http://syazalina83.blogspot.

com ( tukar gambar yang tidak jelas sprti air kotor) Tajuk Standard Kandungan : : 1.2 Kesihatan Diri dan Reproduktif Mendemonstrasi keupayaan dan kemahiran untuk mena ngani pengaruh dalaman dan luaran yang mempengaruhi kesihatan diri dan reprodukt if Standard Pembelajaran Bahan Bantuan Belajar Langkah Pengajaran : 1.2.1 Menyatakan batas sentuhan pada anggota seksual. Gambarajah dan kertas sebak : : 1. Menyatakan bahagian tubuh yang tidak boleh disentuh berdasarkan gambarajah. ( Lampiran 1) 2. Melakar anggota tubuh badan pada kertas sebak dan menandakan baha gian yang tidak boleh disentuh. (Aktiviti kumpulan) 3. Menyatakan sebab-sebab an ggota seksual tidak boleh disentuh. 5

http://syazalina83.com Lampiran 1 bibir payu dara punggung punggung zakar faraj Bahagian anggota tubuh yang tidak boleh disentuh. 6 .blogspot.

: 1. Per entang kumpulan makanan dan jenis makanan. 3.3 Pemakanan Mengetahui dan mengamalkan pemakanan yang sihat dan selamat. Mengenal pasti kumpulan zat makanan seperti karbohidrat.blogspot. (Lampiran 1) 2.http://syazalina83. protein. Menyanyikan lagu â Makanan Berzat â mengikut melodi â Ikan Kekekâ . Gambar-gambar makanan ditampal mengikut Langkah Pengajaran : kumpulan makanan.com -------------------------------------------------Tajuk Standard Kandungan Standard Pembelajaran Bahan Bantuan Belajar : : 1. katalog pasar raya dan Power Point 1. lemak dan vitamin.1 : Pelbagai jenis gambar makanan(murid bawa).3. 7 .

enak sekali. oren. Nasi.com Lampiran 1 MAKANAN BERZAT Mari makan makanan berzat. Agar hidup bertambah berk at. ikan. Betik. Elak segala penyakit jahat. sayur dan roti. Supaya badan menjadi sihat.blogspot. (Nyanyian mengikut Lagu â Ikan Kekekâ 8 ) .http://syazalina83. Makanan sihat sentiasa men anti. Penting hidup sayangi diri.

KARBOHIDRAT LEMAK 9 .blogspot.com Lampiran 2 Kumpulan makanan dan jenis makanan di dalam kumpulan tersebut.http://syazalina83.

http://syazalina83.blogspot.com PROTEIN SUSU U VITAMIN 10 .

com Lembaran Kerja 1 Lekatkan gambar makanan mengikut kumpulan makanan yang betul. Contoh: Karbohidrat.http://syazalina83. Sumber bahan Gambar makanan KARBOHIDRAT 11 .blogspot.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful