P. 1
Royal Bowling Club

Royal Bowling Club

|Views: 3|Likes:
Published by Teha Mohd Nazir
bowling
bowling

More info:

Published by: Teha Mohd Nazir on Aug 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/29/2014

pdf

text

original

Permainan untuk orang yang bijak sebab beza bowling dengan sukan lain ialah bola bowling datang

sendiri (automatik)

TUJUAN DAN FAEDAH KEAHLIAN *Melatih pemain-pemain boling supaya dapat bermain boling dengan baik dan mengikut peraturan permainan boling. *Menguji bakat pemain boling dengan mengadakan pertandingan sesama ahli atau bukan ahli *Menaja ahli-ahli yang terpilih untuk menyertai pertandingan di dalam atau di luar negara *Membuat lawatan sambil mengadakan pertandingan di dalam atau di luar negara. *Membeli bola dan peralatan boling dengan mendapat diskaun istimewa di kedai-kedai (proshop) yang diiktiraf oleh Kelab. *Mendapat potongan harga bermain boling di pusat-pusat boling yang diiktiraf oleh Kelab. *Mengadakan liga khusus untuk ahli-ahli. *Diskaun bayaran penyertaan sebanyak 10% kepada ahli sekiranya menyertai pertandingan anjuran KL BOWL CLUB. *Ahli kelab akan diberikan ganjaran sebanyak RM1000 sekiranya berjaya membuat perfect game(10 pins) pada mana-mana kejohanan liga ataupun pertandingan yang diiktiraf oleh KL BOWL CLUB.

MATLAMAT PENUBUHAN 1.Mencernakan sukan boling di Malaysia 2.Melahirkan bakat-bakat baru untuk mewakili negara ke peringkat antarabangsa 3.Membentuk pemain boling muda untuk menjadi pemain yang profesional 4.Menemukan pemain lama dan baru untuk bertukar-tukar pengalaman 5.Menjadikan sukan boling sebagai satu sukan yang mempunyai masadepan 6.Mewujudkan perpaduan antara kaum 7.Mewujudkan semangat kesukanan 8.Pengisian dimasa lapang untuk mengelak daripada gejala yang tidak sihat

Umur 15 tahun hingga 70 tahun.Warganegara Malaysia 4.Gred B 3. pengesahan keahlian akan dihantar melalui email Siapa yang layak menjadi ahli 1.Menjadikan rakyat Malaysia yang cergas Kategori grade pemain Memandangkan pada masa sekarang banyak terdapat kekeliruan setiap kali pertandingan di adakan di Pusat-pusat Boling di sekitar lembah klang mengenai status pemain samada pemain tersebut digredkan sebagai pemain gred A ataupun B maka KL Bowl Club mengambil inisiatif untuk mengiktiraf setiap pemain yang ada sebagai berikut: 1.Pengesahan dan kelulusan sebagai ahli bergantung kepada jawatankuasa kelab. Diharap dengan adanya pengiktirafan ini dapat menyelaraskan status pemain yang ada dan dapat mengatasi kekeliruan dalam pertandingan yang akan diadakan oleh mana-mana pihak. Bagaimana untuk menjadi ahli Untuk menjadi ahli sila isi borang yang disediakan dan tekan butang hantar(submit)seperti yang tertera dibawah. Gred ini akan diguna pakai oleh setiap Pusat Boling yang ada di Kuala Lumpur dan Selangor.9.Terbuka kepada semua kaum 2. Borang Pendaftaran .Gred C KL Bowl Club akan melantik panel pengiktitiraf yang terdiri dari ahli-ahli yang berpengalaman dan wakil dari pusat-pusat boling disekitar lembah klang.lelaki dan perempuan 3.Setelah pendaftaran diluluskan. Gred A 2.Sebagai pilihan untuk 'Indoor Games' 10. Bagi yang berumur dibawah 15 tahun boleh mendaftar dibawah nama keluarga yang terdekat.

rhymneyroyalbowls.00 Ahli yang telah mendaftar akan diberikan sehelai t-shirt dan kad keahlian http://www.co.uk/page8.Nama Bayaran Keahlian Alamat Pendaftaran:RM25.Tel Email Clear Submit :RM15.00 Bulanan No.htm .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->