You are on page 1of 6

TAJUK

: LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE JABATAN PERDANA MENTERI, PUTRAJAYA DAN BERAMAH MESRA DENGAN PERDANA MENTERI MALAYSIA BAGI TAHUN 2011.

KELOLAAN : PANITIA SAINS SEKOLAH KEBANGSAAN PULAU MANIS, 26640 PEKAN, PAHANG. TARIKH MASA TEMPAT : 20 MEI 2011 : 2.30 PETANG : JABATAN PERDANA MENTERI, PUTRAJAYA

LATAR BELAKANG Lawatan sambil belajar merupakan salah satu kaedah alternatif untuk pelajar dalam mendidik. Kaedah belajar yang bervariasi iaitu tidak hanya merujuk kepada pembelajaran dalam kelas semata-mata mampu mencambah idea para pelajar yang sedia ada. Lawatan ini memberi peluang pelajar Sekolah Kebangsaan Pulau Manis yang merupakan sebuah sekolah luar bandar di daerah Pekan untuk mendekati pemimpin nombor satu Malaysia dan menyuntik motivasi ekstrinsik dan intrinsik pelajar untuk mencontohi tokoh negara agar menjadi seorang insan yang berjaya. Lawatan ini diadakan untuk para pelajar Tahun 6 dan 5 di Sekolah Kebangssaan Pulau Manis,Pekan,Pahang.

MATLAMAT • Mewujudkan integrasi kesepaduan dan keakraban antara para pelajar, guru dan pemimpin nombor satu Malaysia, Perdana Menteri menerusi beramah mesra bersama Menteri. • Menjadikan aktiviti ini sebagai pelengkap dan menyokong ke arah pemupukan nilai yang baik dan memantapkan disiplin dan semangat para pelajar ke arah melahirkan modal insan yang bermutu. • Memupuk semangat cintakan dan semangat patriotisme di kalangan pelajar dan sentiasa memikirkan ke arah transformasi kendiri yang positif. • Dapat memberi ilmu dan percambahan ilmu kepada pelajar mengenai perkembangan Sains dan teknologi khususnya.

• • Meningkatkan ikatan integrasi antara pemimpin negara . Memberi pengalaman dan pengetahuan yang bermanfaat kepada guru-guru dan para pelajar. Kuala Lumpur SENARAI BILANGAN PELAJAR DAN GURU PENGIRING . PENYERTAAN • • Pelajar Tahun 6 = 14 orang Pelajar Tahun 5 = 20 orang TEMPOH LAWATAN • Tempoh lawatan adalah selama 1 jam pada 20 Mei 2011. Meningkatkan semangat cintakan negara. OBJEKTIF • • • Wujud semangat motivasi pelajar untuk mencontohi kejayaan Perdana Menteri Malaysia.• Dapat menyuntik motivasi intrinsik dan eksrinsik pelajar untuk terus menerokai ilmu pengetahuan dan belajar bersungguh-sungguh dalam mencapai kejayaan. TEMPAT PENGINAPAN • Hotel Adam Sons. Membina keyakinan diri untuk melakukan tranformasi kendiri dalam mencapai kecemerlangan dalam akademik dan kokurikulum.guru penasihat dan pelajar.

Guru pengiring = 34 orang = 6 orang 40 orang SENARAI NAMA GURU PENGIRING BIL 1. Sheralena bt. Pelajar 2. Mohd Nasir bin Sallehuddin En. 5. Shahrum bin Muhamad PAKAIAN DAN KETRAMPILAN DIRI Pelajar  Pakaian sekolah yang lengkap. Saibin Pn. Ahmad Fadzil bin Abdullah En. Mohamad Rasid Pn. . Guru pengiring  Pakaian yang kelihatan sopan. NAMA Cik Aswina bt.Raihan bt.1. Mohd Arifin En. 4. 3. 2. 6.

Penaung Penasihat Pengerusi Setiausaha Bendahari : En.AHLI JAWATANKUASA PENGANJUR LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE PEJABAT PERDANA MENTERI. Saibin : En. Persiapan Tempat 2. Mohd Nasir bin Sallehuddin : Semua guru pengiring Disediakan oleh : Disahkan oleh : . Makan Minum Pelajar 3. PUTRAJAYA DAN BERAMAH MESRA DENGAN PERDANA MALAYSIA BAGI TAHUN 2011. Ahamad Fadzil bin Abdullah : Sheralena Bt. Rahman (GPK Pentadbiran) : En. Shahrum bin Muhamad Ahli Jawatankuasa 1. Mohd Zaam’zuri bin Abd. Keselamatan : Cik Aswina bt. Mohamad Rasid : En. Zainal bin Wahid (Guru Besar) : En.

............ Pekan.. Pahang Darul Makmur............ MOHAMAD RASID) Setiausaha... 26640. Pekan............................ (EN........ 26640.. ZAINAL BIN WAHID) Guru Besar.... Pahang Darul Makmur. (SHERALENA BT........ .... Panitia Sains SK Pulau Manis........... ..... SK Pulau Manis.....