Add el

Magad!
„Hogyan mutasd be cégedet pár szóban
úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a
szokásos álmos reakciók helyett?”

A Marketing Commando Minitréningje
©2004-2006, Marketing Commando!
www.MarketingCommando.hu

2) majd utána fogj hozzá ehhez a munkafüzethez.Gratulálok és köszönöm. hogy a gyakorlatba ültetted e minitréning anyagát! Üdvözlettel. hogy mi lett az eredménye annak. kollégádnak. 2 Tel: (1) 362 0384 Fax: (1) 362 6179 -2- . üzleti partnereidnek) A kiadvány olvasója felelősséget vállal a kiadványban található információk alkalmazásáért. valamint a munkafüzet pdf formátumban) mindennemű korlátozás nélküli terjesztésére. akkor – változtatás nélkül. hogy ha tetszik az anyag. mint régen! Azt javaslom. és azt jelenti.wolf@marketingcommando. hogy: 1) először hallgasd meg a minitréning hanganyagát. ha megosztod velem a véleményedet. hogy megvásároltad a Marketing Commando egyik leghatásosabb minitréningjét! Mivel ez egy minitréning. kevesebb mint egy óra alatt túl leszel rajta. Erdőd u. változatlan formájában (a hanganyag mp3 formátumban. (Ezt a fenti mondatot a jogászom írta. Mint mindig. de a végére valami különleges fog történni: soha többé nem fogsz ugyanúgy bemutatkozni.hu Add el Magad – ©2004-2006 Wolf Gábor – minden jog fenntartva E kiadvány tulajdonosát kiadó felruházza a kiadvány eredeti. vagy eldicsekszel. most is örömmel veszem. a munkafüzetet és az mp3 kísérő anyagot mindig egyben – nyugodtan lemásolhatod és odaadhatod a barátodnak. Kiadja: Marketing Commando Wolf Gábor 1223 Budapest. Wolf Gábor gabor.

de legalább is átérzik........................................... párbeszédet – és ne néma csendet – gerjesztő választ tudj adni.. -3- .. ha őket a nevükön nevezed.... hogy erre izgalmas.......................... aki magára ismer................ amin a Te céged segít? Mivel küszködnek........ ami számukra fontos.............................. Tehát....... ami frusztrálja őket? Figyelem: az a probléma jó................ ... és maguk mivel foglalkoznak? ” ahhoz............... tehát ha azt megemlíted.................................... ez az ember rólam beszél!”.............................. 2) Mi a célközönséged problémája................: „építőipari cégek”.......................... mi az........ válaszolj az alábbi 5 kérdésre: 1) Ki a célközönséged? Figyelem: a „mindenki” rossz válasz! A jó egy behatárolt.......................................................................... ami nem megy jól nekik......... Pl...... mi ez a probléma? .................. hogy „igen..... .............................................. jól meghatározható csoport.... Marketing Commando ” .....................................Add el Magad! – munkafüzet ©2004.......... akkor összeszorul a gyomruk.................... „városi nyugdíjasok”. ki a célközönséged? .. ........... Tehát......................

........... ............................................................... amiben a célközönséged részesül............................. ha cégedtől vásárol? Hiszen a vevőid profitálnak abból................................. A kérdésem tehát: hogyan lesz neki jó? ......... Marketing Commando 3) Mi a megoldásod a célközönség problémájára? Hogyan oldod meg az ő problémáját............... egy előny........................................ igaz? (őszintén remélem!).................................................................................................. ............................................................................................... .. ami a célközönség számára fontos! Egy ígéret............................................................................. egy álom ................. ................... Figyelem: az az előny jó.............. hogy Veled kötnek üzletet.Add el Magad! – munkafüzet ©2004............................................ 4) Mi az az előny............................................................. mi az a jutalom...... -4- ......... amit az előbb fogalmaztál meg? Itt beszélhetsz röviden a kínálatodról: ..

................................................ .... Ha jól pozícionált a céged............................ hadd adjak Önnek rögtön egy névjegyet! -5- .............................. de míg mások így csinálják.. cég vagyunk”.................................................... ....... mégpedig <megoldás> révén...Add el Magad! – munkafüzet ©2004.... akkor ezt a kérdést kívülről fújod..................... az klisé........... mi <különbség> így! Tessék.......... de ha nem............................ vagy ................................ 6) Rakjuk össze! A legegyszerűbb: A <célközönség> számára kínáljuk ezt az <előnyt> a <megoldásaink> révén.............. és semmiféle jelentősége nincs a potenciális vevő számára! Csak olyasmi számít. ami neki fontos.... és amitől felvonja a szemöldökét......... Marketing Commando 5) Mi a különbség a céged és a konkurencia között? Ez fogós kérdés a legtöbb cég számára...... akkor bizony ez a gyakorlat legfontosabb kérdése! Figyelem: az.............. úgyhogy érdemes rajta jól elgondolkodnod. hogy „mi minőségi / ügyfélbarát / megbízható stb.. ..... ha megemlíted! „Vive la difference” – tehát mi a különbség? .. Ön is szenved <ettől a problémától>? A mi cégünk <előnyt> kínálja a <célközönségnek>..

” „Biztos Ön is utálja. melyiket ostorozni. és melyiket kell naponta ellenőrizni? Nekünk van egy olyan tesztünk. Ön is utálja. hogy ügyfele végre fizessen. Pár minta: „Volt már. hogy minden eladónk imádja és érti a szakmáját. hogy az Ön levelesládájába érkeznének. ami még azelőtt elkapja és törli ezeket. de ezzel garantáltan elhúzódik az ügy.Add el Magad! – munkafüzet ©2004. és még ők lesznek boldogok. hogy a nagy elektronikai üzletekben senki sem ért a termékekhez... és így ezt tudjuk kínálni <előny> a <célközönség>-nek. itt is van. ahogy <konkurencia megoldásában mi a probléma>? Mi viszont <különbség> így csináljuk. hogy egy vevője fizetési határideje rég lejárt. melyiket lehet önállóan dolgozni hagyni. akkor nem 3 napos cseregaranciát. és még mindig nem utalt.. ami a számukra a legjobb választás. hogy végre valaki megérti őket!” *** -6- . tessék. így Ön soha többé nem találkozik ezekkel! A névjegyemen van egy weboldal. csak ígérgetett? Sokan ilyenkor ügyvédhez fordulnak. amivel ez pontosan mérhető. hanem 1 hónapos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!” „Ön is sok spam-et és vírusos levelet kap? Nekünk van egy olyan rendszerünk. így vevőink mindig azzal a termékkel sétálnak ki tőlünk. Marketing Commando . ahonnan az IT-s embere letölthet egy 30 napos demo programot. Mi egyszerű... hogy melyik emberét kell dicsérni. vagy .” „Tudja. Mi büszkék vagyunk arra. Ha mégsem. legális behajtási technikákkal az esetek 90%ában két héten belül elintézzük. milyen nehéz eldöntenie egy értékesítési vezetőnek.. így Ön maximális hatékonysággal tudja mostantól menedzselni a beosztottjait.

Add el Magad! – munkafüzet ©2004. Marketing Commando Iratkozz fel az ingyenes.wolf@marketingcommando.hu Kérdések. megjegyzések? Írj ide: gabor.hu -7- . elektronikus Marketing Magazinra itt: www.MarketingCommando. vélemény.