao da sam na raspola- ganju selektoru Su{i}u ako on bude smatrao da mogu pomo}i. a u dresu [irokog Brijega sigurno }e igrati do kraja sezone. na pritisak smo ve} naviknuli. a njegov eventualni izostanak zadaje Jovi}u jo{ ve}u glavobolju iz razloga jer protiv Slavije zbog crvenog kartona ne}e mo}i ra~unati na Igora @ur`inova. I mi i oni `elimo u finale Kupa. ali i u vezi. Za Slaviju je upitan jo{ jedan igra~ koji je zbog ozljede presko~io Travnik.Sigurno da se u perio- . 4 Kup. 1 Evropa). ali mislim da }u vrlo brzo uhvatiti pravu formu. utorak. ali [iroki je zadr`ao konstantu. 3:1. ali jedan od onih klubova kojima je odgoda dobro do{la svakako je Zrinjski. U srijedu vas ~eka utakmica protiv Slavije? @i`ovi} nije spreman za Slaviju Odgoda nam je dobro do{la. Nije demagogija kada ka`em da mi je sezona i po na Pecari ostala u vrlo lijepom sje}anju. ali radi se o istoj mom~adi koju smo jesenas dva puta pobijedili u prijateljskim utakmicama (5:1. Kordi}: Samo da nas zaobi|u ozlijede @i`ovi}: U kombinacijama za tim tek za @eljezni~ar . izjavio je Hrgovi}. povratnik u tim [irokog Brijega avaz/sport/ Sarajevo. Doma}i igra~i }e zbog toga biti jako motivirani. Kre{imir KORDI]. ka`e Hrgovi}. . od Slavije i @eljezni~ara. Mostarci su tako dobili dva dana vi{e za pripremu vrlo va`nog gostovanja kod Slavije. Toni KARA^I]. mom~ad. Povremeni reprezentativac BiH ka`e da je u [iroki Brijeg do{ao s `eljom da osvoji naslov prvaka.a.Premijer liga Mirko HRGOVI]. M. ali idemo u goste klubu koji. Sigurno da je kvaliteta na na{oj strani. M. gospodarimo situacijom i imamo kvalitetu da se vratimo na vrh ljestvice. veznjak mostarskog kluba sigurno }e presko~iti i utakmicu u Isto~nom Sarajevu.Sretan sam {to sam opet u klubu u kojem sam proveo jedan lijep dio karijere. M. ka`e Jovi} Odluka Takmi~arske komisije da prolongira utakmice 18. Iako su se simpatizeri Zrinjskog ponadali da bi zbog pomjeranja termina utakmice Mladen @i`ovi} ipak mogao biti spreman za Slaviju. te{ko da bi se vratio. a pravu formu ve} }emo uhvatiti. Vrijeme se napokon stabiliziralo.Sve je u na{im rukama. Moje kvalitete su poznate. Svjesni smo da mo`e biti i druga~ije. zaklju~io je Kara~i}. to je jasno. ina~e. a vjerujem da }emo to potvrditi i u vrlo va`nim utakmicama koje slijede. Dat }emo sve od sebe. ali i podignuti kvalitetu mom~adi. @i`ovi}. izjavio je Kordi}. @eljezni~ar? Odli~no su u{li u drugi dio sezone.Zbog obveza u Kupu sada nas ~eka malo naporniji ritam utakmica. Nakon toga slijede dva ogleda protiv @eljezni~ara? . 16. jer da to nije slu~aj. nije u{ao na `eljeni na~in u proljetni dio. ali na tu utakmicu gledam kao prvu priliku za nadoknadu bodova koje smo izgubili protiv Zvijezde. . kola za srijedu nisu pozdravili mnogi klubovi. ali na{ cilj je osvojiti prva tri proljetna boda. Reprezentacija? . koji je protiv Zvijezde igrao svoju prvu slu`benu utakmicu nakon deset mjeseci. Puno je pro{lo od va{e posljednje utakmice? Pro{lo je sedam godina od va{eg odlaska iz bh.Nemam se namjeru nanju.). tako bi trebao biti u kombinacijama tek za @eljezni~ar. mo`e igrati uz liniju. to je sigurno. Ne sje}am se da sam ikada bio fizi~ki spremniji. ja sam na raspolaga.Oba su nam podjednako va`na.On je polivalentan igra~. trener [irokog Brijega Nema razloga za paniku Dva poraza na startu drugog dijela sezone. hrvatskim stru~njakom za fizi~ku pripremu. stalni je sudionik evropskih ku- pova i drago mi je da sam opet dio tog kluba. ali mislim da }u vrlo brzo uhvatiti pravu formu. Imamo kvalitet za titulu . U ozbiljnim je kombinacijama za sljede}u utakmicu.Slavija ima kvalitetnu . op. Tako barem poru~uje trener Toni Kara~i} . Osjeti se da smo sve bli`e `eljenoj razini igre. ali to ne zna~i da je vrijeme za paniku.Nedostaje mi utakmica. Najva`nije sada je da se navikne na rad u grupi koji mu nedostaje. napada~ „plemi}a“ Dragan JOVI]. jer sam cijelo ovo vrijeme individualno trenirao s Miljenkom Rakom.[iroki Brijeg nije otvorio proljetni dio prvenstva na pravi na~in. M.Ako me novi selektor Hrgovi}: Nikad nisam bio spremniji treba. fizi~ki je spreman. Marin Ani~i}. Hrgovi} pravo poja~anje Naravno da je Kara~i} sretan {to je njegovu mom~ad poja~ao Mirko Hrgovi}. zaklju~io je Hrgovi}. du od mog odlaska dosta toga promijenilo.Eventualna tri boda iz Prijedora ne mogu nadoknaditi bodove do kojih nismo do{li protiv Slavije i @eljezni~ara. mart/o`ujak 2010. ka`e Hrgovi} N akon sedam godina Mirko Hrgovi} vratio se na Pecaru. nogometa? . a sigurno je da nismo zaboravili igrati nogomet. . P . dok smo u prvenstvu na Grbavici odigrali 1:1. Do{ao je kao slobodan igra~. zaklju~io je Kordi}. metati preko novina. Ova mom~ad sigurno ima kvalitetu za prvo mjesto i sigurno da `elim osvojiti titulu. No. ali puno je jo{ bodova u igri. tako da }emo o utakmici Kupa BiH razmi{ljati tek nakon one prvenstvene. kao i mi. Kara~i} ne mo`e pobje}i od ~injenice da je zbog gubitka liderske pozicije pritisak uo~i gostovanja u Prijedoru ve}i nego {to bi to bio slu~aj da nije bilo poraza u prva dva kola prolje}a. ka`e Kara~i}. ali eventualnim trijumfom mo`emo se vratiti na pravi put. a vidjeti }emo tko }e biti uspje{niji. tako da mo`emo normalnije trenirati i na dobrim terenima raditi na uigravanju svih linija. Ipak. Svake sezone bori se za vrh. . 18 Na raspolaganju sam selektoru Su{i}u Nedostaje mi utakmica.

Nadam se da }e uz nas kona~no biti i sre}a. rekao je Radmilo [ipovac. Od njih se vi{e o~ekivalo. a nakon nekoliko uspje{nih kontra-napada napravili smo niz izrazitih {ansi. protiv ^elika se vra}a u tim Premijer liga BiH . Elvis Pro{i} (Cazin) i Elvir Grabus (Travnik). Olimpik 17 9. ka`e Stepanovi}. Borac 17 2. Kombinovani tim Lakta{a sastavljen ve}inom od igra~a koji jo{ nisu dobili priliku da zaigraju u prvoj ekipi izgubio je od Kozare (2:3) Ve}ina igra~a.kao ni pouzdanog. napada~ Borca. Dragan Banjac (Bosanska Dubica). ka`e \uri} Memi{evi}: Poja~ava zadnju liniju Lakta{i su u pauzi {ampionata odigrali dvije kontrolne utakmice koje su poslu`ile {efu struke Dragoslavu Stepanovi}u da bolje upozna igra~e i provjeri spremnost ekipe pred gostovanje u Modri~i. Kantar: Ne}emo razo~arati Rudar je u mini-pauzi odigrao prijateljski susret sa prvoliga{em BSK-om (0:0). 17 3. Bez obzira na snagu [irokog. G. Adnan Pervan (Sarajevo). Lazo Martinovi} (^apljina). dodatnu glavobolju donose crveni i `uti kartoni su posebna glavobolja. Rodoljub Topi} (Banja Luka) i Edin Imamovi} (Sarajevo). . kontrolor su|enja: Marko Mrki} (Lipnica). koji su na programu u 18 sati. ^elik 17 15. Pobjeda nam je imperativ i ni{ta drugo nas ne zanima.Od prvog minuta moramo zaigrati maksimalno anga`ovano kako bi {to prije nadmudrili odbranu Zeni~ana. Do utakmice u Modri~i moramo pone{to ispraviti. Salih Hasuki} (Grada~ac). a kombinovani tim je izgubio (2:3) od Kozare. Stjepanovi}. znam da }e to biti te{ko ostvariti planove. Senad Ibri{imbegovi} (Travnik) i Rusmir Ba{i} (Sarajevo). sve ostale utakmice po~inju tri sata ranije. LAKTA[I Rusmir Mrkovi} (Sarajevo).Sitacija u kojoj smo se na{li zahtjeva da igramo na pobjedu. koji je „glumio“ [iroki. Dragan Prtvar (Isto~no Sarajevo). Nestorovi} na narednoj utakmici ne}e mo}i ra~unati na dvojicu kartoniranih stopera. Rajko Brada{evi} (Milo{evac). Sa minulog gostovanja ^elika u Banjoj Luci: Gafurovi} u duelu sa Kajkutom ma je potrebno vrijeme da se Nadam se da }emo brzo slo`iti formi.I [iroki }e igrati na pobjedu. a mi moramo voditi ra~una da svima onima koji `ele gledati utakmicu to omogu}imo. ali se vrijedi boriti za bodove s kojima ostajemo na ~elu tabele. ka`e veznjak Rudara Vedran Kantar. Te{ko mi pada ovo neigranje. kolo TRAVNIK OLIMPIK Sudija: Mirko Buljan (Mostar). Bit }e te{ko gledati utakmicu sa tribina. Sloboda 16 16. Edin Gola} (Banovi}i)..Osje}am se mnogo bolje. Stjepanovi}. Krunislav D`ijan (Bok). Nadam se da }u u srijedu dobiti priliku za povratak u najbolji sastav i pomo}i saigra~ima u borbi za tri boda. ali vjerujem u na{u pobjedu. Midhat Arnautovi} (Tuzla). Branko Stjepanovi} (Tesli}). . Marko Jevti} nije igrao u Zenici. . Igor Mirkovi} i donekle Branko Ojdani}. V. \elimi}. @ELJEZNI^AR ZVIJEZDA Eldis Pro{i} (Cazin). Popovi}. ka`e Jevti}. Trener Prijedor~ana Darko Nestorovi} dao je {ansu igra~ima.Prvo poluvrijeme me~e sa Zvijezdom mo`e dobiti prolaznu ocjenu. a nadam se da }e moj povratak biti uspje{an. koji nije igrao u prva dva kola proljetnog dijele prvenstva. Vele` 17 7. Anto @ivkovi} (Ora{je). . Gruji}. Sve utakmice su na programu u srijedu. koji je odigrao prvo poluvrijme protiv Zvijezde: [eji}. . Me|utim. kolu dobio direktan crveni karton. direktor Borca. Z. Poslije duge stanke za`elio sam se utakmica. a napada~i barem jednom pogoditi mre`u. [iroki B. Sarajevo 16 5. Almir ^i{i} (Mostar) i Admir Forto (Vitkovi}i). bolje sam upoznao neke igra~e i sagledao mogu}nosti ekipe. Tabela 1. Blic iz Rudara RUDAR [IROKI BRIJEG Semir Kaplan (Stolac). G.O~ekujem da }u mo}i igrati ve} protiv Zvijezde u Grada~cu. SLAVIJA ZRINJSKI Tabak Drago (Tomislavgrad). Pobjeda imperativ Od prvog minuta moramo zaigrati maksimalno anga`ovano kako bi {to prije nadmudrili odbranu Zeni~ana. ka`e Zdravko \uri}. Travnik 17 11.avaz/sport/ Sarajevo. Fudbaleri koji su u prvom planu za najbolji sastav odigrali su nerije{eno (1:1) sa Zvijezdom. a nekolicina igra~a se mora dobro zamisliti o svom budu}em statusu u klubu. jer su nam u tom susretu bodovi potrebniji nego u nekim drugim me~evima. zadovoljili.Nisam namjerno udario Ra{evi}a. Milan Vuksan (Banja Luka). delegat: Alija Kurtagi} (Biha}). Podsjetimo. Naredni susret za nas je „biti ili ne biti“. ali to nije neko veliko opravdanje. Po svemu sude}i. a u tom slu~aju o~ekujemo dobru posjetu na Gradskom stadionu. Tako|er. Dalibor Dra{kovi} (Isto~no Sarajevo) i Ratko Kuni} (Banja Luka).17 13. Rudar 17 12. Osim me~a na Grbavici i Banjoj Luci. Branko [ipka (Prijedor) i Zikret Kuljaninovi} (Banovi}i). VELE@ SARAJEVO Robert Zrili} (Banja Luka). Gojko Bandi} (Grude).Tu`an sam {to ne}u igrati protiv [irokog. Z. mart/o`ujak 2010.. Staki}: Bodovi ostaju u Prijedoru Stub odbrane Rudara Dragoslav Staki} je van stroja zbog tri `uta kartona. ka`e veznjak Prijedor~ana Ognjen Da{i}.Jo{ nas prati neefikasnost. Zvijezda 17 14. Anto Su~i} (Novi Travnik) i Damir Kne`evi} (Livno). jer ono {to smo pokazali protiv Zvijezde nije za veliko ohrabrenje. . kola Premijer lige i{la je na ruku Sa{i Kajkutu da izlije~i povredu mi{i}a i ponovo konkuri{e za najbolji sastav Borca. Cvetkovik. [. koji bi se u srijedu trebali suprotstaviti [irokom Brijegu. sve kockice i zaigrati u punoj jesen. Me|utim. nadam se da }e vremenske prilike biti povoljne. koji su protiv Kozare dobili priliku da se nametnu nisu. ~etvrti sudija: Ognjen Valji} (Banja Luka). Veselin Naki} (Zavidovi}i).Radni je dan. Do{li su novi igra~i koji- MODRI^A M. BORAC ^ELIK Emir Ale~kovi} (Sarajevo). . Stepanovi} }e u Modri~i ukazati povjerenje sastavu. Mevludin Efendi} (Sarajevo). Lakta{i pred gostovanje u Modri~i Stepanovi}a brinu propusti u odbrani Ve}ina igra~a koji su protiv Kozare dobili priliku da se nametnu nisu zadovoljili. Muhamed Osmi} (Maglaj). Marka Jevti}a i Dragoslava Staki}a. Lakta{i 17 11 10 9 9 8 8 8 7 6 6 6 6 6 5 4 3 1 2 4 4 4 3 2 4 4 3 3 3 2 3 2 2 5 5 4 3 5 6 7 6 7 8 8 8 9 9 10 12 22:12 29:17 25:14 23:14 25:20 28:16 16:20 17:23 20:21 23:25 14:17 24:28 18:28 18:21 10:25 17:29 34 32 31 31 28 27 26 25 22 21 21 21 20 18 14 11 Jevti} ~eka kaznu Stoper Prijedor~ana Marko Jevti}. SLOBODA LEOTAR Ljubi{a Vrhovac (Lakta{i). 16. onako kako smo po~eli prilagode i uigra novi sastav. . koji je potom pozvao navija~e da pomognu Rudaru . koji je u 15. te se nadam da }u biti spreman za utakmicu sa ^elikom. . dodao je Kajkut. V. Jedino su zadovoljili Vladan Kujund`i}. . ^elik je atraktivan protivnik. koja je za nas veoma va`na. . Mustafa [koro (Mostar). tako da gledaoci koji do|u na utakmicu ne}e za`aliti. Slavija 17 10. vjerujem u na{ tim. . [araba. jo{ ~eka oduku Disciplinske komisije NSBiH. Elmir Pilav (Sarajevo).Tokom zimske pauze bilo je mnogo promjena u igra~kom kadru. Vladimir Dominkovi} (Ora{je). Gotovo da smo promjenili kompletan tim. uglavnom smo bili skoncentrisani na odbranu. Leotar 17 8. Joki} (Memi{evi}). posebno u odbrani.a ne}e ga biti ni u susretu sa [irokim. utorak. 19 Sa{a KAJKUT. ka`e Kajkut dgoda utakmica 18.18.U susretu sa BSK-om. pomo}ni trner Lakta{a. ka`e Kajkut. asistenti: Goran Dujak (Od`ak) i Dalibor Mavrak (Mostar). @eljezni~ar 17 4. Ne}emo razo~arati. Isprika mo`e da bude teren sa vje{ta~kom travom. Kotaran i Drlja~a uz raspolo`eni vezni red zatvoriti prilaze na{em golu. Modri~a M. O No}na utakmica Borac }e sa ^elikom igrati u ve~ernjem termnu (18 sati). G. jer smo igrali dobro i borbeno. Napada~a Borca ne brine ‘’mr{av“ start njegovog mati~nog kluba. ali nadam se da }emo ve} u srijedu imati vi{e sre}e. Baji}. Dragan An|eli} (Ora{je). Ipak. Zrinjski 17 6. te da }e Muzgonja. ka`e Staki}. poslije odmora bilo je vi{e slabosti. Med`id Gvozden (Sarajevo). Da{i} poziva navija~e Samo remi protiv Leotara i te`ak poraz na Bilinom polju (0:3) donijeli su brige treneru Nestorovi}u.

Borusija M 26 13.. Kuranji 55 . Sa tom pobjedom se Milan primakao na samo bod zaostatka za Interom na vrhu tabele. . El Klasiko je na rasporedu 11. Bari 12.Portsmut (igrano kasnije).Kada vam pukne Ahilova tetiva. 90. se vratio na vrh.HSV 4:2 (Kisling 22. Bude li nakon toga odre|enih slabosti. Real do kraja ne}e ispustiti mnogo bodova. tri puta pogodio mre`u Valjadolida sa Harisom Medunjaninom. Alfaro 82 .Roben 76. Madervel . a tako|er i zbog svoja tri pogotka.Gastaldelo 87). engleski reprezentativac tvrdi da mu je mnogo va`nije da ove sezone sa Man~ester osvoji trofeje. 65. Ankaraspor izba~en iz lige).Malaga 1:0 (Sorijano 56). Rubin Kazan . ova dva Argentinaca postigla 51 pogodak. 26. Skoncentrisan sam na to da nastavim sa ovakvim igrama za dobro na{eg tima. Bajer . {ta sada mogu re}i? .rekao je trener Milana Leonardo. 84. Mussilu 71. Vest Hem 29 17. Trabzonspor i Kajzerispor po 43. Dejvidova povreda nas je poremetila.Pokazali smo karakter a Mesi je potvrdio da je najbolji igra~ na svijetu. Ren 9. Tores ima ugovor sa Liverpulom do 2013. Tejlor 69). . Toni 19. Lorijen .Saturn 1:1. Liverpul . Roma 4. Hamilton . Pizaro 28). Gecal 46. Del Moral 85 penal).Milito 54). Herakles 43.Palermo 3:2 (Flores 43. Izgovorio je „puklo je“. Bolton .Marsej 1:1 (Ma~ado 39 .Inter 3:1 (Lopez 74. Maluda 77 .Leo je odlu~uju}i faktor u utakmici za koju smo mislili da }e biti te{ko posti}i gol i do}i do vodstva. to mi ne zna~i mnogo i taj rekord nije ne{to ~emu te`im. koji je u Milanu na posudbi iz LA Galaksija.Olie 45). Keln 26 14. Lens 16. Lorijen 8. Barselona .izjavio je Aleks Ferguson.Da budem po{ten. [alke 26 3. Bordo 2.Albiol autogol 58). 1.Frajburg 2:1 (Makiadi 31 . Napoli . kola: Ajaks . Garnder 52 .Blekburn 3:1 (Defo 45. 1. \enoa 8.rekao je Tores za {panski sportski list „As“.Trabzonspor 1:1. Hetafe . Barselona 3. Okser 4. Udineze . . Joveti} 90).Keln 1:0 ([url 56). Siena 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 17 8 17 7 15 8 13 7 13 6 12 8 12 6 10 11 11 6 11 5 10 8 10 7 10 5 9 8 7 10 8 7 5 11 6 6 5 7 5 7 3 4 5 8 9 8 10 7 11 12 10 11 13 11 11 13 12 16 16 16 53:25 47:26 48:32 40:34 45:39 35:34 49:46 36:34 46:41 36:34 34:34 29:37 26:28 33:38 32:34 35:41 22:32 20:40 22:39 31:51 59 58 53 46 45 44 42 41 39 38 38 37 35 35 31 31 26 24 22 22 Turska Rezultati 25.Herakles 1:1. Martinez 90 . a tako|e i budu}nost ovog kluba.Ani~ebe 19. Lion 6. Bohum 26 15. Altintop 45). kola: Rapid . ^elzi . Zidan 27.Grenobl 1:0 (Cesar 46 autogol). Espanjol 15.Ajntraht 2:1 (Andreasen 13. Za maksimalne napore trebat }e mu L Kapelova podr{ka ^ini se kako selektor Fabio Kapelo nije previ{e zabrinut zbog ~injenice da mo`da ne}e mo}i ra~unati na Bekama na SP . Nino 49.Samba 80). Palermo 5. Slavlje igra~a Milana [kotska Rezultati 29. Bursaspor 52. Nadam se da }emo nastaviti ovako pri~ati o Mesiju . Zbog nje nisam mogao u`ivati u pobjedi .Kapfenberger 1:0. 52. te je iznijet sa terena. 87. Malaga 16. Hibernijan 47. kola: CSKA Amkar 1:0. Bulonj 20. Man. te je vrlo upitno ho}e li se sti}i spremiti za SP .Vigan 4:0 (Elmander 10.D`arvis 26. Napoli 9. Bajern . 65 . Antalijaspor Sivaspor 3:0. sa kojom je ovaj klub ostao bodovno poravnat sa Realom na vrhu tabele {panskog prvenstva. Valjadolid Real 1:4 (Ronaldo 28.Roda 0:2. Lil . .Leo je odigrao veliku utakmicu i postigao tri veli~anstvena pogotka. ali ono {to je postigao Ronaldo je nevjerovatno .. Tvente Den Hag 3:1.St.Aston Vila 0:0. Runi: Rekord ga ne zanima Ni{ta nije nemogu}e Utrka sa ^elzijem i Arsenalom za titulu je sve neizvjesnija. tako|er njegov saigra~ iz argentinske reprezentacije.. Sanderlend . Kajzerispor . Liverpul 29 7. Krilja Sovjetov .Deportivo 1:1 (Facijo 21 Adrijan 25). Grenobl 27 28 28 28 28 27 28 28 28 28 28 28 28 27 28 28 28 27 28 28 16 16 15 15 14 14 12 12 13 12 10 10 10 10 9 8 7 5 4 3 5 5 7 6 9 8 7 7 4 5 8 7 5 5 7 5 7 6 8 5 6 7 6 7 5 5 9 9 11 11 10 11 13 12 12 15 14 16 16 20 43:22 38:29 28:23 51:28 46:29 48:29 40:29 38:27 32:33 39:39 28:22 39:32 33:42 23:35 26:32 28:45 20:34 24:41 20:47 20:46 53 53 52 51 51 50 43 43 43 41 38 37 35 35 34 29 28 21 20 14 Ma{ina za golove bez ograni~enja Leo je odlu~uju}i faktor i nadam se da }e ovako i nastaviti . Alvarez 64). Sanderlend29 15. Ako ovako nastave. Njema~ka Rezultati i strijelci 26. Fenerbah~e 49.Nica 0:1 (Remi 77). Epilog svega je krvavo lice engleske zvijezde zbog posjekotine i suze u o~ima.Tomsk 0:2. Udineze 17. Deportivo 7. sa ~ime je svoj golgeterski u~inak popravio na 32 gola u ovoj sezoni.Espanjol 4:0 (Ri~i 20.Brandao 30). Miku 80. 71 penal . 70 .Atletik Bilbao 0:0. Lacio 18. a ne zbog individualnih nagrada . Osasuna 14.115. \enoa . (Misimovi} 41. . Nansi 14. Hanover 26 17.Vest Hem 4:1 (Aleks 16. a Bekam je glavom i{ao na loptu.Dijarbakirspor 1:0 (utakmica prekinuta zbog ulaska na teren gostuju}ih navija~a). Spartak Moskva . o~ekuje najmanje tri mjeseca pauze i oporavka. So{o 15. Rid 31. C. Rostov .Nirnberg 1:2 (Gekas 36 . Tuluz 12.Taski 50). Haristeas 90). Juventus . Santander . Mesijev nedjeljni trostruki ulov desio se ne{to prije nego {to je Gonzalo Higuain. Fulam 29 11. Bekama. Asamoa Gijan 38). [tutgart 26 10. Italija Rezultati i strijelci 28. Tenerife . Rosi 45. 35. Atletik 8. Lil 5. zahvaliv{i mu se zbog fenomenalne igre. Aktuelni najbolji igra~ svijeta po FIFA-i je sa jo{ jednom virtuoznom predstavom odu{evio navija~e na Nou Kampu.PSV 4:1. Livorno . Seltik 54. 7. jo{ mjesec. sa ~ime je prvi strijelac La Lige. Bajer 26 4.Herez 2:0 (Ljorente 32. Palasio 39. 1.H. a jo{ jedan je dodao Berbatov. Ipak.Rivier 38). Denizlispor . Volfsburg 26 9. Breda Groningen 0:3.Bekama iznose sa terena Lionel Mesi het-trikom osigurao pobjedu Barselone u derbiju Primere Francuska Rezultati i strijelci 28. nego da sustigne brojku od 42 gola za ovaj klub. Fejenord 51. Galatasaraj . 10 kola prije kraja prvenstva Italije. ali }u naljeto svakako dobro razmisliti o budu}nosti .Fulam 3:0 (Runi 46. Kopa~kom u lice Da je u nedjeljnoj utakmici protiv Kieva Bekam zaista imao veliki peh dalo se naslutiti i nakon {to je zadobio povredu jagodice. Totenhem 29 5. nakon kojeg su ga mediji i saigra~ Guti optu`ili da je igrao previ{e sebi~no. Bario{ 74.Sparta 3:1. vjerovatno je najzadovoljniji selektor Argentine Dijego Maradona. Higuainu je ovo. Mainc 26 8.Zadovoljan sam zbog pobjede i igrom ekipe u drugom poluvremenu me~a sa Valensijom. Milan Kjevo 1:0 (Sedorf 90+1). Karlisli 47 autogol).Prije nekog vremena sam rekao da je nemogu}e da neko dostigne 42 gola u sezoni.. Milan 3. Parma 13. Parma .rekao je Mesi Barsu u srijedu o~ekuje utakmica sa [tutgartom u osmini finala Lige prvaka. Bajern 26 2.Valvijk 6:2. Engleska Rezultati i strijelci 29. Istanbul BB .Terek 0:2. Santander 17.Fiorentina 1:3 (Laveci 48 \ilardino 60.Roma 3:3 (Lukareli 9.Bordo 0:0. a ovaj put su mu ~estitali redom i svi saigra~i. ali izgleda da Dejvid ne}e mo}i na SP . HSV 26 6.Verder 0:1 (Pizaro 80). to itekako osjetite. Sa novim het-trikom je 22-godi{nji Argentinac stigao do broja Euro 1.Okser 1:1 (Kosta 66 .Manisaspor 2:0. Nijmehen . Hal . ove godine u Ju`noj Africi. Stouk 29 12. Maradona barem ne}e morati razmi{ljati koga da postavi u napad na Mundijalu u Ju`noj Africi. Gentner 58). Barsin napada~ Pedro je dodao: . kola: Sevilja . Almerija . Pogibeljan start Pincija Bekamova jagodica u krvi Iniesta. Be{ikta{ 48. Runi je sa dva gola u nedjelju bio klju~ni igra~ u pobjedi 3:0 nad Fulemom. [turm 43. Man~ester je prodajom Ronalda realu inkasirao 80 miliona funti. Viener .. Le Man 19. kola: [alke . Ni Mesijev saigra~ iz Argentine Gabriel Milito nije {tedio pohvale. Sibir .Zaragoza 0:0. tako da je ovo veliki gubitak za njega ka`e Kapelo.Sampdorija 1:1 (Ra|i 90 . Everton 29 10. ugradit }emo umetak koji bi u~vrstio povrije|eni dio tijela . 85 . Monako 10.Bunjaku 61. Maskara 84 penal. Kuvilie 77). Hofenhajm 26 12. Zaragoza 18. Vigan 29 16. Jakubu 22). kola: Katanija .Kel 13. Dejvis 48 penal.Dinamo Moskva 0:0. 81. od 22 prvenstvena pogotka ove sezone.Atalanta 1:0 (Bojinov 72). Poredak: Salcburg 52. Majnc . Matri 55 penal).St. Juventus 6.Perota 10. vjerovatno }e mu trebati tri mjeseca oporavka da bi po~eo sa igranjem. Lacio . koji }e ovog petka operisati Bekama. . ve} dovodjenje kvalitetnih igra~a u narednom prijelaznom roku. a u svla~ionici je zaplakao. siti 28 6. Hetafe 9. Drogba 56. An`i . Atletiko Madrid .Ar{avin 13. Profesionalac je i radio je naporno da bi igrao u Ju`noj Africi.Herenven 0:1. ali je zastao i signalizirao klupi da se ne{to s njim desilo. Real 2. 76 penal).U ovom trenutku je rano da o tome govorim. Za po~etak. Katanija 16. Bolton 30 14. Dortmund 26 5.ka`e Runi. Holandija Rezultati 27.Frankfurt 26 11. Venlo .Kasimpa{a 0:3 (bez borbe. vezni igra~ Barselone.Ne `elim se porediti sa Ronaldom.rekao je Iniesta U te{kim utakmicama povu~e naprijed i uradi ono {to samo on mo`e .Bari 0:2 (Almirom 51. Alkmar 45. kola: Totenhem . pridru`io se pohvalama na ra~un malenog Argentinca.Zenit 0:1. Hal 29 20. kola: Gaziantepspor . Utreht 42. . [panija Rezultati i strijelci 26. 1.Harts 3:1. Iguain 45. ~ime je svoj golgeterski u~inak popravio na 32 gola u ovoj sezoni Na krilima Vejna Runija se Man~ester junajted dr`i na vrhu poretka engleske Premier lige. .Eskisehirspor 1:2.Bulonj 1:3 (Malonga 41 . Atletiko 13. St Etjen 18. dakle. Razgovarao sam sa njim u nedjelju nave~e i izrazio mu podr{ku. Nirnberg 26 16.Man~ester siti 1:1 (D`ons 9 D`onson 90). godine. minuti prepoznatljivim prodorom i preciznim udarcem lijevom nogom..Be{ikta{ (igrano kasnije).[tutgart 2:1 (Hovds 28.Kaljari 5:3 (Zapeter 36 penal. Tenerife 19. LASK . Nansi . Budemo li gubili bodove. dok je i Aron Lenon trenutno povrije|en. Aston Vila 27 8. Sporting Hihon . ^elzi 29 3. 83).Spartak Nal~ik 0:0. Milaneto 59 . Tuluz . Derdijok 55.Siena 3:3 (Delpijero 2. Asamoa 70 Simplicio 51. . Podsjetimo. D`eko 49 penal. Rid . Stouk .Arsenal 1:2 (Balard 28 penal . Miren 1:0. Viener i Matersburg 30. 2006) te me|u aktivnim igra~ima ima najvi{e nastupa za svoju reprezentaciju . Bendtner 90). Alkmar . Barnli . Vitese . Verder 26 7. . D`onston 1:2.Lokomotiva Moskva 2:0. Viljareal 10.Karnten 0:0. Runi: Ne `elim se porediti sa Ronaldom U posljednja 22 susreta je pogodio 24 puta. Bohum Borusija Dortmund 1:4 (Holtbi 53 .Desena 16. Eskisehirspor 42. Konti 41.Tek }emo vidjeti radi li se o totalnom ili djelimi~nom puknu}u tetive. ipak. Almerija 11. Fejenord . Kaljari 10. . Bursaspor . Borusija Menhengladbah . 83 penal).dodao je Slavlje sa saigra~ima 56 54 53 45 43 42 38 37 35 35 32 30 27 27 24 23 20 15 Austrija Rezultati 24. 80. Pinto 57 . aprila u Madridu. Birmingem .Mesi nema ograni~enja i vjerujemo da }e ovako i nastaviti izjavio je Andres Iniesta.Reprezentativac [panije dodao je da uslov za njegov ostanak na Enfild Roudu nije plasman u Ligu prvaka. junajted30 2. Lion . Viljem II . Runi ve} na kontu ima 32. a zajedno su. U posljednja 22 susreta je Runi pogodio 24 puta. Sampdoria 7. Ankaraspor . tako da moramo u svakoj utakmici i}i na pobjedu. Svoju golijadu je otvorio u 56. defanzivac Barselone. Kievo 14. Valensia 4. Sevilja 5. 2002. gostuju}i nogometa{ \ampiero Pinci (Giampiero Pinzi) je u jednom duelu visoko podigao nogu. Salcburg . kola: Monako .Everton 2:2 (D`erom 26.U te{kim utakmicama Mesi povu~e naprijed i uradi ono {to samo on mo`e.rekao je dr Sakari Orava. Fiorentina 11. Berbatov 89). Portsmut 28 21 20 20 15 13 14 12 12 11 10 8 9 8 7 7 6 7 6 5 5 3 4 4 7 11 6 10 8 9 8 12 7 8 10 7 9 6 6 9 4 6 5 6 7 4 9 5 9 9 11 9 13 14 12 15 14 16 18 15 19 70:24 69:27 71:33 53:28 53:36 45:29 37:21 30:31 46:42 32:32 28:33 31:48 36:54 37:45 27:57 37:49 23:47 31:63 27:61 24:47 66 64 64 52 50 48 46 44 42 38 36 34 32 31 28 27 27 24 24 19 Higuain: U Primeri 19 golova Maradona najzadovoljniji Trenutnom formom dvojice napada~a.Matersburg 3:0. Italijan po desnoj strani terena ima na raspolaganju Tea Volkota. Bolonja 15. Higuain sa 19 golova prati Mesija na listi strijelaca Primere. tek slaba utjeha za proma{ene prilike u susretu Lige prvaka sa Lionom.Parker 30).So{o 4:1 (Oro 17. Hofenhajm . Biv{i engleski kapiten je u karijeri igrao na tri Svjetska prvenstva (1998. Kandreva 10 . Herez 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 25 25 26 26 26 26 26 26 26 21 2 20 5 13 8 13 5 13 4 12 6 12 5 11 3 10 6 8 9 8 8 8 7 8 7 7 7 6 9 6 9 6 8 6 5 3 11 3 6 3 1 5 8 9 8 9 12 10 9 10 10 10 12 11 11 12 15 12 17 71:21 64:16 42:29 39:29 41:31 30:28 34:30 34:32 38:37 30:35 28:32 38:38 24:26 19:36 31:34 24:37 30:48 25:53 28:48 18:48 65 65 47 44 43 42 41 36 36 33 32 31 31 28 27 27 26 23 20 15 Te{ka povreda igra~a Milana Bekam zbog Ahilove tetive propu{ta SP Povreda Ahilove tetive }e vjerovatno stajati Dejvida Bekama (34) nastupa na Svjetskom prvenstvu u dresu Engleske. sa gol-razlikom boljom za dva pogotka (50:48). Herta 26 16 8 16 6 14 11 13 6 11 10 11 9 10 8 10 7 9 8 9 8 9 5 8 6 6 9 6 9 6 6 6 5 5 5 3 6 2 4 1 7 5 6 8 9 9 9 11 12 11 11 14 15 16 17 53:22 42:20 56:25 43:33 46:30 51:31 29:32 49:46 37:35 33:38 34:31 34:46 22:33 27:46 24:43 29:48 24:49 22:47 lige Eskudero 90). Lijepo je davati golove i to `elim u svakoj utakmici.Ren 0:2 (Marveo 26. ..Volverhempton 1:2 (Tompson 73 . Volves 29 18. Gen~lerbirlid`i . Naime. Poredak: Galatasaraj 53. PS@ .. Pavli~enko 55.rekao je Pike. Arsenal 30 4. Rapid 46. a Runi je sjajno popunio nastalu prazninu. Majorka 6.Lens 1:0 (Mar{al 79). Austrija 43.Budebuz 64 penal). menad`er Junajteda. Tores najavio odlazak iz Liverpula Jedan od najboljih napada~a u Evropi [panac Fernando Tores (Torres) najavio je mogu}nost da naljeto ode iz Liverpula ukoliko vlasnici kluba ovog ljeta ne odobre sredstva za kupovinu kvalitetnih poja~anja. {to je rekord kojeg je u jednoj sezoni postavio Ronaldo. jer sam druga~iji kao li~nost i kao igra~. Nica 17. Man~ester junajted . Atalanta 20. Groningen 39. PSV 65.Osasuna (igrano sino}).Aguazi 33. Valjadolid 20. Valensijen . Viljareal . Skuli 43. Sporting 12. Valensijen 11. Monpelje . Bekam je u susretu Milana sa Kievom (1:0) u jednom trenutku poku{ao {utirati loptu. Kastro 84 . te je tra`io da napusti teren. Alanija . Napada~ Man~estera u velikoj formi Rusija Rezultati 1. Poredak: Glazgov rend`ers 67.ka`e Milito ionel Mesi je sa tri pogotka bio kreator pobjede 3:0 Barselone nad Valensijom u derbiju proteklog kola Primere. .Ze Roberto 33. Muamba 53. Birmingem 29 9. . Man. a osigurao je i u~e{}e u ~etvrtfinalu Lige prvaka. 1:1. Kavani 80). Rozenal 83). Real Pike: Najbolji je na svijetu D`erard Pike. Livorno 19.Makarone 16. Monpelje 3. Barnli 30 19.Moramo sa~ekati rezultate pretraga. Zahvaljuju}i Higuainovim i Ronaldovim golovima.Valensia 3:0 (Mesi 56.Fenerbah~e 0:0.Verdu 70). i}i }emo na Bernabeu bez mnogo opcija . [on Rajt Filipsa i D`ejmsa Milnera. 77).Majorka 3:0 (Pareho 32. Marsej 7. PS@ 13. koji bi uskoro i za Runija mogao ponovo dobiti nemoralnu ponudu iz Madrida. Herta .Austrija 2:0. Ajaks 64.[turm 0:0. Frajburg 26 18. Hanover . Etjen 1:1 (Lisandro 79 . 90.Ankaragu~u 3:0.Utreht 0:1. Blekburn 29 13. Le Man . Poredak: Tvente 70. Erding 18. Mesija i Higuaina. 62. Dandi junajted i Madervel po 48. Inter 2.Volfsburg 0:4. Bolonja . gdje joj je za prolaz potrebna pobjeda nakon {to je prvi me~ zavr{en nerije{eno N. kola: Falkirk St.

. Nadam se da }emo nastaviti ovako pri~ati o Mesiju . [alke 26 3. to mi ne zna~i mnogo i taj rekord nije ne{to ~emu te`im. Arsenal 30 4. kola: Totenhem . 1:1.Pokazali smo karakter a Mesi je potvrdio da je najbolji igra~ na svijetu. Man. Vigan 29 16. Real Pike: Najbolji je na svijetu D`erard Pike.Terek 0:2.Bari 0:2 (Almirom 51. Aston Vila 27 8.Valvijk 6:2. Berbatov 89). Man. Za po~etak. Majorka 6. Alfaro 82 . ~ime je svoj golgeterski u~inak popravio na 32 gola u ovoj sezoni Na krilima Vejna Runija se Man~ester junajted dr`i na vrhu poretka engleske Premier lige. Alkmar 45. koji }e ovog petka operisati Bekama. Palasio 39. Rosi 45. Higuainu je ovo.Roma 3:3 (Lukareli 9. to itekako osjetite. nakon kojeg su ga mediji i saigra~ Guti optu`ili da je igrao previ{e sebi~no. Austrija 43. Viljem II . Jakubu 22). dakle. Lil .Atalanta 1:0 (Bojinov 72).Roben 76. Bolonja .Inter 3:1 (Lopez 74. vjerovatno }e mu trebati tri mjeseca oporavka da bi po~eo sa igranjem. Bekam je u susretu Milana sa Kievom (1:0) u jednom trenutku poku{ao {utirati loptu.Lokomotiva Moskva 2:0.Aston Vila 0:0. Tvente Den Hag 3:1. Runi: Ne `elim se porediti sa Ronaldom U posljednja 22 susreta je pogodio 24 puta. Juventus . Stouk 29 12. Valensia 4. HSV 26 6. Iguain 45. . Valjadolid Real 1:4 (Ronaldo 28. a osigurao je i u~e{}e u ~etvrtfinalu Lige prvaka.rekao je dr Sakari Orava.rekao je trener Milana Leonardo.Arsenal 1:2 (Balard 28 penal .Marsej 1:1 (Ma~ado 39 . 1. Birmingem 29 9.Leo je odigrao veliku utakmicu i postigao tri veli~anstvena pogotka. Santander . Viener i Matersburg 30. Kastro 84 . a jo{ jedan je dodao Berbatov. sa gol-razlikom boljom za dva pogotka (50:48).Lens 1:0 (Mar{al 79). Spartak Moskva . Lacio 18. Inter 2. 85 . kola: Falkirk St. Antalijaspor Sivaspor 3:0. Bajer 26 4. Viener . Zidan 27. kola: Katanija . Livorno 19. Osasuna 14. Maskara 84 penal. Pavli~enko 55. Kopa~kom u lice Da je u nedjeljnoj utakmici protiv Kieva Bekam zaista imao veliki peh dalo se naslutiti i nakon {to je zadobio povredu jagodice. Liverpul . Hanover . Livorno . . Espanjol 15.Taski 50). Hamilton . Istanbul BB .Moramo sa~ekati rezultate pretraga. Pizaro 28). (Misimovi} 41. 1. Tuluz 12.Zaragoza 0:0. Barsin napada~ Pedro je dodao: .St. siti 28 6. Mussilu 71. Ni Mesijev saigra~ iz Argentine Gabriel Milito nije {tedio pohvale.Sparta 3:1. Real 2. 26. 83). kola: Monako . Martinez 90 . Za maksimalne napore trebat }e mu L Kapelova podr{ka ^ini se kako selektor Fabio Kapelo nije previ{e zabrinut zbog ~injenice da mo`da ne}e mo}i ra~unati na Bekama na SP . 7. Naime.. Viljareal . ali ono {to je postigao Ronaldo je nevjerovatno . 2006) te me|u aktivnim igra~ima ima najvi{e nastupa za svoju reprezentaciju . D`onston 1:2.Prije nekog vremena sam rekao da je nemogu}e da neko dostigne 42 gola u sezoni. ali je zastao i signalizirao klupi da se ne{to s njim desilo. 2002.Makarone 16. godine. Ankaraspor izba~en iz lige). Dandi junajted i Madervel po 48. Atalanta 20.Matersburg 3:0.ka`e Milito ionel Mesi je sa tri pogotka bio kreator pobjede 3:0 Barselone nad Valensijom u derbiju proteklog kola Primere. Dejvidova povreda nas je poremetila.Dinamo Moskva 0:0. Derdijok 55. Hal .H. Lijepo je davati golove i to `elim u svakoj utakmici. Karlisli 47 autogol). Milan 3.Everton 2:2 (D`erom 26. Vest Hem 29 17. Sa tom pobjedom se Milan primakao na samo bod zaostatka za Interom na vrhu tabele. 35.rekao je Iniesta U te{kim utakmicama povu~e naprijed i uradi ono {to samo on mo`e . Nijmehen . Milan Kjevo 1:0 (Sedorf 90+1). Bude li nakon toga odre|enih slabosti. Hofenhajm 26 12. Bordo 2. Borusija M 26 13. . a ne zbog individualnih nagrada . . Atletiko 13. Barnli .. Ankaraspor .Parker 30). od 22 prvenstvena pogotka ove sezone. Mesijev nedjeljni trostruki ulov desio se ne{to prije nego {to je Gonzalo Higuain.Zadovoljan sam zbog pobjede i igrom ekipe u drugom poluvremenu me~a sa Valensijom.Vest Hem 4:1 (Aleks 16.Osasuna (igrano sino}). Pinto 57 . An`i . Seltik 54. tako da je ovo veliki gubitak za njega ka`e Kapelo.ka`e Runi. Bursaspor . Runi je sa dva gola u nedjelju bio klju~ni igra~ u pobjedi 3:0 nad Fulemom. Herta . Poredak: Glazgov rend`ers 67. Hetafe 9.Tomsk 0:2. 90. Pogibeljan start Pincija Bekamova jagodica u krvi Iniesta.U te{kim utakmicama Mesi povu~e naprijed i uradi ono {to samo on mo`e.Eskisehirspor 1:2. Rubin Kazan .Herakles 1:1. Vitese . [panija Rezultati i strijelci 26. \enoa 8. 65. Everton 29 10.Bordo 0:0. Siena 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 17 8 17 7 15 8 13 7 13 6 12 8 12 6 10 11 11 6 11 5 10 8 10 7 10 5 9 8 7 10 8 7 5 11 6 6 5 7 5 7 3 4 5 8 9 8 10 7 11 12 10 11 13 11 11 13 12 16 16 16 53:25 47:26 48:32 40:34 45:39 35:34 49:46 36:34 46:41 36:34 34:34 29:37 26:28 33:38 32:34 35:41 22:32 20:40 22:39 31:51 59 58 53 46 45 44 42 41 39 38 38 37 35 35 31 31 26 24 22 22 Turska Rezultati 25. Epilog svega je krvavo lice engleske zvijezde zbog posjekotine i suze u o~ima. junajted30 2. \enoa . Alkmar . Poredak: Galatasaraj 53.Frankfurt 26 11. St Etjen 18. 62. Fenerbah~e 49. Runi: Rekord ga ne zanima Ni{ta nije nemogu}e Utrka sa ^elzijem i Arsenalom za titulu je sve neizvjesnija.Volverhempton 1:2 (Tompson 73 . Joveti} 90).Vigan 4:0 (Elmander 10. Roma 4.D`arvis 26. Hofenhajm . Breda Groningen 0:3. Etjen 1:1 (Lisandro 79 . Verder 26 7.Siena 3:3 (Delpijero 2. Engleska Rezultati i strijelci 29. Biv{i engleski kapiten je u karijeri igrao na tri Svjetska prvenstva (1998. 81. Nino 49. ove godine u Ju`noj Africi. Sporting Hihon . . PSV 65.rekao je Tores za {panski sportski list „As“. te je vrlo upitno ho}e li se sti}i spremiti za SP . ali izgleda da Dejvid ne}e mo}i na SP . Atletiko Madrid . Ako ovako nastave.rekao je Mesi Barsu u srijedu o~ekuje utakmica sa [tutgartom u osmini finala Lige prvaka. Skuli 43. Bursaspor 52. Nansi 14. Hanover 26 17. Tejlor 69). 77). Tenerife .Saturn 1:1. se vratio na vrh. Volfsburg 26 9. Bendtner 90). Sanderlend29 15. koji je u Milanu na posudbi iz LA Galaksija. Utreht 42. {ta sada mogu re}i? . .Okser 1:1 (Kosta 66 . vezni igra~ Barselone. Galatasaraj .Kada vam pukne Ahilova tetiva. Kaljari 10. Deportivo 7. Fiorentina 11. gostuju}i nogometa{ \ampiero Pinci (Giampiero Pinzi) je u jednom duelu visoko podigao nogu. Gentner 58). Viljareal 10.HSV 4:2 (Kisling 22. Majnc .Kel 13. Almerija . te je iznijet sa terena. 80.So{o 4:1 (Oro 17. Maradona barem ne}e morati razmi{ljati koga da postavi u napad na Mundijalu u Ju`noj Africi. D`eko 49 penal.Majorka 3:0 (Pareho 32.Grenobl 1:0 (Cesar 46 autogol). Lion 6. 52. Mesija i Higuaina.. PS@ 13.Fenerbah~e 0:0. 83 penal).Manisaspor 2:0. Izgovorio je „puklo je“.Be{ikta{ (igrano kasnije).Samba 80). tri puta pogodio mre`u Valjadolida sa Harisom Medunjaninom. kola: Rapid . Fejenord . minuti prepoznatljivim prodorom i preciznim udarcem lijevom nogom. Poredak: Tvente 70. a u svla~ionici je zaplakao. Budemo li gubili bodove. Blekburn 29 13. 10 kola prije kraja prvenstva Italije. Rid . Lorijen . Venlo . 90. Drogba 56. So{o 15. engleski reprezentativac tvrdi da mu je mnogo va`nije da ove sezone sa Man~ester osvoji trofeje. Bajern 26 2.Herenven 0:1.Austrija 2:0. Fejenord 51. Trabzonspor i Kajzerispor po 43. Keln 26 14. Barnli 30 19.Reprezentativac [panije dodao je da uslov za njegov ostanak na Enfild Roudu nije plasman u Ligu prvaka.Ze Roberto 33..Da budem po{ten. Garnder 52 . Marsej 7. Udineze . Holandija Rezultati 27.Man~ester siti 1:1 (D`ons 9 D`onson 90). a Runi je sjajno popunio nastalu prazninu. Alvarez 64).St.dodao je Slavlje sa saigra~ima 56 54 53 45 43 42 38 37 35 35 32 30 27 27 24 23 20 15 Austrija Rezultati 24. Svoju golijadu je otvorio u 56. Salcburg . . Rapid 46. {to je rekord kojeg je u jednoj sezoni postavio Ronaldo. tek slaba utjeha za proma{ene prilike u susretu Lige prvaka sa Lionom.Albiol autogol 58). Almerija 11. kola: CSKA Amkar 1:0. Rid 31. El Klasiko je na rasporedu 11. Man~ester je prodajom Ronalda realu inkasirao 80 miliona funti. Italijan po desnoj strani terena ima na raspolaganju Tea Volkota.Bekama iznose sa terena Lionel Mesi het-trikom osigurao pobjedu Barselone u derbiju Primere Francuska Rezultati i strijelci 28. Lil 5. Liverpul 29 7. zahvaliv{i mu se zbog fenomenalne igre. nego da sustigne brojku od 42 gola za ovaj klub.Trabzonspor 1:1. Denizlispor .Portsmut (igrano kasnije). Del Moral 85 penal). a tako|er i zbog svoja tri pogotka. Tenerife 19.[tutgart 2:1 (Hovds 28. pridru`io se pohvalama na ra~un malenog Argentinca. ^elzi . Italija Rezultati i strijelci 28. Nirnberg 26 16.Volfsburg 0:4. Razgovarao sam sa njim u nedjelju nave~e i izrazio mu podr{ku. Erding 18. Grenobl 27 28 28 28 28 27 28 28 28 28 28 28 28 27 28 28 28 27 28 28 16 16 15 15 14 14 12 12 13 12 10 10 10 10 9 8 7 5 4 3 5 5 7 6 9 8 7 7 4 5 8 7 5 5 7 5 7 6 8 5 6 7 6 7 5 5 9 9 11 11 10 11 13 12 12 15 14 16 16 20 43:22 38:29 28:23 51:28 46:29 48:29 40:29 38:27 32:33 39:39 28:22 39:32 33:42 23:35 26:32 28:45 20:34 24:41 20:47 20:46 53 53 52 51 51 50 43 43 43 41 38 37 35 35 34 29 28 21 20 14 Ma{ina za golove bez ograni~enja Leo je odlu~uju}i faktor i nadam se da }e ovako i nastaviti . tako da moramo u svakoj utakmici i}i na pobjedu.Verdu 70). Kievo 14. 71 penal . sa ~ime je prvi strijelac La Lige. Man~ester junajted . Katanija 16. Monako 10. koji bi uskoro i za Runija mogao ponovo dobiti nemoralnu ponudu iz Madrida. Slavlje igra~a Milana [kotska Rezultati 29. Aktuelni najbolji igra~ svijeta po FIFA-i je sa jo{ jednom virtuoznom predstavom odu{evio navija~e na Nou Kampu. jer sam druga~iji kao li~nost i kao igra~. Lens 16. Groningen 39. Sevilja 5. dok je i Aron Lenon trenutno povrije|en. Tuluz . Nansi . Kajzerispor . Hal 29 20.Ankaragu~u 3:0.. Malaga 16. Barselona 3. gdje joj je za prolaz potrebna pobjeda nakon {to je prvi me~ zavr{en nerije{eno N.Fiorentina 1:3 (Laveci 48 \ilardino 60. Bekama.Gastaldelo 87). C.Bulonj 1:3 (Malonga 41 .Spartak Nal~ik 0:0.Atletik Bilbao 0:0. PS@ . Herta 26 16 8 16 6 14 11 13 6 11 10 11 9 10 8 10 7 9 8 9 8 9 5 8 6 6 9 6 9 6 6 6 5 5 5 3 6 2 4 1 7 5 6 8 9 9 9 11 12 11 11 14 15 16 17 53:22 42:20 56:25 43:33 46:30 51:31 29:32 49:46 37:35 33:38 34:31 34:46 22:33 27:46 24:43 29:48 24:49 22:47 lige Eskudero 90). a ovaj put su mu ~estitali redom i svi saigra~i. Napoli 9. . Runi ve} na kontu ima 32. Rostov . a zajedno su. Gecal 46.Ren 0:2 (Marveo 26. Juventus 6. Gen~lerbirlid`i . Bolton . . Birmingem .Kaljari 5:3 (Zapeter 36 penal. Podsjetimo.Keln 1:0 ([url 56). Kavani 80). Herez 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 25 25 26 26 26 26 26 26 26 21 2 20 5 13 8 13 5 13 4 12 6 12 5 11 3 10 6 8 9 8 8 8 7 8 7 7 7 6 9 6 9 6 8 6 5 3 11 3 6 3 1 5 8 9 8 9 12 10 9 10 10 10 12 11 11 12 15 12 17 71:21 64:16 42:29 39:29 41:31 30:28 34:30 34:32 38:37 30:35 28:32 38:38 24:26 19:36 31:34 24:37 30:48 25:53 28:48 18:48 65 65 47 44 43 42 41 36 36 33 32 31 31 28 27 27 26 23 20 15 Te{ka povreda igra~a Milana Bekam zbog Ahilove tetive propu{ta SP Povreda Ahilove tetive }e vjerovatno stajati Dejvida Bekama (34) nastupa na Svjetskom prvenstvu u dresu Engleske. Dejvis 48 penal. Bolonja 15. Monpelje 3.Milito 54).Kapfenberger 1:0. U posljednja 22 susreta je Runi pogodio 24 puta. Monpelje . Milaneto 59 .Tek }emo vidjeti radi li se o totalnom ili djelimi~nom puknu}u tetive.Ar{avin 13. Profesionalac je i radio je naporno da bi igrao u Ju`noj Africi. ali }u naljeto svakako dobro razmisliti o budu}nosti . 84.rekao je Pike. . kola: [alke . Lacio . [tutgart 26 10. Ipak. Bohum Borusija Dortmund 1:4 (Holtbi 53 . Krilja Sovjetov . Altintop 45). Skoncentrisan sam na to da nastavim sa ovakvim igrama za dobro na{eg tima. Kuranji 55 .Verder 0:1 (Pizaro 80). a Bekam je glavom i{ao na loptu. Atletik 8. [turm 43.Fulam 3:0 (Runi 46.Kasimpa{a 0:3 (bez borbe. LASK . Bajern . . Alanija .Ne `elim se porediti sa Ronaldom. Le Man 19. Zbog nje nisam mogao u`ivati u pobjedi .Utreht 0:1.. tako|er njegov saigra~ iz argentinske reprezentacije. ugradit }emo umetak koji bi u~vrstio povrije|eni dio tijela . Parma . . [on Rajt Filipsa i D`ejmsa Milnera.Budebuz 64 penal). Nica 17. Zaragoza 18.Zenit 0:1. jo{ mjesec.Bunjaku 61.Espanjol 4:0 (Ri~i 20. Haristeas 90). Sa novim het-trikom je 22-godi{nji Argentinac stigao do broja Euro 1. kola: Gaziantepspor . vjerovatno je najzadovoljniji selektor Argentine Dijego Maradona.Desena 16.Olie 45). Madervel . Zahvaljuju}i Higuainovim i Ronaldovim golovima. Konti 41. Le Man . Lion . a tako|e i budu}nost ovog kluba.Roda 0:2. ve} dovodjenje kvalitetnih igra~a u narednom prijelaznom roku.. Tores najavio odlazak iz Liverpula Jedan od najboljih napada~a u Evropi [panac Fernando Tores (Torres) najavio je mogu}nost da naljeto ode iz Liverpula ukoliko vlasnici kluba ovog ljeta ne odobre sredstva za kupovinu kvalitetnih poja~anja. menad`er Junajteda. 1. Miren 1:0.Sampdorija 1:1 (Ra|i 90 . Portsmut 28 21 20 20 15 13 14 12 12 11 10 8 9 8 7 7 6 7 6 5 5 3 4 4 7 11 6 10 8 9 8 12 7 8 10 7 9 6 6 9 4 6 5 6 7 4 9 5 9 9 11 9 13 14 12 15 14 16 18 15 19 70:24 69:27 71:33 53:28 53:36 45:29 37:21 30:31 46:42 32:32 28:33 31:48 36:54 37:45 27:57 37:49 23:47 31:63 27:61 24:47 66 64 64 52 50 48 46 44 42 38 36 34 32 31 28 27 27 24 24 19 Higuain: U Primeri 19 golova Maradona najzadovoljniji Trenutnom formom dvojice napada~a. 76 penal).Perota 10. te je tra`io da napusti teren.Karnten 0:0. defanzivac Barselone. Toni 19. Palermo 5.[turm 0:0. Bulonj 20.Deportivo 1:1 (Facijo 21 Adrijan 25).Dijarbakirspor 1:0 (utakmica prekinuta zbog ulaska na teren gostuju}ih navija~a). Parma 13. Valensijen 11. Barselona .Harts 3:1.Mesi nema ograni~enja i vjerujemo da }e ovako i nastaviti izjavio je Andres Iniesta. kola: Ajaks .Nica 0:1 (Remi 77). Bario{ 74. Herakles 43. Sanderlend .Ajntraht 2:1 (Andreasen 13.Aguazi 33. ipak. Bari 12. Ajaks 64. Lorijen 8. 70 .Palermo 3:2 (Flores 43. Njema~ka Rezultati i strijelci 26. Bajer . Mainc 26 8.U ovom trenutku je rano da o tome govorim. sa ~ime je svoj golgeterski u~inak popravio na 32 gola u ovoj sezoni. Poredak: Salcburg 52. sa kojom je ovaj klub ostao bodovno poravnat sa Realom na vrhu tabele {panskog prvenstva.. Hetafe . Borusija Menhengladbah . ^elzi 29 3. 65 . kola: Sevilja .PSV 4:1. Sampdoria 7.Rivier 38).Ani~ebe 19.Malaga 1:0 (Sorijano 56). Frajburg 26 18. ova dva Argentinaca postigla 51 pogodak. Totenhem 29 5.Frajburg 2:1 (Makiadi 31 . 1. Fulam 29 11.Nirnberg 1:2 (Gekas 36 . Napada~ Man~estera u velikoj formi Rusija Rezultati 1. Bolton 30 14.Blekburn 3:1 (Defo 45. Napoli . .Brandao 30). Muamba 53. Be{ikta{ 48. Hibernijan 47.izjavio je Aleks Ferguson. aprila u Madridu. Santander 17. Valjadolid 20. 87. Matri 55 penal). Udineze 17. o~ekuje najmanje tri mjeseca pauze i oporavka.Herez 2:0 (Ljorente 32. Sibir . i}i }emo na Bernabeu bez mnogo opcija .Leo je odlu~uju}i faktor u utakmici za koju smo mislili da }e biti te{ko posti}i gol i do}i do vodstva. Ren 9. Kuvilie 77). Volves 29 18. Rozenal 83). Stouk .Valensia 3:0 (Mesi 56. Maluda 77 . Sporting 12. Okser 4.115. Bohum 26 15. Eskisehirspor 42. Higuain sa 19 golova prati Mesija na listi strijelaca Primere. Valensijen . Kandreva 10 . Tores ima ugovor sa Liverpulom do 2013. Asamoa 70 Simplicio 51. Asamoa Gijan 38). Miku 80. Dortmund 26 5. Real do kraja ne}e ispustiti mnogo bodova.

konji~ki Igman u drugom kolu nastavka sezone gostuje Omladincu u Mionici. radi lo{ih vremenskih uslova Vi{egra|ani nisu u prvom kolu nastavka prvenstva putovali u Zvornik. najbolje ekipe lige. Treneri Ferid Rami} i Nijaz Dupovac maksimalno su iskoristili protekli vikend. koji zbog crvenih kartona ne}e konkurisati za tim.Ora{je Glavni sudija: Oliver Ko`u~ ([iroki Brijeg). SA[K N. BUGOJNO: Iskra . u tim se vra}aju Murti}. od kojeg se puno o~ekuje u derbi susretu.om. Mo`e li Iskra parirati timu iz Banovi}a u borbi za ulazak u Premijer ligu? VITEZ: ECOS Vitez . Uz to oni nam za dva kola sti`u u goste. MIONICA: Omladinac Igman Glavni sudija: Adnan Grabus (Travnik). koja nas je u ovoj sezoni pobjedila u Konjicu govori o kvaliteti doma}ina. mogli bi vrlo lako do}i i u probleme .339 KM i tro{kovima advokata koji je zastupao FK Romanija Elek Mirka nerazumnih 3. 3) sa po~etkom u 15 sati. mart/o`ujak 2010.Slijedi izuzetno te{ko gostovanje Omladincu. di svoju {ansu. Kraji{nik 5. I. Jednostavno. tako da sam uvjeren da }emo se u Konjic vratiti nepora`eni. Ali i mi smo sada puno ja~i nego jesenas. {to bi se moglo desiti ovaj put. Asistenti: Bonislav Perkovi} (Tomislavgrad) i Derislav Vrdoljak (Livno). Ora{je 8. oporavio se i Jahi}. Delegat: @eljko Kraljevi}. Jedinstvo 14 15.712 KM je narastao sa tro{kovima advokata tra`ioca izvr{enja Bo{ka ^egara u iznosu od 6. ali eto u @ep~u smo pali bez ispaljenog metka. Mi igra~i }emo sve u~initi da sretni i zadovoljni napuste stadion. u stru~nom {tabu konji~ana prilagodili su se vanrednim okolnostima. koji je bio predvi|en za odigra- vanje utakmica.000 KM. Nedima Kudru. jer nam je pola igra~a u autu . Asistenti: Fikret Ba~i} (Lukavac) i Suad ^i}ku{i} (Tuzla).Rudar Glavni sudija: Tarik Ke~o (Sarajevo).Prva liga Edin Kozica. a sada smo nemo}ni da sami obezbijedimo sredstva kako bi deblokirali blokadu `iro ra~una kluba nastalu zbog duga u iznosu od blizu 20. Samo ako se izna|u rje{enja Romanija bi mogla nastaviti sa u~e{}em u takmi~enju u Prvoj ligi RS.000 KM za izgubljeni spor. ].Ovo je derbi i normalno je da o~ekujem dobru posjetu. optimista je kreator igre Igmana . }amo pored op{tine svim ljubiteljima fudbala. Delegat: Senad Demirovi}. Vitez 15 . jo{ vi{e poja~ao rad.17. Priliku }emo dati nekim novim igra~ima i juniorima. Er. direktor kluba. Zbog te{ke financijske situacije Igman gostuje Omladincu Konji~ani sa optimizmom putuju u Mionicu FK Romanija: Te{ka financijska situacija Romanija napu{ta ligu? Da li }e Romanija istupiti iz lige? To je pitanje koje se poslednjih dana najvi{e postavlja u Palama.000 KM iz prethodnih godina koje su nam ostavile prethodne Uprave.SA[K Glavni sudija: Husein Terzi} (Travnik). Gora`de 13. koji puno zna~i u na{oj ekipi. Asistenti: elvis [atrovi} (Sarajevo) i Hariz D`elilba{i} (Turbe). Bodove mi osvajamo. Me|utim.S obzirom na ekipu kojom raspola`emo situacija je takva.O~ekuje nas derbi kola. . Drago mi je {to su nas na{i navija~i podr`ali. Rudar 3. Z. „Romanije“. jer kako se slo`io i Krvavac.govori pomo}ni trener GO[K .Trojica . S druge strane i Rudar vi- BIHA]: Jedinstvo @ep~e Glavni sudija: Danijel Bojo (Kiseljak). Delegat: Izet Banda. ekipe koja u srijedu gostuje u Bugojnu. a odigrali su i kontrolni me~ protiv premijerliga{a Slavije. gdje su pora`eni 0:1. Delegat: Robert Maras. Asistenti: Marko Peri} i Davor beljo (oba Mostar). Iskra je u prvom kolu proljetnog dijela sezone pora`ena u @ep~u. upitali smo najboljeg pojedinca u trijumfu nad GO[K . E. Igman 9. . U tim iz Bugojna je stigao iz Rudara. dok nekoliko igra~a ima problema i sa povredama.Naravno. Cijeli grad `ivi za nogomet i lijepo bi bilo da im se odu`imo ulaskom u Premijer ligu . Poslije sjajnog proljetnog starta i ubjedljive pobjede nad timom iz Gabele.izjavio je Filip Krvavac. Imat }emo problem da sastavimo ekipu za duel sa Budu}nosti. da se odazovu i daju svoje mi{ljenje o nastaloj situaciji i svojim prijedlozima i anga`ovanjem sa~uvaju obraz „Romanije“ i Pala . Zbog veoma te{ke finansijske situacije u klubu Uprava FK Romanija je 12. 16.a Filip Krvavac.kola Prve Federalne lige za srijedu. Ina~e. F ★ . GO[K u problemima pred Budu}nost Desetkovani kontra Banovi}ana Pred sutra{nju utakmicu sa liderom Budu}nosti iz Banovi}a. bodove mi sigurno osvajamo . Edin se nada i velikoj podr{ci sa tribina.~etvorica nisu trenirali posljednju sedmicu i nama je ova odgoda kola dobro do{la. Istina je da imamo solidnu zalihu bodova. dobro smo iskoristili. 12. prvotimac bugojanske Iskre avaz/sport/ Sarajevo.rekao je Predrag Golijanin. Kao da nismo imali svoj dan. A sa kakvim ambicijama konji~ani putuju u Mionicu. Delegat: Ekrem Ibrelji}. o~ekujemo povratak i D`umhura. Za fudbalere Drine He prvenstvo leS jo{ nije po~elo. NAPOMENA: Sve utakmice igraju se u srijedu (17. Ovom prilikom pozivam na{e navija~e da do|u u {to ve}em broju. koji je pauzirao zbog kartona. i bit }e vrlo te{ko do}i do pozitivnog skora. plus kamate koje se obra~unavaju od dana podno{enja tu`be vjerovatno i prelaze cifru od 20. a potom radi odga|anja kompletnog kola nisu do~ekali Slogu. Kozica: Imamo povoljan raspored @IVINICE: Slaven . prije nekoliko dana pravosna`nom presudom blokiran je ra~un zbog duga u iznosu od blizu 20. svoje nogometa{e koncentrirao za narednog protivnika. B. Pa- Kudra: Ja~i nego jesenas uzu zbog pomjeranja termina ovog kola. . @ep~e 15 14 15 15 15 15 15 15 15 15 15 9 9 8 8 8 8 6 6 5 5 5 4 4 3 2 2 3 3 2 3 2 5 1 6 1 6 0 7 1 8 1 8 3 7 2 8 2 8 2 9 2 8 2 10 GORA@DE: Gora`de Kraji{nik Glavni sudija: Kenan Bajramovi} (Zenica).Nemaju. Imamo. 22 26:10 35 21:15 30 25:10 29 26:20 26 22:15 25 22:15 25 24:17 24 22:23 19 19:25 19 16:24 18 15:22 17 14:22 17 11:17 14 13:32 14 13:21 11 Prva liga FBiH . Bosna 6. Asistenti: Rizah Rid`alovi} (Zenica) i Samir Trako (Kakanj). za dobru igru i pobjedu na kraju nagradili dugotrajnim aplau- zom i to }e za nas igra~e biti najve}i podstrek u narednim kolima. gabelski GO[K jo{ uvijek osje}a posljedice iz posljednjeg susreta sa Igmanom u Konjicu. oni {ta tra`iti. Iskra 4. Ipak izabranici novog trenera Vidoja Milo{evi}a su radno proveli pauzu. N. Sigurno }e pasti na Jakli}u. Igramo protiv iskusnog tima Budu}nosti. Zbog toga }e ova utakmica biti od velike va`nosti. me|uim s obzirom na raspored. . sama ~injenica da je to jedina ekipa. Rijetko kada je GO[K u federalnom prvoliga{kom dru{tvu bio u podre|enom polo`aju na terenu Podavale. G. Prvenstveno se to odnosi na Sanina Orta{a i Ivana Rai~: Pauzira ovo kolo Rai~a. Na pripremama smo se ravnopravno nosili sa Sarajevom i @eljezni~arom. Asistenti: Dario Primorac i Dalibor Hrsti} (oba Ljubu{ki).Ova Uprava je u 2007. marta uputila molbu zahtjev na~elniku op{tine Pale gospodinu Slobodanu Savi}u da hitno organizuje sastanak Uprave kluba i njenih igra~a sa ~elnim ljudima op{tine kako bi se prevazi{li trenutni problemi kluba. (Sarajevo) i Amer Maci} (Mostar). . mogu}e je da dobijemo bodove za zelenim stolom. Slaven 11. 10. godini izmirila dugovanja u iznosu od 15. Budu}nost 15 11 2. svi smo podbacili. kolo Rudar pada na Jakli}u Nemaju oni {ta tra`iti.Slabo smo odigrali. Asistenti: Moamer ^au{evi} GABELA: GO[K Budu}nost Glavni sudija: Jakov Tabak (Tomislavgrad). . 1.prenio je ispred Uprave Predrag Golijanin.000 KM. Delegat: Mustafa Oki}. povoljan raspored koji }emo vjerujem iskoristiti. utorak. Omladinac 15 14. {to bi nas uvrstilo u favorite za ulazak u ve}i rang takmi~enja. „lavovi“ ovaj put nisu favorit.ka`e Kozica Edin Kozica u zimskom prijelaznom roku je poja~ao redove Iskre. Delegat: Franjo Smoljo.Nedim Kudra. na{im sponzorima koji su nam do sada davali veliku podr{ku i pomogli da ostvarimo veliki uspjeh ulaskom u Prvu ligu RS. Rudar je na{ direktni konkurent za ulazak u Premijer ligu.000 KM .istakao je Kozica. Iz tog razloga se obra- Kako je nastao dug? Dug prema tra`iocu izvr{enja koji je ukupno iznosio 9. . GO[K 7.Za nas je najva`nije da smo pobjedom i dobrom igrom otvorili drugi dio prvenstva. . . Promjenom termina odigravanja utakmica 17.

moramo prihvatiti. . Niko u ne razmi{lja o onom najgorem. ne smijemo dozvoliti gostima da razviju svoju igru i diktiraju tempo. Kakanjci se nadaju povoljnom rezultatu. L. Sejdi}: Ne nastupa protiv @ep~aka . trener [e{lija o~ekuje da }e njihove alternacije biti adekvatne i na visini zadatka .ka`e kapiten ^ergi}. koji bi tako obje ekipe ostavio na dobroj distanci. Ako zaustavimo mladog Smaji}a i opasnog Juri}a. Ekipa koja bude pora`ena. opstanka u dru{tvu najboljih prvoliga{a rekao je Sejdi}. a izvjesno je da }e derbi presko~iti i pouzdani golman Amir Bekan ~iji oporavak te~e ne{to sporije. da }emo Jovanovi}a i \or|a ]ehe koji uspjeti dosta toga sprovesti u su odradili kaznu `utih kartodjelo i spremno do~ekati gostona. Klju~ uspjeha dr`i zadnja linija. selidba u ni`i rang. Prki}: Te{ko isku{enje furovi}a koji je u pro{lom kolu dobio crveni karton. U Bugojnu }e „Zeleno-crni“ biti oslabljeni jer trener [e{lija ne mo`e ra~unati na Zlatana Ga- Fudbaleri Famosa pred nastavak prvenstva Lo{ teren ometa pripreme Vremenske neprilike koje su prouzrokovale odlaganje 15 kola stavile su na muke stru~ni {tab Famosa kako organizovati normalne pripreme za nastavak prvoliga{kih obaveza . 16. ve} i mnogo {ire koji se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom kontinuiranog trajanja (od daleke 1910. Od sutra po~inju kvalifikacije.~iji }e zadatak biti dosta te`ak jer Iskra ima naju~inkovitiji napad. Ovaj duel posebno je va`an za Kumanovu „{kvadru“. 23 Sa{a PRKI]. omladinu i sport Vlade RS da }e im biti obezbje|ena sredstva u ukupnom iznosu od 346. Ravanje BSK-u koji nam je u jednu zmi{ljali smo da odigramo jeruku du`nik . I. ne samo u BiH. Banovi}ani pred gostovanje kod GO[K-a U Gabeli klju~na utakmica Zrnanovi} i Boji} u startnoj postavi Banovi}ani u srijedu igraju jednu od najva`nijih utakmica sezone. S. Spremni smo. [e{lijini puleni su svjesni da povoljnim ishodom u derbiju ostaju u trci za prvaka i sve misli usmjerene su ka osvajanju bod(ov)a.[ta da ka`em? Vrijeme je vi{a sila na koje niko ne mo`e uticati. Ipak. koji je protiv Omladinca bio jedan od najistaknutijih pojedinaca u timu Rudara. koji nemo`e pomo}i Jedinstvu u sutra{njem me~u je i Edin Sejdi} borbeni desni bo~ni. za avgust ka`e predsjednik prvoliga{a RS Brane Umi}evi}. . . ali }e bodridi svoje sa tribina. Malo je klubova. a Rizvi} i dru`ina pri`eljkuju remi. na terenu koji je pokriven snijegom. To }e se ve} i pokazati u sutra{njem me~u. {to nije slu~aj s nogometa{ima Iskre koji su pod imperativom pobjeda.Stvarno mi je `ao {to ne}u biti u kombinaciji za sutra{nji me~. \. Bez obzira {to igraju protiv jedne od poletne Iskre. Tereni su u katastrofalnom stanju . imamo snage koja }e biti i presudan faktor u proljetnom dijelu.rekao je Mom~ilo Stani}.avaz/sport/ Sarajevo. pa i oni koji ne vole Jedinstvo.Svjesni smo koliko nam je va`an ovaj me~ i zato }emo pru`iti maksimum kako bi se domogli tri boda . koji obuhvata turnir seniorskih timova. G. Kako iskoristiti period do utakmice sa BSK . Bez obzira na ovaj hendikep. nema mjesta pesimizmu. trebat }e ovoj novoj ekipi podr{ke sa tribina. moramo razmi{ljati pozitivno i nadati se najboljem. imat }e dosta manje {ansi i nade da ugrozi „zeleno-crne“. moramo i}i na pobjedu jer ova utakmica nam je presudna kada je u pitanju borba za trku za prvaka.Iskra je uvijek opasna. Nezavidno dno tabele. M. Ipak. Povodom 100-te godi{njice Slobode planirana je rekonstrukcija stadiona Mlakve. s obzirom da se na isti dan u Bugojnu sastaju direktni konkurenti Budu}nosti. gdje objektivno i zaslu`uju.277 KM. pogoto {to je rije~ o mladim igra~ima u koje ovaj poznati stru~njak ima neograni~eno povjerenje.istakao je Stani}. K. Jedan od onih pored mladog Amara Stupca. te iskusnog Kmeta{a koji prijeti iz drugog plana.jada nam se Edin Sejdi}.rije~i su Sa{e Prki}a. desni bo~ni Rudara Iskra uvijek opasna Ako zaustavimo Smaji}a i Juri}a mo`emo se nadati uspjehu . Prinudno odlaganje. ali }emo centralne doga|aje proslave pomjeriti. te su zbog toga igra~e posebno mobilizirali kako bi se domogli tri boda. ^ergi}: Va`an me~ U Bosanskom Novom se pripremaju za obilje`avanje velikog jubileja Vijek postojanja Slobode U Slobodi iz Bosanskog Novog pripremaju se da na dostojanstven na~in obilje`e veliki jubilej-vijek postojanja. ali }e biti spreman i te`ak za igru.Toga je svjestan i mladi Sa{a Prki}. mart/o`ujak 2010. koja bi im trasirala put ka povratku u premijeliga{ko dru{tvo. M. iako do kraja prvenstva ima jo{ dosta da se igra. mi nemamo izbora.Jovanovi}: Vra}a se u tim nski uslovi. dnu prijateljsku utakmicu.donatorsko ve~e sve~anu akademiju i koncert jedne estradne zvijezde sa prostora ex-Jugoslavije odr`i maja mjeseca. @ao mu. . nikad gore sezone u povjesti kluba Podno bori}a. i kako se i{~upati i opstati u dru{tvu prvoliga{a. jer sa Stupcem odra|ujem `ute kartone . ku}i se ni u snu ne pomi{lja gubitak niti jednog boda.Snalazimo se iako ne mo`emo da organizujemo ni trena`ni proces jer nam to ne dozvoljavaju vreme. Zato bi se za susret u Gabeli moglo kazati kako je ovo klju~ni me~. a grad na u{}u rijeke Sane u Unu trebao bi da dobiti i teren sa vje{ta~kom travom. spremni smo.ka`e Prki} U sutra{nji me~ u Bugojnu „Zeleno-crni“ ulaze bez kalkulacija.Bilo je predvi|eno da se program manifestacija. utorak.Od prve minute moramo napasti i {to prije posti}i pogodak. Najve}a stavka odnosi se na sanaciju dva terena (227. otvorenog 1980. M. ali Ono {to veseli stru~ni {tab gdje kada je snijeg prekrio cijeto je povratak golgetera \or|a lu BiH. najvjerovatnije. s kojima }e ekipa biti neizmjerno sna`nija i koji kre}u od prve minute. Na{a prednost je {to mo`emo igrati mirno.godine) sa zavidnim rezultatima me|u kojima je svakako i takmi~enje u drugoliga{koj konkurenciji (u sezoni 1972/73) tada{nje SFRJ. . Edin Sejdi} `ali {to ne mo`e pomo}i ekipi protiv @ep~a Svi o~ekuju prvu pobjedu Sutra (srijeda) se otvara proljetni dio nogometne. N.koji je dolaskom trenera Milomira [e{lije „zacementirao“ mjesto na desnom boku. da bi svi slavili i osvojili svoje prve va`ne bodove i ostvarenju svog cilja. koja je uvijek opasna i neugodna. a Novljani imaju obe}anje Ministarstva za porodicu. Dodatno samopouzdanje u ekipi je podigao podatak da }e svla~ionica biti „bogatija“ za Zrnanovi}a i Boji}a. mo`emo se nadati uspjehu . svi|alo se to nekome ili ne. bez optere}enja. posebno ove sezone i sigurno }emo imati dosta muke da Bugojno napustimo nepora`eni. No.Bez obzira na kadrovske probleme koje imamo. Va`nosti ove utakmice svjesni su u Banovi}ima. „crvenu no}“ .000 KM). vjerujem.godine. . {ef stru~nog {taba Famosa.

jer smo postigli svoj cilj. Jovovi} (od 65. Nastupilo je 13 ekipa iz USK -a i jedna iz Linza. godine. 16. Hero je svojim intervencijama privukao pa`nju na sebe mnogih ja~ih klubova. Mati} (od 46. Trenutno brani boje juniora ^elika. a potom mo`da na ljeto oti}i u ve}i rang. @uti kartoni: Bakra~. Zonji}. igra~i do 19 godina odigrali su minule sedmice dvome~ kontra vr{anjaka iz Crne Gore.To je Ronaldo. I danas pratim njegove u Korintijansu. Dvadesetjednogodi{nji Muamer Hero je trenutno jedan od najboljih golmana u drugoj ligi FBiH . A. Nakon lo{eg izdanja u Ul~inju stru~ni {tab na{e selekcije mo`e biti zadovoljni igrom. Bio je Ronaldo uzor Kao i svaki sportista i Nermin ima svog idola. od ove sezone sjedi Amir Japaur. Karahmet (od 85. Zovko). Crna Gora (0:0) Trening kamp FS Crne Gore u Podgorici. Za prvu se nada da }u mu se ostvariti ve} ovoga ljeta.dres Sarajeva jeniti sredinu jer sam bio nezadovoljan statusom. Muji}). S.Nakon ~etiri godine boravka na Ko{evu. Zoran Bubalo selektor bh juniora nije krio odu{evljenje onim {to su njegovi izabranici pokazali u Podgorici ali ga ponovo zabrinjava neefikasnost. Asistenti: Nikola Razi} i [eko [aboti} (svi Crna Gora). . Filipovi}). . Ne ovaj Kristijan.Dabovi}). Selektor: Aleksandar Miljenovi}. .ka`e Deli} Nermin Deli} je pro{ao sve mla|e selekcije ^elika.. BiH: Divkovi} (od 82. Nali} ima velike planove. Deli}: Drugi strijelac tima vrhunski napada~. ali kako stvari stoje ovo je bila generalka pred nastup u drugom elitnom krugu evropskih kvalifikacija . .Kontaktirali su me neki klubovi. Na{ susret protiv ^elika }e odlu~iti prvake na{e grupe. Vuk~evi}). Hero je u posljednjih nekoliko godina bljesnuo. druga je bila ON[ Kolibri (Biha}). ali je Pand`a u 41 minuti bio u nedozvoljenoj poziciji. ali i da popravim svoj golgeterski u~inak. Iako je njegov klub ove sezone pri dnu tabele. a ovog ljeta }u oti}i na probu u Ofenbah.kazao je Nali}. Teren sa umjetnom travom. Tu ra~unam i Kup susrete.isti~e Bubalo. ali zavr{eno je 0:0. Mo`e li ^elik odbraniti naslov prvaka? Nermin Deli}. bilo je mnogo trke dobrog postavljanja i dr`anje pozicija onako kako smo se i Muamer Hero. Postigli smo i pogodak. Ro|en je 1993. a tre}i [turli} (Cazin). a tre}a ekipa NK Kre~ane iz Donje Koprivne (Cazin). gdje smo nai{li na veliku podr{ku od strane op}ine i Sportskog saveza. \okovi}). Ali}. Deli} u budu}nosti ima jednu `elju. trenerom golmana sa dugogodi{njim iskustvom. Pejakovi}). I vi igrate u {pici napada. . Gagula (od 46. pa smo odlu~ili organizovati ovaj turnir u Cazinu. prvo mjesto osvojila je Krajina iz Cazina. za klub. Bilo bi lijepo prvo izboriti sa „lokosima“ opstanak u ligi. Sport je najbolje sredstvo za to. ekipe koja je pro{le sezone osvojila naslov prvaka dr`ave.Alija me je preporodio. . Bilo je predivno gledati svu tu djecu kako se dru`e u toku dva dana i zadovoljni smo. ddok je susret u Podgorici zavr{en bez golova 0:0. ]. u Cazinu je organizovan prvi me|unarodni turnir za predpionire pod nazivom „Djeca Bosne“. Nadam se profi ugovoru Krajina i Bosna najbolje Na ljeto na probi Sa trenerom imam dobru komunikaciju . Radunovi}).kazao je Deki} Na inicijativu FC Bosna iz Linza. golman mostarske Lokomotive Hero: Jedan od najboljih golmana na Jugu Na redu Prva ili Premijer liga BiH [}eki}. nego onaj {to je svojevremeno igrao za reprezentaciju Brazila. CRNA GORA: Agovi} (od 46. Bakra~ (od 75. Radovi}). talentovani napada~ juniora ^elika Zavr{en prvi me|unarodni turnir „Djeca Bosne“ Miralem Nali}. a po potrebi i u veznom redu.Imali smo nekoliko izrazitih prilika.Tu mogu najvi{e pru`iti. a karijeru je po~eo u FK Vratniku. Pand`a (od 46. kojeg na Grbavici trenira Samir Meki}. a ostalo }e do}i na svoje ka`e Hero.Igra~i su ispunili sve zadatke. Bit }u mu vje~no zahvalan ukoliko napravim neku karijeru vrijednu pomena . a tom prilikom smo svim klubovima u znak zapo~ete saradnje dodijelili po jednu nogometnu loptu. koji zna raditi sa golmanima. ^elik je moja velika ljubav i volio bih uskoro zaigrati pred najboljim navija~ima u na{oj zemlji . To je tim koji nas je izbacio iz Kupa BiH.Nogomet Juniorska selekcija BiH nakon dvome~a sa Crnom Gorom avaz/sport/ Sarajevo. me|utim nisam `elio napustiti Lokomotivu u ovom. Zlomisli} (od 74. U kategoriji predpionira ro|enih 1997/98. I narednih godina }emo organizovati ovaj turnir i nadam se. Denkovi} (od 46. sastavljenog od bh. utorak. mart/o`ujak 2010. Najbolji igra~ u ovoj kategoriji je Jasmin ^elikovi} (Kolibri). Svojim trudom i zalaganjem zaslu`ujem da prona|em odli~an ang`aman . najuspje{nija je bila ekipa FC Bosna iz Linza. Prvenstvo nam je odgo|eno. . Hero ve} tre}u sezonu stoji na golu mostarske Lokomotive. Stvarno je postigao na desetine prekrasnih golova . Moje je da radim. dijaspore u ovom austrijskom gradu. Dva boda imamo manje od Borca. Sp. Mara{ (od 46. Nedostajao je bar taj jedan pogodak da sve bude za ~istu ocjenu 10. . te{kom trenutku. S.Sa trenerom imam dobru komunikaciju.godine. U Vratniku je igrao sedam godine.ka`e Nali}. u Ofenbahu . Nikoli} (od 49. Od Japaura se zaista mo`e dosta toga nau~iti. A. 24 Drugi susret ohrabruje Zoran Bubalo mnogo zadovoljniji nakon drugog me~a Juniorska selekcija na{e zemlje. ve} u ~etvrtak. U kategoriji pjetli}a godi{te 1999/2000. predstavnik FC Bosna iz Linza. O~ekujem u nastavku sezone jo{ bolje igre. Dobro sara|ujemo.Trenutno smo drugi na tabeli. druga je bila Mladost iz Polja (Cazin). De. . kroz ~ije ruke su pro{li mnogi poznati i priznati golmani iz Mostara. S njim je milina raditi. Nikoli} (od 46. Treba ista~i izuzetno gostoprimstvo FS Crne Gore tokom boravka na{ih juniora u Ulcinju i Podgorici na ~emu se koordinator Denijal Piri} i pismeno zahvalio ~elnicima FS Crne Gore. Kari}). Zajedni~ka fotografija mladih nogometa`a Linza i Kolibrija Miralem Nali} je jedan od uspje{nijih kadeta FK @eljezni~ar. Na klupi tima iz Zenice. na kojem je nastupilo 14 ekipa. a najbolji golman Indir Duna (FC Bosna). Prvi trener m uje bio Almir Gale Smaji}. nakon ~ega je pre{ao u FK Sarajevo. Obradovi} (od 60. koji igra na poziciji stopera. Sve u svemu kada se sve sabere na{ Stru~ni {tab ne mo`e biti nezadovoljan nakon dvome~a sa Crnom Gorom. Had`anovi}). ka`e Bubalo i dodaje: .istakao je Deli} kojem stru~njaci predvi|aju blistavu karijeru. Z. Ani~i}. Kuti} (od 79. Nuhi}. Miralem Nali} odlu~io sam promi.Jo{ ranije sam imao ne- u vrijeme dok je nosio koliko ponuda iz Njema~ke. Zato sam i pre{ao u @elju .govori Deli}. J. Lijepo bi bilo kada bi do poaska u Ukrajinu odigrali bar jo{ jedan susret. Mara{ i [~}eki} (Crna Gora). a najbolji golman Samir Pu{kar (Krajina). \aji}).Prvenstveni cilj turnira je povezivanje djece iz dijaspore sa djecom iz BiH. Sudija: Vojin Vojinovi}.ka`e Hero. . Kaci}). da }e i broj ekipa biti sve ve}i -rekao je Nijaz Deki} iz Bu`ima. Najbolji igra~ je Hamza ^atakovi} (Mladost). kadet @eljezni~ara Prvenstveni cilj turnira je povezivanje djece iz dijaspore sa djecom iz BiH . Prvi susret u Ulcinju zavr{en je pobjedom crnogoraca od 2:0.Najbitnije je da smo i dalje u igri za prvo mjesto.Nadam se potpisu profesionalnog ugovora.grupa Jug. Radi se o ~ovjeku sa izuzetnim iskustvom. Drugi sam strijelac ekipe sa osam golova. Radulovi}) Startna postava u Podgorici dogovorili prije susreta. . Mikuli}). S. a prvi susret igramo protiv tuzlanske Slobode. Hand`i}. Mlad sam i nigdje mi se ne `uri. posebno nakon {to je po~eo raditi sa Alijom Tipurom. . Bulatovi}.

U tijesnoj doma}oj pobjedi (104:102) njegovog Tandera nad slabim Nju D`ersi Netsima ubacio je 32 ko{a uz 12 skokova.NBA Krilni igra~ Oklahoma Sitija oborio rekord kluba avaz/sport/ Sarajevo. Odmah nakon izvo|enja slobodnih bacanja od{epao je u svla~ionicu. Nakon detaljnih pregleda glave i srca Staki se vratio u ekipu Bek Detroit Pistonsa Rodni Staki (Rodney Stuckey). D`ordanovo mjesto bi mogli preuzeti D`ef Van Gandi (Jeff Van Gundy). Va{ington Vizardsi poslali su zahtjev vodstvu NBA lige za promjenom broja na dresu svog problemati~nog plejmejkera Gilberta Arinasa (Arenas). utakmica ove sezone u kojoj je oti{ao preko 30 uba~enih ko{eva. Ed Stefanski nije `elio komentarisati ove glasine.8 asistencija i 1. a navija~i u [arlotu su se zabrinuli za svog ljubimca. kada je ekipa postojala u Sijetu pod imenom Supersoniks.6! Podsjetimo. 7. Problemati~ni plej Va{ingtona mijenja broj Durant: 32 poena protiv Netsa Arinas vi{e nije Agent 0 Nije samo Lebron D`ejms (LeBron James) odlu~io promijeniti broj na dresu. utorak.34 ukradene lopte. D`ordan: Posljedanja sezona u Filadelfiji .0 asistencija po utakmici. Time je sru{io rekord Spensera Hejvuda (Spencer Haywood) iz sezone 1972/1973. Ipak.7 poena. Naime. mart/o`ujak 2010. a potom i srca zaklju~eno je kako ne postoje razlozi da se Staki ponovno ne priklju~i ekipi. pretregama je utvr|eno da je Valas. Arinas: Nosit }e broj 6 D o rekordnog je postignu}a stigao sjajni krilni igra~ Oklahoma Sitija Kevin Durant. pa se sve zadr`alo na pretpostavci kako je bila rije~ o dehidraciji. Sve su mu to najbolji prosjeci u trogodi{njoj karijeri i pitanje je da li }e ga Tander mo}i zadr`ati kada mu idu}e sezone istekne ugovor. uzrok kolabriranju nije otkriven. koji prosje~no bilje`i 18. 2. Bila je to njegova 36.3 skoka i 5. Nakon sna`nog udarca sa le|a Valas je nezgodno pao i povrijedio lijevi sko~ni zglob. 16. ~elnici Siksersa nemaju namjere produ`iti ugovor s svojim trenutnim trenerom. Staki je ove sezone na prosjecima od 17. prilikom jednog kontranapada D`erald Valas (Gerald Wallace) je krenuo da zakuca. U [arlotu odahnuli nakon me~a sa Klipersima Valas lak{e povrije|en Valas: Vra}a se ove sedmice ^elnici [arlot Bobketsa su se veoma zabrinuli na samom kraju prvog poluvremena protiv Klipersa. lak|e povrije|en i tokom sedmice bi se trebao vratiti na parket. 4. no na veoma grub na~in ga je zaustavio Baron Dejvis (Davis). Ipak. koji se sru{io tokom minute odmora na utakmici protiv Klivlenda.1 poena. Trenutno broj 6 u Vizardsima nosi Majk Miler (Mike Miller). a novi broj zna~it }e i novi po~etak za njega. Popularni Durantula je ove sezone na fenomenalnim prosjecima od 29. Nakon detaljnih pregleda glave. Staki: Sru{io se na me~u protiv Kavsa ^elnici Siksersa ne}e produ`iti ugovor sa trenerom D`ordan ide na kraju sezone Prema trenutnim informacijama s one strane Atlantika. D`ej Rajt (Jay Wright). Ovo mu je tre}a sezona u NBA ligi. Arinas je izabrao 0 zbog toga „{to su ljudi o~ekivali toliko od njega“.6 skokova. koji je rekao da }e on uzeti broj 33. Dag Kolins (Doug Collins) ili Ejveri D`onson (Avery Johnson). 25 Durant 36 puta preko 30 poena Sru{io rekord Spensera Hejvuda iz sezone 1972/1973. Tako }e „Agent 0“ od sezone 2010/2011 nositi isti broj kao i D`ejms . dobio je zeleno svijetlo da se vrati treninzima. Edijem D`ordanom (Eddie Jordan).5 poena ove sezone. Generalni menad`er Siksersa.

ali on nije ulazio u igru svog \akobea koji je kod ku}e savladao Lagun Aro sa 86:77. Naime. B. Preld`i} je postigao 18 poena uz tri asistencije i dva skoka za 26 minuta. ta. kolo. E. Na{ reprezentativni centar na parketu je proveo samo tri minute za koje je zabilje`io jedan skok. ~ime je bio prvi strijelac i skaka~ ekipe. mart/o`ujak 2010. Jazvin: Granada pru`ila jak otpor Barsi 26 Porazi Jazvina i Teletovi}a Jedino je Nihad \edovi} slavio pobjedu. Ovaj put je za 34 minute postigao samo dva poena. Beneton je kod ku}e izgubio od Vanolija sa 70:72. Jedino je Nihad \edovi} slavio pobjedu. ali je uhvatio deset skokova i ostvario tri asistencije. Ni Kaha Laboral nije imala vi{e sre}e. E. I nakon 21 odigranog kola Montepaski ne zna za poraz. E. Jasmin Huki} je postigao samo tri poena uz {est skokova za 28 minuta provedenih na parketu. na{ potencijalni reprezentativac je bio najbolji igra~ Fenerbah~ea koji je kod ku}e slavio nad Tofa{om kojeg vodi Izi} sa tijesnih 88:86. koji je na{eg reprezentativca Muje na omjeru 20-2 (Avnil ima Tuljkovi}a je na taj na~in 20-3). Gisen je slavio kod ku}e nad Trirom sa uvjerljivih 84:67. marsa Prokomom Ratka Varde. Henri Domerkant (Henry Domercant) na parketu je proveo 16 minuta i bio je drugi strijelac ekipe uz u~inak od 14 poena. Ekipa za koju nastupa Ermin Jazvin je pru`ila veoma sna`an otpor. E. B. ostvario je i tri asistencije. U njema~koj Bundes ligi tokom vikenda igrano je 27. Ov~ina: Nastavlja igrati sjajno Tuljkovi}: Anvil slavio kod Turova U 24. dok je Damir Mr{i} postigao pet poena za tri minute. Ovaj put u Sijeni je stradala Bijela sa 97:65. svoju utakmicu 24. a Elvir Ov~ina je odigrao jo{ jednu odli~nu partiju. Granada je do`ivjela poraz u Blaugrani od Barselone sa 79:72. utrku sa Vardom Preld`i}: 18 poena za 26 minuta Preld`i} rastu`io Nihada Izi}a U 22. kolu poljske lige Tuljkovi} je bio najbolji Anvil je zabilje`io veoma igra~ svoje ekipe. B. Prokom. kolo. Tako|er. Mirza Teletovi} nije pru`io partiju kao u prethodna dva kola Eurolige. ali je zabilje`io i {est izgubljenih lopti. Postigao je va`nu pobjedu nad Turovom 16 poena uz ~etiri skoka za u gostima sa 88:80. „Bankari“ su pora`eni u Madridu od Estudijantesa sa 74:58. kolu turskog {ampionata Emir Preld`i} je rastu`io Nihada Izi}a. Domerkant: Montepaski sa omjerom 21:0 Turska Njema~ka Ov~ina ponovo fantasti~an Tuljkovi} nastavio Poljska Na{ biv{i reprezentativac je u ovom trijumfu u~estvovao sa 18 poena i pet skokova. B. ali on nije ulazio u igru svog \akobea koji je kod ku}e savladao Lagun Aro sa 86:77 U {panskoj ACB ligi igrano je 25. koostala u utrci za prvo mjesto la igra sa ^arnijem 19. B. 16. Spomenimo i to da je Napoli zabio ~ak 82 poena i to u gostima. . utorak. Domerkant i dalje bez poraza Italija U Italiji ni{ta novo. Montegranaro je bio negostoljubiv doma}in jer im je zabio ~ak 141 poen. ali nije ipak na kraju mogla do iznena|enja. E. Ekipa 26 minuta.Ko{arka [panija avaz/sport/ Sarajevo.

Dobro smo odigrali susret i nismo zaslu`ili da izgubimo. Jeretin 23. Mejson 27. Zaostali me~ 19. Simonovi} 9. Mo~nik.Sretan sam zbog pobjede. Radosavljevi}. Le{i}. Kikanovi} 2. . @i`i} 4. Milosavljevi} 3. Poslije se. Tomas 2.}emo i idu}e sezone igrati u zvjesno sve do posljednjeg NLB ligi . Slabo smo otvorili utakmicu. Kecman 6. Gordon 18. Kljajevi}. Partizan . Potom smo pove}ali prednost.600. Mislim da }e biti nei. ZAGREB: Ma{i} 6. Crvena zvezda .Partizan (19).ka`e reprezentativac na{e zemlje. Branislav Mrdak (Srbija).po~eo je razgovor za na{ list Zlatko Jovanovi}. Tejlor }e i}i na rehabilitaciju u SAD.Union Olimpija 59:85. Rado{evi} 12. Bagari} 4. direktor Bosna ASA BH Telecoma Ne}emo pustiti Rako~evi}a u Metalac Srbijanski mediji ve} danima pi{u o prelasku centra Bosne @arka Rako~evi}a u redove Metalca iz Valjeva. Nedovi} 4. kolo ZADAR BUDU]NOST 83 78 Dvorana „Kre{imir ]osi}“ u Zadru. Aleksi} 10. Mar{ 3.Udrih 5. Urazmanov 6. [iroki 11. kako najavljuju i Beograda. Opa~ak. ili igra~e. Nakon povrede koljena Tejlor: Sporazumni raskid ugovora HELIOS ZAGREB 71 84 Dvorana Komunalnega centra u Dom`alama. Trener: Aleksandar Trifunovi}. Babi}. Snou 9. utorak. Gordi} 10. Mejson (Mason) je odigrao vrhunski. 21:13.500. Bav~i} 16. Gledalaca: 1. [IROKI CEDEVITA 88 74 B osna ASA BH Telecom je izgubila u @elezniku od FMP-a sa 89:80 nakon dodatnih pet minuta igre. 16. ^olak 4. Modri}. pa je s klubom dogovorio sporazumni raskid i vi{e se ne}e vra}ati u Beograd. Sudije: Marko Juras (Srbija). 19:17). Ka{tropil 18. Mulaomerovi}. CIBONA OLIMPIJA 59 85 Jovanovi}: Borba sa Heliosom se nastavlja ste}i veliki korak ka opstaVjerujem da }emo uspjenku. ASA BH Telecoma. [kifi}. M. Troha. Popovi}. koji je susret zavr{io sa 18 poena i na taj na~in nagovijestio povratak u formu u kojoj je bio pro{le sezone i na po~etku ove. Hemofarm 4. Zub~i} 2. Tomas 5. Trener: @eljko Lukaji}. Veseli 7. Andri} 9. La{kevi~ 16. Ma~van 8. Krasi} 13. CRVENA ZVEZDA: Ke{elj 12. mart). logi~no. Milija Vojinovi} (Srbija). Ivan VELI]. Brki} 8. plejmejker sarajevskih „studenata“ avaz/sport/ Sarajevo. [timac 5. njega bi ozljeda koljena odvojila od parketa na najmanje mjesec dana.000. Ovaj put na{ prvak je na Pecari savladao Cedevitu sa 88:74. Radni~ki 12. 16:9. no jo{ uvijek je sve otvo. ko{arku u NLB ligi. nakon pobjede nad Cedevitom Odigrali smo vrhunsku utakmicu Veli}: Pobjeda cijele ekipe [iroki je nastavio uspje{no prezentovati bh.FMP (17).Bosna ASA BHT 89:80. 11:16. U napadu sm pogodili otvorene {uteve za tri poena kad god je trebalo i u tome le`i klju~ pobjede. premda moram pohvaliti [tembergera koji je „zadavio“ Ba`dari}a.Budu}nost 83:78 (22:15. Planini}. Lorbek 6. Bosna je i dalje u prednosti nad Heliosom zahvaljuju}i pobjedi Zagreba u fom`alama.Radni~ki 85:62 (16:21. Sudije: Sa{o Pukl. Brnas. Obrenovi}.ka`e Zlatko Jovakola. 19:29. Naime. Cedevita 9. kola: [iroki . [IROKI: [temberger 13. Ru`i} 13.ka`e bh. Trener: Danijel Jusup. Bjelica 19. reprezentativac Trener: Du{ko Vujo{evi}. Milo{evi} 4. Rezultat: Helios . Petrovi} 5. B. Admir BUKVA. Zagreb 7. Car 8. Partizan 3. [iroki HT Eronet . Trener: Miroslav Nikoli}. 27 NLB liga 24. Gledalaca: 1. Vitkovac 9. [ilds 26. napustio „crveno-bijele“. Prka~in. Trener: Velimir Perasovi}. Ota{evi} 14. Trener: Dejan Radonji}. Hemofarm .Crvena zvezda 76:70 (20:19. Gledalaca: 500. Cedevita . Matej Boltauzer. @ori} 22. Petrovi}. ali je i Raduljica na zaista nemogu} na~in pogodio za produ`etak. Bilan. Gledalaca: 2. Sreten Radovi} (Hrvatska). Odigrali smo vrhunsku utakmicu. BUDU]NOST: [ehovi} 3. Zagorac 2. Radivojevi} 6. Zvezda }e. Rude` 9. [utalo 3. 17:12. 19:18. E.Pobjedom smo mogli HEMOFARM 76 CRVENA ZVEZDA 70 Dvorana Milenijum u Vr{cu. Markovi} 13. umjesto njega dovesti novog igra~a. Gledalaca: 3. HELIOS: Zalokar .Budu}nost 83:78.30) (17. Trener: Denis Bajramovi}. Zadar . Ba{ljan. Sudije: Dubravko Muhvi}. 27:23. Zadar 8. Bala`i}. Vrane{ 5. Ra{i} 15. Trener: Ivan Sunara. Morovi} 8. Plejsted. Cibona . Koti{evski 4. Sr|an Do`ai. [timac 3. Sa{a Mari~i} (Srbija). Hil. Butorac. Edin Husari} (BiH). Vidmar 17. Budu}nost . Rezultat: Hemofarm . 17:14. Vuku{i} 2. Puljko 11. nismo mogli vratiti u igru jer smo nakon takvog ko{a potpuno psiholo{ki pali .Radni~ki 85:62.Utakmice se na ovakav na~in gube jednom u sto godina . HEMOFARM: Despotovi}.Partizan igran je sino}. @erak. 20:24. Naletili}. Rezultat: [iroki . Sudije: Milivoje Jovi~i}. ali su onda na{i igra~i sa klupe nas vratili u igru i doveli utakmicu u egal. Cibona 2. Aleksandrov 5. [teta {to Kojadinovi} nije uspio proma{iti drugo slobodno bacanje. Helios . FMP 13. kako ka`u igra~i. Kova~evi} 3. Bojan Jovani} (BiH). Rezultat: Partizan . Trener: Ivan Veli}. 13:17). Simon 30. Veljovi}. Mari} 4. 10:24). Kati} 17.30) (16. Olimpija 5. ^ekarevi} 4. E. Trener [irokobrije`ana Ivan Veli} je poslije utakmice rekao: .Zadar (19. Dragi~evi} 6. Bukva: Rako~evi} je igra~ Bosne . Bo`i} 15. Kikovski 8. trener [irokog.Crvena zvezda 76:70. Klobu~ar 10. Dvorana Pionir u Beogradu. Krstovi} 15.rekao je Veli}.@arko Rako~evi} ima ugovor sa na{im klubom i nema nikakvog govora o tome da }emo ga pustiti da ode u Metalac . E. jer smo znali da on Cedeviti ne odgovara. I. Peri} 10. plejmejker Bosna Zvezdu a Helios Radni~ki. kada mi do~ekujemo novi}. 21:22). 1. [arlija 4. Stevi} 13.Zagreb CO 71:84. Mijatovi} 8. 22:3. Direktor sarajevske ekipe Admir Bukva je ovu informaciju tako|er saznao iz medija na{ih isto~nih susjeda. Stefanovi} 3. \or|evi}. Rezultat: Zadar . Budu}nost 6. mart/o`ujak 2010. Mitrovi} 2.Cedevita 88:74 (25:22.000. Rezultat: Cibona Olimpija 59:85 (18:21.Cibona (18). Koro{ec. Barovi}. sre}a napustila. Dijan 8. kao i Grgat. Momci su dr`ali visok ritam. Baki} 9.kratak i jasan je bio prvi operativac na{eg vice{ampiona. Panti} 6. [pralja 7. Ba`dari} 6. Sudije: Ilija Belo{evi}. Neizvjesnost do posljednjeg kola Vjerujem da }emo uspjeti izbje}i zadnje mjesto i da }emo i idu}e sezone igrati u NLB ligi . Garma. . Mara{ 4. Petkovi}. mart). kola Bosna . 24:25). 24:25).200.NLB liga Zlatko JOVANOVI]. . Dvorana Pecara u [irokom Brijegu. Zagreb . Sa{o Petek (Slovenija). Bara} 15. 16:17. Boisa. „Studente“ je. Stip~evi} 23. Parovi 25. OLIMPIJA: [utulovi}. kola NLB lige: FMP . Helios 14. pohvalio bih mlade igra~e koji su dali svoj doprinos. za zavr{nicu NLB lige i plej-of srbijanskog prvenstva. Naravno. koji se ozlijedio u posljednjoj utakmici Eurokupa protiv Gran Kanarije. Mar~inkovi}. O`bolt 21. Ajki~. Milekovi} 13. Prostran.Bosna (18. Ovo je pobjeda cijele ekipe.ti izbje}i zadnje mjesto i da reno.Zagreb 71:84 (20:20.Helios (19). Dragan Kralj (BiH). ali se FMP uspio vratiti u igru. Anderson 10. Mekaleb 12. Rondovi}. Ljubi~i}. Borisov 2. Radojevi}. [pan. ZADAR: Ran~i} 3. Ilievski 8. CEDEVITA: Suboti} 3. Milo{evi}. Paravinja 12. Rezultati 24. \eki} 3. Gledalaca: 2. Tako|er. . RADNI^KI: [epa 9. PARTIZAN: Roberts 12. posebice Milekovi} koji je napokon otvorio reket i prelomio tricama utakmicu . Marjanovi} 1. KC „Dra`en Petrovi}“ u Zagrebu.Hemofarm (18). Bosna 24 23 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 24 23 19 18 15 14 14 14 12 12 10 10 10 9 5 5 5 5 9 10 10 10 12 12 14 14 14 15 19 18 1881:164843 1783:161041 1903:177539 1867:173838 1813:173538 1912:192138 1974:181836 1876:193236 1925:187234 1797:187034 1683:187134 1829:190233 1619:190929 1558:181928 Tejlor napustio PARTIZAN RADNI^KI 85 62 Zvezdu U Crvenoj zvezdi je odavno alarmantna situacija.Cedevita 88:74. B. Sudije: Radomir Vojinovi} (Crna Gora). Zvezda 10. Grgat 13. Radni~ki . CIBONA: Vrbanc. Olimpija . B. 23:27. Trener: Jurij Zdovc. Jo{ vi{e se pogor{ala jer je jedini Amerikanac u ekipi. Majk Tejlor (Mike Taylor). Jagodnik 6. Trener: Slobodan Suboti}.

Ostalo je nas {est . Prvenstvo je u{lo u samu zavr{nicu. Jedan od najboljih u pobjedni~koj ekipi bio je kapiten Slobode i jedan od najtalentovanijih bh. pobjedom u svojoj dvorani nad Borcem oprostio se od svoje publike. iako }e to na gostuju}em parketu u Trebinju ipak biti dosta te{ko ostvariti. Naravno. Hercegovac iz Bile}e u okviru 21. ^apljinci }e tako ve~eras u posljednjoj utakmici 21.Ko{arka avaz/sport/ Sarajevo. re~eno Igokea nas je nadigrala i moramo se time pomiriti. Glomazi}: Ispunjen cilj . zbog ~ega vjerujem da bi to mogla biti dobra utakmica pod uslovom da ne bude nikakvih sumnjivih sudijskih odluka. . ^apljina Lasta tra`i prekid crne serije Sloboda savladala ^elik Leotar prva prilika Zaslu`en trijumf Tuzlaka U derbiju kola Sloboda je u svojoj dvorani pobijedila ^elik iz Zenice sa 82:69. te{ko je bilo o~ekivati da se vadimo protiv Igokee koja je ubjedljivo lider i koja sna`nijim rivalima nije davala pardona. kola Lige 12. Drago mi je {to smo se pobjedom oprostili od svojih navija~a koji su tokom cijele sezone bili na{ {esti igra~ . mi se ne}emo na}i me|u tri poslednje ekipe koje gube status premijerliga{a. . Uostalom pobijedili su nas i pred na{im navija~ima i ne preostaje nam ni{ta drugo ve} da im po`elimo sre}u u Ligi 6 .ka`e kapiten Slobode Miralem Halilovi}.ka`e trener Bile}ana Zoran Glomazi}. predsjednik kluba. Realno.U Grude putujemo rastere}eno bez ikakvog imperativa jer smo ispunili zadate ciljeve u ovoj sezoni a to je opstanak u dru{tvu najboljih. bukvalno gubitkom jedne lopte ili pogre{ke u samom fini{u. Mora su se jo{ neke kockice poslo`iti na drugim me~evima. . Vjerujem u korektnost onih timova koji su svoje brige prebrinuli i ~ija pozi- Slavija podbacila u svim segmentima igre cija bez obzira na ishod ne}e biti ugro`ena. ve} su u Aleksandrovcu do`ivjeli najte`i poraz u ovom {ampionatu. ^.Utakmica je bila sa mnogo atraktivnih poteza i na jednoj i na drugoj strani. Standarno dobru partiju je pru`io Asmir Sadiba{i} koji je o ovom porazu rekao: . a pred utakmice Lige za prvaka. Zato poraz nije toliko bolan. U narednom kolu Tuzlaci gostuju u Boriku. Podbacili smo u svim segmentima igre ili bolje [avija: Namje{ten me~ u Mostaru Nekoliko dana prije odigravanja utakmice (koja je kasnije odgo|ena) izme|u Zrinjskog i Gruda u ko{arka{kom klubu Slavija tvrdili su da imaju saznanja da je ishod ve} poznat. Er. Mo`da je razlog tome {to su obje ekipe igrale bez velikog optere}enja.rekao je [avija. . ko{arka{a Miralem Halilovi}. E. kao i kratka klupa u posljednjim susretima. Ne samo da nisu uspjeli. utorak.Kada se samo sjetim koliko smo me~eva izgubili sa jedan. a zatim }emo viditi kako dalje u ligi 6. @elimo odigrati ove dvije utakmice i prekinuti niz poraza radi na{eg samopouzdanja. {to je na{a {ansa u toj utakmici probamo da zabilje`imo novu pobjedu . ^. dva ili tri poena. E. U posljednjem kolu Bile}ani gostuju kod davljenika Gruda a o toj utakmici Glomazi} ka`e: . Mitar Trifunovi} zadobio je lak{u povredu lo`e ali se o~ekuje da ovaj ko{arka{ zaigra protiv Sutjeske. ali smo u nastavku pali dozvoliv{i doma}im ko{arka{ima seriju od 10:0.Banjalu~ani su ekipa koja uvijek igra dobru ko{arku. Do sad smo ostvarili ono {to se od nas tra`ilo . . ^elik je pokazao da je odli~na ekipa. ali na na{u `alost nije sve u na{im rukama. Sve drugo bi ugrozilo regularnost takmi~enja. jer smo ostali bez povrije|enih Ragu`a i Jerki}a.ka`e bek ^apljina Laste Ivan Bakovi}. . . .rekao je Milan Vukeli}. prvotimac Slavije. pobjeda protiv Leotara je jedan uslov. 28 Slavija u gr~evitoj borbi za ostanak ubjedljivo nadigrana Najte`i poraz ove sezone Realno. I mi i Borac u utakmicu ulazimo bez optere}enja i u takvim utakmicama je sve mogu}e.ka`e Milan Vukeli} ^udo se ipak nije desilo. ali o tome ne}emo da razmi{ljamo istakao je Vukeli}. ^. 16.Jo{ jedno kolo nade da i narednu sezonu igramo u Premijer ligi.Prije nego {to je utakmica odgo|ena u ime ko{arka{kog kluba Slavija i svoje li~no ime bio sam du`an izvjestiti relevantne da imam saznanja da je gore navedena utakmica ve} zavr{ena kada je u pitanju rezultat utakmice. Ta saznanja sam dobio iz vi{e izvora iz zapadne Hercegovine i o istim sam obavijestio Federalni MUP da preduzme sve aktivnosti iz domena svoje odgovornosti. pa samo u cilju istrage u ovom trenutku ne bih otkrivao izvore saznanja . To se protiv ja~ih ekipa kao {to je Igokea osjeti. ali smo u ovoj utakmici bili bolji . a imali smo i nekoliko manjih padova u igri koje u nastavku sezone moramo eliminisati. Susret sa Leotarom je jedna od dvije {anse (uz Zrinjski u posljednjem kolu) da se prekine crna serija. gdje }e za protivnike imati mnogo sna`nije ekipe od onih protiv kojih su navikli igrati.Rastere}ene su obje ekipe.Vodili smo tokom cijele utakmice. kola Lige 12 u 18 sati snage odmjeriti sa trebinjskim Leotarom. ~ime su napravili prednost koji su odr`avali do kraja utakmice ka`e Sadiba{i}. a ako tako bude. za koji ovaj me~ tako|er nema ve}i zna~aj osim presti`a izme|u dva tima. G. E. Sloboda vodila tokom cijele utakmice Hercegovac se trijumfom oprostio od svojih navija~a Atraktivni potezi u Bile}i Bakovi}: Pad forme Nakon tri vezana poraza ko{arka{i ^apljina Laste tra`e izlaz iz krize rezultata i igre. Zato smo u tom me~u potpuno fizi~ki i psihi~ki pali u posljednjoj dionici .ka`e Zoran Glomazi}. O preduzetim mjerama govorio je Zdravko [avija.Uzrok slabijih igara je pad forme.istaknuo je Ivan Bakovi}.Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali.sedam plus juniori. Potajno su se nadali ko{arka{i Slavije da mogu iznenaditi favorizovanu Igokeu i time znatno pobolj{ati izglede kada je u pitanju opstanak u eliti. te{ko je bilo o~ekivati da se vadimo protiv Igokee koja je ubjedljivo lider i koja sna`nijim rivalima nije davala pardona . B. jo{ me vi{e uhvati tuga {to smo se doveli u ovakvu situaciju. Na nama je da odigramo {to bolje pa onda i rezultat ne}e izostati . I. dok je doma}inu prijeko potrebna pobjeda.rekao je Halilovi}. ali ima mjestu ljutnje i to na same sebe. ^elik pora`en u Tuzli Pad u nastavku ^elik je u pretposljednjem kolu Lige 12 pora`en u Mejdanu od Slobode sa 82:69. mart/o`ujak 2010.

Te{ko nam je. Mornara i Budu}nosti proteklih sezona igrao u Gr~koj. Simonovi} 26. Gemaljevi} 13. . Savi} 2. Trebinje 11. Rezultat: Igokea . \urica 10. MLADI KRAJI[NIK: Deura 19.Leotar SL IAT. mart/o`ujak 2010. Sulji} 10. ali nadam se da se ne}e sve zavr{iti dolaskom \erasimovi}a i \ikanovi}a. 29 21. E.Jedinstvo 60:96. Igrali smo u gr~u. me|utim u fini{u utakmice do{lo je do neshvatljivog pada u na{oj igri. Tomislav 9.Sutjeska. Borac . Ni{ta nam nije polazilo za rukom djelovali smo kao po~etnici sve nam se to na kraju osvetilo i ekipa Mladosti je na{u dvoranu napustila uzdignuta ~ela. ^apljina 20 12 8 1542:1507 32 5. 1. Augustine 6. Slavi{a Vukovi} 13. Sudije: Jasmina Bi{~evi} (Sarajevo). Timoti} 2. Josipovi} 6.Merkur 86:64. SUTJESKA: Egeri} 11. Suljagi} 6.Doma}in zaslu`uje sve pohvale. Jagodi} 27.Mladost 75:81 (18:20. odlazak na zavr{ni turnir najve}i je uspjeh banjalu~kih ko{arka{ica otkako igraju Regionalnu ligu. iskusni centar koji je poslije Hemofarma. Bo`idar Radanovi}. Per{i} 5. jer plasman na zavr{ni turnir predstavlja za nas veliki uspjeh. Leotar SL IAT . SLAVIJA: Vukeli} 6. Zujovi} 10. Merdanovi}. Hrn~i} 10. Slavija . Pezer 3. koje. Oba su bili me|u najboljim i pokazali da }e predstavljati zna~ajna poja~anja u Ligi za prvaka. kolo Rezultati Lige 12: Tomislav RMU Banovi}i 37:50. Grgin 12. Mi{ura 14. Verbole 4. Maksimovi}. Tur~inovi}. mjesto MERKUR MLADI KRAJI[NIK 69 53 Rezultat po ~etvrtinama: (16:10. Klav`ar 1. Janju{evi} 19. zauzeo ~etvrto mjesto. Mladost 21 8 13 1551:1589 29 10. Bocka 8. utorak. Kulji}. i za nas a i za goste iz Mrkonji} Grada ovaj je susret bio biti ili ne biti.Slavija 89:58. Jezild`i}. Z. Kerin. Bali}. Rado{ 5. Za tre}e mjesto: Merkur . Hod`i}. 19:22. Jelavi} 9. 15:14. Kne`evi}.^elik 82:69. ali igra~ice zaslu`uju priznanje za ostvareni plasman u liga{kom takmi~enju . Trener: Milenko Ivanovi}. Jagodi} 2. Trener: Marko Trbi}.naglasio je Karali}. Slobodan je Igman. ^elik 21 8 13 1563:1572 29 8. Ivan Bili}. zauzeo ~etvrto mjesto Ko{arka{ice Gospi} CO pobjednice su Fajnal Fora IWBL lige koji je odr`an protekolog vikenda u Gospi}u. MLADOST: Stojakovi} 6. Doma}in zavr{nice je sezonu na taj na~in zavr{io bez poraza. [olaja. Gambira`a. Sa{a Babi} (Banja Luka).rekao je Mike{. \. Mladost je mnogo bolje otvorila derbi. 19:12. \ikanovi} 12. visokom nivou. Nikoli} 6. Sutjeska 21 8 13 1511:1620 29 11. Velimirovi} 10. Uspje{an debi pred doma}im navija~ima imali su poja~anja Marko \erasimovi} i Savo \ikanovi}. Ivi}. Crnobrnja 2. Pet li~nih gre{aka: Albijani} (34). 23:19). \erasimovi} 8. Pra{ovi} 6. kako nam je prenio sekretar Novljanki Vladimir Zeljki}. SLOBODA: Ibra~evi}. Pavlovi} 5. Blanu{a 8. Konstandinovi}. Trener: Slobodan Jankovi}. dodaju}i kako je organizacija bila na Rezultati 21. Jokni}. a Slaviji ostavile brigu da u posljednjem kolu spa{ava svoj status u bh eliti.^elik 82:69 (20:16. zbog epidemije igra~ica ruvbolom nisu mogle doputovati u Bosanski Novi. Rezultat: Hercegovac . centar Sutjeske S. Kure{. a u 24. Bura. Semren 8. Utakmica Zrinjski HTM .Hercegovac. Zdravkovi} 17. kola: Mladost . stekla prednost koju je odr`avala tokom prvog poluvremena ali ipak u nastavku smo smogli snage i uspijeli da anuliramo vo|stvo gostiju. Miki}. Br~ko Distrikt . Pejovi} 16. Zadovoljan sam poja~anjima. Halilbegovi} 2. Ipak. Zrinjski 20 13 7 1479:1451 33 4.Sloboda. trener Mladog Kraji{nika. ^elik . Sudije: Hariz Bili}. IGOKEA SLAVIJA 89 64 HERCEGOVAC BORAC NEKTAR 96 89 Sportski centar „Nenad Ba{tinac“ u Aleksandrovcu. [arenac 13. Fo~aci nisu opravdali o~ekivanja Poraz za opro{taj U najzanimljivijem suretu pretposlednjeg kola premijrliga{kog karavana Sutjeska je na svom terenu pora`ena od direktnog konkurenta u borbi za opstsanak ekipe Mladosti. Hercegovac 21 11 10 1659:1753 32 6. Ke|i} 20. nisam zadovoljan igrom na finalnom turniru. GOSPI] CO: Ivezi} 12.U{li smo u ovaj me~ optere}eni imperativom pobjede. Sloboda 21 13 8 1606:1537 34 3. 21:15. Tur~inovi} 4. kolo Finalni turnir IWBL lige Liga 12 za mu{karce SLOBODA ^ELIK 82 69 Velika dvorana Mejdan u Tuzli. Rezultat: Sutjeska . Prekovi} 11. . imali smo ve}i broj izgubljenih lopti i slabiju organizaciju igre.800. Susret Sloboda .avaz/sport/ Sarajevo. Gledalaca: 600. Karaka{evi}. Halilovi} 12. Paprica. ^ELIK: Trivunovi} 10. Kapor 12. Abramovi}. 1. @akula 6. SUTJESKA MLADOST 75 81 Gradska dvorana u Fo~i. Fekete 10. Mrkovi} 8. N. minuti ve} su oti{li na +30 poena.rekao je Zoran Mike{. Gledalaca: 300. Aleksi} 7. Sudije: Ademir Zurapovi} (Tuzla). Marko Vukovi} 13. Bogoje. Miljkovi}. Hercegovac .Borac Nektar 96:89. ^ubrilo 12. Gledalaca: 1. 21:29. Brotnjo 8. MERKUR: Tavi} 18. Jedinstvo 4. Palali} 4. Janju{evi} 5. Do{en. Damjanovi} 5. Jahi} 4. 25:25. Granuli}. kako je bilo predvi|eno. ali to ne predstavlja na{ alibi. naro~ito radi na{ih vjernih navija~a koji su nam i u ovom me~u dali maksimalnu podr{ku. 21:26. Sloboda 5. Kada se sve sabere. Petar Obradovi} (^apljina). ko{arci . a ni {ut nam nije bio dobra strana. 17:7. Slavija 21 7 14 1489:1525 28 12. Trener: Bojan Kusmuk. Borac Nektar . V. Popovi}. Sutjeska nakon poraza od Mladosti na ivici ambisa Trebinjke oborila epidemija ruvbola Igokea se sprema za napad na titulu Odgo|en me~ u Bosanskom Novom Utakmica 20. Damjanac 4. B. Tanasilovi} 13. odigrana u subotu. Nastojat }emo odigrati jo{ neku utakmicu sa ja~im protivnikom iz okru`enja. Igokea 21 19 2 1660:1388 40 2. 23:16. Leotar 20 9 11 1415:1438 29 9. IGOKEA: Vu~enovi}. Buli}. Finale: Gospi} CO . ali u Igokei sada misle na Ligu za prvaka. Prstojevi} 23.Borac Nektar 96:89 (21:26. \urkovi} 10. Vranje{ 24. 21:26). Igokea . Sportska dvorana u Bile}i. Vukoje. Lov}ena. Roje 2. . ali ni protivnik nije iziskivao na{e ve}e napore . Mihajlovi} 12. ^aki} 9. Trener: Drago Karali}. Trener: Zoran Glomazi}. Erki} 8.Slavija 89:64 (30:14.istakao je Marko Janju{evi}. . ^elik 3. Veselovski 7. Br~ko 18 19 18 18 18 18 18 18 18 17 18 18 15 15 13 10 9 7 5 4 2 1 0 4 3 5 8 9 11 13 14 15 17 1731:1022 1673:1203 1506:1082 1454:1110 1236:1324 1174:1197 1155:1289 1075:1439 1167:1382 958:1380 1012:1595 36 34 33 31 28 27 25 23 22 19 19 Mike{: Plasman na zavr{nicu je veliki uspjeh Finale GOSPI] CO JOLLY JBS 73 65 Rezultat po ~etvrtinama: (16:15. Komljenovi}. Trener: Borislav D`akovi}. Popovi} 7. Misli okrenute Ligi za prvaka Ko{arka{i Igokee dobrom igrom lako su opravdali ulogu favorite. u`ivanje je igrati pred prepunom dvoranom i {etati gradom u kome se velika pa`nja poklanja `enskoj Za 3. Sudije: Haris Bijedi} (Sarajevo). Tomas 30. Komatina 9. posebno u prvom poluvremenu. ^elik . Stani} 10. Avdibegovi} 16. nije. Jolly JBS . Igrali smo bez Nata{e Miki} koja se povrijedila pred polazak za Gospi}. Banovi}i 7. kako se o~ekivalo. Sulji} (36). Milo{evi} 4.rekao je trener Drago Karali}. Gospi} CO prvak bez poraza Mladi Kraji{nik je. Grude 20 7 13 1384:1510 27 Parovi 22. Salopek 4.Grude je odgo|ena. Borac 21 9 12 1525:1610 30 7.Brotnjo 76:72. Odgo|ena je na zahtjev go{}i. Mladi Kraji{nik je. Borac 6. ^apljina Lasta . Vla{kovi} 3. Gledalaca: 1.Tako }e Fo~aci nakon samo jedne sezone a kako trenitno stvari stoje najvjerovatnije napustiti elitno dru{tvo. Aleksandrov~anima predstoji jo{ utakmca sa Mladosti u Mrkonji} Gradu. BORAC NEKTAR: Vuli} 9. 15:18). Grude . ulog je bio veliki. Jur~evi} 12. Marin. Suljagi} (38).Trebinje je odgo|en. 17:14). napravili veliki broj gre{aka. Sloboda . Sekicki 8.Igokea. kako se o~ekivalo. Vukovi} 14. Bodiroga 2. Vrsaljko. HERCEGOVAC: Mili}evi}. kola: Sutjeska Mladost 75:81. Mati}. Ivankovi} 8. Igman 10. Rezultat: Sloboda . Od zavr{nog turnira napravili su spektakl. Milanovi}.Zrinjski HTM.Jolly JBS 73:65. 31:15. Jovi~i}. Jefti} 7. Novi termin odigravanja ovog me~a bit }e naknadno odre|en. 16. Polufinale: Gospi} CO Mladi Kraji{nik 86:49. 17:18.000. O~ekuejm da nam se jo{ neko priklju~i i na tome radimo intenzivno . Karali}: O~ekujem jo{ poja~anja . . Vasovi} 6.Iako smo morali igrati rastere}eno. Miljan [obot (Banja Luka) i Mladen Ignjatovi} (Banja Luka). na`alost nismo opravdali o~ekivanja . Albijani} 10. 20:15). G. Liga 12 za `ene 20.Sada je pa`nja okrenuta prema podizanju forme kako bismo {to spremnije do~ekali utrku za prvaka. Radovanovi}. Gavranovi}.^apljina Lasta (16.Aleksandrov~ani su dvojbe rije{ili u prvom poluvremenu. Dragan Kralj (Trebinje). JOLLLY JBS: Lokas 8. odigrali smo ispd nekog svog prosjeka. Rizvi} 15. mart). 19:17). 19:12. Sadiba{i} 5. @eljezni~ar 2. ^ulafi} 5. Trener: Senad Muminovi}. Ka{telan 4.@eljezni~ar 57:101.Mladi Kraji{nik 69:53. Kopu{ar 3. Mila ^avara (Busova~a). Bari} 12. Adamovi} 17. U nastavku do{lo je do opu{tanja. kola Lige 12 za ko{arka{ice u Bosanskom Novom izme|u Slobode i ekipe Trebinja.Zadovoljan sam na{om igrom. Borenovi}. Begagi}. Gaji} 12.

U sali Op}e gimnazije u Zenici. Melika Imamovi} (Zmaj Alpam. glavni trener PK Bosna. april iz Banje Luke osvojili 40 odli~ja. Tabela: 1.kazao je Vare{anovi}. aprila u zeni~koj sportskoj Areni. i 22. Suorganizator ovog takmi~enja bit }e Olimpijski bazen Otoka. nastavljeno je takmi~enje i po svemu sude}i titula prvaka dr`ave. ^elik je bio bolji od Ljubu{kog sa 12:4. 6:3. D. budu}i da je trenutno 159. Slavija (18 bodova). Titula ekipnog prvaka u kategoriji mla|ih kadeta pripala je takmi~arima Pli- N va~kog kluba Bosna. jer je na{ turnir progla{en kao jedan od kontrolnih me~eva za izbor seniorske reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu u Beogradu koje }e se odr`ati po~etkom juna kazao je Hamzi}. Radnik (10). teniser na ovom 8. Organizator je bio Pliva~ki klub Bosna. zatim Nermin Bo{njak.kazao je delegat susreta Esad D`emat.Ljubu{ki. a pokrovitelj Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. marta) u 9:00 sati. juniore i seniore. kolo Premijer lige na{e zemlje u boksu Slavija osvojila petu titulu prvaka BiH Me~evima 9. Borci iz Bijeljine su pokazali da su u svim elementima bolji od ekipe koju trenira Ramiz Efendi}. Detalj sa me~a u Zenici rezultatom 16:0.Izuzetno smo zadovoljni i kao organizatori i kao klub sa u~inkom na{ih takmi~ara koji su odbranili titulu prvaka BiH.Magazin avaz/sport/ Sarajevo.Veoma brojna ekipa na{eg kluba od 50 takmi~ara uspjela je osvojiti 11 zlatnih. 3. u nedjelju (21. u ~etvtfinalu od Holan|anina Mate MidIkopa (Matwe MiddelIkoop) te u polufinalu od Nijemca Tobijasa Kamkea. koji su osvojili po {est zlatnih medalja. u Prijedoru: Rodi} . juniore i seniore Narednog vikenda PK Bosna bit }e organizator Zimskog dr`avnog prvenstva za mla|e juniore. kako se i o~ekivalo. otvoreni me|unarodni karate kup „1. trener kluba. mart“ koji je organizovao KK Srebrenik. dok je progla{enje najuspje{nijih planirano oko 13:00 sati . Had`i}) Vaselin pobjednik „BH Telecom Indorsa 2010“ Francuz Eduard Ro`er Vaselin (Edouard Roger Vasselin) pobjednik je teniskog turnira „BH Telecom Indors Sarajevo 2010“. mart/o`ujak 2010. D. april Banja Luka) i An|ela ^u}kovi} (Leotar Trebinje). dok je Jovana ^eprkalo (22. 30 hiljada eura vrijedan turnir osvojio je po~etkom tre}eg seta. otvorenom me|unarodnom karate kupu „1. Na takmi~enju je u~estvovalo 420 takmi~ara iz 20 karate klubova Federacije BiH. Mladi francuski teniser. Najsupje{niji pojedinci su: Arman Bra{nji} (Sloboda Tuzla). dok su takmi~ari Akademskog pliva~kog kluba 22. 2. Na Zimskom dr`avnom prvenstvu nastupilo je 318 takmi~ara zemlji u ekspanziji . U devetom kolu svi klubovi iza{li su u ring i tako zavr{nicu prvenstva u~inili zanimljivijom. ATP ^elend`er (Challenger) turniru bio je Ismar Gor~i}.O~ekujemo nastup oko 18 klubova i preko 200 takmi~ara. nakon {to mu je finalni me~ predao Slovak Karol Bek (Beck). ekipa Radnika iz Bijeljine pobijedila je doma}u ekipu 12:4. 16. Za na{ klub je zna~ajan nastup i novih ~lanova koji su po prvi put nastupali na jednom zvani~nom takmi~enju . 30 Odr`ano Zimsko dr`avno prvenstvo za mla|e kadete i kadete Bosna i GKVS Sarajevo ekipni prvaci Najuspje{niji su bili takmi~ari PK Bosna sa 49 medalja. Podsjetimo. ali su se (Foto: J. utorak. ^elik (14).^elik i u Vogo{}i: Vogo{}a . B. . Naime. . kola i tabela Vaselin: Popravit }e svoj plasman na ATP listi Takmi~enje u Premijer ligi BiH u boksu se zavr{ava narednog vikenda (21. marta) me~evima desetog kola. dok su u kadetskoj konkurenciji Najuspje{niji su bili takmi~ari PK Bosna sa 49 medalja (12 zlatnih. Albin Ibrakovi}. Takmi~enje }e po~eti u subotu (20. . koji je eliminisan u ~etvrtfinalu. Slovak Karol Bek (Beck) je predao kod rezultata 6:7. a u~estvovalo je 318 takmi~ara iz 23 kluba. Banja Luka) postavila rekord u disciplini 200 metara delfin (3:07. . ba{ kao i pro{le godine. dok su takmi~ari Akademskog pliva~kog kluba „22.rekao je Muhamed Vare{anovi}. april. potom je bio bolji od ^eha Jana Minara u osmini finala. Prvenstvo je odr`ano na olimpijskom bazenu Otoka pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport KS. Najbolji bh. Ljubu{ki (6). marta) takmi~enje }e po~eti u jutarnjim satima. 17 srebrenih i 20 bronzanih).Na ovom kupu se dokazujemo i kao organizatori tradicionalne sportske manifestacije i u takmi~arskom dijelu. Ovo je najmasovnije takmi~enje poslije rata kad su u pitanju mla|e kategorije {to je dokaz da je plivanje u na{oj Narednog vikenda prvenstvo za mla|e juniore.77). 1:0. bronzanu medalju. ATP ^elend`er turnir u Sarajevu Odigrano 9. koji je slavio i u konkurenciji dublova. U Srebreniku odr`an 1. Bernando Islambegovi} i Denis Hod`i}. Br~ko distrikta i Srbije. osam srebrenih i 12 bronzanih medalja te na osnovu tog rezultata osvojiti pehar najuspje{nije ekipe turnira.24). B. T uzla) oborila je rekord na 200 m prsno za djevoj~ice (3:01. dok su banjalu~ani. peti put zaredom pripast }e bokserima Slavije iz Banja Luke koji su u devet me~eva ostvarili isto toliko pobjeda. bokseri Vogo{}e suprostavili izuzetno jakom protivniku i pokazali da imaju snage da se u ringu nose i sa ovakvom ekipom . Hanisa Ahmi} sa dvije zlatne i jednom bronzanom medaljom. Vogo{}a (4) i 6. dok }e se u 16:30 odr`ati sve~ana ceremonija otvaranja. U posljednjem kolu sastat }e se: u Bijeljini: Radnik . Francuz je najprije u prvom kolu pobijedio svog zemljaka Nikolasa Maua (Nicolas Mahout). Jovana ^eprkalo (22. deklasirali borce BK Rodi} iz Prijedora Parovi 10. mart“ „Ha se karate do“ najuspje{niji Klub „Ha se karate do“ iz Zenice protekle subote u~estvovao je na 1. Okon~an 8.rekao je Semir Hamzi}. U na{oj ekipi posebno su se istakli Amina Had`i} koja je osvojila tri zlatne i jednu Pripreme za organizaciju karate kupa U narednom periodu klub „Ha se karate do“ bit }e organizator 17. Drugog dana. Iman Em{o (GKVS Sarajevo). 4.U Vogo{}i prikazan je dopadljiv boks. Nermin Mrd`anovi} tako|er sa tri zlatne i jednom bronzanom medaljom. april“ iz Banje Luke osvojili 40 odli~ja a Zimskom dr`avnom prvenstvu u plivanju za mla|e kadete i kadete koje je proteklog vikenda odr`ano u Sarajevu oborena su dva dr`avna rekorda. Vaselin }e tako sa dodatnih 80 bodova dosta popraviti svoj plasman na ATP listi. kada }e i zvani~no pasti odluka o prvaku BiH u boksu. . kola Premijer lige u boksu na{e dr`ave. 5. K. U Vogo{}i. Karate kupa „Ha se karate do“ koji }e se odr`ati 10. . S.Slavija. Melika Imamovi} (Zmaj Alpam Tuzla). Rodi} (2).

na stadionu BC Plejs u Vankuveru pred oko 55. Sastav ekipa Za Lisice su nastupili: Muhi} (K). Detalj sa spektakularne ceremonije otvaranja limpijskog komiteta. Ceremonija zatvaranja odr`at }e se 21. Golom Vukova ekipa se povratila i poku{ala susti}i rezultat u veoma napetoj i odli~noj igri u tre}oj tre}ini. Roditelji pokojnoga trZak Bimont. u Ornskildsviku u [vedskoj. reprezentacija BiH predvo|ena selektorom Antom Josipovi}em i trenerima Mirkom Joki}em i Mirom Jerkovi}em odlazi u Beograd. Na{i borci }e u glavnom gradu Srbije nastupiti na 48. na{a poruka mira kroz sport nikada nije bila va`nija . Druga utakmica je na rasporedu 20. 1:1. Igre je otvorila generalna guvernerka Kanade Mi{el @an (Michaelle Jean). Nakon prvog gola HK Bosna u prvoj tre}ini Vukovi su napravili veliki pritisak koji je rezultirao kontranapadom Lisica u drugoj tre}ini i koje su uspjele pove}ati rezultat na 2:0. Seniorska bokserska reprezentacija BiH spremna za nove okr{aje HK Bosna pobjednik prvog Kupa BiH u hokeju na ledu Lisice nadmudrile Vukove Strijelci za pobjedni~ku ekipu bili su Armen Veli} i Aleksandar Kne`evi} Pobjednik prvog Kupa BiH u hokeju na ledu (KUP Jaroslava Jandoureka) je ekipa HK Bosna (Lisice). Zimske olimpijske igre. podigao je zastavu Me|unarodnog parao- [est sportova. me|u kojima je najbrojnija ona iz Rusije. Beti i Ro. Cranfield i Kuki}. donijeli su paraoli. Pilav. Richards. Mirku \uri}u (do 57 kg). B.. Tridesetpetogodi{nji Sarajlija takmi~it }e se u veleslalomu. Veli}. D. Seniorska reprezentacija BiH U petak po~inje plej-of Na Olimpijskom kompleksu Zetra u petak (19. koji je na programu 18. boraca Revija }e se odr`ati od 17. Za Vukove su nastupili: Mrkva (K). London. 0:0). Narednik kanadske vojske Majk Trauner. gdje }e se odr`ati velik dio takmi~enja. Najbrojnija takmi~enja u Vankuveru bit }e u alpskom skijanju gdje }e biti podijeljene medalje u spustu. marta u 17:30.000 pjeva~a. U odlu~uj}oj utakmici. Dervi{efendi}. Posavec D. mart/o`ujak 2010. te dva dana kasnije u slalomu. na istome pokrivenom stadionu na kojem su sve~ano otvorene i zatvorene U Prve Paraolimpijske igre Prve ljetne Paraolimpijske igre odr`ane su u Rimu 1960. Pa{ovi} (golman).avaz/sport/ Sarajevo.izjavio je izvr{ni direktor organizacijskog odbora D`on (John) Furlong u pozdravnom govoru. a historijske fotografije s prija{njih igara projicirane su na balone vezane na kolica. \elki}. K. uz koju mpijski plamen na stadion su se simultano upalile i par- (Foto: AFP) aolimpijske baklje u Konven{n Centru u Vankuveru i Vistleru. skija{kom tr~anju. a za Vukove gol je postigao Omar Halilovi}. Predragu Kova~evi}u (do 75 kg). a ukoliko bude potrebe (igra se na dvije dobivene utakmice) tre}i susret ove dvije ekipe odigrao bi se 21. marta. marta. plavim i bijelim odorama formiraju}i nacionalni simbol Kanade javorov list. S. na vrhuncu sve~anosti. 16. Mujki}. karlingu na to~kovima i sjede}em hokeju. Plemi}. Ameri~ki sprinter Aimi Mulins i kanadski sporta{ u invalidskim kolicima [antal Petitklerk ispri~ali su pri~u o paraolimpijskom pokretu na engleskom i francuskom jeziku. Bosna i Hercegovina prvi put u historiji Zimskih paraolimpijskih igara ima svog predstavnika . Na Igrama nastupa vi{e od 600 sporta{a iz 44 zemalje. Lisice su pobijedlile Vukove (HK Stari Grad) rezultatom 2:1 (1:0. utorak. plesa~a. superveleslalomu. koji je izgubio obje noge u bomba{kom napadu u Afganistanu i ne mo`e se slu`iti desnom rukom. ]atovi}. Had`i}. Me|utim. koja je prvoplasirana ekipa nakon regularnog dijela BHL-a. ]apin (golman). Halilovi}. Odr`avanje paraolimpijskih igara na istome mjestu gdje i olimpijske igre po~elo je 1988.sjede}e i stoje}e te slijepe i slabovidne. Stevi Zolaku (do 64 kg). Ahatovi}.baklju na stadionu. Danielu Topalovi}u (do 69 kg). koju su na stadionu okru`ile stotine djece u zelenim.alpskom skijanju.. marta Nakon u~e{}a na Me|unarodnom bokserskom turniru za seniore u Podgorici. Ga{evi}. 64 kompleta medalja Na jubilarnoj desetoj izvedbi Zimskih paraolimpijskih igara bit }e podijeljena 64 kompleta medalja u {est sportova . 21.alpskog skija{a Nijaza Memi}a. a prve Zimske paraolimpijske igre 1976. Sportisti invalidi na igrama su podijeljeni u tri kategorije . koji se zavr{ava danas (utorak). u Seulu (ljetne) i u Albertvilleu u Francuskoj (zimske) 1992. veleslalomu i slalomu. Darku Ku~uku (do 81) i Damiru Belji (do 91 kg). kombinaciji. Monte i Sulejmanovi}. Me|unarodnoj bokserskoj reviji „Beogradski pobjednik“ koja }e se odr`ati od 17. marta. do 20.Sport je na{ zajedni~ki jezik i zato {to toliko ljudi u svijetu `ivi u ratnoj opasnosti. Lisice su do kraja utakmice u svom stilu nadmudrile Vukove gladne pobjede i izvojevale pobjedu dostojnu osvajanja Kupa BiH. akrobata i sporta{a. koji je na programu 18. marta u Vistleru. upalio je li Foks. Zajedni~ka fotografija finalista Kupa BiH Detalj sa susreta .000 gledalaca sve~ano su otvorene 10. te dva dana kasnije u slalomu z sudjelovanje 5. Strijelci za pobjedni~ku ekipu bili su Armen Veli} i Aleksandar Kne`evi}. Nikulin.nskoj Kolumbiji. 15-goka~a kojem je amputirana di{njak iz Tsavasena u Britanoga Terija Foksa. biatlonu. Na ovom takmi~enju u~estvuje tridesetak reprezentacija iz cijelog svijeta. marta) u 17:30 odigrat }e se i prva utakmica plej-ofa u kojoj se sastaju HK Stari Grad i ekipa Bosne. do 20. marta. Na „Beogradskom pobjedniku“ sedam bh. zimske paraolimpijske igre u Vankuveru Nijaz Memi} prvi i jedini predstavnik BiH Tridesetpetogodi{nji Sarajlija takmi~it }e se u veleslalomu. a najvi{e ih je sa prostora Evrope. 31 Sve~ano otvorene 10. Barakovac. Zaimovi}. . Selektor Josipovi} je za Beograd odredio sedam boraca za koje ra~una da mogu posti}i dobar sportski rezultat u ringu. zimske paraolimpijske igre. Kne`evi}. Toki}. Rije~ je o Mariju Aleksi}u (kategorija do 54 kg).

Ferhatbegovi} 7. Dedovi} 3. Ke~o. Gledalaca 150. S. Muharemovi} 2.Lokomotiva. Iveti} 2. GORA@DE: [ehovi} (15 odbrana). Bosna 2 (2). Delegat: Mileta Keki} (Mostar). Rezultat: Bosna Prevent . Crveni karton: Aleksandar Me|edovi} (Borac. Kasumovi}. Selimbegovi} (2 odbrane). Bosna 8 minuta. Herceg. Krivaja 16 6 0 10 464:468 18 10.Ilid`a 27:23. M. Ali} 1. Borac 3 (1). Deli} 1. BORAC M:TEL: Bla`evi} (12 odbrana. Avdi} 2. BOSNA PREVENT: Tatar (10 odbrana. Dragana Kne`evi}.Sedmerci:Mira 6(2). Jolovi} 1. Ahi} 1(1). Kvesi}. [ijakovi} 6 (1). Demirovi}. Borac m:tel 16 12 1 3 473:395 37 3. Muti}. Pucelj. Orlovi}. Husi}. Kapisoda 8 (2). Me|edovi} 3. Grbi} 4. Mehmedi} 2. 16 15 0 1 553:379 45 2. Gledalaca: 500. Memi}.Zrinjski 29:26. Selimovi} 2. Bajramovi} 8. Kaleni}. Rozi}.Grada~ac 24:28 (9:12). Izabranici Mehmeda Doborca nakon ovog susreta puni su samopouzdanja i s velikim nadamo i{~ekuju duel sa Konjuhom u narednom kolu. Had`iselimovi} 1. Sudije: Ivan Hrsti} i Dario [imi}. Jedinstvo 3 (1). @IVINICE: Te{anovi}. Mali}. Trogrli}.Borac 26:28. Ili} 2. mart/o`ujak 2010. Ljubu{ki 4(3). Delegat: Dragan Semiz (Gora`de). Karanovi}. Sarajli} 8. Trener: Jasmin Unki}. Keki} 9. Ilid`a 10 5 0 5 285:284 15 8. Rezultat: Gora`de . Ragu` 1. Obrenovi} 6.Omahi} 2. kola rukometne Premijer lige BiH. Radulovi} (4 odbrane). Nedeljkovi}. Pani} 1. Doki} 6 (2). Trener: Robert Grgi} LJUBU[KI: Pavlovi}. Dominkovi}. Mihajlovi} 2. J. A. Sudije: Sa{a Pand`i} (Banjaluka) i Boris [atord`ija (Zenica). Radanovi}. Avdi}. Uz Gora`de koje je bilo bolje od Katarina (34:27). Isklju~enja: Krivaja 6. utorak. Rezultat: Krivaja . Begagi}. Stankovi} 1. Pucarevi} 2. Puljizovi}. kola mu{ke rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine: Konjuh . KONJUH 29 IZVI\A^ 26 Gradska dvorana @ivinice. Mikuli}. Mujagi} 7. Stjepanovi} 8. Jel~i}. Osmanovi} 2. Gledalaca: 300. @IVINICE 16 JEDINSTVO VULKAN 21 Gradska dvorana @ivinice. Borac slavio u Visokom roteklog vikenda odigrane su utakmice 16. Orhan. Pehar 1. Trener: Zoran Doki}. . Mari} 5.Bosna BH Gas 22:40 (10:19). Bosna P . Hurem 7. Trener Irfan Smajlagi}. Muti}. 1 sedmerac). 4 sedmerca).Ljubu{ki 21:37 (8:21). LOKOMOTIVA 29 ZRINJSKI 26 Dvorana Ekonomske {kole u Br~kom. Klinac 2. Trener: Dra{ko Budi{a. Isklju~enja: Konjuh 6. ^elik 16 3 1 12 453:545 10 Parovi 17. Iveti}. Se- KRIVAJA 30 GORA@DE 24 Gradska dvorana u Zavidovi}ima. Mujanovi}. Gora`de . Borac 11 11 0 0 350:249 33 2. Bosna BH Gas . ^ori}. Bajri}. Hubani} 6. Mustafi} 9(4). Crni} 4. Uvodi} (6 odbrana). Derven~i} 6. Borac 8 minuta. Delegat: Zahid Crnki}. Ba{i} 5. Veselinov 2. Sedmerci: Zrinjski 5(4). Gledalaca: 300. minuta. 1. Izvi|a~ MI grupa . Pjano 2. Kuzmanovi} 8. Knezovi}. Zrinjski . Delegat: Sre}ko Delhunija. ^uljak. Trener: Milenko Avdalovi} ZRINJSKI 21 LJUBU[KI 37 Dvorana Bijeli brijeg u Mostaru. Su- dmerci: Sloga 4 (3). Belji}.Sudije:Ante Knezovi} i Robert Zovko(oba iz Mostara). M. Alji} 2. Dedi}. Nuki}. A. ^arapina. Ljubu{ki LO 11 9 0 2 378:277 27 3. 11 7 0 4 313:265 21 4. Ribi} 5. IZVI\A^: Grani} ( 4 odbrane). Vra`ali} 1. Knezovi} 8. BOSNA PREVENT 26 BORAC M:TEL 28 KSC“Mladost“. Biljaka 1. Boras 2. T rener:Zlatko Josi}. Miki} 5(2). U kantonalnom derbiju Jedinstvo Vulkan je odnijelo bodove iz @ivinica savladav{i istoimenu ekupu sa 21:16. Deli}. Puzi}. Predvo|ena novim trenerom Emirom Junuzovi}em. Gledalaca 700. Leventi}. Nurki} 2.Bosna Prevent. Rezultat: ^elik . D`anki} 2. Borac -Ljubu{ki. Slobodne su ekipe Mire i @eljezni~ara. Buljugija 5 (1). doma}u pobjedu zabilje`ila je i Mira koja je slavila nad Ilid`om sa 27:23. Gledalaca oko 30. kola (26/27.Izvi|a~ 29:26.Isklu~enja:Mira: 4 . Karaveli}. Sudije: Mario Primorac (Ljubu{ki) i Goran Su{i} (^apljina). @eljezni~ar 11 2 0 9 275:355 6 10.Jedinstvo Vulkan 16:21. Huski} i Muhi}.Zrinjski. Brki} 5. @arkovi}. Trener: Damir Cipurkovi}. A. G. Sloga 16 9 1 6 446:425 28 4. Ar. Bosna Prevent . Me{anovi}. Had`i}) Detalj sa susreta iz Zenice: Peri} poku{ava zaustaviti Doborca himi} 6. Peri}. Omer~evi} 10 (1). Toli}. Begi} 8 (5). Gudelj. Ponovo je studente so pobjede predvodio Damnir Doborac postigav{i 14 golova. G. ]osi} 2. Hod`i} (2 odbrane). Bjelobrkovi} 1. [unji}. Pijetlovi}. kola (26/27. Ja{ki} 5 (1). dok je kod doma}e ekipe najefikasnija bila Kolobara sa sedam. Dejana Kne`evi} 11. ^a~i} 4. ]ano. ^oli} 3. Fidahi}. Gora`de Borac m:tel. Kada je ve} utrka o naslovu prvaka rije{ene. Delegat: Milenko Turudi} (Mostar). Ivo.Katarina 34:27. Drugoplasirani Borac odnio je pobjedu iz Visokog. kolu Premijer lige za `ene go{}e su upisale tri pobjede. Sarajli} 1. Katarina 10 minuta. Alji}. Sarajli} 2. Ali} 3. a pratili su ga Kapisoda sa osam i ^a~i} sa ~etiri. Jedinstvo 4 minute. ILID@A: Merd`ani} (8 odbrana. Pejku{i} 3. Duvnjak 2. Isklju~enja: Gora`de 18. Sedmerci: @ivinice 3(1). Radi} 1. Stojanovi}.Borac m:tel 26:28 (12:15). Smajlovi} 2. Knezovi}. Isklju~enja: @ivinice 2.Borac Rezultati i tabela Rezultati 13. Antonovi} 9. Trener: Dominko Ili}. Rezultat: @eljezni~ar . Trener: Adnan Ba{i}. Bukva 3 (2). Bo{njak. Trener: Senad Skopljak. Ra- Rezultati i tabela Rezultati 16. GORA@DE: Andelija. Ranki} 5. [anti} 1. Peri}. Divkovi} 4 (4). Isklju~enja: Sloga 16. Br~aci su na doma}em terenu bili bolji od Zrinjskog sa 29:26. Boras 1. marta): Ilid`a .Ljubu{ki Lido osiguranje 21:37 1. Sedmerci: ^elik 4 (4). Markovi} 9 (1).Gora`de 30:24. Ferhatbegovi} 3 i Zild`i}. Karari} 1. Krivaja . Sedmerci: Konjuh 8 (6). [. KRIVAJA: Had`ihasi} (22 odbrane).Zrinjski 29:26 (10:11). Efendi} (2 odbrane). rasplamsava se borba za ostanak Bosna BH Gas bez problema s ^elikom. Kadi}. Isi}. Trener: Mehmed Doborac. Trener: Silvio Ivandija. Rukometa{i Bosna BH Gasa o~ekivano su se lako obra~unali sa ekipom ^elika savladav{i ih u Zenici sa 40:22. Katarina 7 (6). Emir Junuzovi}. Mehinovi}. Jedinstvo V. Borac 4(3). 2 sedmerca). Vidimli} (1 odbrana). ZRINJSKI: Borov~anin (3 odbrane. Risti} 8. Trener: Ibrahim Popovi} KATARINA: Pand`a. Sedmerci: @eljezni~ar 5 (2). Sloga Grada~ac 24:28. Rezultat: Lokomotiva . Su~evi}. S. Isklju~enja: ^elik 4. Isklju~enja: @eljezni~ar 4. Trener: Mahir D`elilovi}. Halilbegovi} 4. Mira . Sorak 7. ^ELIK 22 BOSNA BH GAS 40 Gradska Arena u Zenici. Jovi} 6. BOSNA BH GAS: Grahovac (9 odbrana).Kona~an rezultat:MiraIlid`a 27:23(12:13). Ljolje 3. Ku{mi} 2. Lokomotiva ni{ta nije preu{tala slu~aju. Zrinjski . Sudije: Dra`en Begi} (Mostar) i Andrija Knezovi} (Mostar). Mandari} 3. Sedmerci: Gora`de 6 (4). Buri} 3 i Lovrinovi} 7 (2). Lokomotiva . Limo. Had`iomerovi}.Gledalaca 500. Kara~i} 6. Zrinjski 11 0 0 11 242:374 0 Parovi 14.a Ilid`a 2(1). Grbi} 3. te ekipu Bosne Prevent udaljio od pozicija koje vode u Evropu. Katarina @ivinice. Ekinovi} 1. Izvi|a~ 8 minuta. Me|i} 3. Ljubu{ki 4 minute.a Ilid`a 17. 1 sedmerac). ]uran. Rezultat: Zrinjski Mostar . ^elik . Halilovi} 10. Sudije: Senad Kamberovi} (@ivinice) i Mevludin [abi} (Gra~anica). E. Halebi}. Gledalaca: 900. ZRINJSKI: Glibi}. Sir}o 6. Grada~ac 2 (2). Dejanovi}. Ostoji} 1. ^uljak 3. Sarajli} 4. ^obanoivi}. Gora`de 2 (2). @ELJEZNI^AR: Selimi}.Sloga. JEDINSTVO: Dubinovi} (11 odbrana). 13. [. Ferhatbegovi} (7) i Rahimi} (6) koji su i donijeli prevagu kada se utakmica lomila. Zorlak. Duki}. Selmanovi} 7. B.Gora`de. Gabela. Bebi}. Sudije: Aleksandar Milovi} i Zoran Petrovi}. Dervi{evi} 3. Trener: Damir Saltari}. Gora`de 16 8 1 7 432:418 25 5. ^erimagi}. Rezultat: Konjuh Izvi|a~ Mi Group Ljubu{ki 29:26 (12:11). Um~anin 6. Dominkovi} 4. 16. Trojak) 20:31 (8:16). [ov{i}. Zrinjski 16 6 1 9 459:515 19 9.Trener: Zlatko Cipurkovi}. D. Omerovi} (3 odbrane). Muci} 1. Meli} 2. Turudi} 10. Grada~ac . Bili} 4. Premijer liga za `ene. Stojak. Borac 14 minuta. Risti} i Knezovi} postigle su po osam pogodaka. Bo`i}. \uri} (15 odbrana). P dije: Amar Konji~anin i Dino Konji~anin (oba Visoko). Busi} 1. marta): ^elik . Babi}. Jamak 1. tre}e isklju~enje). Zrinjski 8 minuta. Isklju~enja: Zrinjski 10 minuta. Bosna BH G. Gora`de 14 minuta. 1 sedmerac). Brutus 4. Ili} 2. Had`iomerovi}. Trener: Rade Un~anin. BORAC: Gudelj.Mari} 7. Paji} 3 (2). Kesar. Larisa Ali} u duelu sa odbranom @ivinica (Foto: T. Hasagi} 1. Jamakovi}. Izvi|a~ 4 (2). Arapovi}. Gra|an. T orbica 4. Rakocija. [kalji}. Zveki} 2. \urki} 2. Pavlovi}. I. Sedmerci: Bosna 6 (5). LOKOMOTIVA: Damjanovi} (12 odbrana).Bosna BH Gas 22:40. Kara~i} 1. Radojevi}. Isklju~enja: Bosna 14.Katarina 34:27(17:15). Posebno su se istakli Begi} (8). Neki}. Gledalaca: 50. Bezdrob 3. S. Omanovi} 3. Prusina 7. Kerezovi} 4. SLOGA: [abanovi} (16 odbrana). Goleti}. Sudije: Bo{ko ^a|o i Zoran [ari}.^ehaji}.Omahi} 1. Prusina 7. Delegat: Hamid D`and`anovi} (Sarajevo). Mu{inbegovi}. Sedmerci: Lokomotiva: 6 (3). 16 8 1 7 443:452 25 7. 16 6 1 9 469:498 19 8. Bogojevi} 3. Zrinjski: 2 (1). Memi{evi}. 32 Grada~ac iznenadio Slogu. Muhi} 3. @ELJEZNI^AR 20 BORAC 31 Sportska dvorana u Had`i}ima. kola `enske rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine: @eljezni~ar .Borac 20:31. Iva. Korak naprijed napravila je i Krivaja koja je u Zavidovi}ima bila bolja od Gora`da sa 30:24. Bo{njak. Be{irevi} (23 odbrane). Grada~ac 16 4 1 11 412:470 13 12. Trener: Zvonko Herceg MIRA 27 ILID@A 23 Sportska dvorana Mladost u Prijedoru. Mili{i} 4. \ananovi}. Isklju~enja: Lokomotiva: 8. Bor~ak. Vran~i}. Omerovi}. Grada~ac 12 minuta. J. Lokomotiva 16 5 3 8 413:450 18 11. Mehanovi} 5. Gledalaca 550. Suljanovi} (15 odbrana) i Bo{kovi} 6 (1). [arenac. Halilovi}. Iznena|uju}u pobjedu u gostima zabilje`io je Grada~ac koji je u Doboju savladao Slogu sa 28:24. Gledalaca: 800. SLOGA 24 GRADA^AC 28 Dvorana Srednjo{kolskog centra u Doboju. ^ELIK: Juki} (2 odbrane). Bri{evac (23. D`ema 9.Gora`de 30:24 (13:10). 1 sedmerac). Saletovi}. Omerovi}. Doborac 14. (Foto: J. KONJUH: Savi} (1 odbrana). kolo Borac i Ljubu{ki uvjerljivi U 14. Mi. Trener: Milanko Sav~i}.Krivaja. Damjanovi} i Kuki} 6. odbrane. Had`ovi}. Araudovski 4. Gavri}. Konjuh 16 8 1 7 464:463 25 6. Trener: Nermin \ana. Al. Izvi|a~ M. Mi~ijevi} 5. kola mu{ke Premijer lige BiH avaz/sport/ Sarajevo. U jedno od derbija Konjuh je pred doma}om publikom bio bolji od Izvi|a~a sa 29:26. Vrdoljak 2. Me. ]osovi} 4. Delegat: @eljko Savi} (Bijeljina). Konakovi} 2. Lj. Puri}. rasplamsava se borba za ostanak. Bri{evac. Grui~i} 4.Konjuh.Rukomet Utakmice 16. GRADA^AC: [e}i}. Knezovi} 1. Sudije: Mladen Dragi~evi} i Vladimir Kri`anec. MIRA: E. Ni{ta te`e nije bilo ni Borcu koji je lako savladao @eljezni~ara u Had`i}ima sa 31:20. Mari} 1. Zup~evi} 2 i Kamari} 3(1). te tako zadr`ali pet bodova predenosti u odnosu na Grada~ac. Mujagi}. Sedmerci: Krivaja 6 (5). Bani} 2. Rezultat: Sloga . Parad`i} (11 odbrana. Zadro 2. Raili} 2. GORA@DE 34 KATARINA 27 Gradska dvorana „Mirsad Huri}“. Pavlovi} 1. Trkulj. Kati~i}. Gora`de 11 6 0 5 316:305 18 6. Sudije: Damir Gad`o i Samir Me{i} (oba iz Sarajeva). Buri} (12 odbrana). Katarina 11 5 1 5 293:293 16 7.Jedinstvo Vulkan 16:21 (8:11). I. Mistri} 2. Najuvjerljivije su bile rukometa{ice Ljubu{kog koje su se pro{etale krotz Mostar savladav{i Zrinjski sa 37:21. Mati} 8. @ivinice . S. Geko. Rezultat: @ivinice . Pani}. Manji} 2. Bu`o. [arenac 6. Jedinstvo Vulkan . Kulenovi} 3. Mira 11 6 1 4 281:285 19 5. @ivinice 10 2 0 8 215:261 6 9. Huji}. Kolobara 7. Tasi}. Mili~evi} 1. Stojanovi}.

Aplaudirali su na kraju igra~ima iz oba tabora. I. N. koji u svakom momentu moraju biti daleko odgovorniji.Do~ekujemo ku}i KoPrije nego li u|u u posljednjih {est utakmica prvenstva. I. . Krivaja na krilima Had`ihasi}a slavila protiv solidnog Gora`da Emir JUNUZOVI] debitovao pobjedom na klupi Lokomotive @elimo li ostati.zaklju~io je Adnan Ba{i}. posebno u odbrani. Doma}i sastav je prvi put ove sezone briljirao sa bekovskih pozicija. ako `elimo da ostanemo u ovoj ligi. ali mo`e i mora biti itekako bolje. pa je s pravom progla{en za tradicionalno neugodnog rivala. na{a snaga treba biti u jakom kolektivu. Ni{ta tu ne bi bilo ~udno da Grada~ac i lani nije odnio bodove iz Doboja. neoprezni biti u igri kada imamo igra~a vi{e . RSBiH raspisuje konkurs za organizaciju zavr{nice Pribli`ava se i zavr{nica Kupa Bosne i Hercegovine. Doborac: Dvije naredne utakmice klju~ne do kraja prvenstva. . Igra~ima Lokomotive je nakon nekoliko poraza ova pobjeda vrlo va`na jer }e sa njom vratiti moral i `elju za igrom koja sigurno nakon niza lo{ih rezultata ovoj ekipi nedostaje. . G.Odigrali smo vrlo te{ku utakmicu u kojoj smo uspjeli da po prvi put u ovoj godini do|emo do pobjede. trener ti kofere za ni`i rang. istakao trener Ba{i} Nakon dugo vremena zavidovi}ki ljubitelji rukometa zadovoljni su napustili dvoranu.kazao je trener Krivaje. Imamo iskusne igra~e. Istovremeno. godini Nakon nekoliko lo{e odigranih kola br~anske Lokomotive. sa kojima }e bi se trebali utrkivati do kraja prvenstva.Dobro je. ali mo`e i mora biti itekako bolje. njuha i idemo u goste LokoU naredne dvije utakmi. to ni u kom slu~aju ne mo`e biti opravdanje za ovakav odnos mojih igra~a prema igri i protivniku . Trener zavidovi}kog premijerliga{a pohvalio je snagu gostuju}eg sastava. Serija je prekinuta nakon pobjede nad Zrinjskim {to br~anskim rukometa{ima daje nadu da }e se i idu}e sezone takmi~iti u Premijer ligi BiH. kao i Amaru i Dini Konji~anin.Muhamed Doborac. Junuzovi}: Dobar start novog trenera Jasmin Had`ihasi}: Kapiten se istakao sa 22 odbrane Uo~i revan{ utakmica ~etvrtfinala Kupa BiH Isak Omer~evi} ponovo u reprezentativnoj formi Dobro je. 16.ujem da mo`emo do}i do tih da~a~ani u utrci za opstanak {est bodova .Za mene nema nenadanih poraza. Isak Omer~evi} sa deset golova potvrdio je dobru. posebno u odbrani. Ipak. S tim u vezi Rukometni savez BiH }e u ~etvrtak raspisati transparentni javni konkurs za organizaciju zavr{nice ovog takmi~enja. Lokomotiva je u posljednja ~etiri kola pretrpjela ~etiri poraza koji su ovu ekipu doveli u situaciju da se ponovo bori za ostanak u dru{tvu najboljih. Bosna BH Gas brani naslov iz pro{le godine . ]. te priznao da je krajnji rezultat previsok. . Pravu vrijednost moramo potvrditi u revan{u protiv Konjuha.Igrali smo ~ini mi se prvi put rastere}eno i to je rezultiralo pobjedom. sigurno nesmijemo ponavljati. Ne smiju fulati zicere. u utakmici i u kojoj }e poku{ati nadoknaditi 36:34 iz prvog susreta. Trener Sloge Zoran Doki} ~estitao je gostima na zaslu`enoj pobjedi. B.rekao je Junuzovi}. ponovo kuca na vrata na{e najbolje selekcije.motivi. te je na taj na~in Izvr{ni odbor Saveza mogao donositi odluke u najboljem interesu Saveza i Rukometnog sporta u BiH. .avaz/sport/ Sarajevo. Me|utim. J. utorak. neke gre{ke moramo otkloniti Prva pobjeda u 2010. rukometa{i Grada~ca u okviru Kupa BiH do~ekuju Gora`de objedom u Doboju.rekao nam je ili }e ve} tada po~eti pakova. Kao i prethodnih nekoliko godina konkurs se pokazao kao ustaljena pozitivna praksa. Na njegovo mjesto do kraja ove sezone je anga`ovan Emir Junuzovi}. a onda i u preostalim me~evima ove sezone . grada~kih rukometa{a. S obzirom na veliki pritisak kojeg smo u toku cijele utakmice osje}ali. po mnogima reprezentativnu formu. de{avale su nam se gre{ke koje. S. a narednog vikenda na rasporedu su revan{ utakmice ~etvrtfinala u obje konkurencije. sudijama iz Visokog koji su u subotu evropskim djeljenjem rukometne pravde potvrdili status EHF sudija. mart/o`ujak 2010.rekao je strateg Sloge. rukometa{i Grada~ca }e narednog vikenda u okviru ~etvrfinala kupa BiH do~ekati ekipu Gora`da. igra~i Grada~ca iznenadili su i sami sebe. ina~e pomo}ni trener reprezentacije BiH.Omer~evi} je sve bolji. sa nova tri boda koliko-toliko su uhvatili priklju~ak za Lokomotivom i Krivajom. ali treba imati u vidu ~injenicu da smo u zimskom periodu imali organizacionih problema i nismo se dovoljno pripremili za nastavak sezone. Naravno. U narednih nekoliko kola }emo poku{ati da pobolj{amo igru i obezbijedimo opstanak u Premijer ligi . Sa dvije pobjede bili ce liga{kog takmi~enja bi se bi u odli~noj situaciji i vjertrebalo znati ostaju li Gra. 33 Grada~a~ki rukometa{i hvataju slamku spasa Nakon Sloge `ele pobjedni~ku seriju Prije utakmica sa Konjuhom i Lokomotivom. odlukom rukovodstva ove ekipe je sa mjesta {efa stru~nog {taba smijenjen Nikola Markovi}. Kvalitetni igra~i po prvi puta su pokazali koliko ustvari i mogu i nadam se da }e tako biti i P Doki}: Nema nenadanih poraza Prvi trijumf u Doboju ove sezone zabilje`io je Grada~ac. .

onda neka upita ljude iz Borca.Rukomet avaz/sport/ Sarajevo. a golmanica Ena Bri{evac na ~udesan na~in bilje`i 23 odbrane {to je presudilo da Mira na kraju zabilje`i kona~nu pobjedu pobjedu 27:23. kola: Sana 7 . to je ve} u najmanju ruku sumnjivo i pote`e brojna pitanja o regularnosti na{eg prvenstva. B. sucima dao najlo{iju mogu}u ocjenu i tako sa~uvao bar svoj obraz . Pogledao sam i susret selekcije [kole rukometa PINGO godi{ta 94 koji su pro{le godine bili dr`avni prvaci. Kakanj je pobjedom u me~u sa ekipom Konjuh 2 (29:26) preuzeo drugu poziju na tabeli. Tu su odradili zajedni~ki trening sa ~lanovima selekcija [kole rukometa PINGO . ali su na`alost ovu utakmicu obilje`ili suci. Bosna TS je na svom parketu bila bolja od ekipe Radnika sa 34. 16. Slobodna je bila ekipa Maglaj Simer. sa njima kvalitetno radi. 34 U Bosna Preventu ogor~eni arbitra`om u derbiju s Borcem Begi} i Knezovi}su sudili kriminalno Sportskim prijateljima iz Banje Luke ~estitke. Bri{evac: Sakupila 23 odbrane U derbiju 17. Tim povodom se ispred UO Bosne-Prevent oglasio sportski direktor kluba Mirza Hand`i}: . pa i druge sudije koji su posmatrali ovaj duel sa tribina. Rezultati 16.godi{ta 98. Maglajska {kola rukometa zaista je vrhunska.rekao je sportski direktor RK „Bosna-Prevent“ Mirza Hand`i} u obra}anju ispred UO kluba. mart/o`ujak 2010. Za njihov u~inak u ekipi trener Ivandija imao je samo rije~i hvale. . kola Prve lige. novi kormilar Mire.Odmah }u re}i da na{im sportskim prijateljima iz Banje Luke ~estitam na pobjedi koju su svojom borbe- R no{}u u fer utakmici i zaslu`ili. nego se samo mora i}i naprijed. za koju od po~etka sezone nastupaju dvojica Maglajlija . kola Premijer lige (26:28). N. ekipa Izvi|a~a iz Ljubu{kog krenula je dan ranije i zaustavila se na pola puta .u Maglaju. Krajina .izjavio je Silvio Ivandija.kola Mira je savladala veoma kvalitetnu i iskusniju ekipu Ilid`e. U drugom poluvremenu Mira je dominirala. Mi }emo svakako uputiti jedno o{tro pismo protesta i u Rukometni savez i tra`iti da se ovaj slu~aj istra`i. Jako sam zadovoljan njihovim zalaganjem u ekipi.Radnik 34:17.@ep~e 24:30. Mladi igra~i iz Maglaja sa rukometa{ima Izvi|a~a Ivandija: Maglajska Ena Bri{evac za~arala gol {kola je vrhunska Mira slavila u derbiju protiv Ilid`e Ovdje ima dosta talenata i vidi se da trenerski kadar.Kakanj 26:29. posebno kod izvo|enja sedmeraca jer smo samo u ovoj utakmici proma{ili ~ak ~etiri. ^estitam ekipi Ilid`e na fer i sportskom odnosu . Rukometnom savezu BiH upozorenje ukometa{i BosnePrevent su do`ivjeli doma}i poraz od banjalu~kog Borca u derbiju 16. Ako neko misli da je to na{e subjektivno mi{ljenje. Konjuh 2 . sa njima kvalitetno radi Na gostovanje rukometa{ima Konjuha iz @ivinica. na ~elu sa Mahmutom Obrali}em.Banovi}i 22:45. dok su Banovi}i savladali Karajinu sa 45:22. a postoji naravno i snimak utakmice. kao i za rad u maglajskoj {koli rukometa. slavila je na gostovanju kod Sane 7 sa 45:32. grupa sjever. Toliko materijalnih gre{aka i povreda osnovnih pravila igre i to uglavnom na {tetu na{e ekipe dugo nismo imali i te{ko se oteti utisku da to nije bilo smi{ljeno i namjerno. pa za{to da neko od njih svoju sportsku karijeru ne nastavi i u Izvi|a~u . Najmla|i maglajski rukometa{i bili su presretni da su se susreli sa ~lanovima jedne premijerliga{ke ekipe. 99. a ja li~no napretkom u igri i psiholo{kom stabilno{}u mojih rukometa{ica.Senjamin i Benjamin Buri}. trener kluba iz Ljubu{kog koji se doma}inima zahvalio na izuzetno dobro organizovanom boravku u Maglaju. a mi se samo nadamo da je i sam delegat. D. Jo{ ima nedostataka koje }emo u narednim utakmicama morati otkloniti. utorak. na ~elu sa Mahmutom Obrali}em. Gra~anica Index.. koja je vode}a na tabeli i najvjerovatnije novi ~lan Premijer lige.istakao je Zlatko Josi}. Nakon utakmice u redovima doma}ina je vladalo ogor~enje su|enjem para Begi}-Knezovi} iz Mostara koji je pokvario utakmicu starih sportskih prijatelja i rivala. Sport ne trpi ono {to je bilo ju~er. gospodin Dragan Semiz. Ima tu jo{ dosta talenata i vidi se da trenerski kadar. . i 2000. a znimljivo je da je u ovom kolu samo jedna doma}a ekipa zabilje`ila pobjedu. jer mogu}e je da su|enje bude lo{e. ili brojne sportske radnike. ima talenata i bi}e tu jo{ dobrih igra~a. Lukavac . `alosno je da }e na ovoj utakmici ostati jedna velika mrlja koju su svojim kriminalnim su|enjem napravili gospoda Begi} i Knezovi}. ali ovoliko lo{e i to na {tetu samo jedne ekipe. Bosna TS . Za dobrobit na{eg rukometa gospodu Begi}a i Knezovi}a treba najo{trije kazniti. Me|utim.Gra~anica Index 32:45. Rukometa{i Gra~anice: Nova pobjeda Biha} . Uskoro pismo protesta i na adresu RSBiH Rukometa{i Izvi|a~a bili gosti ~lanovima RK PINGO Prva liga FBiH Gra~anica vlada sjeverom Protekog viukenda odigrane su utakmice 16.Sloboda Solana 27:32. Svaka utakmica je novo dokazivanje. B. .17.Mo`emo biti zadovoljni prikazanom igrom obje ekipe koje su potvrdile kvalitet.Otkako sam do{ao u ekipu vidio sam da su njih dvojica na vrhunskom nivou i nadam se da }e zadr`ati ovaj ritam. sa ekipom Krivaje iz Zavidovi}a.

U derbiju kola Valjadolid je nanio peti poraz Ademar Leonu savladav{i ga sa 30:23. dok se Krim oprostio od sna o daljem takmi~enju. maja odr`ati IHF Super Globe. Na gostovanju kod Dunafera aktuelni prvak Ma|arske slavio je sa visokih 34:22 uz ~etiri gola kapitena bh. a na izvla~enju grupa u Dohi. do 21. Najvi{e se istakao golman Gepingena Enid Tahirovi} koji je u pobjedi svog tima nad Veclarom sa 31:24 u~estvovao sa 18 odbrana. Larvik 2. budu}i da nakon svake utakmice osje}am posljedice i to na cijelom tijelu. Svjetsko klupsko prvenstvo. Tako }e Gorenje Adnana Harmandi}a svoju prvu utakmicu protiv aktuelnog evropskog prvaka Siudad Reala igrati u Velenju 28. Ina~e.Morao sam se odlu~iti na ovakav potez. Hipo 5 4 3 1 1 1 0 1 0 0 2 3 4 152:135 157:155 140:148 134:156 9 6 3 2 [panci u grupi sa Unofarom . mart/o`ujak 2010. utorak. dobio Leipzig i potvrdio prolaz dalje. 4. \er. ~etiri gola Terzi}a Danijel [ari} nije stajao na golu Barselone u pobjedi nad Kvenkom. \er je osvojio bod u Ljubljani i tako tako|er oti{ao u polufinale. Gorica A}imovi} postigla je dva gola za ekipu Viborga. Koliko je doma}i teren va`an Dancima govori i podatak da su pro{log vikenda tu uzeli bod Kataloncima. Val~ea 5 2. Krim M. U {vedskoj reprezentaciji sam ve} 10 godina i mislim da je do{lo vrijeme za odlazak. marta termin u dvorani u Koldingu zauzme juniorsko nacionalno prvenstvo u hrvanju. katarski Al Sadd. Naslov brani Ciudad Real. koja je postigla 11 pogodaka. ~elnici danskog prvaka kao da nisu o~ekivali da }e se plasirati u osminu finala Lige {ampiona pa su dozvolili da 27. Doma}in ovogodi{njeg turnira. kola.Dinamo Volgograd 35:28. na turniru kojeg je sam organizirao. godine. Barselona je bez Danijela [ari}a na golu slavila na gostovanju kod Kvenke sa 37:29. a Huan Antonio je postigao je- Tahirovi}: Sa Gepingenom na dan vi{e za doma}u ekipu koja je s 17 bodova odmakla od opasne zone i presko~ila Kvenku. reprezentativac je u ovom duelu postigao tri gola. marta U Kataru }e se od 17. a CAI Aragon Vuka{ina Stojanovi}a zabilje`io je va`nu pobjedu na gostovanju kod Kangasa (26:24). 5 4. Antekuera je osvojila dva velika boda u susretu s favoritom iz Pamplone Portland San Antoniom. Kataru i Egiptu. Anderson: Godina me|u najboljim [ve|anima Poznati neki od termina ~etvrtfinala Lige prvaka U maju se u Kataru igra Super Gloub Siudad u borbi za svjetski naslov A}imovi}: Viborg bolji od Dinama Larvik. Prolaz u polufinale osigurala je i ekipa Val~ee nakon pobjede nad Hipom od 32:27. Val~ea i Viborg u polufinalu Nakon utakmica 5. 35 U~inak bh. Oba boda im je donio Branislav Obradovi} pogotkom tri sekunde prije kraja. budu}i da im je neophodan za neki bolji rezultat. Super Globe se do sada odigrao 3 puta. Zanimljivo je da }e Kolding svoj prvi me~ protiv Monpeljea igrati u Arhusu. . a protivnik }e im biti australski Southern Stars i azijski predstavnik. [. kola Lige prvakinja poznati su svi polufinalisti najja~eg `enskog klupskog natjecanja u Europi. koji }e se idu}eg mjeseca odigrati u Burkini Faso. Viborg 5 3. ispustiv{i pobjedu u zadnjoj minutu.Hipo 32:27 1. S. U {panskoj Asobal ligi odigrane su utakmice 21. @eliio bih i nakon karijere imati normalan `ivot. Leipzig 5 5 5 5 4 3 2 0 0 1 1 0 1 1 2 5 140:126 127:120 140:136 115:140 8 7 5 0 Grupa 2 Viborg . saigra~i i treneri Ola Lindgren i [tefan Olson Kima poku{avaju nagovoriti da ostane barem do OI u Londonu 2012. Val~ea . Obradovi} je bio drugi strijelac s pet golova. Naime. Val~ea i Viborg. [panci su za protivnike u grupi A dobili brazilski Unofar Pel te pobjednika afri~kog turnira. Rezultati i tabele Grupa 1 Larvik . U grupi 2 Viborg je pretr~ao Dinamo iz Volgograda (35:28) i nakon ove pobjede mo`e u miru o~ekivati posljednje kolo i lagano se pripremati za polufinale. Harmandi}: Gorenje sa Siudadom 28. \er.\er 24:24 1. Al Sadd. ~etvrtom mjestu Bundeslige Vesprem polako kora~a ka svojoj novoj tituli u ma|arskom prvenstvu. desni bek Kila i {vedske reprezentacije najavio je odlazak iz nacionalnog tima nakon SP-a koje }e se za manje od godinu dana odigrati ba{ u [vedskoj. igrat }e u B grupi. iza Kila. Doma}in turnira. Ovom pobjedom Gepingen je zadr`ao ~etvrtu poziciju na tabeli sa 35 bodova.Leipzig 31:21. Kolding protiv Monpeljea u Arhusu Poznato je i nekoliko termina prvih ~etvrtfinalnih utakmica Lige prvaka. a [ve|ani ga nisu imali u posljednjh 10-ak godina. reprezentacije Mirsada Terzi}a. Budu}i da je Anderson ve} godinama prvi desni vanjski {vedske reprezentacije. ~etiri vi{e od petoplasiranog R-N Levena. sa 10 razlike. \er 3. Nakon petog kola Lige prvakinja [ve|ani nakon SP-a ostaju bez prvog desnog beka Anderson se povla~i iz reprezentacije Kim Anderson.avaz/sport/ Sarajevo. Nikola Prce i u ovoj utakmici odigrao je samo u odbrani tako da se nije upi- sivao u listu strijelaca. Ponovno je vrlo raspolo`ena bila Heidi Loke. Uo~i posljednjeg kola zna se da }e se za naslov prvakinja Europe boriti Larvik. 16. marta sa po~etkom u 18:30 sati. Dinamo V. i tako Barsu poslali na drugo mjesto u grupi. bez posljedica dugogodi{njeg igranja rukometa rekao je 26-ogodi{nji Kim Anderson. dok je Siudad pobjednik posljednjeg turnira u Egiptu. koji }e se odrediti naknadno. Krim Mercator . rukometa{a u evropskim ligama Tahirovi}evih 18 odbrana. Larvik je uvjerljivo. pobijedio je 2002. Bh. Stojanovi} dobar u pobjedi Aragona B osanskohercegova~ki rukometa{i bili su raspolo`eni proteklog vikenda. u Austriji.

jer ih je u tom poku{aju sprije~ila {ampionska ekipa Jedinstva iz Br~kog. {to nas je i dotuklo .kazao je Goran Had`i}. Milutin Popovi} potpisali ugovor za tehni~ku organizaciju uzvratne utakmice koja }e se 15. te da se i u najte`im situacijama mo`emo sna}i i odigrati dobru partiju. . BAKOVI] U Br~kom utakmica BiH . Pani}. Bez obzira na{u pobjedu mislim da su u ovom susretu nijanse odlu~ivale o pobjedniku. Selimovi}. jer smo u vrlo te{kim okolnostima uspjeli da pru`imo kvalitetnu igru {to je dokaz da posjedijemo kvalitet. jer {ta }e onda delegat na me~u. a tako|er i u odbrani. Delegat: Selim Hrvat (Sarajevo).Bez obzira na na{u pobjedu i odbranu pro{logodi{nje titule moram da istaknem da je ekipa Imzita u ovom susretu protiv nas pru`ila najbolju partiju do sada.kazao je Popovi}. Odbojka u ovom gradu ima dugu i kvalitetnu tradiciju zbog ~ega zaslu`uje posebnu pa`nju.rekao je Dedei}. Mitrovi}. . tako da su nijanse i blagi padovi u igri obje Dedei} i Popovi}: Potpisuju ugovor Jedinstvo potpisalo ugovor sa OSBiH Igra~ice Jedinstva sa peharom i medaljama ekipe odlu~ivale o pobjedniku svakog seta. Mi }emo kao i u Kupu dati sve od sebe kako bi barem osvojili jednu titulu . Pored velikih uspjeha koje su u posljednjih nekoliko godina ostvarile odbojka{ice Jedinstva. S obzirom na prvenstvene susrete ove dvije ekipe moglo se i o~ekivati da odbojka{ice iz grada na Savi o~ekuje te`ak ispit. Vidovi}. vrhovnog sudije Premijer lige BiH. Had`ihasanovi}. Jovi}. Tim povodom su u Br~kom predsjednik OK Br~ko Jedinstvo. gdje }e u~init sve kako bi postale prvakinje na{e dr`ave. U upravi sarajevskog kluba nisu zadovoljni su|enjem glavnog sudije Orhana Deliba{i}a. ali bilo bi mnogo ljep{e za njih da je utakmica protekla bez ijedne mrlje. Bujak. JEDINSTVO: O`egovi}.@alba se ula`e tokom utakmice koju najavi kapiten. B. S obzirom na to da smo se u jednom momentu takmi~enja u prvenstvu doveli u vrlo nezgodnu poziciju gdje smo takmi~enje zavr{ili samo sa jednim bodom ispred Imzita. trener odbojka{ica Jedinstva.Nakon ove utakmice ostaje `al za propu{tenim. Vasi}. Omerhod`i}. mart/o`ujak 2010. Prije svega u napadu. Na{ grad je do sada ve} nekoliko puta bio doma}in selekcijama na{e zemlje gdje smo potvrdili da znamo i mo`emo biti dobri doma}ini. ko bi se mogao susresti sa nama. . Siritanovi}. Gledalaca: 1000.Razo~arenje nakon utakmice je veliko s obzirom da smo igrali dosta dobro i borbeno. gdje smo mi vodili sa 15:14. Sandrom Mitrovi} koja je i u ovom susretu izvrsno odigrala. Rezultat: Jedinstvo . Herco. Lokvan~i}.kazao je Rulj. Bezdrob. Iskreno nismo o~ekivali da }e ovako dobro odigrati ovaj susret. {to je po meni najve}i blam. Poslije utakmice smo do{li do informacije da se sudije na Kupu BiH ne ocjenjuju. 25:20). IMZIT DOBRINJA: Imamovi}. J. Barakovi}. TABAKOVI] . Trener: Sini{a Rulj. Mitrovi}: Nijanse su odlu~ile O utiscima iz ovog me~a smo razgovarali i sa kapitenom ekipa Jedinstva. a na tribinama dvorane Gimnazije svoje mjesto su zauzeli gorotvo svi rukovode}i ljudi OSBiH. ovako je pomo} bila evidentna . Milanovi}.Odbojka Odigrano finale Kupa BiH u Br~kom avaz/sport/ Sarajevo. Odbojka{ice Imzita: Ne kriju .ka`e trener Rulj Odbojka{ice Imzit Dobrinje nisu uspjele osvojiti tutlu Kupa BiH. parkete. 16. jer su obe ekipe pru`ile odli~nu igru na svim pozicijama.Gruzija Ekipa Br~ko Jedinstva i ovaj grad pru`aju veliku podr{ku i pomo} OSBiH.kazala je Mitrovi}. . ipak prema mi{ljenju nekolicine gledatelja ovog me~a su|enje. tako da je sve ostalo onako kako je. Deliba{i}. Binjo{. . te se utakmica privela kraju. 36 Jedinstvo ~etvrti put zaredom odbranilo titulu O Sonja Milanovi} progla{ena za najbolju igra~icu turnira dbojka{ice Jedinstva iz Br~kog su na doma}em parketu u susretu sa sastavom Imzit Dobrinje odbranile naslov prvaka Kupa BiH. a pored toga delegat ovog susreta je su|enje ocijenio ocjenom vrlo dobar. Te gre{ke su se desile u ~etvrtom setu. ovaj rezultat }e nam vratiti samopouzdanje koje nam je potrebno za odbranu druge pro{logodi{nje titule . Najboljom odbojka{icom turnira zavr{nice Kupa BiH je progla{ena Sonja Milanovi}. a pored toga sre}a je bila na na{oj strani. koji je po njihovim rije~ima o{tetio sastav Imzita . Kad nam je bilo najte`e odigrali smo vrlo kvalitetno. Kako saznajemo od Miralema Paji}a. maja. ^ak se i reprezentacija podredila pripremama Br~anki. Na{a ekipa je i pored mnogobrojnih problema i povreda uspjela da pru`i dobru igru. U toku cijele utakmice vodila se veoma neizvijesna borba za svaki poen. A.Mislim da ne trebamo biti iznena|eni odli~nom predstavom u ovoj utakmici. Na{ grad }e u maju biti spreman za organizaciju ove utakmice sa ~im }emo opravdati povjerenje koje nam je ukazao OSBiH . . tako da ne bi davao nikakvu prognozu. godine odigrati u ovom gradu. ako se sudije ne ocijenjuju - razo~arenje istakao je Rulj. Potpredsjednik OSBiH je izrazio zadovoljsto zbog toga {to je ovom gradu dodijeljeno doma}instvo za ovo takmi~enje.Imzit Dobrinja 3:1 (25:17. te kasnije slijdi `uti karton na{oj igra~ici i kazneni poen. Imale su izvanrednu igru u polju. Trener: Goran Had`i}. Br~anke su nakon pobjede u polufinalnom susretu nad ekipom Kule iz Grada~ca u finalu savladale odli~ne go{}e iz Sarajeva i tako po ~etvrti put zaredom odbranile titulu Kupa. Sastav Imzit Dobrinje nije ulo`io `albu na su|enje. Sramota na finalu Kupa BiH za odbojka{ice Sudija o{tetio Imzit Dobrinju Sve pokvario glavni sudija Orhan Deliba{i} sa svojim odlukama u korist doma}ina . dok }e uzvratni susret biti odigran u dvorani Gimnazije u Br~kom sedam dana kasnije. jo{ uvijek niko nije podnio pismenu prijavu na su|enje u ovom susretu. gdje je Jedinstvo ~etvrti put zaredom osvojilo titulu. te nekoliko predstavnika Vlade ovog grada. jer je sastav Imzita u ovom susretu pokazao igru sa kojom zaslu`uje sve pohvale. maja 2010. Ismet Dedei} i potpredsjednik OSBiH. utorak. Ovu odli~nu odbojka{ku predstavu u Br~kom su pored mnogobrojnih ljubitelja odbojke pratili i mnogobrojni gosti iz cijele zemlje. Sve je mogu}e u sportu. .Ovaj susret i odbrana titule su nam veoma va`ni.ka`e potpredsjednik Popovi} Mu{ka odbojka{ka reprezentacija BiH }e se u maju ove godine sa selekcijom Gruzije odigrati predkvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope koje }e se igrati naredne godine. Upravo zbog svega toga nam je ova pobjeda i odbrana titule ne{to dra`a od ostalih . 25:22. Smatram da Jedinstvo nije nezaslu`eno osvojilo titulu. o~ekujem da }e i odbojka{i uskoro da se vrate na mjesto koje ovoj ekipi i pripada . gdje je sudija ~istu loptu dosudio doma}inu i pored toga {to je njihov linijski sudija pokazivao da je lopta bila dobra. Iako su ljubitelji odbojke u toku cijelog susreta u Br~ko mogli u`ivati u odli~noj odbojka{koj predstavi. Prvi susret reprezentacija BiH }e odigrati u Gruziji 8. Planini}. Me|utim i pored ovog skandala koji je zadesio bh. Sastale su se dvije najkvalitetnije ekipe na{eg prvenstva. jer imam osje}aj da je sve bilo podre|eno doma}inu. Borba za prvenstvo Sarajkama u nastvaku predstoji borba u plej-ofu.Mi }emo se u plej-ofu sastati sa ekipom Kula Grada~ca ili Gacka. Mi se u svoj toj frci nismo sjetili toga. JEDINSTVO IMZIT DOBRINJA 3 1 Dvorana Gimnazije u Br~kom.govori Rulj. Begi}. Pe{tali}. bez koje sigurno ne bismo mogli kvalitetno funkcionisati .Velika nam je ~ast i obaveza zbog toga {to nam je OSBiH dodijelio doma}instvo ove vrlo va`ne utakmice. u upravi Imzita isti~u jo{ jedno razo~arenje. U Br~kom je zaista prikazana dobra odbojka i onda sve to pogrije{i glavni sudija Orhan Deliba{i} sa svojim odlukama u korist doma}ina. {to nas je i dovelo do ovog rezultata. 23:25.Ekipa Br~ko Jedinstva i ovaj grad pru`aju veliku podr{ku i pomo} OSBiH bez koje sigurno ne bismo mogli kvalitetno funkcionisati.kazao je Sini{a Rulj. Sudije: Orhan Deliba{i} (Zenica) i Sini{a Ovuka (Banja Luka). trener Imzita. kao i susret izme|u reprezentacije BiH i Jedinstva. Hod`i}. tako da se sve stavilo na stranu jednog tima. J. posebno u ~etvrtom setu nije bilo na pravom nivou. igra~ica Jedinstva.

~estitam im od srca na zaslu`enoj titulli. gdje su razigrani Kakanjci obogatili svoje vitrine sa 12.@ao mi je {to se nismo sa Napretkom sastali u finalu. jer su oni u tom susretu dali sve od sebe. BR^KO JEDINSTVO: Gaji}. Odigrali su jako lo{e u polufinalu.Ova skupina udru`enja `ena nas kroz svaku utakmicu bodri i podr`ava na ~emu sam im jako zahvalan . `ena „Partizan Kakanj“ je do{lo da podr`i aktuelnog {ampiona. gdje su nas pozdravili mnogobrojni sugra|ani i ~estitali nam na dosada{njem uspjehu. Be{li}. {to se pokazalo i u me~u protiv Br~aka. Detalj sa otvorenja finalnog turnira Kupa BiH Jo{ smo u {oku Odbojka{i Napretka se nisu uspjeli plasirati u finale Kupa BiH. oni su jako dobra i perspektivna ekipa. 25:7. Adnan Muzur (Hrasnica).kazao je Begi}. a mi smo to poku{ali i u susretu sa Kaknjem. Gledalaca 800. [ormaz. trofejom osvaja~a Kupa na{e domovine.rekao je Ismar Elezovi}. ekipe Kaknja. Hernandez. Bjelopoljak. trudit }emo se da ga elimini{emo i tako do|emo do `eljenog cilja. Lepi}. Kne`evi}. Za najboljeg igra~a na turniru progla{en je Almir Aganovi}.Mi }emo trenirati sve do narednog vikenda. trenera bh.kazao je Elezovi}. kapiten Kaknja. To definitivno nije bio na{ dan. mislim da bi pro{li u finale.rekao je Almir Begi}. A. koja ima odli~ne uslove za rad . prvak je u finalnom susretu imao i podr{ku sa tribina. KAKANJ: Salihovi}. Dobro smo odigrali prvi set i u nastavku se osjetio umor. 25:19). mart/o`ujak 2010. Svi smo presretni. Ogroman je pritisak bio na doma}im igra~ima. Mitrovi}. Mnogobrojna publika ih je pozdravila i ~estitala im na prvom ovo- godi{njem trofeju. A.ka`e Begi}. Mi smo prezadovoljni i samim prolaskom u finale kazao je Risti}. [uljagi}. . . dok su odbojka{i Br~ko Jedinstva u taj me~ u{li rastere}eno.Nemam primjedbi na igru mojih igra~a. .kazao je Begi}. Odbojka{i Br~ko Jedinstva: Napravili senzaciju protiv Napretka . Eminovi}. S. Sudije: Sini{a Ovuka (Banja Luka). Bh. Koga god dobijemo za protivnika. Izabranici Nermina Begi}a. trener Br~ko Jedinstva Ismar Elezovi}. [to se ti~e osvaja~a krune. Svaku utakmicu koju na{i {ampioni odigraju je zaista na visokom nivou i nikada ne moraju dati svoj maksimum. Br~aci su samim ulaskom u finale i eliminacijom Napretka u polufinalu napravili veliko iznena|enje.kazao je Begi}. Kurti}. jer ih je u polufinalnom me~u zaustavila solidna ekipa Br~ko Jedinstva. 37 Okon~ano Kup takmi~enje za mu{karce Kakanj osvojio novu krunu Stisnuli smo zube i odigrali onoliko koliko nam je trebalo da osvojimo ovaj trofej . a mora se priznati da je ekipa Kaknja najkvalitetnija u dr`avi. Zolota. na iznena|enje svih ljubitelja odbojke „vizu“ za finalni susret su osigurali Br~aci. Had`i}. ^endi}. . udru`enje Ekipa Kaknja sa osvojenim trofejom i medaljama Lov na titulu Nakon ovog trofeja. Trener: Almir Begi}. Dobili smo ogroman aplauz pri ulasku u lokal gdje se slavilo. . Kari}. jer dosta odska~u od svojih konkurenata. jer su jo{ jednom dokazali da su najbolja ekipa u BiH . . M. na ~emu im treba ~estitati. U upravi kakanjskog kluba ne kriju odu{evljenje. Mislim da imamo najve}e {anse za osvajanje ovogodi{nje titule. utorak.ka`e trener Begi} dbojka{i Kaknja su tre}i put zaredom osvojili Kup BiH i time dokazali da nemaju premca ni u ovogodi{njem takmi~enju. jer se na{ cilj na kraju i ostvario . Aganovi}. Protiv njih smo odigrali jednu od najlo{ijih utakmica ove sezone. pripremati ekipu Kaknja za naredna isku{enja.Zaboravili smo na sve probleme koje imamo u O klubu. . Mi smo bili pod prevelikim pritiskom i igrali smo gr~evito {to je rezultiralo porazom. T. trener Br~ko Jedinstva. [to se ti~e Br~aka. Dragi~evi}. {to ih je i dovelo u finale Kupa na{e zemlje. Iako su doma}i odbojka{i bili apsolutni favoriti u tom me~u. prvaka su u finalu savladali sastav Br~ko Jedinstva visokim rezultatom od 3:0. Vasiljevi}. dobro smo odigrali taj susret i zaslu`eno do{li u finale. Br~aci su ih zauslu`eno savladali sa 3:0. jer ih je u tom poku{aju sprije~ila realno bolja ekipa Kaknja. Traki}. jer smatram da su bolja ekipa od Br~ko Jedinstva. kako bi se {to bolje spremili za me~eve u plej-ofu. U dva dana te{ko je bilo ponoviti igru na visokom novou. tako da su Br~aci zaslu`eno do{li do finala. osim u Od`aku. 16. Rezultat: Kakanj Br~ko Jedinstvo 3:0 (26:24. Navija~i. Naime.U utakmici protiv Br~ko Jedinstva nam ni{ta nije polazilo za rukom. TABAKOVI] Ljubi{a Risti}. ]ori}. . D`inovi}. Kakanjci su se nakon finalnog me~a vratili u grad rudara. glvana poluga tima iz Od`aka. tvorac uspjeha ekipe Kaknja. Stisnuli smo zube i odigrali onoliko koliko nam je trebalo da osvojimo ovaj trofej. kada }u igra~ima dati malu pauzu za predah. gdje potom nastavljamo sa radom. trenerska i ljudska veli~ina. koja ih je savladala rezultatom 3:0. Iako su u upravi kakanjskog kluba pri`eljkivali Napredak u finalu. Huki~evi}.avaz/sport/ Sarajevo. Kakanjcima slijedi borba za jo{ jednu krunu i to za prvaka BiH. Delegat: Zdravko Ru`ela (Banja Luka). U upravi kluba jo{ uvijek ne mogu da vjeruju da nisu do{li do finala kojeg u toliko pri`eljkivali. pad koncentracije. jedan od najboljih igra~a Napretka „Gra|evinari“ su dokazali da su najbolji u dr`avi Odbojka{i Br~ko Jedinstva nisu uspjeli osvojiti Kup na{e zemlje. koji su bili dostojan protivnik na{im prvacima. bez ikakvog pritiska i rezultatskog optere}enja. Kari{ik. ima veliki izbor kvalitetnih igra~a i zaslu`eno je osvojila pehar i ja im od srca ~estitam -kazao je Ljubi{a Risti}. {to je izazvalo veliko odu{evljenje na licima mojih igra~a . U upravi kluba iz Br~kog nisu nezadovoljni igrom njihovih izabranika. gdje su zaslu`eno eliminisani. jer smo kroz Kup utakmice dokazali na{ kvalitet. Trener Ljubi{a Risti}.Moji igra~i su pru`ili maksimum u susretu sa Napretkom. . kao i igra~i Napretka su jo{ uvijek u {oku nakon ispadanja. gdje su do~ekani kako i dolikuje jednom osvaja~u Kupa. koji }e zajedno sa svojim pomo}nikom Mirzom Demirom. a on je dupla kruna .Da se finalni turnir igrao bilo gdje.U jednom kakanjskom kafi}u smo proslavili na{u krunu. KAKANJ BR^KO JEDINSTVO 3 0 Sportska dvorana u Od`aku.

Podsjetimo da Blanka N Rezultat karijere u Zagrebu U 2009. pa smo donijeli odluku da ih kao takve ne vrijedi objaviti. Vla{i} sa zlatnom medaljom iz Dohe (Foto: AP) znamo da mo`e ostvariti sve ku{avam uhvatiti taj blagda{to `eli. ali Niti jednom na nekom natje.11). janja s cijelom obitelji ili . I ja po.vu na nekom egzoti~nom ma. FleS ★ Volio bih da na{im reprezentativcima predlo`ite da na utakmicama nose znojnike sa zastavom BiH. Va{i vjerni ~itatelji.ka`e najbolja svjetska visa{ica ajbolja hrvatska atleti~arka Blanka Vla{i} jo{ je jednom opravdala o~ekivanja i bez puno muke obranila zlato u finalu SP-a u Dohi. SPORT: Alene. Pozdrav redakciji „Sporta“. On je na dvoranskom prvenstvu SAD 1993. a sve nije podbacila ispod dva me.60 metara.kako je prvi put u karijeri kon sru{i svjetski rekord i plakala jer nije presko~ila. Uspjela je pobijediti na gotovo svim natjecanjima na kojima je nastupila. ali smo rezultate iz Lukavca dobili sa zaka{njem. zar ne? Alen.. a koji je uz Masu omogu}io potom 15 krugova prije kra. vim poku{ajem dobiva na saNova 2010.isedi{tima ili vrijeme provode pri~ala je u jednom intervjuu kod ku}e s obitelji. javite nam se ponovo sa porukom u kojoj nam napi{ite kojim sportom se bave talentovani momci.32. a u skoku s motkom imao je rezultat od 5.rekao {panski voza~ [panac Fernando Alonso nije mogao zamisliti bolji po~etak karijere u redovima Ferarija od pobjede u debitanskoj utrci za ekipu iz Maranela. utorak.71). SPORT: Ismare. Ovo je ekipa nevjerojatne Alonso: Dvostruki trijumf Ferarija povijesti i o~ekivanja . SPORT: @ao nam je {to Vam dosad nismo ispunili obe}anje.. Izzy. a njega jo{ nema. Blankin rezultat je jo{ jedan veliki rezultat za hrvatsku atletiku. Endija Nuhanovi}a. mart/o`ujak 2010. Jedna od najboljih atleti~arki svijeta Ruskinja Jelena Isinbajeva nije uspjela da osvoji medalju u skoku s motkom na dvoranskom prvenstvu svijeta u Dohi. ali Blanka Bo`i}.Ova pobjeda je posveod voza~a uvijek su velika zapo~eo je Alonso. 22-godi{nji Iton. Pozdrav redakciji „Sporta“. Njihov fan sa Otoke.nski duh svake godine iako jele godine trenirati i znam da }u trenirati i na sam odr`avati formu. ostvario je rezultat od 6. te time obranila naslov najbolje od prije dvije godine. Nije lako tijekom ci. mehani~arima ovdje kao i da bi potom u prvoj krivini predsjedniku Di Montezeprestigao mom~adskog kole.@elim taj rekord. ali nije jbolje zaredom na Svjetskom uspjela. Pozdrav. S preko~ena dva metra osvojila je zlato u Dohi. Davno ste mi obe}ali da }ete objaviti intervju sa Edinom Pehli}em.presko~iti 2009.73) i na 1. Pozdrav. gu Felipea Masu (Massa). Rezultat karijere napravila je u Zagrebu presko~iv{i 208. SPORT: Prenijeli smo Va{u poruku u nadi da }e Bosna vratiti stari ugled. .000 metara (2. Pozdrav.Ovo je poseban dan za mene. utrku startao s tre}e pozicije. Dokaz tome je i nedavno odr`ano Federalno prvenstvo u Lukavcu koje niste ni spomenuli. Na takmi~enju koje je odr`ano u Fejetvilu u Arkanzasu. Uzalud kupujem „Sport“. SPORT: Posre}ilo Vam se! Upravo u ovom broju izlazi veliki intervju sa biv{im bh. Iton pored semafora koji pokazuje svjetski rekord (Foto: AP) Student oborio svjetski rekord u sedmoboju Ameri~ki student E{ton Iton (Ashton Eaton) priredio je jednu od najve}ih senzacija u historiji atletike. Sram ih i stid bilo {ta uradi{e od evropskog giganta. i tako upisao svoju ukupno 22. Pored toga. Pobjedni~ki skok svjetske prvakinje Vla{i} ima i dva naslova na. Mislim da takvi igra~i zaslu`uju veliku pa`nju. Pozdrav redakciji „Sporta“. . oboriv{i svjetski rekord u sedmoboju na univerzitetskom prvenstvu SAD. SPORT: Izzy. 38 Svjetski rekord cilj za ovu godinu Bit }e vremena za odmor na skijanju ili nekom egzoti~nom otoku .77). momci su talentovani. Unapijed hvala. Molim vas pratite karijeru talentovanog igra~a Krajine iz Cazina. Trudimo se.499 bodova. Sve pohvale za va{e zalaganje. koji studira na univerzitetu u Oregonu. ali priznala i s enormnom `eljom da napo.10 metara. Olimpijska {ampionka i svjetska rekorderka tri puta je ru{ila letvicu na za nju vi{e nego skromnoj visini od 4. 60 prepone (7. ~ak vr{im karijeru. pa je takmi~enje zavr{ila sa presko~enih 4. Oni su amateri. Dosada{nji rekorder bio je osvaja~ zlatne medalje u desetoboju na Igrama u Atlanti 1996. pobjedu u karijeri i prvu nakon 2008.ne}u o~ajavati ne dosegnem canju ove godine Blanka jo{ li ga. Munir. Redovno ~itamo „Sport“ i razo~arani smo malim ili {turim informacijama o olimpijskom sportu kakav je d`udo.rekla je netra. Kad se radi o takvom kaProbala je u Banskoj Bistrici rakteru i takvoj sporta{ici.. Pozdrav za Cazinjane i okolinu. upravo u ovom smo broju napisali ne{to o njegovoj povredi.molu . SPORT: @ao nam je {to smo Vas razo~arali. skoku udalj (7. a u budu}nosti }e svakako biti ne{to vi{e iz njegove bogate golmanske karijere. Pozdrav redakciji „Sporta“. na Svjetskom dvoranskom prvenstvu. godina po~ela mouvjerenosti. Iako joj je posao olak{ao izostanak najve}ih konkurentica. Kaka je dovoljno zastupljen u na{em i Va{em listu. Pozdrav. skoku uvis (2.75 metara.12 metara.tokom zime u Evropi . s obzirom na to da im se prva ve} istro{ila zbog velike upotrebe.ove zime. Na putu do svjetskog rekorda. u sedmoboju sakupio 6. Ismar iz Tuzle. I}i }u na skiona i ne razmi{lja o odmoru. u budu}nosti redakcija lista ne}e objavljivati. U novu eru Vla{i} je u{la davno Blanka. Pozdrav.Meni je smije{no da svi iskusiti novogodi{nju zabato vrijeme nazivaju praznici. Povratak na vrh podija uvijek je ne{to posebno. Godinu }e pamtiti po velikom uspjehu na SP-u u Berlinu gdje je postala svjetska atletska prvakinja sa 204 presko~ena centimetra.476 bodova. koji je u }ena svim ljudima u Italiji. Rezultat Itona je ~ak 295 bodova bolji od onoga koji je u subotu ostvario aktuelni olimpijski pobednik u desetoboju Brajan Klej (Brian Clay) na dvoranskom prvenstvu svijeta u Dohi. Planiraju odmore. i Velike nagrada Japana.zaklju~io je Alonso. Kada }ete objaviti intervju sa Vedinom Musi}em. i one u kojima se tra`i upoznavanje sa na{im reprezentativcima.Ferariju prvu dvostruku poja i do tog trenutka vode}eg bjedu nakon Velika nagrade Francuske iz 2008. Pozdrav. Predla`em ~elnicima KK Bosna da rastjeraju sve igra~e. @ao nam je. Ali. kontaktirali smo na{e reprezentativce. SPORT: Minela. I nas je zaintrigiralo {to ih ne nose i potvrdili su nam da trenutno o~ekuju novu po{iljku. Obratit }emo pa`nju u nadi da }e postati veliki igra~. nogometnim reprezentativcem. ali smo izgubili kontakt sa biv{im igra~em Sarajeva. Mo`ete li napisati ne{to o golmanu Petru ^ehu. sa svakim noprvenstvu na otvorenom. Ako mo`ete objavite intervju sa Harisom ^akarom i Adisom Halilovi}em. Va`ne su pobjede. godine Amerikanac Den O’Brajen (Dean O’Brien). . Slavio je tako Alonso na premijernoj utrci nove sezone. Sebastiana Fetela (Vettel). ali sada je jo{ posebnije kada sam u Ferrariju. hrvatski rekord i drugi svjetski rezultat svih vremena. 16. je kako je prethodna zavr{ila. Ipak. Bit }e o njemu jo{ dobrih vijesti. Pozzz. {to joj je bilo dovoljno samo za ~etvrto mjesto.otoku na kojem }u se kupati viraju sobe na skija{kim odr. Iton je postavio li~ne rekorde na 60 metara (6. Poruke neprimjerenog sadr`aja.Mozaik Blanka Vla{i} o planovima nakon osvajanja zlata u Dohi avaz/sport/ Sarajevo. imam mnogo plaje toga svjesna i ne smeta joj nova za slavlja nakon {to zanaporan `ivot sporta{a. Senzacija na univerzitetskom prvenstvu SAD u atletici Fernando Alonso o trijumfu u Bahreinu Ovo je za mene poseban dan Pobjeda je posve}ena svim ljudima u Italiji . a sve je bli`e bila i rekordu Kasje Bergkvist (Bergquist) koji toliko silno `eli sru{iti. Velikoj nagradi Bahreina. godine. To bi bilo super. rezer. Molim vas da nam ne{to napi{ete vi{e o Brazilcu Kaki. kuglu je bacio 13. Pozdrav. ali uzalud.67). kada je bila najbolja i u Valenciji. SPORT: Hvala na sugestiji. Minela. postane uistinu nedodirljiva. godini najbolja hrvatska atleti~arka okitila se brojnim medaljama i po~astima.je ostalo bonus .

Sumeja Jahi}. majstorski kandidat Mersid Kahrovi}. godine. KALESIJA: Bosna . dok je tre}i 14. gdje je najvi{e bilo mladih. godini svog dugogodi{njeg ~lana Fadila Jusufovi}a Zajku. DTP: studio „avazroto press“ [tampa: GIK „OKO“ d. koje je odr`ano na [avnicima. Posebno je bio interesantan nastup telebatisa i cicibana ro|enih 2002.Newis Breza 3:1 (22:25 25:19 25:16 26:24). na stazama na kojima je 1984. GORA@DE: Gora`de . KLJU^: Klju~ @eljezara Zenica 3:0 (25:14 27:25 25:16). Crne Gore. Drugi je Mirza Kari}. . Zlatan ]orovi}. Adnan Rahmanovi} je drugi. Tuzla . Kakanj 92. kola (20. Hypo Alpe Adria Bank d. godine. kola BH Telecom Druge lige sjede}e odbojke BiH: Vitez . Kod mladih cicibana. Odgo|ena je utakmica Ilija{ . iznjedriti nove borce koji bi mogli poput bra}e ^olpa posti}i dobar sportski rezultat. i 21. Medalje i diplome u rukama najboljih na [avnicima Na tradicionalnom takmi~enju „Tri zlatna ljiljana“. ^apljina 3. uru~ene su medalje i diplome. gdje ih u stopu prate odbojka{i Spida. sportski list. a sastaju se: Kakanj 92 . internacionalni majstor Muhamed Bori} i majstorski kandidat Du{an Radovanovi} sa 6. Op}ina Ilid`a 8.^elik 07 i Vogo{}a . Ilid`a 14 14 13 13 14 14 14 14 14 14 12 11 10 7 7 7 5 5 3 2 2 3 3 6 7 7 9 9 11 12 40:14 35:17 32:12 26:22 29:30 25:31 21:30 22:30 14:36 17:39 36 32 29 22 20 18 16 15 10 9 Te{anj se okitio sa 15 medalja u Ilija{u Odbojka{i Fantoma: Neprikosnoveni na doma}em terenu Odigrano je 10. Ahmed Bajri} Blicko. . organizirao je 8. marta u~estvovati na Svjetskom {ampionatu u brzom klizanju na kratke staze.Nakon svega {to sam uradio u boksu i postignutim rezultatima. Slobodan je bio Bu`im. In memoriam Fadil Jusufovi} Zajko Te{anjski sport.Balegovac 3:0 (25:23 25:21 25:23).Ilija{ 126. kola nastavljeno je takmi~enje u Prvoj BH Telekom ligi u sjede}oj odbojci na{e dr`ave.ba. Takmi~i su se i veteran. SREBRENIK: Gradina Herceg . utorak. K. Grafi~ka oprema: Larisa Hasanbegovi}. Klju~ 9. Zavidovi}i 7. 15. Maglaj Index . Vhdet Patkovi}. Zamjenik glavnog i odgovornog urednika: Almir SOKOLOVI]. marta nastupit }e na Svjetskom {ampionatu koje }e se odr`ati u Torinu. U svojoj impozatnoj karijeri omiljeni Zajko na raznim takmi~enjima dostojanstveno branio je boje [D Te{anj. semiju i muzi~kim formama. Na{i reprezentativci spremni za nastup na Svjetskom {ampionatu Brankovi} u Sofiji. Drugi je Elvir Kazazovi}. Ilija{ 5. 4. pod pokroviteljstvom op}ine Doboj Jug. Tre}e do sedmo mjesto podjelili su internacionalni majstor Dejan S. Broj PDV registracije: 200934630002 Transakcijski ra~uni: HVB-Central profit banka dd Sarajevo 1291041001611381. Kod jdevoj~ica. Zenica '92 5. [ah Batini} najbolji u Vitkovi}ima 1. godine u skladu sa Zakonom o javnom informisanju. Lamija Ogri}. Najneizvjesnije je bilo kod juniora. ro|enih 2000.Bosna Kalesija. Sarajevo. Elvis Buni}.Breza. Adresa redakcije: Te{anjska 24b. Kakanj 92 . CBS Bank dd Sarajevo (KM) 1731001000313154 (devizni) 5020120-21100031702 SWIFT:CMCBBA22. Fantomi 2. Jasmina Merdi}. u ovoj kategoriji najbolje vrijeme imale su Alma Huji} i Belmina [ari}. godine vodila se tako|er neizvjesna borba. Razija Jahi}. Rezultati 10. Goran Vaji}. Kik boks 1. Kod djevoj~ica najbolje rezultate imale su Maja Kaleta i Almedina Huji}. tel: 033/455-333. Najuspje{niji {ahista iz Gora`da bio je majstorski kandidat D`emal Hajvaz na desetom mjestu sa 6 osvojenih poena. D. 39 Prve lige FBiH Narednog vikenda igraju se utakmice 11. Svojim beskompromisnim pristupom {ahu i izuzetnim sportskim dru`enjem bio je prepoznatljiv ne samo u Te{nju. Zlatna medalja proipala je Nerminu Mehi}u. Drina . Pavlovi}. godine. a tre}i Elnes Huji}. Vitez 7 7 7 7 6 7 7 6 6 6 2 2 1 0 1 1 1 5 4 6 7 20:5 19:6 18:7 13:15 8:12 6:19 1:21 19 17 17 9 7 3 0 Odbojka{ice Biha}a: Ne znaju za poraz Rezultati 14.Biha} 3:0 (25:22 25:16 25:20). Maj 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 0 30:2 9 1 27:5 7 3 22:9 5 5 18:19 5 5 16:20 4 6 18:22 4 6 13:23 3 7 14:26 3 7 12:25 0 10 11:30 30 27 21 15 13 12 10 9 9 4 Parovi 11. druga je Iskra sa 22. Op}ina Ilid`a . 15. Balegovac 8. u periodu od 22. E. Tigar '119 10. Fax: 281-425.Op}ina Ilid`a.rekao je Nurudin Imamovi}.Bosna 3:1. Sini{a \ukovi}. . Marketing: 281-356. Newis Breza 10. Spid 3. u Vitkovi}ima je u Motelu „Bazeni“ odr`an Memorijalni turnir „Jefto Heleta Gora`de 2010“. 185. B. Prva tri mjesta osvojili su Mirza [ari}. 16.Napredak 1:3 (20:25 25:16 22:25 18:25). Bosna S. Lejla Fejzi}. a u radu }e im pomo}i poznati bh. Odigrano 10. Fantomi . . Direktor dru{tva: Adnan ]atovi} Glavni i odgovorni urednik: Ergin HAD@IOSMANOVI].Sinovi Bosne 3:1.^apljina 3:0 (25:17 25:16 25:11). S.Od na{ih reprezentativaca o~ekujemo da. a tre}i Senad Dupovac. Oo}ine Ilid`a i Maglaj Indexa. ~ini napore kako bi se ovaj klub kadrovski oja~ao i da ve} od naredne takmi~arske sezone pridru`i se u takmi~enju u Prvoj bokserskoj ligi na{e zemlje. 220 takmi~ara iz 31 kluba sa cijelog prostora BiH u~estvovalo je na ovom takmi~enju u dvorani KC Ilija{. Kod seniora dominirao je Narcis Huji}. ODBOJKA[ICE: MOSTAR: Mostar . su Pa{a Kamari} i Ago Artukovi} bronzani Skijanje Na [avnicima u~estvovalo oko 100 takmi~ara Boks Sjede}a odbojka Imamovi} direktor BK Sarajevo Na{ najmla|i bokserski klub. @eljezara 8.Vogo{}a 3:0. Prije devet godina bio je {ampion Prventstva Te{nja u {ahu. Esmir Kami{evi} i Muaz ]ori} osvojili su srebrne medalje.Tigar ‘119. Nakon 14 odigranih kola na prvom mjestu se nalazi ekipa Fantoma. kola (20 i 21. Vuki} prvi u Doboj Jugu U sklopu obilje`avanja Dana op}ine. OD@AK: Domaljevac . Mehmed ]ori}. [ahovski klub Doboj Jug. otvoreni turnir „Doboj Jug 2010“. kao i do sada. Gradina Herceg 9. Lukavac 7. List „SPORT“ je upisan u evidenciju javnih glasila u Ministarstvu obrazovanja.rekao je Vladimir Kezunovi}. Me|u 65 igra~a iz Slovenije. Sreten Jevti}. Biha} 2. ^elik 07 . mart/o`ujak 2010. U BK Sarajevu su odr`ali Skup{tinu na kojoj je za direktora kluba izabran dugogodi{nji bokser i sudija Nurudin Imamovi} iz Sarajeva.Iz raznih sportova Odbojka avaz/sport/ Sarajevo. Fantomi do{li do novog trijumfa 1. a prije svega [D Te{anj izgubilo je u 49. Slobodna je ekipa ^eli}a. generalni sekretar Saveza kliza~kih sportova BiH. gdje su do svojih novih pobjeda stigli odbojka{i Tigra ‘119. Mostar 10.Vitez. kluture i sporta i informisanja Republike Bosne i Hercegovine pod brojem 576 od 25.Spid. K. Maglaj Index 6. a bronzana Aganu Huji}i. Ilija{.14 Maj Kalesija. Na tabeli je prvi ^elik 07 sa 28 bodova.Flesh 3:1. Mirza Trbonja. BK Sarajevo. Spid . Maj . a tre}e mjesto osvojio je Dino Kaleta. Nevenko Cviji}. Napredak 3. a tre}i Almin Plo~o. Prvi bh. zimskih olimpiskih igara. Parovi 9. Bosna. Fotoreporteri: Abdulah Berbi}. Breza .Igman. Telefoni: Urednik: 281-464. Opravdat }u povjerenje koje mi je iskazala Skup{tina kluba . Postignuti su sljede}i rezultati: Ilija{ 126 . Hamza [ehi} i Enis Kazazovi}. Sr|an Jefti}. Sinovi Bosne Fantomi. kao i tre}eplasirani sastav Sinova Bosne. Sinovi Bosne 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH u sjede}oj odbojci: Tigar ‘119 . Kod telebatisa najbolji je Benjamin Kazazovi}. Sarajevo. U ovom sportskom kolektivu uskoro }e pokrenuti i rad {kole boksa.Zenica 3:2 (17:25 25:18 22:25 25:22 15:9). Tuzla i Vogo{}a bez bodova. Zlatna odli~ja osvojili su: Izet Berisha. a tre}i Nihad Reizbegovi}. Zavidovi}i . kola Prve odbojka{ke lige Federacije BiH: ODBOJKA[I: MOSTAR: Mostar . kolo Premijer lige BiH u sjede}oj odbojci. Petnaest takmi~ara CBS Te{anj osvojilo je 15 medalja. a 2006. Sva tri takmi~ar imala su male razlike. Mostar: 3060510000030742. a s tim i pomak na rang listi najboljih svjetskih kliza~a .Drina 3:2. srebrena \enisu Huji}u.Zenica '92. Neretva 2. godine bilo planirano da se odr`i dio 14. Srbije i BIH najvi{e uspjeha imao je FIDE majstor Predrag Batini}. Godine. U kategoriji dje~aci 1.Tuzla 3:1. F. Vasva Halilovi}. Bu`im 6.Iskrka 2:3. u~init }u dodatnene napore kako bi BK Sarajevo bio prepoznatljiv klub u na{oj zemlji i koji }e uskoro Batini} sa peharom U organizaciji [ahovskog kluba Gora`de. godine na ekipnom Prvenstvu BiH u prvoj B ligi u Neumu na petoj plo~i ostvario je najbolji rezultat lige sa 7. Gora`de 4. S. marta): Maglaj Index . Maj Kalesija 20. prvi je Benjamin [ehi}. Kod starijih cicibana. Maj 3:1. velemajstor Goran ^abrilo.Zavidovi}i 3:1. e-mail: sport@avaz. Zenica 6. On je sa osvojenih 8 poena osvojio prvo mjesto. Kod dje~aka 2 kategorije. Biha} 7. d. Dalje slijede: [ahbaz Nurki}. Br~ko 3. ro|enih 1996. Ned`ad Cviko. ve} na cijelom dijelu BiH. Oglasna slu`ba: 281-405. Dalje slijede. B.d.Zenica ‘92 3:1. Drugi kroz cilj pro{ao je Ajdin [ari}. prvo mjesto isvojio je Almir [ari}. Domaljevac 2. GRA^ANICA: Gra~anica . najbolji rezultat imao je Mirza [ehi}.Neretva 0:3. Mostar 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 13 12 11 9 7 8 6 3 1 0 1 2 3 5 7 6 8 11 13 14 41:5 36:12 35:17 32:21 29:23 27:28 24:30 14:34 9:40 5:42 40 35 32 27 23 21 19 10 3 0 ^lanovi CBS Te{anj: Zadovoljni postignutim rezultatima Ilija{ i KBK Bodi Gard bio je doma}in Prvenstva Bosne i Hercegovine u ful kontaktu.15. Drugi je Smajo Rahmanovi}. do 21. kolo Premijer lige BiH u sjede}oj odbojci Pobjeda Neretve u Vitezu Rezultati 8.Lukavac 3:2 (22:25 15:25 25:21 25:17 15:6). Edin ]izmi}. Ho. Drina 9. ul. Tre}i je bio Slobodan Kuzmanovi}. ^elik 07 sve bli`i tituli Utakmicama 10. A. Sloga . u~estovalo je oko 100 skija{a. dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i ostvare dobar rezultat. Samir [a~i}. Fantoma.5 poena itd. Igman .Bu`im. ro|eni 1998. Breza. Bosna 6. Gra~anica 5. Na{ predstavnik u umjetni~kom klizanju. F. ILID@A: Ilid`a .mart): Flesch . kola. ~lan [ahovskog kluba Glasinac sa Sokoca. Najboljim takmi~arima R. 1996. Sloga 7. Redakcija 281-429.14 Maj 1:3. Brankovi} Redakcija: Sead Had`ifejzovi}. Goran [umar. Iskra . Igman. Izdava~ „avaz-roto press“. Najbolje vrijeme imao je Jasmin Huji}. Flesch 5. 1. Ostoji} u Torinu Edin Brankovi}. Fadil Jusufovi} preko tri decenije bio je aktivni ~lan [D Te{anj.Biha} 3:2 (25:20 25:22 21:25 18:25 15:9). Prvo mjesto osvojio je velemajstor Milan Vuki} ispred IM Dalibora Stojanovi}a. Neretva Br~ko. u kome trenira dvadesetak mladih boraca od kojih su se ve} dokazali na ringu Nadir i Alem ^olpa. bokseri koji iza sebe imaju odli~an rezultat. Anisa Fejzi}. SWIFT: KLHBBA22 Poziv na broj 3751001481. poena iz devet susreta. do 28. nauke. takmi~ara ro|enih 2002. Bosna 4. Spida. reprezentativac BiH u brzom klizanju na kratke staze (short track) otputovao je u Sofiju gdje }e u periodu od 19. dok je drugi velemajstor Danilo Milanovi} sa 7 poena. Damjan Ostoji}. SWIFT: BACXBA22.5 H. Berina Dora~i}. dok H. ro|enih 1992/94. Amra Tabakovi}. Plasman i prodaja: 281-364. ^eli} 4. ^eli} . D`emala Bijedi}a br. dok je sa Dijana Fejzi} okitila se sa dvije zlatne medalje.

Osim laureata (Jusein Bolt. najve}e svjetske sportske nagrade. Serena Vilijams. pojavili su se skoro svi va`niji ljudi iz svijeta sporta. Organizatori ovog velikog doga|aja su sve u~inili da on pro|e besprijekorno. D`enson Baton. Kim Klajsters). a sportske zvijezde su zasjale punim sjajem na crvenom tepihu. . P Boris Beker i Lili Kersenberg: U`ivali u Abu Dabiju Prvi ~ovjek manifestacije Edvin Mozes sa suprugom Mi{el D`enson Baton je na ceremoniju do{ao sa djevojkom D`esikom Mi~ibatom Dejvid Kultar sa suprugom Karen: Do{ao radi sunarodnjaka Batona Aran~a San~ez-Vikario sa suprugom Hozeom Santakanom: Elegantna kao {to je bila i na terenu Mika Hakinen sa suprugom Marketom Kromatovom: U raskoraku Dikembe i Rouz Mutombo stigli su u UAE iz SAD-a Bra~ni par Kapelo: Laura i Fabio : Nao~ale su u modi Natali i Vitali Kli~ko: [ampion u Abu Dabiju Sanja Ri~ards i njen suprug Aron Ros su pru`ili podr{ku Juseinu Boltu . na crvenom tepihu u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Vrhunski sada{nji i biv{i sportisti pokazali su da i van terena odi{u elegancijom. S .Ve~er glamura na crvenom tepihu u Abu Dabiju Zasjale sportske zvijezde Organizatori velikog doga|aja „Laureus World Sports Awards“ su sve u~inili da on pro|e besprijekorno U Abu Dabiju je odr`ana ceremonija dodjele nagrada „Laureus World Sports Awards“.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful