P. 1
Elede Teh Info2

Elede Teh Info2

|Views: 0|Likes:
Published by lavinia.martin
Elede Teh Info2
Elede Teh Info2

More info:

Published by: lavinia.martin on Jul 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/21/2014

pdf

text

original

Elemente de tehnologia informatiei 2

TRUE/FALSE 1.

Sistemul baza de date se defineste ca fiind ansamblul de colectii organizate de date, împreuna cu descrierea datelor si a relatiilor dintre ele, care reprezinta, complet, corect si coerent, universul real al organizatie economice (compartimentului specializat al acesteia) prin caracteristicile relevante (reprezentative) ale elementelor sale, percepute de sistem prin semantica lor (semnificatia lor reala) si prin legaturile dintre aceste caracteristici.
2.

Structura de date a unui sistem baza de date nu este determinata de modelul abstract de reprezentare a datelor folosit.
3.

O baza de date trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii:  structura bazei de date trebuie sa asigure informatiile necesare si suficiente pentru îndeplinirea cerintelor de informare si decizie;  sa asigure o independenta sporita a datelor fata de programe si invers;  sa se realizeze o redundanta (cardinalitatea informatiilor colectiilor de date) maxima a datelor memorate;  accesul la datele stocate în baza de date sa fie rapid si eficace.
4. Un sistem baza de date este format, ca structura generala, din: colectii de date, baza de

date, SGBD, programe de aplicatie si utilitare, precum si utilizatori.
5.

Operatiile ce se executa asupra unei baze de date sunt:  creare;  încarcare (populare);  consultare: cautare (selectie);  actualizare: modificare, adaugare articole noi, stergerea unor articole, ordonare (sortare, indexare), prelucrare etc.
6. O baza de date este compusa dintr-o multime de atribute (cîmpuri, coloane) si are asociata

o multime de date (linii, rînduri, înregistrari, articole).
7. Structura virtuala reprezinta schema bazei de date, iar structura fizica este denumita

subschema bazei de date (conceptia CODASYL).
8. Dupa orientare, bazele de date pot fi distribuite si specializate.

9. În momentul în care utilizatorul porneste la constructia unei interogari, acesta trebuie sa

aiba deja o viziune de ansamblu asupra datelor pe care doreste sa le regaseasca, si anume: ce cîmpuri se vor utiliza, din care tabele se vor extrage datele, ce criterii trebuie sa îndeplineasca aceste date, în ce ordine vor fi ele sortate.
10. Cu ajutorul rapoartelor se pot efectua cîteva operatii tipice în baza de date, si anume

operatii de adaugare, modificare sau de stergere a unor date din baza de date. Rapoartele nu modifica niciodata datele din baza de date, parcurgerea înregistrarilor realizîndu-se în mod secvential.

11.

12.

Sistemele ierarhice si retea reprezinta datele la nivel de articol, prin legaturi ierarhice (arbore) sau de tip graf retea.
13. Modelul relational este format din doua multimi de operatori pe relatii: algebra relationala

si calculul relational.
14.

Deschiderea unei baze de date existente se executa din panoul de lucru Getting Started, cu optiunea Open din meniul File sau cu butonul Open de pe bara cu instrumente, urmata de numele bazei de date.

15.

Într-o asociere de tipul unu - la - unu o înregistrare din tabelul A poate avea cel putin o înregistrare corespunzatoare în tabelul B si invers, unei înregistrari din tabelul B îi corespunde cel mult o înregistrare în tabelul A.

16. Intr-o asociere de tipul unu-la-multi unei înregistrari din tabelul A îi corespund mai multe înregistrari din tabelul B, iar unei înregistrari din tabelul B îi corespunde cel putin o înregistrare din tabelul A.

17. Formularele din Access sunt utilizate numai pentru vizualizarea datelor din baza de date.

18. Produsul-program Microsoft Access reprezinta un sistem de gestiune a bazelor de date relationale (SGBDR) care este inclus în compunerea pachetului de birotica Microsoft Office si care lucreaza sub sistemul de operare Microsoft Windows. Ca urmare, Microsoft Access nu foloseste toate facilitatile oferite de sistemul de operare Microsoft Windows.

bgcolor=”red”. marcheaza sfarsitul unui paragraf c. <a href=mailto”managbv@spiruharet.ro”> Adresa noastra</a> b. determina scrierea textului in mod d. <body . <b><i>Management<i><B> c. Care din urmatoarele atribute HTML nu sunt specifice etichetei <TABLE> a. determnia o noua coloana intr-un tabel b. Intr-un cod HTML eticheta <li> are urmatoarea semnificatie: a. determina scrierea textului ingrosat (bold) 5. defineste un nouelement al unei liste marcate c. text=”green”> c. bgcolor=”red”.ro”> Adresa noastra</a> c. text=”green”> b.ro “Adresa noastra</a> e. este marcajul de sfarsit de paragraf e. text=”green”> e. <a name=”mailto:managbv@spiruharet. <a mail=”managbv@spiruharet. Intr-un document HTML eticheta <HR> are urmatoarea semnificatie: a. are ca rezultat scrierea textului cu litere e. Care din liniile de cod HTML de mai jos reprezinta o legatura spre o adresa de mail? a. <body “bgcolor=red. traseaza o linie orizontala e. <li> 4.MULTIPLE CHOICE 1. Intr-o pagina HTML pentru a scrie cuvantul “Management” cu caractere ingrosate si inclinate (cursive) se va folosii urmatoarea secventa de cod: a. <Bold><Italic>Management</Bold></Italic> 7.ro “>Adresa noastra</a> 2. <body> bgcolor=”red” text=”green” 6. <ol> e. <li> nu este un tag HTML document b. Care din urmatoarele secvente de cod html este corecta ? a. <B><I>Management</I></B> b. color . <B> b. <body. <body bgcolor=”red” text=”green”> d. <a> c. <BI>Managenet</BI> d.ro”> Adresa noastra</a> d. Eticheta <B> utilizata in cadru unei secvente de cod HTML are urmataorea semnificatie a. introduce un nou element (item) intr-o lista 3. <a> mailto:managbv@spiruharet. determina trecerea la urmatorul rand d. determina o noua linie intr-un tabel 8. introduce o legatura(link) catre un alt d. Care din urmatoarele etichete html introduce o lista numerotata? a. <ul> d. are ca efect ingrosarea textului mici (little) c. <a href=”mailto:managbv@spiruharet. defineste o linie orizontala cursiv(italic) b. Border c.

spiruharet.b. Cellspacing d. Tabelul definit mai sus are numai o linie c. stabileste pozitia imaginii pe verticala in d. stabileste alineerea imaginii pe orizontala. right sau center din diverse motive imaginea nu a putut fi afisata c.ro”>Universitatea Spiru Haret</a> b. e.ro”>Universitatea Spiru Haret</a> 12.ro a. <a href=””http://www.ro”>Universitatea Spiru Haret</a> c. Powerpoint a.ro”>Universitatea Spiru Haret</a> d.http://. 3 d. Intr-un document HTML atributul alt este specific atichetei img si are urmatoarea semnificatie: a.spiruharet. Microsoft Office a.spiruharet. <a name=”www. 1 b. 2 10. <a link=”www. Consideram tabelul de mai jos definit utilizand limbajul HTML: <table width=100% border=1 cellspacing=0 cellpadding=0> <tr> <td rowspan=2>a</td> <td >b</td> </tr> <tr> <td >c</td> <td>d</td> </tr> </table> Cate coloane contine cea de-a doua linie a tabelului? a. determina afisarea imaginii in tonuri de gri 11. <a link=”www. Word c. Care din urmatoarele secvente de cod HTML afiseaza urmatoarea secventa: 1.spiruharet. specifica adresa fizica (URL-ul ) la care se interiorul paginiii. <ol> <li>Microsoft Office <li>Microsoft Office <ol type=a> <li type=a>Excel .http://. 4 e. Specifica un text care va fi afisat daca Poate lua valorile left. <ol> c. Height 9. <ol> d. Excel b.Poate lua valorile top gaseste imaginea sau bottom b.spiruharet. <ul> <li>Microsoft Office <li>Microsoft Office <ul> <ol type=a> <li>Excel <li>Excel <li>word <li>word <li>Powerpoint <li>Powerpoint </ul> </ol> </ol> </ul> b. Width. Care din secventele decod HTML de mai jos realizeaza o hiperlegaura(link) a paginii curente cu site-ul www.http://.

d. a. a marca începutul unei pagini b.. a numerota automat paginile 15. <tr> d.b.0. c.0.47.d .16. d.0.d d.10 16. d. a. afiseaza o linie orizintala pe ecran e. <br> 14.b b. 1800. a marca începutul unui paragraf c. c. determina trecerea la o linie noua a. a. fiind reprezentata ca 4 cifre zecimale despartite prin puncte c)adresele au o lungime de 128 biti (16 byte) d) permite utilizarea si a altor caractere in afara celor din alfabetul latin pentru scrierea adreselor e)exprimarea uzuala a acestor adresee cuprinde 8 grupe de cifre hexazecimale despartite prin caracterul doua puncte a. Intr-un document Html marcajul <P> este utilizat pentru.e e. Care din caracteristicile de mai jos sunt specifice acestui protocol? a)Adresa are o lungime de 32 biti adica 4 byte b)Exprimarea uzuala a acestei adrese este sub forma zecimala. a. fiind reprezentata ca 4 grupe de cifre zecimale despartite prin puncte c)adresele au o lungime de 128 biti (16 byte) d) permite utilizarea si a altor caractere in afara celor din alfabetul latin pentru scrierea adreselor e)exprimarea uzuala a acestor adresee cuprinde 8 grupe de cifre hexazecimale despartite prin caracterul doua puncte a.<li>Excel <li>word <li>Powerpoint </ol> </ol> <li>word <li>Powerpoint </ol> </ul> 13.456.. Care din adresele de mai jos reprezinta o adresa IP valida? a.e e.d c.d Care din caracteristicile de mai jos sunt specifice adreselor IPv4? a)Adresa are o lungime de 32 biti adica 4 byte b)Exprimarea uzuala a acestei adrese este sub forma zecimala.1 c. d. 17.b.b b. a.b. c.e 17.134.1 b. <td> c. Pentru a adauga o noua coloana unui tabel se foloseste eticheta: a.0. Protocolul IPv6 este un nou protocol conceput pentru a inlocui vechile adrese IP. 10:134:90:8 e. 654. <hr> b.0. 170.56. a.b.

d.c.. c. este un program client de mail c.e 18. bgcolor..htm"> </frameset> </frameset> </html> a. este un client ftp(file transfer protocol) d. <img> b.html"> <frameset rows="20%.*"> <frame src="t.htm"> <frame src="b. <html> 21. In cadrul limbajului HTML atributele etichetei <Font> sunt a. 2 d. height.40%. Este un client de news 23. face.. <img> d. color. size. rowspan sunt specifice etichetei . a. In cadru limbajului HTML atributele colspan. Care din afirmatiile urmatoare sunt adevarate privitor la secventa de cod de mai sus a. <body> d..htm"> <frame src="m. Urmatorea secventa de cod HTML are ca si efect impartirea ecranului intr-un numar de. width b. Pentru care din urmatoarele tag-uri (etichete) HTML atributul align nu are sens? a. align 24. <head> c. Intreg textul va fi afisat cu culoarea c. Consideram urmatoarea secventa de cod HTML.. align d. <p> c. Intr-o pagina web in care se definteste un set de cadre nu apare eticheta. direction c. <title> b.cadre(frame-uri). 3 c. Textul va aveamarimea de 14 puncte albastra . <table> c. color e. 1 b. type. <body> 19. size. 4 e. Care din afirmatiile de mai jos sunt caracteristici ale unui browser? a.*”> <frame src="left. <frameset> e.. 5 20. Este un client de web (aplicatiei de posta electronica) b. a. border.. <body> 22. <title> d. size. <html> <head> <title>Pagina cu frme-uri</title> </head> <frameset cols="20%. align. <font size=10 color="red"> Marcajele HTML <font color="blue"> pot fi </font> vide <font size=12> sau container </font></font>. <table> b.

. FTP b. transmiterea fluxurilor de stiri(news) d. TCP/IP c. a.. Pentru a determina ca o celula a uuui tabel a unui document HTML sa ocupe spatiul a mai multor celule se foloseste atributul. valign 29. marimea 12 pt. accesul la un host aflat la distanta . b. Textul va avea marimea de 14 puncte 10 pt. size e.. HTTP d. <p> c. rowspan e. SMTP 30. Eticheta care delimiteaza antetul unui document HTML de sectiunea principala a documentului este: a. translatarea numelor de domenii in adrese d. Alocarea de noi adrese IP noilor servere IP b. 26. bgcolor b.. align 28. Protocolul SMTP este un protocol utilizat de Internet pentru. Sistemul DNS este utilizat in Internet pentru. Intreg textul va fi afisat cu marimea de c. <a> d. <HEAD> 27. a. Securitate electronica (email) c. transmiterea fisierelor in format binar b. Care din afirmatiile urmatoare sunt adevarate privitor la secventa de codde mai sus a.. hneight c. <BODY> b.. Verificarea unicitatii numelor de domenii 31. Intreg textul va fi afisat cu marimea de d. transmiterea paginilor html e. POP3 e. a. color d. Transmiterea mesajelor de posta e. Cuvintele “sau container” vor fi de 12 pt.. <font size=10 color="red"> Marcajele HTML <font color="blue"> pot fi </font> vide <font size=12> sau container </font></font>. Ce protocol este utilizat in reteaua Internet pentru transmiterea documentelor HTML? a. colspan c. Care din atributele urmatoare sunt proprii etichetei <BODY>? a. Consideram urmatoarea secventa de cod HTML. Intreg textul va fi afisat cu culoarea rosie d. 25. <TITLE> e.. iar celelalte de marimea 10 pt. weight b. transmiterea/receptionarea mesajelor de e-mail c.b. colspan d. Cuvintele “pot fi” vor fi de culoare albastra iar celelalte deculoare rosie.

d.. <img src=”imagine. Hyperlinks and Text Markup Language Hyper Text Markup Language c. Marcajul < P> este utilizat intr-un document HTML pentru. a marca începutul unei pagini b. acesta este un client al aplicatiei . <DT> e. Crearea unui link cu pagina Excel. transmiterea/receptionarea mesajelor de e-mail c. a. telnet d. transmiterea fluxurilor de stiri(news) d.html alt=”imagine “> 37. <img src=imagine...html c. Care din urmatoarele atribute sunt proprii etichetei <BODY> a. c. 1. transmiterea paginilor html e. Nu are nici un efect. 1.htl alt=”imagine “> d. web c. pop3 34. Protocolul FTP este un protocol utilizat de Internet pentru.jpg” alt=”imagine “ b. Afisarea secventei de text “Calcul tabelar utilizand Excel” cu majuscule b. Urmatoarea secventa de cod HTML are ca si efect: <a href="#Excel">Calcul tabelar utilizand Excel</a> a. a marca zona din pagina care se imprima 39. <img src=imagine. Alegeti secventa de cod corecta care are ca efect adaugarea imaginii imagine. Crearea unei legaturi in interiorul aceleiasi d. Hyper Text Machine Learning 36. accesul la un host aflat la distanta 33. Introducerea unui element (item ) a unei liste. Home Tool Markup Language b. coduleste scris eronat pagini spre zona denumita Excel 35. colspan .32. a marca inceputul unui paragraf d. Acronoimul HTML reprezinta: a.jpg intr-un document html a... a.html> alt=”imagine “ c. <TR> 38. umerota automat paginile c. <imag src=imagine.. Un browser este o aplicatie utilizata pentru afisarea paginilor html. a. a. color d. se realizează prin marcajul. intr-un document html. <OL> <LI> <UL> d.. ftp b. transferarea fisierelor in format binar b. b..

<h6> în <h1>. incarcarea datelor. descrierea datelor.<A6> în ordinea descrescătoare a dimensiunii fontului descrescătoare a dimensiunii fontului folosit pentru afişare folosit pentru afişare b. . descrierea datelor. manipularea datelor. logice a cîmpurilor de date.b. utilizarea bazei de date (de catre toate categoriile de utilizatori).. Functiile generale ale unui SGBD sunt: a. <H1>. citirea tuturor tipurilor de înregistrari si d. administrarea bazei de date b. alt Intr-un document HTML etichetele utilizate pentru marcarea antetelor de secţiuni (titluri şi subtitluri) sunt: a.. precum si . scrierea tuturor tipurilor de înregistrari înregistrari si de cîmpuri de date. <A1>.<h4> în ordinea ordinea crescătoare a descrescătoare a dimensiunii fontului dimensiunii fontului folosit pentru afişare folosit pentru afişare 41.<h6> în ordinea c. . e..definirea specificarea ordinii logice a cîmpurilor cîmpurilor ce vor fi folosite drept chei de date. datelor. c. definirea tuturor tipurilor de de cîmpuri de date.definirea de înregistrari...<h2>.<A2>. citirea cîmpurilor ce vor fi de cautare. definirea drepturilor de folosite drept chei de cautare. utilizarea bazei de date (de catre toate categoriile de utilizatori). precum si înregistrari si de cîmpuri de date. title c. stergerea datelor. utilizarea bazei de date (de catre toate categoriile de utilizatori). în principal: a. stergerea bazei de date Limbajul de definire a datelor asigura.definirea legaturilor între tipurile drepturilor de acces. rowspan 40.<H6> în ordinea descrescătoare a dimensiunii fontului folosit pentru afişare a.. utilizarea bazei de date (de catre toate categoriile de utilizatori).<h2>. <h1>.. <h1>.<h2>. administrarea bazei de date d. descrierea datelor. . b. d. si de cîmpuri de date. specificarea ordinii acestora cu nivelul conceptual. manipularea datelor. .<H2>.... . administrarea bazei de date 42. legaturilor între tipurile de înregistrari b. manipularea c. asocierea corespondentei acestora cu precum si asocierea corespondentei nivelul conceptual. definirea acces. definirea tuturor tipurilor de e.

Limbajul de descriere a stocarii datelor ofera posibilitati de: a.precum si asocierea corespondentei acestora cu nivelul conceptual. c.actualizari ale înregistrarilor.reordonari ale cîmpurilor de date.actualizari ale înregistrarilor. specificarea ordinii logice a cîmpurilor de date. asociere a fisierelor la programele de c. accesul la înregistrari prin adresa sau prin continutul acestora. definirea drepturilor de acces. parcurgerea structurilor si a legaturilor existente. existente.reordonari ale cîmpurilor de date. a modului de translatare a .definirea legaturilor între tipurile de înregistrari. parcurgerea structurilor si a legaturilor existente.actualizari ale înregistrarilor. a mecanismelor de sistem. definirea drepturilor de acces.definirea si izolarea datelor confidentiale.definirea tranzactiilor si a conditiilor de eroare. stergeri ale cîmpurilor de date. asociere a fisierelor la programele de aplicatie. asocierea corespondentei acestora cu nivelul conceptual. Limbajul de manipulare a datelor permite: a.definirea si izolarea datelor confidentiale. specificarea ordinii logice a cîmpurilor de date. d.specificarea zonelor de lucru permanente si tranzitorii. alocare de spatii de memorie. stergerea tranzactiilor si a conditiilor de eroare. precum si asocierea corespondentei acestora cu nivelul conceptual. 43.specificarea structurilor de memorare. alocare de spatii de memorie. parcurgerea structurilor si a legaturilor c. definirea tuturor tipurilor de înregistrari si de cîmpuri de date. accesul la înregistrari prin adresa sau prin continutul acestora. definirea drepturilor de acces.definirea tranzactiilor si a conditiilor de eroare b.definirea cîmpurilor ce vor fi folosite drept chei de cautare. a mecanismelor de adresare.definirea legaturilor între tipurile de înregistrari. accesul la înregistrari prin adresa sau prin continutul acestora. 44. scrierea structurilor si a legaturilor existente.specificarea structurilor de memorare.actualizari ale înregistrarilor.definirea tranzactiilor si a conditiilor de eroare.scrierea cîmpurilor ce vor fi folosite drept chei de cautare.specificarea zonelor de lucru permanente si tranzitorii. a dispozitivelor fizice. specificarea ordinii logice a cîmpurilor de date. accesul la înregistrari prin adresa sau prin continutul acestora.definirea legaturilor între tipurile de înregistrari. a dispozitivelor fizice.reordonari ale cîmpurilor de date.definirea cîmpurilor ce vor fi folosite drept chei de cautare.

a modului de translatare a înregistrarii logice în înregistrare fizica.definirea si stocarea datelor confidentiale. cheilor de cautare. baze de date distribuite. b. CDB d. calculator. baze de date centralizate. comunicatii. în situatia în (Centralized DataBases). baze de date distribuite. 46. CDB (Centralized DataBases). analiza componentelor sistemului si a legaturilor dintre acestea sau analiza legaturilor dintre acestea sau analiza . b.adresare.specificarea zonelor de lucru permanente si tranzitorii. CDB baze de date centralizate. baze de date centralizate. în situatia în care colectiile care formeaza situatia în care colectiile care formeaza baza de date sunt raspîndite în nodurile baza de date sunt raspîndite în nodurile unei retele de calculatoare si de unei retele de calculatoare si de comunicatii. calculator. În functie de locul în care sunt memorate colectiile de date ce formeaza baza de date. a mecanismelor de adresare. CDB (Centralized DataBases).crearea indecsilor asociati cheilor de cautare. în situatia în (Centralized DataBases). DDB (Distributed DataBases). datelor alocare de spatii de memorie. baze de date distribuite.crearea indecsilor asociati cheilor de cautare. în situatia în care toate colectiile care formeaza baza care toate colectiile care formeaza baza de date sunt stocate pe mai multe de date sunt stocate pe un singur calculatoare. în DDB (Distributed DataBases). comunicatii. a dispozitivelor fizice. baze de date centralizate. c. baze de date distribuite. în situatia în care colectiile care formeaza situatia în care colectiile care formeaza baza de date sunt raspîndite în nodurile baza de date sunt sterse din nodurile unei retele de calculatoare si de unei retele de calculatoare si de comunicatii. In teroria bazelor de date nu exista notiunea de limbaj de descriere a stocarii aplicatie. a modului de translatare a înregistrarii logice în înregistrare înregistrarii logice în înregistrare fizica. în DDB (Distributed DataBases). analiza componentelor sistemului si a c. asociere a fisierelor la programele de d.specificarea structurilor de memorare. Activitatea de analiza a sistemului economic presupune: a. 45.crearea indecsilor asociati fizica. în situatia în care toate colectiile care formeaza care toate colectiile care formeaza baza baza de date sunt stocate pe un singur de date sunt sterse de pe un singur calculator. DDB (Distributed DataBases). se deosebesc: a.

b. integritatea entitatii (atributele cheii primare entitatii (atributele cheii primare trebuie sa fie diferite de null) si trebuie sa fie diferite de null) si integritatea referirii (o cheie externa integritatea referirii (o cheie externa trebuie sa fie null în întregime sau sa trebuie sa nu fie null în întregime sau corespunda unei valori a cheii primare sa corespunda unei valori a cheii asociate) primare asociate). 47. unicitatea cheii (cheia primara trebuie d. integritatea sa fie unica si maximala). în urma careia se informationale. modelelor sistemului economic dinamic si functional) în scopul (structural. unicitatea cheii (cheia primara trebuie c. integritatea entitatii (atributele cheii primare entitatii (atributele cheii primare trebuie sa fie null) si integritatea trebuie sa fie diferite de null) si referirii (o cheie externa trebuie sa fie integritatea referirii (o cheie externa null în întregime sau sa corespunda trebuie sa fie null în întregime sau sa unei valori a cheii primare asociate). analiza fizica a analiza starilor sistemului si a datelor în raport cu anumite tranzactiilor posibile între aceste stari evenimente. unicitatea cheii (cheia primara trebuie sa fie unica si minimala). analiza starilor sistemului si a tranzactiilor posibile sistemului si a tranzactiilor posibile între aceste stari în raport cu anumite între aceste stari în raport cu anumite evenimente. analiza componentelor sistemului si a legaturilor dintre acestea sau analiza legaturilor dintre acestea sau analiza structurala în urma careia se defineste structurala în urma careia se defineste modelul structural sau static al modelul fizic al sistemului economic. în urma careia se defineste modelul logic al sistemului defineste modelul functional al economic. analiza starilor sistemului economic. analiza componentelor sistemului si a d. integritatea sa fie unica si minimala). integrarea modelelor sistemului economic. Regulile de integritate sunt asertiuni pe care datele ce formeaza baza de date trebuie sa le satisfaca si sunt în numar de trei: a. analiza cerintelor evenimente. b. analiza cerintelor în raport cu anumite evenimente. modelelor sistemului economic integrarea modelelor sistemului (structural. în urma careia se analiza cerintelor informationale. dinamic si functional) în corelarii si completarii lor. corespunda unei valori a cheii primare asociate). analiza cerintelor informationale. în defineste modelul functional al urma careia se defineste modelul sistemului economic. functional) în scopul corelarii si completarii lor. sistemului economic. unicitatea cheii (cheia primara trebuie sa fie unica si minimala). dinamic si scopul corelarii si completarii lor. dinamic si functional) în economic (structural. 48. informationale. integrarea functional al sistemului economic.structurala în urma careia se defineste structurala în urma careia se defineste modelul structural sau static al modelul structural sau static al sistemului economic. scopul corelarii si completarii lor. . integrarea sistemului economic (structural.

datele care care fac subiectul bazei de date – sunt care nu fac subiectul bazei de date – acele date pe care utilizatorul le sunt acele date pe care utilizatorul nu introduce în baza de date. interogari. b. relatii intre tabele Un formular in Access contine doua categorii de informatii: a. tabele. pagini. informatii de structura – reprezinta c. formularul. formulare. în acest caz. numele unei functii Visual Basic care va fi executata. interogari. macroinstructiuni si module. numele unei functii Visual Basic care va fi executata. macroinstructiuni si module.datele care vizualizarea formularului . rapoarte. nformatii de structura – reprezinta informatiile referitoare la alcatuirea si informatiile referitoare la alcatuirea si vizualizarea formularului .Valoarea introdusa în cîmpul Proprietati (Properties) poate fi: a. O baza de date Microsoft Access reprezinta o colectie de obiecte de tipul: a. în acest caz. interogari. rapoarte. tabele. 49. numele unei functii Visual executa. tabele. în acest caz. valoarea introdusa trebuie sa fie valoarea introdusa trebuie sa fie precedata de semnul “=” si va include urmata de semnul “=” si va include si si parantezele de functie. 50. c.datele care care fac subiectul bazei de date – sunt acele date pe care utilizatorul le . pagini. valoarea introdusa trebuie sa fie precedata de semnul “=” fara parantezele de functie. informatii de structura – reprezinta d. d. b. Basic care va fi executata. macroinstructiuni si module` b. numele unei comenzi macro care se va d. tabele. numele unei comenzi macro care se va c. formulare. le poate introduce în baza de date. procedura eveniment (Event Procedure) pentru a eveniment (Event Procedure) pentru a se face referire la elementul de tratare se face referire la elementul de tratare al evenimentului memorat împreuna cu al evenimentului memorat împreuna cu formularul. rapoarte. numele unei comenzi a sistemului de operare executa. o colectie de date si o colectie de operatii asupra datelor informatiile referitoare la alcatuirea si vizualizarea formularului . numele unei comenzi macro care se va executa. procedura eveniment (Event Procedure) pentru a se face referire la elementul de tratare al evenimentului memorat împreuna cu formularul. procedura parantezele de functie.

sa construiasca sau sa stearga o baza de sa modifice sau sa stearga numai anumite date. ca urmare a obiectul. Other – grupeaza alte grupeaza alte proprietati suplimentare proprietati suplimentare asociate asociate obiectului selectat. proprietatile obiectului selectat. Other – evenimente. (întrebare). b. proprietatile legate de datele Event – grupeaza lista tuturor asociate controlului respectiv . o comanda pentru executarea uneia dintre actiunile de mai jos: a. aceasta fisa listeaza toate proprietatile All – aceasta fisa listeaza toate obiectului selectat. chiar daca sunt sau nu la care este posibil a raspunde evenimente. Data – grupeaza Data – grupeaza proprietatile legate de proprietatile legate de datele datele asociate controlului respectiv . obiectului selectat. Format – grupeaza proprietatile Format – grupeaza proprietatile referitoare la înfatisarea unui obiect. sa insereze. simpla interogare interogare (întrebare). sa într-o anumita ordine. 52. sa construiasca permanent o baza de date. tuturor obiectelor. actiunilor la care raspunde Event – grupeaza o lista de actiuni obiectul. b. O interogare SQL nu este neaparat o întrebare pusa bazei de date. Format – grupeaza proprietatile Format – grupeaza proprietatile tuturor obiectelor. Cele cinci grupe de proprietati ale unui formular sunt: a. Other – grupeaza alte proprietati suplimentare asociate obiectului All – aceasta fisa listeaza toate selectat. ci. sa caute în tabele anumita informatie si sa returneze o anumita informatie si stearga rezultatele rezultatele într-o anumita ordine. Data – grupeaza referitoare la continutul unui proprietatile legate de datele obiect.introduce în baza de date. simpla securitatea informatiilor. Data – grupeaza asociate controlului respectiv . sa caute în tabele o stearga linii sau cîmpuri. asociate controlului respectiv . cel mai adesea. 51. chiar daca sunt sau nu aparitiei unor evenimente. ca proprietati suplimentare asociate urmare a aparitiei unor evenimente. sa modifice modifice securitatea informatiilor. All – obiectului selectat. Other – grupeaza alte obiectul carora le sunt asociate. proprietatile obiectului selectat. sa construiasca sau sa stearga o baza de d. sa modifice sau sa linii sau coloane. d. creaya o copie de siguranta back-up a . c. Event – grupeaza o lista de actiuni la Event – grupeaza lista tuturor care este posibil a raspunde obiectul actiunilor la care raspunde carora le sunt asociate. c. All – aceasta fisa listeaza numai anumite proprietati ale obiectului selectat.

redundanta ridicata. utilizarea regulilor de validare a datelor . B+E+F b. . specificarea unui anumit format de c. specificarea unui anumit format de cîmp destinat pentru extragerea datelor cîmp destinat pentru introducerea . sa caute în tabele o anumita informatie si sa returneze rezultatele într-o anumita ordine. utilizarea datelor . utilizarea regulilor de validare cîmpurilor. a casetelor cu liste sau a a cîmpurilor. a casetelor cu liste sau a formatelor. actualizarea datelor. simpla interogare (întrebare). 55. sa insereze. A+C+D c. izolarea datelor. un obiect înglobeaza urmatoarele elemente: d. casetelor cu liste sau a formatelor. a completarea cîmpurilor. b. Care dintre variantele urmatoare este un avantaj? a. 53. localizare rapida prin indexare.date. d. Organizarea datelor în fisiere prezinta avantaje si dezavantaje. specificarea unui anumit format de inregistrare destinat pentru cîmp destinat pentru introducerea introducerea datelor . În definirea unei baze de date se folosesc urmatoarele notiuni: A) B) C) D) E) F) Colectia de date Limbajul Visual Basic Descrierea datelor Relatiile dintre date Programare Tastatura calculatorului. În cazul bazelor de date orientate pe obiecte. b. A+B+C+D+E+F 56. A+B+C e. utilizarea regulilor de regulilor de validare a cîmpurilor. sa modifice sau sa stearga linii sau cîmpuri. 54. sa modifice securitatea informatiilor. specificarea unui anumit format de d. c. D+E+F . formatelor predefinite. e. Specificati raspunsul corect: a. shemei bazei de date Proiectantul bazei de date poate sa preîntîmpine introducerea datelor incorecte prin: a. dependenta programelor fata de date.

B+E+F b. relatie sau tabel d. e. mijloace hard si date. Modelul de date relational se caracterizeaza printr-o singura structura de date denumita: a. exploatarea si întretinerea bazei de dictionar al bazei de date. 58. nivelul logic. nivelul logic. nivelul logic. Specificati raspunsul corect: a. baza de date propriu zisa. nivelul de analiza a sistemului si nivelul de proiectare a structurii bazei de date. dictionar al bazei de date. baza de date propriu-zisa. set de proceduri gestiune al bazei de date. analiza d. sistemul de gestiune al bazei de date. A+C+D c. A+B+C 57. datelor. sistemul de d. nivelul logic. a. încarcarea manuale si automate. proiectarea sistemului. sistemul de e. baza de date propriu zisa. baza de date propriu zisa. baza de date propriu zisa. date. set de proceduri manuale si automate. relatie sau câmp de date Nivelele de structurare a componentelor unei baze de date. nivelul conceptual sau global si nivelul de exploatare al bazei de date. c. încarcarea datelor. în functie de clasa de utilizatori. încarcarea datelor. nivelul de analiza si nivelul fizic b. încarcarea datelor. exploatarea si exploatarea si întretinerea bazei de date întretinerea bazei de date. relatie sau înregistrare b. Arhitectura bazei de date se refera la: d. proiectarea structurii bazei de structurii bazei de date. baza de date propriu zisa. A+B+C+D+E+F e. mijloace hard si personal implicat. personal implicat. relatie sau atribut 59. nivelul conceptual sau global si nivelul fizic .A) Structura de date B) Sistemul de gestiune al bazei de date C) Specificarea operatiilor D) Implementarea operatiilor E) Tastatura aferenta PC F)Utilizatorul avizat al bazei de date. D+E+F a. \\\\\\\ sunt: c. b. c.

Atribut calculat sau dedus. stabilirea atributelor de asocierilor. identificarea atributelor. identificarea e. unei structuri liniare între elementele colectiei de date În teoria bazelor de date. identificarea d. unei structuri punctuale între elementele colectiei de date 61. stergere. identificarea asocierilor.gestiune al bazei de date. c. c. d. tehnica entitate-asociere permite construirea modelului structural sub forma unei diagrame entitate-asociere. b. d. identificarea componentelor. identificarea atributelor si asocierilor. c. Atribut repetitiv sau multivaloare. Valoarea sa este dedusa inductiv din valorile alaturate câmpului respectiv. identificarea componentelor. adica un atribut care la un moment dat are mai multe valori care apar sub forma unor liste de valori. identificarea erorilor de stabilirea atributelor de identificare a asociere si stabilirea entitatilor pentru entitatilor. identificarea erorilor de asociere si stabilirea atributelor de identificare a entitatilor. prin parcurgerea urmatorilor pasi: a. unei structuri retea între elementele colectiei de date e. identificarea componentelor. dictionar al bazei de date. 60. identificarea atributelor. adica acel atribut care are valori atomice. un atribut nu poate fi: a. unei relatii de ordine între elementele sistemului ierarhic superior si elementele sistemului ierarhic inferior. 62. constituit din cel putin doua atribute. Atribut compus sau bloc. unei relatii de ordine între elementele colectiei de date b. identificarea componentelor. identificarea asocierilor. 63. Structura arborescenta a unei colectii de date este caracterizata de existenta: a. mijloace hard si personal implicat. e. Atribut câmp sau indus. Valoarea sa este reprezentata de valorile atributelor componente. . Valoarea sa nu este cunoscuta direct. Atribut simplu. ci calculata pe baza valorilor altor atribute. În teoria bazelor de date. (sub forma de romb). stabilirea semnificatiei identificare a entitatilor si marcarea legaturii si identificarea nodurilor-eticheta acestora pentru operatia de stergere. b. set de proceduri manuale si automate.

desenarea obiectului. . arborescent e. SGBD Microsoft Access afiseaza obiectele care formeaza baza de date în fereastra: a. stabileste: a. c. . dimensiunea maxima a datelor care pot fi stocate în tipul de câmp respectiv 68. c. 66.Sistemul de gestiune al bazelor de date Microsoft Access este considerat un sistem: ANS: 3 a. Select View. .tbl e. de retea b. e. b. e. Ce reprezinta un tabel în Access: a. afisarea componentelor SGBD Microsoft Access. Proprietatea Caption caracteristica sistemului Access. Query. un obiect dedicat interogarilor . În SGBD Microsoft Access.xls b. butonul Open are ca efect: a.mdb 65. . culoarea de fundal al formularului modul de afisare Datasheet c. afisarea rapoartelor. un obiect pentru obtinerea situatiilor de iesire d. ierarhic. 64. SGBD Microsoft Access stocheaza toate componentele unei baze de date într-un singur fisier cu extensia: a.doc d. un obiect pentru creare de legaturi între tabele e. d. Forms. proiectarea structurii obiectului.sql c. cum se introduc datele în cadrul câmpului d. afisarea denumirilor numelor de câmp în e. un obiect pentru modificare de date b. d. afisarea obiectului selectat pentru o utilizare normala. 67. b. Windows. modul de afisare al datelor b. mutual c. . relational d. Database.

modul de afisare al datelor. eliminarea unui grup de înregistrari din . raportul. modulul. afisarea titlurilor numelor de câmp. modul de control al datelor. paginile istorice. 71. macro-ul. O interogare de actiune Delete este folosita pentru: a. c. raportul.c. cum se introduc datele în cadrul câmpului. macro-ul. cheia primara a unei baze de date reprezinta un atribut sau un grup de atribute ale caror valori satisfac mai multe proprietati. c. d. b. dimensiunea câmpului pe care este definita cheia primara trebuie sa fie cât mai mica. d. Unicitatea cheii primare. 70. in cazul bazelor de date foarte mari. d. e. d. interogarea. e. e. tabelul. interogarea. macro-ul. formularul. c. un obiect pentru stocarea datelor. b. raportul. tabelul. dimensiunea maxima a datelor care pot fi stocate în tipul de câmp respectiv. În Microsoft Access. raportul. formularul. modulul. modulul. raportul. selectia. tabelul. macro-ul informatia. Valoarea unei chei primare nu se modifica într-o perioada scurta de timp. . Proprietatea Field Size caracteristica sistemului Access. In insiruirea care urmeaza sunt prezentate obiecte proprii Microsoft Access. b. grupul de date. interogarea. 73. Instructiunile Visual Basic b. Rapoarte ca obiecte Access. c. Valoarea unei chei primare poate fi duplicata. modulul. Alcatuirea si vizualizarea formularului. tabelul. formularul. un formular contine informatii de structura care sunt acele informatii referitoare la: a. stabileste: a. Precicati varianta corecta a. formularul. Una dintre dintre proprietatile urmatoare nu face parte dintre proprietatile cheii primare: a. 72. Table Wizard. Datele care fac subiectul bazei de date. tabelul. În Microsoft Access. modificari globale pe un grup de d. interogarea. interogarea. 69. formularul. macro-ul. Valoarea unei chei primare nu trebuie sa fie NULL. e.

Categoriile de evenimente care pot avea loc într-o baza de date în Access sunt: a. evenimente asociate deranjamentelor din sistem si evenimente asociate cu alte evenimente. evenimente de focalizare. un obiect prin intermediul caruia utilizatorul are posibilitatea de a prezenta date în format printabil. c. c. d.înregistrari. b. o serie de comenzi pe care Access-ul le le poate lua un atribut într-o anumita executa automat la aparitia unui . un obiect pentru creare de legaturi între tabele. c. d. evenimente care fac referire la date. prelucrarea datelor din tabele. multimea tuturor valorilor posibile pe care e. fiecare grupa de proprietati indicând formatul unui obiect. evenimente asociate cu alte evenimente. fiecare grupa de activitati având semnificatia descrisa printr-un simbol. 77. fiecare grupa de proprietati indicând o lista de actiuni la care este posibil a raspunde obiectul caruia îi sunt asociate. a. evenimente asociate imprimantei si evenimente asociate mouse-ului. evenimente care fac referire la date. pe grupe de sarcini. În proiectarea bazelor de date relationale. evenimente care fac referire la date. Ce reprezinta un raport în Access: a. evenimente care fac referire la date. fiecare sarcina având precizate numere de ordine. fiecare grupa de proprietati aflându-se pe câte o fisa b. 74. c. b. evenimente de focalizare. afisarea proprietatilor unui obiect se face: d. evenimente de focalizare. evenimente care fac referire la date. b. un obiect pentru interogare. un obiect concret sau abstract al realitatii. pe grupe de proprietati. evenimente asociate butoanelor de la tastatura si evenimente asociate mouse-ului. 76. un obiect pentru introducerea de date. tabele. pe grupe de proprietati. evenimente asociate tuturor dispozitivelor periferice de intrare/iesire. e. un obiect pentru modificare de date. d. e. a crea un nou tabel. ca urmare a aparitiei unor evenimente. evenimente asociate butoanelor de la tastatura si evenimente asociate mouse-ului b. e. unul sau mai multe tabele. În Access. evenimente de focalizare. pe grupe de activitati. domeniul reprezinta: a. a insera înregistrari din unul sau mai multe e. 75. numarul de înregistrari ale bazei de date. pe grupe de proprietati.

d. 79. b. grupeaza proprietatile legate de datele asociate controlului respectiv (sursa datelor. grupeaza o lista de actiuni la care este posibil a raspunde obiectul carora le sunt asociate. 80. inchiderea proiectului. rapoartele sunt alcatuite din doua tipuri de informatii: extragerea datelor în baza de date când formularul este asociat unui tabel. eveniment. Lansarea în executie a sistemului Access duce la aparitia pe ecran a unei casete de dialog Microsoft Access cu posibilitatea de a selecta una din cele trei optiuni pentru care este si Blank Access Database. c. Informatii reprezentând datele controale. e. b. B+C+D+E C+E a. 78. sectiuni. vizualizarea datelor din baza de date atunci când formularul este asociat unei interogari. arata numarul coloanei din tabelul asociat controlului cu care este asociat. raportului. c. deschiderea unui fisier de baze de date deja creat. b. Formularele în Access au doua utilizari principale: A) B) C) D) E) a. c. b. gradul tabelului. mod de vizualizare etc. ca urmare a aparitiei unor evenimente. introducerea datelor în baza de date când formularul este asociat unui tabel. Optiunea Blank Access Database permite: a. grupeaza proprietatile referitoare la înfatisarea unui obiect (culoare. elemente de grafica propriu-zise decorativa c. închiderea fisierelor de baze de date si parasirea sistemului Access. adaugarea controalelor si afisarea procedurilor de calcul.). B+D B+E e.perioada de timp. Informatii de structura. deschiderea unui fisier de baze de date gol. 81. e. A+B+C d.). dimensiune. În Access. stocarea datelor si gestionarea evenimentelor. c. Informatii de structura si informatii despre e. Informatii de structura si informatii ordin functional stabilite la crearea reprezentând datele propriu-zise. grupa de proprietati Format: a. reguli de validare a datelor etc. În Access. închiderea tuturor fisierelor de baze de date. indica tipul sursei din care vor fi luate valorile din lista . d. Informatii de structura si informatii de d.

Microsoft Access este: a. b. un sistem de gestiune a bazelor de date relationale. Layout Wizard. 84. Form Wizard. Produsul Microsoft Access permite lucrul cu urmatoarele limbaje: A) B) C) D) E) F) QBE (Query by Examples) Paradox dBase SQL (Structured Query Language) VBA (Visual Basic for Applications) FoxPro a. un program pentru calcul tabelar. c. Pivot Table Wizard. 83. A+B+C+D+E+F e.82. Pivot Form Wizard. Chart Wizard. AutoForm. Design View. B+C d. Form Wizard. un browser spcializat pentru baze de date e. A+B+C . c. Pivot Form Wizard. A+D+E b. A+D+E+F c. d. Chart Wizard. AutoForm. b. un server de baze de date Crearea unui formular se poate face în urmatoarele moduri: a. un editor de texte. Form Wizard. AutoForm. Design View. Design View.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->