You are on page 1of 6

CURĂŢAREA INTESTINELOR Foarte multe boli se dezvoltă în intestine.

Lungimea tractului gastro-intestinal este de 16 m, împărţită în cinci părţi. Fiecare parte (esofag/stomac/duoden/intestin subţire/gros) este separată printr-o supapă numită sfincter. În stare normală, toate supapele sunt închise. Când omul consumă hrană nesănătoasă, medicamente puternice, sfincterele îşi pierd elasticitatea şi rămân deschise, ceea ce provoacă formarea de materii reziduale, toxice, iar substanţele hrănitoare se extrag mai greu. Boala soseşte cu primul tren. Până atunci, mai există o şansă: curăţarea intestinelor Pregătirea Înainte de a începe curăţarea, avem nevoie de câteva metode de pregătire a organismului, începând cu schimbarea dietei. Atunci când mâncarea este mai uşoară şi mai naturală, procedurile terapeutice au efect mai rapid, cu mai puţin efort şi cu rezultate considerabile. Scopul metodelor pregătitoare este eliberarea substanţelor nocive, indiferent de locul unde s-au ascuns. Metoda 1 Băi fierbinţi Ca detoxifierea să aibă succes, trebuie să ne relaxăm, să ne încălzim corpul şi să hidratăm organismul. Pentru aceasta, se folosesc băi fierbinţi sau băi de aburi. Pentru persoanele în vârstă şi cele slabe, sunt potrivite băile calde, iar pentru tineri şi persoanele obeze - baia uscată (sauna sau baia cu aburi). Durata unei proceduri poate fi de 5-25 minute. Ea se finalizează prin turnarea apei reci sau la temperatura camerei. Aceste proceduri se fac, în medie, de trei ori pe săptămână (o zi da, o zi nu). Metoda 2 Unt topit, masaje şi alergări Se ia dimineaţa, pe stomacul gol, o lingură de unt topit sau se face masaj cu unguente pe bază de grăsime. Persoanelor cu ten gras, precum şi celor cu exces de mucus în căile respiratorii, le sunt recomandate alergări de dimineaţă. Aceste proceduri încălzesc organismul, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ajută la normalizarea metabolismului şi îndepărtarea impurităţilor prin piele. Metoda 3 Dietă fără lapte, făinoase şi carne Se trece la o dietă mai uşoară. Se renunţă la produsele care reţin toxinele în organism şi nu le permit să iasă liber: produse de patiserie (brioşe, prăjituri, pâine

Răcelile frecvente. fructe uscate. Trebuie avut în vedere faptul că ele provoacă pofta de mâncare. cereale integrale şi ceaiuri din plante. Metoda 4 Cură cu seminţe de in O procedură obligatorie. Curăţarea intestinului subţire Curăţarea regulată a intestinului subţire. cel puţin o dată la şase luni. lipsa de concentrare. Metoda 5 Eliminarea disbacteriozei Folosirea unor medicamente omoară microflora intestinală şi favorizează apariţia florei dăunătoare. la 2 ore după masă. cu două zile înainte de începerea ciclului. se adaugă alimente care produc efect de căldură: usturoi. nuci. şi apoi se răceşte. legume şi sucuri proaspete. care e rezistentă la medicamente. oboseala. Timp de o săptămână sau două. fiindcă astfel curăţarea nu va fi eficientă. ghimbir. dar trebuie ţinută întocmai. ceai verde şi apă de izvor. este necesară o dietă cu terci de cereale. cuişoare. Acestea se scot din meniul zilnic şi se înlocuiesc cu fructe.albă). La prânz . iar excesul lor poate dăuna ficatului şi vezicii biliare. Seara se bea ceai de plante. Se face şi o baie cu infuzie din plante adăugată în apă. iar seara încă un căţel de usturoi. Semnul de vindecare este oprirea procesului de fermentare în tractul digestiv. La femei. nuci (în cantităţi potrivite). cu capac. Se bea cel puţin un litru pe zi împreună cu seminţele de in. tărâţe. cu o oră înainte de masă. mai ales la antibiotice. multe legume crude. scorţişoară şi piper. În apă se poate adăuga suc de lămâie şi miere de albine. Aceasta va duce la refacerea puterii musculare intestinale.Este cea mai grea. Dieta de 3 zile Prima zi . se mănâncă pe stomacul gol. somnolenţa se vor diminua vizibil. aproximativ cinci ore. Dacă simţiţi că vă este foame. Pentru o defecare normală. se opreşte curăţarea şi se reia cu două zile după ciclu.Dimineaţa începe cu ceai de plante sau ceai verde şi fructe uscate sau nuci.fructe proaspete. A doua zi . alune. înainte de orice metodă de curăţare a organismului de toxine. În meniu. peşte. aduce beneficii mari sănătăţii. carne. este pregătirea intestinului: se ia o cană de seminţe uscate de in şi se toarnă într-un vas cu 3 litri de apă clocotită. Se poate adăuga un pic de miere. produse lactate. O cură durează două săptămâni. Apa se ţine pe un foc mic. pâine neagră sau integrală. mâncaţi un pumn de . un căţel de usturoi. Se beau 3 l de apă congelată şi dezgheţată. ceapă. în fiecare dimineaţă. Aceasta afectează metabolismul şi produce disbacterioza ce ne face multe probleme.

Peste amestec se toarnă 2 litri de apă clocotită şi se fierbe timp de 15 minute. se consumă o ceaşcă de iaurt. A treia zi . pentru 30-40 minute. se beau 2 pahare de apă rece. care seamănă cu un jeleu. Pe la orele 4-5. După trezire. este necesar să respectăm un regim alimentar strict şi să renunţăm la obiceiurile nesănătoase. Proceduri facultative Purificare cu ceapă coaptă Este o metodă bătrânească. Până la prânz se mănâncă doar fructe şi legume. sfeclă şi morcov proaspăt. se mănâncă mâncare uşor digerabilă. Dimineaţa. doar cu acest lichid. apoi. E foarte util să faceţi o cură de curăţare. Zilnic. la foc mediu. 6-8 prune uscate. o sfeclă rasă pe răzătoarea cu orificii mari. În timpul zilei. până la 30 ml. se vor bea cel puţin trei pahare de apă amestecată cu miere de albine proaspătă (într-un raport de 1 linguriţă de miere la 250 ml apă). Decoctul. se stropeşte cu ulei şi se bagă la cuptor pentru 35 de minute. 2. de la frigider). Curăţarea cu apă sărată Când curăţăm intestinele în acest fel. Se taie o ceapă mare în jumătate. Există trei modalităţi de a . Amestecul care rămâne după strecurare se mănâncă dimineaţa. Dacă este posibil. iar înainte de a merge la culcare. se aplică căldură în zona ficatului. dizolvând în ea două linguri de tărâţe. se bea dimineaţa un pahar de apă de izvor (de preferintă. se toarnă peste amestec un pahar de apă rece. deoarece lichidul se reţine în organism şi produce edeme. după prima masă. 3. Curăţarea cu apă pură 1. Se consumă cu două ore înainte de cină. mâncaţi un pumn de fructe uscate sau nuci. Cu 3 ore înainte de culcare. Consumul zilnic de apă se calculează astfel: se începe cu o doză de 10 ml de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală. Nu se adaugă sare. o dată pe săptămână.Este şi cea mai importantă. se consumă (350-500 ml) cu 2 ore înainte de culcare. pe un foc mic. nu se mai bea şi nu se mănâncă nimic. La sfârşitul zilei se beau 350-500 ml de ceai din plante. Pentru curăţarea bună a intestinului trebuie să mâncaţi cât mai multe alimente cu celuloză: salată de varză.fructe uscate sau nuci. împreună cu 300 ml apă rece. se bea doar apă. apoi se măreşte treptat doza. Foarte eficient pentru curăţarea intestinului este următorul remediu popular: se toacă mărunt pătrunjel şi mărar proaspăt. Cocktail pentru purificare Pentru a face această băutură se ia un pumn de fulgi de ovăz. se lasă acoperit 20-30 de minute şi se bea lichidul nestrecurat. legume şi mult zarzavat. Hidroterapie Sunt două metode de curăţare a intestinelor cu apă. în următoarele două ore. beţi un ceai verde sau de plante şi 150 ml suc de morcov.

3. În caz de balonare. 3. 2.curăţa intestinul cu sare: 1. Regulile de folosire ale cărbunelui medicinal 1. Curăţarea intestinului GROS Clisme Cel mai des. 2. cu 100 ml de apă curată. ar trebui evitat consumul exagerat de medicamente. Se bea câte 150 ml. se folosesc câte 2 grame de cărbune. apoi 30 mg de sare se dizolvă în 150 ml de apă curată şi se bea. Se ia zilnic. înmoaie scaunul. când digestia şi circulaţia sângelui devin lente. Experimentul s-a terminat cu bine. totuşi. dizolvă crustele de pe pereţii intestinului şi ajută la eliminarea deşeurilor. în cazul clismei.) 4. înainte de mese. câte o lingură flori de muşeţel şi mătase de porumb. Consumaţi seara 6 pastile de cărbune pisate. Michel Bertrand a realizat un experiment: a înghiţit 5 grame de arsenic (de 150 de ori doza letală) amestecate cu cărbune activ. cu scopul de a curăţa colonul sau pentru a administra unele medicamente sau chiar substanţe nutritive. Pastilele se beau pisate. alte medicamente. În 1913. apoi se pune pe limbă un praf de sare şi se ţine până se dizolvă. În timp ce se iau pastilele. După masă se bea apă. de două ori pe zi. Pulberea a scos din organismul savantului toată otrava. Se beau 100 ml de apă. Fitoterapie Se amestecă o linguriţă de rădăcină de lemn-dulce. 5. (Primăvara. se administrează cu 3 ore după luarea cărbunelui. Se dizolvă sare (cât se pune în supă) într-o cantitate mare (2 -2. înainte de masă. timp de o săptămână. Curăţarea cu cărbune medicinal Pastilele de cărbune sunt ieftine. Dacă sunt necesare. Lichidul introdus în colon. accesibile şi diminuează foarte bine simptomele de intoxicare. câte o lingură de cărbune amestecată cu miere sau cu apă. de trei ori pe zi.5 l) de apă curată şi se bea. pentru curăţarea intestinului gros (sau a colonului) se propun clismele: injectarea unui fluid în rect. timp de o lună. diaree. Puteţi adăuga şi miere de albine. nu se administrează alte medicamente. Purificarea va fi mult mai eficientă dacă înainte de culcare se bea o cană de ceai de păpădie. Dar clismele au multe contraindicaţii. amestecate cu o lingură de ceapă tocată mărunt. Se infuzează în 500 ml de apă clocotită timp de 40 de minute. Nu este de dorit să se . colită şi dispepsie. 6.

5 litri de ceai de muşeţel. Microclisma . De asemenea.în timpul sarcinii şi alăptării sau în timpul menstruaţiei. suprasolicitare şi surmenaj. cu o pernă sub fese. se strecoară lichidul şi se administrează sub formă de clismă (cu 2-3 ore înainte se face o clismă cu apă curată). După 2-3 microclisme. Concomitent cu eliminarea de polipi intestinali. stomac deranjat. se opăresc cu apă fierbinte. dureri de cap severe. nu se face procedura în cazul bolilor de colon cu dureri abdominale.facă clismă în cazul bolilor asociate cu febră. în zona sacrală. Curăţarea colonului cu miere de albine O lingură de miere de albine se dizolvă într-un pahar de apă. la cele care au circulaţia proastă (mâinile şi picioarele reci). la temperatura camerei. cu pielea uscată. apoi se adaugă o lingură de suc de lămâie. Se cere părerea medicului. Utilizarea procedeului: se iau 100 ml de lapte de vacă şi se adaugă 20 g (o lingură) de unt topit. puteţi adăuga în lapte o lingură de ceai concentrat de pelin. Această procedură este deosebit de eficientă în cazul în care bolnavul reuşeşte să reţină lichidul în intestin timp de 1-2 ore. în raport de 1: 10 (un pahar de plantă la 10 pahare de apă fierbinte). sunt persoane slabe. se restabileşte flora intestinală sănătoasă şi scaunul devine normal. în special. În paralel cu microclisma se consuma 150 ml iaurt amestecat cu 50 ml suc de mere. un praf de ghimbir. În cazuri de insuficienţă cardiacă şi renală. Pentru ca preparatele să se absoarbă mai bine. Se întroduce lichidul în colon cu pompiţa mică şi se ţine timp de 10-15 minute. persoanelor care au probleme cu ficatul. slăbiciune. Frunzele proaspete şi tulpinile de rostopască se dau prin maşina de tocat. şolduri. hipertensiune gravă. de calitate. Acest tip de curăţare se recomandă şi . Se încălzeşte puţin şi se introduce cu pompiţa mică în colon. Papiloamele sunt un semn clar că în intestin au crescut polipi. de pe piele încep să cadă papiloamele (negii suspendaţi). femeile . ciclu dureros. se poate folosi supa de oase sau de carne.o reţetă de medicină tradiţională Reacţii negative la clismele cu cantităţi mari de apă pot apărea la persoanele care sunt predispuse la deshidratare. O cură durează 10-20 de zile şi se repetă după o pauză de 2-3 luni. care se constipă şi se balonează des. cu 1. înainte de microclisme se face o irigare simplă. Colon curăţat cu rostopască Se recomandă. Pentru diversificarea tratamentului. mai ales de berbec. după un infarct miocardic recent sau după o intervenţie chirurgicală. au dureri de spate. până în colon se absoarbe toată compoziţia. În cazul acesta (mai ales în perioada de acutizare a bolilor cronice). greaţă. Persoana în cauză trebuie să stea culcată. colecistul sau care au polipi în intestine. În loc de lapte. în timpul acutizării bolilor cronice. jumătate de linguriţă de sare sau jumătate linguriţă de usturoi pisat. se folosesc microclisme. cel mai bine la apusul soarelui. şi din intestin încep să se elimine polipii. De regulă. e de-ajuns să faci doar câteva clisme. Uneori. sau băi cu plante. După răcirea infuziei.

Cura de curăţare durează 14 zile. Curăţarea cu usturoi şi legume Dimineaţa. se fierb timp de 3 minute. Se lasă pe foc până ce orezul e fiert.) Dimineaţa. Se strecoară şi se răceşte la temperatura camerei. şi se pune seara în frigider. Se mixează în râşniţa de cafea. Microclismă cu cafea În 200 ml de apă clocotită se pun 3 linguri de cafea măcinată. Cafeaua introdusă în intestin nu are efecte nocive asupra sistemului nervos. . în afară de curăţarea intestinului gros. diminuează durerile de cap la cei cu migrene.în diabetul zaharat. cu jumătate de oră înainte de masă. cu jumătate de oră înainte de masă. Se poate amesteca usturoiul cu salata. normalizează metabolismul şi curăţă vasele sangvine. pe nemâncate. se bea un pahar de decoct de orez în amestec cu o lingură de făină de hrişcă şi un praf de scorţişoară. de o sută de ori. Acest procedeu ajută şi persoanelor cu început de răceală. activează perfect intestinul gros şi ajută la eliminarea substanţelor toxice. Exerciţii de respiraţie Zilnic trebuie făcute. cu umflarea abdomenului. pe nemâncate. Seara. făcut în casă. Această băutură ajută şi la scăderea în greutate. îmbunătăţeşte activitatea pancreasului. Se bea dimineaţa. în schimb. apoi vreme de 12 minute se ţine la foc foarte mic. are un efect benefic asupra ficatului. Se toarnă 4 linguri din făina de orez rezultată într-o cratiţă şi se adaugă 500 ml lapte. Sfecla se dă pe răzătoarea cu orificii mici. Alte remedii Remediu pe bază de iaurt şi făină de hrişcă Un amestec de iaurt şi făină de hrişcă. se mănâcă salată de varză sau o farfurie de griş cu lapte. reduce nivelul de zahăr în sânge. 50 g zahăr. un praf de sare. Prin această metodă. diafragma masează organele interne şi ajută la eliminarea "zăcămintelor" din intestine. se mănâncă un căţel de usturoi şi două mere sau salată de sfeclă. O cură durează o săptămână. exerciţii de inspiraţie-expiraţie. Curăţarea cu orez Orezul se spală şi se ţine în apă rece timp de 2 ore. vezicii biliare şi glandelor suprarenale. O lingură de făină de hrişcă se amestecă cu un pahar de lapte bătut. În plus. sau se infuzează 15 minute în termos. Usturoiul se pisează sau se taie mărunt şi se amestecă cu ulei nerafinat. (Făina de orez gata preparată se găseşte la plafar sau în marile magazine. după care se strecoară şi se ţine la cuptorul încălzit până se usucă.