 ANJURAN : WARGA SMK INDAH PERMAI

 TARIKH
 MASA  LOKASI

: 25 MEI 2013 ( SABTU) : 7.30 PAGI- 12.30 TENGAH HARI : KAWASAN SMK INDAH PERMAI

 Mendekatkan diri pelajar dengan aktiviti kemasyarakatan  Mengeratkan hubungan silaturahim antara warga SMK Indah Permai  Memupuk semangat kerjasama dan berkumpulan .OBJEKTIF PROGRAM  Memupuk budaya menyayangi alam sekitar dan bersama-sama mengekalkan kebersihan dan kecantikan alam sekitar sedia ada.

CADANGAN AKTIVITI & SKOP TUGAS .

. Selain itu sebagai satu usahauntuk menghalang pembiakan nyamuk aedes yang dikhuatiri akan memberi kesan kepada pelajar khususnya yang berada di sekolah dan di asrama.Pembersihan Longkang  Tugas membersihkan longkang ini dilakukan adalah untuk melancarkan aliran air yang melalui kawasan tersebut agar tidak tersumbat.

Kolam  Kedudukan kolam ikan yang berada di antara blok kelas dan pejabat merupakan kawasan tarikan bagi pelajar dan pelawat yang datang ke sekolah ini.  Melalui kerja gotong-royong di kawasan kolam ini. guru-guru dan para pelajar akan membersihkan kolam dan kawasan di sekitarnya . ibu bapa.

Bendera dan koridor bangunan  Bagi yang membersihkan di kawasan ini. mereka akan membersihkan sampah disekitar koridor bangunan di tingkat dua. Seterusnya di kawasan bendera. dibahagian tapaknya perlu disimenkan untuk mengukuhkan kedudukan tiang bendera tersebut. .

Mengecat dan Memasang papan tanda  Bagi memberikan kesan keceriaan pada sekolah. papan tanda yang telah ditempah akan dipasang di kawasan pintu masuk sekolah dan pejabat. . di bahagian perhiasan pokok bunga di sekitar pondok keselamatan dan sekitar sekolah akan dicat menggunakan warnawarna yang terang. Selain itu.

.Musollah  Agihan tugas di sekitar mussolah ini meliputi longkang. kawasan perhiasan seperti pokok bunga dan bahagian dalaman musollah itu sendiri seperti susunan sejadah dan telekung (sekiranya ada) serta kawasan di sekitar tempat wuduk (lelaki dan perempuan).

Kelas / Tingkatan  Setiap kelas/tingkatan akan diagihkan mengikut guru-guru dan wakil dari ibu bapa disamping akan dibantu oleh beberapa kumpulan pelajar dari beberapa kelas untuk membersih dan menceriakan setiap kawasan yang telah ditetapkan. .

JAWATANKUASA AKTIVITI DAN KUMPULAN .

Mengikut Kawasan .

.

Agihan Tugas Mengikut Kelas/ Tingkatan .

.

Tentatif Program .

Sumbangan diperolehi daripada  a) PIBG = RM3000.00  c) Sumbangan Guru = RM300.00 .00  d) Kutipan dana= RM500.00  Jumlah Keseluruhan = RM4000.00  b) Dewan Makan Sekolah = RM200.

Anggaran Perbelanjaan  a) Pelajar = 480 orang  b) Ibu bapa = 200 orang  c) Guru = 40 orang __________  Jumlah = 720 orang .

50)  b) Minum = Sirap ( 1 x RM0.50) Jumlah = RM3.160  JUMLAH BESAR UNTUK MAKANAN = RM2.00  Keseluruhan : 720 x RM3. Makan dan minum untuk makan tengahari  a) Makan = Nasi Ayam ( 1 orang = RM2.160 .00 = RM 2.

00 .Anggaran Perbelanjaan Peralatan Jumlah peralatan = RM 685.

 JUMLAH KESELURUHAN PERBELANJAAN  (Makanan + Peralatan)  RM2. 160 + RM685.00 = RM2.00 .485.

Cik Maizatun dan Ustzh Noor Aini Bt Samsusah Peralatan : En Shahril B Abd Manaf dan Ust Rossuhailah Bt Md Nor PA System : En Yazeid B Hj Hussin Kebersihan Dewan & Kawasan Sekolah: En Khalid B Suratman. Pn Jamiliah Disiplin dan : En Wahid dan Cik Siti Salwah Bt Mat Mopal Keselamatan :Uszth Zaiton Bt Hassan dan Ustzh Sawiyah Bte Ginir .Jawatankuasa Aktiviti               Penaung : Pn Jamaah Bt Shahbuddin Penasihat : Ust. Asmah bt Abd Rahman Pengerusi : Ust Khairul Anuar B Lakimin Penyelaras : En Mohd Firdaus b Muklas Bendahari : Pn Rashidah Bt Hamzah Juruacara Majlis : Ust Yazid B Ibrahim/Cik Shafawati Bt Ariffin Protokol : Pn Zainah Bt Hj Nor Buku Program : Pn Norhayati Bt Md Nor dan Pn Norazrina Makanan : Pn Dewi Sa`ayah Bt Khalil.