You are on page 1of 20

Creangă înflorită

Iată o idee superbă pentru camera copilului:

Materiale
1. o ramură de copac, fără frunze (încercaţi să luaţi din cele rupte sau tăiate deja); 2. coli albe de hârtie 3. coli verzi (sau carton subţire) 4. aţă de broderie galbenă (mouline) 5. gută 6. Foarfeca; 7. un adeziv foarte bun sau pistol de lipit; 8. perforatoare cu model de floare şi frunză sau tipare, 9. tipar de vrăbiuţă.

Idee, realizare, poze: Laura Frunza

Procedura
1. Se decupează florile din colile albe şi frunzele din colile verzi; 2. Florile se înşiră pe aţa de broderie, pusă în mai multe straturi, şi se formează staminele, una câte una;

3. Se face un nod pe faţă, apoi pe spate se lipeşte capătul de aţă cu bandă adezivă. Când sunt gata, se lipesc câte două frunze pe creangă, apoi deasupra se lipeşte câte o floare;

4. Păsările se decupează după un tipar şi se agaţă cu gută de creangă (Puteţi folosi orice tipar sau le puteţi desena chiar voi.)

5. Se expune.

Ace de brad. 4. 6. Lipici lichid. Abtibilduri cu adeziv. 3. 5.Fii creativ! Puteţi adăuga fluturi sau buburuze de hârtie. Felicitare cu fluturasi Materiale 1. Foarfeca. 2. Sablonul pentru fluturi. . Carton sau hartie rosie sau verde pentru felicitare. 7. Diverse alte culori de carton sau hartie. decupate cu perforatoare speciale sau decupate din reviste sau de pe coli de ambalaj.

Se decoreaza felicitarea cu decupaje din hartie colorata.Idee si realizare: mami Germina si Mihai. Se lipesc acele de brad . Se pun sabloanele pe hartie colorata si se da un contur cu creionul dupa ele. . Se lipesc pe felicitare sau pe ce altceva doresti. 7. 6. 8. cutii etc. Se ofera. Cele 2 sabloanese indoaie astfel incat sa se obtina o aripa mica si una mai mare si se unesc pentru a da rezultatul final.iarba. pentru ca apoi sa se decupeze. A si B fiind partile prin care se lipesc fluturii de felicitari. Sablonul se dubleaza si se noteaza o bucatica mica cu A si B. Se lasa la uscat. 2. 3. 5. 7 ani Procedura 1. 4.

Eventual parintii decupeaza formele cu foarfeca si copilul lipeste componentele Ghirlanda de primavara Materiale 1. . cu ajutorul parintilor in manuirea foarfecei. alte culori. Vata. Banda adeziva. Foarfeca cu si fara zimti. Sfoara (de preferinta colorata).gliter. 4. 6. 7. Gel cu sclipici . 3. Creioane colorate. Lipici lichid. Hartie sau cartoane negru. 5. 8.Recomandat Copiilor de peste 2 ani. 2. galben.

6 ani si Danai. . 3 ani Procedura 1. decupati corpul si lipiti dungi din hartie neagra. Flori: decupati flori in diferite marimi si culori si lipiti-le una peste alta. 2. pentru margarete: decupati margaretele din carton alb si lipiti in mijloc un cerc galben. din aceleasi dungi creati si antenutele. cu fetele Nefeli. folositi culori diferite pentru un aspect mai viu. desenati polenul.Idee si realizare: Alina. Albinute: decupati un cerc din carton alb si desenati capul albinei.

Randunici: decupati dintr-un carton negru silueta randunicilor si lipiti vata pentru gusa si burta. .3. 4. Atasati toate aceste componente pe sfoara alternandu-le. 5. Decorati perdeaua pentru un aspect de primavara.

lipici sau banda adeziva. 3. Procedura 1. 2. Fire chenille verzi. 4. .Recomandat Zambile Materiale Pentru flori: 1. Fire de PNA galben/roz/bleu. 3. sau un sul de hartie igienica si hartie imprimata. Pentru recipiente: 1. O furculita de plastic. 2. hartie de mototolit de culoare verde. scartaietoare. Se ia un fir chenille si se gaseste mijlocul. se introduce in mijlocul furculitei asa cum vedeti in imagine.

3. . Se continua pana cand nu mai este spatiu. Se intoarce firul chenille catre varful furculitei. 4. Se ia firul de PNA si se incepe din partea stanga a furculieti si se tese intorcand firul.2.

Se pun intr-un tub de hartie igienica acoperit cu hartie imprimata. Se trage cu atentie si se scoate de pe furculita si tinand foarte bine se rasuceste firul chenille. se aranjeaza putin. 7. .5. Sau se infig intr-un suport facut din material de scartaietoare invelit in hartie verde de mototolit. 6.

Se expun sau se dau cadou Floare din benzi de hartie .8.

Îndoiţi coala de carton şi tăiaţi două feţe identice pentru suport. sau un pahar de plastic pentru a improviza unul • un pai verde de plastic (sau un beţişor de frigăruie) • lipici. ca în modelul de mai jos. Lipiţi petalele una câte una pe unul din cercuri. Cercurile le puteţi realiza cu un pahar mic. Spor la lucru! Atelierul de creaţie | Vezi lucrarile copiilor . lăsând liber un spaţiu pentru a introduce mai apoi beţişorul sau paiul. iar benzile colorate din hârtie glasată sau coli colorate de hârtie. foarfecă Decupaţi pentru început materialele necesare. Decoraţi-le. pentru frunze • 2 cercuri galbene din carton • Carton colorat pentru ghiveci. din carton. apoi adăugaţi lipici numai pe marginea celui de-al doilea cerc.În săptămâna care urmează vom încerca să ne înfrumuseţăm ferestrele cu ghivece cu flori. prinzând la mijloc suportul. pentru petale (10x1cm) şi două benzi verzi. apoi lipiţi-le împreună. şi de lipesc împreună de suport. Similar petalelor se confecţionează şi frunzele. Sper că tema nu va fi foarte dificilă pentru copii. Materiale necesare: • 10 benzi de hârtie colorată.

cu nasture Ca să vedeţi ce le pregătisem de fapt năzdrăvanilor pentru săptămâna aceasta… dar. şi mai dificilă pentru şcolari. cu benzi de hârtie. Erau în plan două flori. de preferinţă galben. mai uşoară pentru piticii de grădiniţă. sau sablon cu cercuri mari • un nasture mare. norocul lor. pe care nu am reuşit să o termin la timp. a doua. care este şi tema spătămânii. două pahare de dimensiuni diferite.Floricica din hartie. prima. Au scăpat de data aceasta… Materiale necesare: • • hârtie colorată sau glasată. duminică nu am găsit un nasture mare… Am vrut ca proba săptămânii să fie diferită. recomandat in două culori. ac şi aţă • carton colorat pentru ghiveci . ce alăturată.

dar. se vor descurca.• • hârtie verde pentru frunze un beţişor de frigăruie • foarfecă. aşezaţi beţişorul între cele două părţi.) Pentru început. Nu vor ieşi petalele atât de dese. Suprapuneţi şi lipiţi între ele cercurile. admiraţi ce au lucrat vara trecută cu acul. şi două mai mici. Folosiţi două pahare diferite pentru a trasa câte unul din fiecare pe foi colorate de hârtie. şi în final în trei. Dacă un nasture nu vă este la îndemână. dacă îi supravegheaţi pe cei mai mititei. Decupaţi cu grijă şi îndoiţi. După ce sau lipit. apoi pe sfert. Dacă hârtia este prea groasă. alternaţi culorile şi întrepătrundeţi petalele. Un exerciţiu bun şi pentru fetiţe. Pentru ghiveci. (Dacă nu credeţi. îndoiţi pe jumătate cartonul şi decupaţi. aveţi nevoie de două cercuri mari. Tăiaţi două benzi subţiri de hârtie verde şi confecţionaţi frunzele. şi lipiţi. îndoiţi încă odată pe jumătate. lipici Exerciţiul este pentru copii mai mari. puteţi folosi în mijloc o bulină colorată de hârtie. dată fiind prezenţa acului. Trebuie doar să decoraţi ghiveciul şi floarea este gata. coaseţi nasturele în mijloc. Întâi pe jumătate. dar efectul va fi acelaşi. sunt sigură de asta. Adăugaţi lipici. şi pentru băieţei… nu se ştie niciodata Folosiţi capetele de aţă pentru a lega floricica de beţişorul de bambus. ca în imaginea de mai jos. Spor la lucru! .

Etapa a doua: se pictează şablonul. Se decupează cele şapte elemente. Materiale necesare: • • carton pentru grilajul din spate. culori după preferinţe şablonul printat (este A5. Culoarea trebuie să depăşească puţin conturul. se printează două pagini pe coală) • • • acuarele foarfecă lipici stick Se poate lucra individual sau în grupuri. este destul de migălos pentru copii mici. cu 5 benzi pe verticală şi 5 pe orizontală. Colaj cu puisori sau buburuze Tabloul este un colaj foarte simplu pentru decorat clasa la grădiniţă sau chiar propria cameră. În loc de acuarele. pot fi folosite şi cariocile. se adaugă lipici la îmbinări. . apoi se lipesc pentru a realiza un grilaj. să existe un spaţiu de siguranţă la decupaj. Ideal ar fi ca pictura să se realizeze pe spate. iar la decupaj să nu se vadă conturul.Tablou de primavara. Etapa întâi: se taie benzi de 2cm pe latura scurtă a cartonului (21x2cm).

apoi puiul în cuib. poţi realiza şi varianta cu buburuză. apoi jumătatea de ou. pentru a stabili locul pentru fiecare puişor. şi tabloul tău este gata! Dacă ţi-a plăcut. o poţi printa din acelaşi şablon. e drept. şi poate fi realizat de un copil de 4. Atenţie pe ce tineţi suportul. Iar ajutor nu a primit decât la grilaj.5 ani. căci l-a rupt din greşeală. Trebuie pictată cu multă grijă. În plus. căci prin pătrăţelele libere cuibul se va lipi de masă. . Se repetă operaţiunea cu fiecare puişor. nu uita să le adaugi ochişori. şi la unul din ouă. La sfârşit. A durat. Desprindeţi cu grijă. Îtâi lipeşti oul de pui.Etapa a treia: se întinde bine lipiciul pe spatele cuibului. care se suprapune peste pui. Am încercat. mi-a arătat ea cum se pot lipi puii mai uşor. Se aşează jumătăţile de ou. apoi se lipeşte pe suport. după contur. fără a fi lipite. Se lipeşte întâi puişorul. aproximativ 2 ore toată operaţiunea… dar a reuşit.

colaj de primavara O variantă de colaj-tablou. . poate fi realizată cu puţină imaginaţie. cu flori de primăvară.Flori in glastra.

un interior de cameră. Pe suport se trasează un dreptunghi.Materiale necesare: • un carton pentru fundal. • paie flexibile. Se lipesc îndoiturile după modelul de mai jos. apoi se decorează cu acuarele sau carioci. Glastra: se poate printa şablonul. . Benzile de jos se îndoaie şi se lipesc pe dinăuntru. de preferinţă verzi • • câteva ace cu gămălie hârtie glasată sau colorată. de aceeaşi înălţime cu glastra. destul de gros cât să poată susţine ansamblul. pentru flori şi frunze • acuarele. carioci • • • foarfecă hârtie albă puţină plastilină Decorul: se pictează după preferinţe. care vor umple glastra. pentru a susţine puţină hârtie creponată sau şerveţel. pentru a ţine fixe "florile". sau un suport pentru viitoarea glastră cu flori. sau se poate construi unul asemănător. dar mult mai îngust. Se decupează şi se îndoaie pe linia punctată.

Eventual poate fi adăugat şi un mijloc galben. Din hârtie verde. se taie pătrate de hârtie cu latura de 7-8cm. care se îndoaie pe diagonale de 3 ori. pentru a putea înfige acele cu gămălie. pe post de frunze. se decupează simplu câteva suliţe verzi. şi se înfig în paie cu ajutorul acului. Apoi se decupează ca şi cum ar fi o jumătate de petală.Florile: întâi se înfundă paiele cu puţină plastilină. Pentru petale. Se asează şi se umple glastra cu bucăţele de şerveţel pentru a fixa florile. . Se deschide şi se aranjează.