Miracolul japonez ...

Va rog sa cititi despre aceste fapte concrete din viata japoneza ...

1. Ati stiut ca elevii si profesorii japonezi au program de curatenie obligatoriu in scoli si licee. Ei participa impreuna in fiecare zi timp de min.15 min.la un program de curatenie generala in liceele si scolile frecventate (vezi foto jos). Datorita acestui fapt noua generatie are deja grija fata de pastrarea, respectarea ordinii si curateniei, lucruri care cu timpul devin absolut necesare deja in activitatea lor viitoare.

2. Cetatenii japonezi care detin animale de casa (caini, pisici) au obligatoriu intodeauna asupra lor pungi igienice speciale pt.adunarea reziduriilor eliminate de acestea pe strazi, parcuri, in aer liber, e.t.c. Multumita igienei si a spiritului de responsabilitate, curatenia in Japonia a ajuns la un inalt grad in codul de comportament japonez.

1

De mici.?? Au un venit lunar echivalent cu c. 7.. Cei care intretin curatenia. 2 . Anual este supusa la uriase valuri marine (tzunami).. sute de cutremure.. (sfarsitul celui de-al 2-lea razboi mondial).. invata inca din clasa 1. in orice incaperi acoperite..U. salubritatea. scolarii japonezi. 6..6 . uragane. dar pentru aceasta „munca” participa la serioase examene date in scris si oral.. despre etica si relatiile interumane?!. 5. Japonia este vitregita de resurse naturale.. gunoierii japonezi sunt numiti „inginerii sanatatii”!!... Hiroshima a fost reconstruita industrial si economic complet in 10 ani de la bombardamentul nuclear din 1945 aug.. 4. In Japonia este interzisa folosirea telefoanelor celulare in trenuri.. dar a ajuns prin munca si respect a 2-a putere economica in lume. Prin aceasta se respecta deja dreptul la intimitate si linistea celorlalti din aceea incapere.3.06 efectuat de S. restarante..ca 19500-33000 RON ?!?!.A.

Japonezii au un mare respect fata de timpul celorlalti.Aceasta noua generatie astfel educata si formata va reprezenta in curind viitorul Japoniei.. 11. bufete. 9.Pauza mesei de prinz a scolarilor. 12... asa arata respect fata de hrana. In restaurante.. a se asigura o mai buna si corecta digestie a alimentelor.. fapt pentru care sunt foarte precisi si punctuali la secunda !!!. resursa vietii umane... 30 minute pt. 10. Intarzierea ANUALA in medie a unui tren japonez este de 7 SECUNDE. studentilor este de min....8. pentru a nu arunca si face risipa.. Scopul educatiei japoneze este de a dezvolta personalitatea individuala si gindirea copiilor. japonezii mananca sanatos variate alimente de calitate si doar in cantitatea necesara. terase..de acesta raspund doar parintii si copii din familie.. In scolile japoneze nu avem examene pina in clasa 3-a. 3 . Familiile japoneze nu angajeaza femei de serviciu sau pentru curatenie in casa. Sunt atenti deja la varste fragede asupra sanatatii si igienei dentare...... oamenii raspund : . Copii scolari dupa pauza de masa se spala obligatoriu pe dinti. Poporul japonez este unul dintre cele mai bogate si civilizate din lume. datelor de baza ale vietii .. legatura principiala intre ele si nu memorarea si redarea automata a celor invatate. prin constientizarea faptelor. Cind este intrebata lumea despre toate acestea..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful