67439776-chakre

← Chakrele – Manipura Chakrele – Vishudda →

Chakrele – Anahata
Posted on 20/02/2010 by Andreea Talmazan| Leave a comment

Chakra 4 – Anahata Chakra Inimii - lotusul cu 12 petale Pozitionare: In centrul pieptului, in dreptul inimii Camp corespondent: campul de contact informational teluric, de cca 3,3 metri. Arhanghel: Rafael – inger al rugaciunii, al iubirii, cel al carui nume inseamna: Dumnezeu a vindecat Raza initiatica: Verde – Smarald a Vindecarii Culoare: verde cu roz in centru Element: aer Cromoterapie: inundarea chakrei cu verde sau roz Fonoterapie: vocala A, tonalitatea Fa major Meloterapie: muzica clasica, sacra, canturi gregoriene Aromoterapie: trandafir Cristalo terapie: smarald, jad verde, cuart roz, turmalina roz Principiul guvernator: Autodaruire, iubire universala Glanda aferenta: Timus Tema de insusit: vindecarea, iubirea, integritatea, dezvoltarea afectivitatii, linistea sufleteasca, smerenia, armonia, puritatea, relatiile corecte, comuniunea cu Dumnezeu Coordoneaza: pipaitul, timusul, spatele (in zona sa superioara), inima, plamanii, sistemul circulator, pielea si mainile Functie: determina capacitate de iubire, increderea in sine, acceptarea, gelozia, ostilitatea, cautarea adevarului, scazand teama sau impactul asupra stresului si asigura calmul, armonia si concentrarea. La femei se numeste “inima de sus”. Buna functionare si campul crescut indica o mare capacitate de afectiune. Proasta functionare/perturbarea: scaderea chefului de viata, astm, hipo sau hipertensiune arteriala, oli de inima sau de plamani. La femei, in cazul unui viol sau al unui incest, “inima de sus” se inchide. Femeia nu -si poate deschide cu adevarat “inima de sus”, inainte ca rana sufleteasca sa fie constientizata. Ca regula generala, inainte de a incepe un proces de (auto)vindecare, rana (fizica sau, mai ales, cea sufleteasca) trebuie sa fie constientizata. Mastile (falsele aspecte): tot ceea ce are ca tinta numai satisfactia si binele personal, razboiul, dorinta de a impune, faptul de a nu avea incredere in noi insine, de a ne simti neputinciosi, grosolania excesiva, exagerarea, faptul de a fi imprevizibili, impulsivi, faptul ca nu se poate baza nimeni pe noi, ambivalenta nehotararea, pasiunile neechilibrate, inertia, incapatanarea, pacea cu orice pret, evitarea, rebeliunea. Alte masti ar mai fi: pierderea interesului si risipirea energiei, lipsa simtului practic si fascinatia imaginatiei, nestatornicia, imprecizia si lipsa obiectivitatii, un conflic permanent intre interiorul si exteriorul nostru, faptul de a provoca dispute si discutii causticem pline de sarcasm sau d erautate, insatisfactia si invidia ca reactie la tot ceea ce este mai bun si mai frumos. Corzi: inseamna “te iubesc” sau “te doresc”. Nu extrag din noi la fel de multa energie ca celelalte tipuri de corzi Aferenti astrologici: Leu/Soare: caldura sentimentelor, cordialitate, marinimie Balanta/Venus: contact, iubir, nazuinta spre armonie, implinirea prin “TU”

Saturn: Depasirea egoului individual, ceea ce permite o iubire altruista

Bibliografie: Razele initiatice ale Arhanghelilor – Autori: Elena Cocis, Nicolae Oprica Initiere in Reiki – Autor: Risvan Vlad Rusu

Energia de aer are o vibratie mai rapida decat energiile de pamant. circulator. stare de profunda de impacare si echilibru launtric. nota este Fa si elementul este aer. imunitar.Centri subtili de forta – Autori: Shalila Sharamon si Bodo J. Trezirea acestui centru subtil de forta amplifica gradat starea de candoare. compasiune. coordoneaza si sustine functia aparatului respirator. In plan subtil ea apare pentru clarvazatori. specifice copiilor sau acelor fiinte rare. sub forma unei flori de lotus cu 12 petale sau canale energetice. daruire. Culoarea este verde/rosu. Baginski Anahata Chakra sau chakra a patra Ca proiectie in planul fizic. de iubire altruista si dezinteresata. situate aproximativ la 1 cm in fata corpului fizic. astfel incat putem afirma ca fiinta umana dominant activata la nivelul al 4-lea (Anahata Chakra) are un grad de elevare spirituala superior fiintelor dominant activate la nivelul primilor 3 centrii de forta. se receptioneaza si se emit 12 tipuri distincte de energie de "aer" specifica lui Anahata Chakra. apa si foc prezentate anterior. . regleaza totodata functia glandei endocrine numita timus care este situata in zona sternala. puritate. blandete afectiva si toleranta plina de intlepciune. In plan fizic energia de aer specifica lui Anahata Chakra este in legatura cu miscarea. urmand ca apoi sa involueze gradat odata cu pierderea spontaneitatii afective si iubirii neconditionate. Aceasta glanda are o maxima activitate in copilarie. Organul de simt corespondent acestui centru de forta este pielea iar simtul subordonat energiei de "aer" este pipaitul. pe linia care uneste cei doi sani. care si-au pastrat "inima de copil". Anahata Chakra este localizata in centrul pieptului. invizibile ochiului obisnuit. Prin aceste canale energetice.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful