SOALAN SPOT PEPERISAAN

Musim peperiksaan semakin hampir, pelajar-pelajar semakin cemas dan bertungkus lumus mengulang kaji pelajaran.Persoalan seperti, “ bolehkah saya mendapat semua A?”, “adakah topik yang saya pelajari akan keluar?”atau “jika saya membaca ABC dan yang keluar DEF apakah yang boleh saya lakukan?”, pasti berlegar dalam minda pelajar. Dalam situasi seperti ini, Pusat Tuisyen Pesat, antara pengeluar Tips Peperiksaan Terbaik di Malaysia membawa jalan penyelesaian. Modul Tips Peperiksaan yang di namakan ‘ Pastiskor’ telah berjaya membantu ramai pelajar UPSR, PMR & SPM memperoleh markah cemerlang dalam peperiksaan sejak 5 tahun yang dahulu. Jurucakap Pastiskor, Cikgu Yati menyatakan bahawa hasrat membuat soalan ramalan bermula dengan satu tujuan yang jelas iaitu untuk memastikan pelajar-pelajar Pusat Tuisyen Pesat dilatih dengan pelbagai bentuk soalan yang berkemungkinan besar akan ditanya dalam peperiksaan. Alhamdullilah, 70% - 80% daripada soalan ramalan yang diberi menyamai soalan peperiksaan yang sebenar. Keputusan peperiksaan pelajar yang begitu memberangsangkan telah membantu Pusat Tuisyen Pesat menambahkan bilangan pelajar daripada 200 kepada 1000 pelajar dalam tempoh 3 tahun. Pusat Tuisyen Pesat kini menguruskan 2 buah pusat tuisyen yang beroperasi di sekitar kawasan cheras. Tanggapan terhadap pusat tuisyen sekadar perniagaan bermusim juga ternyata silap kerana ibu bapa terus menghantar anak-anak mereka sepanjang cuti persekolahan. Menurut Cikgu Yati, jika pelajarnya menunjukkan prestasi yang baik dalam pelajaran sudah tentu mereka akan mengesyorkannya kepada orang lain. Pusat Tuisyen Pesat terus kukuh meskipun terdapat pesaing lain yang sedang beroperasi dan menawarkan perkhimatan yang sama di kawasan berdius 2 kilometer. Tambahnya lagi, guru berdedikasi, nota lengkap dan pentadbiran yang teratur mendorong perkembangan Pusat Tuisyen Pesat. “Perniagaan tuisyen bukan menjual produk yang boleh disebarkan melalui pelbagai medium tetapi menggunakan perdekatan dari mulut ke mulut”, katanya lagi.

Pusat Tuisyen Pesat menubuhkan laman web www.pastiskor.com.my dengan slogan ilmu harus dikongsi dan menjual buku ramalannya dengan harga yang rendah supaya boleh dibeli oleh semua lapisan masyarakat. Ulas Cikgu Yati, “Jika dibandingkan dengan semua laman web lain yang mempromosikan tips ramalan, pastiskor adalah yang termurah”.

com.  pendapat guru-guru pakar kami.Buku Pastiskor disediakan melalui 3 cara. Sekian. www. Analisis dilakukan dengan begitu terperinci dan keputusan memilih soalan ramalan dibuat atas persetujuanan lebih 20 guru yang bertugas menbuat buku Pastiskor.pastiskor. PMR dan SPM. .  analisis soalan-soalan akhir tahun. lebih 1000 buah buku diberi secara online dan dianggarkan jumlahnya bertambah tahun ini berdasarkan jumlah pelawat laman web kami yang meningkat secara mendadak. namum Pastiskor tidak harus dilihat sebagai soalan bocor. Pelawat laman web kami juga mendapat manfaat daripada video pendidikan oleh guru-guru kami yang menerangkan teknik-teknik menjawab soalan peperiksaan Pastiskor mempelawa pelajar ke laman web.my untuk mendapatkan segala bantuan yang diperlukan sebelum peperiksaan dan mengucapkan semoga berjaya kepada semua pelajar yang akan menduduki peperiksaan UPSR.  analisis soalan-soalan percubaan. Pada tahun lepas.80% sahaja. Pastiskor tidak mengambil risiko dan memastikan kebarangkalian hanya dalam lingkungan 70% .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful