.

şi suntem convinşi că vom fi mai fericiţi când vor depăşi această vârstă. şi ne gândim că lucrurile vor merge mai bine când vor creşte. Apoi ne exasperează cu comportamentul lor de adolescenţi. .Apoi ne simţim frustraţi pentru că fiii noştri sunt prea mici pentru un lucru sau pentru altul.

Dar dacă nu începem o viaţă plină şi fericită acum. când … vom schimba maşina. când … vom face vacanţe minunate. Aşa că merită să acceptăm această realitate şi să decidem să fim fericiţi. când nu vom mai fi nevoiţi să lucrăm. când o s-o facem? Mereu trebuie să înfruntăm dificultăţi de toate felurile.Credem că o să ne simţim mai bine când partenerul nostru îşi va rezolva problemele. orice s-ar întâmpla… .

percepe lucrurile ne ajută să înţelegem că nu este o metodă pentru a fi fericiţi. mereu ceva de rezolvat.” .Alfred Souza spune: “Mult timp am avut impresia că viaţa mea va începe în curând. Acest mod de a După aceea. o încurcătură care cerea timp. viaţa ar fi început. am înţeles că aceste obstacole sunt viaţa. dar că fericirea este metoda… În fine. datorii încă nerezolvate. adevărata mea viaţă! Dar mereu aveam greutăţi de înfruntat.

să aveţi copii. cu care să trăiţi clipele speciale din viaţă. şi trăiţi-l mai intens. trăiţi fiecare Aşa că nu mai aşteptaţi să moment din viaţă terminaţi şcoala. să-i vedeţi plecând la casa lor… . nimeni… să slăbiţi 5 kg. să-l împărtăşiţi cu o persoană dragă. cu o persoană foarte dragă. Şi amintiţi-vă că timpul nu aşteaptă pe să vă reîntoarceţi la şcoală.Deci. dacă puteţi.

dimineaţa de luni.Încetaţi să aşteptaţi să începeţi serviciul. vara. sunt chiar călătoria. să vă căsătoriţi. să divorţaţi! Încetaţi să aşteptaţi să lăsaţi viaţa asta pentru a renaşte în alta…! Şi hotărâţi că nu există moment mai bun pentru a fi fericiţi decât momentul acesta! Încetaţi să aşteptaţi seara de vineri. Încetaţi să tot aşteptaţi primăvara. să ieşiţi la pensie. . toamna sau iarna! Fericirea şi bucuriile vieţii nu sunt destinaţia călătoriei. să aveţi o maşină nouă sau o casă nouă.

4 Numeşte ultimii 10 câştigători ai premiului Oscar. ca şi când nu va trebui să suferiţi ! Dansaţi. 3 Numeşte 10 câştigători ai premiului Nobel. fiind cele mai bogate în lume 2 Numeşte ultimele 5 câştigătoare ale concursului Miss Univers.Un gând pentru azi: Lucraţi ca şi când nu aţi avea nevoie de bani ! Iubiţi. pentru cel mai bun actor. . ca şi când nimeni nu v-ar privi ! Acum gândeşte bine şi încearcă să răspunzi la acest test: 1 numeşte 5 persoane.

Cum merge? Rău? Nu-ţi face griji. Iar aplauzele trec! Iar trofeele se prăfuiesc! Învingătorii sunt uitaţi! . nimeni nu îşi aduce aminte de cei mai buni din trecut.

Acum răspunde la acest test: 1 – Numeşte trei DASCĂLI care au contribuit la formarea ta. 2 – Numeşte trei PRIETENI care te-au ajutat în momente dificile. 3 – Gândeşte-te la câteva persoane care te-au făcut să te simţi special. 4 – Numeşte 5 persoane cu care îţi petreci timpul. .

care au grijă de tine. cu premiile cele mai mari… Sunt acelea care se îngrijorează pentru tine. cele care în orice situaţie îţi rămân alături. cu bani mulţi.? Cum merge? Mai bine? Persoanele care înseamnă ceva în viaţa ta nu sunt cele cotate la maximum. .Gândeşte-te un moment: Viaţa e foarte scurtă! Tu în ce listă eşti? Nu ştii….

Lasă-mă să îţi dau o mână de ajutor … Cu ceva timp în urmă. dar eşti între cei cărora îmi amintesc să trimit acest mesaj …. toţi disabili mental sau fizic. . la Olimpiada Handicapaţilor din Seattle nouă atleţi.Nu eşti între cei faimoşi. dar toţi cu dorinţa de a sosi şi de a învinge. nu toţi alergând la fel. erau la linia de start pentru cursa de 100 m. La semnalul starterului începură cursa.

Încetiniră şi priviră înapoi. un băieţel căzu pe pistă. se rostogoli de câteva ori şi începu să plângă. Se opriră şi se întoarseră …toţi… . dar.Alergau. între ei. Ceilalţi opt îl auziră plângând.

Acum eşti mai bine?” Atunci toţi nouă se prinseră după umeri şi merseră spre linia de SOSIRE. si începu să il mângâie şi să-l întrebe: . iar aplauzel au durat mult timp… O fată cu sindromul Down se aşeză lângă el.Tot stadionul se ridicase în picioare.. .

de ce? Pentru că înăuntrul nostru ştim că: Lucrul cel mai important în viaţă este mai mult decât a învinge pentru noi înşine. .Persoanele care au văzut întâmplarea. chiar dacă asta implică a încetini şi a schimba cursa noastră. Lucrul cel mai important în această viaţă este de a ajuta pe ceilalţi să învingă. o povestesc încă….

.” Aşa că.. poate reuşim să schimbăm inima noastră. îl ştergi? .. sau. poate şi pe a altora… . ce faci?.O lumânare nu pierde nimic... dacă aprinde altă lumânare...Dacă trimiţi acest mail. îl retrimiţi.