*ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 1993

Α. Δ. LAKHSMI

*ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – 1995

2

ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 1993
Α. Δ. LAKHSMI

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Α.Δ.. LAKHSMI μας παρουσιάζει αυτήν την νέα εργασία (που
απευθύνεται σε εκείνους τους αδελφούς και τις αδελφές που έχουν
διαλέξει την Γνωστική πορεία) προκειμένου να μας δείξει εκείνα τα
βήματα της εργασίας μας που θα μας βοηθήσουν να υπερνικήσουμε
τα εμπόδια σε εκείνο τον δύσκολο δρόμο που μας περιμένει.
Αυτά τα ευδιάκριτα βήματα σημαίνουν το αποτέλεσμα της
κατανόησης εκείνων των γεγονότων στην ύπαρξή μας, τα οποία
έχουν εφαρμοστεί στην συνείδηση και μέσω αυτής της εφαρμογής
κάποιος θα ήταν σε θέση να ανεβάσει την συνείδησή του και να
ανέλθει σε ένα άλλο επίπεδο . Αυτό το άλλο επίπεδο μας το
παρουσιάζει αυτό το Αξιοσέβαστο Είναι σε αυτήν την εργασία . Το
αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς , δεδομένου ότι καθένας αφιερώνει
τον εαυτό του με ειλικρίνεια για να αρχίζει ή για να προχωρήσει σε
αυτήν την πορεία .
Ο Α.Δ. LAKHSMI μας οδηγεί με το φως του , ο ίδιος ήταν σε θέση να
μας βγάλει από εκείνο το σκοτάδι
με την βεβαιότητα της
πραγματοποίησης εκείνης της αρχής με τις ιδιότητες της ύπαρξης
ενός οδηγού: «ΓΝΩΣΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ
ΘΈΣΗ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ».
Με αυτήν την πτυχή του νου ήταν σε θέση να δώσει σήμα με ένα
διδακτικό τρόπο για την θέση σε εκείνη την πορεία της κάθε πέτρας
που είναι έτοιμη για να σκοντάψουμε πάνω της , που βρίσκεται , έτσι
ώστε να μην πέσουμε στην τρύπα που περιμένει για μας. Έχει
περιγράψει την κάθε παγίδα , τον κάθε εχθρό που θα μπορούσε
ενδεχομένως να θελήσει να μας εκπλήξει και κάθε τραχύ αγκάθι που

3

αναγγέλλει τα αρχικά χαρακτηριστικά καθενός από αυτά τα εμπόδια
με τις αιτίες τους και τις συνέπειές τους.
Είναι αξιοθαύμαστο και ενδιαφέρον το αποτέλεσμα που βρίσκεται
μέσα στις σελίδες αυτής της εργασίας γραμμένο από τον Δάσκαλο
για τους γνωστικούς σπουδαστές , που περπατάνε αυτήν την
πορεία , με κάθε μια από τις ευδιάκριτες δοκιμασίες τους, που
ανήκουν στην μυητική πορεία. Μας παρουσιάζει τις εσωτερικές
διαδικασίες που ο μυημένος βιώνει και τις εκδηλώσεις στο φυσικό
επίπεδο από αυτές τις ίδιες διαδικασίες που βρίσκονται στα
διαφορετικά συνειδητά επίπεδα μέσα σε διαφορετικές δοκιμασίες
που η ίδια η μύηση φέρνει μαζί της. Αυτές απεικονίζονται σε
διανοητικό , συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο σαν
αποτέλεσμα των διαφορετικών γεγονότων, καθώς παρουσιάζονται
στις καθημερινές ζωές μας. Αυτά τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα
απαραίτητα για την αυτογνωσία και την εσωτερική πρόοδο του
ατόμου. Η σκληρή και τραχιά γη το εξυπηρετεί και ενισχύει το πόδι
στην μετακίνησή του πάνω της. Αυτό θεωρείται εξίσου ως μύηση,
είναι μια ώθηση βήμα προς βήμα βαθμιαία στην εξέλιξή του/της.
Ο απλός και λογικός τρόπος της κατανόησης και βιώνοντας τον
πρώιμο κύκλο και τα Μικρά Μυστήρια Μύησης μας δίνονται σαν μια
βαθιά πρόκληση για να σκεφτούμε σχετικά με την ισορροπημένη
εσωτερική εργασία
που θα γίνει με αρμονία και θυσία. Ο Α.Δ.
LAKHSMI σε αυτήν την νέα εργασία, μας παρουσιάζει όλα αυτά και
εμείς ζητάμε να γνωρίζουμε πώς να αξιοποιήσουμε και για να
αξιολογήσουμε όλο το Μεγαλείο των Υπέρ της Αυτοπραγμάτωσης
μέσα σε αυτήν την Μεγάλη Εργασία του Πατέρα.

ALEXIS MEJIAS

4

στην περιοχή PAIVA. την 3η Ιανουαρίου του 1993. Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ 5 . έχουμε καθίσει για να γράψουμε αυτό το μικρό βιβλίο . τόσο σημαντική για τον γνωστικό σπουδαστή. στις 10:00 π. μέσα στο οποίο ελπίζουμε να συμπυκνώσουμε την γνώση που έχουμε σε σχέση με την πολύ Ιερή και υπέροχή πτυχή της Μύησης.Σήμερα.μ.

6 .

περνά από πολλά επιχειρήματα στην ζωή. επειδή θέλουμε να κατέχουμε τους εαυτούς μας.ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η λέξη Μύηση καθορίζει την αρχή ενός ταξιδιού μέσω της ζωής. δεδομένου ότι ο σπουδαστής δεν θα μάθαινε το καλύτερο των θεμάτων που πρέπει να μάθει. σπουδάζει. Το πρόσωπο που επιδιώκει να είναι «Μυημένος» μέσω των Χριστικών Μυστηρίων πρέπει να προετοιμάζει τον εαυτό του συναισθηματικά. Ο καθένας ξεκινά ένα ταξίδι. έτσι ώστε να μην αιφνιδιαστούμε ποτέ. αν θέλουμε να αποφύγουμε εκείνους τους ανθρώπους ή εκείνα τα γεγονότα στις ζωές μας που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ανήσυχοι και που θα μας δείξουν μέσω των αντιδράσεών μας τι είμαστε πραγματικά. Ο μυημένος δεν πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει την επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και εκείνα τα γεγονότα στη ζωή . Όλο αυτό αποτελεί μέρος της εργασίας που χρειαζόμαστε να κάνουμε προκειμένου να ενωθούμε με το εσωτερικό μας «Είναι». έτσι ώστε να μην μας κάνουν να αφήσουμε εκείνη την συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε σαν άνθρωποι που επιδιώκουμε την ανώτερη γνώση. τους μυημένους. ψυχολογικά και φυσικά κάθε μέρα για την συνάντηση με τον εξωτερικό κόσμο. εσωτερικό και έχει να κάνει με κάτι το οποίο το έχουμε επιλέξει. αλλά η Μύηση στην οποία αναφερόμαστε είναι ένα Δράμα αποκλειστικά πνευματικό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι και τα γεγονότα που μας περιβάλλουν. άμεσα ή έμμεσα. θέλουμε ειλικρινά την «Αυτοπραγμάτωση». Αυτοί οι άνθρωποι και αυτά τα γεγονότα κάνουν την λεγεώνα μας να εκδηλωθεί . θέλουμε να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και να ξυπνήσουμε. όπου χρησιμοποιώντας τις λέξεις εκείνων των μεγάλων σοφών. θα βρούμε τις εκατοντάδες των πράξεων χιλιάδων ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μάθουμε αν στην πραγματικότητα. Βγαίνουν στο φως . Αυτό είναι που συμβαίνει σε μας. ξεκινά μια επιχείρηση. επειδή όλα από αυτά. αποτελούν μέρος του δράματός μας και κανένας μαθητής που είναι σοβαρός σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή γυμνάσιο θα ήθελε να διακόψει την τάξη των καλύτερων δασκάλων . έτσι ώστε να μπορούμε να ξέρουμε 7 .

να σας δώσει μόνο εκείνα τα είδη των εύκολων πραγμάτων στην πορεία σας. Τη δέχομαι. Πρέπει να διαμαρτυρηθώ γιατί δεν άρχισα αυτές τις μελέτες για να γίνω χαζός αλλά για να ξυπνήσω». η αρχή ενός δρόμου. μπορείτε να δείτε γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι που να θέλουν πραγματικά να είναι μυημένοι στα Χριστικά Μυστήρια. ότι είναι αναπόφευκτα για την εργασία μας. λένε: «Μου αρέσει η Μύηση. Όπου ο μυημένος δεν περιβάλλεται από όλους τους φίλους του αλλά από τους εχθρούς του που τον χτυπούν και τον ραπίζουν. όπου πρόκειται να βρούμε πολλά εμπόδια. από εκείνο το βήμα. Υπάρχουν πράγματα που θα επιθυμούσαμε να υποδείξουμε στην ζωή ενός γνωστικού μαθητή και αυτό είναι ένα από αυτά: Όταν αρχίζουμε αυτές τις μελέτες. αυτό το πρόσωπο θέλει να αποδεχτεί μόνο τα απαλά. αλλά αυτό το πρόσωπο αναμιγνύεται στη ζωή μου και δεν το δέχομαι αυτό. Το πρόσωπο θέλει να αποφασίσει σύμφωνα με την κρίση του και δέχεται ή απορρίπτει οτιδήποτε αυτός/αυτή αποφασίζει. Εκείνοι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που 8 . Με άλλα λόγια. όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε και όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αποτελούν μέρος της Μύησης μας και θα μπορούσαμε να πούμε. Όταν κάτι συμβαίνει σε μερικούς από τους αδελφούς και αδελφές. Η Μύηση στο Χριστικό Δράμα καλείται: « Ο δρόμος του Γολγοθά». Η Μύηση είναι όπως έχουμε πει.ποιοι είναι. έτσι πρέπει να υπερασπίσω τον εαυτό μου. αγαπητοί αδελφοί και αδελφές. Μην περιμένετε από τον Θεό. εύκολα μικρά πράγματα που έρχονται μπροστά του επίσης από πραγματικά καλούς ανθρώπους. πρέπει να δεχτούμε και επομένως να κατανοήσουμε πως από εκείνη την στιγμή. Εκείνα τα πράγματα που δεν προξενούν πόνο. Πρέπει να επιτεθώ. Επομένως. πρέπει να τους κατανοήσουμε και με την βοήθεια της Θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνι να τους αποβάλλουμε. Κατόπιν. ή κάποιος κάνει κάτι σε αυτούς. Αυτό το γεγονός δεν είναι μέρος της μύησης μου. Μετά από αυτό. δεν βλέπουν αυτά τα πράγματα σαν μέρος της εργασίας τους. με πολλά προβλήματα επειδή αντανακλούν αυτά που έχουμε μέσα μας.

επειδή οι ανίδεοι του βάζουν μια κορώνα από αγκάθια στο κεφάλι και ο Θεός τον τιμά και τον κάνει πραγματικό βασιλιά.δυσφημούν και βασανίζουν και βλέποντας πως δεν διαμαρτύρεται και δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του. Θυμηθείτε αυτό: «Σε αυτόν που χτυπά. της Θεϊκής Μητέρας μας και του Χριστού. έπειτα ο Θεός σας ζητά να αναγεννηθείτε προκειμένου να σας σώσει. Να θυσιάσετε τον εαυτό σας για τους άλλους». Μιλάμε σε εκείνους που μπορούν να το καταλάβουν αυτό. LAKHSMI 9 . Τίποτα δεν θα σας δοθεί σαν δώρο. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε όλες εκείνες τις καταστάσεις ακόμα και αν είναι πραγματικά σκληρές . Είστε πρόθυμοι να κάνετε την εργασία σας. αλλά θυμηθείτε: «Όλα έχουν ένα κόστος. Θέλετε να μετατραπείτε σε ένα αυθεντικό άνδρα ή σε μία αυθεντική γυναίκα. τον στέφουν. Να γίνετε ο βασιλιάς του εαυτού σας. Ζητάτε από τον Θεό να σας σώσει και να σας συγχωρέσει πραγματικά.Δ. ικετεύοντας την βοήθεια του εσωτερικού Πατέρα μας. Είστε πρόθυμοι να πεθάνετε για τον κόσμο και να ξαναφτιάξετε την πνευματική σας ζωή. θα του ανοίξει και σε αυτόν που ζητά θα του δώσει». Καλά. Α. Την Μύηση την ζητάμε επίσης μπροστά στο βωμό. Πρέπει να πληρώσετε για όλα. Αυτό καταδεικνύει ότι είναι ο αυθεντικός βασιλιάς. Να πεθάνετε μέσα σας. Το Δράμα της Μύησης σας δίνει την ευκαιρία να κατακτήσετε τον εαυτό σας. Γεμάτοι από πίστη και θάρρος.

Εκείνος ο Άγγελος είναι αυτός που φρουρεί την πύλη των Μυστηρίων. Πολύ άσχημο και με μία διαβολική πτυχή. ο Θεός έβαλε ένα άγγελο στην πόρτα με ένα πύρινο ξίφος στροβιλίζοντας το γύρω έτσι ώστε αυτό θα εμπόδιζε την επιστροφή και την είσοδο σε εκείνον τον παράδεισο.Η ΥΠΑΚΟΗ και ----. Εκείνος ο άγγελος δεν είναι άλλος από τον Λούσιφερ.Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ . πρόκειται να βρει αυτόν τον φοβερό και απτόητο άγγελο με τρεις μορφές: ΠΡΩΤΟΝ: Πρόσωπο με πρόσωπο. Το πρόσωπο που προσπαθεί να εισέλθει εκεί.ΚΕΦΑΛΑΙΟ I Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΦΛΙΟΥ Ο φύλακας του κατωφλιού είναι ο Χριστός-Λούσιφερ.Η ΘΕΛΗΣΗ ----. Είναι απαραίτητο για τον γνωστικό μαθητή να κατανοήσει μερικές από τις βιβλικές μεταβάσεις που συσχετίζονται πολύ με την μύηση ή καλύτερα θα λέγαμε. Ο Χριστός-Λούσιφερ είναι ο Μύστης μας. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το αγνό και θεϊκό πλάσμα μεταμφιέζεται με το κακό μας προκειμένου να μας βοηθήσει σε αυτό το σημείο έτσι ώστε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας. Έχει την όψη ενός ζώου με κέρατα και μια αντιπροσώπευση ανάλογη των διαφορετικών χαρακτηριστικών της Λεγεώνας μας. Λέγεται πως όταν ο Αδάμ και Εύα εκδιώχθηκαν από την Εδέμ. Ο δικός μας δράκος τον οποίο πρέπει να τον κατακτήσουμε με τις τρεις ψυχολογικές αρχές οι οποίες είναι: ----. Αντιπροσωπεύει τις αμαρτίες μας. με εκείνους τους αγώνες και τις μάχες που πρέπει να παλέψουμε προκειμένου να επιστρέψουμε σε εκείνον τον παράδεισο από τον οποίο εκδιωχθήκαμε για την παραβίαση του Νόμου. 10 .

δεν αποδέχεται την πραγματικότητα της ασχήμιας του και της υποδιαστατικής πτυχής δείχνοντας σε αυτό το πρόσωπο αυτό που πραγματικά είναι. Κανένας. ότι δεν θα είναι σε θέση να αντέξει άλλο. SAMAEL λέει πως οι δειλοί. ο γενναίος. Χρησιμοποιούν υπερβολικά την 11 . Αυτός/αυτή δεν ξέρει τι να κάνει. ειλικρινά.Είναι λογικό που μας επιτίθεται. Ο Α. Το πρόσωπο που τρέχει μακριά από το δράμα της ζωής ποτέ δεν θα απελευθερωθεί. Αυτό είναι επειδή όπως έχουμε πει. Αυτό καλείται ο Φύλακας του Κατωφλιού που προσπαθεί να μας μυήσει στα Χριστικά Μυστήρια. τίποτα δεν θα συμβεί σε αυτό το πρόσωπο και αυτός/αυτή θα βγουν νικητές. Η δεύτερη συνάντηση με τον Φύλακα του Κατωφλιού γίνεται στον τομέα της σεξουαλικής μας ζωής. Κατόπιν. βγαίνει νικητής και κατακτά αυτές τις στιγμές. Όλα μπαίνουν στο νου. τρέχουν μακριά τρομοκρατημένοι όταν κοιτάζουν προς αυτήν την τρομακτική πτυχή. Μοιάζει ότι ο μυημένος θα ενδώσει. Αυτός ο χαρακτήρας επιδιώκει έξυπνα να μας κάνει να πέσουμε στις δοκιμασίες που έχουν να κάνουν με την σεξουαλική μας ζωή. αφόρητες δυνάμεις ή διαβάλλοντας εκείνο που το πρόσωπο αρχίζει να σκέφτεται. με τα εγώ μας και για αυτό επιτιθόμαστε. θα μας σώσουν. στραφούμε στον Χριστό ή στην Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνι.Δ. Μας προκαλεί με φοβερές εμπαθείς αντιδράσεις. η Τρίτη περίοδος με τον Φύλακα του Κατωφλιού γίνεται στο Νου. Όλοι πρέπει να το αντιμετωπίσουν με γενναιότητα και θέληση. Ο δυνατός. Επίσης. Είναι πολύ φυσιολογικό για οποιοδήποτε πρόσωπο να αντιδράσει βίαια όταν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το γεγονός . οι αδύναμοι. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο άγγελος είναι κακός αλλά επειδή έχει μεταμφιεστεί εκείνη την στιγμή με τους κακούς τρόπους μας. Αν εκείνη την στιγμή το πρόσωπο γεμίσει με θάρρος και καλέσει τον εσωτερικό του Χριστό και την Θεϊκή του Μητέρα Κουνταλίνι. όλα τα γεγονότα της ύπαρξής μας έχουν στενή σχέση με όλους εκείνους τους χαρακτήρες από την άβυσσο που επιδιώκουν την υποδούλωσή μας. αυτό δείχνει ότι αν εμείς στις χειρότερες στιγμές στις ζωές μας.

Είναι εδώ και θα δώσει την υπέροχη σοφία που αυτός . Πολλοί μαθητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθούν από αυτές τις μελέτες και λένε: «Πριν αρχίσω τις γνωστικές μελέτες. ήρεμος. ήταν σε θέση να εξαγάγει από την φύση και τον κόσμο. Άρχισα να έχω προβλήματα στο σπίτι. Από τότε που ήρθα εδώ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ-ΛΟΥΣΙΦΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΣ ΜΑΣ! 12 . έτσι ώστε να αποσυνθέσουμε το εγώ. ήμουν πολύ ευτυχισμένος. μέσω των χιλιετιών. όλα έγιναν αρνητικά στη ζωή μου. Κάποιος βρίσκεται μπροστά σε ένα τοίχο και δεν βλέπει πώς να νικήσει ένα τέτοιο τέρας. στην εργασία στην επιχείρηση μου». Κατόπιν . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Απομακρύνονται από τις γνωστικές μελέτες. Ο Φύλακας του κατωφλιού είναι ο Χριστός-Λούσιφερ.ανθρώπινη λογική και αυτός/αυτή καταλήγουν στο συμπέρασμα πως εξαπατούνται. ο Αγαθός Δαίμονας που αναζητά ανυπόμονα να γίνει η εργασία μέσα μας και θέλει να έχουμε σιδερένια θέληση. Δεν είχα προβλήματα. θα είναι σε θέση να βγάλει εκείνη την ασχήμια που φοράει και να δούμε την όμορφη μορφή του. δείχνοντας με αυτό πως είναι αδύναμοι και δειλοί όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους εαυτούς τους.

επειδή όλα όσα συμβαίνουν στον εσωτερικό κόσμο όσον αφορά τις δοκιμασίες έχουν τον αντίκτυπό τους εδώ στο φυσικό μέρος. SAMAEL στο βιβλίο του «Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ» μας λέει ότι οι δοκιμασίες εμφανίζονται στους εσωτερικούς κόσμους. Ο μυημένος πρέπει να περάσει από πολύ δύσκολα στάδια. Το στοιχείο Γη σχετίζεται σε αυτήν την περίπτωση με τα χρήματα και με όλα τα είδη περιουσιών. όπου βλέπει πως όλα καταρρέουν. Το πρόσωπο που βγαίνει νικητής από αυτήν την δοκιμασία. Το πρόσωπο που παραμένει γαλήνιο στρέφεται στην θεϊκή του Μητέρα Κουνταλίνι. 13 . . Ο Α. SAMAEL μας λέει: ότι το φυσικό σώμα αντιστοιχεί στο στοιχείο Γη. για την αγάπη για την εργασία. Το πρόσωπο που μυείται δοκιμάζεται από την ίδια την φύση. Λένε στον καθένα για την τραγωδία τους. . στον εσωτερικό του Χριστό και περιμένει έως ότου να περάσει αυτή η σύγχυση.Δ. Κάποιος που ίσως πρόκειται να είναι χωρίς οποιαδήποτε εργασία να του κοπεί το εισόδημα ή το κέρδος από την επιχείρησή του . Αυτό βοηθά να μικρύνει η περίοδος των βασάνων και της σύγχυσης. Μερικοί αδελφοί και αδελφές προσπαθούν να το αποφύγουν αυτό με κάθε πιθανό τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος που δοκιμαζόμαστε από αυτό το στοιχείο. Συμβουλεύουμε τον γνωστικό σπουδαστή να μελετήσει αυτήν την πτυχή με τον ίδιο τρόπο που ο Δάσκαλος διδάσκει στο βιβλίο του.ΚΕΦΑΛΑΙΟ II Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο μυημένος πρέπει να είναι πρόθυμος να δώσει πίσω στο διάβολο ότι του έχει δώσει και να ζήσει με ότι ο ΘΕΟΣ του δίνει. Κάποιος πρέπει να είναι πρόθυμος να αναστηθεί μέσα από τις στάχτες του για την αγάπη του Θεού. Δεν έχουν καθόλου πίστη και σκέφτονται για την ένδεια και για το τι θα πει ο κόσμος.Δ. γίνεται βασιλιάς αυτού του στοιχείου που κατακτά. O A. Θα μιλήσουμε εδώ για το πώς αυτή η δοκιμασία φανερώνεται στο φυσικό επίπεδο.

Έτσι είναι η ΜΥΗΣΗ στα Χριστικά Μυστήρια. .Ο μυημένος πρέπει να είναι πρόθυμος να επιστρέψει όλα όσα ο διάβολος του έχει δώσει και να ικανοποιείται με αυτά που του δίνει ο Θεός . 14 . .

από όπου σε κάποιους άλλους καιρούς. Τα νερά του εξαγριωμένα επιδιώκουν να ξεχειλίσουν τα όριά τους και το άτομο δεν έχει καμία δύναμη . όπως σε άλλες δοκιμασίες. αισθάνεται εξουδετερωμένος… Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΩΜΑ. Εδώ δέχεται μια επίθεση από την φοβερή λαγνεία και την ανυπομονησία. Επίσης.ΚΕΦΑΛΑΙΟ III Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Το εξαγριωμένο νερό επιδιώκει να τρέξει πέρα από την κοίτη του ποταμού και το πρόσωπο δεν έχει καμία δύναμη. Το στοιχείο Νερό δοκιμάζει το πρόσωπο. Ο μυημένος πρέπει να εξεταστεί στην δοκιμασία του νερού. Αν το άτομο παραμείνει πιστό και σταθερό. εκδιώχθηκε. κάποιος λέει: «Πριν αρχίσω την γνωστική μελέτη. 15 . ποτέ δεν είχα αυτά τα προβλήματα» . υπερνικά και κατακτά αυτό το στοιχείο κάνοντας αυτόν/αυτήν Βασιλιά αυτού του στοιχείου και πετυχαίνει να εισέλθει στο βασίλειο εκείνου του παραδείσου.αισθάνεται εξουδετερωμένος. ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ Όλοι ξέρουμε πως το ζωτικό σώμα είναι το θεμέλιο του φυσικού σώματος και όπως το όνομά του υπονοεί. είναι το όχημα που σταθεροποιεί την ζωή στο φυσικό επίπεδο.

Το θλιβερό μέρος αυτού είναι ότι ο μυημένος ακόμα δεν σκέφτεται ούτε από μακριά πως αυτά είναι δοκιμασίες και αν δεν συλλογιστεί σε αυτό δεν θα το κατανοήσει. Προκειμένου να μας καθοριστεί λίγο η πορεία.Δ. Όπως έχουμε ήδη πει. Αυτά τα μυστήρια πρέπει να γίνουν κατανοητά αν στα αλήθεια είμαστε πρόθυμοι να βγούμε νικητές από αυτές τις δοκιμασίες. Το στοιχείο Αέρας τον δοκιμάζει. SAMAEL μας λέει: «Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ . Θα ήθελε να μην έχει αυτό το πρόβλημα αλλά είναι αναπόφευκτο. 16 . αγαπητέ αναγνώστη και εσωτεριστή. θα μιλήσουμε για το πώς είναι ο αντίκτυπός της εδώ στον φυσικό κόσμο. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ». Θυμηθείτε. συλλογισμών . SAMAEL. ότι ο νους είναι φωτιά και οι σκέψεις είναι αέρας.Δ. Και ο αέρας φουντώνει την φωτιά. μέσω διαδοχικών σκέψεων . μιλά για το πώς αυτή η δοκιμασία εμφανίζεται εσωτερικά. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ». αμφιβολιών και απελπισίας. Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ. είναι να μην σκέπτεσαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκει διέξοδο.ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ O νους είναι φωτιά και οι σκέψεις μας είναι αέρας. Αυτό του φέρνει περισσότερη σύγχυση. Ο μυημένος δέχεται τρομερή επίθεση από αυτό το στοιχείο. Αυτό επεξηγεί σε μας όλο και περισσότερο τι ο Α. Ο αέρας φουντώνει την φωτιά… Ο καλύτερος τρόπος να σκεφτείς. ο Α. «Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.

διατάξτε τον κατά αυτόν τον τρόπο: «Γήινε νου. 17 .Κάποιος λέει: «Αλλά αυτό είναι αδύνατο. εγώ είμαι ο Κύριος σου και εσύ θα με υπακούσεις». Θυμήσου. Όταν ο νους σας επιτίθεται. Και τους λέμε πως αν δεν ήταν δυνατόν. Αγαπητέ αναγνώστη: «Υπερνικήστε το στοιχείο αέρα μέσα σας και θα είστε ο βασιλιάς αυτού του στοιχείου». σε διατάζω να απομακρυνθείς από εμένα ΄ μην με ταράζεις. δεν μπορώ να το κάνω». τότε η απελευθέρωσή μας δεν θα ήταν ποτέ δυνατή .

χαλαρός. Θυμηθείτε . Αντίθετα θα υποδουλώσουμε και θα ενδώσουμε σε αυτό το στοιχείο μετατρέποντας αυτό το πρόσωπο σε κάποιον που είναι σχεδόν ανεπιθύμητος από την οικογένεια και από την παρέα. Αυτός που είναι ικανός σε αυτήν την πορεία να υπερνικήσει τις ωθήσεις ου θυμού του. Να γιατί στο ανώτερο μέρος του σταυρού πάνω από το κεφάλι του Χριστού εμφανίζεται το «INRI» και ο Α. ήρεμος. Αν έχετε θυμό. Οι δοκιμασίες της φωτιάς σχετίζονται με το διανοητικό σώμα και είναι πραγματικά φοβερές. Θα σας γεμίσουν με αλτρουισμό και προπάντων δεν θα κρατάτε μέσα 18 . μην σκέφτεστε. Σε αυτήν την εργασία να μην αναμείξετε τον αέρα με την φωτιά. αγαπητέ αναγνώστη. μην σκέφτεστε… Εάν πρέπει να σκεφτείτε κάτι. προσπαθήστε να το κάνετε όταν θα είστε σε ειρήνη. προκειμένου να υπερνικήσει και να κατακτήσει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει: «Η ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΙΑΡΚΩΣ» . έχουμε μόνο μία προσφυγή: Κατανόηση και Θέληση. ούτε την φωτιά με τον αέρα. ούτε να κατηγορήσει κανέναν θα βγει νικητής σε αυτήν την μάχη με την κατανόηση και την αγάπη του και αυτό το πρόσωπο θα γίνει ο βασιλιάς αυτού του στοιχείου. προσπαθήστε να το κάνετε όταν είστε ήρεμοι και εν ειρήνη… Το στοιχείο Φωτιά συγκριτικά με τα άλλα στοιχεία στη φύση είναι ο βασιλιάς. Αν πρέπει να σκεφτείτε για κάτι. ότι προκειμένου να βγούμε νικητές όταν δοκιμαζόμαστε από το στοιχείο φωτιά.Δ. επειδή αυτά τα στοιχεία μαζί αντιδρούν. του μίσους και να μην πολεμήσει ενάντια σε κανέναν.ΚΕΦΑΛΑΙΟ V Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Εάν είστε θυμωμένος. Δεν μπορεί να καταλάβει και δεν έχει την θέληση για να εξουσιάσει. γίνεται αφόρητο για αυτόν και αντιδρά στα πάντα και μπροστά σε όλα τα γεγονότα. Όταν το πρόσωπο υποβάλλεται σε αυτές τις δοκιμασίες. SAMAEL το αποκρυπτογραφεί κατά αυτόν τον τρόπο: «IGNIS NATURA RENOVATUR INTEGRAM». Κατά αυτόν τον τρόπο οι σκέψεις σας θα είναι θετικές .

ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ .σας καμία αρνητική εσωτερική κατάσταση προερχόμενη από τα στοιχεία που σας δοκιμάζουν. 19 .

Λαμβάνεται εσωτερικά. Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να γίνει μυημένος. αν αυτό το πρόσωπο δεν έχει κατανόηση αυτού που κάνει και δεν έχει την θέληση για να το κάνει. Αυτό σημαίνει. σωστό τρόπο συναισθημάτων. αγαπητέ αναγνώστη. Πρέπει να έχει ένα σωστό τρόπο να κερδίζει την διαβίωσή του και αυτοί είναι μεταξύ άλλων οι ουσιαστικοί όροι προκειμένου να είναι ένας μυημένος. έχουμε μιλήσει για τις βασικές. Αυτές οι Μυήσεις στα Μικρά Μυστήρια βαθμολογούνται σύμφωνα με την προσπάθεια και την σαφήνεια που έχουμε στην κατανόησή μας και στην πρακτική της διδασκαλίας. η ΜΥΗΣΗ λαμβάνεται εσωτερικά. σωστό τρόπο συμπεριφοράς. αν αυτό το πρόσωπο δεν σπάσει τα δεσμά που έχει με άλλες διδασκαλίες ή άλλα δόγματα που είναι ανταγωνιστικά στη Διδασκαλία του Χριστού. θεμελιώδεις δοκιμασίες που κάποιος χρειάζεται. αγαπητέ αναγνώστη. Σε αυτόν τον δοκιμαστικό κύκλο ο μυημένος εξετάζεται στις ικανότητες πειθαρχίας του/της.τι αισθανόμαστε Όπως μπορείτε να δείτε. πως αντιστοιχεί στον «ΕΣΩΤΕΡΟ».τι κάνουμε -. Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να γίνει μυημένος . στα άλλα κεφάλαια.ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΟΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Προκειμένου να περάσουμε επιτυχώς μια μύηση χρειαζόμαστε οι πράξεις μας στις ζωές μας να είναι ίσες με: -.τι σκεφτόμαστε -. Είναι επίσης απαραίτητο να κατανοήσουμε πως στην 20 . σωστή προσπάθεια. προκειμένου να εισέλθει στις Μυήσεις των Μικρών Μυστηρίων. Θυμηθείτε. σωστό τρόπο σκέψης . Το πρόσωπο πρέπει να έχει τον σωστό τρόπο. της υπακοής και της θέλησης σε σχέση με το σώμα του Δόγματος. Να γιατί αυτές οι μυήσεις των Μικρών Μυστηρίων καλούνται επίσης «Ο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» προκειμένου να εισέλθουμε στην υψηλότερη Μύηση.

Ο συναισθηματικός εγκέφαλος Αντιστοιχεί στο Άγιο Πνεύμα. ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΙΩΜΕΝΗ ΕΝΤΟΝΑ. Θα μπορούσε ένα πρόσωπο να βαθμολογηθεί καλά στις πράξεις του. λέει ο Α.Δ. Κάθε ένας από αυτούς τους εγκεφάλους έχει τους νόμους του και αντιστοιχεί στην ΘΕΪΚΗ ΤΡΙΑΔΑ. Η Μύηση. αλλά όχι στις σκέψεις του. το πρόσωπο να ζει αυτήν την διαδικασία χωρίς να το γνωρίζει. Επίσης.φυσική δομή μας και εσωτερικά έχουμε ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ. κάθε βήμα που κάνει αντιστοιχεί σε αυτό που ξαναχτίζει σε ένα φυσικό. Θα μπορούσε ένα πρόσωπο να βαθμολογηθεί καλά στις σκέψεις του και στα συναισθήματά του αλλά όχι στην συμπεριφορά του. Ο κινητικός εγκέφαλος αντιστοιχεί στον Υιό. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο γνωστικός μαθητής κατανοεί πως από την ίδια στιγμή που ξεκινά τις γνωστικές μελέτες. Σαμαέλ. Για να περάσουμε επιτυχώς μια μύηση πρέπει να ρυθμίσουμε τις πράξεις μας στις ζωές μας σε τρεις όρους: --Τι σκεφτόμαστε. ηθικό και εσωτερικό επίπεδο. Ο διανοητικός εγκέφαλος αντιστοιχεί στον Πατέρα . Άλλοι μπορεί να βαθμολογηθούν καλά στις πράξεις τους και στις σκέψεις τους αλλά όχι στα συναισθήματά τους. αγαπητέ αναγνώστη και εσωτεριστή είστε αρκετά ευφυής για να κατανοήσετε τι σας λέμε εδώ. στα συναισθήματά του. 21 . ούτε στις πράξεις του. Πιστεύω ότι εσείς. --Τι κάνουμε και --Τι αισθανόμαστε . Η Θεϊκή Τριάδα πρέπει να αντιπροσωπευθεί σε αυτήν την εργασία σε ίσα μέρη προκειμένου να βαθμολογηθούμε καλά σε οποιαδήποτε από τις μυητικές διαδικασίες. είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε αυτό με τις πολύ σπάνιες εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο δοκιμαστικός κύκλος είναι αυτός που καθορίζει αν το άτομο είναι ικανό για να εισέλθει σε ένα άλλο επίπεδο της εργασίας.

Τα αποτελέσματα είναι: Αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν την εργασία τους. είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε πως στην Πέμπτη Μύηση των Μικρών Μυστηρίων. Όπως έχουμε πει ήδη . Στην Ένατη Μύηση των Μικρών Μυστηρίων το πρόσωπο δηλώνεται ως Δάσκαλος στα Μικρά Μυστήρια. ο μυημένος περνά από καταστάσεις όπου πρέπει να αναπτύξει το μέγιστο της υπομονής και της κατανόησης γιατί διαφορετικά θα σταματήσει την πορεία του. αυτά τα βήματα παραμένουν χαραγμένα στην συνείδησή του. Και δεν επιδιώκουν την συνειδητή προσπάθεια του απόκρυφου θανάτου. Σε αυτό το κεφάλαιο επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την αναγκαιότητα να γίνει η εργασία με ισορροπία: η Μύηση συσχετίζεται από κοινού με τον απόκρυφο θάνατο και με το ξύπνημα της συνείδησης. δεδομένου ότι μπορεί να προκύψει η περίπτωση ότι μπορεί να υπάρξουν μερικοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τις μυήσεις αλλά όχι να ασκήσουν την συνείδησή τους. Αν το πρόσωπο δεν είναι παντρεμένο. στον μυημένο δίνεται ένα συμβολικό ξίφος και αυτός ονομάζεται: Ιεροφάντης στα Μικρά Μυστήρια. προκειμένου να ξυπνήσουν. Το πρόσωπο ζει όλη την πορεία του αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις συνειδητοποιεί ποια μύηση των Μικρών Μυστηρίων περνά. Φυσικά. κατόπιν αναμένει τον χρόνο που θα έχει ένα σύντροφο για να αρχίσει τον σχηματισμό των ανώτερων υπαρξιακών σωμάτων του Είναι.Κατά την διάρκεια αυτού του Δοκιμαστικού Κύκλου το πρόσωπο περνά από τις εννέα μυήσεις των Μικρών Μυστηρίων. Στην Όγδοη Μύηση των Μικρών Μυστηρίων. 22 .

Ίσως να μιλάτε για αυτό που θα μπορούσατε να έχετε κάνει και δεν το κάνατε. Αγαπητέ αναγνώστη. στην εσωτερική Χριστική εργασία κάθε πρόσωπο πρέπει να ξέρει να ελέγχει τον εαυτό του. Θα είστε έπειτα ένας ακόμα στο πλήθος. να κάνει την κατώτερη φύση του να τον υπακούσει. Καθετί το αντίθετο σημαίνει ότι θα υποδουλωθείτε από αυτήν την κατώτερη φύση. 23 .Στον δοκιμαστικό κύκλο μια σειρά από γεγονότα εμφανίζονται σε αυτό το πρόσωπο που έχουν μια στενή σχέση με όλες τις διαδικασίες στην αυτοπραγμάτωσή του. να ξέρει να κατευθύνει τον εαυτό του και προ πάντων.

αγαπητέ αδελφέ. αυτού που ο Αβατάρα της εποχής του Υδροχόου έχει πει και σε αυτό που έχουμε βρει σε αυτήν την πορεία της εργασίας μας ΄ θα μπορούσαμε να πούμε για να φρεσκάρουμε τις μνήμες αυτού που ο Χριστός είπε: «Αυτός που επιθυμεί να με ακολουθήσει. Ο Δάσκαλος SAMAEL AUN WEOR. να σηκώσει τον σταυρό του και να με ακολουθήσει». έχει αναπτύξει έναν τεράστιο μηχανισμό. αυτή η πόρτα ανοίγει ως δια μαγείας. ήμουν σε θέση να πειραματιστώ. Με την θαυμάσια δύναμη της θυσίας. στον πνευματικό δρόμο μας. η ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή εξαιτίας του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και βρίσκονται οι άνθρωποι. ο Αβατάρα της εποχής του Υδροχόου μας είχε πει ότι είναι απαραίτητο: «Να πεθάνουμε. Σε αυτήν την πορεία που έχω κάνει. Για αυτό θέλω να δώσω έμφαση σε αυτά τα κεφάλαια σχετικά με την επιβεβαίωση αυτού που ο Χριστός είπε. που ο καθένας ζει σύμφωνα με μια υλική λογική.ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Η θυσία για την ευημερία των άλλων εξυψώνει και ενισχύει τις αξίες της καρδιάς. Αφετέρου ο Δάσκαλος SAMAEL λέει : «Κάνετε καλές πράξεις για να πληρώσετε τα χρέη σας». 24 . Αυτό δεν είναι σε συμφωνία υπό οποιαδήποτε έννοια της λέξης με την εσωτερική Χριστική εργασία. Οι Αξιοσέβαστοι Δάσκαλοι μας έχουν δείξει μέσα από τις ζωές τους την μεγάλη θυσία που έχουν κάνει. να αρνηθεί τον εαυτό του. ότι θα βρούμε πάντα μια πόρτα κλειστή μπροστά μας. διαμορφώνει εκείνη την ευγένεια στην εργασία του προσώπου και αυτό ανυψώνει το πνεύμα… Όπως μπορείτε να δείτε. να γεννηθούμε και να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας για την ανθρωπότητα». περίπου όπως γράφουμε.

είναι ένα πρόσωπο που περπατά στον οριζόντιο δρόμο. επιθυμούν να φέρουν τον σταυρό της Χριστικοποίησης. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μια προσπάθεια που γίνεται άσχημα΄ εργασία που δεν έχει κατανοηθεί και αδύνατον να ακολουθήσεις μέσω αυτής. σας λέμε . Αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για τις διδασκαλίες του Χριστού και για την Μύηση και αγαπούν το να μιλούν για αυτό αλλά όπως 25 . Επομένως. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η εργασία γίνεται άσχημα γιατί αυτός που δεν απαρνιέται τον εαυτό του. εραστής της σοφίας που επιθυμεί να επιστρέψει στο πραγματικό Είναι. πρέπει να απαρνηθεί τον εαυτό του. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποτύχει και αποτυγχάνουν στην πρόθεση επειδή αυτός που δεν απαρνιέται τον εαυτό του. Είναι έντρομοι σε αυτό που θα ειπωθεί για αυτούς. δεδομένου ότι είναι η ιερή πύλη μέσω της οποίας καθένας που επιθυμεί την ειρήνη και την σοφία πρέπει να περάσει. Ξέρουμε πολλούς αδελφούς και αδελφές στην πορεία που έχουν επιθυμήσει την αυτοπραγμάτωσή τους αλλά έχουν φοβηθεί από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σπάσει όλα τα δεσμά και ότι δεσμευτικό έχει αυτός ο κόσμος που εμποδίζει το πρόσωπο για να αρχίσει εκείνο το ταξίδι στην κάθετη πορεία. δεν μπορεί να αρχίσει το ταξίδι στην κάθετη πορεία. όπως ακριβώς ο Χριστός το δίδαξε. Εν τούτοις. πως η θυσία ευλογείται και εγκωμιάζεται για πάντα. Η περίπτωση έχει φανεί πολλές φορές όπου οι άνθρωποι έχουν θελήσει να σηκώσουν τον σταυρό και να ακολουθήσουν τον Χριστό αλλά έχουν ξεχάσει να απαρνηθούν τους εαυτούς τους.Η θυσία για την ευημερία των άλλων εξυψώνει και ενισχύει τις αξίες της καρδιάς. Είναι φοβισμένοι από την ήττα που πρέπει να πάρουν λόγω των περιστάσεων που τους παρουσιάζονται στην ζωή. διαμορφώνει εκείνη την ευγένεια στην εργασία του προσώπου και αυτό ανυψώνει το πνεύμα. αγαπητέ αδελφέ και αναγνώστη. Καθένας που είναι σοβαρός και υπεύθυνος. αλλά αυτή είναι η εργασία του προσώπου που περπατά την κάθετη πορεία. Είναι τρομαγμένοι στο να υπάρξουν χωρίς χρήματα.

αγαπητά γνωστικά αδέλφια. Μελετήστε τα διαφορετικά επίπεδα της ανθρώπινης ζωής. Θυμηθείτε: «Τίποτα δεν δίνεται ως δώρο΄ καθετί έχει μία τιμή και μία πολύ υψηλή τιμή». στους τίτλους σας ή στην κοινωνική σας θέση. Μελετήστε. στα διπλώματά σας. είναι γεμάτοι από φόβο δεδομένου ότι η Μύηση έχει μεγάλες απαιτήσεις. Θυμηθείτε πως ο Κύριος είπε: «Κάποιος δεν μπορεί να υπηρετεί δύο Θεούς». 26 .έχουμε πει. των μυημένων που έχουν υπάρξει και που υπάρχουν. Αν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε για τον ουρανό. Αυτό είναι που έχετε διαμορφώσει εδώ στη γη. Αν είστε σοβαροί σε αυτές τις μελέτες και θέλετε να κάνετε κάτι για την πνευματική σας εργασία. αλλά ο Υιός του Ανθρώπου δεν έχει ένα μέρος για να βάλει το κεφάλι του». Πρέπει να καταλάβετε πως το Βασίλειο του Θεού είναι στον ουρανό και όχι στην Γη και το Βασίλειο του Διαβόλου είναι πάνω στην Γη. τότε . όλα έχουν σπηλιές και φωλιές. μην συνεχίσετε να δίνετε άλλο σεβασμό σε εκείνη την εσφαλμένη προσωπικότητα που έχετε. Προσκαλώ αυτούς τους αδελφούς και τις αδελφές που αισθάνονται και συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στην μελέτη της ζωής. στα χρήματά σας. τότε πρέπει να αποφασίσετε να αποσυνδεθείτε από την εσφαλμένη προσωπικότητά σας. Πρέπει να μελετήσουν τα βιβλικά κείμενα για να πάρουν μια ευρύτερη άποψη της ζωής του Ιησού όταν είπε: «Οι αλεπούδες και τα πουλιά που τα κυνηγούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα πράγματα αντιστοιχούν στον κόσμο και το ταξίδι που κάποιος πρέπει να ξεκινήσει είναι ανοδικό προς τον ουρανό. έτσι ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε την πραγματικότητα της φυσικής ζωής του Δασκάλου SAMAEL και όλους τους άθλους και τα εξαιρετικά πράγματα που αυτό το άτομο είχε για να πάει κατευθείαν προκειμένου να επιζήσει με την οικογένειά του.

ακόμα και αν παραβιάζουμε τους νόμους του και 27 . είναι επειδή ο Θεός σας τα έδωσε και δεν πρέπει να ανταλλάξετε τον θεό με αυτά. Είστε της γνώμης ότι όλο αυτό οφείλεται σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Φαίνεται σε σας. -----Ότι αν έχετε ελευθερία. προκειμένου να σας εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετήσετε και προσπαθήστε να καταλάβετε πως αν τα έχετε. Λοιπόν. Σκέφτεστε ότι όλο αυτό είναι από τύχη. αν υπάρχουν πλούσιοι άνθρωποι. υπάρχουν επίσης ζητιάνοι. αγαπητέ αναγνώστη. Σκέφτεστε ότι είναι επειδή είστε γιος ή κόρη μιας πολύ καλής οικογένειας. -----Ότι αν έχετε χρήματα. Μην ξεχνάτε : -----Ότι αν έχετε φως. Σέρνουν τους εαυτούς τους τριγύρω. υπάρχει επίσης μίσος.Κοιτάξτε τα χρήματα ως μέσο επιβίωσης και όχι σαν θεό. μπορείτε να δείτε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι. επειδή είστε ευφυείς. Κοιτάξτε την κοινωνική σας θέση. ποιος σας τα έχει δώσει. θα δείτε σε έναν κυματισμό . όπως έχουμε δει σε αυτό το κεφάλαιο. τις περιουσίες σας και εκμεταλλευτείτε τα. υπάρχει επίσης φυλακή. Αυτό είναι επειδή. -----Ότι αν είστε ένας βασιλιάς. υπάρχει επίσης αρρώστια. υπάρχει επίσης σκοτάδι. -----Ότι αν αγαπιέστε. Σκέφτεστε πως έχετε όλα αυτά τα πράγματα. υπάρχουν επίσης άσχημοι άνθρωποι και πηγαίνει έτσι η δυαδικότητα της ζωής. πως αυτά τα πράγματα θα παρθούν πίσω. -----Ότι αν έχετε υγεία. υπάρχουν επίσης φτωχοί άνθρωποι. Αυτό σημαίνει και μπορείτε να αναρωτηθείτε…ότι όλα αυτά τα δώρα που έχετε. Αν υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι. ότι αν ο Θεός μας δώσει τόσα πολλά πράγματα. Αν πετάτε στον αέρα. δεν είναι έτσι! Έχετε όλα αυτά επειδή ο Θεός σας τα έχει δώσει αλλά αν είστε απρόσεκτοι και κάνετε αλόγιστη χρήση αυτών των πραγμάτων. υπάρχουν επίσης σκλάβοι.

φθάναμε στα πόδια του. πόσο ευτυχέστεροι θα ήμασταν αν μέσω της κάθετης πορείας.είμαστε τόσο μακριά του. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ! 28 .

Κάθε φορά που είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με μία κατάσταση. SAMAEL μας δίδαξε σχετικά με αυτό. που μας επιτίθεται το εγώ και πετυχαίνουμε να υπερνικήσουμε αυτήν την επίθεση. επιτυγχάνουμε και κατακτούμε το πάθος κατά την διάρκεια των μετατροπών μας που επιτυγχάνεται από τα παντρεμένα ζευγάρια ή από τους ελεύθερους ανθρώπους. είναι η έκφραση της ανθρώπινης ψυχής. Η ψυχή ενσαρκώνεται με τον απόκρυφο θάνατο. Την ίδια στιγμή που ελευθερώνεται. ενώνεται με την ψυχή και αυξάνει την Θέλησή μας. Η Θέληση όπως έχουμε πει. Κάθε φορά που εμείς οι γνωστικοί μαθητές. προκηρύσσεται μέσα μας ως Θέληση.ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII Η ΘΕΛΗΣΗ Η Θέληση είναι μια δύναμη που προέρχεται από τον Αιτιατό Κόσμο αναλογικά προς το ποσοστό συνείδησης που έχουμε… Κάθε πειθαρχία που μας επιβάλλεται στην εσωτερική μας Χριστική Εργασία φτάνει στη Συνείδησή μας και η Θέλησή μας αυξάνεται. ίσως διψάτε για το φως. Κανένας δεν μπορεί να έχει συνειδητή Θέληση. ελευθερώνουμε μόρια της Ουσίας και αυτά ομαδοποιούνται σε αυτό που αποκαλούμε Ψυχή και η απάντηση μέσα μας είναι προφανής αμέσως. σπουδαστή της σοφίας του Είναι. Αγαπητέ εσωτεριστή αδελφέ . αν δεν προτίθεται να ενσαρκώσει την ψυχή. επιδιώκετε να ελευθερωθείτε. Έχετε ποτέ σταματήσει για να μελετήσετε τι είναι η Θέληση. Εκείνο το μόριο της Ουσίας αποτελώντας μέρος της Ψυχής. Εδώ σε αυτό το κεφάλαιο.. 29 . Η Θέληση είναι μια δύναμη που προέρχεται από τον Αιτιατό Κόσμο αναλογικά προς το ποσοστό συνείδησης που έχουμε και από τις καλά διοχετευμένες υπερπροσπάθειες που κάνουμε για κάθε περίσταση στην ζωή. η ενέργεια ελευθερώνεται και μας δίνει ζωή και συνείδηση.Δ. θα μιλήσουμε για αυτό και θα προσπαθήσουμε να το μελετήσουμε υπό το Φως του Χριστικού Εσωτερισμού που ο Α..

φθάνει στην ψυχή μας και έτσι αυξάνει την δύναμη της θέλησης μας. Κάθε πειθαρχία που επιβάλλουμε στους εαυτούς μας στην Χριστική εσωτερική εργασία μας. η συνειδητή θέληση που ασκείται μέσα μας. Επομένως. Αγαπητέ γνωστικέ αδελφέ. Κάθε φορά που παραβρισκόμαστε σε μια αλυσίδα συνειδητά. γίνεται από την ανθρώπινη ψυχή και την αποκτάμε με μια συνειδητή εργασία. εκείνο το ποσό των αξιών ενώνεται με την Ψυχή μας και αυξάνει την θέληση μας. Ως μαθητές της πορείας της Μύησης.Κάθε φορά που εμείς με τις μεγάλες προσπάθειες ή τις υπερπροσπάθειες. Είναι το αποτέλεσμα μιας αυστηρής πειθαρχίας και εθελοντικών βασάνων. αυτή η βιοηλεκτρική μαγνητική ενέργεια φανερώνεται εκεί. εκείνα τα Χριστικά άτομα που βρίσκονται στο ψωμί και στο κρασί και την στιγμή που τα παίρνουμε στα σώματά μας. Είναι το αποτέλεσμα πολλών υπερπροσπαθειών που κάνουμε συνειδητά. Αυτή η ενέργεια φθάνει στην ψυχή μας και έτσι αυξάνει την θέληση μας. το να δημιουργήσουμε το σώμα της Θέλησης είναι ένα πράγμα και το να έχουμε Θέληση είναι κάτι άλλο. Όπως έχουμε πει. 30 . Κάθε φορά που παραβρισκόμαστε σε ένα από τα Ιερά Τελετουργικά μας συνειδητά. μέσω των ενδοκρινών αδένων μας… Όπως ακριβώς το λέει η Θεϊκή Θεία Λειτουργία: «Οι εσωτερικοί αδένες μας όπου ο ρυθμός της ζωής μας υπάρχει». πρέπει να διαφοροποιηθούμε ανάμεσα στην δημιουργία των υπαρξιακών σωμάτων του Είναι και του τι η Χριστικοποίηση αυτών των σωμάτων σημαίνει. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την συνειδητή Θέληση με τις ωθήσεις του εγώ. με αυτό θα μπορούσαμε να δούμε γιατί αποκαλείται Θέληση και που ο καθένας επιδιώκει να την έχει. δεν έρχεται σε μας από μόνη της. διαδίδονται σε όλον τον οργανισμό μας. θυσιάζουμε τους εαυτούς μας για έναν αξιοπρεπή σκοπό και για την ανθρωπότητα. με αρνητικές δυνάμεις που μια δεδομένη στιγμή εμφανίζονται στο πρόσωπο προκαλώντας αυτόν/αυτήν να κάνουν ανάρμοστες πράξεις. συγχωνεύεται με την συνείδησή μας και αυξάνει την θέληση μας.

31 .Είναι απαραίτητο να έχουμε Θέληση. Με άλλα λόγια. να δημιουργήσουμε την ψυχή και είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί το σώμα της Θέλησης.

SAMAEL επισήμανε όταν είπε πως: «Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΠΗΔΑ».Δ. πρέπει να κατανοήσετε ότι προκειμένου να υπάρξει η Συνείδηση. Εδώ.ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Προκειμένου να υπάρξει η Συνείδηση. είναι όπου μπορούμε να εξηγήσουμε τι ο Α. Αυτό είναι απαραίτητο να κάνουμε επειδή πολλοί αδελφοί και αδελφές έρχονται στις γνωστικές μελέτες και θέλουν να ξυπνήσουν την συνείδησή τους αλλά δεν το κάνουν αυτό με καμία οργάνωση. ακριβής. επειδή. ΠΡΩΤΑ: Πρέπει να μάθουμε να παρατηρούμε τους εαυτούς μας. θα αναφερθούμε στην τάξη για να ακολουθήσουμε αυτήν την πειθαρχία έτσι ώστε κάθε αδελφός και αδελφή να μπορεί να καταλάβει ότι αν ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί. 32 . Εσείς. είναι απαραίτητο να κάνουμε μια σωστή. Όπως έχουμε πει ήδη. δεδομένου ότι αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. αυτό είναι γιατί η εργασία δεν γίνεται καλά. αγαπητέ γνωστικέ αδελφέ. αγαπητέ αδελφέ. Είναι δυνατόν σε μερικές περιπτώσεις δεν έχει δοθεί αρκετός χρόνος σε αυτό. η Θέληση αντιστοιχεί στην Ανθρώπινη Ψυχή και η Συνείδηση αντιστοιχεί στην Πνευματική Ψυχή. Με άλλα λόγια. ισορροπημένη και συνειδητή εργασία… Η Θέληση αντιστοιχεί στην Ανθρώπινη Ψυχή και η Συνείδηση στην Πνευματική Ψυχή… Η συνείδηση είναι κάτι που σήμερα έχει φύγει και διαχωρίστηκε από την ανθρώπινη ύπαρξη και αυτό έχει μια λογική εξήγηση. Η συνείδηση είναι μια λειτουργία που την ασκεί το Πνεύμα. είναι απαραίτητο να γίνει μία σωστή. όπως είδαμε στο τελευταίο κεφάλαιο. «ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ». Συνεχίζω εδώ με μια μικρή αναθεώρηση της πειθαρχίας που πρέπει να υπάρξει στην εργασία μας για να ξυπνήσει η Συνείδηση. συνειδητή ακριβή και ισορροπημένη εργασία.

Αυτό είναι μια λειτουργία που ασκείται από την Συνείδησή που έχουμε. Τέταρτον: Πως είμαστε σε ψυχολογικό επίπεδο. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα πρόσωπο που μαθαίνει πώς να παρατηρεί τον εαυτό του/της σωστά. Δεύτερον: Πως συμπεριφερόμαστε σε διανοητικό επίπεδο. Τρίτον: Πως συμπεριφερόμαστε σε συναισθηματικό επίπεδο. ούτε αυτό το πρόσωπο παρατηρεί τον τρόπο που γελά. Αέρα και Φωτιά. Η παρατήρηση των εαυτών μας έχει τέσσερις καλά καθορισμένους τομείς δράσης. μανίες και συνήθειες μπορούμε να τις βγάλουμε από εμάς αν ξέρουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας. Πολλά ήθη. Ένα πρόσωπο που απελπίζεται στο αντίκρισμα οποιασδήποτε καταστροφής δεν παρατηρεί τον εαυτό του/της. Νερό. Όταν υπάρχει 33 . έχουμε να μάθουμε την αυτοπαρατήρηση. Κατόπιν. Η Πειθαρχία και προπάντων η Θέληση και ο συνεχής σκοπός είναι που πρέπει να έχουμε. λογικά υπάρχει συνείδηση σε αυτήν την εργασία που κάνουμε. Θα ανακαλύψουμε τι έχουμε περισσότερο και σε τι υστερούμε. Αυτό είναι τρομερά σημαντικό για μας στο να μαρκάρει την μορφή του καλού πολίτη και της καλής συμπεριφοράς που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε σε αυτόν τον κόσμο και αυτό που θα μας κάνει κανονικούς ανθρώπους. γιατί αυτός/αυτή βρίσκεται εδώ στη γη. να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε την διαφορά από αυτό που είμαστε και από αυτό που το εγώ είναι. Η αυτοπαρατήρηση είναι πολύ ευρύτερη στο κοίταγμα από την παρατήρηση.Με αυτό θα γνωρίσουμε τους εαυτούς μας λιγάκι περισσότερο. Εδώ είναι που βλέπουμε την σοβαρότητα που έχουμε στην εργασία μας. που φωνάζει λόγω οποιασδήποτε συγκίνησης και αυτό το πρόσωπο δεν θα κάνει ποτέ τίποτα εδώ σε αυτές τις μελέτες επειδή αυτός/αυτή έχει ξεχάσει ολοκληρωτικά ποιος. οι οποίοι είναι: Πρώτον: Πως συμπεριφερόμαστε εδώ στην Γη. Όταν κάνουμε αυτήν την αυτοαξιολόγηση. που. Όπως έχουμε πει. Η αυτοπαρατήρηση είναι η πειθαρχία που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας. η παρατήρηση φανερώνεται εδώ στο τρισδιάστατο επίπεδο. ασκεί μια μεγάλη δύναμη επάνω στα τέσσερα στοιχεία του/της: Γη.

να Υπάρχουν πολλοί αδελφοί και αδελφές στην Γνωστική Πορεία που θα επιθυμούσαν να ξυπνήσουν την συνείδηση χωρίς να ασκήσουν την Θέλησή τους και αυτό είναι αδύνατον. κατόπιν.περισσότερη οργάνωση σε αυτήν την εργασία. 34 . Με την συνειδητή θέληση και την πειθαρχία αρχίζουμε ελευθερώνουμε την Θεϊκή Συνείδηση. θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο ποσοστό της Συνείδησης που ελευθερώνεται. Η Συνείδηση λαμβάνει απέραντη βοήθεια από την Θέληση μας που την βάζουμε στην εργασία μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ X Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ Αδελφοί και αδελφές της πορείας. Αλλά καθώς οι μέρες πέρασαν. αγαπητέ ταξιδιώτη. θα ικανοποιούσασταν. Αισθάνομαι εξαπατημένος με άλλη μια απομυθοποίηση». θα πείτε: «Πόσο πόνο αισθάνομαι. Η μέρα μπορεί να περάσει και μια άλλη εξαπάτηση είναι επικείμενη και εσείς. 35 . Σε αυτήν την πορεία που βρίσκεστε. τι ψάχνετε σε αυτό το μακροχρόνιο ταξίδι. Πιστεύετε ότι ψάχνετε τα χρήματα.» Ίσως να εισέρχεστε σε περισσότερα και περισσότερα και λογικά. θα βρείτε πολλά πράγματα που ίσως σκεφτήκατε πως θα σας έκαναν ευτυχισμένους. λέγοντας: «Αυτό είναι το Θέλημα του Θεού. τις θέσεις ή τα αξιώματα. Έχετε κάνει ποτέ στους εαυτούς σας αυτήν την ερώτηση. Αυτή θέλει μόνο να είστε. ότι θέλετε να είστε… Αδελφέ και αδελφή. θα ικανοποιηθείτε. Ίσως πάλι να ανακουφιστήκατε. να σκεφτείτε ότι τώρα θα είστε ευτυχείς.…είστε ταξιδιώτες στη ζωή. συνειδητοποιήσατε πως αυτό δεν ήταν έτσι. Είχα αυτό το χρέος να πληρώσω και αυτό ήταν αναπόφευκτο». Αν τα παίρνατε αυτά. Που είναι οι άλλοι. μάθετε να συλλογίζεστε σε αυτό που είναι γύρω από σας… Συλλογιστείτε τη ζωή έτσι ώστε να μπορείτε να την αγαπήστε την και μάθετε από αυτήν… γνωρίσετε. Πιστεύετε ότι ψάχνετε την αγάπη ή να αγαπήσετε κάποιον σε αυτό το ταξίδι. Που πήγαν. Με άλλα λόγια έχετε παραιτηθεί από αυτό το βάσανο. Αν βρείτε κάποιον που να τον αγαπάτε ή κάποιον που να σας αγαπά. συντροφικοί ταξιδιώτες. Αναρωτηθήκατε: «Τι συνέβη.

Ίσως. το έχετε κατανοήσει αυτό. αλλά αυτά σας παρατηρούν και το ίδιο κάνουν όλα τα πλάσματα γύρω σας. Τι ψάχνετε. που είναι παιδιά της ίδιας Μητέρας Φύσης. αλλά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτούς. για να ηρεμήσετε την πείνα και την δίψα σας. Τι κρίμα! Αυτοί είναι οι μικροί σου αδελφοί που τους αγνοείς. Αδελφέ ταξιδιώτη. ακόμα και αν ξαπλώσετε κάτω. ξερή γη γεμάτη πέτρες και αγκάθια. θα βρείτε και το αντίθετό του. μάθετε να συλλογίζεστε σε αυτό που υπάρχει γύρω σας. Είστε ένας ταξιδιώτης σε αυτόν τον μακρύ δρόμο της ζωής. Τον τόπο στον οποίο δεν θα υπάρχει τίποτα για να ηρεμήσετε την πείνα και την δίψα σας. χάνοντας την ψυχή του». Εξετάστε εκείνο το απέραντο δένδρο που κατά την διάρκεια εκατοντάδων ετών είναι στο ίδιο σημείο διαμορφώνοντας τον εαυτό του. σας εγκατέλειψαν μετά από λίγο και εξαφανίστηκαν. αυτό θα είναι μόνο για λίγο και λογικά. επειδή η ίδια η ζωή που ζούμε το εμποδίζει αυτό. Εσείς. αυτό θα είναι μόνο για μια στιγμή στον χρόνο επειδή πρέπει να συνεχίσετε το ταξίδι σας. πάντα ταξιδεύοντας. παρακάτω. 36 . Ακόμα και αν καθίσετε. Όπως μπορείτε να δείτε στην πορεία σας.» Έχετε συνειδητοποιήσει ότι πάντα εκείνοι που συναντήσατε στον δρόμο και που σας συντρόφευαν για λίγο. θα έρθετε σε μια άγονη. Ίσως εσείς δεν παρατηρείτε τα φαινόμενα που υπάρχουν στην ζωή σας. Περαιτέρω. ίσως να συναντήσετε νόστιμα φρούτα για να φάτε. Όταν σας βλέπουν απελπισμένους. αγαπητέ ταξιδιώτη. Αν περνάτε μπροστά από έναν κήπο γεμάτο από λουλούδια και παρατηρείτε την ομορφιά τους. λένε: «Πηγαίνει ένας ταξιδιώτης που θέλει να κερδίσει τον κόσμο με τα βασίλειά του. δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε στον δρόμο σας ακόμα και αν το θελήσετε.Αλλά αυτή η παραίτηση δεν απομακρύνει τον πόνο. Αυτά τα φαινόμενα θα σας συνοδεύουν για λίγο επειδή πρέπει να συνεχίσετε στην πορεία σας. Τι φαινόμενα! ειλικρινά. αλλά σας ρωτώ ξανά: «Που πηγαίνετε.

Εκείνο το φτωχό ζώο που βρίσκετε κατά μήκος της πορείας σας. Συλλογιστείτε την ζωή.Πιστεύετε ότι είναι ήρεμο και χωρίς κίνηση αλλά δεν είναι έτσι. είναι ο μικρός αδελφός σας και το λέμε ακόμα και αν οι άλλοι γελάσουν . δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάθε μέρα πηγαίνει γρηγορότερα και προωθείτε περαιτέρω ένα λανθασμένο δρόμο που θα σας τοποθετήσει τελικά σε εκείνη την σκάλα. ταξιδεύει προς εκείνο το Βασίλειο που εσείς βρίσκεστε τώρα. ότι εσείς επίσης ήσασταν λάθος και δεν έχετε βρει ποτέ εκείνη την σωστή απάντηση. από τον Βορρά στον Νότο και του δένδρου το ταξίδι είναι από την Γη προς τον Ήλιο. ψάχνει όλη την ευχαρίστηση προσπαθώντας να είναι ευτυχισμένος με τα πλούτη και την δύναμη που ο κόσμος δίνει ακριβώς για να απογοητευθεί μέσω πολλών ζωών. Μην το σκοτώνετε. έτσι ώστε να την γνωρίσετε. Είναι ο αδελφός σας. Παρατηρείστε τον προκειμένου να καταλάβετε. ο γιος της μητέρας σας. ούτε συνείδηση αλλά ένστικτο. Μη το σκοτώσετε . Η μόνη διαφορά σε σας είναι ο δρόμος στον οποίο βρίσκεστε και ο δρόμος που αυτός βρίσκεται. Ίσως λόγω των πολλαπλών λαθών σας ή της απροσεξίας. επιδιώκοντας να φθάσουν στο μέρος που εσείς κρατάτε σήμερα. Το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι η κατεύθυνση του ταξιδιού του. Και αυτό επίσης είναι ένας ταξιδιώτης όπως ακριβώς και εσείς. Αγαπήστε το! Εκείνο το άτομο που αρχίζει το ταξίδι του που επιδιώκει το Είναι του και μόνο αγάπη. όπου εκείνα βιαστικά ταξιδεύουν. γεμάτος από αγάπη. Κοιτάξτε το σαν το φυσικό σώμα ενός πλάσματος. της φύσης . αναπόφευκτα. είναι επίσης ένας ταξιδιώτης που δεν έχει κανέναν συλλογισμό. Αγαπήστε το! Εκείνο το ζώο που σας αποφεύγει επειδή ξέρει ότι εσείς καταστρέφετε τα πάντα . Μην κοιτάτε ένα φυτό σαν ένα ακόμα χαμόκλαδο. Επιδιώκει επίσης να επιτύχει τον στόχο του. Η μόνη διαφορά είναι πως το ταξίδι σας πηγαίνει από την Ανατολή προς την Δύση. Αντιδρά βίαια ενάντια σε εσάς. υποταγή και κατανόηση θα δείτε πως είναι επίσης ένας ταξιδιώτης στον μακρύ δρόμο της ζωής. έχετε πέσει πάνων στον δρόμο του. 37 . το οποίο. Αν τον παρατηρήσετε και επικρίνετε την συμπεριφορά του. μην το καταστρέψετε . Είναι ο γιος της ίδιας μητέρας .

Αν θέλετε να είστε κακοί. Το μόνο που θέλει για σας είναι να είστε αυτό που θέλετε να είστε. αγαπήστε την. μάθετε από την ζωή.Συλλογιστείτε την ζωή. είναι ότι είστε. είναι αυτό που έχετε ανάγκη να γνωρίζετε και ό.τι η ζωή σας διδάσκει. Ό. Η αποστολή της ζωής δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να σας δώσει ένα μέρος για να μείνετε και να σας διδάξει μεγάλα πράγματα χωρίς απαίτηση κανενός ανταλλάγματος . ΖΩΗ ! Α. Αν θέλετε να είστε καλοί. LAKHSMI 38 .τι μαθαίνετε από αυτό. είναι αυτό που θέλετε να ξέρετε. Είναι πολύ τρυφερή. μάθετε από την ζωή. μάθετε από αυτήν και εξετάστε ότι η ουσία της ζωής είναι ο δικός σας ΧΡΙΣΤΟΣ και ότι η μορφή της ζωής σας. Δ. Η ζωή προσαρμόζεται με τους όρους σας.

Δ. κατανοώντας την στιγμή και την αναγκαιότητα να δώσουμε μέρος του «ψωμιού» της κάθε ημέρας μας στην ανθρωπότητα. Α. είμαι σίγουρος πως σε αυτές τις στιγμές η Αγάπη του Πατέρα. για να πω σε όλους σας. προσκαλώντας μας να ριχτούμε στην διάσωση αυτής της ανθρωπότητας με δύναμη και καθορισμό να πούμε σε αυτές τις ψυχές που ουρλιάζουν και κλαίνε ότι είμαστε αδέλφια. του γνωστικού νέου έτους. Στις καρδιές εκείνων που ενώνονται εδώ. Αδελφοσύνη και Αδελφότητα. αισθανόμαστε επίσης τον πόνο τους και ως απεσταλμένοι του Φωτός και ως απόστολοι του Χριστού. Αγαπητοί γνωστικοί αδελφοί και αδελφές.ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 1993 Σήμερα. την 4Η Φεβρουαρίου 1993. παρουσιάζουμε σε όλους σας έναν χαιρετισμό γεμάτο από Αγάπη. Πολλοί από αυτούς επειδή αυτό είναι αυτό που θέλουν και άλλοι επειδή ειλικρινά κάνουν λάθος. μαζί με όλα τα αγνότερα συναισθήματα στην καρδιά μας και επιδιώκοντας να δούμε όλους εσάς να ανυψώνετε την συνείδησή σας και την κατανόηση προς τις πιο θαυμάσιες σφαίρες του πνεύματος. LAKHSMI 39 . Ίσως αυτή να είναι η καταλληλότερη στιγμή που έχω βρει στην ζωή μου. η Εξαγορά του Χριστού και η Δύναμη του SAMAEL πάλλονται πάνω μας. Επομένως. επικαλούμενοι την παρουσία του ανώτατου Είναι. ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ…ακριβώς όπως ΑΥΤΟΣ. έτσι ώστε να μπορούμε να λάβουμε εκείνη την βοήθεια και την ενίσχυση και να δεχτεί αυτόν τον Άγιο Λαό που είναι γεμάτος από αγάπη και με μια τεράστια δίψα για σοφία. στην οποία όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε απολογισμό για αυτό που έχουμε κάνει στις ζωές μας και για αυτό που έχουμε κάνει για αυτόν τον δύστυχο πλανήτη. οι ημέρες. είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε το αίμα μας για να σώσουμε την ανθρωπότητα. για να έρθει πιο κοντά περισσότερο και περισσότερο κάθε μέρα εκείνη η στιγμή της μεγάλης υπεροχής για την ανθρωπότητα. αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές για την πορεία. που πορεύεται στην οριζόντια πορεία εορτάζοντας τον θρίαμβο του κτήνους και γυρνώντας τις πλάτες τους στον Λυτρωτή αυτού του κόσμου. οι μήνες και τα χρόνια περνάνε γρήγορα.

την αντοχή και την αγάπη.ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – 1995 Στον Γνωστικό λαό που ενώνεται εδώ – μιλώ σε εσάς σε αυτήν την περίσταση στην οποία γιορτάζουμε την μνήμη αυτού του κοσμικού γεγονότος που κατά την διάρκεια άλλων εποχών ή χρόνων. η γέννηση του Λυτρωτή του κόσμου θα γίνει μια πραγματικότητα στην καρδιά εκείνων των ανδρών και των γυναικών που με την κατανόηση. και μπορούμε να είμαστε παρόντες με αυτήν την απέραντη χαρά στην καρδιά μας. όχι τόσο πολύ μακριά. Ελπίζουμε ότι μια μέρα. που παίρνει αυτήν την πορεία για την εξαγορά του. έχει συνοδεύσει τον άνθρωπο σαν ένα αιώνιο «ΤΩΡΑ». ήταν ικανοί 40 . Το δράμα που υποβάλλεται σε επεξεργασία στην καρδιά κάθε προσώπου.

το έβλεπα. γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να απελευθερωθώ από την ανυπαρξία μου έτσι ώστε το αστέρι να μπορέσει να λάμψει μέσα μου. Είναι τόσο μοναχικός. Φοβερές στιγμές! Κοιμόμουν με την σκιά μου. τα εξωστρεφή ελαττώματα μου και τα εσωστρεφή βάρβαρα ένστικτα μου κακού και λαγνείας που αναγνωρίζονταν σε μένα σαν την καταδυόμενη κόλασή μου. στις σκέψεις και τις λέξεις μου. αλλά όταν κοίταζα επάνω τον ουρανό.» «Ένιωσα τρομερά απελπισμένος επιθυμώντας να κρυφτώ για ότι δεν μπόρεσα. οι συνδέσεις μου με τον κόσμο. η βρομιά και η ατημέλητη σκιά από την εσωτερική κακία μου…» «Εν τούτοις. Και συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα ενδιαφέρον και μια επικοινωνία ανάμεσά μας… συνειδητοποίησα πως ήμουν η σκιά εκείνου του αστεριού. γνωρίζοντας ότι αυτό που εμπόδιζε. Δεν έβλεπα κανέναν άλλο δρόμο. ήταν οι ψυχολογικές ατέλειές μου. εκείνο το αστέρι ακολούθησε τα βήματά μου. εκτός από το να ακολουθήσω το μονοπάτι που ο Λυτρωτής μου. να κρυφτώ. μου σημάδευε. «Είδα ένα αστέρι στους ουρανούς…. γεμάτος με αγκάθια που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από 41 . κοίταξα τους ουρανούς και εγώ πάντα το έβλεπα μπροστά από εμένα…» «Αναρωτήθηκα…ήμουν εγώ που το έβλεπα ή ήταν αυτό που με ακολουθούσε στην πορεία μου. Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσα να σταματήσω να επιθυμώ να το κοιτάξω επάνω εκεί στους ουρανούς και όταν το είδα έλαμπε από ομορφιά. δύσκολος και δύσβατος o δρόμος μπροστά. μου έλεγε να μην τρέχω μακριά από αυτό. σαν τρόπαιο την νίκης και σαν μαρτυρία ότι στον σταυρό θα βρούμε την Λύτρωσή μας. Περπατούσα μέσω της εξοχής και των δρόμων και το μόνο πράγμα που πρόβαλλα στα κοιτάγματά μου.» «Έπειτα κατανόησα ότι το αστέρι που έλαμπε πάντα και ακτινοβολούσε φωτίζοντας τον δρόμο μου.» «Στιγμές άγχους. γιατί οπουδήποτε θα πήγαινα αυτό θα με ακολουθούσε. θλίψης και αβεβαιότητας. Πήγα σε διάφορα μέρη αυτού του πλανήτη. Αισθάνθηκα θλιμμένος και λυπημένος με τέτοια αρνητική έκφραση που είχα μπροστά του». Κρυβόμουν στις σπηλιές της μηχανικότητας και της άθλιας ζωής που είχα. αλλά η σκιά μου απεικονίστηκε ακόμα περισσότερο. με ένα φως τόσο λαμπερό που τύφλωσε τα μάτια μου. αισθάνθηκα σχεδόν βασανισμένος.να μεταφέρουν εκείνον τον σταυρό που ο Χριστός έχει αφήσει σε μας. ήταν αυτή η δυσοσμία. «Θέλησα να φύγω μακριά κάπου.

δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου και αποφάσισα να κοιτάξω την έναστρη νύχτα και είδα εκείνο το αστέρι πάλι που άστραφτε ευτυχώς μπροστά στα μάτια μου. μου παρουσίασε έναν παράξενο ορειχαλκουργό όπου έριξε μερικούς κόκκους μύρου γλυκαίνοντας την περιοχή και προσκαλώντας με στον στοχασμό. Ανεξήγητες ερωτήσεις προέκυψαν για να βρουν απαντήσεις από αυτό που ήταν έπειτα μη αναγνωρίσιμο αλλά είχα εμπιστοσύνη ότι στον δρόμο μου.» «Προχωρώντας στις σκοτεινότερες νύχτες με τον ανεμοστρόβιλο των στοιχείων και τα βασανιστήρια του νου είδα τον αλχημικό Μελχιόρ να γεννιέται. πληγώνουν την σάρκα των ψαράδων και εμποδίζουν την συνέχιση της πορείας τους… Άρχισα να αναγνωρίζω ότι σε αυτήν την πορεία. Μονοπάτι του Φακίρη και του Ερημίτη. αυτός στο δεξί του χέρι μετέφερε ένα μικρό κουτί με κόκκους λιβανιού κρατημένους για Προσευχή. Σταμάτησα για να το παρατηρώ και του ζήτησα να φωτίσει την πορεία μου για άλλη μια φορά.» «Ένας λευκός άνδρας με διαπεραστικά μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά βιαστικά περπατούσε εκεί κοντά. Το χαμόγελό του ήταν γαλήνιο.» «Καθώς έπεσε η νύχτα. κάποια μέρα.τους εχθρούς του Κυρίου για να τον στέψουν και να τον δηλώσουν Βασιλιά του Κόσμου. Ήταν μια νοσταλγική ημέρα με θλίψη στην ψυχή μου. αφήνοντας τα συναισθήματά μου με ένα συναίσθημα φοβερής μοναξιάς. δεν θα αποτύγχανα ποτέ. Ανέμεινα με ανησυχία και νοσταλγία για το ηλιοβασίλεμα. Παρά την απόσταση. Ήταν τότε που αισθάνθηκα και είδα εκείνον τον παράξενο ταξιδιώτη που είχε προκύψει από εμένα – εκείνος ο ταξιδιώτης πήγαινε προς εκείνο το αστέρι. Είχε ένα βαθύ βλέμμα που κοιτούσε προς το άγνωστο. Συνέχισα κάνοντας ερωτήσεις χωρίς να παίρνω οποιεσδήποτε απαντήσεις αλλά παραιτημένος στην απόφαση που δόθηκε. Το πρόσωπό του ήταν μαύρο. Ευχήθηκα να ξέρω ποιος ήταν…Ήταν αδύνατο να το ανακαλύψω. θα έβρισκα τα δικά μου Χριστούγεννα. στην προσήλωση και στον μυστικισμό…» 42 .» «Εκείνα τα αγκάθια που πλήγωσαν τον κρόταφο του Λυτρωτή.» «Ένα ηλιόλουστο πρωινό αισθάνθηκα ένα άγνωστο ταξιδιώτη να αναδύεται από εμένα και να ξεκινά τον δρόμο του σαν να με άφηνε ή σαν να προέκυπτα από αυτόν.» «Στιγμές πνευματικής ανύψωσης και συγκλονιστικές σκηνές εκφράζονταν στο Μονοπάτι μου.

τον υδράργυρο του νου…Ήταν ο αλχημικός Γκασπάρ. επιθυμώντας να μιλήσω για αυτό που έπρεπε να κρατήσω κρυφό. Είπα μόνο: «Αγαπητέ Θεέ. κρατώντας σιωπή για αυτό που δεν έχω καταλάβει.«Καμία άλλη απάντηση δεν ήρθε σε εμένα και παρέμεινα μελετώντας τα εσωτερικά διαστήματά μου. Τι θα γίνει με τόσα μαθήματα που μου έχω δώσει χωρίς ακόμη να τα έχω κατανοήσει. κατευθυνόμενος προς τον Ιερό Βωμό. Αυτό το αίνιγμα…θα παραμείνει μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Από εκείνη την θέση άκουσα την εικασία ανθρώπων σχετικά με τα διαφορετικά θέματα της ζωής . λέγοντας Αντίο σε ένα σκοτεινό παρελθόν και περιμένοντας το άγνωστο μέλλον» . Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που με συνοδεύουν και δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτά που αισθάνομαι. που πλησίαζε σε εκείνο το κοσμικό γεγονός που σιγά – σιγά ερχόταν πιο κοντά.» «Ήταν τότε που ένα μικρό αεράκι διαπέρασε το σώμα μου και ηρέμησε την ταραγμένη καρδιά μου. Εγώ είμαι εδώ στο Ναό θλιμμένος και γεμάτος τύψεις. εκείνη η νύχτα που επιθυμούσε να δει μέσα μου. ένας νέος χαρακτήρας είχε εμφανιστεί με το μικρό κιβώτιό του γεμάτο με εκείνο το αλχημικό μύρο. συζητώντας για τα πράγματα. Για μένα επίσης όπως και για εκείνους. Τότε. Είπα στον εαυτό μου: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι. μια από εκείνες τις νοσταλγικές και επίπονες μέρες. Θα μπορέσω να τα εξηγήσω αυτά με σωστές και σαφείς απαντήσεις . αποφάσισα να μπω μέσα στο Ναό για να αισθανθώ ασφαλέστερα.» «Τότε. υπήρχαν μόνο αναπάντητα αινίγματα. Παρέμεινα βαθιά σιωπηλός.» «Εκείνο το αίσθημα της νοσταλγίας ήταν ακόμα στην καρδιά μου και μια επίμονη μοναξιά και ήταν αδύνατο να βρω απαντήσεις για εκείνα τα παράξενα επεισόδια. Αυτό το παράξενο πρόσωπο είχε ξανθά μαλλιά στο χρώμα του χρυσού και μετέφερε ένα μικρό κιβώτιο με κόκκους χρυσού που ήταν τόσο 43 . το αστέρι μου αλλά ήταν αδύνατον! Οι προσπάθειές μου δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. κάνετε το Ιερό Θέλημα σας για μένα. Είδα ένα παράξενο φως να τοποθετείται στο βωμό του ναού. Ήταν τότε που κατανόησα πως στην πορεία μου. από την καρδιά μου ένας άλλος παράξενος χαρακτήρας αναπήδησε και πήγε προς το φως του βωμού.» «Οι μέρες πέρασαν και πολλοί από τους φίλους μου με άφησαν μόνο και πολλοί άλλοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην πορεία μου. «Ποια θα είναι η ζωή μου. Και έτσι κουράστηκα και έβαλα το κεφάλι μου σε ένα σκληρό μαξιλάρι προσπαθώντας να ανακτήσω λίγη από την ενέργειά μου για την εργασία της νέας ημέρας. διφορούμενες εκτιμήσεις χωρίς οποιαδήποτε αξία για την πραγματικότητα που συνέβαινε στον χρόνο.

» «Δύσκολες στιγμές – στιγμές συλλογισμού – στιγμές πόνου και της μεγάλης ευθύνης για να ανταποκριθώ μπροστά στον Παντοδύναμο για την αποστολή που είχα για να βοηθήσω εκείνον τον Χριστό να γίνει άνδρας. Κατάλαβα πως με είχαν επισκεφτεί ο Μελχιόρ μου.» «Είναι εδώ που το ταξίδι μου άρχισε μέσω των εσωτερικών διαστημάτων μου. LAKHSMI 44 . του εσωτερικού μου Πιλάτου (Νους). Κατάλαβα πως η θεϊκή μου Μητέρα. υποκινούσαν τα πλήθη του Εγώ μου για να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά θα μπορούσαν σε εκείνο το ανυπεράσπιστο πλάσμα που μετέφερα στην καρδιά μου. ακτινοβολούσαν ακριβώς όπως το αστέρι του πρωινού. Α. αποφεύγοντας τα στοιχεία που με την ώθηση του Εσωτερικού Καϊάφα μου (Κακή Θέληση).» Μπορεί αυτό να είναι για όλους εσάς που έχετε έρθει για να χαιρετήσετε αυτά τα Χριστούγεννα σε αυτόν το Ναό. οι πιο ειλικρινείς ευχές μου για το Αστέρι της Βηθλεέμ για να φωτίζει τις πορείες σας για να πραγματωθούν τα Χριστούγεννά σας.» «Αυτές ήταν στιγμές απερίγραπτης πνευματικής ανύψωσης και ομορφιάς για αυτήν την μετανοημένη ψυχή…ήταν τότε που μπορούσα να δω το αστέρι που άστραφτε στους ουρανούς. ο Γκασπάρ μου και ο Μπαλτάζαρ μου της αλχημικής δημιουργίας. Δ. (Πάθος). Δηλαδή ήταν τα Χριστούγεννα μου. το ζωντανό σύμβολο του μαργαριταριού. ήταν παρόντες στην καρδιά με το αλχημικό παιδί της εργασίας μου. Ντέβι Κουνταλίνι μαζί με το πνευματικό αρχέτυπο του Πατέρα μου. προσωπικό και ανθρώπινο γεγονός. που εκφράστηκαν σε ένα υπερβατικό.λαμπρά. του εσωτερικού μου Ιούδα. Εκείνη την στιγμή η ψυχή μου ήταν γεμάτη από έκσταση και ενημερώθηκα πως αυτός ο νεότερος χαρακτήρας ήταν ο αλχημικός Μπαλτάζαρ.

............................................................................................................................................................................................. 15 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ................................................................................... 16 ΚΕΦΑΛΑΙΟ V.................................................................................................................................................................. 18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI............................................................................................................................................................................................... 35 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ.............................. 29 ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX....................................................ΠΡΟΛΟΓΟΣ ......... 10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ II .... 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ................................ 20 ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII.. 15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV................................ 32 ΚΕΦΑΛΑΙΟ X.................................................. 13 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ .......................................................................................................................................... 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ III ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................. 40 45 .......................................................... 39 ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – 1995............................ 16 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ............. 24 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ..................................... 18 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ............................................................. 32 Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..................................................................... 35 ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 1993 .......................................................................................... 3 Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ..................................................................................................... 24 ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII...... 10 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΦΛΙΟΥ ..................... 29 Η ΘΕΛΗΣΗ ................ 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ................................................................................................................................................................................................................................................... 20 ΟΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.....................................