Universitatea ‘‘Transilvania’’ Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice

Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi

Specializarea : Economia comerţului turismului şi serviciilor Grupa : 8272+8273 Disciplina : Comportamentul consumatorului

Autori : Gabriela Lukats 8272 Iulia Preda 8273

Brașov, 2010 CUPRINS INTRODUCERE ________________________________ 3 CAP. 1. Apariţia și evoluţia diferenţelor dintre femei și bărbaţi _____________________________________________ 4 CAP. 2. De ce sunt mai mulţi bărbaţi decât femei pe posturi de conducere? ____________________________________ 7 CAP. 3. Adoptarea de stiluri diferite de leadership de către femei și bărbaţi ________________________________ 9 CAP. 4. Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi ____________________________________________ 12 BIBLIOGRAFIE ________________________________ 21

2

3 . atitudinile și interesele pe care le au. doar că anumite aptitudini și caracteristici pe care le dezvoltăm ne fac să ne diferenţiem de ceilalţi.Introducere Bărbaţii și femeile diferă semnificativ între ei în ceea ce privește comportamentele. Aceste comportamente și atitudini diferite sunt dezvoltate și influenţate de normele sociale și culturale ale comunităţii în care femeile și bărbaţii trăiesc În această lucrare ne propunem să dezvoltăm această temă prin punctarea principalelor aspecte în care o femeie diferă de un bărbat din punct de vedere comportamental. considerând că în esenţă suntem la fel. Abordarea acestei teme ar trebui să fie realizată prin prisma faptului că aceste diferenţe nu semnifică că unul dintre cele două sexe este mai bun decât celălalt.

Compania considra că în calitate de amfitrioană a lui. Prin dezvoltarea activităţii capitaliste de producţie. După cum şi ea reflecta realizările acestuia . copii şi companie. Soţia unui cadru administrativ dinaintea anilor ’60 se bucura de o importantă poziţie socială – după soţul ei. Femeia se definea în mod primar ca soţie şi mamă.CAPITOLUL 1 – Aparţia și evoluţia diferenţelor dintre bărbaţi și femei Deabia spre sfârşitul secolului XVIII. a cărei muncă în cadrul familiei făcea posibil şi consolida succesele extra-domestice ale bărbatului. Acest lucru a avut mai multe cauze una dintre ele fiind Declaraţia Drepturilor Omului. ceea de-a doua cu un program ce alterna între soţ. locul de muncă şi cel de domiciliu au devenit entităţi din ce în ce mai diferite. soţia unui cadru de conducere trebuia să fie prezentă la toate întâlnirile importante. Iar acest lucru a condus la o redefinire a diviziunii muncii între sexe. Comportamentul ei ar fi putut crea sau strica imginea companiei.era oglinda succesul lui. Astfel până în anii 1960 persona femeilor în suita cadrelor de conducere se limita la calitatea de secretară a directorului şi de soţie a acestuia. Era foarte normal ca întainte de a-l angaja pe soţul ei într-o funcţie importantă corporaţia să o verifice şi pe ea cu mare grijă. Tocmai de accea ea 4 . în societatea burgheză s-au făcut auzite şi primele voci care revendicau drepturi egale pentru femei.

Diferenţa faţă de timpurile trecute constă în faptul că şi el trebuie să fie gata să îşi susţină soţia când acest lucru este important pentru cariera ei. ea este adesea preocupată de hobby-urile ei. Acel fel de soţie nu mai există astăzi. 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi (publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. În zilele noastre chiar dacă soţia unui cadru de conducere este casnică. În zilele noastre o corporaţie nu mai îndrăzneşte să intervieveze partenerul de viaţă înainte de a angaja în cadrul muncii pe cineva. de artă. Aceasta nu înseamnă însă că nu trebuie să fie pregatită să apară alături de soţ când prezenţa ei are improtanţă pentru el. Companiile de astăzi îşi impun o altă nădejde în partenerul de viaţă al cadrelor de conducere. Ea nu mai trebuie să fie în mod constant la dipoziţia soţului sau a companiei lui. este implicată într-o seroasă activitate binevolă din comunitatea ei sau urmează o anumită formă de învăţământ. În prezent aceste drepturi sunt susţinute prin legi elaborate de organele legislative a ţărilor. 301 din 8 5 . asfelt în România Legea nr. Astfel statutul femeii în cadrul societăţii s-a schimbat foarte mult după primele mişcări feministe (1848-1914) şi declaraţiile profeministe ca "Declaraţia drepturilor femeii şi ale cetăţencei" elaborate de Olympe de Gouges din Franţa şi cea din SUA "Declaration of Sentiment" (Elizabeth Cady Stanton şi Lucretia Mott). în legătură cu contribuţia lor la reuşita întâlnirilor de divertisment ale oamenilor de afaceri.trebuie să fie supusă unor lungi interviuri şi verificări înainte de a fi angajat soţul ei.

6 . naşterii şi alăptării.mai 2002) exprimă următoarele concepte referiotor la egalitatea dintre bărbaţi şi femei : o este interzisă discriminarea directă sau indirectă după criteriul de sex. temporare. b) c) măsurile stimulative. o nu sunt considerate discriminări: a) măsurile speciale prevăzute de lege pentru protecţia maternitaţii. protecţia cerinţele de calificare pentru activităţi în care particularităţile de sex constituie un factor determinant datorită specificului condiţiilor şi modului de desfăşurare a activităţilor respective. pentru anumitor categorii de femei sau bărbaţi.

Impresia mai docilă pe care femeile au învăţat să o lase celorlalţi poate fi asociată cu încompetenţa.CAPITULUL 2 – De ce sunt mai mulţi bărbaţi decât femei pe posturi de conducere? Datorită atitudinilor unor femei faţă de leadership Femeile consideră masculinitatea un predictor al succesului ca leader mai mult decât o fac bărbaţii. Astfel. s-a demonstrat că este un predictor al succesului ca leader mai puternic decât masculinitatea sau alţi factori. Atitudinea faţă de leadership joacă un rol şi mai important. Femeile au fost încurajate să adopte de multe ori o atitudine mai rezervată. Când îţi asumi rolul de leader. Datorită încrederii în sine a unora dintre femei Înternalizarea atitudinii “pe locul doi” la femei duce la scăderea încrederii în sine şi consecvent a încrederii celorlalţi că femeia poate juca rolul de leader. oamenii te percep ca un leader. pe când ca să fii leader trebuie să te afirmi şi să-ţi promovezi imaginea. se poate explica şi de ce femei care sunt pe acelaşi nivel ierarhic cu bărbaţii acceptă venituri mai mici decât aceştia. Cercul vicios al profeţiilor care 7 .

Datorită experienţei profesionale limitate a femeilor Pentru a câştiga credibilitatea necesară pentru rolul de leader. În condiţiile în care majoritatea celor care decid regulile sunt bărbaţi.se autoîmplinesc face ca scăderea încrederii organizaţiei în competenţa femeii să ducă efectiv la scăderea performanţelor acesteia. orientarea spre sarcină este considerată mai eficientă decât orientarea spre relaţii interpersonale. ne putem aştepta ca solidaritatea bărbaţilor să perpetueze această stare de fapt. raţionalitatea este considerată superioară intuiţiei. Atribute considerate masculine ca dominanţă. 8 . Multe femei nu au însă această experienţă. femeile au nevoie de o experienţă corporatistă considerabilă. determinarea sau forţa sunt protejate. Datorită înfluenţei negative a unor aspecte din mediul organizaţional Organizaţiile favorizează mai mult valorile tipic masculine şi recompensează practicile conform acestora.

Adoptarea de stiluri diferite de leadership de către femei și bărbaţi Clasificările referitoare la stilurile de leadership pornesc de la câteva dihotomii. participativă. Comportamentele corespunzătoare acestei dimensiuni se dispun asupra faptului de la a nu permite interferenţa angajaţilor în procesul de decizie până la a acorda cea mai importantă atenţie opiniei angajaţilor. să obţină standarde ridicate de performanţă şi să menţină relaţia şef-subordonat explicită. Leaderul orientat pe sarcini aşteaptă ca angajaţii să respecte regulile şi procedurile. centrată pe angajaţi) a fost introdusă din anii ’30. Leadership-ul tranzacţional presupune: 9 . Leaderul orientat pe relaţii ajută subordonaţii. acordă atenţie nevoilor lor de dezvoltare. Dimensiunea decizie autocrată/democrată (cunoscută şi ca directivă vs. inspiraţional – leadership transformaţional. Din anii 50 s-a introdus şi dihotomia orientare pe sarcină/orientare pe relaţii interpersonale. Ultimele decenii însă promovează un nou stil privit ca vizionar. carismatic. este disponibil şi prietenos. centrată pe post vs.CAPITOLUL 3 .

Caracteristicile feminine par să fie mai potrivite leadershipului transformaţional. pe când competenţele importante pentru ascensiune în opinia bărbaţilor sunt vizibilitatea şi conştientizarea politicilor interne. promovarea celorlalţi şi motivarea lor. Rebalansarea valorilor începe să devină cheia succesului. Organizaţiile încep să extindă definiţia stilului eficient de leadership. împărtăşirea informaţiilor şi a puterii. Flexibilitatea adusă de acest stil de leadership este necesară supravieţuirii într-un mediu de business competitiv şi divers. Alţi descriptori ai comportamentului feminin vs. masculin sunt: Masculin Structură Autocrat Împarte sarcini Orientare spre sarcini Feminin Consideraţie faţă de persoane Participativ Încurajează exprimarea Orientare spre oameni Factorii percepuţi de femei ca cei mai importanţi pentru ascensiunea în carieră sunt competenţa de a gestiona şi dezvolta angajaţii. incluzând comportamente ca: încurajarea participării angajaţilor. 10 . Succesul stilului interactiv de leadership al femeilor a determinat o tendinţă de adoptare a lui şi de către bărbaţi. acorduri agreate între leader şi subordonaţi despre obiective şi sarcini de muncă . b) monitorizarea şi corectarea performanţei subordonaţilor. decât celui tranzacţional. atât de promovat în ultimul timp.a) recompensări contingente.

cu alte cuvinte. cele mai performante au mai multe femei în top management decât cele mai puţin performante. • Companiile cu cea mai mare prezenţă a femeilor la nivel de top management au rezultate financiare mai ridicate decât companiile în care femeile sunt slab reprezentate în top management. orice rezultat al acestor studii poate arăta doar coexistenţa acestor aspecte şi nu faptul că prezenţa femeilor în top management cauzează indicatori financiari ridicaţi pentru organizaţie. • Din topul celor 353 companii de succes americane. 11 .Analiza pe termen scurt şi lung (4 ani) a performanţei financiare a 353 de companii de succes americane a avut următorul rezultat: relaţia dintre cele două variabile studiate (femei și bărbaţi în poziţii de top ) este una de corelaţie şi nu de cauzalitate.

acesta este un semn de slăbiciune. care îi dă sfatul: „Întreabă odată. s-a constatat că aceste reacţii diferă și datorită unor factori atât psihologici. Nu încerca să ascunzi ceva de soţie. precum și schimbările de aspect sau de comportament ale celorlalţi. Câteva exemple elocvente: o Când se rătăcește. omule! Nu vezi că te învârţi în jurul cozii?” o Femeile au o capacitate foarte dezvoltată de a observa orice amănunt. cât de mic.CAPITOLUL 4 . Se va învârti ore întregi.Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi În urma studiilor realizate pentru a analiza comportamentele femeilor și cel al bărbaţilor în anumite situaţii și în anumite contexte. spre disperarea consoartei lui. 12 . anunţând din când în când că este aproape de destinaţie. că nu ţine!… Ele au o percepţie periferică mai amplă decât cea a bărbaţilor. cât și biologici. Pentru un bărbat. o femeie oprește și întreabă pe unde s-o ia.

o Când creierul bărbatului se odihnește. În cazul femeilor. pentru că ele au doi cromozomi X care furnizează o mai mare varietate de celule conice. care sesizează culorile până la nuanţe. după un tipar de memorie specific. pentru că sunt făcute pentru acea comunicare interpersonală la distanţă mică. ce face parte integrantă din legătura pe care o poate stabili o femeie. scanerul arată că este activ în proporţie de 90% în timpul unei stări similare. pe când ea i-o arată cu ochii închiși. cel puţin 70% din activitatea sa electrică este blocată. o Când un bărbat intră cu soţia lui într-o casă. Ele au albul ochilor mai mare ca al bărbaţilor. pe când femeile analizează chipurile și știu exact cine cu cine și ce simte fiecare. Hormonii ei de estrogen îi permit să identifice obiectele din sertar sau din încăpere și să-și amintească de ele ulterior. lucruri ce trebuie reparate). o Când un bărbat este trimis să caute margarina în frigider. o Femeile descriu culorile mult mai amănunţit decât bărbaţii. confirmând faptul că femeile primesc și analizează permanent informaţii din mediul înconjurător. 13 . el identifică detaliile tehnice (intrările. nu dă de ea nici după ce caută a doua oară. Ea devine pentru soţ contul deschis de memorie pentru mărunţișurile pe care el nu le ţine minte cu nici un chip.

fără să le bage în seamă. Ocitocina este un hormon care stimulează dorinţa de mângâiere și activează receptorii atingerii. în vreme ce tatăl doarme liniștit și nezdruncinat. bărbatul le va cere celorlalţi să tacă. devenind veritabile termometre afective. Această capacitate de diferenţiere la femei le dă posibilitatea să priceapă schimbările emoţionale la copii și la adulţi. răspunde și gata. De aceea.o Femeile aud mai bine decât bărbaţii și sunt abile în a distinge sunetele înalte. Dacă sună telefonul. dau mai multă atenţie mângâierilor din partea bărbaţilor. bărbaţii pot spune dincotro provin ele. Unele studii au arătat că femeile care sufereau de boli nervoase și de depresii și-au revenit mult mai rapid în 14 . indiferent câţi factori stresori sunt în jurul ei. o Dacă femeile sunt mai pricepute în diferenţierea sunetelor. robinetele care picură le înnebunesc pe femei. Nu e de mirare că femeile. pentru că altfel nu se poate concentra. în schimb. o Pielea femeilor este mult mai sensibilă decât a bărbaţilor. emanând o coloană sonoră prin sforăitul lui de diferite intensităţi. Femeia. Creierul femeii este programat să audă cum plânge copilul noaptea. în vreme ce bărbaţii dorm liniștiţi. pe când bărbatul nu se poate concentra decât asupra unei singure activităţi. având receptorii atingerii de zece ori mai sensibili decât ai bărbaţilor. o Sexul frumos are capacitatea de a fi atent într-o discuţie faţă în faţă cu cineva și de a urmări și o altă conversaţie.

Bărbaţii sunt mai eficienţi în a distinge gusturile sărat și amar.funcţie de numărul de mângâieri și de alinări. dar ei devin sensibili la un meci de fotbal sau la alte emisiuni mai agresive. al tonului și al altor stimuli senzoriali. în timp ce femeile preferă dulciurile. o Bărbaţii sunt mai puţin sensibili atunci când o femeie suferă din pricina unei dureri. iar emisfera stângă răspunde de controlul asupra logicii și raţionamentului și este dezvoltată mai mult la bărbaţi. Atunci când o femeie are probleme sentimentale sau este foarte supărată pe un bărbat. o Și mai trebuie să recunoaștem că femeile sunt net superioare în privinţa simţurilor de percepţie: ele sunt pricepute în a detecta nuanţele fine la nivelul limbajului trupului. mai mult ca sigur va spune: „Nu mă atinge!” o Simţul gustativ al femeii și cel olfactiv sunt net superioare faţă de cele ale bărbaţilor. al vocii. Ele pot citi chiar reacţii și sentimente ale animalelor. o Folosind tomograful cu rezonanţă magnetică. o Știm că emisfera dreaptă a creierului răspunde de partea creatoare și este mai dezvoltată la femei. în timp ce femeile folosesc atât partea stângă. precum și de durata acestora. cât și pe cea dreaptă. De unde și pofta lor de a vorbi mai mult ca bărbaţii. iar 15 . scanerul a pus în evidenţă că bărbaţii folosesc mai ales partea stângă a creierului pentru vorbire.

capacitatea fetiţelor de a învăţa o limbă străină e mai mare decât la băieţi. Și. legate de o interfaţă unică. veţi constata că practic este surd. Mai simplu spus. 16 . De unde și intuiţia feminină. ca două calculatoare pe umeri. permiţând schimbul de informaţii. ca și când nu este de ajuns. Acest cablu face ca o parte a creierului să comunice foarte bine cu cealaltă. Dacă îi veţi scana creierul în timp ce citește. Nu-și poate păstra vigilenţa auditivă în acela și timp ce citește o Pentru o sugestie mai puternică. asta e! Bărbatul are mai puţine conexiuni și de aceea creierul lui este configurat să facă un singur lucru o dată. deși este mai mic ca dimensiune. Creierul lui este mai compartimentat. corpul calos este mai gros decât la bărbat. s-a constatat că creierul femeii are mai multă materie cenușie. De aceea. o Emisferele stângă și dreaptă ale creierului sunt legate printr-o serie de nervi care se numesc corpul calos. la femeie. bărbaţii au capacităţi limitate în privinţa vorbirii și conversaţiei. Ce să-i faci. vorbirea femeii este mai fluentă. pe când al femeii este stereo. am spune că creierul bărbatului este mono. având cu peste 30% mai multe legături între emisfere. iar acest lucru explică și capacitatea femeilor de a putea executa mai multe lucruri fără legătură aparentă între ele. Ei bine.

o Pentru o femeie. lovind mereu u șa garajului. Ţine de orientarea pe trei dimensiuni. Când o femeie îl vede privind pe geam.o Pentru că ea folosește anumite părţi ale creierului în același timp. Singura modalitate prin care o femeie poate scăpa de problemele din gând este să le exprime și astfel să le conștientizeze. comunicarea trebuie să aibă un scop precis: crearea de noi relaţii interumane și împrietenirea. o Bărbaţii își vorbesc mai ales în gând. De și ele îţi văd scama pe costum de la 30 de metri. pe când femeile au o orientare bidimensională. și pe aceasta nu o are prea dezvoltată. pe când cel al femeii nu le înmagazinează. nu să găsească soluţii sau să tragă concluzii. își închipuie că este plictisit sau leneș și încearcă să-i vorbească și să-i dea ceva de făcut. Obiectivul ei este să scape de probleme. o Creierul bărbatului îndosariază informaţiile. o Ei au o orientare în spaţiu mult mai bună. femeii îi este greu să distingă între dreapta și stânga. vorbirea înseamnă o referire strictă la fapte. Pentru bărbaţi. 17 . ci ele revin mereu în minte. nu reușesc să parcheze mașina cu spatele. o Faptul că mamele vorbesc mai mult cu fetele este motivul pentru care acestea din urmă vorbesc mai mult decât băieţii.

Prin cuvânt. de aceea sensul cuvintelor este mult mai important. căutând finalul. scrie un articol sau un referat. Atât așteaptă: să fie ascultată. du-te și spală pe jos în bucătărie. atunci când o femeie vorbește. De multe ori creditul de cuvinte rămâne destul de bogat la femeie la sfârșitul unei zile și ea trebuie să îl consume ca să se simtă ușurată și fericită. El va striga după ea să închidă u șa. ca un reflex de a nu i se închide posibilitatea comunicării. bărbatul exprimă idei și informaţii. Nu are nevoie de soluţii. Cineva spunea: „Odată nu i-am vorbit nevestei șase luni. iar femeia. dragule!” o Bărbaţii trebuie să înţeleagă că. nevasta lui îi va lăsa ușa deschisă. ea nu așteaptă să i se găsească soluţii. Fire imaginativă. sentimente și emoţii. o Când un bărbat citește o carte.că tot stă degeaba: „Pentru că tot nu faci nimic. se uită nerăbdător să vadă câte pagini mai sunt până la terminarea unui capitol. proiectează ea scenarii. ei 18 . o Bărbaţii folosesc limbajul pentru a se întrece între ei. o Dacă bărbatul este adâncit într-o lectură. pe când femeia nu este atât de secvenţială ca bărbatul. N-am vrut s-o întrerup!” o Chiar cuvântul în sine are un înţeles pentru bărbat și alt înţeles pentru femeie. pe care le va confrunta cu finalul cărţii. ameninţând-o cu reproșuri pentru repetatele ei violări ale intimităţii bârlogului său.

sus!” în loc de: „Mă pregătesc să aterizez!”.căutând o soluţie cu finalitate. piloţi sau profesori de știinţe exacte. ele nu consideră definirea precisă a cuvintelor atât de relevantă. o Femeile pun sentiment în ceea ce spun. vocabularul nu este punctul lor forte. El vrea să i se spună concis și direct. dar și pe limbajul trupului. și nu argumentativ. căci ele se bazează pe tonul vocii pentru o exprimare mai fidelă. dar. Cum vocabularul nu este chiar punctul forte al creierului femeilor. Scopul urmărit este cel al construirii relaţiilor. de aceea definirea și înţelesul cuvintelor nu contează așa de mult. Creierul femeii este axat pe prelucrare. dar cel mai adesea nu funcţionează în cazul bărbaţilor. vorbirea pe ocolite ar duce la grave erori. Dacă o femeie îi vorbește mult bărbatului ei. pe când bărbaţii consideră aceasta o lipsă de structurare. în timp ce bărbaţii doar se exprimă. La femei. Bărbaţii însă vor interpreta fiecare cuvânt pe care-l vor spune ele ca atare și vor reacţiona în consecinţă. înseamnă că-i place de el. Dacă un pilot ar spune turnului de control: „Cred că jos e mai sigur decât aici. Chiar mai exagerează. ca al bărbaţilor. pentru a-i da un conţinut emoţional. cred că ar fi scos urgent din slujbă. Cum ei ocupă slujbele unde se cere orientarea în spaţiu ca șoferi. 19 . dacă tace. pentru că ei nu pricep regulile jocului. aţi încurcat-o! o Vorbirea pe ocolite este o specialitate a femeii și are ca scop să adune relaţii. de dragul efectului obţinut.

învăţământul. ea trebuie s-o așeze în sensul de mers. Scanarea creierului arată că bărbaţii reacţionează emoţional la fel de puternic ca femeile. pentru a ști exact când trebuie să schimbe direcţia. pentru a nu-și trăda emoţiile. dar evită s-o arate. o Majoritatea femeilor dovedesc o orientare în spaţiu limitată. o Femeile excelează în zone de creaţie. De regulă. Bărbaţii au capacitatea de a vedea în trei dimensiuni. toate acestea fiind domenii în care logica abstractă nu are o importanţă primordială. prin care reflectă sau reacţionează la emoţiile interlocutorului. datorită faptului că acestea se potrivesc doar în 20 . Aceste diferenţe nu pot fi catalogate drept „bune” sau „rele”.o Femeia folosește în medie șase expresii faciale în zece secunde. dar asta nu înseamnă că nu trăiește nici un fel de emoţie. pe când femeia se pierde în detaliile vieţii și în mulţimea relaţiilor. Și așa i se pare un mister. altfel nu se descurcă. bărbatul rămâne impasibil când ascultă. cum ar fi artele spectacolului. o Bărbatul se pierde pe sine în muncă și în performanţele ei. Studiile arată că mintea bărbatului măsoară distanţa și viteza. Dacă dai o hartă turistică sau rutieră unei femei. resursele umane și literatura. pe când un bărbat o poate citi din orice poziţie.

htm 21 . Codul manierelor în afaceri .php 5. http://www. într-o măsură mai mare sau mai mică.resurse-pentru democratie.George Uba 2. BIBLIOGRAFIE: 1.org/rom/default.dadalos. ori pentru un bărbat. ori pentru o femeie.Letitia Baldrige 3. Când dragostea se intoarce acasă .anumite situaţii și domenii.ro/managementul_diferentelor/ 4. http://legislatie.org/202_2002. http://www.cpe.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful