You are on page 1of 5

Te invitam sa faci un joc psihologic extrem de interesant, ce are origini antice sufiste si iti poate face cunostinta cu propria

personalitate intr-o maniera unica si fascinanta. Testul de fata este cunoscut sub numele de JOCUL CUBULUI si astazi poate fi gasit in diverse variante si interpretari moderne, inspirate de jocul sufist original. Este un test pseudopsihologic care are la baza vizualizarea si simbolul. Pentru a-l efectua nu ai nevoie de mai mult de 5 minute. Sunt insa 5 minute care merita “cheltuite” fiindca te vei alege cu o mai buna intelegere a ceea ce esti cu adevarat si a ceea ce iti doresti cu adevarat de la viata. Rezultatele te vor lua prin surprindere si te vor uimi prin acuratete, intelepciune si perspicacitate psihologica. Pentru aprofundare, iti recomandam cartea “Secrets of the Cube: The Ancient Visualization Game That Reveals Your True Self”. Pentru rezultate cat mai concludente, este foarte important sa-ti lasi imaginatia libera, folosind-o si lasand-o sa lucreze pentru tine. Vizualizeaza cu ochii mintii fiecare din lucrurile urmatoare si noteaza-ti pe o foaie de hartie raspunsurile la intrebarile pe care ti le vom adresa. Permite-ti orice raspuns iti trece prin minte. Acorda-ti atata timp cat ai nevoie pentru a putea vizualiza lucrurile respective. Nu te speria si nici nu te gandi ca cineva iti va evalua in vreun fel raspunsurile. Nu exista raspunsuri gresite, nici raspunsuri bune. Ele sunt doar extrem de importante si relevante in interpretarea testului. Prin urmare, sa lasam jocul sa inceapa ... 1. Asadar, imagineaza-ti ca vezi in fata ochilor un DESERT intins. In acest desert se afla un CUB. Noteaza-ti pe o foaie de hartie raspunsurile pentru urmatoarele intrebari: Ce-ti trece prin minte cu privire la acest cub? Cum arata cubul? Este transparent sau opac? Cat de mare este cubul? Din ce este confectionat cubul? Este un material moale sau tare? Unde anume se afla in imensitatea desertului? In aer sau pe nisip?

2. In acelasi desert, in afara de cub, exista si o SCARA. Descrie pe aceeasi foaie de hartie scara, raspunzand urmatoarelor intrebari Unde este pozitionata scara fata de cub? (aproape, departe etc) Cat de mare este scara? Are trepte multe sau putine?

Ce face calul? Cum se comporta? Este legat. scara? Daca da. pe langa cub si scara. Gandeste-te acum ca in desert vine o FURTUNA. Mai jos. INTERPRETARE RASPUNSURI 1. scara. flori. cal. . Imagineaza-ti acum ca furtuna distruge aproape tot in desert cu exceptia a 2 elemente din cele 4 enumerate mai sus: cub. o sa-ti spunem ce reprezinta fiecare lucru in parte si ce pot insemna raspunsurile tale. imagineaza-ti ca exista in desert si un CAL. calul. florile furtuna? Ai notat pe o foaie de hartie raspunsurile la intrebari? Jocul presupune ca fiecare lucru pe care l-ai vizualizat este un simbol pentru ceva anume. Afecteaza furtuna in vreun fel cubul. Noteaza pe hartie raspunsurile urmatoarelor intrebari: Cat de aproape este furtuna de cub? Crezi ca o sa dureze mult sau este doar o furtuna trecatoare? Este o furtuna mare sau o furtuna mica? A cuprins tot desertul sau doar o portiune? Porneste cumva furtuna dinspre cub. cal.Este friabila. Noteaza pe hartie raspunsurile pentru urmatoarele intrebari: Ce gandesti in acest moment despre aceste flori? Ce sentimente iti inspira? Unde se afla florile fata de cub? Este o singura floare sau sunt mai multe flori? 5. flori sau dinspre niciuna? Daca da. florile. scara calul. Ceea ce gandesti despre cub este de fapt ceea ce gandesti despre tine insuti. scara. scrie dinspre care din cele 4 elemente s-a pornit furtuna. Imagineaza-ti ca la un moment dat vezi in acelasi desert si NISTE FLORI / O FLOARE. cum? 6. CUBUL te reprezinta pe TINE insuti. are sa sau umbla liber? Unde este pozitionat calul fata de cub si scara? 4. Acum. Care sunt cele 2 elemente care supravietuiesc?Este totul limpede si clar in mintea ta? Cubul. putand sustine greutatea mai multor persoane? 3. se poate rupe usor sau este solida si bine facuta. Raspunde in scris urmatoarelor intrebari legate de existenta acestui cal in desert. Ce fel de cal este? Foloseste cateva cuvinte care iti vin in minte pentru a-l descrie.

atunci esti o persoana ce are tendinta de a fi superficiala. Ai tarie interioara si nu te lasi doborata cu una cu doua. felul in care vizualizezi cubul este si el important. In cazul in care cubul pluteste sau este in aer inseamna ca esti o persoana visatoare. aratandu-te in fata celorlalti. Cu cat scara este mai aproape de cub. cu atat esti mai apropiata de prietenii tai. cu o mare putere de intelegere. exact asa cum esti. sincera si deschisa. avand tendinta de a trai mai mult in interiorul tau si in imaginatie. Daca vezi cubul in 3 D. Ai o rezerva fata de ei care vine fie din neincredere. In cazul in care cubul este transparent… inseamna ca esti o persoana transparenta. In cazul in care cubul este opac si nu poti vedea prin el… inseamna ca esti o persoana discreta si rezervata. Nu iti place sa vorbesti mult despre tine si sa dezvalui prea multe lucruri despre propria persoana. . cu atat mai multi prieteni ai. idealista. cu atat mai mare este egoul tau. Cu cat are mai multe trepte scara. De multe ori realitatea ti se pare dura si nedreapta. Dimensiunea (marimea) cubului este relevanta pentru egoul tau.In cazul in care cubul este plasat pe nisip denota faptul ca esti o persoana cu picioarele pe pamant. Vezi dincolo de suprafata. In cazul in care cubul este confectionat dintr-un material moale… inseamna ca esti o persoana emotionala si sensibila. Cu cat cubul imaginat de tine este mai mare. Pe de alta parte. atunci esti o persoana profunda. SCARA reprezinta PRIETENII tai. In cazul in care cubul este facut dintr-un material solid si puternic… inseamna ca esti o persoana puternica. Ai spirit practic si simtul realitatii. bine ancorata in realitate. In cazul in care scara este departe de cub inseamna ca iti place sa pastrezi o anumita distanta fata de prieteni. Nu iti place sa umbli cu ascunsizuri si esti o persoana directa. Daca vezi doar partea sa plana. a prietenilor si a familiei. dezamagire sau din teama de a nu fi ranit sau poate nu consideri existenta prietenilor in viata ta ca fiind atat de importanta. 2.

atras de calatorii si de dorinta de a fi implicat in permanenta in ceva anume. Cuvintele pe care le-ai folosit pentru a descrie calul sunt caracteristicile pe care le doresti de la partenerul tau de viata/ sotul tau.Daca scara este solida inseamna ca prieteniile pe care le legi sunt si ele solide. Daca scara se poate rupe cu usurinta inseamna ca prieteniile pe care le legi sunt friabile. stabilitate si de camin. Se pot strica la un moment dat tot din cauza circumstantelor sau a motivelor. Un cal care sta locului sau mananca indica un partener atras de confort. Cu cat florile sunt mai aproape de cub. FLOAREA / FLORILE reprezinta COPIII tai (sau potentialii copii) si dorinta de a avea copii. Cu cat sunt mai mult flori. Numarul florilor indica numarul copiilor pe care doresti sa ii ai. dar si maniera ta de a fi si de a te purta intr-o relatie si fata de acest partener. Ceea ce gandesti sau simti in legatura cu aceste flori reprezinta ceea ce gandesti si simti cu privire la proprii copii. cu atat iti doresti sa ai mai multi copii. sentimentele pe care le ai fata de acestia. Proximitatea florilor fata de cub indica cat de apropiata esti de copiii tai. dinamic. 3. dar si felul in care te confrunti cu ele in viata. CALUL reprezinta PARTENERUL tau de viata sau ce tip de partener ti-ai dori in viata ta. 4. Distanta dintre cub si cal arata cat de apropiat/ distant esti intr-o relatie. un cal care fuge si nu sta intr-un singur loc indica un partener energic. acest lucru denota faptul ca ii acorzi libertate partenerului tau. a distantei sau a dificultatilor. Totodata. FURTUNA reprezinta PROBLEMELE si dificultatile tale. In cazul in care calul pare a alerga liber. Felul in care se comporta calul denota comportamentul pe care ti-ar dori ca partenerul tau sa-l aiba fata de tine. putand trece proba timpului. un partener caruia nu ii plac riscurile si nici viata departe de cei dragi. cauzate de motive sau circumstante. El reprezinta asadar partenerul ideal. 5. cu atat te simti mai apropiata de copiii tai sau de gandul de a avea copii. .

. Daca furtuna pleaca dinspre cal. Cele 2 ELEMENTE CARE SUPRAVIETUIESC FURTUNII sunt LUCRURILE CARE AU PENTRU TINE CEA MAI MARE IMPORTANTA IN VIATA. inseamna ca problemele tale vin dinspre copiii tai. ai tendinta de a le exagera prin atitudinea ta. Din ele iti tragi forta si puterea de viata.Proximitatea dintre furtuna si cub arata cat de intens te afecteaza aceste probleme si cat de mult le lasi sa te afecteze. Daca furtuna incepe sa se desfasoare dinspre cub inseamna ca problema ta esti chiar Tu. cu fruntea sus si nelasandu-le sa te acapareze. Daca in timp ce vizualizezi furtuna. care poate depasi problemele cu seninatatea. inseamna ca problemele vin de la prietenii tai. Daca furtuna pe care o vezi este mare si aproape inseamna ca si problemele cu care te confrunti le percepi ca fiind mari. Adesea. Daca furtuna pleaca dinspre scara. Daca furtuna pe care o vezi este mica si departe de tine inseamna ca esti de regula o persoana calma si pozitiva. 6. crezi ca o sa dureze mult inseamna ca gandesti acelasi lucru si despre problemele tale actuale. inseamna ca problemele tale sunt legate de partenerul tau. Ele te vor ajuta sa supravietuiesti indiferent de greutati si dificultati. Daca furtuna cuprinde tot desertul inseamna ca le lasi adesea sa te copleseasca si sa iti perturbe intreaga ta viata. Daca porneste dinspre flori. Adesea le lasi sa te acapareze si sa iti strice buna dispozitie.