You are on page 1of 6

Antibiotice naturale

,
STIAI CA... - Antibioticele sunt prescrise copiilor mai ales în cazul infecţiilor ORL, care, de cele mai multe ori sunt virale, nu bacteriene, prin urmare antibioticul nu va avea niciun efect? - In 1954 erau produse 2 milioane de kilograme de antibiotice? In 2000 se ajunsese la 54 de milioane? - Pana la 80% dintre antibioticele prescrise pentru infecţii respiratorii nu sunt necesare? - Atunci când parinţii se duc la medic cu gândul unui tratament cu antibiotic pentru copilul lor, în 62% dintre cazuri vor primi un astfel de tratament, spre deosebire de părinţii care nu cer asta, şi primesc antibiotic ca tratament în numai 8% din cazuri? - Antibioticele omoară toate bacteriile din organism, inclusiv pe cele bune, reducând, astfel, capacitatea organismului de a se apăra de alte infecţii viitoare? - Antibioticele au foarte multe efecte adverse, principalele fiind: dureri de stomac, diaree, vomă, iritaţii şi eczeme ale pielii (mai ales la copii)?

Locul 10: CHIMENUL
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aromă distinctă şi un gust destul de puternic. Uleiul esenţial extras din acest condiment are un conţinut mare de compuşi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit în preparate culinare cât mai des poate preveni răcelile de sezon. Il poţi cumpăra din orice hypermarket, uleiuri şi extracte din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 9: CEAPA
Ceapa era folosită ca tratament pentru răceli şi tuse încă din Roma Antică, şi încă de pe atunci se ştia că ceapa are calităţi minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator şi un ajutor pentru circulaţia sângelui. Sulful din ceapă, cel care îi oferă mirosul şi gustul distinct, este şi cel care are proprietăţi antibacteriene. Siropul din ceapă se poate lupta eficient cu răcelile dar şi cu tusea, mai ales cea seacă. Ceapa mică (salota sau esalota) are cel mai mare conţinut de fenoli şi antioxidanţi, şi este cea mai eficientă ca antibiotic, fiind folosită şi în tratarea înţepăturilor de albină. O poţi cumpăra din orice hypermarket, iar siropuri şi extracte din farmaciile specializate sau de aici .

al gâtului şi al frunţii. Poate fi găsit în formă lichidă. capsule sau tablete. extractul din citrice.Locul 8: EUCALIPTUL Iată un antiseptic natural. Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE Ca orice mamă responsabilă. sau chiar şi ca spray. Apoi s-a descoperit că acţionează şi ca expectorant. ştii deja că citricile au cel mai mare conţinut de vitamina C. Uleiul de eucalipt era folosit în Australia de aborigeni pentru tratarea infecţiilor şi a rănilor şi pentru a reduce febra. cu efecte importante în tratarea infecţiilor şi în creşterea capacităţii organismului de a se lupta cu ele. ciuperci şi virusuri. folosit şi ca un puternic antiinflamator. mai ales cel de grapefruit. . ci diluat sau folosit mai degrabă pentru masajul pieptului. ulei sau sirop. Insă. Il poţi cumpăra din farmaciile specializate sau aici . Cel mai adesea este regăsit sub formă de ceai. aceea care previne răcelile. care poate să se lupte cu infecţii. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct. fiind un excelent dezinfectant. Il poţi cumpăra din farmaciile specializate sau aici . deci este un bun remediu şi pentru tuse. Poate trata şi eczemele produse de scutece la bebeluşi. Vitamina C este o substanţă vitala în dezvoltarea organismului. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant în spitale. Un studiu al Universităţii Carolina de Nord a demonstrat că vitamina C a ajutat pacienţi să se vindece de muscături de şarpe. bacterii. are proprietăţ şi antibacteriene. însă poate fi găsit şi sub formă de extract. şi de infecţii virale şi bacteriene extrem de puternice.

Mierea de Manuka poate trata şi ulcerul. Pentru că funcţionează ca un antibiotic de spectru larg. In plus. Staphylococcus aureus. care provine din Australia şi Noua Zeelanda. cu problemele respiratorii şi sinuzita. şi cu răcelile şi gripele. chiar şi periculosul virus. de a inhiba oxidarea şi de a relaxa arterele. se luptă. de a tratata durerile de dinţi. al carei ingredient activ.Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN Extractul din frunze de măslin conţine oleuropeina. dar şi tusea. mâncător de carne. deci. de a normaliza aritmiile. sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi. Ea poate să ucidă o varietate largă de patogeni. în- . Locul 5: MIEREA DE MANUKA Cel mai delicios dar şi mai mortal agent când vine vorba de bacterii şi virusuri este mierea de Manuka. răni infectate deschise. cercetătorii au observat că virusurile şi bacteriile tratate cu această miere nu au devenit rezistente la efectele ei. a oboselii cronice dar şi a alergiilor şi problemelor de piele. acidul eleonlic are proprietăţi puternice antibacteriene şi efecte antivirale. Il poţi cumpăra din farmaciile specializate sau aici . Trebuie. S-a demonstrat că este eficient în lupta împotriva infecţiilor. a herpesului. Ii mai adăugăm şi capacitatea de a scade nivelul de zahăr din sânge. răcelile şi gripele comune. care duce la septicemii mortale.

contactaţi medicul. Atenţie! Ea poate produce alergii la copii. Acesta conţine o mulţime de antioxidanţi care omoară bacteriile şi radicalii liberi din sânge şi protejează sistemul imunitar. El este nu numai foarte gustos. alicina. Locul 3: ECHINACEA In antichitate Echinacea era folosită mai ales pentru tratamentul rănilor deschise. poate. că această miere nu este recomandată copiilor mai mici de 1 an. Ingredientul activ al usturoiului. Dacă observaţi orice efect neobişnuit. dar este şi o plantă minune.să. şi este chiar recomandat pentru copiii care au astm. extracte şi uleiuri din farmaciile specializate sau de aici. şi recomandarea pediatrilor este de 1 lingură la 2-3 zile. cel mai îndrăgit ingredient din preparatele româneşti. O poti cumpăra de aici. Locul 4: USTUROIUL Usturoiul este. poate ataca şi distruge şi virusuri sau infecţii puternice. De câteva sute de ani este folosită şi pentru a se lupta cu bacteriile şi . Il poti cumpara din orice hypermarket. pentru că are capacitatea să trateze o simplă infecţie la ureche dar şi o pneumonie periculoasă. a difteriei şi a otrăvirii. specificat.

Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decât alte antibiotice pe care obişnuia să le prescrie. mâncatorul de carne. A fost chiar un caz foarte mediatizat în SUA. Luau o linguriţă de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi.o bacterie periculoasă prezentă în stomac. Il poţi cumpăra din farmaciile specializate şi de aici. a infecţiilor respiratorii. Recent. virusuri şi bacterii.pentru a se lupta cu diferite boli şi infecţii.virusurile. . O poţi cumpăra din farmaciile specializate şi de aici. ajutând în acelaşi timp sistemul imunitar. un medic din Florida a observat rezultate excelente când a tratat pacienţii cu helicobacter . Este. acelaşi Staphylococcus aureus. Florile şi seminţele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. de asemenea. Cea mai eficientă parte a plantei este rădăcina. Enig. a scăpat de virus. Locul 2: ULEIUL DE COCOS Mary G.monolaurin . Ea spune că organismul nostru foloseşte un ingredient-minune din acest ulei . un biochimist cu doctorat în nutriţie. a răcelilor şi gripelor şi a alergiilor. este cea care a descoperit potenţialul uleiului de cocos. din ea se extrag siropuri şi uleiuri. prin care un bebeluş născut cu HIV. eficientă în tratarea herpesului. Ea este recunoscută ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii. după ce a fost hrănit cu formula de lapte bogată în ulei de cocos.

precum penicilina sau streptomicina. ciuperci. că nu trebuie să ne limităm la cele 10 antibiotice naturale pe care ţi le-am propus. migdale. ovăz. cartoful dulce Altele: propolis. morcov.Locul 1: ULEIUL DE OREGANO Oregano este un condiment popular folosit mai ales în bucătăria italiană. boia. mei. kiwi Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza). pentru prevenţie. este eficient şi ca un antibiotic natural. iaurt. scorţişoară. kefir . cistita. seminţe de dovleac. alge de mare. sindromul şocului toxic. el nu este grozav numai în arta culinară. Insă. cei care provoacă gâtul iritat. Poţi folosi în alimentaţia copilului tău. pepene rosu. anorexie şi infecţii puternice. orz. şi alte produse ale naturii: Condimente: chimion. susan Fructe: fructe de pădure. în comparaţie cu antibioticele standard folosite medical. febra. struguri. Poate fi găsit în farmaciile specializate sau aici. sau în tratamente. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat că proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente şi împotriva stafilococilor. 83% dintre cele stafilococice şi 78% dintre enterococi. turmeric. cuişoare. ghimbir. inhibând dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient. pătrunjel. Alte antibiotice naturale Desigur. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat că uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice.