Conţine reţete orientative

GHID PRACTIC
de utilizare a cimenturilor Lafarge

Elementele unei case unde se foloseşte CIMENT:

Planşee din beton

Stâlpişori şi centuri din beton

Stâlpi şi grinzi din beton Pereţi din zidărie Şape Lucrări exterioare Fundaţii

Tencuieli interioare şi exterioare Lucrări exterioare Pereţi din beton

alei. trotuare Şape Mortare pentru zidărie Tencuieli interioare şi exterioare Contacte 7 9 11 13 14 16 18 20 21 3 .SUMAR pag Fundaţii din beton de clasa C 16/20 (B250) Fundaţii din beton de clasa C 20/25 (B350) Stâlpişori şi centuri din beton Stâlpi. grinzi şi planşee din beton Lucrări exterioare . platforme.

prin stropire. pasta de ciment să nu fie înlăturată. Termenele sunt orientative. inclusiv betoanele de interior. Aceste mijloace de protecţie vor fi menţinute în stare umedă. imediat ce întărirea betonului o permite.5 mm) Pietriş cIMENT (sac) (ROMCIM. prin acoperire cu rogojini sau prelate. atunci se recomandă ca durata minimă de decofrare să se prelungească cu aproximativ durata îngheţului. nu decofraţi mai devreme de 2 zile. Stropirea periodică a betonului cu apă. Pentru a proteja betonul de soare şi vânt puternic se recomandă acoperirea acestuia cu: rogojini. astfel încât. . > Decofrarea Pentru feţele laterale. Nu turnaţi betonul de la o înălţime mai mare de 1. nu decofraţi mai devreme de 6 zile. betoanele trebuie protejate prin stropire şi/sau acoperire. Dacă în timpul întăririi betonului temperatura se situează sub + 50C. > Măsuri de protecţie a betoanelor După punerea în operă. pentru a evita îngheţarea acestora. asiguraţi-vă de etanşeitatea cofrajului. pentru a evita pierderile de materiale şi de bani. RAPIDCEM) APĂ Punerea în operă a lucrărilor de construcţii: > Pregătirea turnării betonului Înaintea turnării betoanelor.5 m. prin pulverizare . prelate.Cimentul în betoane Agregate (0-4 mm) Nisip Agregate (4-8 mm) Pietriş Agregate (8-16 mm) Pietriş Agregate (16-31. Verificaţi că acesta nu se deformează şi este uşor de demontat. Cofrajele vor fi udate bine înaintea turnării betonului. straturi de nisip etc.trebuie începută imediat ce betonul este suficient de rezistent. Nu turnaţi în cazul în care temperatura este sub + 50C. > Turnare pe timp friguros Protejaţi betoanele de frig. > Turnarea betonului Nu turnaţi beton la temperaturi mai mici de + 50C. Pentru feţele inferioare. > Compactarea betonului Compactarea betonului este obligatorie şi se poate face manual sau mecanic.

utilizaţi produsele recomandate în acest ghid. apa din betonul proaspăt se poate evapora rapid. puteţi adăuga aditivi pentru beton. timp de 2-5 zile. 5 . în cazul caniculei.Cimentul în betoane > Turnare pe timp călduros Pe timp călduros. o cantitate prea mare de apă duce la segregarea betonului Greşeli întâlnite la turnarea betonului: Decofrarea înainte de termene poate duce la deprecierea construcţiei şi chiar la accidente. Sfaturi practice: Pentru a obţine cel mai bun raport calitate/preţ. În cazul în care în proiectul dvs. În cazul caniculei. Dacă betonul se “usucă” prea repede pot apărea fisuri şi rezistenţa betonului întărit obţinut va fi mai mică. Neprotejarea betonului în condiţii de temperaturi scăzute < 50C sau temperaturi crescute > 300 C Se recomandă vibrarea betonului după turnare. conform NE 012/2 . se indică anumite dozaje. atunci acestea vor fi cele utilizate. sau chiar 7 zile. proaspăt şi scade rezistenţa şi durabilitatea betonului întărit! În cazul în care urmăriţi mărirea lucrabilităţii betonului. Atenţie. Stropiţi periodic betoanele după aproximativ 2-12 ore de la turnare. efectuaţi lucrările de betonare dimineaţa şi noaptea.2010. Utilizaţi apă şi agregate curate şi amestecaţi bine până la omogenizare.

C 16/20 16 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 4. 2. În beton. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte.clasa betonului = B250 suplimentară. 5. etanşe. . pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. Cofrajele trebuie să fie: stabile. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. umezire zonă). curăţire cu jet. curate. injectare cu pastă de ciment. Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1. în momentul turnării nu se va adăuga apă Ce înseamnă C 16/20? C 16/20 . Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. Riscuri întâlnite la turnarea fundaţiilor din beton: 1.Ce trebuie să ştiţi despre fundaţiile din beton? INFO util: 2. Betonul se compactează mecanic (preferabil vibrator pentru beton) sau manual numai atât timp cât este lucrabil. chiar dacă se consideră că betonul nu are lucrabilitate suficientă. Când nu se respectă prescripţiile din proiectul lucrării.5 m. Recomandări pentru turnarea fundaţiilor din beton: 1. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare. betonare în exces sau torcretare. 3. 3. umede (dacă sunt din lemn) şi unse (dacă sunt din metal).

5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.8 2.4 găleţi beton 11.2007 Notă: La utilizarea balastului. sorturilor amestecate. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.115 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4. sorturi amestecate.4 găleţi beton proaspăt 11.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cea mai bună alegere: Cimentul ROMCIM® Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 16/20 = B250 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31.8 7.5 2.5 + sac + lopeţi + lopeţi + lopeţi + lopeţi = găleţi 1 13 7.5 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 . Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast. prundişului.8 2.5 7. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică. 7 .6 2.6 2. prundiş.

5 m.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 20/25? C 20/25 . Respectarea prescripţiilor (planurilor de execuţie şi claselor de beton impuse) din proiectul de execuţie. 30 secunde. injectare cu pastă de ciment. Vibrarea betonului se va face aprox. Când lipseşte compactarea (vibrarea) betonului sau se vibrează necorespunzător. bine fixate. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare. umede (dacă sunt din lemn). tasarea.curate. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte. . pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. C 20/25 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 25 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton Riscuri întâlnite la turnarea fundaţiilor din beton: 1. condiţiile suplimentare precizate). 4. Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1. 4. până când betonul nu se mai tasează. Utilizarea cofrajelor corespunzătoare . curăţire cu jet. 3. Când nu se respectă prescripţiile din proiectul lucrării (clasă de beton. 2. unse (dacă sunt din metal). 5. Recomandări pentru turnarea fundaţiilor din beton: 1. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. betonare în exces sau torcretare.clasa betonului 2. suprafaţa devine orizontală şi lucioasă şi încetează apariţia bulelor de aer la suprafaţa betonului. 3. umezire zonă). etanşe.

vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 20/25 = B350 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31.3 găleţi beton proaspăt 11 + sac + 11.5 2.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.110 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4.4 2.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® . Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast. 9 .5 lopeţi + 7. prundiş.5 găleţi = 2. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.5 lopeţi lopeţi + 7. sorturi amestecate.3 2.2 lopeţi + 7.2007 Notă: La utilizarea balastului. sorturilor amestecate. prundişului.3 găleţi beton C 20/25 1 11 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 .5 2.

6.5 m. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. umezire zonă).Când lipseşte vibrarea (compactarea) betonului sau se vibrează necorespunzător. 4. respectând etapele pregătitoare (periere zona cu defecte. . Respectarea prescripţiilor din proiectul de execuţie. 3. Când se întrerupe turnarea. curăţire cu jet. Când temperatura exterioară este mai mică de 50C. 3. Când turnarea betonului se face de la o înălţime mai mare de 1. 5. 2. Utilizarea de cofraje corespunzătoare şi respectarea termenului de decofrare în funcţie de cimentul utilizat. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. injectare cu pastă de ciment. Recomandări pentru turnarea stâlpişorilor şi centurilor din beton: 1. betonare în exces sau torcretare.clasa betonului C 16/20 16 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 20 N/mm2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 2. Când nu se respectă proiectul de execuţie. Când cofrarea este necorespunzătoare. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. 4.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 16/20? C 16/20 . Riscuri întâlnite la turnarea stâlpişorilor şi centurilor din beton: 1.

6 2.5 2.5 7. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast. 11 .2007 găleţi beton C 16/20 11. prundiş.8 2.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.115 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4.6 2.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® .8 2.5 Notă: La utilizarea balastului.5 + sac + lopeţi + lopeţi + lopeţi + lopeţi = găleţi 1 13 7.4 găleţi beton proaspăt 11. sorturilor amestecate. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică. sorturi amestecate. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. prundişului.4 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 .8 7.pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 16/20 = B250 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31.

. 5. chiar dacă se consideră că betonul nu are lucrabilitatea suficientă. Când compactarea este necorespunzătoare sau lipseşte compactarea. injectare cu pastă de ciment. umede (dacă sunt din lemn) şi unse (dacă sunt din metal). 25 N/mm 2 rezistenţa la 28 de zile pe probe de cub de beton 7. Respectarea prescripţiilor proiectului de execuţie. 30-50Cm înălţime şi a stâlpilor pe porţiuni de cca 1 m înălţime. etanşe.5 m.Ce trebuie să ştiţi despre turnarea elementelor de structură? INFO util: Ce înseamnă C 20/25? C 20/25 . Recomandări pentru turnarea elementelor de structură: 1. 4. 3. În beton. 4. în momentul turnării nu se va adăuga apă suplimentară. Betonarea se face continuu. Când se toarnă betonul de la o înălţime mai mare de 1. 2. Când decofrarea este într-un timp mai scurt decât timpul minim de decofrare. Cofrajele trebuie să fie: stabile. 2. Riscuri întâlnite la turnarea elementelor de structură: 1. umezire zonă). Când se întrerupe betonarea. betonare în exces sau torcretare. 8. Pentru defecte de adâncime se remediază cu un beton de ciment. 6. Betonul se compactează (se vibrează) numai atât timp cât este lucrabil. curate. respectând etapele pregătitoare (periere zonă cu defecte. pori la suprafaţa elementului) se aplică o pastă de ciment. curăţire cu jet. Turnarea pereţilor se face în straturi orizontale de cca. Pentru defecte de suprafaţă (segregări. 5. Când se utilizează cofraje necorespunzătoare.clasa betonului C 20/25 20 N/mm rezistenţa la 28 de zile pe probe de cilindru de beton 2 3.

vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.5 mm Pietriş Apă Volum material obţinut 0.2007 Notă: La utilizarea balastului.5 lopeţi lopeţi + 7. prundiş. 13 .3 găleţi beton C 20/25 1 11 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 .2 lopeţi + 7.5 2.3 găleţi beton proaspăt 11 + sac + 11. prundişului. sorturilor amestecate.5 2.4 2. sorturi amestecate.5 lopeţi + 7.3 2.110 mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + găleţi = găleţi 1 4.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cimentul ROMCIM® Cimentul RAPIDCEM® .5 găleţi = 2. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.pentru decofrare rapidă Cea mai bună alegere: Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Fundaţii din beton de clasă C 20/25 = B350 Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş 16-31.

4 1. vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.8 7 3. . Aşternerea şi compactarea betonului • Este obligatoriu ca betonul să fie protejat după turnare. vânt. 250 • Pentru a se diminua pierderile de apă prin 1 8.2 7 ml evaporare datorită diverşilor factori: acţiune sac lopeţi lopeţi lopeţi găleţi găleţi beton directă a soarelui. trotuare Cea mai bună alegere: Cimentul RAPIDCEM® C 35/45 . Pregătire strat suport • Se realizează în general un strat de fundaţie din balast • Uneori poate fi stabilizat cu ciment sau pe o pietruire veche reprofilată • Uniformitatea stratului suport este hotărâtoare pentru buna comportare în timp a betonului aplicat în construcţia platformei 2. NU CREŞTEŢI CANTITATEA DE APĂ SUPLIMENTAR. prundiş. pelicule de protecţie sau materiale umede. Se poate realiza prin Document de referinţă CP 012/1 . ploaie.Lucrări exterioare . sorturilor amestecate. Prepararea betonului Dozarea cantităţii de apă este cea mai importantă operaţie. temperatura ridicată.07mc + sac + găleţi + găleţi + găleţi + 250 ml găleţi = 1.clasa betonului Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Lucrări exterioare de clasă C 35/45 Ciment 1 sac 25 kg 0-4 mm Nisip 4-8 mm Pietriş 8-16 mm Pietriş superfluidizant Aditiv Apă Volum material obţinut 0. prundişului. sorturi amestecate.2 găleţi beton proaspăt 1.alei. umidiC 35/45 1 găleată = 10 litri tate scăzută. 1 3 2 2. Platforme.2007 Notă: La utilizarea balastului. ea influenţând calitatea betonului. + + + + + = Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.4 6 8.

Respectarea prescripţiilor din proiect. Când pregătirea suprafeţei nu este corespunzătoare. Grosimea şapei trebuie să fie de cel puţin 3 cm. Când nu se respectă înălţimea de turnare – maxim 1. 2. 2.5 m. 3. 1. 15 .Ce trebuie să ştiţi despre turnarea şapelor Recomandări pentru turnarea şapelor: Riscuri întâlnite la turnarea şapelor: 1. Pregătirea suprafeţei suport.

vă recomandăm să creşteţi cantitatea de ciment cu 20%.REŢETĂ ORIENTATIVĂ Cea mai bună alegere: Cimentul ROMCIM® Dozajele utilizate la prepararea betonului (dozajele sunt calculate la un sac de ciment) Şapă Ciment 1 sac 40 kg 0-4 mm Nisip Apă Volum material obţinut 0. .5 2. prundişului. Pentru solicitarea reţetelor orientative cu balast.2007 Notă: La utilizarea balastului. vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică.120 mc + sac + găleţi = găleţi 1 9. sorturi amestecate. sorturilor amestecate.5 găleţi beton proaspăt 12 1 găleată = 10 litri Document de referinţă CP 012/1 . prundiş.

Atunci când amestecarea se face manual: > Se utilizează un recipient curat.Cimentul în mortare MORTARE = cu MULTIBAT® Nisip Ce trebuie să ştiţi despre punerea în operă a mortarelor de zidărie + + INFO util: 1. Se recomandă: > Utilizarea unui nisip de granulaţie maxim 4 mm pentru tencuieli normale şi lucrări de zidărie. restul de apă se adaugă treptat şi se malaxează minim 3 minute până la realizarea consistenţei specificate. Timp de prelucrare > În condiţii normale de temperatură. > Lucraţi la temperaturi de peste 50C Recomandări pentru zidării: 1. Când nu se respectă marca mortarului impusă de proiectul de execuţie. Când se aplică mortarul după pierderea lucrabilităţii acestuia sau la temperaturi mai mici de 50C. > Utilizarea unui nisip de granulaţie maxim 1mm pentru tencuieli fine (de finisaj). apă (o treime din necesarul indicat în recomandări) 2. Aplicarea > Umeziţi suportul înainte de aplicarea mortarului. 3. nisip 3. odată preparat. caz în care se vor utiliza aditivi antiîngheţ la prepararea mortarului. astfel încât să obţineţi un amestec omogen. > Se adaugă treptat apă până la realizarea consistenţei necesare şi se amestecă timp de 5 minute. 17 . 3. Riscuri întâlnite la zidării: 1. > În cazul malaxării mecanice. mortarul cu Multibat®. > Granulaţia (fineţea) nisipului se va alege în funcţie de una din utilizările mortarului. 2. 3. Prepararea mortarului cu Multibat® > Amestecarea liantului Multibat® cu apă şi nisip se poate face atât manual cât şi prin malaxare mecanică. 4. Amestecarea > Amestecaţi manual sau cu ajutorul unei betoniere/malaxor cca 3 minute. Multibat® (se malaxează timp de 3 minute) 4. Mortarul preparat cu Multibat® se poate aplica şi la temperaturi negative. Pregătirea stratului suport > Suportul trebuie să fie curat şi umezit înainte de aplicarea mortarului. 2. Când se utilizează materiale neadecvate pentru aplicare pe stratul suport. 2. > Materialele uscate şi dozate volumetric se combină şi se amestecă timp de 5 minute. ordinea introducerii materialelor este următoarea: 1. Utilizaţi mărci de mortar în funcţie de tipul de zidărie – pereţi autoportanţi sau în despărţitori. 0-4 mm MULTIBAT® (sac) Apă Reguli de prelucrare şi aplicare a mortarelor: 1. > La sfârşitul amestecării materialelor componente ale mortarului este necesară verificarea consistenţei. poate fi ţinut în cuvă aproximativ 4-8 ore fără a-şi pierde lucrabilitatea.

115 mc M5Z 1 sac + 12 găleţi + 3. Pereţi de zidărie . SR EN 998-2 .8 găleţi = 11.5 găleţi 0.135 mc 1 găleată = 10 litri Document de referinţă SR EN 998-1.Elemente structurale din zidărie.5 găleţi 0.5 găleţi = 13.Mortare Cea mai bună alegere: Cimentul MULTIBAT® Dozajele utilizate la prepararea mortarului (dozajele sunt calculate la un sac de liant) Clasa mortar folosit Multibat® 1 sac 40 kg Nisip uscat Apă Volum material obţinut M 10 Z 1 sac + 10 găleţi + 2.

Aplicarea > Umeziţi suportul înainte de aplicarea mortarului. > Materialele uscate şi dozate volumetric se combină şi se amestecă timp de 5 minute. apă (o treime din necesarul indicat în recomandări) 2. Multibat® (se malaxează timp de 3 minute) 4. Pregătirea corespunzătoare a stratului suport. ordinea introducerii materialelor este următoarea: 1. > În cazul malaxării mecanice. Când se aplică la temperaturi scăzute. Pregătirea stratului suport > Suportul trebuie să fie curat şi umezit înainte de aplicarea mortarului. Atunci când amestecarea se face manual: > Se utilizează un recipient curat. > Granulaţia (fineţea) nisipului se va alege în funcţie de una din utilizările mortarului. Când aplicarea mortarului se face pe un strat suport insuficient pregătit. restul de apă se adaugă treptat şi se malaxează minim 3 minute până la realizarea consistenţei specificate. > La sfârşitul amestecării materialelor componente ale mortarului este necesară verificarea consistenţei. > Lucraţi la temperaturi de peste 50C Riscuri întâlnite la tencuieli: 1. 2. > Se adaugă treptat apă până la realizarea consistenţei necesare şi se amestecă timp de 5 minute. 2.Ce trebuie să ştiţi despre punerea în operă a mortarelor de tencuială? MORTARE = cu MULTIBAT® Nisip + + 0-4 mm MULTIBAT® (sac) Apă Recomandări pentru tencuieli: 1. astfel încât să obţineţi un amestec omogen. 4. Prepararea mortarului cu Multibat® > Amestecarea liantului Multibat® cu apă şi nisip se poate face atât manual cât şi prin malaxare mecanică. 3. 19 . Reguli de prelucrare şi aplicare a mortarelor: 1. Amestecarea > Amestecaţi manual sau cu ajutorul unei betoniere/malaxor cca 3 minute. Pregătirea şi aplicarea mărcii de mortar impuse de proiectul de execuţie. 2. nisip 3. Când se utilizează mortarul după pierderea lucrabilităţii. 3.

2 găleţi = 12.5 găleţi = 10.125 mc 1 găleată = 10 litri Document de referinţă SR EN 998-1.Tencuieli interioare şi exterioare Cea mai bună alegere: Cimentul MULTIBAT® Dozajele utilizate la prepararea mortarului (dozajele sunt calculate la un sac de liant) Clasa mortar folosit Multibat® 1 sac 40 kg Nisip uscat Apă Volum material obţinut M 10 T 1 sac + 9 găleţi + 2.5 găleţi 0. SR EN 998-2 .5 găleţi 0.105 mc M5T 1 sac + 11 găleţi + 3.

211 454 Fax: 0253 .211 458 Arad Vrancea Agenţia Comercială SUD-EST Gorj Tg. Braşov Tel: 0750 . Jiu Cartier Bârseşti. Nr. Hoghiz. Jud. 1. Gorj Tel: 0253 . Medgidia. 137 A. beton şi agregate Vâlcea Prahova Ilfov Tulcea Agenţia Comercială SUD-VEST Dolj Olt Teleorman Giurgiu Medgidia Agenţia Comercială CENTRALĂ 21 . Nr.229 164 Fax: 0268 .Jiu. Poporului. 1.286 265 Staţia de măcinare Tg. Jud. Făgăraşului.820 990 Fax: 0241 .CONTACTE: Agenţia Comercială NORD-VEST Satu Mare Suceava Agenţia Comercială NORD-EST Bihor Cluj Vaslui Harghita Alba Hunedoara Sibiu Covasna Hoghiz Uzina Hoghiz Str. Jiu Uzina Medgidia Str. Jud. Târgu .820 300 Centru Tehnic Bucureşti Studiu ciment. Nr. Constanţa Tel: 0241 .

lungu@lafarge. Maramureş. Gorj. Giurgiu.ro Arad.paraschiv@lafarge. Argeş. Braşov. Ilfov. Covasna 0745 777 825 george. Dolj 0746 342 064 dacian. Gorj. Iaşi. Neamţ. Vâlcea Iulian Stoian 0745 104 492 iulian. Botoşani 0745 126 521 nicolae.cosa@lafarge.ciolacu@lafarge. Caraş-Severin. Dâmboviţa. Galaţi. Vrancea Agenţia Comercială SUD-EST Gabriel Ciolacu Jud. Prahova.ro Mihai Paraschiv Jud. Constanţa. Cluj. Buzău. Vaslui. Suceava Agenţia Comercială NORD-VEST Sergiu Stoicov Director Agenţie 0748 884 354 sergiu. Bucureşti.treanta@lafarge. Hunedoara. Sălaj.stoian@lafarge.ro George Zbarcea Jud. Sibiu. Mehedinţi.patru@lafarge. Brăila.ro Alba.CONTACT Marius Tărbăşanu Director Agenţie 0745 121 991 marius. Ialomiţa.baidac@lafarge. Bistriţa-Năsăud. Timiş . Mureş. Suceava. Bihor. Bacău 0740 163 342 catalin. Iaşi.stoicov@lafarge. Harghita. Covasna.ro Iulian Baidac Director Agenţie 0745 344 307 iulian. Cluj.ro Adrian Marin 0757 019 944 adrian. Dolj. Timiş.ro Sorin Treanţă Jud.ro Agenţia Comercială NORD-EST Cătălin Cosa Jud. Bacău. Olt. Satu Mare. Botoşani.ro Brăila. Satu-Mare. Călăraşi. Tulcea 0745 673 516 marian. Arad.huzum@lafarge. Neamţ.tarbasanu@lafarge.marin@lafarge. Hunedoara. Călăraşi 0745 223 863 gabriel. Constanţa.ro Nicolae Munteanu Jud.nedelescu@lafarge.ro Bogdan Lungu Jud.popescu@lafarge.ro Dacian Popescu Jud. Harghita.ro Marian Huzum Jud. Dâmboviţa. Teleorman. Caraş-Severin. Galaţi.mocanu@lafarge.Tulcea.bulmez@lafarge. Vâlcea.ro Argeş.ro ASISTENŢĂ TEHNICĂ Antoneta Constantin 0745 430 722 antoneta. Teleorman 0740 101 690 bogdan.constantin@lafarge. Ialomiţa. Olt 0745 103 983 sorin. Ilfov 0740 111 873 stefan. Bihor.ro George Bulmez 0745 545 688 george. Sălaj. Vrancea. Bistriţa-Năsăud. Mureş. Buzău.ro Daniel Nedelescu Director Agenţie 0745 104 494 daniel. Vaslui. Sibiu.ro Agenţia Comercială CENTRALĂ Ştefan Mocanu Bucureşti.ro Agenţia Comercială SUD-VEST Sandu Pătru Director Agenţie 0745 673 517 sandu. Jud.munteanu@lafarge. Maramureş.zbarcea@lafarge. Giurgiu. Mehedinţi. Prahova. Alba 0745 214 401 mihai.

.

A.52.Bucureşti Tel: 021.00 / 021-307.45 E-mail: ciment@lafarge.lafarge.ro/office@lafarge. cod 011826. sector 1. Strada Modrogan nr.Safety LAFARGE CIMENT (ROMÂNIA) S.307.ro .53.00 Fax: 021-312. 20.09.ro www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful