26/04/2013

Share 2

Ourkizuna: 10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan
More Next Blog» Create Blog Sign In

Home

About Me

Kaching$$

Review Tropical Herbs

Water Treatment System

Penyusuan Susu Ibu

Monday

Subscribe to Ourkizuna

10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan
Assalamualaikum Ramai orang sekarang mengalami sindrom lemak di perut ni senang cakap buncit lah. Tak kira lelaki atau pun perempuan. Kalau lelaki tu boleh la kata sebab isteri sayang. Tapi kalau orang perempuan, macam macam tohmahannya. Kesian orang perempuan ni. Hehehe.

Posts Comments

Receive updates Via E-mail

Email address...

Submit

Oleh itu, aku nak suggest kaedah mengempiskan perut yang berkesan. Tapi dengan syarat. Kena istiqamah betul betul. Bunyinya macam menakutkan. Takde lah susah sangat pun sebenarnya.

Jana Pendapatan Dari Rumah

Panduan Perniagaan Cupcake Sensasi Kek Coklat Coklat Buatan Tangan Dengan Kos Minimum Video Cara Buat Bun, Pau dan Pizza Versi Hotel Usahawan Kecil Boleh Berjaya Jana Wang Di Rumah - Khas Untuk Wanita
Search Ourkizuna

Cara-cara mengempiskan perut (obvious result dalam masa sebulan) (1)Pakai bengkung/barut/corset atau apa apa saja nama yang sewaktu dengannya. Nak mudah beli baju corset tu. Tapi tak payah la yang mahal melampau. Sebab baju dalam tu sebenarnya untuk perbaiki postur badan dan juga sendal lemak. (Pandangan peribadi) Yang memahalkan sesuatu baju dalam tu adalah material dan design nya (tapi bukanlah additional material sampai magic bila pakai tu lemak terus cair disebabkan oleh tut..pepaham lah). Material yang baik akan menyendal lemak dengan baik tanpa menyebabkan pernafasan terganggu. Ia secara tak langsung membantu perjalanan darah dan memastikan kita berada dalam postur yang betul. Untuk permulaan atau nak cuba cuba teknik ni aku sarankan just guna bengkung orang bersalin tu je. Tapi kena rajin nak mengikatnya la. Sebab nak kena pakai at least 8 jam setiap hari tak kira hujan ke panas. Seeloknya pakai waktu siang sepanjang hari masa pergi kerja tu. Bila pakai bengkung ni nak terover makan pun akan rasa sengkak. (2) Pastikan duduk dan berdiri dalam postur yang betul. Jangan slouch. (3) Sentiasa lakukan stomach vacuum technique (Boleh google kaedahnya) Oleh kerana pakai bengkung, automatically kita akan sentiasa aware yang kita dalam proses nak mengempiskan perut. Sambil buat vacuum technique, kena kawal pernafasan dengan baik. (4) Senaman setiap pagi atau sekurang kurangnya dua hari sekali. Kalau tak cukup masa nak bersenam boleh refer pada entry senaman 10 minit. Plank adalah salah satu teknik senaman berkesan untuk menguatkan tubuh sambil mengempiskan perut (5) Makan sedikit tapi kerap dan make sure ambik breakfast selepas bersenam (6) Banyakkan makan serat, sayur dan buah buahan
ourkizuna.blogspot.com/2012/05/10-cara-mengempiskan-perut-yang.html

Search

The Past

The Past

Blog list 1

Lil' Khalifah of My Heart
Kekanak Ribena

MY ALL
pelaburan emas Kuwait Finance House

THE OTHER SIDE OF KESUMA ANGSANA
Review : Softener Jenama Softlan

1/5

>_< Wak Gelas™ SORRY NO CURE Blog 3A's ~ WW #66 ~ Cucu Tok Abah.. Program weight management Review set bersalin tropical herbs Blog Qashmere Trip Ke Terengganu . Baik untuk meningkatkan kadar metabolisme aizamia3 Aku mintak maaf.. Panduan Blogspot Malaysia | HASRULHASSAN. ✿ MamaAyuLaSangat✿ Cepatnya dah 28 weeks Nota kaki : Teknik ni aku amalkan ketika nak mengempiskan perut selepas bersalin. risau la perut mcm org peknen. Teh hijau sangat sangat membantu melawaskan buang air besar.kah3. aku TER DELETE.ko kurus apa nak risau. Reply semalam baru dok belek2 catalog avon sebab kakak yana nak beli girdle nak kempiskan perut dia.. P@kcikLie Saya ada Header Besar.mahal beli tu. (8) Paling baik kurangkan makanan berminyak dan berlemak (9) Lebih baik lagi kalau elakkan dari makan makanan yang diproses (10) Amalkan secara istiqamah selama sebulan.lepastu baca entry k. Bengkung tu guna bengkung bersalin je. Dan badan akan rasa lebih "ringan" kerana senaman yang konsisten Ketahui cara diet yang betul Blog list 2 senyum-senyum MAISARA: potong rambut ke?? IntaNBerliaN Ayam Uncle Bob HappyIrfa Saya Sayang Cikgu munnafendy. nafsu nak makan secara berlebihan akan berkurang... Weight Management +2 Recommend this on Google ~Blog Yus ..26/04/2013 Ourkizuna: 10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan Mak Wardah Halalan Thoiyibban Ka0ri's Story pengalaman bersalin 2nd baby ME & MY FAMILY Lawatan warga PPKI SKTDI Titian Perjalanan Solat Subuh Tanpa Qunut My Rainbow. PaPa MiFz Sedapnya Cendol Jam Besar Dunia Hidupku. Daa Posted by Rai Ourkizuna at 28.Hakikatnya..12 Mengempiskan perut. aku memang amat amat suka makan. Ditambah lagi.5.COM Blog Dakwah Pilihan Jumaat Kereta Mayat Blog Begins At Forty April 26... ala. aku da bersalin dua orang ni memang risau bab bab perut tu. Minum air kosong segelas dulu.com Petua melayu lama untuk memudahkan bersalin Selamat mencuba. Show All Blog list 3 PANAS GILER!! Zizan Razak Dan Emma Maembong Rapat Sejak 2 Tahun Lalu 21 comments: Irfa said.blogspot.. Dan memang akan nampak kesannya. 2013 Prettywrite said.huhu 28 May 2012 16:41 Tips. Kalau lapar jugak.. Lepas tu baru tengok.rai ni baru tringat perut sendiri pun sama problem. Show All (7) Minum teh hijau dan pastikan minum air yang cukup.Our Life~ 32 minggu Tags: Bengkung.com/2012/05/10-cara-mengempiskan-perut-yang. Makan di Melaka : Asam Pedas Power Puteri Hang Li Po Lagesi Qhaifa TANGKAP ARNAB Sumber : Google Teh hijau jangan ditambah gula.html 2/5 . Kurus. Buncit....... ourkizuna.. Reply aku ada bengkung yg ko sebut tu tah mana dah aku letak. Dalam 2 minggu pertama. makan lah.. Selain dari tu bantu menurunkan kadar kolestrol kalau diambil berterusan dalam masa 12 minggu (menurut kajian) Kalau rasa lapar macam craving nak makan.Cuti Sekolah Bulan March Part 1 :: Liya Qalesya :: Have A Nice Day . Ada orang kata.

kikiki... bengkung salin dulu ada lagi elok je tersimpan tak guna.. m..huwaaaa 28 May 2012 17:12 Cursing Malay : Terus Terang Awkward Agama : Dia Claim Dia Islam Tapi Bila Ditanya Bab Fardhu Ain Dia Suruh Rujuk Ustaz KomenSen BERKEMPENLAH TAPI JANGAN SAMPAI LUPA DIRI....betul ke kak?belum kawin lg dah problem.orang kata tu sebab2 dia yang boleh buat buncit gak tu. From. SAMBAL GORENG JAWA... aiisshh.... Reply geram dgn c-line yg kena potong masa buang cyst dulu.... btw i suka minum teh hijau tapi ni dah lama tak minum sbb asyik kpingin nes/coffee jek. sisdee said. grau ja... akan cuba sedaya upaya agar berjaya.com/2012/05/10-cara-mengempiskan-perut-yang...l. beranak 2 ni alhamdulillah normal..oh tidak! 28 May 2012 18:17 Duniaku Kek Lapis Kukus Cream Cheese Topping Choc Ganache.26/04/2013 Ourkizuna: 10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan elok jugak pakai bengkung kan..!! 28 May 2012 20:17 masam manis EASY MOIST RED VELVET CAKE Izah Muffin Lover Moist Chocolate Cake Blog Mereka FEDO said.... koleksi1001resepi kek yang sedap...... Reply ourkizuna. Reply i dgn girdle tak leh dipisahkan.. cik epal ... Reply 1 tip nak kecil kan perut..COM 28 May 2012 17:27 Dapur Tanpa Sempadan...... tq tq.. tu yg bikin perot ada boncits sikit ni. nice tips. Betul ka?He2. Pakai tali pingang hingga kecutkan perut tapi masih dapat bernafas skit ja.. Nasz Blog Makan PEMBERITAHUAN ...a.dari stat anak pertama. Pencinta Merah The Red Lover The Red Diva iPAD’s keyboard – Logitech HeNRieTTa JoSe said.n said.hurmm.blogspot. Reply Thanks for the share..u. Reply sy tekan laju2 tgk tajuk kak :P risau jd pengantin buncit..YANG TAK JAWA SANGAT. 29 May 2012 08:59 Blog to The Next Level >>> Tidur dalam Keretapi Dari Zurich ke Amsterdam .alahai berat bdn aku :( 29 May 2012 09:37 Kisah wang kertas RM1 dan RM100 Great Teacher Onizuka Contest Terakhir 2012 mummY daniSha said.. yana jenis time makan tu mesti nak selang minum air. Reply laju2 nak baca tengok tajuk. muahaha... Asmara said. 28 May 2012 20:31 BEN ASHAARI Tak nampak pon comel ? Yuyu Zulaikha Liburan di Jakarta.html 3/5 . :D 28 May 2012 17:12 Kancil 8349 Tetap Ada Walaupun Sibuk Macam Macam Ada Johor LuahFikiran.. Reply thanks for the gud info =) 29 May 2012 10:41 baby lydia said... KELAS PENGAJIAN TAFSIR AL QURAN 27 APRIL 2013 & KELAS PENGAJIAN AQIDAH 28 APRIL 2013 Show All MOHD NASER..... Mari Kita NASZ said. Munnafendy said..... Reply bleh cuba ni..

..blogspot. 29 May 2012 11:18 onlajer said. Reply kena usaha keras. 24 November 2012 22:59 hainom OKje said. Reply aku takde masalah perut buncit..takut bile muncit ni...... Reply mnasalah yg sama jugak..... Reply Good tips tp tatau bole displinkn diri x. Reply tapi orang laki pun kena pakai bengkung juga ke 29 May 2012 11:45 SM said. hahaha..murah ajer....hoho. nak pulak kalau jenis kuat makan. Reply waa terbaiklah Kuruskan Badan Dengan Cepat Tanpa Guna Produk! 5 October 2012 12:16 Azura abd rahman said... 18 March 2013 09:29 ourkizuna.. Dlu sy ada bli slimming pants dr avon. alang2 seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan hihihi.skg pn dh rajin bersenam.maybe dok opis lama sgt kot.. Yg mcm getah tebal tuh. ada cara tak tanpa bantuan supplement dan banyak makan? 29 May 2012 12:10 aizamia3 said.nk mjlis nih dh pratis skit2.perut buncit....... Reply Bagus info ni.. byk berpeluh n jap ajer bole slim. Rasa cam lambatttt je nk turun kilo.. Reply tak turun2 pun hehe. 29 May 2012 13:16 Andak said.. 30 May 2012 18:31 Noor Azreen Ben Abon said.26/04/2013 Ourkizuna: 10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan dya pn mngalami pewot muncit lah kak.bolwh cuba la.tq info akk tu iyer.pkai kebaya x cun lh..com/2012/05/10-cara-mengempiskan-perut-yang. Tp rasa2 bln puasa ni bleh kot sambil nyelam minum air..hehe 30 May 2012 02:56 ShimaSalleh said...html 4/5 .saya pon dalam proses nak diet ni.. Nk exercise pakai.huhuhuh 29 May 2012 22:39 Liza Razak said.... tapi berat badan super kurus yang jadi masalah. 29 May 2012 11:17 akuzle ayu said.... Reply tips yang bagus ni... Reply Adehhh betul2 dah beranak dua br la perut ni len mcm sket...

Feel free to copy. but please do it with responsible.rai@gmail.blogspot.com/2012/05/10-cara-mengempiskan-perut-yang. ourkizuna. Simple template.html 5/5 . Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda. boleh tujukan kepada kesoma. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan.com Regards.26/04/2013 Post a Comment Ourkizuna: 10 cara mengempiskan perut yang berkesan dalam masa sebulan Links to this post Create a Link Newer Post Subscribe to: Post Comments (Atom) Home Older Post Follower Tersayang Join this site w ith Google Friend Connect Members (504) More » Already a member? Sign in Disclaimer Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Rai Ourkizuna Ourkizuna Corp. Powered by Blogger.