ΘΑΝΑΤΟΣ

ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ
ΣΤΑΥΡΟ

Α.Δ.LAKHSMI

1

2

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Συλλογισμοί πάνω σ’ αυτό το έργο.
Μηνύματα για την συνειδητότητα σε κάθε εποχή έχουν εμφανιστεί,όπως
η βροχή το καλοκαίρι,όπως ο ήλιος το χειμώνα!Η βροχή αναζοωγονεί
την ξηρασία και δίνει ζωή στην φύση!Ο ήλιος τον χειμώνα στεγνώνει
την υπερβολική υγρασία και δίνει επίσης ζωή.
Με αυτό καταλαβαίνουμε ότι όλα τα ακραία είναι βλαβερά. Η
υπερβολική ξηρασία σκοτώνει αλλά και η υπερβολική υγρασία επίσης.
Καταλαβαίνοντας αυτό ,το ανθρώπινο όν, έξυπνο και ευαίσθητο, βρίσκει
τον αληθινό δρόμο και ξέρει πως να ισορροπήσει την πορεία της ζωής
του με απόλυτη ακρίβεια.
Υπηρετείστε το Θεό-Πνεύμα υπεράνω όλων των πραγμάτων,αλλά μην
αμελείτε τον Θεό-Ύλη γιατί οι δύο τους ,αμοιβαία ,πρέπει να κάνουν την
δουλειά!
V.M.Lakhsmi

3

...........................................................ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ: ...................................................................................................................... 29 ΚΕΦΑΛΑΙΟVIII: Ο Ηλιακός άνθρωπος …….......................... 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ II: Ένα ταξίδι στη ζωή ...…….. 40 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ: Ο Χριστός και το Δόγμα του .......... 36 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Χ: Ο Υπέρ-άνθρωπος ....... 42 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙΙ: Οι επτά λέξεις σαν ομιλία για την συνείδηση .........…….................................. 18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ V: Ο άνθρωπος και η ζωή του ………….................. 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ I: Ο κόσμος και τα συστήματα του ............... 63 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧVΙΙ: Η επιστήμη του τρόπου ζωής ............... 14 ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV: Η ζωή στα ανθρωποειδή …........................................................................ 66 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧVΙΙΙ: Η Τέχνη της Μάθησης ... 5 ΕΙΣΑΓΟΓΗ: ..................................................... 22 ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI: Η γέννηση του ανθρώπου............................... 26 ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII: Η τελειοποίηση του ανθρώπου ……........................................................ 68 4 ..….......................................... 61 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧVΙ: Οι Ανυπότακτοι Αετοί ... 3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ......................…....................... 54 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙV: Σιωπηλή Αναζήτηση ..............................……..... 57 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧV: Η Αναζήτηση του Ανθρώπου ............................................................... 47 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙΙΙ: Η Ανάσταση ....…......... 33 ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX: Ο δρόμος του Υπέρ-ανθρώπου .................... 10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ III: Η ζωή και τα βασίλεια της ...........................……..........….......

να αποκαλύψει και να παρουσιάσει δημόσια αυτό το Βιβλίο. Αυτό του επιτρέπει να αποκαλύψει σε αυτό το έργο τα μεγάλα μυστήρια και τα μυστικά που πάντα ήταν κρυφά στη διάρκεια των αιώνων για την πλειοψηφία της ανθρωπότητας. στο οποίο . Η αιτία είναι τα σκοτεινά και ανεξομολόγητα συμφέροντα. ανήκετε και εσείς. LAKHSMI. διότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας είναι ανίκανη να το καταλάβει. Αυτοί. αγαπητέ αναγνώστη. με την Παναγία. μέσω ενός βαθύ συλλογισμού.LAKHSMI οδηγεί τον αναγνώστη. Ο Α. Έτσι. Σήμερα. έχοντας σαν μοναδικό σκοπό να μας βοηθήσει στην κατανόηση του μοναδικού μονοπατιού στη ζωή που μπορεί να μας οδηγήσει ως το «RE-LIGARE» (επανένωση) με τη δική μας εσωτερική θεότητα: Το Μονοπάτι της Μύησης.LAKHSMI θίγει σε αυτό το έργο θέματα που πριν από αυτόν.Δ. σε διαφορετικές εποχές. έχουν καλύψει με επιτάφιες πλάκες αυτά τα θαυμάσια γεγονότα που σχετίζονται με το Χριστό. θα περνούσε απαρατήρητο στον κοινό κόσμο που έχει διανοητικά συμφέροντα που δεν ανήκουν σ΄έκεινο το επίπεδο. κατευθύνει αυτό το καινούργιο έργο σε ένα επιλεγμένο κοινό. με το Σταυρό της Λύτρωσης και με το ίδιο το ανθρώπινο ον. εξ αιτίας της σύγχρονης κατάστασης υποβιβασμού. αποκαλύπτει αυτό που είναι κρυφό προς όφελος της προόδου και της βαθιάς εσωτερικής ανάπτυξης του μαθητή του εσωτερισμού που βαδίζει αυτό το μονοπάτι.Δ.Δ.. ALEXIS MEJIAS.ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο Α. Ο Α. πάρα πολύ γνωστός στο γνωστικό Λατίνο αμερικανό κύκλο. ίσως λόγο του φόβου της αντιμετώπισης των ισχυρών δυνάμεων που έχουν οι κυβερνήτες της θρησκείας και της Φιλοσοφίας. κανένας δεν είχε τολμήσει να θίξει. διάμεσου ερωτήσεων και απαντήσεων μεγάλης υπερβατικής λογικής. ο Α.Δ. στην εσωτερική ενεργοποίηση. Αυτός ο Άνθρωπος τολμάει. Με ένα εύκολο και απλοϊκό στιλ (αυτές είναι ιδιότητες της αληθινής σοφίας του Είναι) και με τη διδακτική τεχνική ενός Σωκράτη. Αυτό το γεγονός την κάνει να είναι ανίκανη για να καταλάβει και να μάθει από αυτό το βιβλίο του οποίου οι διδασκαλίες βρίσκονται σε ανώτερες οκτάβες όπου ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να φθάσει.LAKHSMI είναι ένας άνδρας που διαμέσου συνεχών υπερπροσπαθειών και εθελοντικών πόνων έχει αποκτήσει μία ανώτερη κατάσταση συνείδησης. Λέμε ότι αυτό το έργο κατευθύνεται προς ένα επιλεγμένο κοινό. μας τα προσφέρει με έναν αλτρουιστικό τρόπο. αν θα εκθέταμε αυτό το έργο στις πιο πλούσιες βιτρίνες του κόσμου. λόγο του χάους και το μπερδέματος εγωιστικών συμφερόντων στα οποία βρίσκεται βυθισμένη. 5 . στη διάρκεια των χρονών. ανοιχτά.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είστε εσείς ένας άνθρωπος που αγαπάει το διάβασμα?Σας αρέσει να διαβάζετε για να έχετε έμπνευση.να πετάξει δια μέσου των σφαιρών στα ύψη της σοφίας όπως ο αετός που κυβερνά τον αέρα!Ο αέρας τον υποστηρίζει και ο αετός δεν τον αισθάνεται! Όπως ακριβώς το τεράστιο ψάρι κολυμπά με αυθάδη δεξιότητα στα βάθη των ωκεανών ίσως αγνοώντας ότι στην επιφάνεια υπάρχουν αχανή κύματα με σίγουρη και σταθερή απόφαση όπως η γή.όπως τα κρυστάλλινα κρήνη που γλιστρούν ανάμεσα στα βουνά! Όπως ο αέρας που ταξιδεύει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα συμβολίζοντας την ελευθερία!Οπως η καυστική φωτιά που μετατρέπει σε στάχτη όλα τα στοιχεία που την εξυπηρετούν για την καύση της!Αν με τον ίδιο τρόπο.τότε μελετώντας αυτό το βιβλίο.θα είσαι ικανός να ερμηνεύσεις το περιεχόμενο του! Ο συγγραφέας 6 .ούτε να μας πείτε το αντίθετο εξαιτίας μιας απλής αντίδρασης.όπως ένας βράχος.συμπεριφερθούν η δύναμη της θέλησης σου και η συνείδηση σου. Μην μας πείτε ότι έχουμε δίκιο .σχετικότητες και συμπάθειες.για να μαθαίνετε ή για να αντιλέγετε? Σας προσκαλούμε να προσπαθήσετε να μελετήσετε την δουλειά που έχετε στα χέρια σας.διανοητικής ή συναισθηματικής!Απλώς επιτρέψτε στην συνειδητότητα σας απελευθερωμένη από ιδεώδη.

ότι είναι ασύλληπτο. ότι ένα πλάσμα κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του Θεού. τότε με αυτά θα σωθούμε. Δεν είναι περίεργο. «anima» και αυτός ο μεγάλος συγγραφέας φιλοφρονεί λέγοντας : ΄΄Αν στο τέλος της λέξης .είμαστε στενά συνδεδεμένοι με όλα τα βασίλεια. ζωικό και ανθρώπινο. τότε θα έχουμε την λέξη : «animal» που η μετάφραση της στα ελληνικά σημαίνει ζώο! Είναι δύσκολο και παράξενο να βρεις κάποιον άνθρωπο αυτήν την εποχή που να αποδέχεται αυτές τις αλήθειες . 7 .και αυτό οφείλεται στους λόγους τους οποίους θα διευκρινίσουμε παρακάτω : Πρώτον:Το ανθρώπινο ον ασχολείται με την εξέλιξη της διάνοιας (του νού) σε σημείο που είναι πλήρως πεπεισμένο ότι με τη διάνοια(το νού)θα βρει την αλήθεια.σας επιτρέπετε να γνωρίζετε κάποιες από τις απόψεις που σχετίζονται με τις διαφορετικές πορείες της ζωής και οι οποίες ανείπωτες σε όλους τους οργανισμούς που έχουν την καταγωγή τους στη δημιουργία και-διαμέσου πολλαπλών πορειών έχουν έρθει να καλύψουν όλα τα κενά. Είναι ισοδύναμης υπεροχής για κάθε ανήσυχο ερευνητή να καταλάβει ότι εξαιτίας θείων νόμων. Δεύτερον:Σε όλους τους ανθρώπους που ανήκουν σε οποιαδήποτε θρησκευτική αίρεση.σε εσωτερικούς όρους. Γι’ αυτό λέγεται.μας το υποδεικνύουν.έχει ειπωθεί ότι κάνοντας αυτά τα οποία έχουμε διδαχθεί και αυτά τα οποία μας έχουν προστάξει να κάνουμε. Ορυκτό. μπορεί να έχει εγκληματικά ένστικτα. ότι τίποτα στην αιωνιότητα δεν είναι άδειο ακόμη και αν το μυαλό και η λογική μας . Η λογική μας δείχνει.θα είναι συνειδητός και επομένως θα γνωρίσει τον εαυτό του. φυτικό. μπορεί να έχει ένστικτα πάθους….. αλλά o νους και η ψυχική του ενέργεια έχουν πολλά ζωώδη ».Κεφάλαιο 1 Ο κόσμος και τα συστήματα του Μέσα σ’ αυτό το έργο που έχει δοθεί στην ανθρωπότητα. προσθέσουμε ένα L (αγγλικό λάμδα). ¨Ένας μεγάλος ανθρωπιστής είπε ότι:΄΄Oι παραδόσεις των ανθρώπων αποκαλούν την «ψυχή» των πεθαμένων. που κάποιος σοφός είπε : « Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του Θεού.

οπουδήποτε να λέει «Έχω ήδη λάβει το Χρηστό» ή «Έχω ήδη λάβει το Άγιο Πνεύμα» κάνοντας εκείνες τις φτωχές ψυχές να πιστεύουν(εκείνες που φιλοδοξούν στο φως) ότι αυτός ο οποίος έχει δηλώσει αυτό.στερούμαστε ανδρείας και κουράγιου για να δεχτούμε αυτό που είμαστε. όπως τα πάντα.είναι ήδη καθισμένος στο θρόνο του Θεού.σταμάτησαν να πιστεύουν στο Δημιουργό(Θεό).κανείς δεν πιστεύει σε κανένα και έχουν δίκιο. Έχουμε πει πως τα συστήματα. Αφότου όλοι μιλούν εις το όνομα του Δημιουργού. γεννιούνται. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Και επιπλέον. δεν θέλουμε να εκπληρώσουμε το Νόμο. Ο πλανήτης Γη .αποτελειώνουν την πίστη των ανθρώπων.τόσο που δεν είναι σπάνιο να ακούσεις κάποιον ή να δεις κάποιον.Τρίτον:Οι άνθρωποι(μετά συγχωρήσεως αγαπητέ αναγνώστη) είναι γεμάτοι περηφάνια και αγάπη για τον εαυτό τους.τερματίζουν την ηθική τους και δίνουν ένα τέλος από το άρωμα της ειλικρίνειας.στον οποίο ζούμε .δέχθηκε τις εισβολές αρνητικών δυνάμεων και εκφυλλίστηκε.αλλά ο άνθρωπος τα έχει βλάψει οπότε και αυτά εκφυλλίζονται και πεθαίνουν.ούτε και το θέλημα του Θεού!Θέλουμε να παραβιάσουμε το Νόμο και να έχουμε το Θεό να εκπληρώνει το δικό μας θέλημα.τι σημαίνει ο Σταυρός!Ούτε λίγο-πολύ να ξέρουν τι είναι.και εξαιτίας αυτού.είναι τα πιο εκφυλισμένα και διεφθαρμένα όλων των φυλών που έχουν υπάρξει! Τα συστήματα τα οποία έχουν διαμορφωθεί δεν είναι άσχημα.είναι πράγματι θαυμαστός και υπέροχος!Αλλά ο κόσμος.είχε την τελειότητα του Πατέρα. παρακμάζουν και πεθαίνουν.ο οποίος είναι τα συστήματα που διαμένουν σε αυτόν. 8 . ωριμάζουν.ο εγωισμός και η αλαζονεία είναι από αυτά που έχουν εισβάλει μέσα μας. «Να πεθαίνεις στο Σταυρό».αλλά στο πέρασμα των αιώνων . Φτωχοί άνθρωποι!Δεν γνωρίζουν αλλά ούτε και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν. Το λυπηρό κομμάτι σε όλο αυτό είναι ότι τα συστήματα πριν πεθάνουν. η περηφάνια.οι φτωχοί άνθρωποι εξαπατημένοι από τα τόσα ψέματα και τις φάρσες που έχουν διδαχθεί. Όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος . Τα αποτελέσματα όλου αυτού:τρομερή σύγχυση.

σταυρώστε τον-με άλλα λόγια ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ! Και δικαίως. Δυστυχώς χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή προκειμένου να επιβάλλουν τα δικά τους κριτήρια!Που πάει να πει πως χρησιμοποιούν το λόγο του Θεού για να καταστρέψουν το έργο του Θεού.ο κόσμος δεν θα αλλάξει γιατί έχει βάσεις πάνω σε ετοιμόρροπα και εκφυλισμένα συστήματα και το χειρότερο είναι ότι βασίζονται στην βοήθεια και την υποστήριξη από την ανθρώπινη μάζα. Το ίδιο συμβαίνει με την δικαιοσύνη. Αθωότητα και ενοχή.έτσι κάποιος πρέπει να κάνει.ο άλλος αρνείται.προερχόμενα από αντιδραστικά και αλαζονικά μυαλά.πολιτικών. Τους χρειαζόμαστε να μας δώσουν αυτή την καταδίκη έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι ο κόσμος και τα συστήματα του. Γιατί δύο άνθρωποι. 9 .διανοούμενων.όλοι αυτοί οι αμαθείς άνθρωποι.δηλαδή.ο ένας που κατηγορεί και ο άλλος που υπερασπίζεται τον εαυτό του.αν πούμε όχι στον κόσμο.αγαπητέ αναγνώστη.που στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθειες αλλά δόγματα και φανατισμοί.φωνάζοντας με άλλα λόγια : Σταυρώστε τον. αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή να σταματήσουμε και να συλλογιστούμε πάνω σε όλα αυτά τα πράγματα και μετά. Το ίδιο συμβαίνει και στην ιατρική.θα εμφανιστούν πλήθη θρησκευομένων .σταυρώστε τον.Η Απολύτρωση αυτού του κόσμου είναι αδύνατη!Είναι ήδη αργά. Το ίδιο συμβαίνει στην πολιτική-αυτό που ο ένας επιβεβαιώνει.μαλώνουν για την ίδια αλήθεια.δεν αντέχουν να δουν έναν άντρα ή μια γυναίκα που θέλουν να είναι ελεύθεροι και που δεν θέλουν να είναι υπό το ζυγό τους ο οποίος είναι για τους αμαθείς και ασυνείδητους ανθρώπους.χωρίς ευσπλαχνία. Αυτό είναι. Οι θρησκευόμενοι μάχονται για τους ανθρώπους και θέλουν να επιβάλουν τις αλήθειες τους.αν είναι δικαιοσύνη και αν είναι εφαρμοσμένη με την ίδια ευθύτητα. Μπορείς να συγκρίνεις όλα αυτά αγαπητέ αναγνώστη . Ίσως.θα βγάλουν τις λόγχες τους εναντίον σου.αν σταματήσεις για λίγο και αναλύσεις τις τρομερές αντιφάσεις που εμφανίζονται σε αυτές τις εσφαλμένες ερμηνείες.

Αλλά ποιο ήταν αυτό το λάθος.σε τέλεια αρμονία και με δύο ορισμένους σκοπούς: Πρώτον:Το ένστικτο για να ζήσουν Δεύτερον:Την ερωτική έλξη Ας υποθέσουμε ότι αυτοί οι κανόνες έχουν επιτευχθεί! Αλλά γνωρίζετε ποια είναι η αρχέτυπη αμαρτία για την οποία τόσοι θρησκευτικοί διαδηλωτές μιλούν? Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν μια αμαρτία που ο Αδάμ και η Εύα διέπραξαν στην Εδέμ και δεν αρνούμαστε ότι ήταν. Ποιος ήταν ο πατέρας σου και ποια η μητέρα σου. Ποιοι ήταν τα αδέρφια σου και ποιες οι αδερφές σου.επιχειρώντας ένα ταξίδι στην ζωή.Η ένωση της μητέρας και του πατέρα σου έγινε εκπληρώνοντας μια από τις εντολές.ότι: “αγαπούν ο ένας τον άλλο”. Και όπως ήδη ρωτήσαμε: Πού ήταν εκεί που ήσουν. Γνώριζες ότι υπήρχες. Ήταν ίσως γιατί ο Αδάμ και η Εύα σε κάποια στιγμή δέχθηκαν τρομερή επίθεση σαρκικού πάθους και εκσπερμάτωσαν?Με άλλα λόγια έχυσαν το σπέρμα τους. Αυτός ο άνδρας και αυτή η γυναίκα ενώθηκαν για να συνεισφέρουν ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο(στοιχεία που η φύση χρησιμοποίησε για την δημιουργία σου)τα οποία προήλθαν από τους οργανισμούς τους.εκδιώχθηκε από τον παράδεισο και η καταδίκη του Θεού δεν αργούσε να έρθει.μια από του Θεού τις πιο στοιχειώδης. Όλα αυτά έχουν κάποιο λόγο . Πιστεύεις ότι οι μόνοι που συμμετείχαν στην ύπαρξη σου ήταν η μητέρα σου και ο πατέρας σου.έχεις ποτέ συλλογιστεί που και σε ποιο μέρος η ζωή γεννήθηκε? Ίσως πιστεύεις ότι ήταν με την γέννηση της ύπαρξης!Και αυτό βεβαίως είναι αλήθεια αλλά που βρισκόσουν εσύ πριν πάρεις αυτό το φυσικό σώμα. 10 . Από εκεί ξεκίνησε το ότι η γενιά Αδάμ-Εύας. Ποιό ήταν το όνομα σου.Κεφάλαιο 2ο Ένα ταξίδι στη ζωή Αγαπητέ αναγνώστη.

Δεν αναφέρομαι στην αμαρτία που ξεκίνησε όταν η γενιά του Αδάμ και της Εύας εκσπερμάτωσαν!Αναφέρομαι στην ένωση εκείνου του άνδρα και εκείνης της γυναίκας που επίσης εκσπερμάτωσαν έχοντας σαν αποτέλεσμα.Μετάνιωσαν για αυτό που έκαναν?Σταμάτησε η Εύα να βάζει σε πειρασμό τον Αδάμ?Σταμάτησε ο Αδάμ να δείχνει αδυναμία απέναντι στην Εύα?Σταμάτησε ο όφις να τους βάζει σε πειρασμό.το οποίο θα γεννηθεί ή ήδη έχει γεννηθεί.στον σημερινό άνδρα και την σημερινή γυναίκα? Τους πηγαίνει στο κρεβάτι της ευχαρίστησης από την εκσπερμάτωση.. Εύα συνεχίζει να είναι η Εύα-Η Γυναίκα! Και ο Αδάμ συνεχίζει να είναι ο Αδάμ-Ο Άνδρας!Ο όφις συνεχίζει να εκπληρώνει την ίδια αποστολή-Το Πάθοςκαι οι τρεις συνεχίζουν να εκπληρώνουν τους ίδιους ρόλους. σπερματοζωάρια θα ενωθεί με ένα ωάριο που έχει ωριμάσει στην γυναίκα και θα φέρει ένα όμορφο αγόρι ή ένα όμορφο κορίτσι σαν αποτέλεσμα.αγαπητέ άγνωστη.το θηλυκό στοιχείο βάζει σε πειρασμό το αρσενικό στοιχείο εξαιτίας της ισχυρής ανθρώπινης έλξης και λογικά μέσω Θεϊκής απόρροιας:Αγάπη!Αλλά εξακολουθώ να διερωτώ: Τι ρόλο παίζει αυτός ο όφις ή αυτό το πάθος.αλλά τι πόνος! Τι μαρτύριο για εμάς αλλά και για αυτό το πλάσμα εφόσον έρχεται στην ζωή με το ανεξίτηλο σημάδι της αρχέτυπης Αμαρτίας.από το ξόδεμα των σεξουαλικών τους ενεργειών και αφήνει ελεύθερα τα ηνία της λαγνείας τους. Λοιπόν.θα κερδίζεις το ψωμί σου με τον ιδρώτα σου¨.των φίλων και των συγγενών.μία ζωή θα ξεκινήσει το ταξίδι της. Αλλά αξίζει τον κόπο να το αναλύσουμε αυτό(εσείς και εγώ)τι έκανε ο Αδάμ και τι έκανε η Εύα αφότου ο Θεός τους έδιωξε από τον παράδεισο.Στην Εύα ο Θεός είπε:”Θα ζεις υποκείμενη στον άντρα σου και θα γεννάς τα παιδιά σου με πόνο”και στον Αδάμ είπε:¨Επειδή δεν παρέμεινες πιστός στο θέλημα μου.. από αυτά τα πεταμένα μέσω αυτής της πράξης.αλλά…τι πρόκειται να βγει από αυτό το ζευγάρι μετά.αφού έχουν εκσπερματώσει στο κρεβάτι τους. Κάποιο. σίγουρα μετά από αυτή την ένωση.θα φέρει το σημάδι των προγόνων μας και των γονιών μας.αυτό το πλάσμα. Αγαπητέ αναγνώστη τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί.για την ευτυχία της μητέρας και του πατέρα του. Όλοι κάνουμε εκσπερμάτωση! 11 . Η γυναίκα.

αλλά εξακολουθούμε να είμαστε οι ίδιοι.λέμε ότι είναι από τον πονοκέφαλο. Όπως έχουμε πει σε άλλα σημεία:¨Πόνος στη γέννηση.πώς θα καταφέρουμε να εγκαθιδρύσουμε τους εαυτούς μας σε ένα άλλο επίπεδο. Όλοι θέλουν να σταματήσουν να υποφέρουν αλλά αν δεν σταματήσουμε να παραβιάζουμε το Νόμο. μέρα με τη μέρα.μορφοποιώντας την κυοφορία.όταν το σπερματοζωάριο ενώνεται με το ωάριο.το θάνατο του ανθρώπου. Αυτό έχει επικριθεί από τον Θεό από την Δημιουργία.και αν πονάει το κεφάλι μας .πόνος στα γηρατειά και πόνος στο θάνατο και ο καθένας θα μπορούσε να πει και είναι απολύτως λογικό:Μα αυτό είναι το φυσιολογικό!Αλλά εγώ ρωτώ:Είναι φυσιολογικό γιατί?Λογικά γιατί αυτό βλέπουμε. Αδύνατο! Αναγνώστη και φίλε. λες ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά ή απλώς κατηγορείς το Θεό και έτσι το ανθρώπινο ον σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα προσαρμόζει τον εαυτό του.δεν ξέρουμε.γιατί εκείνη τη μέρα.η ζωή στην ανθρωπότητα.την ωριμότητα.πόνος μεγαλώνοντας.την ενηλικίωση.σίγουρα θα πεθάνεις» Η ζωή για εμάς ξεκινά το ταξίδι της.έχουν σταθεί ικανοί να εκπληρώσουν αυτές τις ιερές εντολές. Πολλοί λίγοι στην ιστορία έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον κοινό τροχό. Αυτός είναι ένας καυγάς χωρίς τέλος πάνω στη Γή.τα γηρατειά και λογικά.Σε αυτή την ύπαρξη είμαστε όλοι προϊόντα πορνείας. Μην φονεύσεις και μην εκσπερματώσεις! Θα μπορούσατε να αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή τι σχέση έχει το «Ού φονεύσεις»με το «Μην εκσπερματώσεις» και αξίζει να πάμε πίσω σε αυτή την φοβερή ποινή που έδωσε ο Θεός στον Αδάμ όταν του είπε:Από όλα τα φρούτα του κήπου μπορείς να τρως μην γευτείς όμως από το δέντρο του καλού και του κακού.αλλά αυτό δεν είναι 12 . Πώς θα καταφέρουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από την άκαμπτη αυστηρότητα του Νόμου.απλώς δεν μας συμπαθούν και ούτε και εμείς τους συμπαθούμε! Αν έχεις χρήματα απλώς λες ότι έχεις πράξει καλά στα επαγγελματικά ή ότι ήσουν έξυπνος!Εάν οικονομικά δεν έχεις τίποτα.όπως έχουμε ήδη πει.κακιά πρόθεση.τη γέννηση. Κάποιοι θα παρηγορήσουν τον εαυτό τους λέγοντας:όταν πεθαίνουμε τα πάντα τελειώνουν. Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία και όλος αυτός ο πόνος.με πόνο και ταλαιπωρία. Εάν κάποιος μαλώνει μαζί μας ή νιώθουμε μίσος γι΄αυτόν.την παιδική ηλικία.

θα υπερισχύσει του θανάτου και ο θάνατος σεβόμενος το Νόμο.έχει εκπληρώσει τις εντολές του Θεού.στα λόγια και στις πράξεις όπως έχουμε διδαχθεί στην Αγία Γραφή και έτσι να διαλύσουμε το Κάρμα που κουβαλάμε από ζωή σε ζωή.αλήθεια!Μετά τον θάνατο η ζωή συνεχίζεται σε κάποιο άλλο επίπεδο με άλλα χαρακτηρίστηκα αλλά συνεχίζεται.θα υποχωρήσει.εξαιτίας της αμαρτίας της εκσπερμάτισης:και έτσι η ζωή και ο θάνατος.αναγνωρίζοντας ότι έχει υπάρξει ένας άνδρας ή μια γυναίκα που εξαιτίας της δύναμης της Θέλησης. Κάθε ένας πρέπει να προσπαθήσει να κάνει κάτι για τον εαυτό του. Αυτό μας κάνει να δούμε πως κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για εμάς.άλλο ένα ταξίδι για να ξεκινήσουν οι ζωές μας. Το Σπαθί της Δικαιοσύνης δεν θα πέσει στο κεφάλι αυτού του ανθρώπου επειδή έκανε τη ζωή του καταφύγιο για να μην πεθάνει ποτέ πια (Σωτηρία).αν δεν την σκοτώσουμε. Εάν έχουμε δημιουργηθεί μέσα από την εκσπερμάτιση σταματάμε να εκσπερματώνουμε.πρέπει να είμαστε αγνοί στην σκέψη.της αρχέτυπης αμαρτίας.τέκνα μιας εκσπερμάτισης! Όλο κι όλο.ο κάθε ένας θα δώσει την ετυμηγορία του! Η ζωή. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε μέχρι να ξαναγυρίσουμε μέσα από μια άλλη μήτρα. 13 .προς την αποτυχία και τον θάνατο.της υπακοής και της πειθαρχίας.πρόσωπο με πρόσωπο με εμάς. Δυστυχώς με το ίδιο σημάδι.

Η μόνη διαφορά είναι ο οργανισμός μέσα στον οποίο έχει εγκατασταθεί! Στο ζωικό βασίλειο όπως και στο προαναφερόμενο. Στα έντομα και σε κάποια άλλα ζώα μικρού μεγέθους βλέπουμε την εκδήλωση του πρώτου μυαλού.θα μπορούσαμε να πούμε.διαφορετικούς από τους δικούς μας. Λογικά δεν αναφερόμαστε στη βλάστηση! Επιθυμούμε να αναφερθούμε στα στοιχειώδη της Γης τα οποία είναι γνωστά ως οι Γνώμοι και οι Πυγμαίοι. ανήκουν σε διαφορετικές κλίμακες εξέλιξης!Είναι πλάσματα.διδάσκονται να καταλαβαίνουν την επιστήμη που επίσης τους κυβερνά.με άλλα λόγια μια ευθεία γραμμή! 14 .οι οποίοι τους οδηγούν να γνωρίσουν την επιστήμη που τους κυβερνά και έτσι συνεχίζουν μέσα από τις διαφορετικές κλίμακες εξέλιξης. Το «φυτικό βασίλειο» έχει δισεκατομμύρια από είδη. Σε αυτό το βασίλειο μπορούμε να καταλάβουμε την σοφή εκδήλωση από τρείς αρχές που άρχισαν την δημιουργία.τη ζωή που υπήρχε στα ορυκτά και στη γη εξαιτίας της παρακμής και της απώλειας της υπεραισθητήριας αντίληψης μας. Βεβαίως.ζήσει και καταλάβει. Αναφέρομαι στο «κινητήριο ή κινητικό μυαλό»το οποίο επιτρέπει σε αυτό το ζώο να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δεν θα υπήρχε κανείς (ή ίσως με κάποιες λίγες εξαιρέσεις) που θα μπορούσε να γνωρίζει και να ερευνά.Κεφάλαιο 3ο Η ζωή και τα βασίλεια της Συνεχίζοντας αυτούς τους συλλογισμούς σχετικά με τη Ζωή.αλλά εκείνα υπακούν στη μουσική κλίμακα του Σύμπαντος.σήμερα είναι μόνο μυθολογία. Αυτά τα πλάσματα είναι θεϊκές σπίθες. Αυτή η ζωή διευθύνεται από σοφούς Ντέβας της φύσης.οι οποίες .αλλά γνωρίζει μόνο μια διάσταση.υπακούν στο ρεύμα της ζωής που διευθύνεται από νόμους.όπως και εμείς.που κάθε ένα από αυτά δονείται και πάλλεται με ζωή όπως και εμείς.υπάρχουν επίσης δισεκατομμύρια εκδηλώσεις ζωής! Από το μικρότερο έντομο έως το πιο μεγάλο θηλαστικό υπακούν σε ένα μεγάλο νόμο που μέσω των δικών τους σοφών Ντέβας ή διδασκάλων.ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες που οι προηγούμενοι πολιτισμοί είχαν γνωρίσει.επίσης ελπίζουν στην απελευθέρωση τους κάποια μέρα. Αλλά είναι η ίδια ζωή.

αγαπητέ αναγνώστη. Το κινητικό μυαλό όπως έχουμε ήδη πει μας επιτρέπει να κινούμαστε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.έχουμε τα υπόλοιπα ζώα που εκφράζουν την ύπαρξη με δύο μυαλά «κινητικό και συγκινησιακό μυαλό». Το ζωικό βασίλειο έχει σχέση με μηχανικές και ενστικτώδεις διαδικασίες ανάμεσα σε άλλα.π. μεταφέρει τη Ζωή με τέλεια οργάνωση για να την φέρει στην μέγιστη έκφραση της τελειότητας και διαμέσου Μηχανικών Νόμων καθοδηγεί την εξέλιξη. Όπως μπορείς να δεις.το κυκλοφορικό μας την οξυγόνωση κ.προικισμένο με τρία μυαλά και βέβαια με λογική. 15 .της κατανόησης και της πειθαρχίας πρέπει να παράγει «μια επανάσταση της συνείδησης» να σταματήσει να ελέγχεται από μηχανικούς νόμους και να αρχίσει να κυβερνάται από σοφούς Νόμους οι οποίοι θα τον οδηγήσουν στην τελειοποίηση του. Το ορυκτό βασίλειο έχει σχέση με τα οστά και τους μύες μας!Το φυτικό βασίλειο έχει σχέση με τον μεταβολισμό μας.η διατήρηση. τροποποιώντας με αυτόν τον τρόπο. Αλλά από εδώ και πέρα. Πεπρωμένο και Μηχανικούς Νόμους που τον είχαν κυβερνήσει στα άλλα βασίλεια! Σε αυτόν τον ανθρώπινο μηχανισμό έχει επιτραπεί να καταλαβαίνει και να γνωρίζει τις τρεις διαστάσεις μέσω της νοημοσύνης και της χωρητικότητας των τριών μυαλών του.μέσω της δύναμης της θέλησης.διδάσκοντας μας την επιστήμη που κυβερνά όλα τα βασίλεια.το συγκινησιακό μυαλό μας επιτρέπει να γνωρίζουμε το πλάτος των πραγμάτων και το σκεπτόμενο μυαλό μας επιτρέπει να γνωρίζουμε το άπειρο σύμπαν.Μετά από αυτό. η συντήρηση. Αυτοί είναι μηχανικοί νόμοι από τότε που η Φύση κυβερνά κάθε ένα από αυτά τα βασίλεια.η Αναπαραγωγή ασκούνται πάνω μας μέσω της Φύσης! Tο ανθρώπινο βασίλειο εξασκεί τη γνώση από τα άλλα βασίλεια και κάνει χρήση ενός ποσοστού συνείδησης και μπορεί να προξενήσει σε αυτόν (κατά βούληση) αλλαγές. Μετά ερχόμαστε στο Ανθρώπινο βασίλειο. Εδώ έχουμε την τέλεια ακεραιότητα του ανθρώπινου οργανισμού μας με την περιγραφή των προαναφερθέντων βασιλείων.η Φύση μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Αυτό μας δείχνει πως η φύση.λ.αυτοί οι ρόλοι δεν εξασκούν την δράση τους και το ανθρώπινο ον.Αυτά τα ζώα αντιλαμβάνονται μόνο δύο διαστάσεις:το βάθος και το πλάτος.

να ενωθεί με το Θεό! Οτιδήποτε. 16 . βλέποντας ότι ο άνθρωπος είχε πέσει σε εκφυλισμό. Αν πάτε πίσω στα Βιβλικά Κείμενα.οι «Τα Ευαγγέλια των». Όπως γνωρίζουμε υπάρχουν πολλά άγια βιβλία που το επιβεβαιώνουν αυτό.ο άνθρωπος καλείται να γίνει «Ο Αρχιτέκτονας του Εσωτερικού του Σύμπαντος».την δική τους έκφραση της αλήθειας. αντίθετο.το «Βhagavad-Guita και η Χριστιανική Βίβλος.στους «αναζητητές της αλήθειας» λένε ότι αυτή η αλήθεια θα βρεθεί σε τούτη και κείνη τη θρησκεία ή αίρεση!Μοιάζει σαν να φοβούνται να πουν την αλήθεια στους ανθρώπους. Θα χρειάζονταν μόνο μια ευγενής περιοχή για να τοποθετήσουν το βωμό τους και να προσευχηθούν στην Θεότητα! Οι παραδόσεις λένε ότι σε μια περίσταση που οι Θεοί συγκεντρώθηκαν. Κάποιος είπε να σκάψουν ένα βαθύ λάκκο και να το θάψουν εκεί.δεν θα έχει επιτυχία.αλλά συνειδητοποίησαν ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να φτιάξει διαστημόπλοια και να το βρει και εκεί. Βέβαια!Θα τελείωνε με την εμπορευματοποίηση των ψυχών. Κανένα από αυτά τα άγια βιβλία δεν αρνείται το γεγονός ότι το ανθρώπινο ον πρέπει να επιτύχει. σήμερα. Για παράδειγμα «Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια». θέλησαν να κρύψουν το μυστικό της Απολύτρωσης από τον άνθρωπο έτσι ώστε δεν θα μπορούσε να το βρει. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί.οι άλλοι είπαν:”Όχι γιατί ο άνθρωπος μπορεί να σκάψει και να βρει το μυστικό” Κάποιος άλλος είπε:”Να το θάψουμε στην πιο βαθιά θάλασσα” και οι άλλοι είπαν:”Όχι ο άνθρωπος μπορεί να φτιάξει υποβρύχια και να το βρει ακόμη και εκεί” Κάποιος άλλος είπε:”Ας το κρύψουμε στο διάστημα”. θα τελείωνε την θρησκευτική επιχείρηση και κανείς δεν θα μπορούσε να λατρεύει ανθρώπους ή είδωλα!Θα είχαν χρόνο μόνο για να λατρεύουν το δικό τους εσωτερικό Είναι και τον εσωτερικό τους Θεό.θα μπορούσαμε να πούμε και λογικά.Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέχρι αυτό το σημείο το ανθρώπινο ον έχει «φτιαχτεί» αλλά όχι τελειοποιηθεί. βρίσκοντας την δική του τελειότητα.

Έχει αναπτύξει όλες τις ικανότητες του να μάθει και να αποκτήσει γνώση. 17 . τον Δημιουργό του.χωρίς να βασίζεται στον Θεό.με άλλα λόγια.Το έκρυψαν στην καρδιά του ανθρώπου και τα γεγονότα το αποδεικνύουν.θέλει να γίνει σοφός.Τέλος είπαν:”Ας το κρύψουμε μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο και εκεί δεν θα το βρει ποτέ”.έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αλλά έχει πολύ λίγο ενδιαφέρον για τον δικό του εσωτερικό κόσμο.αλλά έχει πολύ λίγο ενδιαφέρον να αναπτύξει το εσωτερικό του Είναι. Ο άνθρωπος έχει προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να κάνει τον εαυτό του σοφό.

Κεφάλαιο 4 Η ζωή στα ανθρωποειδή
Μελετώντας την Αγία Γραφή γνωρίζουμε ότι η Γή ήταν χωρίς
σχήμα,καλυμμένη από νερά και σκοτάδι!Ίσως να πεις αγαπητέ
αναγνώστη,ότι αναφερόμαστε στον Πλανήτη Γή. Λοιπόν,ίσως μπορούμε
να πούμε ότι είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ανθρώπινο ον και
τον πλανήτη.
Εάν η Γή ήταν καλυμμένη με νερό και σκοτάδι στην αρχή,το ίδιο
φαινόμενο συμβαίνει και με τον άνθρωπο. Στο δικό του ξεκίνημα,στην
μήτρα της μητέρας του,εμφανίζεται καλυμμένος από νερό και σκοτάδι!
Μετά το πέρασμα των εννέα μηνών αυτό το μωρό γεννιέται.
Από την στιγμή της γέννησης του αυτό το μωρό αρχίζει να λαμβάνει
προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν στο μωρό να
προσαρμοστεί σε αυτά που για εκείνο θα πρέπει να είναι φυσιολογικά.
Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να το θηλάσεις,άλλοι πιστεύουν πως
πρέπει να του δίνεις πλήρης τροφή. Άλλοι πιστεύουν πως το μωρό πρέπει
να κοιμάται με τη μαμά και κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να κοιμάται
χωριστά από τη μαμά του. Τι πιστεύεις για όλα αυτά αγαπητέ
αναγνώστη;
Η λογική λέει ότι το μωρό πρέπει να λαμβάνει την τροφή που η μητέρα
του παράγει. πρέπει να είναι δίπλα στην μητέρα του έτσι ώστε εκείνη με
την αύρα της να μπορεί να το προστατεύει.
Δεν είμαστε εναντίον των γιατρών,αλλά όταν το παιδί γεννιέται,του
κάνουν μια σειρά εμβολιασμών,που είναι βακτήρια,για την πρόληψη
κάποιων
ασθενειών.
Αλλά
όπως
λέει
ένας
μεγάλος
συγγραφέας :”Πυροβολούμε έναν εχθρό ο οποίος δεν υπάρχει ακόμα”.Το
χειρότερο από όλα,είναι ότι αυτό το πλάσμα αποκτά εξάρτηση σε
συνθετικά,χημικά και αλλοπαθητικά φάρμακα!
Εάν κάποιος επιχειρήσει να του φτιάξει μια φυσική συνταγή,οι άνθρωποι
γελούν,εφόσον έχουμε πάψει πια να πιστεύουμε στην Μητέρα Φύση και
έχουμε πέσει (100%) στα χέρια μιας επιστήμης που αντικαθιστά τη
Φύση.
Καθώς αυτό το παιδί μεγαλώνει,όπως έχουμε ήδη πει,υποβάλλεται σε
όλων των ειδών τα προγράμματα. Η μητέρα το προγραμματίζει σύμφωνα

18

με τον δικό της τρόπο σκέψης ,ο πατέρας το προγραμματίζει σύμφωνα με
τις δικές του απόψεις,τα αδέρφια του και οι αδερφές του τον
προγραμματίζουν επίσης. Η κοινωνία τον προγραμματίζει και επιπλέον
όλων αυτών πηγαίνοντας στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο λαμβάνει
μόνο προγράμματα τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη και το
μυαλό του!Και τι γίνεται με την καρδιά;Σαν αυτό να μην είναι
σημαντικό;Αυτό θα καταλάβει μια δεύτερη,τρίτη ή ακόμα και τέταρτη
θέση. Όλοι τον διδάσκουν να εγγράφει τα πάντα στο κομπιούτερ του,”το
νου ”.
Εφόσον αυτό το παιδί είναι ήδη προγραμματισμένο,δεν μπορεί να
διαλέξει ή να επιλέξει τίποτα με ελευθερία (ούτε καν να σκεφτεί)!Στη
συνέχεια για χάριν ευκολίας ή επιβολής πρέπει να δεχτεί την θρησκεία
του πατέρα,της μητέρας ή του παππού και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε
δει ότι αν δεν ανήκεις σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία,δεν σου
επιτρέπεται να σπουδάσεις σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα!Εννοούμε ότι
αυτό το φτωχό παιδί είναι μια μαριονέτα κατευθυνόμενη από τα
προγράμματα και όταν έρθει η ώρα να επιλέξει ένα επάγγελμα θα πρέπει
να δεχτεί αυτό που ο μπαμπάς ή η μαμά ή ο παππούς θέλουν να γίνει
και όχι αυτό που ο ίδιος θέλει να γίνει. Φτιάχνουν έτσι μια πραγματική
μαριονέτα των περιστάσεων της ζωής.
Αγαπητέ αναγνώστη,τι θα γινόταν ένας ταυρομάχος αν δεν είχε αυτό το
επάγγελμα;Στην πρώτη ταυρομαχία πιθανότατα να είχε σκοτωθεί. Αυτό
συμβαίνει σε όλους τους κλάδους της γνώσης. Όταν ένας άνθρωπος
εξασκεί ένα επάγγελμα,που δεν ανταποκρίνεται στις γνώσεις του ,είναι
μια σκέτη αποτυχία.
Όπως είπαμε στην αρχή αυτού του κεφαλαίου,τούτος ο κόσμος στο
ξεκίνημα του ήταν καλυμμένος από σκοτάδι και νερό. Εμείς σαν
εσωτεριστές γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον κανόνα των τεσσάρων
σημείων του ορίζοντα, το στοιχείο του νερού,είναι στην δύση. Όταν το
παιδί αναδυθεί από τα νερά που είναι στην μήτρα της μητέρας,ξεκινά ένα
ταξίδι στην οριζόντια γραμμή της ζωής και ο στόχος του είναι να φτάσει
στην ανατολή!Αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει!
Αυτό το πλάσμα περνά τα πρώτα του χρόνια που αντιστοιχούν στην
παιδική ηλικία,περνά στο δεύτερο στάδιο που ανταποκρίνεται στην
εφηβική ηλικία,μέχρι να φτάσει την ενηλικίωση ή να γεράσει. Φτάνοντας
σε αυτό το σημείο συναντά κάτι που δεν το είχε σκεφτεί ή που δεν ήταν
προετοιμασμένος και επιπλέον με μια φοβερή ανωριμότητα.

19

Αναφέρομαι στην σεξουαλική του δραστηριότητα. Σε ρωτώ,αγαπητέ
αναγνώστη,ποια ήταν η προετοιμασία που έλαβε αυτό το παιδί από
πλευράς των γονιών του,των αδελφών και συγγενών τους;Από πλευράς
της θρησκείας του να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ευθύτητα και με
τη δύναμη της θέλησης;Mε αυτά που έχουμε δει για εκατομμύρια χρόνια,
πιστεύω, δεν είχε αυτή την προετοιμασία.
Αυτός ο άνδρας ή αυτή η γυναίκα φτάνουν σε ένα σημείο στην ζωή
πιστεύοντας και όντας πεπεισμένοι ότι ο σκοπός του άνδρα είναι να έχει
μια γυναίκα να ικανοποιεί την ευχαρίστηση του,να κάνει αναπαραγωγή
και να ξεκινήσει τα γηρατειά του έχοντας να αφήσει εις μνήμην του
,τάδε αριθμό παιδιών,ένα δίπλωμα κρεμασμένο στον τοίχο και μια
χαμένη ψυχή.
Μπορεί να πείτε ότι δεν είναι έτσι,αλλά η ζωή μας είναι αποφασισμένη
από δύο μονοπάτια:

Ένα που οδηγεί προς τον θάνατο και

Το άλλο που οδηγεί προς τον παράδεισο
Είναι φυσικό να πιστεύουμε ότι όλοι πηγαίνουμε στον παράδεισο διότι ο
Θεός δεν μας έχει δείξει Χορωδίες Αγγέλων να μας παίρνουν στην
κόλαση!Από την άλλη βλέπουμε ανθρώπους να τροποποιούν τους
Νόμους του Θεού,γράφοντας κανόνες περί ηθικής και αρχών και το
χειρότερο από όλα,χιλιάδες θρησκευτικοί διαδηλωτές πουλούν σωτηρίες
και ο φτωχός τύπος που ταξιδεύει σε αυτόν τον δρόμο είναι βαθιά
πεπεισμένος από όλη αυτή την φάρσα και το ψέμα.
Όταν ο άνθρωπος αγγίξει την μέγιστη έκφραση της σεξουαλικής
δραστηριότητας του,ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό το σπέρμα είναι ο
σπόρος του και αυτός ο σπόρος έχει δύο λειτουργίες που είναι ορισμένες
μέσα μας:

Η μια από αυτές σχετίζεται με τον κόσμο στον οποίο ζούμε και

Η άλλη σχετίζεται με τον Θεό
Με την πρώτη λειτουργία του σπόρου,ο άνθρωπος αναπαράγει το είδος.
Με την δεύτερη λειτουργία του σπόρου αναγεννιέται και εξυψώνεται σε
ανώτερα επίπεδα συνείδησης.
Όπως έχουμε πει το ταξίδι από την Δύση στην Ανατολή συμβαίνει στην
οριζόντια γραμμή. Καθώς φτάνει το σημείο όπου η κάθετη τέμνει την
Οριζόντια,βρίσκουμε ένα σιδερένιο καρφί το οποίο ενώνει τα δύο
κομμάτια ξύλου. Αυτό το καρφί δεν είναι τίποτα άλλο από την ψυχή του
Ιερού Σπέρματος.

20

ίσως δεν το έχετε κάνει σε αυτή τη ζωή αλλά σε προηγούμενη ζωή το έχετε κάνει. Βέβαια κάποιοι θα πουν :”Δεν το έχω κάνει αυτό” .τα λόγια και τις πράξεις”!Έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο.όπως το όνομα της το εννοεί.αυτός ο καρπός που ωρίμασε και έπεσε στο χώμα.συμβολίζει το καμίνι του σιδηρουργείου του Ηφαίστου!Επίσης συμβολίζει τον Έρωτα!Επίσης συμβολίζει τις δύο δυνάμεις που ενώνονται σ’αυτά τα δύο ξύλα και αυτή είναι η εσωτερική γέννηση που κάποιος περνά με την αναγέννηση του σπόρου. Αγαπητέ αναγνώστη.θα τους διδάξουν τι λέει η Καθολική κατήχηση:”Να είστε αγνοί στις σκέψεις. Όταν ο άνθρωπος δουλεύει σε αυτήν τη διαδικασία με το Σταυρό και χύσει το σπέρμα του.τα Χριστιανικά Μυστήρια δόθηκαν στην ανθρωπότητα από τον σημαντικότερο άνθρωπο που υπήρξε ποτέ τον ΙΗΣΟΥ και δεν τα έγραψε πάνω σε κάποιον πάπυρο ή περγαμηνή ούτε σε κάποιο βιβλίο.θα μπορούσε να είστε εσείς.πέφτει στο έδαφος και σαπίζει.θα γίνουν Παιδιά Του Θεού. 21 . Ακόμη και αν σας φαίνεται απίστευτο.αυτό το Κάρμα. Αντί να στέλνουν παντρεμένα ζευγάρια να κάνουν παιδιά για τον παράδεισο.προέρχεται από αυτήν τη σοφή γενετική ενέργεια διάμεσο της Αλχημείας. Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκσπερματίσει.οι οποίοι έχουν ξοδέψει το σπέρμα τους. Τι κρίμα που οι θρησκευόμενοι άντρες δεν καταλαβαίνουν τη μεγάλη σημασία του Σταυρού.αυτό αποφασίζει μέσα μας εάν είμαστε απλώς κάποιου χαμηλού επιπέδου ανθρωποειδές στο οποίο κυριαρχεί η σάρκα από χώμα και το οποίο διευθύνεται από ένα μηχανικό και διαβολικό μυαλό.αυτά τα ζευγάρια που πιστεύουν ότι κάνουν παιδιά για τον Θεό. Και αυτή η αρχέτυπη αμαρτία.θα μπορούσε να είμαι εγώ. Εάν αυτός ο καρπός ωριμάσει πράσινος και πέσει στο έδαφος επειδή δεν πέτυχε τον πνευματικό του στόχο ή επειδή δεν ενδιαφερόταν.συμβαίνει σε αυτόν το ίδιο πράγμα που συμβαίνει και στον καρπό ο οποίος ωριμάζει πιο γρήγορα πάνω στο δέντρο.είναι μαζί σας και δεν μπορείτε να εξυψώσετε τον εαυτό σας εάν δεν αναγεννηθείτε και η αναγέννηση αυτή.Το σίδερο.τα έγραψε πάνω στο Σταυρό.

Εάν κάθε γεγονός που συμβαίνει στη ζωή μας έχει μια αιτία. λόγω του Νόμου της Υποτροπής το ίδιο δράμα συμβαίνει και πάλι. Γιατί ζούμε όπως ζούμε.σκοτώνει τον άνθρωπο που τον έχει προσβάλει και το πρόβλημα λύνεται.Πότε και πως δημιουργήθηκε.ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ. Στην επόμενη ζωή αυτοί οι δύο άνθρωποι συναντιούνται και πάλι και στην ίδια ηλικία.Αυτό έχει μια αιτία και αυτό το οποίο υποφέρουμε δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα αυτής της αιτίας. Υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό στην ζωή που πορεύεται ο καθένας μας. Αυτός ο άνθρωπος ρωτά «γιατί» αυτό του συμβαίνει και λογικά ρίχνει όλα τα βάρη πάνω στον άνθρωπο που τον πρόδωσε. Θα μπορούσαμε να πάρουμε την περίπτωση ενός ανθρώπου προδομένου από το ταίρι του.ψυχολογικά ή σωματικά.θυσιάσει τον πόνο του για να απελευθερώσει την συνείδηση του. Αλλά αυτό που τελικά γίνεται είναι να επιδεινώσει το πρόβλημα γιατί ο Νόμος του ανθρώπου και ο Νόμος του Θεού μπαίνουν σε δράση μέσα από μια άλλη αιτία που παράγει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Δικαίως . Που είναι η αιτία.ο Avatar του Υδροχόου.με αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο πεθαίνει και αυτό το δράμα δεν 22 .λέει:Δεν είναι αρκετό να λύνουμε προβλήματα αλλά να εξαλείφουμε προβλήματα.αυτό το «εγώ» το οποίο έχει ένα ραντεβού. Εάν αυτός ο καταφρονημένος άνθρωπος. Ο Νόμος των Ανθρώπων τιμωρεί το φόνο και ο Νόμος του Θεού την παραβίαση της Πέμπτης Εντολής και τα προβλήματα συνεχίζονται.που είναι παγιδευμένη από το πάθος του για τον άλλο άνθρωπο. Αλλά αυτό έχει συμβεί από απλή σύμπτωση ή κατά τύχη.αυτό παράγει και ένα αποτέλεσμα σε εμάς. Τι συμμετοχή έχουν οι άλλοι στη δική μας ζωή και τι συμμετοχή έχουμε εμείς στη ζωή των άλλων.δεν μπορούμε να βρούμε δύο ανθρώπους στον κόσμο που ζουν το ίδιο σενάριο πνευματικά. Θα μπορούσε να είναι ότι ο προσβεβλημένος για να δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα του.Το «γιατί» των γεγονότων στις ζωές μας. Η λογική μας λέει «όχι».Κεφάλαιο 5ο Ο άνθρωπος και η ζωή του Εάν αναλύσουμε το σενάριο (ζωής) που ζει ο κάθε άνθρωπος. Αυτό υποδεικνύει ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει το δράμα της ζωής του πολύ σοβαρά.

Όταν μια χώρα δέχεται εισβολή από μια άλλη και ζητά βοήθεια από τους συμμάχους της και της δίδεται η βοήθεια αυτός ο σύμμαχος αμέσως επιβάλει προγράμματα και οι άνθρωποι λένε «ο τάδε μας ελευθέρωσε». Θα θέλαμε να πούμε με όλα αυτά ότι στον εσωτερισμό αυτό ονομάζεται «εξάλειψη προβλημάτων».τα οποία είναι έτοιμα να δράσουν με βία την ημέρα ή τη στιγμή που τα προγράμματα αυτά δεν συμμορφώνονται. Όταν ο κάθε ένας από εμάς καταλάβει όλα αυτά. Κάθε πρόγραμμα που έχουμε στο μυαλό μας έχει τα δικά του «εγώ» που το ταΐζουν .να ερευνήσεις.ο άνθρωπος που θα κάνει αυτή τη δουλειά να είναι πρόθυμος να αποκαλύψει τον εαυτό του.Όλα όσα αναγνωρίζουμε σαν ελευθερία είναι μέρος αυτού που ξέρουμε ότι είναι ελευθερία όμως δεν είναι ελευθερία.έχεις ποτέ σταματήσει για να αναλύσεις.επαναλαμβάνεται.του φέρνουν.μια πολιτική παράταξη από μια πεποίθηση για μια χώρα.οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη από τη δική μας. Αγαπητέ αναγνώστη.από μια πεποίθηση ότι είναι πολύ ευκατάστατος!Εάν αυτά τα ψυχολογικά προγράμματα δεν εξαλειφθούν.από μια πεποίθηση ότι όλος ο κόσμος τον αγαπάει.η αλλαγή στη ζωή κάποιου δεν μπορεί να έρθει.ή από μια πεποίθηση ότι είναι ωραίος ή άσχημος.ποτέ δεν θα προσαρμόσουμε τους εαυτούς μας εντελώς σε αυτό το πρόγραμμα αλλά ούτε και θα το καταλάβουμε ποτέ σε βάθος.αλλά αυτός ο «τάδε». Ένας άνθρωπος προγραμματισμένος από μια θρησκεία.να καταλάβεις τι είναι η ελευθερία.συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται να παίρνει συμβουλές και να μαθαίνει από τον καθένα αλλά κανένας δεν πρέπει να μας προγραμματίζει και αυτό έχει δύο ορισμένους λόγους: Πρώτον:Το πρόγραμμα που επιβάλλεται σε εμάς δεν συμφωνεί με τον ιδιαίτερο ατομισμό μας Δεύτερον:Εφόσον είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από ανθρώπους.άσπρος ή μαύρος. Βεβαίως είναι χρήσιμο και απαραίτητο.να είναι πρόθυμος να εξαλείψει όλα αυτά τα προγράμματα που ο νους και η ψυχική του ενέργεια. κάνει τους ανθρώπους να συμμορφώνονται με αυτά τα προγράμματα που επιβάλλει. 23 .

Αν δεν βρουν άλλη δουλειά για να μπορέσουν να τραφούν . Όταν εξαλείψουμε αυτά τα προγράμματα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια προγραμματισμένη ζωή.χωρίς δουλειά.κάνοντας μας να χάνουμε τον έλεγχο και την συνείδηση που έχουμε!Αυτό θέλει να πει ότι η ζωή μας μετατρέπεται σε μια πραγματική μοίρα! Όταν αποφασίσουμε να αποσυνθέσουμε τα προγράμματα που έχουμε στο μυαλό και στην ψυχή μας τότε όλα αυτά τα «εγώ» που τσακώνονται. αποπεριπλέκουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε από στιγμή σε στιγμή και πρέπει να έχουμε ισχυρή θέληση και πειθαρχία ώστε όταν αυτοί οι ηθοποιοί ή «εγώ»θέλουν να παρουσιάσουν το σενάριο τους. βρίσκονται χωρίς δουλειά και το εννοούμε αυτό.δεν έχουν πώς να συντηρήσουν τους εαυτούς τους. Είναι σαν μια μεγάλη επιχείρηση χωρίς εργάτες. Ο ηθοποιός μιας ταινίας πρέπει να έχει μελετήσει πολύ καλά το σενάριο πριν παίξει το ρόλο του καλά.φωνάζουν και υποστηρίζουν αυτά τα προγράμματα. 24 .είναι το ΕΓΩ μας γιατί είναι μνήμη και επανάληψη. Εάν το αναλύσουμε αυτό.έχουν μόνο λίγα χρήματα για να ζήσουν μόνο για μερικές μέρες. Είναι απαραίτητο να είμαστε θεατές και όχι ηθοποιοί στην ταινία της δικής μας ζωής. Απομένουν με λίγη από την ενέργεια την οποία είχαν πάρει από εμάς και αν εμείς παραμείνουμε σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση δεν θα επιτρέψουμε σε νέες περιπλοκές να γεννηθούν μέσα μας δίνοντας θέση και εργασία σε όλους αυτούς τους ανοργάνωτους εργάτες ή Εγώ που είναι κάτω από την αυτοπαρατήρηση μας και πεθαίνουν λιμοκτονώντας.Δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι αν δεν μάθουμε να βλέπουμε τη ζωή μέσα από την πραγματικότητα της.ο ηθοποιός που έχει μελετήσει το σενάριο της ζωής μας εκ των προτέρων. Και έτσι είναι με τις λεγεώνες των «εγώ». το τεχνικό προσωπικό έχει πεταχτεί έξω.να μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι και να μην συμμετέχουμε στο συμβάν ή το σενάριο που σχετίζεται με κάποια δικά μας «εγώ» τα οποία στη δεδομένη στιγμή έχουν συναντήσει τα «εγώ» κάποιων άλλων ανθρώπων και έχουν δημιουργήσει μία εκατόμβη(μεγάλη καταστροφή). Όλα αυτά τα Εγώ απομένουν μην έχοντας τίποτα να κάνουν.

περηφάνια και φανατισμό. Όπως έχουμε πει κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία.Μην ξεχνάς αγαπητέ αναγνώστη. Αυτά που διδάσκονται εδώ δεν είναι για την θεωρία αλλά για να μας ξυπνήσουν και να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε το ρόλο που παίζουμε και τον χώρο που καταλαμβάνουμε στη ζωή.πιστεύουν.που λέει ότι «λανθασμένα ονομάζεται άνθρωπος».είναι επίσης προγραμματισμένες μηχανές. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είμαστε παρά απλές σκιές .έχοντας πετύχει να μας διευθύνει και να μας μετατρέψει σε μαριονέτες και το χειρότερο από όλα είναι.Samael Aun Weor. Κάθε άποψη και μέθοδος που έχουμε αναλύσει για την ζωή μέχρι αυτό το σημείο ανταποκρίνεται εντελώς στη μηχανική ζωή του ανθρωποειδούς όπως ονομάζεται από τον V M. ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι τα πάνε πολύ καλά.που μιλούν για τα θαύματα τα οποία οι μεγάλοι άνδρες της ιστορίας έχουν κάνει.(όπως έχουμε ήδη πει) οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουμε ότι είναι ικανοί να προσανατολίσουν και να οδηγήσουν την πνευματική μας ζωή(σε αυτή την περίπτωση οι θρησκευτικοί οδηγοί μας).φτωχοί ασυνείδητοι άνθρωποι. 25 .χωρίς την κατανόηση ότι είναι για τον κάθε ένα να τα ζήσει και μέσω αυτών των διδασκαλιών συνειδητοποιούμε ότι κοιμόμαστε.τροφή και προστασία στη λεγεώνα των «εγώ» που κουβαλάμε μέσα μας.ότι οι παραπάνω γραμμές είναι διδασκαλίες για τους ανήσυχους αναζητητές του φωτός!Δεν είναι για εκείνους που προσαρμόζουν τους εαυτούς τους δίνοντας ονόματα στο Καλό και στο Κακό.εκπληρώνει ίσως στο μέγιστο τον λυπηρό και τρομερό ρόλο του.γεμάτοι εγωισμό.τον Παράδεισο και την Κόλαση και βεβαίως για το πώς ήταν οι ζωές τους και συνεχίζουν να είναι.που δίνουν καταφύγιο.

Πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι η γέννηση στη Δύση αντιστοιχεί στη γέννηση του σωματικού ανθρώπου.πέφτει στην γή.το ταξίδι του ανθρώπου ξεκινά στη Δύση και πάνω στο οριζόντιο κομμάτι της ζωής και έχει μια στενή σχέση με τον Σταυρό. Φτάνουμε στο κέντρο όπου το κατακόρυφο κομμάτι ξύλου διασταυρώνεται με το οριζόντιο κομμάτι του Σταυρού.σέρνοντας τον εαυτό του στην λάσπη της γης αλλά δεν κάνει τίποτα για την πνευματική του πρόοδο. Αυτός ο άνθρωπος σαν σύμβολο του σπόρου που έπεσε από το δέντρο.αντιστοιχεί στο Βορρά και στην Πνευματική Γέννηση. στους ενδοκρινικούς του αδένες. σωστά.Κεφάλαιο 6 Η γέννηση του ανθρώπου Όπως έχουμε πει και στα προηγούμενα κεφάλαια. Λογικά ο άνθρωπος εξακολουθεί να ζει και να αναπαράγει τον εαυτό του. του σπόρου. Αγαπητέ αναγνώστη. “το ενωτικό τσιμέντο ”. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν έχει την πληροφόρηση που θα του επιτρέψει να γνωρίζει και να καταλαβαίνει ότι ο ανθρώπινος σπόρος είναι ατόφιο χρυσάφι το οποίο μας επιτρέπει να σχηματίζουμε την Ψυχή μας και να ενσαρκώνουμε το Είναι μας και αν ο άνθρωπος σε αυτή του την διαδικασία χύσει τον σπόρο του (ενέργεια). που θα τον εξυπηρετήσει στην αναγέννηση του εάν αυτός ο άνθρωπος πάρει την απόφαση. Η Ένατη Σφαίρα είναι εκεί όπου αυτός ο άνθρωπος θα φυτέψει τον σπόρο του ο οποίος θα βλαστάνει και θα δώσει την αρχή στην πνευματική του γέννηση.σου ζητώ να αναλύσεις τι λέμε εδώ.Για να ξαναγεννηθεί αυτός ο σπόρος θα πρέπει να θαφτεί βαθιά στη γή στη ρίζα του δέντρου από το οποίο έπεσε. Αυτό το δέντρο είναι ο Σταυρός και το θάψιμο στο εσωτερικό της γης είναι το κατέβασμα στην Ένατη Σφαίρα. Αυτός είναι ο λόγος που στους μεγάλους Ναούς 26 . Η είσοδος στο εσωτερικό της γης ή η Ένατη Σφαίρα και η βλάστηση του ίδιου του. σαν τον καρπό που ωρίμασε πιο γρήγορα και έπεσε στην γή. Η πτώση από τον Σταυρό γίνεται στη γή. Αυτός ο σπόρος γεννιέται και ξεκινά την ανάβαση του στο κατακόρυφο κομμάτι του Σταυρού. πέφτει από το δέντρο. Βεβαίως έχει στην κατοχή του.

Αυτός ο άνθρωπος στο μονοπάτι προς την Ανατολή οδηγείτε από το Φως και έκτοτε κουβαλά μαζί του. τους τρεις Μάγους που έφεραν χρυσό.δεν πέφτει ξανά. Στο Βορρά βλέπει τη γή που κάποια μέρα τον είχε καταπιεί.Μυστηρίων ο Σταυρός είναι καρφωμένος μέσα στη γή. Ο άνθρωπος ο οποίος κάνει αυτή την δουλειά με τον δικό του σπόρο.θα ανέβει αυτό το Σταυρό!Αυτό σημαίνει ότι ο Σταυρός δεν είναι πλέον πάνω σε κάποιον όπως τον κουβαλούν οι νεκροί αλλά κάποιος ανεβαίνει προς τα πάνω τον Σταυρό. 27 . Γκασπάρ και Μπαλταζάρ.φύτεψε τον σπόρο του και εξαιτίας αυτού γεννήθηκε σήμερα. Αλλά εφόσον ο άνθρωπος αυτός έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με συνείδηση και γνώση για τα Μυστήρια του Σεξ.λιβάνι και μύρο. Αλλά αναζωογονήθηκε γιατί κατέβηκε στην Ένατη Σφαίρα.το κάθετο και το οριζόντιο’. Κοιτά προς την Ανατολή και βλέπει το άστρο που οι Τρεις Μάγοι είδαν και αναγγέλλοντας την Γέννηση του Χριστού. Το χρυσό αντιπροσωπεύει τη σεξουαλική αγνότητα!Το λιβάνι αντιπροσωπεύει το καθαρό μυαλό και το μύρο αντιπροσωπεύει το δίκαιο άνθρωπο. Όταν ο άνθρωπος φτάσει τη διασταύρωση του Σταυρού. Τα νερά στα οποία γεννήθηκε βλέπουν τη Δύση.μέσα του τρία δώρα που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί προς την φάτνη όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Η γέννηση ξεκινά από κάτω προς την κορυφή. Βλέπει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.συμβολίζοντας το στοιχείο που σώζει τις ψυχές που έχουν πέσει και όλους εμάς.συμβολίζει για εμάς. Αυτό το άστρο.το Φως την αφύπνιση της Συνείδησης. βρίσκει το ίδιο φαινόμενο που βρήκε και όταν έπεφτε ‘ένα καρφί που ενώνει τα δύο ξύλα.τους εσωτεριστές. Ο Μέλκορ.ο Γκασπάρ και ο Μπαλταζάρ αντιπροσωπεύουν τους Υδράργυρους της Μεγάλης Δουλειάς. Αναφέρομαι στους Μελκορ.

Στη Δύση κατέκτησε το νερό όπου σχίστηκε σωματικά!Στο Βορρά κατέκτησε τη γή όπου φύτεψε το σπόρο του για την Πνευματική του Γέννηση!Στην Ανατολή κατέκτησε το Φως το οποίο θα εξακολουθεί να τον οδηγεί στο μονοπάτι του!Στο Νότο κατέκτησε τη φωτιά που θα συνεχίσει να τον εξαγνίζει! Αυτός ο μοναχικός και αινιγματικός ταξιδιώτης κατά τη διάρκεια του δρόμου του γίνεται «πραγματικός». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Προφήτες και η Αγία Γραφή δεν έκαναν λάθος ούτε μία στιγμή. Αυτό που συνέβει με αυτούς τους ορισμούς είναι ότι δεν έχει υπάρξει κανένας να τους ερμηνεύσει με το Φως της Συνείδησης:Ο Άνθρωπος.Ο πρώτος είναι Μαύρος.που παίρνουν μέρος στη φυσική και εσωτερική μας διαμόρφωση.ο δεύτερος είναι Άσπρος και ο τρίτος είναι Κίτρινος.Κατέχει την καθαρή γνώση!Με άλλα λόγια είναι ένας άνθρωπος με την πιο πλήρη έννοια της λέξης! Για εσένα αγαπητέ αναγνώστη ίσως είναι λίγο παράξενο το ότι ένας άνθρωπος πρέπει να χρησιμοποιήσει τον σπόρο του για να γίνει Άνθρωπος και να κάνει αυτά τα συμβολικά ταξίδια αλλά έχεις ποτέ ακούσει να λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ο Βασιλιάς της Δημιουργίας. Αλλά σε ποια φωτιά αναφερόμαστε.η φωτιά ανανεώνει τη φύση αδιάκοπα. Εκεί στο Νότο θα βρει τη λέξη «ΙΝΡΙ».(Ignis Natura Renovatur Integram).Με άλλα λόγια.τότε τι σόϊ Βασιλιάς είναι. 28 . Όταν αυτός ο άνθρωπος στην Ανατολή έχει ενωθεί με το Φως του Άστρου που τον οδηγεί ξεκινά το ταξίδι του προς αυτό το μέρος όπου ο Εσωτερικός του Χριστός βρίσκεται και νικηφόρα έχει σκαλίσει πάνω στον Σταυρό.Είναι αυτή η πύρινη φωτιά του ίδιου μας του σπόρου που ταξιδεύοντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα έχει κατακτήσει κάθε ένα από τα στοιχεία της Φύσης. Εάν αυτός ο άνθρωπος δεν κατακτήσει τα στοιχεία.

η άνοδος προς αυτό το μονοπάτι θα είναι αδύνατη.να ξεκινήσει την αναγέννηση του με την οποία θα χτίσει μία ηλιακή δομή με την αντίστοιχη σειρά:Φυσικό Σώμα.Αστρικό Σώμα. περισσότερη συνείδηση σύμφωνα με την δουλειά που κάνει και βεβαίως αυτό θα του δώσει αρκετούς λόγους να εξολοθρεύσει τα ψυχολογικά Εγώ που παρεμβαίνουν στο μονοπάτι του.την ίδια στιγμή. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία ή Εγώ. Μέσα στους αιώνες. 29 .το ανθρώπινο ον δημιουργήθηκε από το Θεό σαν μία τέλεια οντότητα. Καθώς οι φυλές περνούσαν.είναι απαραίτητο με τη σοφή χρήση της σεξουαλικής του ενέργειας. Λογικά εάν το φορτίο είναι ελαφρύτερο τόσο πιο γρήγορα μπορεί να περπατήσει κάποιος στο δρόμο του. Αλλά βέβαια κάθε άνθρωπος με τους δικούς του τρόπους και τις δικές του αποφάσεις.μικρές ομάδες ανθρώπων είχαν αναζητήσει την ανύψωση τους προς αυτό που είχαν χάσει ξανά. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος περπατά κουβαλώντας ένα βαρύ φορτίο και λίγο-λίγο αφήνει κομμάτια του στο δρόμο.τα Εγώ!Εάν όλα αυτά τα απάνθρωπα στοιχεία δεν εξαλειφθούν.που θα εξαλείφει όλα αυτά τα μη ανθρώπινα στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος στο μονοπάτι του Σταυρού θα ανακαλύψει ότι έχει μεγαλύτερη διαύγεια.Ζωτικό Σώμα.όπως είπαμε και στο τελευταίο κεφάλαιο.Κεφάλαιο 7 Η τελειοποίηση του ανθρώπου Όπως έχουμε δει μέχρι αυτό το σημείο .τα συναισθήματα και τα ένστικτα του Τρίτον:Δεν επιτρέπουν στη Συνείδηση και τη δύναμη της θέλησης να αναπτύξουν την ικανότητα να τον υποστηρίξουν σε αυτή του την απόφαση και στο μονοπάτι. Όταν ο άνθρωπος .ξεκινήσει την άνοδο του στο κάθετο κομμάτι του Σταυρού.εμφανίζει τριών ειδών εμπόδια στο μονοπάτι: Πρώτον:Αναζητούν την συνεχή ικανοποίηση του πάθους τους και διαπράττουν πολλαπλά λάθη Δεύτερον:Δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να έχει κυριαρχία στο μυαλό.Νοητικό Σώμα και Αιτιατό Σώμα.ο άνθρωπος ήρθε σε πτώση και ήταν αναγκαίο για τον Θεό να τον εκδιώξει από τον Παράδεισο με σκοπό να συνειδητοποιήσει αυτό που έχασε.

πρέπει να συμμορφώνεται με αυτές τις Ιερές Αντιλήψεις που ο Χριστός έδωσε όταν είπε:Εκείνος ο οποίος θέλει να με ακολουθήσει. Αυτά δεν είναι θεωρίες. Όπως μπορείς να δεις.γνωρίζουμε ότι σε αυτή την εποχή το Πέμπτο Ευαγγέλιο που δόθηκε στην ανθρωπότητα από τον Αβατάρa του Υδροχόου.Αυτός είναι ο λόγος που γνωρίζουμε όλοι ότι ο Θεός έκανε τον άνθρωπο τέλειο. Όταν σε αυτή τη δουλειά με το Σταυρό. Βεβαίως εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους διώξουμε εφόσον μέσα σε κάθε τέτοιο στοιχείο υπάρχει συνείδηση και πρέπει να την απελευθερώσουμε με αυστηρή πειθαρχία και Συνειδητή δουλειά. Αυτά τα ελαττώματα είναι η εκδήλωση των Εγώ που έχουμε μέσα μας.ο οποίος θα κάνει αυτό το φορτίο που κουβαλάμε ελαφρύτερο.είναι εξάσκηση και τίποτα παρά πρακτική.αντιπροσωπεύει το ακόλουθο παράδειγμα με το Δόγμα του Λυτρωτή του Κόσμου και όπως έχουμε πει σε άλλα κεφάλαια.Αυτός δεν το έγραψε σε κανένα βιβλίο ή σε καμία περγαμηνή. Μετά την Πτώση στον άνθρωπο εισέβαλαν τα ελαττώματα.να απαρνηθεί τον εαυτό του.μας διδάσκει ότι υπάρχουν τρεις παράγοντες στην Επανάσταση της Συνείδησης και ότι με την εξάσκηση κάθε ενός από τους τρεις. Έμποροι οι οποίοι πουλούν και αγοράζουν μέσα στον εσωτερικό μας Ναό. μπορούμε να ανεβούμε στο κατακόρυφο κομμάτι του Σταυρού. Ο Χριστός μας το έδειξε αυτό όταν έδιωξε όλους τους αγοραστές και πωλητές έξω από τον Ναό. Σε αυτό το ταξίδι ο Μυημένος θα βρει το πλήθος που θα τον κριτικάρει και αυτούς που θα τον αποκαλούν τρελό εφόσον οι άνθρωποι δεν κατανοούν τα Μυστήρια εάν δεν τα ζήσουν οι ίδιοι.ας σηκώσει τον Σταυρό του και ας με ακολουθήσει. 30 .ο άνθρωπος ξεκινά την άνοδο.με τον Θάνατο που αναφέραμε. Σαμαέλ Αούν Βεόρ.φωτίζουμε τους εαυτούς μας για να δούμε καλύτερα τον δρόμο που βρισκόμαστε! Η δουλειά του Θανάτου πάνω στον Σταυρό για έναν άνθρωπο. αγαπητέ αναγνώστη. Με την Αγνότητα ή την Γέννηση αποκτούμε δύναμη στο δρόμο μας!Με την Θυσία για την Ανθρωπότητα.αλλά έζησε το δράμα του Σταυρού.

Πολλές φορές υποθέτουμε πως είμαστε άγιοι και σοφοί.εξαιτίας του θυμού μας. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεϊκός Διδάσκαλος Ιησούς καρφώθηκε από απλή σύμπτωση πάνω στον Σταυρό αλλά δεν είναι έτσι.μας διέταξε να πάρουμε το δικό μας Σταυρό. της τεμπελιάς .ο Σταυρός είναι σύμβολο της Λύτρωσης. Κάποιος πεθαίνει στον Σταυρό και Ανασταίνεται στον Σταυρό.της ζήλιας.Όλη αυτή η κοσμική ιστορία επαναλαμβάνεται στο πέρασμα των αιώνων σε κάθε άνθρωπο που είναι ικανός να αρνηθεί τον εαυτό του!Με άλλα λόγια στον άνθρωπο που επιτρέπει στον Εσωτερικό του Χριστό να κουβαλήσει τον Σταυρό προς την Λύτρωση και όχι στον άνθρωπο που κουβαλά ένα Σταυρό μόνος του υποφέροντας και πονώντας.της λαιμαργίας .ήταν για να μπορούμε εμείς να εξακολουθούμε να είμαστε εκφυλιστείς.του μίσους .ακόμη και να εξαλείψουν τα ελαττώματα τους.του εγωισμού . Δεν θέλουμε να αποδεχτούμε το Δόγμα του Λυτρωτή του Κόσμου γιατί πιστεύουμε ότι η δουλειά που έκανε Εκείνος με τον Σταυρό.εξαιτίας του ότι είμαστε μοιχοί. Αγαπητέ αναγνώστη. 31 . αμαρτωλοί και παραβιαστείς του Νόμου και να προστατευόμαστε με το όνομα του να εμπορεύεται το Δόγμα του. Πολλοί μπορεί να πουν ότι δέχονται να θυσιάσουν τον εαυτό τους για την ανθρωπότητα.διαλέγουμε ένα Σταυρό για να ζήσουμε το δικό μας δράμα και για να πεθάνουμε πάνω σε αυτόν. Όλοι μας κουβαλάμε ένα Σταυρό αλλά δυστυχώς τον σέρνουμε μαζί μας εξαιτίας του ότι εκσπερματώνουμε.εμείς τα ανθρωποειδή. Αυτός ο Σταυρός δεν είναι τίποτα άλλο από έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι μετατρέπουν τα νερά τους.εξαλείφουν τα ελαττώματα τους και κάνουν θυσία στην ανθρωπότητα. Ο Χριστός δεν είπε ότι πρέπει να κουβαλάμε ένα οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου στους ώμους μας ή ένα σπίτι ή ένα δίπλωμα για να τον ακολουθήσουμε.στο πόδι του Σταυρού για να ξεκινήσει το ταξίδι προς τον Θάνατο πάνω στον Σταυρό.που έχουμε όλον αυτόν τον σωρό σκουπιδιών και εκφυλισμού.αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να θέλει να σταματήσει να εκσπερματώνει και να είναι διατεθειμένος να φυτέψει τον σπόρο του. Εμείς που αποβλέπουμε στη δική μας Λύτρωση.

την αναπαραγωγή του και πάνω από όλα την ενσάρκωση της Ψυχής του.Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι της εποχής μας ξέρουν και αναγνωρίζουν ότι το σεξ είναι η βάση. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι αυτό το σπέρμα είναι το Πνεύμα και ο Σπόρος που έχει στη διάθεση του το ανθρώπινο ον είναι το μόνο διαθέσιμο υλικό για την αναγέννηση του.αλλά δεν θέλουν να το δημοσιοποιούν!Ίσως έχουν δίκιο εφόσον εάν δώσουν προς τα έξω μία τέτοια πληροφορία οι εκκλησίες τους δεν θα έχουν και τόσο πολύ κόσμο μέσα. Δεν θα έχουν πολλά λεφτά που να μπαίνουν στις εκκλησίες επειδή το σεξ είναι το πρόσκομμα. Εξάλλου δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να σταματήσουν να εκσπερματώνουν εφόσον κιόλας λέγεται ότι η εκσπερμάτιση είναι απαραίτητη και φυσιολογική.το θεμέλιο της αναγέννησης. 32 .

κρύο.μηχανικά και ασυνείδητα.μεγαλώνει. Εσύ. Ο V.άτομα εισέρχονται στον οργανισμό.M. Θα προκαλέσει σωματικές αλλά όχι εσωτερικές αλλαγές.Νοητική ή Αιτιατή δομή. νερό. Ζωτική. Ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να συνειδητοποιήσει αλλαγές.Κεφάλαιο 8 Ο Ηλιακός άνθρωπος Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο δυνάμεις στη φύση που καθορίζουν:το θετικό και το αρνητικό.είναι αναμφισβήτητο ότι και το φυσικό αλλά και τα εσωτερικά μας σώματα θα καλυφθούν από Ηλιακά Ενδύματα και επομένως. Όταν αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται μόνο για να ικανοποιεί την ευχαρίστηση και να δημιουργεί παιδιά.το ζεστό και το κρύο. Το ανθρώπινο ον όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα κεφάλαια κατέχει μία ενέργεια που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή του είδους.αναπαράγει και πεθαίνει. φωτιά! Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την Αγιασμένη Άρνηση.διότι η Γνώση επιβεβαιώνει ότι αυτή η ανθρωπότητα είναι σεληνιακή! Εάν προτείνουμε την μετατροπή των σεξουαλικών ενεργειών με επιστημονικές τεχνικές της αλχημείας.το ανθρώπινο ον παραμένει σε αυτό το μέρος. Αστρική.κρύα. Αυτό το ον δεν μπορεί να παράγει μέσα στην ψυχική του ενέργεια ή στο μυαλό του καμία ριζική αλλαγή. Δεν έχει στην εσωτερική του σύσταση αυτό το στοιχείο της φωτιάς που θα του επιτρέψει να φτιάξει μια Φυσική.τα οποία αντικαταστούν εκατομμύρια ηλιακά άτομα τα οποία ξοδεύονται κατά την εκσπερμάτιση».εκατομμύρια σεληνιακά.αρνητικά. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την Αγιασμένη Κατάφαση.κάποιος μπορεί να βιώσει ριζικές αλλαγές στη ζωή του! 33 . Είναι απλώς ένα όν που γεννιέται . θερμότητα.Σαμαέλ Αούν Βεόρ λέει: «Όταν ένας άνθρωπος εξωθεί το σπέρμα του. Αυτές οι δυνάμεις είναι «ο Ήλιος και η Σελήνη».αγαπητέ αναγνώστη μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα εδώ. Το μεταλλαγμένο σπέρμα μετατρέπει τον εαυτό του σε μία ενέργεια με πολύ υψηλή ηλεκτροκινητική δύναμη και παράγει οριστικές αλλαγές στα Σώματα που έχουμε αναφέρει.

Θα πουν ότι εφόσον δεν είμαστε δολοφόνοι ή κλέφτες.το πρόβλημα λύνεται. είναι φυσιολογικά πράγματα και προκειμένου να πας στον Παράδεισο και στο Θεό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανήκεις στην τάδε ή τάδε θρησκεία.ο οποίος για τριάντα αργύρια.π. Ο κάθε ένας που μπαίνει σε αυτό το Δρόμο μαθαίνει κατ’ουσίαν.αναμφισβήτητα θα βρουν πολλούς ανθρώπους που θα τους πουν ότι η μετατροπή δεν είναι καλή.προκαλεί πόνο όταν βλέπεις το πώς λατρεύεται ο Χριστός .δεν έχουμε ελάττωμα το οποίο να μας καταδικάζει. Είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε ότι ο Χριστός.επιφανειακά.π. Με άλλα λόγια είναι όπως ο Ιούδας. Οι άνθρωποι που αλλάζουν την αυθεντικότητα του Θεϊκού Διδασκάλου ή τις διδασκαλίες του Χριστού.η περηφάνια.κι εσύ. τι είναι ο Χριστός και τι σημαίνει αυτή η συμβολική αναπαράσταση με το δράμα που παρουσιάζεται στο Σταυρό. ηλιοποιεί τα σώματα του και όπως έχουμε πει καίει κομμάτια της ψυχολογικής πολλαπλότητας μέσα του. Άλλοι λένε ότι μαθαίνοντας την Βίβλο από την Γέννηση ως την Αποκάλυψη. Κάποιες θρησκείες λένε ότι αν εξομολογείσαι μία φορά το χρόνο και πηγαίνεις στην λειτουργία της Κυριακής. 34 .που αποφασίζουν να τραβήξουν αυτό το Δρόμο.αυτό θα σε σώσει.ότι ο θυμός.τον απαρνιούνται.τον πουλά και επιτρέπει στον καθένα να του κάνει ότι θέλει.οι Μυημένοι.κ. και η λαγνεία κ. Θα ήσουν διατεθειμένος να πάρεις μέρος σε αυτό το δράμα έτσι ώστε με την ίδια σου τη ζωή .αγαπητέ αναγνώστη.η οκνηρία.λ.θα ολοκληρώσει τον εαυτό του με τα διαφορετικά αυτόνομα μέρη του Εσωτερικού του Είναι. Πραγματικά.Όταν ο άνθρωπος κάνει το ταξίδι του στο κάθετο κομμάτι του Σταυρού.εμπράκτως . Αυτό σημαίνει ότι ανακαλύπτει μέσα του μια αυθεντική ατομικότητα και βεβαίως.λ. Ο κάθε ένας από εμάς. να γράψεις και να διδάξεις την ανθρωπότητα τα Μυστήρια του Σταυρού.δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά μια δύναμη η οποία εκφράζεται μέσα από οτιδήποτε έχει ζωή.και πόσο το μήνυμα του έχει βεβηλωθεί και διαστραφεί.

ψυχολογικά όμως είναι πολύ διαφορετικός.Όταν ένας άνθρωπος έχει ηλιοποιήσει το φυσικό αλλά και τα εσωτερικά του σώματα.τότε είναι ένας άνθρωπος που στην εμφάνιση είναι όπως όλοι οι άλλοι.που θα του επιτρέψουν να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα και να γνωρίσει τη ζωή σε όλη της την έκφραση: «Ένας Ηλιακός Άνθρωπος». 35 . Είναι κυρίαρχος του εαυτού του.είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος ο οποίος μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις μέσα του με την δική του θέληση.

ανταποκρίνονται στο δράμα του Κοσμικού Χριστού και είναι γραμμένα (τα πρώτα βήματα) στην Αγία Γραφή!Το ίδιο το δράμα .δηλαδή του Χριστού.Μητέρα Θάνατος. εκφράσεις.θα αποκτήσεις έναν υιό ο οποίος θα ονομαστεί Εμμανουήλ» (που σημαίνει ο Θεός ανάμεσα στους Ανθρώπους).Ραμ-ΙΟ Η τέταρτη όψη:Κατώτερη Φύση Πέμπτη όψη:Περσεφόνη.Όπως μπορούμε να δούμε αυτή η γυναίκα θα γινόταν η Μητέρα του Υιού των Ανθρώπων.υπήρχε μια γυναίκα αγνή.αγαπητέ αναγνώστη.συν το πλήθος που τον χλεύαζε και τον περιφρονούσε και το οποίο ήταν πεπεισμένο ότι ενεργούσε βάση της δικής του θέλησης. Δεν νομίζεις πως είναι αινιγματικές απόψεις.που όντας Θεός και Άνθρωπος. Τι είδους άνθρωπος ήταν αυτός.τότε είναι έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι του για την αναζήτηση του Υπέρ-ανθρώπου.οφείλω να σε ρωτήσω. Δεύτερον:πάνω στο Σταυρό. Αγαπητέ αναγνώστη.Κεφάλαιο 9 Ο δρόμος του Υπέρ-άνθρωπου Όταν αυτός ο άνθρωπος έχει περάσει από το προκαταρτικό μονοπάτι και από το μονοπάτι της μύησης.αλλά…. όπως 36 .ενώ ενεργούσε βάση της θέλησης του Θεού για να μας διδάξει το Δράμα που ο οικείος Χριστός ζει μέσα μας! Οι Γραφές λένε ότι όταν το κοσμικό δράμα παρουσιάστηκε.Αυτός το έγραψε.άσπιλη και άγια που ονομάζονταν Μαρία. Εμείς οι εσωτεριστές γνωρίζουμε ότι η Μητέρα έχει πέντε όψεις.με άλλα λόγια τον κουβάλησε.επομένως πέντε συμβολικά ονόματα.Και όπως ήδη έχουμε μιλήσει γι’αυτό.με την ίδια του τη ζωή: Πρώτον :κάτω από το Σταυρό. Η πρώτη όψη:Μητέρα του Σύμπαντος και ονομάζεται Λουκία Η δεύτερη όψη:Μητέρα Φύση και ονομάζεται Σοφία που επίσης σημαίνει «Ο τρόμος της Αγάπης και του Νόμου» Η τρίτη όψη:Μαρία.την οποία ο Άγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε και είπε: «Εκλεκτή.τι σκέφτεσαι για τη Ζωή και το Δράμα του Ιησού.ή η Θεία Μητέρα Κουνταλίνι.μπορεί να πεις ότι είναι μια μεγάλη σύμπτωση που αυτή η θηλυκή όψη που επιλέχθηκε από τον Άγγελο της αναγγελίας για να γίνει η Μητέρα του Χριστού ονομαζόταν Μαρία!Εάν Μαρία.μπορούσε να διαχειρίζεται όλες τις διαδικασίες της ζωής του με τόση ικανότητα.

και η οποία ως άνθρωπος ονομαζόταν Μαρία.κατά τη γέννα και μετά τη γέννα. Η Αγία Γραφή έτσι λέει.το ανθρώπινο κομμάτι που έπαιξε το δράμα του Σταυρού.γνωρίζουμε ότι άλλο το φυσικό κομμάτι μας.οι τρεις υλικές διαστάσεις ενός ανθρώπου και άλλο το εσωτερικό ή πνευματικό κομμάτι μας.όλο αυτό είναι κυριολεκτικό ή έχει κάποιο μυστήριο μέσα του. Ξαναρωτώ.αυτή ονομαζόταν Ιησούς. Εάν Ιησούς σημαίνει. Σύλληψη:χωρίς αμαρτία ή με τη βοήθεια και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Λένε ότι ο Χριστός ήταν υιός της Άμωμου Σύλληψης.ο σωτήρας των ανθρώπων.ήταν η Μητέρα αυτού του ανθρώπου ή η Μητέρα του Χριστού που ενσάρκωνε αυτός ο άνθρωπος.έχουμε ήδη αναφέρει είναι η Θεία Μητέρα Κουνταλίνι. Ο εσωτερικός Κύριος του Ιησού ονομάζεται Χεσουά Μπεν Παντιρά! Δεν σας φαίνεται παράξενο.Ήταν η Μαρία τόσο ανυπότακτη ώστε να μην εκπληρώσει την εντολή του Αγγέλου.τα ερμηνεύουμε σύμφωνα με το Φως.ο ΄΄Κύριος των Κυρίων΄΄ ήταν το φυσικό του όνομα Ιησούς.αγαπητέ αναγνώστη. Για εσένα. Εμείς οι εσωτεριστές. Το φυσικό σώμα.Ήταν η Μητέρα του Χριστού. 37 .αυτή η ανθρώπινη ύλη.αυτά που θέλουν να μας διδάξουν.Ποιόν ρόλο εκπλήρωσε σε αυτό το Κοσμικό Δράμα.που το εσωτερικό όνομα του Ιησού είναι επίσης Χεσουά που θα πει Ιησούς.που ελπίζω πως έχεις διαβάσει την Αγία Γραφή και βεβαίως έχεις προσπαθήσει να την ερμηνεύσεις. Αφού ο Άγγελος ανήγγειλε στην Μαρία ότι αυτός ο υιός θα ονομάζεται Εμμανουήλ γιατί όταν γεννήθηκε τον ονόμασαν Ιησού.ήταν η Μητέρα του Ιησού ή η Μητέρα του Χριστού. Η Αγία Παρθένος Μαρία. Παρθένος :πριν τη γέννα.αλλά εάν τα ίδια είναι γραμμένα με παραβολές και συμβολισμούς.Αυτή η γυναίκα συμβολικά αποκαλούμενη Μαρία. Άμωμος:Παρθένα.αγνή.

Τι αθωωτής! Πόσα αγνοούμε! Αφού το παιδί ήταν με την μητέρα του και τον πατέρα του.έπρεπε να 38 .εφόσον ήταν ένας άνθρωπος με προσόντα Διδασκάλου. Θα μπορούσε να είχε γίνει έτσι. Οι ερωτήσεις μου συνεχίζονται και σίγουρα και εσύ θα έχεις κάποιες ερωτήσεις!Ψάχνουμε και οι δύο να βρούμε την αλήθεια. Λέγεται ότι οι ράβδοι των Αρχαίων τοποθετούνταν πάνω στο Ιερό και εκείνη η οποία άνθιζε υποδείκνυε ποιος θα ήταν ο πατέρας. Οι Γραφές λένε ότι ο Ιωσήφ ήταν πολύ γέρος πάραυτα η ράβδος του άνθισε. Μέσα από τις ηρωικές του δουλειές μεταμόρφωσε τον εαυτό του σε αληθινό Άνθρωπο.Λένε ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε μια φάτνη Η «φάτνη» είναι το μέρος όπου ταΐζονται τα ζώα.τις επιθυμίες και τα ζωώδη ένστικτά μας. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα από πολλούς επιλέχθηκε τυχαία το ποιος θα ήταν ο Πατέρας του Ιησού.υπήρχε ένα θέμα προς συζήτηση. Ποιος θα ήταν ο πατέρας αυτού του Παιδιού.Η Μαρία ήταν μια γυναίκα που είχε πάρει όρκο αγνότητας.θα επέτρεπαν στο μουλάρι να το κάνει αυτό! Η Φάτνη είναι η καρδιά του ανθρώπινου όντος και μέσα σε αυτή τη φάτνη υπάρχουν πολλά ζώα.ξεκίνησε το Δρόμο του στο κατακόρυφο κομμάτι του Σταυρού και κατέκτησε όλα τα εμπόδια που συνάντησε στο Μονοπάτι. Τι ρόλο έπαιξε η Μαρία σε αυτό το δράμα. Ας συνεχίσουμε λοιπόν. βρήκε εκατοντάδες ανθρώπους αλλά. Μετά μπήκε στο Δημόσιο Βίο!Σε αυτό το Δημόσιο Βίο. Το όλο δράμα που ανταποκρίνεται στην γέννηση του Χριστού μέσα στην Καρδιά του Ιησού. Ήταν λοιπόν εκείνη η Μητέρα του Ιησού.Βασιλιά της Δημιουργίας. Αυτός ο άνθρωπος κάποια μέρα.τη δική μας αλήθεια-όχι αυτήν που μας λένε ότι είναι η αλήθεια. Αυτά αντιπροσωπεύουν τα πάθη. Σύμφωνα με αυτά που οι Γραφές μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε. Είμαστε στα μέσα του 20ου αιώνα και δεν είναι σωστό ούτε δίκαιο να συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ένα μωρό με σάρκα και οστά γεννήθηκε ανάμεσα σε μουλάρια.Ή η Μητέρα του Χριστού. Το μουλάρι αντιπροσωπεύει το νου.αγελάδες και κριάρια και ότι το μουλάρι έτρωγε το σανό του εκεί που το μωρό κοιμόταν.

τους δώδεκα αποστόλους που αντιπροσωπεύουν το ζωδιακό κύκλο ή τους δώδεκα Αστερισμούς.Ιησού.το οποίο ολοκληρώθηκε με όλα τα αυτόνομα κομμάτια.ολοκληρώσει μέσα του.Μι. 39 .με άλλα λόγια. Ο Κοσμικός Χρηστός ολοκληρώνει τον εαυτό του με τη δουλειά πάνω στον Σταυρό: -Επτά Κοσμοκράτορες Λόγους που αντιπροσωπεύουν τον εσωτερικό Νόμο Heptaparaparshinock και που επίσης αντιπροσωπεύουν τις Επτά μουσικές νότες:Ντο. -Τους Δώδεκα Αστερισμούς του Εσωτερικού μας Ζωδιακού κύκλου και τέλος ολοκληρώνει: -Τις τρεις στοιχειώδεις δυνάμεις:Τον Πατέρα. Αναφερόμαστε τώρα στον Κοσμικό Χρηστό και όχι στον Χεσουά Μπεν Παντιρά.Λα.και ξεκινά την επιστροφή προς το μέρος από όπου προήλθαμε:ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ.Ρε.Φα.Σι. Εάν τα αθροίσουμε Καβαλιστικά.που αντιπροσωπεύει τα 22 Μεγάλα Αρκάνο του Ταρώ.δίνουν το νούμερο 22.Σολ.Τον Υιό και Το Άγιο Πνεύμα.υποδεικνύοντας με αυτό ότι είναι το Εσωτερικό Είναι.

τη σοφία και πάνω απ’ όλα να ενώσει όλα τα ανθρώπινα όντα κάτω και γύρω από το Δόγμα της ΑΓΑΠΗΣ. Εάν ο ήλιος μας στον Όρς (το όνομα του ηλιακού μας συστήματος) δεν μοίραζε την ενέργεια του και τη δύναμη του σε όλους τους πλανήτες αλλά διοχέτευε την ενέργεια του σε ένα μόνο πλανήτη. Εάν το ΑΙΝ ή το ΑΠΟΛΥΤΟ έστελναν όλο τους το φως και τη δύναμη σε ένα μόνο γαλαξία.και ενσάρκωσε το Χριστό και ο Χριστός είναι το φως και η δύναμη που κυβερνά ανθρώπους. Το βασίλειο του Υπέρ-ανθρώπου δεν είναι σε αυτόν τον κόσμο.που κατά καιρούς έχει ενσαρκωθεί και ενσωματωθεί μέσα σε πολλούς ανθρώπους προκειμένου να δώσει το μήνυμα.εκείνος που ονομαζόταν Χεσουά. 40 .18 εκατομμύρια ήλιοι και τα συστήματα τους . Ο Υπέρ-άνθρωπος είναι η ενσωμάτωση του Χριστού.και πάλι αυτό θα μπορούσε να αποσυντεθεί.Κεφάλαιο 10 Ο Υπέρ-άνθρωπος Αναφερόμαστε σε αυτό το κεφάλαιο στο Ον εκείνο. Αγαπητέ αναγνώστη. ικανή να αντέξει τα ενεργειακά βολτ του Υπέρ-ανθρώπου!Με άλλα λόγια.χρειάζεται να έχει κάποιος.και αυτός επίσης θα εξαφανιζόταν. λογικά.σε αυτό το κεφάλαιο θα αναλύσουμε το μέγεθος και το μεγαλείο του Υπέρ-ανθρώπου(του Χριστού) έτσι ώστε να μπορούμε να τον συγκρίνουμε πρώτα με κάποιο ηλιακό σύστημα. Το βασίλειο του είναι στον Παράδεισο.διοχέτευε όλο το φως και τη δύναμη του σε ένα ηλιακό σύστημα.θα μπορούσε να τον αποσυνθέσει. Ο Υπέρ-άνθρωπος δεν είναι ένας άνθρωπος. Αυτός ο Υπέρ-άνθρωπος εδώ στη Γη χρειάζεται ένα όχημα δεόντως προετοιμασμένο ώστε να μπορεί να Τον ενσαρκώσει. Όπως έχουμε δει σε άλλα κεφάλαια.συστήματα και γαλαξίες θα μπορούσαν να είχαν καταλάβει οι άνθρωποι και οι θρησκευτικοί προφήτες όλο το μέγεθος και το μεγαλείο του Χριστού.του Χριστού. Μπορούμε να πούμε ότι αν αυτός ο άνθρωπος υπήρξε στη Γη.γύρω από τον οποίο περιστρέφονται. Εάν ο ήλιος Σείριος.τόσο μια εσωτερική όσο και μια φυσική δομή.

οι διανοητικοί οι οποίοι δεν έχουν καθόλου πνευματικότητα και οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι πολύ καλύτεροι από τον Υπέρ-άνθρωπο. Οι τρεις ομάδες ανθρώπων είναι: -Οι Παπάδες του Ναού διότι ο Υπέρ-άνθρωπος δεν ακολουθεί τις παραδόσεις.Αυτός ο Υπέρ-άνθρωπος έρχεται και κάνει μια γιγάντια δουλειά και λογικά βρίσκει τρεις ομάδες ανθρώπων που τον απορρίπτουν. Δικαίως ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ λέει ότι: «Ακόμη και ο Θεός χρειάζεται το υλικό κομμάτι για να εκδηλώσει τον εαυτό του». 41 . επειδή ο Ναός του είναι στην καρδιά του κάθε ανθρώπινου όντος.έκανε τον εαυτό του άνθρωπο.ότι ο Υπέρ-άνθρωπος ή ο Χριστός έρχεται να εκφράσει τον εαυτό του. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε.μέσα από έναν άνθρωπο. Το δόγμα του ανήκει στην Καρδιά. Αγαπητέ αναγνώστη. Ο Υπέρ-άνθρωπος εμφανίζεται μέσα στο πλήθος σαν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος από τη Γη.τα δόγματα και τις φανατικές τους πεποιθήσεις.ότι ο Χριστός ή ο Υπέρ-άνθρωπος θα εμφανιστεί πετώντας στον ουρανό.ώστε εμείς τα ανθρωποειδή. -Οι Ηλικιωμένοι που είναι ορθόδοξοι και παραδοσιακοί -Οι Γραμματείς.έπρεπε να μειώσει το Φως και τη Δύναμη του.ο οποίος σηκώθηκε από την λάσπη της Γης και μέσα από υπέρ-προσπάθειες και αυστηρές εξαγνίσεις.Προκειμένου ο Χριστός να μπορέσει να ζήσει πάνω στη Γη.τον καταδικάζουν διότι δεν ταιριάζει με τις θεωρίες και τις παραδόσεις τους. Επειδή δεν εμπορεύεται και δεν χρησιμοποιεί τις ψυχές.για να τον εξελίξει μετά σε Υπέρ-άνθρωπο:ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.ρίχνοντας κεραυνούς και αστραπές.τον χλευάζουν.με μια τρομπέτα.να μπορέσουμε να αντέξουμε και να επιβιώσουμε με αυτή τη δύναμη φωτός.αλλά τις λυτρώνει και επειδή δεν έχει αγαπημένους υιούς γιατί όλοι είναι ίσοι.αυτό έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας και θα συνεχίσει να συμβαίνει εξαιτίας του ότι οι αμαθείς άνθρωποι πιστεύουν.

Ο Πέτρος αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του Κριού και μας διδάσκει τα μυστήρια του Σεξ!Μας υποδεικνύει επίσης ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι χτισμένη πάνω στην Πέτρα.το οποίο εξασκείτε πάνω στον κάθε έναν από εμάς.ένας ατρόμητος επαναστάτης ο οποίος όπως είπε ο Χριστός: «Εσύ είσαι ο Πέτρος και πάνω σε αυτήν την πέτρα θα χτίσω την εκκλησία μου και οι πόρτες της κόλασης δεν θα επικρατήσουν πάνω της».αλλά ότι ήταν Αλχημιστές. Η Αγία Γραφή λέει ότι οι Δώδεκα Απόστολοι ήταν ψαράδες.αλλά ο Χριστός σαν Δόγμα τι είναι. Λοιπόν είναι πολύ απλό. Αυτοί οι Δώδεκα Απόστολοι αντιπροσωπεύουν μέσα μας την ζωδιακή ζώνη. Σε διαφορετικές εποχές. Όταν αυτός ο Υπέρ-άνθρωπος έριξε τον εαυτό του στο Δημόσιο Βίο.υπήρχε ο Πέτρος. Οι διδασκαλίες του ήταν.Κεφάλαιο 11 Ο Χριστός και το Δόγμα του Πολλά έχουν ειπωθεί για τις διδασκαλίες του Χριστού. Αναμφισβήτητα.να σηκώσεις τον Σταυρό σου και να ακολουθήσεις αυτόν τον ανώμαλο δρόμο πάνω στον οποίο πολύ λίγοι έχουν βαδίσει.Σε ποιόν ανήκει και σε ποιόν έχει ενσωματωθεί.εκείνοι που ήταν ικανοί να κάνουν ότι Αυτός είπε: να απαρνηθείς τον εαυτό σου.στο Σεξ. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι δεν έπιαναν ψάρια. Αυτοί οι Δώδεκα Απόστολοι αντιπροσωπεύουν τους Δώδεκα Άθλους του Ηρακλή!Ακριβώς δώδεκα άθλους πρέπει να κάνει ο Υπέρ-άνθρωπος για να ολοκληρώσει μέσα του το Κοσμικό Ζώδιο και την ίδια στιγμή να αποσυνθέσει το αρνητικό κομμάτι που έχει το κάθε ζώδιο στην κατώτερη του έκφραση.εκείνοι οι γενναίοι ταξιδιώτες το έχουν ενσαρκώσει.για την δική τους αναγέννηση και τη δική τους δουλειά.είχε τρεις σκοπούς: Πρώτον:Να δημοσιοποιήσει τις διδασκαλίες του Δεύτερον:Να δείξει στους ανθρώπους ότι ο Θεός χρησιμοποιεί ένα σώμα από σάρκα και οστά για να εκφράσει τον εαυτό του στους ανθρώπους.είναι και θα είναι πάντα το ίδιο:ΑΓΑΠΗ. Τρίτον:Να έχει αυτή την υπέροχη συνάντηση με αυτές τις δώδεκα πνευματικές αρχές γνωστές σαν τους Δώδεκα Αποστόλους.αλλά οι ερμηνευτές της Αγίας 42 . Ψάρευαν στα δικά τους γενετικά νερά για να αποστάξουν την αξία του δικού τους σπέρματος .

Γραφής πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από το Χριστό και θέλουν να βασίσουν την εκκλησία τους στα Δόγματα.παράδωσε τον Ιησού γιατί ήταν ο Προδότης μαθητής. Στο ίδιο δράμα ο κεντρικός ήρωας ο Ιούδας δεν θα μπορούσε να λείπει.που μεταφέρει τον Ιησού. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ιούδας. Ο Ιωάννης μας διδάσκει τη δύναμη του λόγου ο οποίος πρέπει να φορτιστεί με ενέργεια και προερχόμενος από την καρδιά. Ο Ιωάννης δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το δράμα.τι είναι να κάνεις κάν’το γρήγορα». Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι το Σεξ είναι η πόρτα!Είναι η πόρτα από την οποία βγήκαμε και η πόρτα από την οποία θα ξαναμπούμε .να εκφράζει και να διδάσκει τις διδασκαλίες του Λυτρωτή.Οι Απόστολοι ρωτούσαν ο ένας τον άλλο «Ποιος θα ήταν». Εκείνη τη στιγμή ο διάολος εισήλθε στον Ιούδα και ο Ιησούς του είπε: «Ό.δεόντως σχεδιασμένο. Η Αγία Γραφή λέει ότι στο Μυστικό Δείπνο.αλλά με την θέληση του παραδόθηκε και το έκανε αυτό βασιζόμενος στο δεύτερο του ξεδίπλωμα.καλείται να εκπληρώσει το ρόλο αυτού. και ο Χριστός απάντησε: «Αυτός στον οποίο θα δώσω το ψωμί που θα βουτήξω στο κρασί».Πήρε το ψωμί το βούτηξε στο κρασί και το έδωσε στον Ιούδα τον Ισκαριώτη.ο οποίος κατ’εντολή στην πρώτη του αποστολή.το άμεσο ξεδίπλωμα του που έπρεπε να ενσαρκώσει εκείνη τη 43 .στο πλήθος. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αυτό ήταν ένα κοσμικό δράμα.εάν πραγματικά φιλοδοξούμε σε μια αυθεντική αυτό-πραγμάτωση. Σε αυτή τη στιγμή του δράματος οι τρεις όψεις του Χριστού ολοκληρώθηκαν:Ο Κοσμικός Χριστός που θα παρουσίαζε το δράμα.ο Ιούδας. Αυτός ο αξιοσέβαστος δάσκαλος είναι το πρώτο ξεδίπλωμα του Χριστού. Αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του Ταύρου.ο Ιησούς είπε: «Η ώρα μου έφτασε και ένας από εσάς θα με προδώσει». Ο Ιούδας ήταν ο πιο εξυψωμένος απόστολος και όπως έχουμε πει ο Χριστός εκφράζεται ή αποκαλύπτεται με τρεις τρόπους: Πρώτον:Τον Κοσμικό Χριστό Δεύτερον:Τον Ιούδα και Τρίτον:Τον Λούσιφερ Με αυτό θέλουμε να καταμαρτυρήσουμε ότι ο Χριστός δεν προδόθηκε.το Χριστό.

Αγαπητέ αναγνώστη πιστεύω ότι έχεις επαρκή ικανότητα και λογική για να το καταλάβεις αυτό.με στοργή και φιλιά και καταλήγουν να εκσπερματώνουν.προδίδεται».θεϊκός και είναι το ξεδίπλωμα του Κοσμικού Χριστού. Αυτά τα οποία λέμε δεν είναι αυτά τα οποία μας έχουν πει!Απλώς είμασταν μάρτυρες κάποια στιγμή σε όλο αυτό και αυτό είναι.ξοδεύοντας το σπέρμα τους και επομένως προδίδοντας τον Υιό του ανθρώπου. Και εκείνος ο άντρας που ήταν γεμάτος από την δύναμη του Λούσιφερ.τον Λούσιφερ. Όπως βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη.στάθηκε μπροστά στο πλήθος και τους είπε: «Αυτός που θα φιλήσω στο μάγουλο. Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ επίσης εμφανίζεται αντιπροσωπεύοντας τον αστερισμό του ΛΕΟΝΤΑ και διδάσκοντας την ανθρωπότητα την αγνή επιστήμη.τους κρυφούς εχθρούς του Εσωτερικού μας Χριστού. Από εκείνη τη στιγμή αυτός ο Διδάσκαλος των Δασκάλων είναι σε αυτόν τον κόσμο. Και ο Χριστός είπε: «Με ένα φιλί ο Υιός του ανθρώπου.αυτός ο Ιούδας είναι σοφός.είναι εκείνος που οδηγεί την συνείδηση μας να αναγνωρίσει τα Εγώ. Στο ίδιο δράμα.οι δύο εκφράσεις του Ιούδα εκδηλώθηκαν την ίδια στιγμή:Ο Θεϊκός Ιούδας και ο Ιούδας Σατανάς. διδάσκοντας τους αφυπνισμένους άντρες και γυναίκες τον αυθεντικό μυστικισμό του Χριστικού μονοπατιού. 44 . Ο Ιούδας συνάντησε τους ανθρώπους και έτσι οι Γραφές και οι Προφητείες θα εκπληρώνονταν.Αυτός είναι»! Φτάνοντας στο μέρος που ο Δάσκαλος βρισκόταν. Ο Θεϊκός Ιούδας είπε: «Δάσκαλε το πλήθος σε ψάχνει» και τον φίλησε.σε αυτή την άβυσσο. δοσμένος στο καθήκον να σώσει ψυχές και έχει τη γνώση να μας διδάξει να αναγνωρίζουμε το «Εγώ» ακριβώς όπως είναι.την λεγεώνα. Ο Ιούδας ανήκει στον αστερισμό των Διδύμων και ο Εσωτερικός Θεϊκός Ιούδας μέσα σε κάθε έναν από εμάς.ο οποίος κάνει έναν άντρα ή μια γυναίκα να υπόσχονται αγάπες.στιγμή.ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ εμφανίζεται και αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Ο Ιούδας Σατανάς είναι ο Λούσιφερ .έφυγε γρήγορα από το Δείπνο και τρέχοντας έφτασε στο πλήθος εκεί που λίγο αργότερα θα αιχμαλώτιζαν το Χριστό.

υπάρχουν αυτά τα άτομα που έλαβαν μέρος στο δράμα.ήταν τόσο ολοκληρωμένο. Που βρισκόταν η Μαρία σε όλο αυτό.αλλά και πώς να τον χρησιμοποιούμε. Ο ΙΑΚΩΒΟΣ αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΖΥΓΟΥ και μας διδάσκει πώς να κατανοούμε και να ζούμε τα Μυστήρια του Χριστού. 45 . Στη συνέχεια ο ΘΩΜΑΣ που αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΥΔΡΟΧΟΟΥ που μας διδάσκει πώς να ενωθούμε με τον ανώτερο νου. Ποιο ήταν το αληθινό όνομα της Βερονίκης που στον δρόμο εμφανίστηκε στον Κύριο και έπλυνε το πρόσωπο του με ένα λευκό πανί.Ή μήπως πρέπει να πούμε. Έτσι ώστε αυτό το Κοσμικό δράμα να παρουσιαστεί ζωντανά από αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο τον Ιησού.έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να καταλάβει ότι μέσα σε κάθε έναν από εμάς.που ήταν η Δίδυμη ψυχή αυτού του Μεγάλου Διδασκάλου. Μετά εμφανίζεται ο ΜΑΡΚΟΣ που αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΣΚΟΡΠΙΟΥ και μας διδάσκει τα ακριβή βήματα για να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνι. Όπως μπορείς να δεις αγαπητέ αναγνώστη.πάνω στο οποίο έμεινε το αποτύπωμα του προσώπου του Κυρίου. Μετά έχουμε τον ΑΝΤΡΕΑ που αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΑΙΓΟΚΕΡΩ και μας διδάσκει τα μυστήρια του Σταυρού και την επιστήμη από την ανάμιξη των υδραργύρων. Στο δρόμο για το Γολγοθά ανώνυμα άτομα εμφανίστηκαν τα οποία πήραν μέρος σε αυτό το δράμα. Και τελευταίος ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ αντιπροσωπεύοντας τον αστερισμό των ΙΧΘΥΩΝ και διδάσκοντας μας μυστικιστικούς τρόπους για να φτάσουμε τα επίπεδα της Νιρβάνα και της Παρανιρβάνα.για βελτίωση στην ορμονική παραγωγή που μας εξυπηρετεί στην αναγέννηση μας. Στη συνέχεια έχουμε τον ΛΟΥΚΑ που αντιπροσωπεύει τον αστερισμό του ΤΟΞΟΤΗ και μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε και να ερμηνεύουμε την αξία των αριθμών:την Καμπάλα.Ο ΤΙΜΟΘΕΟΣ επίσης εμφανίζεται αντιπροσωπεύοντας τον αστερισμό της ΠΑΡΘΕΝΟΥ και διδάσκει το μονοπάτι της Αλχημείας.

δύο κλέφτες που τον συνόδευαν και από όλους του τους μαθητές.υπήρχε μόνο ένας ο Ιωάννης.Το δράμα συνεχίζεται. 46 . Πόσο αινιγματικό είναι όλο αυτό. Στη βάση του Σταυρού υπήρχε μια ομάδα γυναικών που έκλαιγαν.δεν νομίζετε.

έλαβε όλη την ύβρις ενάντια στην ανθρώπινη του αξιοπρέπεια και ενάντια στο μήνυμα του.Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν παρά ένας από τους Μαθητές του Κυρίου.δεν ήθελε να θέσει ένα όριο. Αυτός ο άνθρωπος. (χωρίς να προφέρει ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας).Κεφάλαιο 12 Οι επτά λέξεις σαν ομιλία για την συνείδηση Όταν ο Κύριος τράβηξε όλο το δρόμο με τον Σταυρό του στον ώμο.Σταυρώστε Τον! Σε αυτό το δράμα ο Βαραβάς αντιπροσωπεύει τα «Εγώ».ο Κύριος τελείωσε αυτό το ταξίδι με τον Σταυρό και έχοντας δεχθεί όλων των ειδών τις ύβρεις.την άσχημη συμπεριφορά.Αυτός ο άνθρωπος κέρδισε το δικαίωμα να πεθάνει πάνω στον Σταυρό. Το πλήθος αντέδρασε έτσι κατ’εντολή του Καϊάφα. Τους ρώτησε εάν επιθυμούσαν τη σταύρωση και το θάνατο του Ιησού ή τη σταύρωση και το θάνατο του Βαραβά.σύμβολο της ψυχής του ιερού σπέρματος. Ρώτησε το πλήθος εάν επιθυμούσε τη σταύρωση και το θάνατο του Κυρίου.όταν ρώτησε το πλήθος τι προτιμούσε να κάνει με σκοπό να δικαιολογήσει το θάνατο του Κυρίου. Είναι ο «καλός κλέφτης» γιατί κατάφερε (με το δόγμα και τις διδασκαλίες του Κυρίου)να κλέψει τη φωτιά από το διάβολο. 47 .ο Δήμας. Ο Καϊάφας ήταν Αρχιερέας. Στη συνέχεια ο Σταυρός υψώθηκε με το Άγιο Σώμα επάνω του. Όπως έχουμε πει. Για ποιο λόγο ονομαζόταν ο «καλός κλέφτης».σύμβολο της κακιάς θέλησης αυτός ο Πιλάτος. Το πλήθος φώναξε. Εξαιτίας αυτού είχε καταδικαστεί να πεθάνει πάνω στο Σταυρό μαζί με τον Κύριο του. Στην δεξιά πλευρά υπήρχε ένας άνθρωπος κρεμασμένος σε ένα σταυρό ο οποίος ονομαζόταν «ο καλός κλέφτης» αλλά τι εξήγηση μας έχουνε δώσει για αυτό το αινιγματικό άτομο. Τον πήρε κάτω από τους ώμους του και καρφώθηκε πάνω σε αυτόν με τρία σιδερένια καρφιά.αναφερόμενο στον Ιησού:Σταυρώστε Τον.(έτσι ώστε να εκπληρωθούν τα λεγόμενα)κατέθεσε δημόσια ότι ο ίδιος ήταν ο Χριστός.Αναφέρομαι στο Δήμα.αρπάζοντας τα μυστήρια που κρύβει η φύση και τα οποία δεν δίδονται σε όσους εκσπερματώνουν.Βεβαίως το πλήθος πάντα υποστηρίζει την ύπαρξη των «Εγώ» και το θάνατο του Χριστού.γιατί είχε εξασκήσει το Δόγμα του και είχε επίσης επιτύχει την αναγέννηση του.

Αυτή η γυναίκα στης οποίας τη μήτρα κυοφορήθηκε ο Χριστός. Ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες ήταν η Μαρία.εκείνη μετατρέπει τον εαυτό της σε Μητέρα του Χριστού. Εξαιτίας του ότι ένα μωρό με σάρκα και οστά κυοφορήθηκε στη μήτρα της.λογικά για εμάς τους Χριστιανούς.ο κλέφτης και γενικά αυτός που αποκαλούμε «αμαρτωλό άνθρωπο». «όπου η Ίσις κλαίει και φροντίζει τον αγαπημένο της αδερφό». Αλλά εμείς που γνωρίζουμε το Μυητικό Μονοπάτι ξέρουμε ότι αυτό το γεγονός 48 . Όπως έχουμε πει. Αυτή τη γυναίκα οι Χριστιανοί αγαπούν και λατρεύουν.αντιπροσωπεύει τη Μητέρα μας. Αλλά μην ξεχνάς αγαπητέ αναγνώστη.Ο Γκέστας ο «κακός κλέφτης»καταδικάστηκε την ίδια στιγμή με τον Ιησού.εξαιτίας του ότι στη μήτρα της κυοφορήθηκε ο Χριστός και εφόσον ήταν η Μητέρα του Χριστού.Αυτή η γυναίκα που κατάφερε να σκιαγραφήσει τον Χριστό πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο τον Χεσουά.(επίσης αναφερόμαστε στη διαφορά ανάμεσα στο Χριστό και τον Ιησού). -Ήταν γυναίκα ενός αυθεντικού Ανθρώπου.σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο που δουλεύει με την Ίσις του.ο καλός κλέφτης έκλεψε τη φωτιά από το διάβολο και ο κακός κλέφτης απέσπασε από μέσα του τον εσωτερικό του Θεό.γνώριζε πώς να εκπληρώσει κατά γράμμα τους τρεις ρόλους που μια Αγία Γυναίκα οφείλει να εκπληρώνει: -Ήταν μια υπάκουη κόρη του Θεού.τη Μητέρα του Χριστού.αργά ή γρήγορα.άσπιλη και αγνή.αυτή η Δίδυμη ψυχή η οποία (όπως λέει η Αγία Γραφή).Όχι αγαπητέ αναγνώστη. Αυτός ο άνθρωπος ο Γκέστας είναι εκείνος που εκσπερματώνει.σταυρώθηκε στα αριστερά του Κυρίου. Αυτό το δράμα παρουσιάστηκε για την πλειονότητα της Ανθρωπότητας πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Αυτή η Παρθένος. Έτσι ώστε να εκπληρωθούν οι γραφές. Εκείνες γνώριζαν την εξουσία του και μπορούσαν να καταθέσουν ότι «Αυτός ήταν ο υπέρ-άνθρωπος»!Πρέπει να ήταν γυναίκες που το έκαναν αυτό.τον εσωτερικό του Χριστό και αφαίρεσε από Αυτόν όλα τα δικαιώματα που είχε πάνω στο άτομο του. Με όλους αυτούς πάνω στο Σταυρό εμφανίζονται οι άγιες γυναίκες που είχαν παραστεί στο δράμα των παθών και του θανάτου του Κυρίου.αλλά γιατί τη λατρεύουμε. -Ήταν η Μητέρα του Χριστού.(ο Κοσμικός Χριστός). Αναφέρομαι στην Αγιασμένη Παρθένο. Παρέμεινε μόνο σαν ιστορία.

που αισθάνεται το Θεό μόνο όταν έχει χρήματα. εφόσον ο Χριστός είναι αγάπη. Για τον αμαρτωλό όλες οι πόρτες είναι κλειστές εκτός από μια. Όπως έχουμε ήδη πει. 49 .συγχώρεσε τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν».Εκείνος θα του το είχε δώσει όπως έκανε και με τον Δήμα.να δέχεται τις ύβρεις και τις προσβολές και κάνοντας μια μεγάλη υπέρ-προσπάθεια είπε: «Πατέρα μου.αυτή της μετάνοιας. Εκείνος ο οποίος μετανοεί για τα άσχημα πράγματα που έχει κάνει σε αυτή τη ζωή και τις προηγούμενες και αναζητά την αναγέννηση του. Ο Χριστός δεν είπε τίποτα.δεν έχει μάθει να στρέφεται προς τον Εσωτερικό του Θεό κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών.Ο Χριστός είναι πάντα στη μέση.έγραφε ένα δράμα με την ίδια του τη ζωή.αιώνιο ΤΩΡΑ. Παρέμεινε σιωπηλός.σταυρώθηκε ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.όταν ο κόσμος τον επικροτεί. Ο Γκέστας του είπε: «Εάν είσαι όντως ο Υιός του Ανθρώπου. Η απάντηση που δόθηκε στο Δήμα ήταν: «Σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο». Ο Δήμας .γιατί δεν ελευθερώνεις τον εαυτό σου και εμάς επίσης».όταν έχει υγεία.του είπε: «Κύριε.ο καλός κλέφτης.δονείται και πάλλεται μέρα και νύχτα στην καρδιά και στη ζωή εκείνου του ατόμου που αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο που αυτός ο Σοφός Διδάσκαλος μας δίδαξε.Αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να είναι ούτε με τους καλούς ούτε με τους κακούς . Μέσα σε όλο αυτό τον πόνο και το μαρτύριο είπε σε εκείνον που ζήτησε βοήθεια: «Σήμερα θα είσαι μαζί μου».Εκείνος .γιατί δεν ήταν εκεί για να επιδείξει τις δυνάμεις του. Αυτή η φράση καλύπτει όλους εμάς γιατί όπως έχουμε πει:Η άγνοια είναι τόλμη. Αγαπητέ αναγνώστη.ούτε για να παραβιάσει το νόμο.εάν είσαι Βασιλιάς.εφόσον για τον Χριστό δεν υπάρχει ούτε χθες ούτε αύριο.το οποίο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα αναπτύσσεται:μερικό «καλό» και μερικό «κακό».αλλά μόνο το υπάρχον.θυμήσου με όταν είσαι στο Βασίλειο σου»και ο Χριστός του είπε: «Σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο».να είσαι σίγουρος ότι αν ο Γκέστας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είχε ζητήσει να συγχωρεθεί και να βοηθηθεί αντί να προσβάλει το Χριστό.αναμφισβήτητα συγχωρείτε από τον Πατέρα. Βλέποντας τον εαυτό του στη μέση αυτού του δράματος.

θνητά πλάσματα και αναφώνησε: «Διψώ».που κατά βάθος.κατεύθυνση από κάποιον άλλο άνθρωπο!Αυτή η Μητέρα του Χριστού.Μαρία. Δυο χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας εκδηλώθηκαν τότε.είμαστε ίδιοι με Αυτόν. Ίσως οι φίλοι του να ήθελαν να του δώσουν νερό αλλά οι εχθροί του ήταν πιο γρήγοροι και του έδωσαν ξύδι. 50 .γιατί με εγκατέλειψες.γνωρίζοντας ότι στην καρδιά του κάθ’ενός από εμάς υπάρχει μια σπίθα που δονείται και πάλλεται.(η δίδυμη ψυχή του Ιησού και της Μητέρας του Χριστού) και στο πλάϊ της ο Ιωάννης.αυτή η θεότητα στης οποίας τη μήτρα κυοφορήθηκε και θα κυοφορηθεί ξανά αυτός ο Χριστός. Τι θα απογινόμαστε εάν δεν είχαμε τη δική μας ατομική Μητέρα η οποία φροντίζει αυτόν τον Ιωάννη.Ρέα. Στη βάση του Σταυρού βρισκόταν η Μαρία.Ισομπέρτα.υποστήριξη.ο ευαγγελιστής και ο Ιησούς είπε στη Μαρία: «Μητέρα ιδού ο υιός σου.αναφώνησε: «Πατέρα μου.».ήταν ο Υπέρ-άνθρωπος.και τι θα απογινόταν ένας Χριστιανός ο οποίος ξεχνά τη μητέρα του και αναζητά βοήθεια.Lakhsmi.ένα μικρό κομμάτι δικό Του παγιδευμένο σε κάποιο Εγώ.Ο Ιησούς ήταν με τον Πατέρα Του και αυτό που του έδωσε ο Πατέρας του. Τι ενθαρρυντικές φράσεις για την ανθρωπότητα!Όταν ο Ιησούς λέει στον Ιωάννη: «Ιδού η Μητέρα σου».ο αγαπημένος μαθητής.ο Χριστός και συνειδητοποιώντας την πνευματική φτώχια.Ίσις.αγαπητέ αναγνώστη.αυτό έδωσε και εκείνος στους μαθητές του:τον «Παράδεισο». Εκείνος πάνω στο Σταυρό ήταν γεμάτος δόξα γιατί ήταν νικητής αλλά είδε ότι η ανθρωπότητα είναι χαμένη και παρακολούθησε την κατάσταση μας. Αλλά κατανόησε.κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος σηκώνεται από τη λάσπη της Γης. Ο Χριστός συλλογίζεται για αυτή την ανθρωπότητα.ο Χριστός και δεν παραπονιόταν για τον πόνο αλλά ζητούσε έλεος από τον Κοσμικό Πατέρα για αυτόν τον Εσωτερικό Χριστό μας.υιέ ιδού η μητέρα σου».εμάς των θνητών. Βλέποντας την ανθρώπινη αθλιότητα.τον Λόγο. Όπως έχουμε πει αυτό το μόριο που υπάρχει μέσα μας είναι μια σπίθα που προέρχεται από το Χριστό.

Η λογική μας διδάσκει ότι δεν ζητούσε νερό για να ξεδιψάσει το κορμί του. Όταν ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ.εμάς των ανθρώπων.αλλά Αυτός συγκλονίστηκε γιατί το Δόγμα του γραμμένο ήρθε στον κόσμο και δεν έγινε αποδεκτό.Γιατί όχι σε κάποια άλλη στιγμή.Kalki Avatar.προσκάλεσε την Σαμαρείτισα μαζί με το σύζυγο της να πιουν από αυτή την πηγή έτσι ώστε να μην ξαναδιψάσουν ποτέ. Αυτά τα γενετικά νερά που έχουν μετατραπεί από την επιστήμη της αλχημείας.πεθαίνοντας από την δίψα. Βλέποντας ότι η ώρα του έχει έρθει αναφώνησε με δυνατή φωνή: «Όλα έχουν τελειώσει».ενάντια στη θρησκεία της χώρας!Αυτό είναι. Αγαπητέ αναγνώστη.σάρκα και οστά .δεμένος σε αυτό το σταυρό από αίμα. Αγαπητέ αναγνώστη η ανθρωπότητα έτσι ήταν. Θυμάστε αυτό τον υπέροχο συμβολισμό στο Γάμο της Κανά. Αυτά τα μαθήματα που ο Χριστός άφηνε με συμβολισμούς. Όταν ο Χριστός ήταν στη γη.οι θρησκευόμενοι εκείνης της εποχής Τον σκότωσαν. Αυτός ο δικός μας Εσωτερικός Χριστός.αλλά στο όνομα του οικείου Χριστού της ανθρωπότητας είπε: «Διψώ».όταν όλο το κρασί είχε τελειώσει.είναι και θα συνεχίσει να είναι. Για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει στο γάμο.μετατρέπονται μετά σε αίμα του αμνού και ξεπλένουν τις αμαρτίες μας.με τα ίδια μας τα γενετικά νερά.με την αγνότητα.Buddha Maitreya της Νέας Εποχής του Υδροχόου έγραψε: «Ο τέλειος γάμος» οι αρχιερείς των 51 .αυτή την ατέλευτη πηγή από την οποία ο ίδιος στο Δημόσιο Βίο.ένας από αυτούς που υποκίνησαν τον κόσμο εναντίον του.ήταν ο Καϊάφας.ο αρχιερέας.αυτών των Μεγάλων Αγγελιοφόρων σταλμένων από τον Παράδεισο.ζήτησε να γεμίσουν τα βαρέλια με νερό το οποίο μετατράπηκε σε κρασί.έχουν μια στενή σχέση με το δόγμα του.ο οποίος βεβαίωνε ότι ο Χριστός έστρεφε τους ανθρώπους ενάντια στον Καίσαρα. Ποτέ δεν προετοιμαστήκαμε για να κατανοήσουμε τις διδασκαλίες των Μεγάλων Διδασκάλων.αλλά τι υγρό πρέπει να του δώσουμε για να ξεδιψάσει.το Μήνυμα του είχε παραδοθεί στην ανθρωπότητα.Αυτό θέλει να πει ότι το έργο του είχε τελειώσει.με το μήνυμα του και με την Ανθρωπότητα.

ως το στοιχείο της αναγέννησης ή του εκφυλισμού. Αλλά το δράμα του δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς αυτόν το συμβολικό χαρακτήρα που δίνει μαρτυρία ότι στην πραγματικότητα ήταν νεκρός με τρυπήματα και πληγές στα πλευρά του κορμιού του.ως το στοιχείο που δημιουργεί και ξανα-δημιουργεί.λεσβείες.όπως εκείνος έχει πει. Είναι εύκολο να πούμε ότι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και δεν το αρνούμαστε αλλά ποια ήταν η διαδικασία που έπρεπε να γίνει.ενώ για τους πόρνους. Αναφέρομαι στον Longibus. Το δόγμα του Χριστού είναι φαλλικό 100% ακόμη και αν οι φανατικοί θρησκευόμενοι αυτής της εποχής θέλουν να το αρνηθούν ακόμη και αν αυτή η εκφυλισμένη ανθρωπότητα δεν θέλει να το δεχτεί.μια επιτροπή με επικεφαλή τον Σιμών της Αριμαθείας.πήγε στον Πιλάτο και ζήτησε να κατεβάσουν το σώμα του Κυρίου για να το ενταφιάσουν.τη σύντροφο του. Η Αγία Γραφή λέει ότι μετά το θάνατο Του. Γιατί πήγασε νερό. Εκείνοι οι οποίοι ήθελαν να κρατήσουν τον κόσμο στο σκοτάδι!Εκείνοι οι οποίοι θέλουν μόνο το σεξ για να εκσπερματώνουν. 52 . τον αποκοίμισε βαθιά και από τη μια του πλευρά έφτιαξε την Εύα.αυτά λέει η Αγία Γραφή.για να εξακριβώσουμε εάν ήταν όντως νεκρός.να λοξοδρομούν!Δεν βλέπουν το σεξ ως ιερό.Ενώθηκε με τον Πατέρα του και συμβολικά πέθανε.Επειδή το σώμα Του ήταν ένα σώμα από σάρκα και αίμα και επειδή το αίμα είναι το πνεύμα.αίμα και νερό πήγασε. Για τους Χριστιανούς που έχουν αποφασίσει να εκπληρώσουν τις εντολές του Νόμου του Θεού.ομοφυλλόφιλους.Η Αγία Γραφή λέει ότι από αυτή τη θνητή πληγή.ο Χριστός είναι για όλους αλλά όχι όλοι για Αυτόν. Έχετε ακούσει ότι ο Θεός έκανε τον Αδάμ κατ’εικόνα και κατ’ομοίωση Του και στη συνέχεια βλέποντας ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν μόνος του. Τελοσπάντων.Απλώς αναφέρεται στα νερά της ζωής που κουβαλάμε όλοι στα γονίδια μας και γιατί αίμα.να εκφυλίζουν τους εαυτούς τους.να μοιχεύουν.εκκλησιών σκανδαλίστηκαν.είναι αναγέννηση. Δεν τα αρνούμαστε αλλά θα πρέπει να τα ερμηνεύσουμε με το φως της αλήθειας. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να εξηγήσουμε όπως το γιατί ήταν πληγωμένος στα πλευρά και όχι στην καρδιά.αυνάνες. είναι εκφυλισμός. Στο τέλος αναφώνησε: «Πατέρα μου σου παραδίδω το Πνεύμα μου».

Εάν ο Αδάμ ήταν ο μόνος άνδρας και η Εύα η μοναδική γυναίκα. Ο Κάϊν σκότωσε τον Άβελ Ο Θεός καταράστηκε τον Κάϊν και η Αγία Γραφή λέει ότι πήρε μια γυναίκα και έκανε πολλά παιδιά μαζί της! Από που προήλθε αυτή η γυναίκα.Και από εδώ απαντώ σε αυτούς τους παντογνώστες θρησκευόμενους διαδηλωτές οι οποίοι θα θορυβηθούν από αυτά που λέμε εδώ. Αγαπητέ αναγνώστη.Σε άλλα κεφάλαια αναφερθήκαμε στο ζωδιακό κύκλο σε σχέση με τους Αποστόλους. 53 .θηλυκά πλάσματα των οποίων η αναπαραγωγή γινόταν μέσω βλαστού.εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Βεβαίως αυτά τα πλάσματα πλήθυναν τόσο που από ΄κει και ύστερα η αναπαραγωγή γίνονταν με ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο.οι Θεοί έφτιαξαν τον άνθρωπο που μπορούσε να αναπαράγει με τη γονιμοποίηση της φυσικής του ύπαρξης.απέκτησαν δυο γιους τον Κάϊν και τον Άβελ.Ποια ήταν η μητέρα της.ίσως τώρα είναι κατανοητό γιατί εμείς οι άντρες αποκαλούμε τις γυναίκες μας «πλευρό μου». Ο άνθρωπος ανήκει σε κάποιο ζώδιο και το ανθρώπινο ον έχει δώδεκα πλευρά που στη γλώσσα των εσωτεριστών αντιπροσωπεύει τους δώδεκα αστερισμούς και μέσω του αστερισμού της Παρθένου.όταν εκσπερμάτωσαν και στη συνέχεια εξαιτίας αυτού του φοβερού λάθους.

η Γη. Αυτό το γεγονός δείχνει καθαρά ότι όταν ο Χριστός κατέκτησε το θάνατο πάνω στο Σταυρό.είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπερφυσικά γεγονότα για οποιονδήποτε αποφασίσει να ακολουθήσει το μονοπάτι της τελικής απελευθέρωσης.και μέσω του τέλειου έργου του κατόρθωσε να απελευθερωθεί. Όπως μπορείς να δεις αγαπητέ αναγνώστη. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι η απελευθέρωση δεν μπορεί να βρεθεί στον Παράδεισο. Πρέπει να βρεθεί στην Κόλαση.ο Πιλάτος αντιπροσωπεύει το νου και αυτοί οι στρατιώτες τις λεγεώνες του Σεθ που παραφυλούν τον Άγιο Τάφο έτσι ώστε ο Χριστός να μην αναγεννηθεί.αυτή είναι η γυναίκα που συμβολικά αντιπροσωπεύει τη Μεγάλη Πόρνη(την ανθρωπότητα)!Ήταν ακριβώς η πρώτη που Τον είδε και θέλησε να τον αγγίξει αλλά Εκείνος δεν το επέτρεψε. Αργότερα. Κατά τη διάρκεια των τρεισήμισι αυτών ημερών ο Χριστός ενώθηκε με εκείνο το κομμάτι του που βρίσκονταν στην Άβυσσο.κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει από το να βγει έξω από αυτόν τον τάφο(όπου μια τεράστια πέτρα είχε τοποθετηθεί από πάνω συμβολίζοντας το σεξ). Θα ήθελα να αναφερθώ στο Χριστό-Λούσιφερ. Εκείνη τη χρονική στιγμή.νίκησε το ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ. Όταν αυτή η τεράστια δουλειά ολοκληρώθηκε. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Πιλάτος διέταξε να τοποθετηθούν στρατιώτες γύρω από τον Άγιο Τάφο έτσι ώστε οι Μαθητές του Κυρίου να μην μπορούν να κλέψουν το σώμα του!Αλλά όταν η Ανάσταση συνέβει οι στρατιώτες έφυγαν καταφοβισμένοι.τον απελευθέρωσε και εκείνος αναγεννήθηκε.με άλλα λόγια. Όπως έχουμε πει και σε άλλα κεφάλαια.το δράμα συνέβαινε με βαθμιαίο τρόπο και ο Χριστός άφησε το μήνυμα του στην ανθρωπότητα σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα.σε αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια της Μύησης έπρεπε 54 .Αυτός ο τάφος από τον οποίο νικηφόρα αναγεννιέται ο Χριστός.δεν είναι τίποτα παραπάνω από το ίδιο το σεξ! Φεύγει για να αποτελειώσει τη Δουλειά Του.Κεφάλαιο 13 Η Ανάσταση Το σώμα του Κυρίου έπρεπε να κατέβει στο εσωτερικό της γης (για να εκπληρώσει το Νόμο) για τρεισήμισι μέρες στον τάφο.στο εσωτερικό της γης.εμφανίζεται στη Μαγδαληνή. Η Ανάσταση ήταν.

Αυτό το Κοσμικό Δράμα δεν τελειώνει γιατί ο Χριστός δεν σταματά την προσπάθεια να απελευθερώσει τη συνείδηση που κάθε ένας από εμάς έχει φυλακισμένη από τα «Εγώ».πέρασε πολλά χρόνια με τους Μαθητές του. Μετά την Ανάσταση Του ο Χριστός.Αέρας και Φωτιά όπως και από πού πρέπει να ξεκινήσουμε την εσωτερική μας δουλειά σαν αυθεντικοί μαθητές του Χριστού. παραδίδει το Χριστό στην άτακτη και θυμωμένη μάζα και στα συναισθήματα του να τον φυλακίσουν. Τα Ευαγγέλια περιέχουν το Δόγμα του Χριστού και την ίδια στιγμή αντιπροσωπεύουν τα Τέσσερα Στοιχεία της Φύσης: Γη. Πρώτο:Να κυριαρχήσουμε στο στοιχείο της Γης (κακιά θέληση. Αργότερα.έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι να συνεχίσουν να διδάσκουν το καθαρό Δόγμα.σύμβολο του Πιλάτου ο οποίος γεμάτος από υπεροψία.Λούσιφερ) Τρίτο:Να κυριαρχήσουμε στον Αέρα (στα μπερδεμένα συναισθήματα μας.Καϊάφας) Δεύτερο:Να κυριαρχήσουμε στα παροργισμένα Νερά(ποταπά πάθη.οι μαθητές εξακολούθησαν να λαμβάνουν μυστικές διδασκαλίες από τον Διδάσκαλο.σύμβολο του πλήθους που βασάνισε το Χριστό) Τέταρτο:Να κυριαρχήσουμε στο στοιχείο της Φωτιάς (το νου.εμφανίστηκε στους Μαθητές του και τους ζήτησε να διαδώσουν το Μήνυμα Του και έτσι τέσσερις από αυτούς έγραψαν το Ευαγγέλιο. Αργότερα.δίνοντας τους διδασκαλίες για την συνειδητότητα τους καθημερινά. Δυστυχώς οι θρησκευόμενοι της εποχής εξαπέλυσαν τρομερές κατηγορίες εναντίον τους και έτσι εκείνοι ήταν αναγκασμένοι να κρύβονται για να μην πιαστούν ή σκοτωθούν. 55 .βασανίσουν και σκοτώσουν). περηφάνια και εγωϊσμό. Νερό.να περάσει από τα βήματα αυτών που σε εσωτερικούς όρους αποκαλούνται «Τα τρία βουνά» Πρώτο βουνό:Η Μύηση Δεύτερο βουνό:Απελευθέρωση Τρίτο βουνό:Ανάληψη Του έλειπε η Ανάληψη εκείνη τη χρονική στιγμή και γι΄αυτό είπε στη Μαγδαληνή: «Μην με αγγίζεις γιατί ακόμη δεν έχω αναληφθεί από τον Πατέρα μου».

σε κάθε γυναίκα και κάθε άνδρα που είναι ικανοί να αποφασίσουν την επιστημονική αγνότητα.το κόμμα μου είναι το καλύτερο.όλες αυτές οι ομιλίες αγάπης και σοφίας που ο Διδάσκαλος και οι Μαθητές του έδιναν για εκείνους δεν ήταν αρκετές για να τους κάνουν να σταματήσουν να τους καταδιώκουν. και όλοι οι Χριστιανοί γνωρίζουν ότι το δράμα που έζησε ο Χριστός ήταν εκείνο του πάθους και του θανάτου. Εάν εξαλείψετε όλο τον προγραμματισμό που έχετε. Εάν αυτά τα προγράμματα δεν εξαλειφθούν.»Αυτό θέλει να πει ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από οποιονδήποτε άλλο.Γι΄αυτούς τους δογματικούς.είμαι διανοούμενος. «είμαι άσπρος.είμαι πλούσιος.θα έχουμε πάντοτε ένα νου που θα καθορίζεται και θα κυβερνάται από το νόμο των αντίθετων.είμαι έξυπνος κ.να εξαλείψει το αισθησιακό διαβολικό νου του.όποιος είναι ικανός να εξαλείψει όλα αυτά τα προγράμματα. φανατικούς.με άλλα λόγια ένα ενδιάμεσο νου. Όποιος είναι ικανός να εξαλείψει τα ποταπά του πάθη.θα καταδιώκει πάντα το Χριστό δηλαδή το βασιλιά των Ουρανών γιατί το άτομο θέλει να υπερασπίζει το βασίλειο των ανθρώπων στη Γη.είμαι ευγενής.λ.θα αποκτήσετε ταπεινότητα και επομένως θα δείτε και θα γνωρίσετε τη ζωή όπως πραγματικά είναι! 56 .θα καταφέρετε να μάθετε τον εαυτό σας όπως είστε. Ο θάνατος πάνω στο Σταυρό είναι ένα δικαίωμα που ο Χριστός μας έχει παραχωρήσει μέσω αυτού του υπέροχου δράματος.η θρησκεία μου είναι η καλύτερη. Στον εσωτερισμό αποκαλούμε τη «Λαγνεία» ΠΑΘΟΣ.π. από την εσωτερική του φύση του τύπου. Αυτό το δράμα συνεχίζεται και συνεχίζεται διότι εάν ένας άνθρωπος δεν αφυπνίσει τη συνείδηση του. η χώρα μου είναι η καλύτερη.

Εάν παρατηρήσουμε τις κουλτούρες του φιδιού που έχουν υπάρξει θα δούμε ότι η αναζήτηση του ανθρώπου για τον Θεό ενώνεται με την αναζήτηση του Θεού για τον άνθρωπο.θα τον συναντήσετε.σε όλους τους ανθρώπους.είναι ο Πατέρας σας.ας αναλύσουμε με το φως της λογικής και της ανώτερης κατανόησης και ας δούμε την πραγματικότητα όπως την έζησαν αυθεντικοί μυημένοι στην ιστορία της ανθρωπότητας.Κεφάλαιο 14 Σιωπηλή Αναζήτηση Μπαίνοντας σε αυτό το κομμάτι του βιβλίου. Εάν θέλετε να Τον δείτε με τα φυσικά σας μάτια.Ο Θεός βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο.δυναμισμό.μέσα σε οτιδήποτε έχει ζωή. Μην κομπάζετε για αυτό που κάνετε για τους άλλους.πιστεύω ότι αυτό είναι κατανοητό. Η προσευχή στο διαλογισμό μας φέρνει πιο κοντά Του.μπερδεμένος ανάμεσα στο πλήθος και δεν είναι έτσι. Αγαπητέ αναγνώστη .τον οικείο σας Χριστό ψάξτε γι΄αυτόν με βαθύ διαλογισμό.διερευνήστε μέσα από το θαυμασμό και την λατρεία και μέσα από τα συναισθήματα σας.απλά κάντε το.τον φωνάζει στους τέσσερις ανέμους σαν ο Θεός να περπατά πάνω στη Γη. Δώστε στους συνανθρώπους σας αυτά που έχετε στην καρδιά σας με αφθονία.θα Τον βρείτε μέσα στους αδελφούς και τις αδελφές σας.ευτυχία και όπως είπαμε μιλήστε Του με την καρδιά σας. Εάν θέλετε να Τον δείτε με τη συνειδητή φαντασία σας.προκειμένου να αναζητήσετε τον εσωτερικό σας Θεό.τον ψάχνει μέσα στο πλήθος. Ο άνθρωπος απελπισμένα ίσως ψάχνει τον Θεό.προσπαθήστε να ενώσετε τον εαυτό σας με το άπειρο Σύμπαν.ενωθείτε με τα πιο ευγενή σας συναισθήματα.θα συζητήσετε μαζί του. Όταν νιώσετε πως έρχεται. Εάν θέλετε να Τον δείτε με την καρδιά σας.θα του μιλήσετε.έτσι ώστε να τα λάβουν στην καρδιά τους. 57 .είναι φίλος σας.αλτρουϊσμό. Μην ξεχνάτε ο Θεός είναι απλός και ταπεινός αλλά μην απελπίζεστε για να Τον βρείτε .

ταιριάζω περισσότερο μαζί του .αλλά εσείς είστε ήδη προετοιμασμένοι.ή ένα μεθυσμένο μην τον κατακρίνετε. Να είστε σιωπηλοί στην αναζήτηση σας.».οι διδασκαλίες του είναι καλύτερες.π.κ. Τρίτον:Τι είναι η απελευθέρωση.για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Παρατηρήστε τον. Η Αγία Γραφή λέει: «Όταν προσεύχεσαι.Μην δίνετε αυτά που έχετε στο μυαλό σας.λ.έτσι ώστε να μη βρεθείτε στη θέση αυτού του ανθρώπου.Το μόνο πράγμα που έχουμε γύρω μας είναι οι Διδάσκαλοι. 58 . Είστε ήδη ώριμοι. Εάν δείτε ένα σοφό ή έναν άγιο που διδάσκει με το λόγο και με το παράδειγμα του.σταθεροί στον σκοπό σας και σοφοί στην εκτίμηση σας. Αφήστε το Θεό σας να σας καθοδηγήσει.γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να γνωρίζει περισσότερα από εσάς και που θα σας ανασκευάζει και θα σας υποκινεί για να διαβάσετε πιο πολύ. Πρέπει να βλέπουμε την ανθρώπινη σωτηρία με τρεις τρόπους: Πρώτον:Τι είναι η σωτηρία. Εάν δείτε ένα δολοφόνο. Δεύτερον:Τι είναι η αυτό-πραγμάτωση.αποδεχθείτε τη διδασκαλία και εξασκείστε τη.έναν ομοφυλόφιλο.Και εγώ λέω:Αυτός ο εκφυλισμένος άνθρωπος σας διδάσκει τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.κλείσε την πόρτα και προσευχήσου στον Πατέρα που είναι κρυμμένος και Εκείνος θα σε ακούσει κρυφά και θα σε ανταμείψει δημόσια».πήγαινε στο δωμάτιο σου. Εκείνοι που μας διδάσκουν τι πρέπει να κάνουμε.μάθετε από αυτόν.αλλά μην ακολουθείτε αυτόν τον άνθρωπο διότι διαπράττετε ενώπιον του Θεού δυο ασυγχώρητα λάθη. «Έχω εχθρούς. Πρώτον:Αντικαθιστάτε τον εσωτερικό σας Πατέρα με τον άνθρωπο Δεύτερον:Ήδη διαμορφώνετε καινούργια προγράμματα: «Αυτός ο άνθρωπος είναι σοφότερος από αυτόν τον άνθρωπο.έχω φίλους». Κάντε το Θέλημα του και όπως έχουμε πει εξαλείψτε από το μυαλό σας αυτά τα προγράμματα και τα κόμπλεξ που έχετε.» Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλετε να κάνετε το βασίλειο σας στον Παράδεισο αλλά θέλετε να συνεχίσετε να εξαρτάστε από τα βασίλεια της γης. Αφήστε το Θεό σας να σας διδάξει. Αλλά θα πείτε «Τι έχω να μάθω από έναν εκφυλισμένο.

Με άλλα λόγια από τα «Εγώ» μας .Εάν εξαλείψουμε τη Λαγνεία. Κάνε το θέλημα του Θεού και στρώσε το δρόμο για να γίνεις μια γυναίκα ή ένας άνδρας που είναι σωστός στις σκέψεις.Αυτή είναι η σειρά με την οποία η δουλειά μας πρέπει να γίνει.αλλά εάν δεν πάρεις την απόφαση να πεθάνεις μέσα σου.τις λεγεώνες μας από Εγώ-δαίμονες που έχουμε μέσα μας και κουβαλάμε μαζί μας.Υιέ ιδού η Μητέρα σου».στα λόγια και στις πράξεις. ποιος θα συνεχίσει να την εμφανίζει μέσα από εμάς. Οι θρησκείες μας λένε ότι πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας από την Κόλαση και εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας από εμάς.η δουλειά της σωτηρίας πρέπει να γίνει από τον κάθε έναν με δική του απόφαση και με τη δική του θέληση. τότε ποιος θα συνεχίσει να μας υποκινεί για να εκσπερματώνουμε. -Ο οικείος Χριστός που είναι ο Σωτήρας μας. -Η Θεϊκή μας Μητέρα Ντέβι Κουνταλίνι με τη δύναμη της φλεγόμενης Λόγχης Της. Γι΄αυτό το λόγο πριν πεθάνει πάνω στο Σταυρό Εκείνος είπε: «Μητέρα ιδού ο Υιός σου. Αυτό σημαίνει. Δεν υπάρχουν προσευχές ούτε εξορκισμοί.αγαπητέ αναγνώστη. Τρεις δυνάμεις κάνουν αυτή τη δουλειά: -Η Θέληση μας. Θα μπορούσες να ανήκεις στην οποιαδήποτε αίρεση ή στην οποιαδήποτε θρησκεία. Όπως βλέπεις.θα εξακολουθείς να είσαι ένας ζωντανός-νεκρός άνθρωπος. Αυτές οι λεγεώνες συμβολίζουν το πλήθος που βασάνισε το Χριστό και τον οδήγησε στο Σταυρό και Εκείνος νίκησε αυτούς τους εχθρούς-και το κατάφερε αυτό με το θάνατο.αλλά ούτε και καμία δύναμη που θα μας σώσει από τους εχθρούς μας!Μόνο ο θάνατος υπάρχει αλλά ποιανού ο θάνατος.εκπλήρωσε μόνος σου τους Νόμους του Θεού. Μη νομίζεις ότι όλες αυτές οι σωτηρίες που ξεπουλιούνται από αυτούς τους διαδηλωτές θα λύσουν τα προβλήματα σου. 59 . Εάν εξαλείψουμε την περηφάνια.Ο θάνατος των ΕΓΩ του καθενός από τα χαρακτηριστικά μας. Πρώτα πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας.να ψάχνεις για την τελειότητα του εσωτερικού σου Θεού και να μην ακολουθείς τις ατέλειες των ανθρώπων. Μην αγοράζεις σωτηρίες από κανένα.

αν είσαι αγνός και καθαρός στις σκέψεις.έχεις τον Παράδεισο στο βαθύτερο μέρος της καρδιάς σου.τα λόγια και τις πράξεις .να ζεις γι΄αυτή. 60 . Μπορείς να απελευθερωθείς από αυτή την Κόλαση μόνο.Φίλε μου. Να είσαι εκστατικός στην Ειρήνη που σου δίνει ο Θεός και να ζεις μέσα σε αυτή.στα συναισθήματα και στις σκέψεις σου έχεις μια πραγματική Κόλαση. Αυτή είναι η συμβουλή του Δασκάλου που έγραψε αυτό το βιβλίο.αποσυνθέτοντας τα ελαττώματα σου και υπηρετώντας την ανθρωπότητα ανιδιοτελώς.διότι στα ένστικτά σου.

Τρεις χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από την πόλη για την έρημο.οι Θεοί μας έχουν δώσει μαθήματα και σοφία μέσω πολλών συστημάτων για να δείξουν στο ανθρώπινο ον πώς να τα κατανοήσουν και να τα ζήσουν.Κι εκείνη απάντησε: «Εγώ ζω εδώ στην έρημο και πηγαίνω στην πόλη να βρω αυτόν το θησαυρό». 61 .κουράστηκαν και εγκατέλειψαν την έρευνα τους.η αναζήτηση του και η συνάντηση είναι στο ίδιο κεφάλαιο. Αυτοί που συνέχισαν στο μονοπάτι. Οι πιο δυνατοί συνέχισαν. Όταν συναντήθηκαν εκείνη τον ρώτησε: «Από πού έρχεσαι και τι ψάχνεις. Ο μύθος λέει για ένα βασιλιά ο οποίος δημοσίευσε το εξής στην πόλη του: «Υπάρχει ένας θησαυρός στην έρημο που περιέχει:τρία διαμάντια.Κεφάλαιο 15 Η Αναζήτηση του Ανθρώπου Θα προσπαθήσουμε ξεκάθαρα να εξηγήσουμε τι είναι ο άνθρωπος. Μετά από πολλά μερόνυχτα στο δρόμο είδε μια γριά γυναίκα να πλησιάζει προς το μέρος του και αναρωτήθηκε:Από πού ήρθε αυτή η γυναίκα. Ανάμεσα στους αναζητητές υπήρχε κάποιος ο οποίος δεν έλεγε τίποτα.Αλλά εκείνη απάντησε: «Δεν θα πάω στην πόλη γιατί έχω ήδη βρει το θησαυρό και αυτός είσαι εσύ».οι άνθρωποι στα αριστερά διασκορπίστηκαν χωρίς να βρουν τίποτα.Εκείνος τότε απάντησε: «Γυναίκα τράβα τον δρόμο σου».αλλά παρά τη δύναμη τους έγιναν ανυπόμονοι. Ο αναζητητής συνέχισε το δρόμο του. Οι χίλιοι κατευθύνθηκαν προς τα αριστερά και άλλοι χίλιοι προς τα δεξιά.επτά σμαράγδια. Όπως βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη.» Και εκείνος της απάντησε: «Ήρθα από την πόλη και ψάχνω ένα θησαυρό που λένε πως βρίσκεται στην έρημο» και την ρώτησε: «Κι εσύ που ζεις και που πηγαίνεις. Οι άνθρωποι στα δεξιά διασκορπίστηκαν.απλώς περπατούσε στην έρημο μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε ολομόναχος. Οι υπόλοιποι χίλιοι κατευθύνθηκαν ίσια ευθεία.δώδεκα ρουμπίνια και είναι καλυμμένος από πολύτιμα μαργαριτάρια του ωκεανού». Ο σκοπός του ήταν να βρει τον πολύτιμο θησαυρό του.».βλέποντας ότι δεν βρήκαν σύντομα το θησαυρό σιγά-σιγά σταμάτησαν και άφησαν το δρόμο.

είναι ο άνθρωπος. Αυτά τα τρία διαμάντια είναι:Ο Πατέρας . εγκαταλείπουν.διότι όταν συναντιούνται. Με άλλα λόγια στον κόσμο του νου. Ευτυχώς. Όπως μπορούμε να δούμε στην ακόλουθη παράγραφο.από ανυπολόγιστες ποσότητες.ψάχνουμε τον αυθεντικό άνθρωπο μέσα στη δική μας εσωτερική έρημο.που έχει απαρνηθεί τον εαυτό του και έχει στραφεί στον εσώτερο εαυτό του μέσα από τον βαθύ διαλογισμό.έτσι ώστε όλες αυτές οι αξίες να συγχωνευθούν με τη Συνείδηση και τη δύναμη για την εξάλειψη των εισβολέων που εμποδίζουν το Πνεύμα να πάρει την κατοχή και τον έλεγχο όλων των διαφορετικών λειτουργιών φυσικών και εσωτερικών.εκείνος τη γνωρίζει και μετά εκείνη τον φωνάζει και του λέει: «Εσύ είσαι ο τάδε» με άλλα λόγια το αληθινό του όνομα.είναι η συνάντηση του με τον ίδιο του τον εαυτό. Όλες αυτές οι αξίες μαζί αποτελούν το χρυσό πνεύμα. Άλλοι ακολουθούν τον αληθινό δρόμο αλλά λόγω έλλειψης θέλησης και σταθερότητας. Ανάμεσα στο πλήθος υπάρχουν πάντα και κάποιοι άντρες και γυναίκες οι οποίοι είναι γενναίοι και επίμονοι και συνεχίζουν μέχρι να συναντήσουν την σεβάσμια γριούλα που ζει στην έρημο και πάει στην πόλη για να προσπαθήσει να σώσει αυτόν τον εσώτερο άνθρωπο(την ψυχή) από την σπασμωδική πόλη. «το Νου». Η συνάντηση του ταξιδιώτη με αυτή τη γυναίκα. Υπήρξαν πολλοί που θέλησαν το κάνουν αλλά γέμισαν σύγχυση και προτίμησαν να γυρίσουν στην πόλη.ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα!Τα επτά σμαράγδια είναι:Οι επτά Αρχάγγελοι που οργάνωσαν την πλάση!Τα επτά ρουμπίνια είναι:Οι αστερισμοί του ζωδιακού!Η επικάλυψη από μαργαριτάρια:Το ατομικό κομμάτι της φυσικής μας υπόστασης. Αξιοθρήνητα.χωρίς να δίνει σημασία στα λυπηρά καλέσματα του νου και του έξω κόσμου. το θαυμασμό και τη λατρεία.είναι αναγκαίο για τον άνθρωπο να γνωρίζει τον εαυτό του και να τον σέβεται.στη σιωπή μας.να ψάχνουν από τη θεωρία.αλλά αγαπητέ αναγνώστη.να χάνουν χρόνο. τη Θεϊκή του Μητέρα.Αυτός ο θησαυρός τόσο πολύτιμος.για να συνεχίσουν να ψάχνουν από σχολείο σε σχολείο. 62 .συναντά τον υιό στο δρόμο .

αλλά ισχύουν ακόμα.η συναισθηματική και ψυχολογική διαταραχή και βασιλεύει η πίστη στον ισχυρότερο.Κεφάλαιο 16 Οι Ανυπότακτοι Αετοί Οι αετοί είναι οι άνδρες και οι γυναίκες που θέλουν να υψωθούν στο απέραντο σύμπαν τους στην προσπάθεια τους να βρουν την ελευθερία. βλέπουμε ότι κάθε μέρα η ανάγκη να τους εκπληρώσουμε. Όταν ο άνθρωπος θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει εξωτερικά. Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τους ανυπότακτους αετούς με την ανταρσία των αετών. Όπως έχουμε ήδη πει.αδιαφορώντας γι’αυτό…Όταν αντιμετωπίσει εσωτερικά με τον εαυτό του. εφόσον μέσω αυτών. είναι ο 63 . όλη αυτή την οχλαγωγία των πεποιθήσεων και των συστημάτων.η διανοητική αστάθεια. Πάντα προσπαθούμε να μιμηθούμε όλα αυτά που στη διάρκεια τόσων χρόνων έχουν αποδειχθεί να είναι αποτυχία στην καθοδήγηση του ανθρώπου. Δεν θέλει να καταλάβει ότι οι Νόμοι που ίσχυαν στην αρχή της Δημιουργίας δεν έχουν ανακληθεί.έρχεται μπροστά στα μάτια μας.μπορεί το ανθρώπινο ον να σωθεί από τα νύχια αυτού του διαταραγμένου κόσμου οπού κυβερνούν η σκληρότητα.της ιδεολογίας. Κάποιος ο οποίος θέλει να παράγει μια αλλαγή μέσα του το πρώτο που συναντάει είναι τις συμβουλές και τις απόψεις ανθρώπων που ακολουθούν ένα μονοπάτι ή μια παράδοση και οι οποίοι δεν βρήκαν ποτέ συστήματα που να είναι ακριβώς για την απελευθέρωση του ανθρώπου.συνεπώς δεν ταιριάζουν και με όλους τους κώδικες ηθικής που μας επιβάλλονται. Όπως έχουμε πει οι ανυπότακτοι αετοί είναι πνεύματα που δεν ταιριάζουν στα καλούπια που η κοινωνία τους έχει επιβάλει και δεν περπατούν στα ίδια δογματικά και ψυχολογικά αχνάρια.με την πολλαπλότητα του και πάρει τη σταθερή απόφαση να απελευθερωθεί απ’ όλο αυτό το μηχανισμό:μόνο ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι να πετάξει προς την αναζήτηση της ελευθερίας του.με τις τόσες διαφορετικές γνώμες των ανθρώπων. Αντιθέτως.της θρησκείας εξαιτίας του ότι το ανθρώπινο ον αρνιόταν να υποταχθεί στους Νόμους του Θεού και επιθυμούσε πάντα να υποτάσσει τους Νόμους του Θεού στις ανθρώπινες συνθήκες. Συναντάμε τέτοια παραδείγματα στον χώρο της πολιτικής.

Βρίσκοντας τον εαυτό μας ανάμεσα στα δύο βλέπουμε ότι είναι διαμετρικά αντίθετα το ένα με το άλλο. 64 .Ας αφήσουμε τον κόσμο να έχει αυτό που μας έχει δώσει.τα ελαττώματα και ας δώσουμε στο Θεό ότι μας έχει αφήσει σαν κληρονομιά: Συνείδηση.λύνεται το πρόβλημα και θα αποκτήσουν ειρήνη και ένα καλύτερο κόσμο.την ανισορροπία του. Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι αλλά και να διδασκόμαστε από την παραβολή: «Δώσε στον Καίσαρα ότι είναι του Καίσαρα και στο Θεό ότι είναι του Θεού».με το να μας ωθεί προς το πάθος και γενικά όλο το μηχανισμό που έχει θέσει την ανθρωπότητα σε αυτόν το βαθύ ύπνο και τη γοητεία.τα ψυχολογικά μας επιπρόσθετα. Αγάπη. που δεν δέχεται περιορισμούς στη Συνείδηση του. Η ανταρτικότητα των αετών έφερε τον κόσμο μπρος σε λουτρά αίματος αθώων πλασμάτων γιατί οι αντάρτες αετοί δεν ξέρουν πώς να οδηγήσουν την αναζήτηση τους για ελευθερία.δεν θα είναι ποτέ ελεύθερος. Φτωχοί άνθρωποι!Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι κανενός το λάθος για την δυστυχία μας και ότι ο μόνος ένοχος είναι τα ίδια μας τα Εγώ. Αρετές.ανυπότακτος αετός. Δεν μπορούμε να απαρνηθούμε αυτόν τον κόσμο γιατί ζούμε σε αυτόν.οι οποίοι πιστεύουν ότι εξολοθρεύοντας τους εχθρούς τους. Εάν επιβάλλουμε τα κριτήρια μας στους άλλους ανθρώπους.αλλά ούτε και παραδέχεται στην ανταρσία των αετών ότι αυτό θα είναι το ακριβώς αντίθετο της ίδιας του της ελευθερίας.όπως τις πεποιθήσεις.μπαίνουμε σε ένα μηχανισμό που ονομάζεται στον εσωτερισμό «θέση» και «αντίθεση».δεν θα μάθει ποτέ από τη ζωή και επομένως. Εκείνος ο οποίος δεν ξέρει πώς να προσαρμοστεί και βρίσκεται ανάμεσα σε πράγματα που δεν τον ευχαριστούν. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε τόσους επαναστάτες χωρίς αιτία.μπορούμε όμως να μην του επιτρέπουμε να μας ναρκώνει πια με τα ήθη του. Η ανταρσία των αετών είναι εκείνη που οδηγεί τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν ελευθερία αλλά απομακρύνοντας από κοντά τους όλα εκείνα που οι ίδιοι θεωρούν βλαβερά.

Μπροστά στο Θεό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το Θέλημα Του και να εκπληρώσουμε τους Νόμους Του.είστε ένας αυθεντικός άνθρωπος. δηλαδή. Με αυτό αγαπητέ αναγνώστη θέλουμε να πούμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις πράξεις του. αξιοπρεπής και σωστός.Χρειάζεται να ζούμε τη στιγμή με επάγρυπνη αντίληψη για να κατανοούμε σε ποια στιγμή είμαστε μπροστά στο Θεό και σε ποια στιγμή είμαστε μπροστά στον κόσμο. 65 .του Δημιουργού σας.την ανισορροπία σας!Εάν όμως οι πράξεις σας συμβαδίζουν με το Νόμο του Θεού.δεν είστε παρά ένα λογικό ανθρωποειδές υποκινούμενο από τα ίδια σας τα πάθη και τα ένστικτα.με τον έλεγχο του εαυτού σας.για να συμπεριφερθούμε αξιοπρεπώς και να μην επιτρέψουμε να παρασυρθούμε από τους άλλους ούτε από τα ένστικτα μας.τη σωστή συμπεριφορά και το σωστό τρόπο ζωής ανάμεσα στις διαφορετικές περιστάσεις που εμφανίζονται. Εάν οι πράξεις σας δεν συμβαδίζουν με το Νόμο του Θεού.όχι ένα θύμα των ίδιων σας των παθών και των ενστίκτων.τότε μπορούμε να πούμε ότι είστε ένας άνθρωπος ο οποίος φέρει άξια τον τίτλο του «Υιού του Θεού».εάν έχετε το σωστό τρόπο σκέψης. Μπροστά στον κόσμο χρειάζεται να κουβαλάμε το ξίφος της θέλησης μας στο χέρι.

Πρώτη όψη.αυτή η ίδια ζωή ανήκει στη φύση γιατί προήλθε από τον Αιτιατό κόσμο στον τρισδιάστατο κόσμο και έτσι είναι μέρος Των Νόμων της Φύσης. Ίσως είναι ένα κομμάτι της.Κεφάλαιο 17 Η επιστήμη του τρόπου ζωής Αγαπητέ αναγνώστη. Η ζωή ορίζει τη διαφορά και την αδιαφορία εκείνου που την καλομεταχειρίζεται και εκείνου που την κακομεταχειρίζεται .η ασέβεια της δικαιοσύνης πέφτει πάνω τους.τους σκεπάζει με τον μανδύα της. Η ζωή έχει τρεις όψεις και είναι ενδιαφέρον να τις αναλύσουμε την κάθε μία ξεχωριστά.με το να τους επιτρέψει να διεισδύσουν στα ιερά της μυστήρια. Η ζωή ενεργοποιείται από το Νόμο του Θεού και δρα στους διαφορετικούς οργανισμούς στους οποίους βρίσκεται. Γι’αυτό λένε ότι η Φύση είναι ο κυρίαρχος της ζωής. Είναι μία παγκόσμια δύναμη η οποία τρέφεται από ΑΚΑΣ.Υπέρτατο έλεος και υπέρτατη ασέβεια. Η ζωή δεν είναι αυτό που βλέπουμε. Εκείνους που την φροντίζουν και την αγαπούν. Στη δεύτερη της όψη. Σε ένα δολοφόνο ή σε έναν άγιο.των ατυχημάτων.κάνοντας τους θύματα της αρρώστιας.τους χαρίζει υγεία.σε αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε για τη ζωή.όπως ο Αβατάρας του Υδροχόου λέει: «Η Φύση είναι ο Τρόμος της Αγάπης και του Νόμου». Θα μπορούσαμε να πούμε.Δίνει βραβείο σε εκείνους που ενδιαφέρονται για αυτήν.εκείνη ξεδιπλώνεται με τον ίδιο τρόπο.δεν γνωρίζει τι είναι καλό και τι κακό γιατί η αποστολή της είναι να δώσει ζωή.παρατείνοντας τη ζωή τους και κάνοντας τους βασιλιάδες για να την κυβερνήσουν.υποβάλλοντας τους να θυσιάσουν τους εαυτούς τους στο μέγιστο για να κερδίσουν την τροφή τους που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στη ζωή. Σε εκείνους που την κακομεταχειρίζονται.για να ισορροπήσει αυτές τις δονήσεις στον οργανισμό που αυτά αντιστοιχούν. από Τάτβας και από Αιθέρα.δίνοντας τους υγεία.μοιάζοντας αδιάφορη για εκείνους που την καλομεταχειρίζονται και για εκείνους που την κακομεταχειρίζονται.η ζωή ως ουσία είναι μία Θεία απόρροια και έρχεται στον κόσμο να θυσιάσει τον εαυτό της με εμάς και για εμάς.αγάπη και τους δίνει 66 .

Δικαίως η ενδέκατη κάρτα του Ταρώ ονομάζεται το Δαμασμένο Λιοντάρι και εμφανίζεται μία γυναίκα που δίνει στο λιοντάρι μία προσφορά έτσι ώστε η βελόνα της κοσμικής ισορροπίας να κλίνει προς όφελος μας.σημαίνει ότι πρέπει την να κατακτήσει μέσα από σκληρή μάχη γιατί λόγω της κακομεταχείρισης που έχει λάβει από εμάς. Μετά από αυτό και μέσω της επιστημονικής αγνότητας και τη δημιουργία των υπαρχόντων σωμάτων του Είναι. Στην Τρίτη της όψη η ζωή χρησιμοποιείται από το Νόμο και τη Φύση για να ελέγξει αυτό που γνωρίζουμε μέσα μας σαν Νόμο του Πεπρωμένου! Έχοντας ανιχνεύσει μια σειρά πράξεων και γεγονότων σχετικών με το κάρμα που φέρνουμε μαζί μας και αν δεν τροποποιήσουμε τη διαγωγή και τη συμπεριφορά μας.φέρνοντας σαν συνέπεια το ότι είναι γιοι αποκλεισμένοι από τη χάρη της και επομένως δεν τους επιτρέπει να έχουν καμία δύναμη σε καμία από τις εκφράσεις της.έχει ζητήσει την τιμωρία μας και μας έχει αποκλείσει από το να ανήκουμε ανάμεσα σε αυτούς τους εκλεκτούς υιούς. Για να δεχτεί η Φύση ένα πλάσμα στο δρόμο για την αναγέννηση.όλα τα κακά πέφτουν πάνω τους. Σε εκείνους που την κακομεταχειρίζονται.τις ζωντανές αντιπροσωπεύσεις των αρνητικών σεληνιακών δυνάμεων που κουβαλάμε μέσα μας και οι οποίες έχουν πάρει τον έλεγχο της ψυχικής μας ενέργειας. Για να αρχίσει ο ταξιδιώτης του μονοπατιού να αναγεννά τον εαυτό του πρέπει πρώτα να κυριαρχήσει στον εαυτό του!Πρέπει να αρχίσει με το να είναι κυρίαρχος του εαυτού του.θέτει την θέληση του για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες μάχες ενάντια στους δικούς του μυστικούς εχθρούς.ο Πατέρας.είναι αναγκαίο να μας έχει συγχωρήσει η Μητέρα Φύση και να μας έχει ονομάσει «παιδιά της».του νου και των συναισθημάτων μας μετατρέποντας μας σε ανθρώπους χωρίς ψυχή. Γι’ αυτό λέγεται ότι για τον αχάριστο γιο.αυτό το πεπρωμένο θα εκπληρωθεί με ακρίβεια όπως θα έχει ανιχνευτεί για εμάς από το Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος.έτσι 67 .τροφή και νερό και γενικά τους φροντίζει γιατί έχουν κάνει τους εαυτούς τους παιδιά της. Αγαπητέ αναγνώστη είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι ο Θεός έχει διαφορετικούς τρόπους και εκδηλώσεις!Έτσι πριν να είμαστε άξιοι για να μας συγχωρέσει ο Θεός.η στοργή της μητέρας είναι απούσα.

Υπάρχει μία Γνωστική παροιμία που λέει: «Αδελφέ κάνε το καλό για να ξεπληρώσεις τα χρέη σου».Και εμείς λέμε: «Σεβάσου τις πράξεις της Μητέρας Φύσης.κυβερνήτη της μοίρας μας. Σε κάθε έναν από εμάς το πεπρωμένο είναι συμπυκνωμένο μέσα στις διαφορετικές αστρικές ιδιότητες που με τη σειρά θα εμφανιστούν στη ζωή μας σαν πράξεις που σχετίζονται με το κάρμα και που πρέπει να πληρώσουμε.ο Πατέρας να μας συγχωρέσει»! 68 .να μπορεί να μεσολαβήσει για εμάς μπροστά στον κοσμικό Νόμο.την ίδια ώρα.έτσι ώστε η Θεϊκή Μητέρα να μας σώσει και ο Θεός.ώστε και εκείνη .για να μας κάνει τη χάρη να αποκτήσουμε τη συγχώρηση και να υπερβούμε αυτή τη μοίρα.

διαμαρτύρεται. Δεν είναι κατανοητό. Εάν το ανθρώπινο όν είχε μεγαλύτερη κατανόηση και παρατήρηση στις υπαγορεύσεις της καρδιάς. Δεύτερον το Είναι μας έχει μια ευφυΐα και μια διαίσθηση μέσα από την οποία εμείς εκδηλώνουμε το προαίσθημα και το μάθημα που βγαίνει από μέσα μας.λ.ότι είναι αναγκαίο να θυσιάσουμε τον πόνο. Όποιος αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι η τιμωρία έγινε με σκοπό να τον διδάξει.ώστε μέσα από αυτόν. Εάν είμαστε πειθαρχημένοι και ακριβείς στις εκτιμήσεις και τις ερμηνείες του κειμένου ή των Ιερών Βιβλίων.θα μπορούμε να δουλέψουμε αποφασιστικά πάνω στη διάλυση των ψυχολογικών επιπροσθέτων μας και στην αφύπνιση της Συνείδησης μας. Μέσα στον κάθε ένα από εμάς.η ζωή θα μας προσπεράσει και θα απομείνουμε με ένα μάτσο από κεκτημένες εμπειρίες πάνω στη Γη.το Δόγμα που εξάσκησαν οι πολιτισμοί του Φιδιού κ.τότε αυτές θα μας δώσουν τις βασικές οδηγίες που θα μας οδηγήσουν στη Χριστιανική σπουδή. να καλύψουμε τους εαυτούς μας με θέληση και κατανόηση. 69 .Κεφάλαιο 18 Η Τέχνη της Μάθησης Σε αυτό το σημείο φτάνουμε σε κάποια νοήματα μέσα από τη μελέτη και τη σπουδή των Χριστιανικών Μυστηρίων. Τότε.υπάρχει το Είναι μας που μας καθοδηγεί.μέσα από τα γραπτά κείμενα που έχουν αφήσει στους Χριστιανούς μεγάλοι σοφοί στο πέρασμα της ιστορίας όπως:Η Αγία Γραφή με τα Ευαγγέλια. Πρώτον.π. Το εσωτερικό Είναι του κάθε ανθρώπου έχει πολλούς τρόπους για να μας διδάξει.θα έβρισκε το φως που θα φώτιζε το μονοπάτι του και θα τον βοηθούσε να γνωρίσει το δρόμο για να μεταφέρει το πεπρωμένο του στο κάθετο κομμάτι του Σταυρού. Η Τρίτη φόρμα εφαρμόζεται πάνω μας και μας διδάσκει μέσα από την αυστηρότητα του Νόμου του Κάρμα.μας διδάσκει αλλά εάν δεν προσπαθήσουμε να μάθουμε από αυτό.

ούτε το αποδέχεται χωρίς λόγο.αλλά το υποβάλει σε έρευνα έτσι ώστε η Συνείδηση να δώσει την ετυμηγορία της».μαθαίνοντας από τη Φύση.προϊόν των συνηθειών. με το προαίσθημα. Για να μπορέσουμε να μάθουμε. Η τέχνη της Μάθησης μας σπρώχνει να διαβάσουμε τις σκέψεις της Φύσης. Α.να ξέρει να διατάζει και να μην περιορίζει τον εαυτό του πιστεύοντας πως όσα ήδη γνωρίζει είναι αρκετά.και άλλο να μαθαίνεις κάτι από το Είναι σου.να ξέρει να υπακούει.Η τέχνη της μάθησης είναι ένα «δώρο» από το Θεό και απονέμεται σε αυτόν ο οποίος διαθέτει τη θέληση και την απαραίτητη πειθαρχία για να κάνει μία αλλαγή στη ζωή του. Θυμηθείτε: «Όποιος επιθυμεί να μάθει.μαθαίνοντας από τους ανθρώπους και ερμηνεύοντας αυτά που ο Θεός μας διδάσκει.είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η σοφία είναι απεριόριστη και ο άνθρωπος περιορισμένος και μόνο μέσα από την υπέρτερη βοήθεια μπορούμε να ερμηνεύσουμε με το Φως της Συνείδησης. Το Είναι διδάσκει με απλά και καθαρά μηνύματα.πρέπει να ξέρει να ακούει.Δ. Εκείνος ο οποίος θέλει να μάθει. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως άλλο είναι να μαθαίνεις κάτι από ανθρώπους μέσω της γλώσσας.δεν καταδικάζει αυτό που ακούει.της ζωής στην πραγματική της υπόσταση στα διαφορετικά βασίλεια και μας κάνει να γλιστράμε σαν γάργαρο ποτάμι μέσα από τα βράχια.οι άνθρωποι διδάσκουν βάση αυτού που βλέπουν και ακούν.Lakhsmi 70 . τα Μυστήρια που κρύβονται πέρα από τον κόσμο των τύπων.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful