P. 1
Naluci compuse

Naluci compuse

|Views: 3|Likes:
Published by Niko Nagy Stan

More info:

Published by: Niko Nagy Stan on Aug 17, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/17/2014

pdf

text

original

Naluci compuse la pescuitul stiucii in ape curgatoare

Nalucile compuse se folosesc cu succes la pescuitul stiucii in riuri si fluvii. Perioada optima incepe spre sfirsitul lunii octombrie, pe oglinzi de ape usor tulburi. La primele semne de crestere stabila a apelor intra in actiune lingurile metalice. Constructia monturii cu naluci compuse este prezentata in fig. urmatoare:

Variantele de monturi sunt sugerate in fig. de mai jos.

Lingurile rotative utilizate de noi cu rezultate deosebite sunt: Aglia, Aglia Long nr. 4, 5 sau Giant Killer. Retinem ca:
o o o o o o o o

Recuperarea lenta este cheia succesului; Schimbarea nalucilor in functie de debitul si adincimea apei: Paletele lungi convin in ape curgatoare; Paletele late se comporta excelent in curenti slabi; Paletele "aripi de fluture" sunt excelente in iazuri linistite; La capatului strunei de otel (kevlar) utilizati un virtej; Un pescuit corect cu naluca oscilanta inseamna a simti bataile si maturarile laterale ale nalucii; Cercetati zonele transversale si aval - transversale in raport cu malul unde pescuiti pentru ca sunt zone cu randament maxim.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->