You are on page 1of 10

Szeretnm szeretni szerelemmel.

Orrcimpja krl nhny mitesszer ktelenkedett.

Az egrhad a kis naplabdk utn futkrozott, mert a fldn sztporlad sugarak gy gurultak szt, mint srga higanygolyk.
Jules Gouff francia szakcs

plagizl =valaki ms szellemi tulajdont a sajt nevn adja el (szerzi jog medsrtse) Csak osztani tudom az r vlemnyt. A lts feladatt nyitott kk szem segtsgvel vgezte el, trfogatt pedig de s aranyos brfellet hatrolta. Kerekded kar s lbikra tulajdonosa volt,valamint karcs derk, s olyan szpen velt mellkas, hogy szinte fnykpnek tetszett. Alise vilgos hajbl gynyrsges illatfelh szllt. De ha azt hiszed, hogy csak gy elfogadom a javaslatod, hamis elkpzelseid vannak a vilgrl Savanyzld sll Lehajolt s felvett egy kk s rzsaszn orchidet, amelyet a fagy csalt ki a fldbl. Alise hajnak illatt lehelte be rla. De gondolatai tovbbra is Alise krl idztek. A virgzleteken sosincs vasredny. Virgot senki sem akar lopni. Nicolas megvizsglta Colin szirtisas-orrt,

A sandacsacsa lnyege ,amit az r bizonyra ismer, az, hogy kt tkletesen szinkronrezg mozgs hangforrs interferencit teremt. A jelen esetben, krem, a tncos s a tncosn meglehetsen kis tvolsgra van egymstl, s a zene temre hullmzsba hozza testt.

Akkor kifejldik egy olyan statikus hullmrendszer,amely akr az akusztikban rezgsi csomkat s hurkokat kpez, ami nem kis mrtkben jrul hozz, hogy megfelel hangulat legyen a tncteremben. A profi sandacsacsa tncosnak nha sikerl parazita hangforrsokat teremtenik azzal, hogy kln-kln szinkronrezgsbe hozzk bizonyos tagjaikat. Nem akarom rszletezni, inkbb megksrlem bemutatni az rnak, hogyan csinljk.

De ht mirt vlasztunk lass dallamot? krdezte verejtkezve Colin. Megvan az oka vilgostotta fel Nicolas. Elvben a tncospr kzepes tvolsgra van egymstl. Ha lass a dallam, akkor gy lehet szablyozni a hullmzst, hogy az ll forrs a tncol pr fele magassgban legyen: gy a fej meg a lb mozgathat. Megesik azonban, br ez sajnlatos, hogy egyes cinikus egynek gy tncoljk a sandacsacst, mint a feketk, azaz gyors tempra. Vagyis? krdezte Colin. Vagyis mozg hangforrs alakul ki a lbuknl is, a fejknl is, s sajnos, egy kzbees mozg forrs pedig mg a derk magassgban is, gyhogy a fix pont vagy ltagozds nem ms, mint a szegycsont meg a trd. Colin elpirult. rtem mondta. Boogie-temre vonta le a vgkvetkeztetst Nicolas a hats, mondjuk meg nyltan, mr csak azrt is parznbb, mert ltalban mr maga a zene is gerjeszt. Colin eltndtt. Hol tanulta a sandacsacst? krdezte Nicolas-tl.

A nagy brhzak kegyetlen ltvnyn az zletek enyhtettek valamit Vilgos nylon, dupla sarkuk volt, finom brbl kszlt, magas szr cipjk s kecses bokjuk. Aztn meg a harisnyjuk varrsa enyhn rncos volt, mint a hossz herny, a trdkalcsuk pedig ennival. grdics =lpcs Elragad ruhja van mondta neki Colin. Nagyon egyszer kis ruha volt, mandula zld gyapjszvetbl, hatalmas, aranyozott kermia gombokkal, a hton kovcsolt vasrcsozat alkotta a bettet. Tetszik? rdekldtt Isis. Elragad! mondta Colin. Ha bedugja az ember a kezt a rcson, nem harapjk meg? Na csak vigyzzon! intette Isis.

---elvonszolta az izzadsgkzpontba J napot mondta Chlo. Cskolom... a... Magt Duke Ellington hangszerelte?

De azt nem merte hozztenni, hogy bent, a mellkasban gy dobog a szve, mint egy nmet katonabandban a nagydob. Chlo ajka piros volt, a haja barna, boldognak ltszott, de nem a ruhjbl kifolylag. A lny rnzett. Nevetett, s jobb kezt a fi vllra tette. Colin rezte de ujjt a nyakn.

Chlo mg mindig nzte. Kk volt a szeme. Megrzta fejt, hogy htravesse ragyog gndr hajt, majd szilajul( vad termszet, indulatos) Colin archoz tapasztotta halntkt.

1. a fktelensgig lendletes, indulatos, heves. pl. szilaj legny, szilaj jkedv, 2. A tjnyelvben: gyors 3. vlasztkos kifejezsknt: gyors, ers, korltozottsgot nem tr ember vagy hzillat: szilaj csik 4. termszeti jelensgknt: "szilaj hullmokat ver rmt ereje" 5. npies kifejezsknt: tlen-nyron a szabadban lv pl. szilaj gulya. (Petfi: Fltmadott a tenger c. versben

Alise kedvesen tlegelte a htt, amely gy zengett, mint egy javai gong. Ugye, aranyos ez a kislny? krdezte Chick. Chlo mosolygott. Colin nem szlt semmit, de krlfonta karjval Chlo nyakt, s hanyagul jtszadozni kezdett ruhja els gombjval, a ruha ugyanis ell nylt.

J lemezt vlasztott. A Chlo-t tette fel, Duke Ellington hangszerelsben. Colin Chlo fle mellett a lny hajszlait harapdlta. Azt suttogta: Ez pontosan olyan, mint maga. El is vagyok keseredve, meg bszen boldog is vagyok Nagyon kellemes rzs ennyire kvnni valamit. Egy kancs kihasznlta a csendet, s kristlyosn zengett, s hangjt visszaverte a fal.

Azt tancsolom az rnak folytatta most mr Colinhez szlva , hogy igyekezzk bizonyos tjkoztatst nyerni az illet leny szoksairl s ismeretsgi krrl ama szemly rvn, akinl az r megismerte a szemlyt, akinek a jelenlte hinyozni ltszik az rnak. A kristlypohrban a bor bizonytalanul szikrzott, mintha milli szn fnyl pontok miridjai radnnak belle. A nap is Chlora vrt, de legalbb azzal szrakozhatott, hogy rnykot vetett, rlelhette a vadpaszuly magokat a megfelel hasadkokban, benyomsra brhatott egy spalettt, s megszgyenthette az utcai lmpt, amelyet egy lelkiismeretlen gyjtogat gve hagyott. az asszr kerubinok mgtt szatrok (betegesen tlteng nemisg, nkkel erszakoskod frfi ) llnak lesben. Az els jtt-ment jrdn haladtak. Kis rzsaszn felh ereszkedett le az gbl, s feljk kzeledett.

Kmlje cipit Kroly Atya Antipdusval ANTIPDUS = a fldgmbnek pontosan az ellenkez oldal antichtn az ott l ember; ellenlbas. Colin megknnyebblten shajtott, amitl a nadrgtartja nagyot roppant. Ht ez mifle zaj volt? Az avarra lptem magyarzta pirulva Colin. Zavarja? Nem zavar az avar

Mi van veletek, gyerekek? krdezte Colin. Valami hzag van? Ugyanazt mondjtok, de nem vagytok egy vlemnyen llaptotta meg Colin. Egyiktk hazudik, de lehet, hogy mindketttk. Jobban szeretlek Partre-nl mondta Alise. S majdnem srva fakadt. des vagy mondta Chick. Meg sem rdemellek.

Nekem nincs parfmm mondta Alise. Az v termszetes mondta Chick. Mondhatom: csodlatos!... mondta Colin. Maga erdillatot raszt, kis patakszaggal meg kis nylszagokkal.

Majd meghalunk a kvncsisgtl!... szlt Chick. Alise gyengden tekintett Colinre. Olyan aranyos volt, hogy ltni lehetett kk s mlyvaszn gondolatait, amint ide-oda jrnak a kezn az erekben. Nem is vagyok olyan fiatal mondta Alise, s kihzta magt a brhuzatos padkn, hogy eltrbe helyezze kihv keblt.

Engem nem az rdekel, hogy mindenki boldog legyen, hanem hogy ki-ki kln-kln. .hajtkja olyan szles volt, mint a ht trpe sszes krme...

Szvegelhetek n is gy, mint akrmely rge. De, ide sss, mi lenne, ha mind a ngyen tegezdnnk ?

Az ajka des, Chlo. Az arca hamvas. A szeme gy lt, ahogyan ltni kell, a teste pedig melegt... Hnapok, hossz hnapok kellenek, hogy elegem legyen a cskokbl, amiket magnak adok. Hnapvek kellenek, hogy kimertsem a cskokat, amelyeket magra akarok lehelni, a kezre, a szp hajra, a szemre, a nyakra...

Chlo, szeretnm keblt a mellemen rezni, kt kezem keresztbe tennm magn, karja krlfonn nyakam, j szag hajt vllamra hajtan, s a repes brnek illata elhdtana... Az g vilgos volt s kk, a leveg mg hvs, de mr nem nagyon. A teljesen stt fk fak gai cscskn zlden dagadtak a rgyek. Ha tvol van tlem, ltom abban az ezstgombos ruhban, de mikor is viselte ? Ugye, nem elszr ? Hanem a tallka napjn, nehz s puha tlikabtja alatt tapadt a testhez.

Fiatal volt s trkeny, a keze vrs. Nagyon szerette a virgot. sajnos ez a gyszos naplops olykor bnbe sodorta ket Pegazus alaposan meg is mosta a fejt, mikzben mandulakan pasztval kenegette cspjn a brt a hromszrny tkr eltt.

a lnynak akkora kerek melle van, hogy az ember lmban se nzn finak!... n csinosnak tallom... hebegte. Kedvem lenne megfogni a mellt... Neked nem?

---majdnem minden profi Templominas neve Joseph Tselgnts Man, egy rokonszenves magas fick, kinek az egyenruhzata meg az aranylncolata gy ragyogott, mint a megfagyott orr. Egyms utn felmentek a keskeny, archimedesi csavar alak lpcsn. Jaj, be magas nygte a Bdogbnos, s reverendjba trlte gyngyz homlokt.

A szp, srgsfehr, fnytelen kveket desen csillog napfny cirgatta, s mindenfel visszavertk a knny, nyugodt vilgossgot. Vrjanak meg krte a Templominas. t perc bnbocsnatot krek.

Chlo felhzta a harisnyjt, olyan finom volt, mint a tmjnfst, s olyan szke, mint a bre, aztn felvette magas szr brcipjt. Egybknt teljesen meztelen volt, kivve egy slyos aranykk karperecet, amelytl mg trkenyebbnek tetszett finom csuklja. vilgos vzkk ruhja Nem ltztk valami gyorsan, igaz: n se! mondta Chlo megjtszott szigorral Chlo szndkosan ott simogatta, ahol a legcsiklandsabb volt, a bordinl egszen le a cspjig. Alise bre melegen lktetett. Nem tudom felelte Colin. Ez csak szerny javaslat Szorosan szvetsgre lp sebes mozdulatokat vgzett, s ersen meghzta a kt cscskt. A nyakkend kettszakadt, s az ujjai kzt maradt. A bugris(faragatlan, durva ember) mindensgit! szidta. A tetves!! Fj? krdezte rszvttel Colin.

Az ruhjuk vzkk volt. Gndr hajuk ragyogott a napfnyben, s slyos, illatos tincsekben hullt a vllukra.

A virgszag s a lenyillat szoros szvetsgbe keveredett, s Chick gy rezte magt, mint egy kaptri mh. Jegygyrjn kis ngyszgletes s tglalap alak gymntok vltakoztak, melyeknek morseolvasata Colin volt. llt talpig dszben

Egyhzfi veges nyvogst csalt ki furulyjbl, ami jmbor jtatba ejtette a szentfazk vnasszonyok felt, akik sorban llva vrtk a menyasszonyt. A csille stt, vallsszag folyosra vitte ket,irtzatos dbrgssel siklott a vgnyon, mikzben vadul harsogott a zene. Arcukat pkhlk nyaldostk, s imafoszlnyok derengtek fel emlkezetkben. Immr a legmlyebb csend burkolta be a templomot,

Meleg volt a templomban, s az emberek gy reztk, hogy kegyes s puha lgkrben frdenek. Chlo bizonyos cinkossggal hagyta,st a kivltsgos helyek fel kalauzolta. Borostynsrga volt a bre, s olyan jz, mint a marcipn.

Meg akarta tudni, mirt nem jnnek be a napgolyk gy, mint szoktak, s jl oda akart mondani nekik. Azok hny vesek? kvncsiskodott kajnul (gonosz, rosszindulat.)Colin. Nem tudom felelte Nicolas. De megtapintottam ket: gy gondolom, a kisebbik kb tizenhat, a nagyobbik pedig tizennyolc. .a szeme krl eltnt a karika, mintha benzinnel mostk volna le,s arcszne is kivirult.

A szve hevesen vert, mintha tlsgosan kemny kagylba lenne zrva. A frje tlelte, ujjait kecses nyaka kr fonta a haja tvben, s gy fogta meg, mint egy kiscict. Az orszgt kt oldaln roppant csenevsz, fakzld moha volt. Messze elttk remegett a leveg, mint valami nagy kemence felett.

Az emberek az letre vesztegetik az idejket, s a munkra nem marad nekik. Nem fordtva van? krdezte Chlo. Nem mondta Colin. Ha lenne idejk gpeket kszteni, akkor utna nem kellene semmit se csinlniuk. Ezzel azt akarom mondani, hogy azrt dolgoznak, hogy ljenek, ahelyett, hogy azrt dolgoznnak, hogy gpet gyrtsanak, s ily mdon munka nlkl lhetnnek. De ht az hibjuk, ha azt hiszik, hogy dolgozni dicssg? Nem felelte Colin , nem az hibjuk. Azrt hiszik, mert azt mondjk nekik: A munka szent, a munka j, szp, a legfontosabb, s csak a dolgozknak van joguk mindenre." Csakhogy oda jutnak, hogy mindig dolgozniuk kell, s nem tudjk lvezni munkjuk gymlcst.

Mondd, szereted-e a hajam? Mr mondtam-az lbe vette Chlot. Megint teljesen boldognak reztk magukat. Mr mondtam, hogy nagyon szeretlek nagyban s kicsiben. Halljam a rszleteket krte, s olyan hzelegve hzdott Colin karjba,mint egy sikl.

Colin s Chlo egymshoz simulva hagyta, hogy a nap sztlanul szrja, s mindkettejk szve boogie temre dobogott. Krem, uram, bocssson meg mentegetdztt Nicolas , de gy vltem, kt szoba megr egy fekete mist...(Nicolas elrendezi a lnyt)

Chlo gy khcselt, mint a szakadoz selyemkelme...

n nem szeretem ezt a havat drmgte Nicolas. De azonnal mentegetzni kezdett: Krem, uram, bocsssa meg nekem ezt a szabad szhasznlatot.

Egy hajtsra lenyelte kaporszirupjt, s kivgezte a vajas kenyert. Mit szeretnl csinlni, n Chlom? krdezte Colin. Cskolzni felelte Chlo. Persze!... felelte Colin. De azutn? Azutn vlaszolta Chlo , azt nem mondhatom hangosan. J felelte Colin , de azutn? Azutn vlaszolta Chlo ebdelnnk kell. lelj t. Fzom. Ettl a htl... A nap aranyos hullmokkal nttte el a szobt. Itt nincs is hideg mondta Colin Bekecs, amely alatt nem volt semmi, s helyenknt a sttl testen meg megvillant egy-egy mellszelet. A flig veggel, flig nehzvzzel festett freskval dsztett mennyezet nagy fldszinti teremben, amelynek falifestmnyein letkedvnyomort ni idomok ktelenkedtek, egyre gylt a tmeg, s a ksnjvknek nem maradt ms lehetsgk, mint fl lbon szorongani a sarokban, mialatt msik lbukkal a tlsgosan kzeli szomszdokat rgtoltk. Alise felshajtott. Olyan halk volt a shaja, hogy csupn hallotta... de mg maga is alig. gy ltszott, hogy az egr egy pillanatra eltndik, aztn blintott, s rtetlenl szttrta a karjt. Az egr karba tette a kezt, s szrakozottan rgcslni kezdett valamit gy rezte, narancs alak a szve. A ldik elefntcsonttal kivert fehr mrvnybl volt, a gombok pedig zldes fekete ametisztbl. gy van rendjn mondta hangosan, de gy rezte, hangja nyugtalantan cseng.

A fldre tette az egeret, aki az ajt fel indult, manki kzt imbolyogva.

Most a falevelek nagyok voltak, s a hzak mr nem voltak spadtak, hanem halvnyzldben jtszottak, majd a nyr szeld vrsessrga sznt ltttk fel.

A jrdk mentn zld s kk virgok pompztak, piciny szraik krl nedves kis nesszel kszott a ned, mint a csigacsk. A hzak homlokzatai kiss laztottak,lemondtak rigolys merevsgkrl A hzmestern a kapu eltt gpestett hintaszkben ringatta magt, amelynek a motorja polkatemben pattogott. sdi masina volt.

A 128-as kabin ajtaja alatt lassan kgyzott egy habz vrcsermely. A vrs folyadk slyos s gzlg cseppekben folydoglt a jgre.