Curs nr.

2
9. Masarea regiunii sacrale

Terapeutul sta ca in imagine, maseaza sacrul pacientului cu policele de 3 ori in 4—5 puncte. Forta deasupra coccisului nu trebuie sa fie prea mare .

10. Masarea muschiului gluteu sting

Terapeutul sta in genunchi cu membrele inferioare de o parte si de alta a coapsei stingi a pacientului, masează muschiul gluteal sting de 20 de ori, initial cu policele sting. apoi cu palma miini stingi .

11. 11’. Masarea regiunii de deasupra marelui trohanter sting Terapeutul ingenuncheaza in partea stanga a pacientului si maseaza muschi fesieri cu policele pentru a diminua contractura musculara. terapeutul trebuie sa le maseze mult pina se relaxeaza. . Intilnind portiuni rigide in muschi. Masarea regiunii de deasupra marelui trohanter sting Terapeutul in genunchi incaleca gamba stinga a pacientului. isi sprijina mina stinga pe saltea s i maseaza regiunea de deasupra marelui trohanter sting al pacientului de 25 de ori cu policele drept.

Celelalte 8 degete trebuie sa adere la coapsa pentru a garanta eficienta masajului. .12. 13. Masarea muschiului biceps femural sting Terapeutul incaleca gamba dreapta a pacientului si maseaza regiunea de la pliul fesier sting pina la fosa poplitee in 8 puncte cu policele. Masarea pliului fesier sting Terapeutul incaleca gamba stanga a pacientului si maseaza plica fesiera stanga a acestuia de 10 ori cu cele doua police. Masajul se executa de 2 ori pe linia mediana a gambei si cite 1 pe partile laterale.

14. Masarea fosei poplitee stingi Terapeutul se aseaza in genunchi de o parte si de alta a gambei pacientului si maseaza fosa poplitee cu policele sau cu palmele. Masarea muschiului triceps sural sting Terapeutul ingenuncheaza cu picioarele de o parte si de alta a piciorului sting al pacientului si maseaza muschiul triceps incepand din spatiul popliteu sting si pina la calcii in 8 puncte de 4 ori. 15. .

Intilnind portiuni rigide in muschi. . isi sprijina mina dreapta pe saltea si maseaza regiunea de deasupra marelui trohanter drept al pacientului de 25 de ori cu policele sting. terapeutul trebuie sa le maseze mult pina se relaxeaza.16. masează muschiul gluteal drept de 20 de ori. Masarea regiunii de deasupra marelui trohanter drept Terapeutul in genunchi incaleca gamba dreapta a pacientului. 17. Masarea muschiului gluteal drept Terapeutul sta in genunchi cu membrele inferioare de o parte si de alta a coapsei drepte a pacientului. initial cu policele drept apoi cu palma miini drepte .

. Masarea pliului fesier drept Terapeutul incaleca gamba dreapta a pacientului si maseaza plica fesiera dreapta a acestuia de 10 ori cu cele doua police.17’. 18. Masarea regiunii de deasupra marelui trohanter drept Terapeutul ingenuncheaza in partea drept a pacientului si maseaza muschii fesieri cu policele pentru a diminua contractura musculara.

20. . Masarea fosei poplitee drepte Terapeutul se aseaza in genunchi de o parte si de alta a gambei pacientului si maseaza fosa poplitee cu policele sau cu palmele.19. Celelalte 8 degete trebuie sa adere la coapsa pentru a garanta eficienta masajului. Masarea muschiului biceps femural drept Terapeutul incaleca gamba dreapta a pacientului si maseaza regiunea de la pliul fesier drept pina la fosa poplitee in 8 puncte ( de 4 ori) cu policele.

22.21. . Indreptarea articulatilor gleznelor Terapeutul ingenuncheaza intre membrele inferioare ale pacientului cu ambele miini apucind calciiele si presind puternic puternic articulatiile gleznelor spre exterior de 2 ori. Masarea muschiului triceps sural drept Terapeutul ingenuncheaza cu picioarele de o parte si de alta a piciorului drept al pacientului si maseaza muschiul triceps incepand din spatiul popliteu drept si pina la calcii in 8 puncte de 4 ori.

Masarea simultana a muschilor surali drept si sting Terapeutul maseaza muschii pacientului in acelasi timp de trei ori cu palmele. Masarea simultana a tendoanelor calcanee drept si sting Terapeutul ingenuncheaza si maseaza concomitent tendoanele calcanee de 10 ori cu palmele. . 24.23.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful