Proiect de vis - Casă din pământ, paie şi lemn, săpată într-un deal | GALERIE FOTO

Scris de Dan Arsenie Vineri, 18 Noiembrie 2011 00:32

Un arhitect şi tatăl său au construit în Ţara Galilor o superbă casă prietenoasă cu natura. Totul a durat 4 luni şi a costat 3.000 de lire sterline. În moneda noastră, 15.000 de lei. Cât o maşină veche de 10 ani. E drept, multe dintre materiale au fost procurate gratuit, din natură, sau chiar de la groapa de gunoi. Simon locuieşte acum cu întreaga familie în această casă. Şi-a dorit-o enorm, deoarece visul său a fost să locuiască în mijlocul naturii. Principalele scule folosite au fost ferăstrăul, ciocanul şi dalta. Nu avea experienţă în astfel de construcţii, dar crede că "acest tip de locuinţă este accesibilă oricui, eu am avut doar încredere, perseverenţă şi, din când în când, am cerut ajutorul unui prieten pentru a mai ridica câte ceva".

a întocmit planurile. Arhitectul a explicat de unde a procurat materialele şi la ce le -a folosit . reţinând mai uşor căldura .săpătura în deal.Mai întâi. pe care le puteţi vedea mai jos. casa fiind ferită de vânt.piatra şi pământul rezultat în urmă săpăturii a fost folosit pentru a .

Un zid din baloţi e gata destul de rapid .toaletă care produce compost Etapele sunt descrise în colajul foto de mai jos . pereţi şi acoperiş pentru izolare termică.pentru încălzire este folosit un soi de şemineu .lemn din pădure.pentru podele şi câteva finisaje au fost folosite rebuturi de material lemnos.apa de ploaie e colectată într-un mc bazin şi e folosită la grădinărit .baloţi de paie în podea.frigiderul este răcit cu aerul care intră în subsol prin fundaţii . De asemenea. este un material care asigură spor construcţiei.reţea de panouri solare pentru iluminat şi computer .întării pereţii şi fundaţiile .apa menajeră este condusă în locuinţă printr-o conductă care pleacă dintr-un izvor din apropierea casei . Prelucrate inteligent. rezultat în urma răririi stejarilor .pentru ferestre au fost folosite geamuri recuperate de la groapa de gunoi .acoperişul este din material plastic (folie mai groasă). ele au adus un aer tradiţional interiorului . pe care a fost aşternut un strat de pământ .

paie şi lemn .VIDEO .Simon Dale explică de ce a optat pentru casa din pământ.