TARIKH MASA TEMPAT

: 22 JUN 2012 ( JUMAAT ) : 9.30 – 10.00 PAGI : BILIK SALILIRAN

Perjumpaan dibuat bersama PISMP Matematik Ambilan Januari 2010 bertempat di bilik Saliliran . Isi perbincangan melibatkan perlantikan ahli jawatan kuasa pengurusan .Bagi ahli jawatan kuasa protokol ,Mohd. HanafiSalamon ,Nur AtiqahRozali , Yusnira Abdullah dan Norfarhah Saidon telah dilantik . Selain itu , tarikh pelaksanaan bagi Program Bina Insan Guru Fasa VI ialahpada 16 Julai 2012 dan bertempat Pejabat Pelajaran Daerah Tenom , Sabah .

TARIKH MASA TEMPAT

: 16 JULAI 2012 ( ISNIN ) : 7.30-12.30 TENGAHARI : PEJABAT PELAJARAN DAERAH TENOM , SABAH .

Bagitu gasan ahli jawatan kuasa protocol, tugasan bermula apabila majlis itu berlangsung. Tugas AJK protokol yang pertama ialah meguruskan majlisi aitu melantik pengerusi majlis, penyediaan teks pengerusi, bacaan doa,majlis ceramah, dan majlis perasmian penutup program. Program berjalan dengan lancar selari dengan catatan tentatif program yang telah dinyatakan di dalam buku program.Majlis bermula pada jam 7 pagi hingga jam 12.30 tengah hari bagi sesi pertama. Bagi mengacarakan majlis ,ahlij awatankuasa melantik saudara Ronald James untuk mengacarakan majlis .Manakala penbaca doa pula telah dipimpinoleh Tuan Muhammad Isfahanif .Penceramah bagi Program BinaInsan Guru Fasa VI iniialah En.AjmalHj. Jumah selakuPegawaiPelajaran Daerah Tenom .Majlis berjalan dengan lancar .

KELEMAHAN Dalam program BIG Fasa 6 kali ini saya. Ini membuktikan bahawa setiap AJK Protokol amat komited dalam melaksanakan tugas yang diberikan. Yusnira Binti Abdullah mserta Md Hanafi B. Kelancaran ini sudah tentu dapat dilihat dari segi ketepatan masa bermulanya dan berakhirnya sesi taklimat. Susun atur program ini telah berjalan dengan lancar. Kesimpulannya. adalah amat penting untuk memastikan program yang dilaksanakan berjalan dengan lancar seperti yang telah direncanakan. Seterusnya. Banyak maklumat yang telah diperolehi daripada sesi taklimat dan soal jawab tersebut. .KEKUATAN Sesungguhnya kelancaran dalam sesi taklimat telah menjadi kekuatan dalam Program Bina Insan Guru Fasa 6 kali ini. setiap AJK Protokol juga telah menjalankan tugasan seperti yang telah ditetapkan. Ini merangkumi tugasan seperti membuat buku program. Nor Farhah Bt Saidon. sesi soal jawab telah diteruskan setelah selesai sesi taklimat oleh Encik Maksimus.keseluruhan Program BIG Fasa 6 telah berlangsung dengan baik sekali. pengurusan masa dapat dijalankan dengan sebaiknya. Sekaligus menjadi kekuatan kepada Ahli Jawatankuasa Protokol pada kali ini. dan seterusnya penyampaian cenderamata. Banyak input yang telah diperolehi. Selain itu. pengacaraan majlis. Selaku ( Ahli Jawatankuasa) AJK Protokol. Nor Atikah Bt Halimin bersama Nur Atiqah Bt Rozali. Program diteruskan lagi dengan ucapan daripada wakil tutor BIG.Salamon telah ditugaskan sebagai AJK buku program dan protokal bersama-sama beberapa peserta program daripada opsyen PISMP Matematik.

Double check dalam kalangan AJK juga akan diberi perhatian supaya kesalahan ejaan (typing error) tidak lagi berlaku.Hal ini kerana pihak PPD Tenom belum memutuskan bilangan tersebut secara khusus sehinggalah pada hari kejadian.Antara kelemahan yang dapat dikenal pasti semasa melaksanakan tugas ialah semasa pembikinan buku program iaitu kami tidak mengetahui bilangan penceramah yang bersedia untuk memberi taklimat beserta nama mereka untuk dimasukkan ke dalam buku program. Antara kelemahan lain perlu dititik beratkan ialah kesalahan ejaan dalam buku program dan ejaan nama-nama pelatih yang tidak betul. Persediaan awal akan dilakukan untuk memastikan aktiviti dan program seperti ini akan berjalan dengan lancar. Oleh itu kami selaku AJK Buku Program dan Protokal berharap agar kelemahan – kelemahan seumpama ini tidak lagi wujud dalam program-program yang akan datang. . Kesalahan-kesalah seumpama ini perlu dielakkan pada masa akan datang supaya semua pihak baik dari pihak pensyarah mahupun pelatih berpuas hati.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful