65 SEO TIPS OM BETER GEVONDEN TE WORDEN

Hieronder volgen 65 handige SEO tips om optimaal (of in ieder geval hoger) te ranken binnen Google. Alhoewel deze tips geen garantie geven om daadwerkelijk hoog/hoger te scoren in Google, zijn het in ieder geval voorwaarden waar een website aan moet voldoen wil je überhaupt gevonden worden in de resultatenlijst van de zoekmachines. Onderstaande tips zijn niet op volgorde van belangrijkheid of zwaarte gerangschikt. Dit overzicht is voor het laatst in januari 2012 bijgewerkt.

Het meest belangrijke keyword in de title van de pagina verwerken. Een eventuele scheiding breng je aan met het pipe-teken (|) wanneer je meerdere keywords wilt verwerken in de titel. Start met de meest relevante keywords, de naam van de website komt als laatste aan de beurt. Houd het leesbaar, aangezien de title ook tot een actie bij de bezoeker moet leiden (titel wordt in de zoekresultaten getoond en is de belangrijkste reden om op de link te klikken).

Verwerk de belangrijkste keywords binnen de tekst. Eventueel kun je de tekst met behulp van het strong element extra laten opvallen. Maak er logische zinnen van, het liefst exact zoals binnen de zoekmachine op de keywords gezocht wordt. De spider geeft een klein beetje extra gewicht aan het vetgedrukte keyword.

Zorg voor de perfecte balans tussen keywords en overige tekst op de pagina. Dit wordt ook wel keyword-density genoemd, de dichtheid van de gebruikte keywords in relatie tot de rest van de tekst. Te lage dichtheid is niet goed, te hoog ook niet. Te hoge dichtheid wordt ook wel keyword-stuffing genoemd. Dit wordt bestraft.

Per pagina gebruik je 1 x de H1 tag. Opmaak van de H1 regel je binnen een externe .css. Verwerk het belangrijkste keyword (of de belangrijkste keywords) binnen de H1. Voor alle andere koppen binnen de pagina gebruik je H2 of H3. Ga niet verder dan H3 (dus geen H4 en H5 etc). Nogmaals, de H1 komt maar één keer per pagina voor.

Verwerk eventueel het belangrijkste keyword binnen de domeinnaam. Wanneer er meer belangrijke keywords zijn, kun je ze eventueel schakelen, maar gebruik nooit meer dan twee aan elkaar geschakelde woorden in een domeinnaam, anders betiteld de zoekrobot het domein als spam. Wanneer je twee keywords

des te meer gewicht de pagina’s krijgen. Ook hier gebruik je de hyphen (of dash) om meerdere keywords te gebruiken in de pagina naam. Ouderdom van de pagina staat los van de ouderdom van teksten op de pagina. waar je op pagina B dieper op ingaat? Maak dan van het keyword op pagina A een link naar pagina B.b. Streef naar zoveel mogelijk goede links. Koppel pagina’s aan elkaar door onderling aan elkaar te linken. In dat geval maak je van elke pagina weer een nieuwe pagina. tot SEO. en niet de underscore (_). die allemaal met elkaar verbonden zijn. Pagina’s met 5 regels tekst worden doorgaans minder goed geïndexeerd dan grote pagina’s. Hoe ouder de pagina en de teksten op de verschillende pagin a’s van de website. gebruik dan dehyphen (dash) als scheidingsteken (-). Zorg voor voldoende externe. Kwalitatief mindere links . Te grote teksten bevatten vaak ook ‘teveel’ uiteenlopende keywords. Ook in dit geval zorg je ervoor dat er niet teveel keywords in de naam van de pagina verwerkt worden. Zorg voor voldoende interne links. meestal kun je da n de tekst wel in blokken hakken. zoekmachines houden ervan wanneer teksten regelmatig bijgewerkt worden. Vooral uitgaand linken naar autoriteiten doet het goed m. Gebruik je op pagina A een keyword. Overigens gaat anno 2012 de voorkeur meer en meer uit naar een domein dat uit 1 woord bestaat. Je kunt dan nog steeds twee worden aan elkaar verbinden.gebruikt in je domeinnaam. Hoe meer kwalitatief sterke links naar jouw website wijzen. Een bezoeker kan zo sneller de diepte in. omdat de website op deze manier op paginaniveau in elkaar verweven raakt. De extensie van de pagina is niet relevant voor SEO doeleinden. anders wordt de pagina als spam betiteld. maar hoelang een tekst over een bepaald onderwerp al online te vinden is. Zorg ervoor dat ook pagina’s van jouw website naar andere sites verwijzen. maar je maakt hierbij niet meer gebruik van het scheidingsteken. Te groot heeft vaak ook geen zin. Hiermee wordt niet achterhaalde tekst bedoeld. Het www is één grote bonte verzameling van websites.t. Zorg voor voldoende tekst op elke pagina. des te beter. uitgaande links. Voor de zoekmachine is het belangrijk. en vermijd links uit het grijze gebied. Houdt het altijd leesbaar voor de bezoekers. Link populariteit van de website. De zoekmachines zijn prima in staat om de keywords eruit op te pikken. Hetzelfde geldt voor de opbouw van pagina url’s (naamgeving). De leeftijd van de pagina.

Een goede omschrijving van de link naar je site weegt zwaarder dan een link onder het tekst ‘klik hier’. Linkruils zijn nauwelijks nog zinvol. De ‘anchor text’ (beschrijving) van de binnenkomende links naar je website. Meld je nooit aan bij linkschemes waarbij je in 1 dag 100+ inkomende links ‘krijgt’. Een stabiel domein geeft de zoekmachine robot de indruk dat er vast wel wat moois op te lezen valt. Spam je website niet bij alle directory’s en andere niet relevante websites. Een nieuwe website doet het om die reden vaak ook beter binnen de zoekresultaten wanneer je een bestaand domein overneemt van een ander. De hoeveelheid nieuwe inkomende links in relatie tot de tijd. Dit soort ‘hulp’ loopt meestal op een teleurstelling uit. . Google streeft overigens naar kwalitatief sterke links. dan duurt het meestal langer wanneer de site in de zoekmachine resultaten verschijnt. Relevantie van de inkomende links. De leeftijd van de website zelf (gerekend vanaf het moment van de eerste indexatie). Bing/Yahoo! kijkt ook naar de hoeveelheid inkomende links. Om de zoveel tijd nieuwe inbound links zijn goed voor je website.kunnen op termijn overigens zeer interessant blijken. wees uniek en creatief in het verzamelen van links. Google hecht overigens steeds meer waarde aan de branding van de website door het gebruik van de naam van de site als anchor text. Laat de webmaster – van de naar jouw website gelinkte site – er wel een logische zin van maken. De leeftijd van het domein. dan zijn inkomende links van websites met soortgelijke onderwerpen belangrijk. de site blijkbaar een autoriteit op het onderwerp is. Heb jij een site over een bepaald onderwerp. Zorg er echter voor dat je niet teveel nieuwe links in één keer erbij krijgt. Google gaat er vanuit dat wanneer een website al langer bestaat dan sites over soortgelijke onderwerpen. Een toplink van een site met een compleet ander onderwerp kan even zwaar wegen dan een minder sterke link van een gerelateerde website. anders heeft de bezoeker er weer niks aan (houd het leesbaar). dit kan als spam worden gezien. Start je met een compleet nieuw domein. Oude websites krijgen na verloop van een tijd extra beloning. Zorg dus dat mensen die naar jouw website linken met de keywords waarop jij gevonden wilt worden.

en Google kan dit bestraffen. Maak een xml sitemap aan en plaats deze in de root van je website.De leeftijd van de binnenkomende links. Dit is niet goed. Ook een onderdeel van Sculpting. Ook op niet betaalde commerciële links. De sitemap wordt hierdoor belangrijker. door en vanaf je site loopt. Meld je site altijd aan bij de Google Webmaster Tools en Bing Webmaster Central. . Google ziet een paid-link als vertroebeling van de zoekresultaten. des te meer aandacht de zoekrobot aan die link geeft. Je website heeft altijd een aantal kernpagina’s en een aantal minder belangrijke pagina’s eromheen. Hetzelfde geldt voor diverse andere pagina’s op je website. forceer je de bot om alleen vanaf die pagina de sitemap te indexeren. Nieuwe content? Update de sitemap. Al die minder relevante pagina’s kun je met een nofollow en noindex uitsluiten voor indexatie.htm). Jouw website stijgt hierdoor ook in belangrijkheid. Je contactpagina heeft namelijk nauwelijks nut voor de zoekmachine. je geeft ook een beetje van je eigen sitegewicht (PR) mee aan de andere website. Upload de sitemap vervolgens naar Google en naar Bing. Het gebruik van de nofollow zorgt er overigens niet voor dat Google de betreffende pagina waarnaar je verwijst niet meer kan ‘zien’. dan gaat de bot niet nogmaals naar de sitemap (waar doorgaans veel url’s van de site op staan). Door alleen maar vanaf de mainpage een link naar je sitemap op te nemen. Gebruik maar 1 gefollowde link naar de sitemap op je website. Je geeft door slim gebruik van nofollow en noindex aan welke paden de zoekrobot tijdens de indexatie moet (het beste kan) bewandelen. Zou een bot op een andere pagina terechtkomen. Het idee hierachter is dat een zoekrobot gestuurd kan worden (en hierdoor lichtelijk gemanipuleerd). Hoe langer een link naar jouw site verwijst. De links naar de sitemap op andere pagina’s kun je voorzien van een nofollow. Nofollow op alle uitgaande betaalde links. niemand zal zomaar hierop zoe ken. Ga hier wel voorzichtig mee om. Nofollow en eventueel noindex op niet-relevante pagina’s binnen de website (zoals contact. Met een harde link (dus zonder nofollow) stuur je namelijk niet alleen bezoekers door naar de andere website. PR Sculpting is het regisseren van alle linkjuice die naar. Wees dus ook nooit zo dom om jouw eerste links (van soms minder goede websites) zomaar te verwijderen (the hand that feeds…). en zorg ervoor dat deze opnieuw uitgelezen wordt (gaat automatisch). Rond dit onderwerp wordt vooral sinds de stijging van de populariteit van affiliate marketing veelvuldig gesproken. en alleen vanaf de mainpage.

Op basis van de statistieken kun je achterhalen of pagina’s voldoende gevonden worden. Statistieken zorgen ervoor dat je pagina’s op termijn kunt verbeteren. Zodra je eenmaal bij Google en de andere zoekmachines ‘bekend’ bent. geen stuffing en spamming van keywords. Dit heeft vooral met de indexatie te maken. zet de code dan onderin de pagina. Vermijd javascript. Een mooie call to action kan extra traffic opleveren. Lees hier meer over deze actie en bekijk tevens een overzicht met alternatieven om keyword onderzoek te verrichten. Heb je bovenin de (code van de) site een groot css menu (want we werken niet meer met javascript menu’s). Op deze manier kan de zoekrobot sneller doen wat het komt doen. probeer het menu dan naar onder te verplaatsen. Het kan echter geen kwaad om ze te verwerken in de head van de website. Verwerk hiervoor Google Analytics op je website. Zoekwoord onderzoek verricht je met de Google Adwords Keyword Tool. komt de spider teveel rommel tegen. of dat er voldoende op een bepaald keyword (of keywordcombinatie) gezocht wordt. worden je pagina’s doorgaans sneller geïndexeerd. Hoe lager hoe beter. Daarnaast blijft je pagina zichtbaar wanneer een script onverhoopt niet werkt (wanneer het script bovenin zou staan. en het geheel bovenin aan te roepen. Als die website offline is. De description wordt doorgaans door Google gebruikt om letterlijk in de zoekresultaten weer te geven (maar niet altijd). Verwerk scripts en css het liefst in externe bestanden. Zorg wel weer voor de juiste balans. je zet mensen aan tot het klikken op jouw link in plaats van op de link van je concurrenten. kan jouw site hierdoor ook plat gaan (of in ieder geval moeite hebben met het starten van het script). Hierdoor kan de site op dat moment minder goed geindexeerd worden. Zeer mooie en vooral schone css menu’s vind je op de site van Stu Nicholls. Het nut van het gebruik van metatags. indexeren van unieke content. keywords en description binnen de titel: <head></head> worden in twijfel getrokken. css en andere onnodige code bovenin de webpagina. Vermijd ook scripts die gehost worden op andere websites. Indien het niet anders kan (bv.Vergeet niet de verificatie uit te voeren. Google is eind 2010 gestart met het filteren van keyword resultaten en toont alleen nog maar – voor Google – commercieel interessante keywords. toont de browser doorgaans de rest van de pagina niet wanneer er problemen met het script zijn). bij Google Analytics). . dan is dit in je nadeel.

Dit soort methodes worden doorgaans zwaar bestraft door de zoekmachines. dan is het wel weer het overwegen waard. Schrijf unieke content. Zoekmachines hebben een hekel aan de ‘lege’ bestanden gekregen. . . en al helemaal niet met scripts. Niet verbergen via opmaak in css.a.Optimaliseer foto’s en andere illustraties. zeker flashmenu’s.gif bestanden meer bij de opmaak van je website. Het is met correct gebruik van css ook helemaal niet nodig om dit nog langer in te zetten. Gebruik hiervoor altijd de omschrijving (alt) en geef de foto’s een begrijpelijke naam.png. . Als hoofdwebsite zou ik zelf nooit een site in flash bouwen. Andere webmasters hebben overigens vaak tools tot hun beschikking om te achterhalen of iemand hun teksten gebruikt (zonder overleg). Je kunt ook gebruiken maken voor meerdere mappen met foto’s. De zoekrobots vinden unieke content heerlijk. Wil je perse een complete flash website opleveren. Als het echter om een losse productwebsite (introductie) gaat. Google zal dit bestraffen.css (als backgro und image van een div). Verwerk foto’s die onderdeel vormen van de siteopmaak in de externe . een verzameling methodes die vaak minder legaal zijn. en al helemaal niet door de auteur van het oorspronkelijke bericht. zorg dan voor een html versie van de website. Werk niet met verborgen content. veel inkomende links) kan een minder populaire niet flash website er makkelijk uit ranken. Gebruik ook de titel (title=”omschrijving”) zodat je bij een mouse over actie de omschrijving van het plaatje te zien krijgt (in alle browsers). Plaats foto’s ook altijd binnen een losse map op de server. Gebruik geen spacer. Ook een flash website wordt geïndexeerd en een populaire flash website (o. Copyscape is zo’n tool. en zorg altijd voor voldoende indexeerbare content. Andermans werk stelen wordt je niet in dank afgenomen. Vermijd het gebruik van flash. Het is overigens niet (meer) juist dat een flash website niet door Google geïndexeerd zou worden. Indien het niet anders kan: Gebruik flash spaarzaam.jpeg.gif en .j pg. Betere formaten voor gebruik op internet zijn . niet door de zoekrobot. Dit soort activiteiten vallen onder de noemer ‘Black -Hat seo’.

Gebruik altijd een 301 redirect wanneer je een website of losse pagina’s verhuist.htaccess bestand. De (scripts voor de) functies en (css voor de) opmaak altijd extern plaatsen. De zoekrobot zal in de eerste instantie naar de oude website gaan. De zoekrobot raakt hierdoor afgeleid door de vele nutteloze en niet-relevante code. niet om sites mee op te maken. Maak gebruik van een kruimelpad. Robots hechten er doorgaans minder belang aan. Sluit met een aantal regels binnen het bestand mappen en pagina’s of bestanden uit die je niet geindexeerd of bezocht wilt hebben. Regel dit in een . en geef zoekrobots alleen toegang tot de pagina’s en mappen die je geïndexeerd wilt hebben. Niet alleen handig bij het navigeren. en de code voor tabellen is veel groter (het maakt je pagina’s dus trager). .txt bestand. functies en opmaak. Gebruik indien mogelijk lijsten in plaats van tabellen. Je helpt op deze wijze de robot met het laagdrempelig indexeren van je website. Gebruik geen opmaakcode binnen de content van de website. Maak je website niet op in tabellen (zoals Dreamweaver makkelijk mogelijk maakt). Kijkende naar usability is een kruimelpad een must-have op elke website.Maak een duidelijke scheiding tussen content. Zorg voor een robot. Vergeet niet de volgende code tussen de head van elke pagina te stoppen: meta name=”robots” content=”index. Hetzelfde geldt voor de verhuizing van een website. je moet de robot dan vertellen dat hij bij de nieuwe pagina moet kijken (302 tijdelijke redirect). zodat de zoekmachine robot weet dat de oude pagina niet verloren is gegaan. Je wilt altijd een oude pagina naar een nieuwe pagina (bijvoorbeeld bij naamswijziging) redirecten. Tabellen zijn bedoeld om gegevens geordend te presenteren. De andere keren gebruik je een nofollow op de link. follow”. Dit werkt op de volgende wijze. Verwijs overigens maar 1 keer per pagina terug naar de mainpage (home). op elke regel in het htaccess bestand verwerk je een losse pagina-redirect: Je kunt op soortgelijke wijze ook een complete website in een keer redirecten. de zoekrobot vindt het ook zeer prettig.

Zorg voor een 404 (pagina niet gevonden) pagina.htm’. Voor WordPress gebruikers is er een mooie NL plugin van Marketingland. » Hier de link naar de Hyves ‘Respect’ button. Echter.Flickr. Wat dat betreft zit voor SEO specialisten de meeste tijd vaak in het verzorgen van kwalitatief sterke inkomende links. waar je niks aan hebt. Meldt je website nooit aan via automatische aanmeld sites. Verwerk op elke pagina een aantal social bookmark links om het je bezoekers gemakkelijk te maken om sterke artikelen op de social bookmark sites te plaatsen (NuJij en eKudos). Je kunt op deze social bookmark sites de speciale code opvragen die je binnen je pagina’s kunt verwerken. LinkedIn en Hyves. . Een gedegen linkstrategie is echter na de kwaliteit van de content de belangrijkste SEO criteria.nl: Social news & Bookmark plugin. De meest populaire manier om je site actief te promoten via de diverse social media sites is via Twitter en Facebook. opname binnen DMOZ is altijd mooi meegenomen (hoewel het steeds minder zwaar weegt). Er zijn diverse makkelijke tools en scripts om mensen op laagdrempelige manier deelgenoot te maken van je website. Daarnaast kan het ook zeker geen kwaad om je website op te laten vallen bij sites als YouTube. Allereerst kan geen enkele webdienst zomaar garanderen dat je wordt opgenomen. daarnaast ontvang je vaak zeer veel spam op het mailadres dat je verplicht moet invoeren. Je kunt de 404 pagina op slimme wijze opmaken door er bijvoorbeeld een feedback formulier in te plaatsen. Maak hiervoor een pagina aan en noem deze bijvoorbeeld ‘error404. wordt dit middels de 404 pagina duidelijk gemaakt. heb je een sterke inkomende link. » Hier de link naar de Twitter ‘Retweet’ button. Je hoeft je eigenlijk nooit actief ‘aan te melden’ om in de SERPS te verschijnen (zoekmachine resultaten pagina’s). of een menu naar andere pagina’s op de website. Naast deze sites heb je nog eens vele tientallen websites waar je de website kunt promoten. Wanneer een bezoeker jouw artikel op een social bookmark site plaatst. » Hier de link naar de Facebook ‘Like’ button. Verder kan het ook zo zijn dat je site op diverse niet-relevante websites wordt aangemeld. Vervolgens plaats je in je htaccess bestand volgende regel bovenaan in het bestand: Zodra een bezoeker nu toch op een niet-bestaande pagina uitkomt.

Daarnaast is een brakke host ook vaker offline. een link naar jouw website op een startpagina dochter doet het nog steeds wel goed. is omdat ik startpagina over het algemeen (sommige dochters daar buiten gelaten) een ordinaire linkfarm vind.nl domein met een Nederlandstalige website? Host je site dan ook in Nederland. Daarnaast zijn vele beheerders alleen bezig met de commerciele kant van het beheer van een startpagina. Alhoewel de internetsnelheid van de meeste bezoekers er wel mee om kunnen gaan. vind een zoekrobot het maar niks om 1mb foto’s te indexeren. Overigens spreekt het voor zich dat je altijd een eigen domein neemt. Vermijd bij intern linken tussen pagina’s van je website het gebruik van teksten als ‘klik hier voor meer informatie’. Nog beter is het om de foto’s te publiceren op Flickr en deze vervolgens op jouw website aan te roepen. In dat geval kun je de link naar andere pagina’s gewoon binnen de content verwerken. Hoe minder fouten. Op de website van het World Wide Web Consortium (W3C) kun je de code van je website met hun Markup Validation Service laten controleren. waardoor de spiders je website op die momenten helemaal niet kunnen bereiken. Waarom ik dit zelf een jammerlijk gegeven vind. Google is startpagina echter wel aan het devalueren. waardoor dit ook doorwerkt in de vele dochters. Vermijd hosting op brakke hosts. De populariteit van startpagina. Gebruik schone en semantische code. dit vergeleken met een 2e p lek in 2006). Men redeneert dat een snelle website sneller geladen is en hierdoor een betere gebruikers ervaring achterlaat. Overigens is het . zodat de spider de site beter kan indexeren (valid xhtml). Helaas maar (zelfs in 2012 nog steeds) waar. het liefst op een dedicated omgeving (uniek ip). Gebruik in plaats daarvan een thumbnail (kleinere versie) van de foto en verwerk hier een link naar de grote foto in. Google is verder in 2010 de performance (site snelheid) van de server waarop de website draait mee gaan wegen als nieuwe SEO criteria. Plaats je website dus op relevante dochterpagina’s. omdat daar vaak ip’s (waar websites op draaien) op een blacklist kunnen staan. op termijn zal een website bij een gratis host (zoals blogger etc) een limiterende werking hebben. Gebruik in plaats daarvan relevante keywords om de link onder te hangen. Vermijdt grote foto’s. des te beter de robot de website kan indexeren.nl neemt ook maandelijks meer af (19e plaats van de meest bezochte pagina’s in 2010. Google heeft echter altijd veel waarde toegekend aan Startpagina.Heb je een .

WEBCEO is een handige SEO tool. als link verwerken of doorsturen. Installeer binnen Firefox de handige add-on ‘Html Validator‘ en bekijk vervolgens vanuit de browser fouten in de code (en andermans code voor inspiratie). Je kunt ook overwegen om hiervoor subdomeinen aan te maken. Heb je op je website te maken met duidelijke rubrieken. Onderzoek keywords bij het schrijven van een pagina of artikel. en trek je conclusies op basis van de resultaten. maar ook op een normale website is het heel goed mogelijk. De zoekmachines zelf zijn ook een makkelijke bron voor keyword onderzoek. Maak dit allemaal mogelijk binnen het artikel. levert Joost ook nog een aantal mooie WordPress Plugins. hoe beter je site ranked. Gedegen keyword onderzoek draagt bij aan SEO omdat je als webmaster beter in kunt springen op de populaire termen. Een zoekmachine houdt niet van vreemde tekens (parameters) in een pagina url.geen vereiste om 0 waarschuwingen of fouten te hebben. Hij houdt zich al jaren bezig met SEO en vooral optimalisatie van het cms WordPress. Zoek er simpelweg op. om dit proces zelf te sturen. Hoe meer relevante inkomende links. en cms leest gegevens uit een database. Linkbait om bezoekers sneller aan te zetten tot het plaatsen van een link naar je website. Gebruik je een weblog cms als WordPress? Bekijk dan hier het WP SEO artikel van Joost de Valk. Schrijf een artikel vanuit de gedachte dat de lezer er iets mee moet. Met een goede call-to-action moet het mogelijk zijn. Het gebruik van duidelijke rubrieken vergroot ook de kans op ‘sitelinks’ bij de zoekmachine resultaten van Google (de linkjes direct onder jouw website binnen Google). Linkbait is vooral makkelijk op weblogs. Naast de vele interessante posts op zijn weblog. Gebruik je een cms als joomla? Zorg dan absoluut voor statische url’s (SEF / Mod rewrite). . Hierdoor ontstaan er vaak minder leesbare (voor zoekmachine robot en bezoeker) url’s. Schrijf zgn. zet de pagina’s binnen deze rubrieken dan in een submap met de naam van de rubriek. Ik heb overigens zelf ook nog een paar artikelen rond WP SEO geschreven. hiermee kun je ook goed keyword onderzoek doen. zoals opslaan. Vaak kost het oplossen van de laatste fouten 80% van alle inspanningen. maar valt alleen aan te raden als de onderwerpen niet veel gelijkenis hebben.

nl/index.Link altijd op dezelfde wijze naar de mainpage. zet dat wat binnen de body moet binnen de body. Zet wat binnen de head moet verschijnen binnen de head. de omschrijving dus ook. Gebruik dezelfde keywords zoals deze binnen de content terugkomen. Verwerk niet meer dan 10 keywords binnen de meta keywords. Dus niet de ene keer http://www.domein. Je kunt nu het preferred domain aangeven. Begin en eindig een html of php pagina op de juiste wijze. Link vanaf elke pagina maar 1 keer naar de mainpage (de rest nofollow). Gebruik op elke pagina van je website unieke meta keywords en meta description.nl en de andere keer http://www. Gebruik of alleen absolute paden of alleen relatieve paden op je website.htm. door te kiezen voor www of non-www. Eerst voeg je de non-www versie van je website toe (+ verificatie). Voeg onderstaande code toe aan je htaccess bestand wanneer je de www in de url wel wilt zien (haal de www weg uit de code om het niet meer te tonen): Binnen de Google webmaster omgeving kun je ook bij Google de voorkeur voor www of non-www weergeven. Vervolgens zie je een www versie en een non-www versie in de lijst met domeinen binnen Google Webmaster Tools. en ook geen losse css regels (extern). Aan de andere kant is ook dat plaatje weer een inkomende link. Dit is een bewerkelijk klusje. en niet meer dan 2 regels tekst binnen de description. Zorg voor de juiste opbouw van de code. Wanneer je veel populaire artikelen schrijft is het wellicht beter om absolute paden te gebruiken. Elke pagina op een site is anders. Geen scripts binnen de head. Dit omdat de kans groter is dat anderen je werk quoten of ‘overnemen’. Gebruik niet meer dan 8 woorden max in de titel. en vergeet de doctype declaratie bovenaan de pagina niet. . In dat geval heb je bij plaatjes enerzijds het nadeel dat jij voor de traffic op een andere website opdraaid.domein.

Dit zodat een zoekmachine tenminste de onderliggende actie (bv.txt bestand. Momenteel kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het als css oplossing downloaden. Frames zijn niet meer nodig. Verwaarloos je content niet. Content dat niet door de beugel kan. dus niet doen! Wanneer je een script wilt gebruiken als functionele verbetering van je website (voor bezoekers). Niet meer nodig. moet je niet vreemd opkijken wanne er je website op een bepaald moment helemaal niet meer voorkomt binnen de zoekmachine resultaten. Php scripts zijn wel weer prima te gebruiken op een website. Kan bepaalde content niet door de beugel. Indien je je hiermee bezig houdt. pagina) kan indexeren. Frames zijn ‘ouderwets’. ga dan vooraf eerst na of er geen soortgelijke functie als css-oplossing wordt aangeboden. Ook zo nu en dan nieuwe pagina’s . Gebruik geen frames. Zoekmachine robots komen vaker terug wanneer de site ‘actief’ is. Blijf vriendjes met de zoekmachines. Gebruik je Ajax-acties. zorg er dan voor de de bouwer de site in valid xhtml oplevert. maar wil je het wel online plaatsen? Gebruik dan de nofollow en noindex. interactieve (klikbare) kaarten en leuke functies rond het presenteren van foto’s etc. of sluit de pagina’s of website uit met een robot. zorg er dan altijd voor de het resultaat van de actie ook op een ‘normale’ manier bereikt kan worden. zal ook een negatieve impact hebben op de vindbaarheid van je website. doorway pages en ‘foute’ redirects etc).en ontwerpfase rekening te houden met de vele SEO voorwaarden. Dit geldt vooral voor menu’s. ze leveren doorgaans het grooste gedeelte van het totaal aantal bezoekers. Een website kan perfect worden opgemaakt met css. Het zou jammer zijn als het ‘spoor doodloopt’ tijdens de indexatie door de zoekmachine robot.Gebruik geen zgn. Het is zeer belangrijk om al tijdens de bouw. Werk regelmatig artikelen bij en zorg altijd voor actuele content (voor de bezo ekers). Frames zorgen er ook voor dat de belangrijkste content niet makkelijk gevonden wordt. Black-hat technieken om je site hoger in de zoekresultaten te krijgen (cloaking. roep het dan extern aan. Gebruik je javascript op je website. Wanneer je een site laat ontwerpen en bouwen.

Het voeren van paid links kan een straf opleveren. Desnoods herschrijf je de tekst op een paar punten. Koop geen inkomende links of kijk hier in ieder geval mee uit. maar op de titels die je op elke pagina gebruikt als berichtenkop. Ik een los artikel geschreven over de tool van Copyscape. Indien dit niet het geval is. Elke pagina hee ft zijn eigen unieke content en dus ook een eigen unieke header. Een . Hiermee doel ik niet op de title van de webpagina. Doe dit als volgt (op de kopie): Vermijd het gebruik van dezelfde titels op meerdere pagina’s van je website. maar wel handig om vooraf rekening mee te houden. Hetzelfde geldt voor een menu. hiermee kun je op pagina’s met duplicatie content aangeven welke pagina de ‘bron’ is. Vergeet niet deze pagina’s bij te werken binnen je sitemap (en te uploaden binnen de Google Webmaster omgeving). Dit kan ook nog eens bestraft worden. Google heeft in 2009 de canonical link tag gelanceerd. Gebruik geen plaatjes als alternatief voor een tekstlink (intern).nl domein is bijna altijd goedkoper dan een . Vermoed je dat anderen jouw unieke content gebruiken op hun eigen site? Gebruik de tool van Copyscape om zekerheid te krijgen. Je brengt de zoekrobot in verwarring als deze op meerdere pagina’s dezelfde teksten indexeert. Zorg voor de juiste domein extensie.nu domein. Gebruik in plaats daarvan direct een beschrijving van de rubriek of het onderwerp. onderneem ik direct actie. Dit aspect weegt overigens niet zo heel erg zwaar. Zelf laat ik het toe wanneer er wel minimaal naar mijn site wordt gelinked. Verwerk het plaatje als background img binnen de css. en toon ‘daarboven’ een tekstlink. en niet op meerdere. Probeer zoveel mogelijk de TLD’s (top l evel domeinen) te gebruiken indien mogelijk. In dit geval zal een zoekmachine niet snel kunnen achterhalen dat het om een paid link gaat. Als jouw content ook op andere pagina’s voorkomt is dat soms een vervelende zaak. Dus niet een H1 met de tekst ‘Introductie’op meerdere pagina’s gebruiken. Gebruik een css menu en . Plaats de tekst dus maar op 1 pagina. Wel kun je een onderhandse regeling treffen met niet commerciele websites om tegen een vergoeding een link naar je website te laten plaatsen.toevoegen doen het goed. Vermijd duplicate content op je eigen website.

Plaatjes die onderdeel vormen van een artikel op een pagina wel gewoon als img src binnen de pagina opnemen. Houd de ontwikkelingen daarom altijd goed in de gaten en speel er actief op in. Momenteel is Google de meest populaire zoekmachine. Schroom daarom ook niet om contact met mij op te nemen bij vragen en of opmerkingen/aanvullingen. houd hier rekening mee. . Wed niet op één paard.roep het menu aan in een extern css bestand. dinsdag op plaats 50 is menig webmaster wel eens overkomen. Maandag op plaats 1. Dit kan in de toekomst wel eens anders zijn. Vergeet de alt omschrijving niet. Houd ook rekening met de veranderingen die Google zelf regelmatig doorvoert. en seo technieken zijn hier vaak op gericht.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful