Egyszer volt egy kemence, belebújt a kis Bence, kormos volt a kemence, fekete lett kis Bence.

Ránézett a mamája, nem ismert a fiára, becsukta a kemencét, jól elverte kis Bencét. (avagy "megmosdatta kis Bencét, ez a gyerekvédelmis változat)
Hüvelyk ujjam almafa Mutató ujjam megrázta Középső ujjam felszedte Gyűrűs ujjam hazavitte Ez a kicsi mind megette Megfájdult a hasa tőle. Ez a malac piacra ment Ez otthon maradt Ez kap finom pecsenyét Ez semmit se kap Ez a kicsi visít nagyon ui-ui, éhes vagyok. Egyszer egy hétpettyes katicabogárka elindult megnézni mi van a világba. Hívta a gyöngyvirág, hívta a vadrózsa ideis oda is bekukkant egy szóra. Nagybajuszú cincér bácsik sétálgatni mentek, tó partján a szúnyogok kalapot emeltek. Estére elaludt katicabogárka éjjeli pillangó hazatalicskázta. Hej Gyula, Gyula, Gyula Szol a duda, duda, duda Pest Buda, Buda, Buda Pattogatott kukorica Liccs-loccs, liccs-loccs Megy a hajó a Dunán, Lemaradt a kapitány. Kiabál, trombitál, De a hajó meg nem áll. Kicsi kocsi, harom csacsi döcögő, döcögő Rajta gyerek, kicsi gyerek Höcögő, höcögő. Erdô szélén házikó, Abban lakik nagyapó. Lám egy nyuszi ott robog,

hajlik jobbra. leesett. Ez a szemed. most mosom az arcocskád. szétpislant. aki nem vesz.éhes lesz. újra fára megy! Gyerekek.annak lesz. segíts. szeretik a perecet. most mosom a hajacskád. oda néz. Csukd be szemed. sose félj. Kérlek. az a szád. ez meg itt az orrocskád. Két lábadon megállhastz. Aki vesz. Nyuszi Gyuszi fekszik árokban. Jobbra-balra két karod. .gyerekek. mókuska. Gyere baba kezdjük újra. utána a kezecskéjét. Leesett. sósat. Csukd be szemed.jó ropogósat. mozgatod. itt Súgok neked valamit. ha akarod. várja otthon lánya. hajlik balra. csukd be szád. pici piros szeme van Ide néz.sósat. Megleszünk mi kettecskén! Mókuska. Lassan jár a csigabiga.Az ajtaján bekopog. én rajtam. add neki a zabocskát. hívjad a falovacskát. táskájában eleség. Áspis kerekes utifüves leveles bíbola-bíbola pacs-pacs-pacs Hívjad a. csukd be szád. Eltörött a lába. Doktor bácsi. Mozgatja a fejecskéjét. itt. Ad neki. jó nagyokat ugrálhatsz. hosszú bojtos füle van. fia csigabiga feleség! Itt a füled itt. ne gyógyítsa meg! Huncut a mókus. A vadász a nyomomban! Gyere nyuszi. felmászott a fára.

Édes álom várva vár. kicsi taligán Három véka fülemüle énekel a fán Kordé. Ide raktam. Cicusa Macuska mit főztél Liluska? Keverem a babocskát. lepke szállj a tenyerembe. Utoljára hamm bekaptam. örülök. add neki a tejecskét. hívjad a kicsi kecskét. Ilyen kicsi a törpe. Gyermekem.lepke. Erdőben az őzikék. Száll pillangó-fogaton. Szobádba is beköszön. Ágaskodjunk kispajtás. Jöttem karikán. hízik a tejtől kicsi kecském. Jól lakik ettől. ó aludj már. ó aludj már. Hívjad a. Lepke. kocogó taligakerék. Süttetem pampuskát. aludj.ó. Álmodban kis angyalom. Nyugszik a sok kismadár. Holdfény ragyog odakünn. Rád ragyog a holdsugár Gyermekem. Nem szállok mert félek. Három véka jókívánság áldjon meg az ég . hízik a zabtól a lovacskám. mély álom fogad. Szita szita sűrű szita ma szitálunk holnap sütünk neked egy kis cipót sütök megzsírozom meg vajazom mégis mégis neked adom.aludj már. Add neki. Gyermekem. Kics kis angyal vagy száz. Álmodra az éj vigyáz. oda raktam.jól lakik attól.hogy élek. Pihen az erdő és a rét. Ilyen nagy az óriás. . Náladnál ki boldogabb? Édes. Aludj. Guggoljunk le a földre.

nem messze van Kanizsa! Odaérünk délre. kukurikú. most odanéz. Csőribe máris a békavitéz. ábele-bábele fuss. Gólya a vízben térdig gázol. Nem adhatom oda. földig fátyol. összetöröm házadat. tyúkok ülnek rajta hess-hess-hess.Mérleg vagyok. Csiga biga told ki szarvadat. Két kezembe súlyt teszek. Óra vagyok. . Csipp-csipp csóka vak varjúcska. ketyegek. jól megsóztam. Pál Kata Péter jó reggelt Már odakünn a nap felkelt Szól a kakasunk az a nagytarajú. Most idepillant. Hajlik a fűzfa. billegek. Bölcsődébe sietek. komám asszony kéreti a szekerét. Gyí paci paripa. Meg is paprikáztam. gyere ki a rétre. Ha nem tolod. Borsót főztem. libapecsenyére.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful