BANII Atunci când o familie are grave probleme financiare, ce se întâmplă de fapt?

Logic ar fi ca viaţa să fie o expansiune continuă, adică plecăm de la o bază, apoi creştem, creştem economic. Atunci când apar falimente vorbim despre un traumatism care are efecte pe parcursul a una, două sau trei generaţii. Este un traumatism pe care arborele genealogic îl poate programa. Există un prag ce nu trbuie depăşit, nu vom avea permisiunea de a câştiga mulţi bani, nu am putea suprota această reuşită... Aveţi dreptate, asta este ceea ce numim „nevroza de eşec” sau „nevroza de clasă”. A câştiga mulţi bani poate duce la catastrofe? Acest lucru poate fi destabilizant deoarece ne dăm seama că ne putem creşte puterea şi trece într-o altă clasă socială. Uneori, a câştiga mai mulţi bani poate reprezenta un pericol, deoarece, astfel ieşim dintr-un sistem cunoscut. Cui îi poate corespunde lipsa de bani? Fără a lua în calcul teama cea mai profundă de a pierde dragostea şi de a fi abandonat de către cei care ar trebui să aibă grijă de noi...Banii nu sunt decât un mijloc, nu au existat întotdeauna şi nu vor exista întotdeauna. Este un revelator a ceea ce se întâmplă pe plan relaţional între indivizi şi mai ales în sânul familiei. Adesea, angoasa legată de subiectul banilor ascunde teama de a nu fi suficient de mult iubit şi susţinut. Cum se explică faptul că unele persoane reuşesc să câştige bani după ce nu am mai avut de loc? Neavând nici un ban, persoanele care au ajuns la stadiul real produs de arborele lor genealogic, cel care are o lipsă de dragoste. Dacă acceptăm această situaţie iniţială se va transforma în contrariul său, adică o mare reuşită. Lipsa de dragoste, ce înţelegeţi prin asta? Lipsa de dragoste are ca origine lispa de conştiinţă. Baza dragostei este conştiinţa de sine şi de alţii, conştiinţa generează atenţie şi atenţia generează dragoste. Ce ne puteţi spune despre cel care va fura bani? Resimte că arborele său nu îi oferă posibilităţi de a câştiga el însuşi şi trebuie să ia de la alţii. Aceşti oameni cred că nu au dreptul la asta din cauza rivalităţilor de loc din arborele genealogic. Trebuie să iei ceva al altuia, adesea asta se întâmplă la câteva generaţii depărtare. Este ca o răzbunare, luăm de la cel care credem noi că are mai multe posibilităţi. Este un fel de reglare de conturi printr-o persoană interpusă. Dar am întâlnit şi situaţia inversă, adulţi favorizaţi care consideră normală exploatarea altora deoarece, conform educaţiei lor, dacă reuşesc este pentru că în familie alţii sunt programaţi să eşueze. Şi avarii?
1

umanitatea exista şi că ea va exista şi după. Este vorba de relaţii corecte. Deoarece banii.. dacă trăim într-o societate a banilor şi noi nu îi avem. ea mi-a răspuns că era în conflict cu el şi că nu avea nevoie de ajutorul său. este o investire care este logică în interiorul familiei.Atunci când economisim banii. Refuzăm schimbul. în secret. Şi dacă. o doamnă care a venit la consultaţie deoarece nu mai câştiga nici un ban şi nu reuşea să-şi concretizeze un proiect profesional. păstrăm şi nu redistribuim şi suntem. Un exemplu? Sigur. deoarece Natura ne ajută. Respectarea pricipiului genealogic este la baza prosperităţii. Da. a neglija fiinţa pe care o avem în grijă şi a-l răni prin a ajuta un necunoscut pentru a cărui reuşită sacrifică totul. Reechilibrarea socială se va face plecând de la o structură genealogică armonioasă. sunt necesari pentru a trăi şi a se dezvolta. Desigur. spre exemplu. vom avea întotdeauna banii necesari dezvoltării lor. Am întrbat-o dacă se ocupa de fiul său. A deposeda pe cineva. noi înşine nu avem bani şi nu ne putem ajuta financiar copiii? Acesta este un mit.. aceste relaţii existau. care se vor simţi vinovaţi pentru că există. condamnarea lor de a nu putea evolua. Lipsa de bani poate corespunde a ceea ce se numeşte „efect parental” negativ. Societatea de capital este o trecere spre alte forme de viaţă socială mai dezvoltate. Neavând mijloacele. de comunicare eficientă. Deci ecuaţia BANI = DRAGOSTE ESTE VALABILĂ? Da. 2 . nu profita mai mult decât noi!”. care avea aceeaşi vârstă cu fiul său. ea îşi ajuta de câţiva ani partenerul. a nu-şi ajuta copiii în problemele financiare presupune punerea lor în pericol. suntem în pericol. cu siguranţă că vor avea puţine şanse să se descurce mai bine decât familia lor. Circulaţia banilor în interiorul familiei poate fi firul nostru conducător? Circulaţia banilor disimulează natura relaţiilor dintre indivizi. Din momentul în care am făcut copii de plăcere şi responsabil. deoarece luăm mai mult decât oferim. În paralel. Asta înseamnă că înaintea banilor. condamnaţi să nu primim nimic în viaţă. Dacă părinţii au probleme financiare asta reprezintă o agresiune implicită faţă de copiii lor. Este un pretext de a le limita dezvoltarea. ca mijloc. ne putem întreba cui îi luăm. Când dăm bani cuiva asta ascunde adesea o investire afectivă. Iată rădăcina tuturor dificultăţilor.Este o formă de a spune „Noi am suferit. Lipsa de bani necesari satisfacerii nevoilor vitale şi a a ltor nevoi şi dorinţe legate de evoluţie este un efect parental pe care l-am putea califica de negativ. Recent. dar şi de dorit. Înainte de crearea banilor. deci şi voi trebuie să faceţi la fel.

dar. să se plaseze în situaţii dominante. Adesea este doar un pretext care oferă posiblitatea unor familii de a-şi justifica lipsa de susţinere. avem bani. într-o manieră arbitrară. Da. Pentru a răspunde la întrebarea dvs înainte de a trece la capitolul următor. daţi sau împrumutaţi unor persoane din afara familiei sau investiţi în afaceri proaste.. Asta se repetă genraţii la rând. părinţii îi menţin astfel într-o cerere afectivă. să piardă capitalul adunat.Unii vor spune că asta depinde de factori economici independenţi de voinţa lor.... făcând totul pentru ca ai lor copii să nu profite de pe urma lor. Ceea ce evoluează este situaţia lor. Atunci care este rolul acestor strategii? Nedându-le bani. cel care nu a primit este prizonierul unei gelozii teribile şi cel care a primit se află într-o superioritate plină de culpabilitate. Familia reuşeşte. pierduţi la jocuri de noroc (jocuri de cărţi. Deoarece oamenii evoluează. economii. ci banii lor. asta ne trimite direct la capitolul următor care se numeşte „nevroza de clasă”. în timpul consultaţiilor oamenii descoperă că părinţii lor aveau mai mult decât îşi imaginau.. adică noi mijloace care corespund unei clase sociale superioare. care rămân un timp acolo dar nu se pot menţine. ne schimbăm clasa socială? Nu. nu ei înşişi! Deci. uneori.Vom spune că nu ei sunt cei care au progresat. pariuri). aş dori să precizez că familia foloseşte numeroase strategii pentru a pierde un capital financiar. Banii pot fi rapid cheltuiţi. Uneori părinţii dau unui copil şi nu altuia. Vedem oameni care au fost în vârful piramidei sociale. Din momentul în care avem bani. Adesea oamenii câştigă bani care corespund unei clase superioare şi continuă să trăiască supunându-se unei clase inferioare. V-am spus că în spatele banilor stă dragostea. ci doar capitalul lor exterior este cel care a progresat şi le permite.. În termeni de capital uman ei nu progresează. îi facem dependenţi. curse. făcând arborele să regreseze la statutul de plecare. este nevoie să aşteptăm mai multe generaţii? Depăşirea clasei sociale nu este legată numai de bani. acţiuni sau investiseră. 3 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful