You are on page 1of 2

FJALT E QIRIRIT N mes tuaj kam qndruar E jam duke prvluar, Q t'u ap pakz drit, Natn t'ua bnj

dit. Do t tretem, t kullohem, T digjem, t prvlohem, Q t'u ndrinj mir' e t shihni, Njri-tjatrin t njihni. Pr ju do t rri t tretem, Asnj ik t mos mbetem, T digjem e t qanj me lot, Se dshirn s'e duronj dot. Un zjarrit nuk i druhem Dhe kurr s'dua t shuhem, Po t digjem me dshir, Sa t munt t'u ndrinj m mir. Kur m shihni se jam tretur, Mos pandehni se kam vdekur; jam i gjall' e jam nd jet jam n dritt t vrtet, Un jam n shpirtit tuaj, Mos m kini pr t huaj, M'sht falur durimi, Andaj po digjem si trimi, Se ma k'nda t'u bnj mir, T mos mbeti n'errsir. Jakni rreth meje rrini, Flisni, qeshni, hani, pini, N shpirt kam dashurin, Pa digjem pr njerzin, Lemni t prvlohem, nuk dua m t ftohem, Dua ta djek trupn' e shkret Pr at zotn' e vrtet. Me zjarr ta djek mushkrin E t tretem pr njerin, Bashk me gzimt t tija t vete te perndia. Un dua njerzin, Mirsin' e urtsin, N bhi shok me mua, N m doni si u dua, Njri-tjetrin n doni, T paudh mos punoni. O zmra fluturake, Qasju pak ksaj flake! Mase kraht t'i prvlon, Po dhe shpirtin ta shnjtron. Un duke prvluar, Njerzit i kam ndrituar. Kam qn mik me njerin,

Andaj i di e m din. Gjith tuajt' i kam par, Mm' e at' e fis e far, Si tani gjith i kam ndr mnt, Q rrinin m kt vnt. Edhe sot nr ju ata shoh, Se shpirtin e tyre ua njoh, Dhe un si ju jam ndruar E jam przjer' e ndryshuar, Pa jam br shum her Zjar e uj' e balt' e er. Jam nj shkndij pej qielli dhe nj drudhz pej dielli. Edhe ndr qiej fluturonj, Edhe brnda n det qndronj, Shum her fle n balt, Diku ndodhem dhe n mjalt Bnem qngj e kec i pir, Lul' e bar e gjeth i mbir. Dua shum fjal t'u them, Po trmbem mos i bnj ujem. E ku shkruhen n kart Fjalt' e gjuhs zjarrt?