EU CONCEPTS R&D

Săptămâna Europeană a Mobilității, 2013

13.08.2013 - Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti

care are loc între 16 şi 22 septembrie în fiecare an. Scopul campaniei. s-a înregistrat oficial in campanie un numar record de 2268 de oraşe. organizată cu susținerea Direcției Generale pentru Mediu și Transport a Comisiei Europene.08.eu/ Săptămâna Europeană a Mobilității este o campanie anuală despre mobilitatea urbană sustenabilă. concentrându-se în principal pe mersul cu bicicleta și mersul pe jos. îmbunătățirea accesibilității transportului și creșterea gradului de conștientizare cu privire la turism durabil. În 2012.http://www. În 2011. încurajează autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.mobilityweek. reprezentând aproximativ 156 de milioane de cetățeni. 13.2013 . ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti . 7717 măsuri permanente au fost implementate. Săptămâna culminează cu evenimentul “În oraş fără maşină!” prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni. calmarea traficului.

Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti . Ele sunt.08. In 2013 Săptămâna Europeană a Mobilității are ca slogan. Clean air . Este un memento că toți avem un rol de jucat. prin modificări ale comportamentului. încurajate să lanseze și să promoveze măsuri permanente care susțin tema. 13. pentru a utiliza transportul public. în a îmbunătăți calitatea vieții. mai degrabă decât a lua mașina. prin alegerile lor de mobilitate.2013 . sau a merge pe jos. așa-numita temă centrală. Autoritățile locale sunt obligate să organizeze activități pentru cetățenii lor bazate pe această temă. de asemenea. optând pentru mersul cu bicicleta.it's your move! Sloganul reflectă puterea pe care o au cetățenii în a influența calitatea aerului.Fiecare Săptămâna europeană a mobilității se concentrează pe un anumit subiect legat de mobilitatea durabilă.

Realizaţi o hartă pentru a arăta cetăţenilor unde sunt aceste focare  Concepeţi hărţi Metrominuto (în care se arată timpul de mers pe jos şi distanţa dintre diferite obiective) proprii oraşului dvs. pentru a determina oamenii să renunţe la maşini pentru călătorii sub 6 km  Încurajaţi oamenii să se expună mai puţin la poluanţi prin evitarea mersului pe jos sau practicării unor exerciţii fizice în apropierea unor focare de noxe.Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti . Ziua în care nu se circulă cu maşini.  Lansaţi o campanie prin postere. faceţi-l cunoscut şi promovaţi-l. 22 septembrie. pe toată durata săptămânii de campanie şi implicaţi activ elevi şi studenţi în procesul de monitorizare. 13.  Promovaţi beneficiile transportului public şi ale formelor de transport non-motorizat  Oferiţi planificare individualizată a mobilităţii.  Măsuraţi calitatea aerului în oraşul dvs.  Dezvoltaţi o aplicaţie pentru a face cunoscut publicului aspecte legate de calitatea aerului în oraşul dvs.08. beneficiază de management al calităţii aerului sau are un plan de acţiune.2013 .  Dacă oraşul dvs.

Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti .  Recompensaţi cetăţenii care utilizează transportul sustenabil pe parcursul Săptămânii Europene a Mobilităţii  Promovaţi lucrul pentru serviciu de la distanţă  Organizaţi concursuri foto. Determinaţi oamenii să se obişnuiască să îşi lase maşinile acasă mai mult de o zi pe an.  Faceţi o ofertă specială pentru abonamente la bilete pentru luna septembrie. video şi de desen pe tema mobilităţii  Iniţiative de amenajare urbană pentru a readuce spaţiul public în centrul atenţiei  Arătaţi oamenilor cum poate arăta un centru de oraş unde nu se circulă cu maşina. dar poate reuşiţi să negociaţi pentru a obţine gratuitate sau sponsorizare 13. Creaţi pe pagina web municipală sau pe website-ul de planificare a călătoriilor un calculator pentru calcularea emisii generate la nivel personal  Lansaţi în şcoli jocuri concurs de promovare a mersului pe jos sau pe bicicletă pentru a ajunge la şcoală. Stabiliţi duminici în care să nu se circule cu maşina.2013 . Unele posturi de radio oferă tarife reduse pentru iniţiativele locale.08.  Colaboraţi cu companii de partajare a călătoriilor pentru a lansa o ofertă de reducere la înscriere pe durata săptămânii Europene a Mobilităţii. 2013  Recompensaţi cetăţenii pentru comportament adecvat – verificaţi sistemul Bologna de credite de mobilitate  Organizaţi o competiţie de ciclism între cartiere sau locuri de muncă  Puneţi la dispoziţie ateliere de reparat biciclete  Puneţi la dispoziţie cursuri de instruire pentru copii pentru siguranţa mersului pe bicicletă  Organizaţi vizite la operatorul de transport local  Colaboraţi cu mass media pentru a beneficia de spaţiu de emisie regulat la radioul local.

Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti .2013 .com/resources 13.08.mobilityweek.Clean air – it’s your move! Prezentarea a folosit ca sursă a informațiilor pagina web: www.

08.com/resources European Mobility Week Handbook 13.Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti .Prezentarea a folosit ca sursă a informațiilor pagina web: www.2013 .mobilityweek.

ro Tel: +40(0)21.03.08.211.ro 13.caraman@euconcepts.constantin@euconcepts.210.ro Dan Caraman dan. Fax: +40(0)21.89 Isolda Constantin isolda.Grupul de lucru pentru Mobilitate – Primăria Municipiului Bucureşti .euconcepts.2013 .EU CONCEPTS R&D www.ro office@euconcpts.03.45.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful