Lampiran 1 Band 2 D1E1

Arahan : susun gambar cara mencuci tangan yang betul

Aini sentiasa sihat dan ceria mandi gosok gigi bersih mencuci . Aini sentiasa memastikan pakaiannya ________________ dan kemas. Aini juga _______________ supaya giginya bersih dan putih. Aini murid tahun 1 Amanah. Sebelum sarapan dia ________________tangan terlebih dahulu.Lampiran 2 Band 3 D1 E1 Isikan tempat kosong dengan pilihan perkataan yang sesuai. Dia ___________ setiap hari sebelum ke sekolah.

Lampiran 3 Band 3 D1 E3 Arahan : Tuliskan BETUL pada gambar yang menunjukkan amalan penyimpanan makanan yang betul dan TIDAK bagi amalan penyimpanan makanan yang tidak betul. Lampiran 4 .

.Band 3 D1 E5 Arahan: Nomborkan mengikut urutan cara menggosok gigi dengan tepat.

Lampiran 5 Band 3 D1 E9 Isikan perkataan yang sesuai bagi melengkapkan penyataan yang diberi. kulat virus Cacing .

1. 2. Nama : ____________________________________ . Kulit saya bertompok merah dan gatal kerana dijangkiti ____________. Saya selalu sakit tekak kerana _______________ demam selsema. ____________ menyebabkan perut saya menjadi buncit dan badan menjadi kurus. 1. LAMPIRAN 6 Tulis maklumat diri anda. 3.

Makanan kegemaran : _______________________________ 8.2. Kelas : Tahun 1_____________________________ 4. Hobi : ____________________________________ 7. Umur : ____________________________________ 3. Warna kesukaan : _______________________________ . Haiwan kesayangan : _______________________________ 10. Cita-cita : ____________________________________ 6. Minuman kegemaran : _______________________________ 9. Tarikh lahir : ____________________________________ 5.

Nama kakak : _____________________________________ 5. Nama ibu : _____________________________________ 2. Nama abang : _____________________________________ 4. Nama kawan baik : _____________________________________ Baca dan warnakan gambar di bawah. Nama bapa : _____________________________________ 3. . 1.LAMPIRAN 7 Lengkapkan maklumat di bawah. Nama adik : _____________________________________ 6.

Selepas pulang dari sekolah. Keluarga Zhi Ying mengamalkan pemakanan yang ______________. Zhi Ying gemar makan________________dan minum_______________semasa bersarapan pagi.00 petang Zhi Ying _____________________ .Lampiran 8 Band 4 D1 E2 Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai dalam petikan dibawah. . Zhi Ying makan tengah hari bersama ibu dan ayahnya. Ibu Zhi Ying memastikan dia mengambil _______________ semasa makan. Pada jam 7.

Lampiran 9 Band 5 D1 E1 Lagu / melodi : Yang Mana Satu Yang mana satu Idaman kalbu Makanan berlemak Atau bersusu Gula atau keju Semua disapu .

Akibatnya badanku gemuk dan lesu. . Pilihlah satu kegemaranmu Yang berkhasiat Dan yang bermutu Janganlah makan Mengikut nafsu Agar hidupmu Sihat selalu Lampiran 10 Band 5 D1 E2 Suaikan gambar pada penyataan diberi.

.Tidak Boleh Diambil Boleh Diambil Lampiran 11 Band 5 D1 E3 Murid dapat melengkapkan petikan dengan perkataan yang diberi. Dia ada di biliknya.adik Sofia_____________. Ibu : Baiklah ibu akan naik ke biliknya. ubat bahaya deman ubat loya Syafiq : Ibu.

Kita mungkin akan muntah atau __________. ini ubat ibu! Syafiq : Bukankah ini juga _____________ demam? Ibu : Ya. tetapi ____________ gunakan ubat orang lain. Ibu : Terima kasih. ini ubatnya. . Lain kali baca dulu nama yang tercatat. Eh. Syafiq : Baik Ibu. Saya akan lebih berhati-hati. ya (Syafiq terus ke dapur untuk mengambil ubat demam untuk adiknya) Syafiq : Ibu.Syafiq : Saya tolong ambilkan ____________.