You are on page 1of 1

Rai pe-o insula pictata-n culori

Fascinatia pentru o insula - asezata intre ape albastre si clare, cu palmieri ce se inalta spre a atinge cerul linistit, cu flori si fructe asezate ca un curcubeu la tot pasul, cu un calm absolut raspunzator de impacarea omului cu sine si cu natura, rupta parca din rai a existat in noi inca de la fragede varste.

Cât de mult contează cum ne imaginăm un lucru, cât de corectă este imaginea pe care ne-o facem despre el. La fel de periculos este și când ne gândim la Rai. Nimeni nu l-a văzut, dar toți și-l imaginează. Majoritatea oamenilor vrea să ajungă acolo. Dar de ce este acel loc minunat? Cum arată o zi acolo? Ce vom face acolo?

O barca pluteste lin pe malurile unui rau al paradisului.Sunt eu, cautand locul neprihanirii si al fericirii. O pata galbena uriasa se remarca pe cerul pictat in zeci de nuante albastre. O raza calda imi mangaie obrazul. Imi ridic privirea si , de-odata, o urma de alb taie galbenul soarelui. E norul la care tocmai m-am gandit. Visez si zambesc. Intro clipa , am ajuns in Rai. E acel Rai unde totul e realizat de-o pensula, de culori si de-un pictor priceput. E Raiul meu. Alerg printre copaci . Acum talpile imi sunt manjite de un verde inchis . E iarba . Aud zgmotul apei unei cascade si brusc, ma trezesc in varful stancii de pe care curgea o apa curata si rece.De-aici , privesc in departare. Undeva , sus, pe-un deal, un arbore inalt, de-o tenta extravaganta de violet contrasteaza cu rosul macilor ce alcatuiesc un covor mirific, care te-mbata c-o mireasma dulce. Din nou, inchid ochii si uite-ma. Sunt aici , examinand cu atentie scoarta copacului. La atingere, o dunga maro imi ramane pe deget. Iar pantalonii mangaiati de maci imi sunt patati de-o nuanta rosie accentuata. Din acest unghi, pot vedea casa de pe insula pe care tocmai ma gasesc. E casa visurilor mele. De alt fel , tot ce ma-nconjoara acum e idealul, e perfectiunea. Repetand aceeasi metoda de a ajunge la destinatie , ma aflu in fata unei alei imprejmuita de flori de tot soiul. Galbene, rosii, albastre , isi lasa urma pe hainele deja murdare de pete multicolore , predominand peisajul . Cu o oarecare retinere, dechid usa si intru sfioasa. Inauntru , totul era impecabil, de vis.Ma apropii de fereastra si observ apele raului ce curgeau domol, la vale. O deschid, inchid ochii , si de-odata ma regasesc in aceeasi barca cu vaslele-n mana. Uimita, privesc peisajul care acum cateva clipe era opera unui pictor de renume, dominata de vopsele de tot felul, si realizez ca a devenit realitate, iar eu tocmai mi-am descoperit adevaratul Rai.