You are on page 1of 4

MAJLIS SOLAT HAJAT DAN BACAAN YASIN UPSR Tarikh Hari Masa Tempat : 28.08.2008 : Khamis : 6.45 petang – 10.

00 malam : Dewan sekolah

RASIONAL Majlis solat hajat dan bacaan yasin UPSR yang dirancang oleh Panitia Pendidikan Islam dan guru-guru tahun 6 ini merupakan salah satu usaha terakhir bagi murid-murid memohon pertolongan dan ketenangan jiwa dariNYA untuk menghadapi peperiksaan yang bakal tiba setelah berusaha bersungguh-sungguh menuntut ilmu selama ini. OBJEKTIF 1. 2. 3. 4. 5. Mengharapkan pertolongan dan keredhaan Allah s.w.t. Yakin dan iktikad dalam hati bahawa hanya Allah s.w.t sahaja yang berkuasa dalam apa jua kejadian yang berlaku. Mengharapkan kecemerlangan dan kejayaan dunia dan akhirat dapat dicapai dengan bantuan Allah s.w.t. Redha serta ikhlas menerima setiap keputusan hasil usaha diri sendiri dan tidak menyalahkan orang lain. Memupuk rasa kasih sayang dan mengeratkan hubungan silaturrahim sesama warga SKPJ dan ibu bapa demi kemajuan terhadap anak-anak mereka.

PELAKSANAAN Ahli Jawatankuasa Pelaksana Penasihat : Guru Besar Pen. Penasihat : Guru-guru Pen. Kanan Pengerusi : Ketua Panitia Pendidikan Islam ** Ahli Jawankuasa Kecil, sila rujuk lampiran.

30 malam Selepas selesai jamuan. Segelintir ibu bapa mencadangkan agar majlis solat hajat dan bacaan yasin dilakukan lebih awal (petang) dan berakhir selepas solat fardhu mahgrib. Solat Hajat UPSR 2008 Dilaporkan oleh.00 malam 7. Solat Hajat UPSR 2008.25 malam : Pendaftaran guru. murid-murid dan ibu bapa : Persediaan solat maghrib : Solat fardhu maghrib berjemaah Bacaan yasin Solat fardhu isya’ berjemaah Solat hajat berjemaah Jamuan : Bersurai RM 900. (ROSHALINA SHAHARUM) Setiausaha majlis.00 900. semua guru bergotong-royong mengemas semua kawasan yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. BASRI ABD LATIF) Pengerusi majlis.SUMBER KEWANGAN DAN PERBELANJAAN Pendapatan Sumbangan derma ibu bapa Sumbangan pengusaha kantin sekolah Simpanan Panitia Perbelanjaan Saguhati imam Bayaran jamuan AKTIVITI YANG DIJALANKAN 6.00 bayaran air minuman 50. Disemak oleh.00 9. .00 RM 50. (MOHD. Kerjasama begini amat membanggakan.45 petang 7. CADANGAN 1. Semuanya berakhir tanpa sebarang masalah yang mendatang.

KERTAS KERJA MAJLIS SOLAT HAJAT DAN BACAAN YASIN UPSR TAHUN 2008 / 1429H .

LAPORAN MAJLIS SOLAT HAJAT DAN BACAAN YASIN UPSR TAHUN 2008 / 1429H .