SEKOLAH MENENGAH AGAMA REMBAU MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA KANTIN SEKOLAH YANG KEDUA 2013 Tarikh Masa Tempat

Pengerusi Kehadiran : 13-05-2013 : 3:30 PETANG : Bilik Guru : GPK HEM : Pn. Siti Arija bt. Buang Pn.Siti Hajar bt. Sulaiman Pn.Asmah Laili bt. Md. Isa

1.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1.1 Pengerusi mengalu-alukan kedatangan semua AJK Kantin dan mengucapkan terima kasih dengan kehadiran Tindakan: semua ahli jawatankuasa

2.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU Pencadang :- Pn. Siti Arija bt. Buang Penyokong :- Pn. Siti Hajar bt. Sulaiman

3.PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT _ TIADATindakan: semua ahli jawatankuasa

4. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 5.1 Pn.Siti Arija selaku penyelia Kantin menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan perlu mematuhi peraturan yang ditetapkan. 5.2 Menerangkan tentang pemantauan/ penyeliaan kantin. Perkara yang akan dipantau/ diselia oleh penyelia kantin. 5.3 Pengusaha Kantin memberitahu harga barang dan jenis barang makanan yang dijual. 5.4 Pn. Siti Hajar mohon Pn. Laili kurangkan sedikit harga makanan & lauk pauk yang dijual untuk guru-guru.

5. Siti Arija Buang (Setiausaha) Disemak Oleh: ………………………… Pn.6 Pengerusi menasihati Pengusaha Kantin supaya menjaga kebersihan kantin dan makanan kerana didapati bahan mentah tidak dibasuh dengan bersih. Adakalanya murid tidak membayar duit dan lupa mengambil wang baki.5. Hal-HAL LAIN -Tiada- 7. Pn.5 Pengusaha kantin juga menyatakan masalah yang dihadapi semasa menjual makanan.00 petang. PENUTUP/ UCAPAN PENANGGUHAN Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3. Tindakan: Pengusaha kantin 6. Antaranya murid tidak beratur semasa membeli makanan. Dicatat oleh: ………………………. Norazalina Jaapar (PK HEM) .

2) 1.Angayarkkannai GPK Ko-Kurikulum: En. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 2.S.Pn. TEL / FAX : 04-6572129 MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA KANTIN SEKOLAH YANG PERTAMA 2013 Tarikh Masa Tempat Kehadiran : 20.B.Alan Andrew Michael Setiausa : Pn.SJK (T) SUBRAMANIYA BARATHEE 11700 GELUGOR.V.D.NATHAN 1.1) Terlebih dahulu beliau mengucapkan selamat sejahtera serta ribuan terima kasih kepada semua guru yang hadir ke mesyuarat Unit Kantin dan RMT. Ucapan GPK HEM 2.2012 : 2:30 petang : Kabin Baru SJK(T) Subramaniya Barathee : Pengerusi : En.Pn.V. 2.2) 3.D.Kamalam 1.D. Diharapkan semua guru dan pengusaha kantin dapat memberikan kerjasama dan buah fikiran bagi meningkatkan kualiti dan kebersihan kantin dari semasa ke semasa.Nathan GPK Pentadbiran : Pn. PULAU PINANG NO. Beliau minta semua ahli jawatankuasa kerjasama bagi menjayakan program & aktiviti yang akan dirancang bagi tahun 2013.Sukuna Vathi GPK HEM : Cik.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI – EN.1) 1.Shartha AJK : 1.Manonmoney 2.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU TIADA - . Meminta kerjasama semua guru untuk memantau tingkah laku dan adab murid semasa makan di kantin.12.3) Pengerusi memulakan mesyuarat dengan melahirkan ucapan terima kasih atas kehadiran hadirin dan menyatakan rasa penghargaan atas kesudian semua AJK Kantin.

Simpanan Sekolah  Warna Merah .Pejabat Pelajaran Daerah-Warna kuning pula perlu dihantar ke PPD. Hal-hal lain Pengerusi minta minta semua ahli jawatankuasa kerjasama bagi menjayakan program . Memakai apron..Menampilkan diri dalam keadaan yang kemas. 5.1 KEBERSIHAN KANTIN SEKOLAH Pn. mi hun.Pejabat Kesihatan Daerah -Warna merah perlu dihantar terus ke Pejabat Kesihatan Daearah Pulau Pinang  Warna Kuning . ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 5. Semua sekolah yang mempunyai kantin sekolah diminta menghantar laporan tersebut pada atau sebelum 4 Haribulan setiap bulan.  Amalan. 5.2 BORANG PENILAIAN KEBERSIHAN KANTIN (KENDIRI 2) Berhubung dengan perkara di atas tuan/puan adalah diminta untuk menghantar borang Kendiri 2 mengikut format terbaru: Oleh yang demikian guru kantin akan menghantar setiap bulan borang tersebut sepertimana pada tahun-tahun sebelumnya cuma pada tahun ini penghantaran borang tersebut adalah mengikut warna seperti di atas. Antaranya ialah seperti berikut: Pakaian – semasa bertugas semua pengendali makanan hendaklah berpakaian kemas dan sopan. Beliau juga mengatakan bahawa kuih yang dijual dikantin sangat kecil dan ia dijual dengan harga yang tingg iaitu 1 bungkus 5o sen.  Warna Putih.Beliau juga memberi cadangan bahawa samaada harga dikurangkan atau saiz kuih besarkan.D. bersih dan ceria sepanjang masa.Kamalam memberi komen tentang mee. PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT _ TIADA- 5. dan nasi goreng yang dijual digoreng t anpa apa-apa lauk dan kadang-kadang ia rasa masin.S.4.Shartha menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan peraturan yang ditetapkan.3 PENJUALAN MAKANAN  Guru kantin mengatakan bahawa harga makanan yang dijual di kantin harus berpatutan. memakai kasut dan sebagainya.  Pn.

V.00 petang. Pn. Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.Angayarrkanni (PK HEM) ……………………… En.D.Shartha (Setiausaha) ………………………… Cik.& aktiviti yang akan dirancang bagi tahun 2013.D.Nathan (Guru Besar) SJK(T) SUBRAMANIYA BARATHEE MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA KANTIN SEKOLAH YANG KETIGA 2012 . Dicatat oleh: Disemak Oleh: Disahkan Oleh: ……………………….

Hal-HAL LAIN .1.2 Pengerusi mengalu-alukan kedatangan semua AJK Kantin.Shartha Pn.Shartha selaku penyelia Kantin menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan perlu mematuhi peraturan yang ditetapkan. Perkara yang akan dipantau/ diselia oleh penyelia kantin. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 5.Chandravathanam Pn.Nyaneswari 1.1 Pn. Guru besar mengucapkan terima kasih kepada semua jawatankuasa yang hadir. Baliau meminta semua ahli jawatankuasa 3.Angayarrkanni : Pn.2 Menerangkan tentang pemantauan/ penyeliaan kantin.D.D. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 2.V.Tarikh Masa Tempat Pengerusi Kehadiran : 22-11-2012 : 9:15 – 10:15 pagi : Bilik 5 Tamarai : Cik.Pn.UCAPAN GURU BESAR 21. 2.Pn.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU Pencadang :. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 6.Chandravathanam 4.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1.Sukuna Vathi Penyokong :.PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT _ TIADATindakan: semua ahli jawatankuasa 5. 5.

PENUTUP/ UCAPAN PENANGGUHAN Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.-Tiada- 7.Nathan (Guru Besar) .D.00 petang.V. Pn. Dicatat oleh: Disemak Oleh: Disahkan Oleh: ……………………….D.Shartha (Setiausaha) ………………………… Cik.Angayarrkanni (PK HEM) ……………………… En.

1 Pn.2 Guru Besar menasihati Pengusaha Kantin supaya menjaga kebersihan kantin dan makanan.D.Angayarrkanni : Pn.3 Pengerusi mengalu-alukan kedatangan semua AJK Kantin.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU Pencadang :.1.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 2. 2.D.Chandravathanam 4.Chandravathanam 1.SJK(T) SUBRAMANIYA BARATHEE MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA RMT SEKOLAH YANG KETIGA 2012 Tarikh Masa Tempat Pengerusi Kehadiran : 25 November. 5.2011 : 9:15 – 10:15 pagi : Bilik BOSS : Cik.Sukuna Vathi Penyokong :.Pn.PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT _ TIADATindakan: semua ahli jawatankuasa 5. Guru besar mengucapkan terima kasih kepada semua jawatankuasa yang hadir.Pn. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 5.V.UCAPAN GURU BESAR 21. Baliau meminta semua ahli jawatankuasa 3.Shartha Pn. .Shartha selaku penyelia Kantin dan guru RMT menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan perlu mematuhi peraturan yang ditetapkan.

Dicatat oleh: Disemak Oleh: Disahkan Oleh: ………………………. Pn.D.V. PENUTUP/ UCAPAN PENANGGUHAN Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.D.Nathan (Guru Besar) .Angayarrkanni (PK HEM) ……………………… En.Shartha (Setiausaha) ………………………… Cik.00 petang. Hal-HAL LAIN -Tiada- 7.Tindakan: semua ahli jawatankuasa 6.

Shartha AJK : 1.5) 1.V.Nathan GPK Pentadbiran : Pn. Ucapan GPK HEM 2.NATHAN 1.4) 1.V. TEL / FAX : 04-6572129 MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA RMT SEKOLAH YANG PERTAMA 2013 Tarikh Masa Tempat Kehadiran : 20. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 2.Pn. 2.S.Angayarkkannai GPK Ko-Kurikulum: En.TIADA 4. Meminta kerjasama semua guru untuk memantau tingkah laku dan adab murid semasa makan di kantin.2012 : 2:30 petang : Kabin Baru SJK(T) Subramaniya Barathee : Pengerusi : En.D.D.SJK (T) SUBRAMANIYA BARATHEE 11700 GELUGOR.6) Pengerusi memulakan mesyuarat dengan melahirkan ucapan terima kasih atas kehadiran hadirin dan menyatakan rasa penghargaan atas kesudian semua AJK Kantin.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI – EN. Beliau minta semua ahli jawatankuasa kerjasama bagi menjayakan program & aktiviti yang akan dirancang bagi tahun 2013.12.Kamalam 1.B.2) 3. Diharapkan semua guru dan pengusaha kantin dapat memberikan kerjasama dan buah fikiran bagi meningkatkan kualiti dan kebersihan kantin dari semasa ke semasa.Sukuna Vathi GPK HEM : Cik.Pn.Alan Andrew Michael Setiausa : Pn.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU . PULAU PINANG NO.1) Terlebih dahulu beliau mengucapkan selamat sejahtera serta ribuan terima kasih kepada semua guru yang hadir ke mesyuarat Unit Kantin dan RMT.D.Manonmoney 2. PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT .

3 Hal ini telah pun disuarakan kepada pengusaha kantin. PENUTUP/ UCAPAN PENANGGUHAN Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.00 petang. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 6.Shartha menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan peraturan yang ditetapkan.Nathan (Guru Besar) . Asyik beri menu yang sama dan berulang-ulang.80. Pn.V.Angayarrkanni (PK HEM) Disahkan Oleh: ……………………… En. 6. bersih dan ceria sepanjang masa.1 Pn. Makanan yang disediakan juga terlalu sedikit tidak padan dengan harga RM 1. Memakai apron.Menampilkan diri dalam keadaan yang kemas.2 Penyediaan makanan RMT tidak mengikut menu yang disediakan.D. 6.1 Bilangan murid RMT 20 orang. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 5._ TIADA5. memakai kasut dan sebagainya. 7. 6.D.D.Shartha (Setiausaha) Disemak Oleh: ………………………… Cik.  Amalan. Antaranya ialah seperti berikut: Pakaian – semasa bertugas semua pengendali makanan hendaklah berpakaian kemas dan sopan. Dicatat oleh: ……………………….

B.Angayarrkanni : Pn.V.SJK(T) SUBRAMANIYA BARATHEE MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA RMT SEKOLAH YANG KEDUA 2012 Tarikh Masa Tempat Pengerusi Kehadiran : 13-03-2012 : 2:30 PETANG : Bilik BOSS : Cik.UCAPAN GURU BESAR 2. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 3. Seterusnya beliau menjemput Guru Besar selaku Penasihat menyampaikan ucapan.2 Diharapkan semua guru dan pengusaha kantin dapat memberikan kerjasama dan buah fikiran bagi meningkatkan kualiti dan kebersihan kantin dari semasa ke semasa.Nyaneswari Pengusaha Kantin 1.Manonmoney Pn.Shartha Pn.K.1 Pengerusi memulakan mesyuarat dengan melahirkan ucapan terima kasih atas kehadiran hadirin dan menyatakan rasa penghargaan atas kesudian semua AJK Kantin. 2.D.2 Meminta kerjasama semua guru untuk memantau tingkah laku dan adab murid semasa makan di kantin.PENGESAHAN MINIT MESYUARAT YANG LALU .1 Guru besar mengucapkan terima kasih kepada semua jawatankuasa yang hadir.PENDAHULUAN/UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI 1. 2. 1.

Ucapan GPK HEM 4. Tempat murid tersebut diganti dengan murid lain yang layak.80.2 Penyediaan makanan RMT tidak mengikut menu yang disediakan. ISU-ISU UTAMA/ PERKARA-PERKARA BARU 6. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 7.Pn.1 Bilangan murid RMT masih 17 orang.D.K. Makanan yang disediakan juga terlalu sedikit tidak padan dengan harga RM 1. PERKARA-PERKARA YANG BERBANGKIT 5. 6.Manonmoney Penyokong :. Antaranya ialah seperti berikut: Pakaian – semasa bertugas semua pengendali makanan hendaklah berpakaian kemas dan sopan.Pn.Pencadang :.1 Meminta kerjasama semua guru untuk memantau tingkah laku dan adab murid semasa makan di kantin.3 Hal ini telah pun disuarakan kepada pengusaha kantin.Menampilkan diri dalam keadaan yang kemas. Asyik beri menu yang sama dan berulang-ulang. 5. Tindakan : Untuk makluman semua Ajk Kantin 5. PENUTUP/ UCAPAN PENANGGUHAN .Shartha menerangkan tentang kepentingan kebersihan dan peraturan yang ditetapkan. Tindakan: semua ahli jawatankuasa 6.2 Bilangan ini kekal walaupun terdapat murid RMT yang pindah. Memakai apron.1 Pn.Nyaneswari 4.  Amalan. 6.B. memakai kasut dan sebagainya. bersih dan ceria sepanjang masa.

Nathan (Guru Besar) .00 petang. Pn.Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 3.Angayarrkanni (PK HEM) ……………………… En.Shartha (Setiausaha) ………………………… Cik.D.V.D. Dicatat oleh: Disemak Oleh: Disahkan Oleh: ……………………….

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful