Curs 2

Infrastructurile de transport Transportul rutier

Clasificarea infrastructurilor de transport :
– transportul omogen (feroviar, auto, aerian, maritim, fluvial, pe apele interioare),

– multimodal şi – combinat.

Transporturile rutiere se clasifică pe categorii şi tipuri după cum urmează:
Categorii de transport rutier, clasificate din punct de vedere al caracterului activitatii:
1. transport rutier public; 2. transport rutier in cont propriu;

Transportul rutier public Transportul rutier public este transportul rutier efectuat pe baza de contract. de catre operatorii de transport rutier care detin in proprietate sau cu orice alt titlu vehicule rutiere. contra plata. . Pot desfasura operatiuni de transport rutier public numai operatorii de transport rutier inregistrati in Registrul operatorilor de transport rutier.

– Conventia .TIR" (Transporturilor Rutiere Internaţionale). clasificate din punct de vedere al ariei de desfăşurare: • transport rutier în trafic national. • transport rutier în trafic international.Categorii de transport rutier.. – Autorizaţia CEMT ( CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports / Conferinţa Europeană a Miniştrilor Transporturilor). . – (ADR)Acordul european referitor la transportul internaţional rutier al mărfurilor periculoase.

. cuprind categoriile de vehicule (EURO 1 .4). printre altele. Aceste autorizaţii sunt eliberate de ministerul de transport sau comerţ abilitate. Autorizaţia CEMT nu autorizează transporturile interne în ţările CEMT sau transporturile între o ţară membră şi o ţară nemembră CEMT. Autorizaţia trebuie să însoţească orice cursă – cu sau fără încărcătură – şi trebuie completată înainte de fiecare plecare în cursă.Autorizaţia CEMT permite firmelor să transporte mărfuri în trafic rutier peste graniţele dintre statele membre CEMT (în afară de OECD Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Utilizarea lor este supusa unor condiţii stricte. Nu există un drept legal asupra acordării acestor autorizaţii. acestea cuprind multe ţări est şi sud-est europene). care. Permisul este valabil timp de un an calendaristic.

3. transport rutier agabaritic. transport rutier de animale vii. 5. transport rutier prin servicii regulate speciale. 4. transport rutier de deseuri. transport rutier prin servicii ocazionale. 2. 6.Tipuri de transport rutier: a) transport rutier de marfuri: 1. transport rutier de marfuri si deseuri periculoase. b) transport rutier de persoane: 1. transport rutier de marfuri generale. 3. transport rutier de marfuri perisabile. . 2. transport rutier prin servicii regulate.

Registrul operatorilor de transport rutier http://www.ro/doc_300_Info-operatori-transport-persoane-_pg_0.htm .arr.

Info operatori transport marfuri Informatii privind operatorii de transport rutier de marfuri generale Informatii privind operatorii de transport rutier de marfuri agabaritice Informatii privind operatorii de transport rutier de marfuri cu vehicule specializate Informatii privind operatorii de transport rutier de deseuri precum si marfuri si deseuri periculoase Informatii privind operatorii de transport rutier cu vehicule speciale Informatii privind operatorii de transport rutier de animale vii Informatii privind operatorii de transport rutier de marfuri perisabile .

prelucrate sau reparate de aceasta). inchiriate. f) vehiculele utilizate pentru astfel de transporturi sunt conduse de catre conducatori auto angajati ai intreprinderii sau de persoana fizica insasi. produse. scopul transportului fiind in interesul activitatilor proprii. d) persoanele transportate sunt angajatii intreprinderii. b) marfurile transportate sunt proprietatea intreprinderii (vandute. cumparate. c) scopul deplasarii este transportul marfurilor sau al persoanelor spre sau de la intreprindere ori intre punctele de lucru ale acesteia. e) intreprinderea foloseste vehicule rutiere detinute in proprietate sau obtinute de aceasta printr-un contract de vanzare-cumparare cu plata ulterioara ori in baza unui contract de leasing pe termen lung sau. . extrase. in cazul transportului de marfuri.Transportul rutier in cont propriu Transportul rutier in cont propriu se efectueaza fara incasarea unui tarif sau a echivalentului in natura ori in servicii al acestuia si se realizeaza in urmatoarele conditii: a) este o activitate secundara sau suplimentara celorlalte activitati ale intreprinderii. vehiculele putand fi inchiriate fara sofer.

cuprinse intre doua capete. • traseu . pe care se efectueaza transport rutier public de persoane prin servicii regulate.parcurs care asigura legatura intre mai multe localitati. revine la capul de traseu de plecare. aferent unui traseu. .DISTANTA in TRANSPORTUL DE PERSOANE • cap de traseu .punct de plecare sau punct de destinatie. • cursa . dupa atingerea capului de traseu de destinatie.traseu parcurs de un autobuz care. în cadrul aceleiasi operatiuni de transport de persoane. utilizat pentru urcarea/coborarea persoanelor transportate prin servicii regulate de transport rutier public.

Activitatile conexe transporturilor rutiere de persoane sunt urmatoarele: a) activitati desfasurate de autogari. . b) activitati de intermediere a operatiunilor de transport rutier public. Autogarile si statiile publice pentru urcarea/coborarea persoanelor transportate in cadrul serviciilor regulate de transport rutier sunt bunuri de utilitate publica si pot fi in proprietate privata sau publica.

jpg http://www. amenajat si dotat pentru a permite plecarea si sosirea autobuzelor. inclusiv a celor aflate în tranzit. asigurând: • urcarea sau coborârea persoanelor. http://www.gif .bangkokairportonline.com/images/ptcenter. • conditii si servicii pentru: – autobuze – persoanele aflate în asteptare.spatiu special delimitat.bt/Townplans/ParoPhaseIII/images/BusTerDesign.Autogara .dudh.gov.

DISTANTA in TRANSPORTUL DE MARFURI • origine . de componentele sale. prelucrare sau asamblare majora si esentiala a componentelor rezulta un produs nou. fabricate.locul unde furnizorul are obligatia de a furniza produsele. . prin scop sau prin utilitate. prin caracteristicile sale de baza. Produsele sunt fabricate atunci cand prin procesul de fabricare. care este diferit. recunoscut comercial. Originea produselor si serviciilor poate fi distincta de nationalitatea furnizorului.locul unde produsele au fost realizate. • destinatie finala .

.Barierele Absolute = caracteristici geografice care în întregime pot intrerupe o mişcare Relative = sunt caracteristici geografice care stanjenesc o mişcare.

se deplasează sau sunt deplasate pe căile rutiere.88 din 30 august 1999 privind stabilirea unor reguli pentru transportul combinat de mărfuri . pe parcursul iniţial şi/sau final.Transportul combinat Este transportul de mărfuri pentru care autocamionul. cutia mobilă sau conteinerul de 20 de picioare şi peste. iar restul transportului se efectuează pe calea ferată sau o cale navigabilă interioară sau pe un parcurs maritim ce depăşeşte 100 km în linie dreaptă. semiremorca cu sau fără autotractor. Sursa:ORDONANŢĂ nr. remorca.

Transportul combinat auto .cale ferata .

com .Transportul combinat auto .maritima-group.cale navigabilă interioară sau pe un parcurs maritim Sursa: http://forwarding.

pentru parcursul iniţial. pentru parcursul final. şi între cea mai apropiată staţie de cale ferată de destinaţie adecvată şi punctul de descărcare a mărfii. b) pe o rază care să nu depăşească 150 km în linie dreaptă de la portul fluvial sau maritim de îmbarcare sau debarcare.Parcursul rutier iniţial şi/sau final poate fi: a) între punctul de încărcare a mărfii şi cea mai apropiată staţie de cale ferată de expediţie adecvată acestui mod de transport. .

staţii de schimbare a ecartamentului. terminale de transport combinat. puncte de trecere a frontierei. .Reţeaua de transport combinat Reţeaua de transport internaţional combinat este constituită din: • • • • • linii de cale ferată. porturi sau legături cu nave feribot care au importanţă deosebită pentru transportul internaţional combinat.

în special tinând seama de dezvoltarea de noi forme (transportul combinat rutier / feroviar sau maritim). . profitând de dezvoltare tehnologica . – Exista in lume. nevoia de armonizare a mediului juridic pentru transport.Caracteristic transporturilor combinate este simbioza ce se realizeaza intre capacitatea de a transporta marfuri pe distante mari oferita de transportul feroviar. naval si flexibilitatea oferita de transportul auto pe distante mici. Provocarile viitoare: – liberalizare a serviciilor de transport in toate tarile care va conduce la costuri de transport eficiente si servicii de logistica.

EXEMPLU: Vama Albita Vama Nadlag .Punct de trecere a frontierei Orice loc organizat şi autorizat de Guvernul României pentru trecerea frontierei de stat.

DEFINITII Transporturile successive se definesc prin deplasarea de persoane sau de marfa de catre doi sau mai multi carausi . pentru a parcurge distanta de la punctul de pornire pana la destinatie. . Operatiunile de preluare si de livrare ale bunurilor din cadrul unui contract de transport unimodal (cu un sinsur mijloc de transport) nu vor fi considerate drept transporturi multimodale international. care folosesc . in baza unui contract modal de transport de la o destinatie de unde bunurile sunt preluate de operatorul multimodal de transport la o alta destinatie situate intro tara diferita. cu mijloace de transport de tip diferit pe o anumita portiune din itinerariul convenit. Transportul international modal reprezinta transportarea de marfuri cu cel putin doua mijloace diferite.

Transportul multimodal
Transportul de marfuri efectuat cu cel putin doua moduri de transport diferite, in temeiul unui contract de transport multimodal , pornind dintr-un loc situat in statul unde marfurile sunt preluate de catre antreprenorul de transport multimodal pana la locul desemnat pentru livrare intr-un stat diferit.
La o privire de ansamblu a literaturii de specialitate, precum si a legislatiei existente in domeniul transporturilor , observam cu usurinta ca pana in prezent nu s-a elaborat o terminologie standardizata de transport multimodal,existand cateva sintagme echivalente precum:transport

intermodal,transport combinat,transport mixt, multimodal, modal succesiv.

Transporturile multimodale au avut ca punct de plecare faptul ca deplasarea marfurilor de la un capat la altul al lumii solicita de cele mai multe ori participarea mai multor carausi, cu mijloace de transport diferite.

Aceste operatiuni, poarta denumirea generic de transporturi succesive. In prezent , acest tip de transport este intens folosit deoarece se economiseste timp, fiind mult mai operativ, apoi modalitati de plata l-au facilitat in mare masura, economisindu-se in final bani.

DEFINITIE
Transportul multimodal,in acceptiune larga,poate fi definit ca un transport din poarta in poarta cu participarea a cel putin doua moduri de transport , utilizand : – o unitate de transport specializata – un document unic pe intreg lantul de transport ; – un singur agent (face preluarea tuturor responsabilitatilor comerciale, vamale , de asigurare etc. )

Specific acestei tehnologii Utilizarea unei unitati de transport specializate: – – – – – container. remorca speciala. autotren. cutie mobila. semiremorca. .

• cele între 20 și 40 de picioare 1. • cele peste 40 de picioare 2. Cutiile mobile: • sub 20 de picioare reprezintă 0."TEU (Twenty-foot Equivalent Unit" înseamnă echivalent 20 de picioare) înseamnă o unitate standard bazată pe un container ISO cu o lungime de 20 de picioare (6. .10 m) utilizat ca unitate de măsură statistică a fluxurilor sau capacităților de trafic.75 TEU. Un container standard ISO seria 1 de 40 de picioare este egal cu 2 TEU.25 TEU.5 TEU.

.

marfa propriu-zisa este supusa numai la doua operatii de manipulare : • una de incarcare in unitatea de transport specializata si • alta de descarcare la destinatar. indiferent cate transbordari se fac . . la trecerea de la un mod de transport la altul se realizeaza prin manipularea unitatii de transport specializate cu mijloace si in centre specializate (terminale). Transbordarile ce intervin in parcurs .Specific acestei tehnologii Pe intreg lantul de transport .

Terminal de transport multimodal Loc echipat pentru transbordarea şi stocarea UTI (Unităţi de Transport Intermodal). .

DEFINIREA principalilor termeni utilizaţi in legea de aprobare a Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional – Secţiunea I – Reţele de transport (LEGE Nr. 363 din 21 septembrie 2006 ) Strategii privind infrastructurile de transport intermodal din tara noastra .

Drumurile naţionale pot fi: • • • • • autostrăzi drumuri expres drumuri naţionale europene (E) drumuri naţionale principale drumuri naţionale secundare.Drum naţional Drum care aparţine proprietăţii publice a statului. . precum şi cu ţările vecine. este de interes naţional. asigură legătura capitalei ţării cu reşedinţele de judeţe. cu obiectivele de interes strategic naţional. între ele.

Autostradă Drum naţional de mare capacitate şi viteză. intrarea şi ieşirea autovehiculelor fiind permise numai în locuri special amenajate. rezervat exclusiv circulaţiei autovehiculelor. . intersecţii denivelate şi accese limitate. care nu deserveşte proprietăţi riverane. prevăzut cu două căi unidirecţionale separate printro zonă mediană având cel puţin două benzi de circulaţie pe sens şi bandă de staţionare de urgenţă.

Drum expres Drum naţional accesibil numai prin noduri sau intersecţii reglementate. . se desfăşoară în afara localităţilor şi pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise. rezervat exclusiv circulatiei autovehiculelor.

accesibil prin intersecţii reglementate.Drum cu 4 benzi Drum naţional cu patru benzi de circulaţie. . cu traseu care poate traversa localităţi şi pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise.

08 şi 2.05 – Lugoj – Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin – Filiaşi – Craiova – Calafat*. Autostrăzi: 2. Coridorul de transport intermodal Pan-European IX – punctele 1.01 şi 1. 1.05. 1.07 – Buzău – Bucureşti.01 – Nădlac* – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa.08 – Bucureşti – Giurgiu*. (extras) .07.Direcţii de dezvoltare prevăzute în Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional – Secţiunea I – Reţele de transport Reţeaua de căi rutiere 1.07. Drumuri expres sau cu 4 benzi Exemplu: Coridorul de transport multimodal Pan-European IV – punctele 1. 1. 1.07 – Albiţa* – Huşi – Tecuci – Tişiţa – Buzău. 1. 2.

traseul feroviar şi punctele de legătură de transport naval. instalaţii necesare pentru dirijarea traficului. drumuri de acces. maritim şi combinat.Coridorul de transport multimodal Pan-European IV Dresda/Nuremberg – Praga – Viena/Bratislava – Budapesta – Arad – Bucureşti – Constanţa/Craiova – Sofia – Salonic/Plovdiv – Istanbul Inseamnă traseul rutier. depozite. puncte de trecere a frontierei. aflate pe traseul coridorului. staţii de service. aerian. . terminale pentru mărfuri şi călători. incluzând instalaţii auxiliare ca : semnalizări.

staţii de service.Coridorul de transport intermodal Pan-European IX Helsinki – St. puncte de trecere a frontierei. . depozite şi instalaţii necesare pentru dirijare a traficului. traseul feroviar şi infrastructurile de transport combinat. aflate pe traseul coridorului. incluzând instalaţii auxiliare ca : drumuri de acces. terminale pentru mărfuri şi călători. precum şi legăturile lor cu toate modurile de infrastructuri de transport aflate pe coridor. Petersburg – Moscova/Pscov-Vitebsk – Kiev – Ljubasvika – Chişinău – Bucureşti – Dimitrovgrad Inseamnă traseul rutier.

01 – Pe Dunăre la: Calafat. Călăraşi şi Brăila. Poduri noi: • 3.03 – Pe râul Tisa la: Sighetu Marmaţiei.Alte obiective • 3. • 3. Fălciu. Ungheni şi Ştefăneşti.04 – Pe râul Siret la: Cosmeşti .03 – Pe râul Tisa la: Sighetu Marmaţiei. • 3.02 – Pe râul Prut la: Galaţi – Giurgiuleşti. Turnu Măgurele. Turnu Măgurele. Fălciu.02 – Pe râul Prut la: Galaţi – Giurgiuleşti. Călăraşi şi Brăila. Giurgiu. Ungheni şi Ştefăneşti. Giurgiu. • 3. • 3. Poduri noi: • 3.04 – Pe râul Siret la: Cosmeşti • 3. Bechet. • 3. • 3. Bechet.01 – Pe Dunăre la: Calafat.

05 – Cristeşti Jijia* – Iaşi – Paşcani – Bacău – Adjud – Mărăşeşti – Focşani – Buzău – Ploieşti – Bucureşti – Giurgiu*. Reţeaua de căi feroviare 1. • 1.05. .01 şi 1. • 1. Linii de cale ferată convenţionale cu viteza până la 160 km/h pe trasee existente reabilitate: Coridorul de transport multimodal Pan-European IV – punctele 1.03 – Arad – Timişoara – Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin – Strehaia – Craiova – Calafat*.01 – Curtici* – Arad – Simeria – Vinţu de Jos – Alba Iulia – Coşlariu – Copşa Mică – Braşov – Ploieşti – Bucureşti – Feteşti – Medgidia – Constanţa. Coridorul de transport intermodal Pan-European IX – punctul 1.03.B. • 1.

Linii de cale ferată cu viteza peste 250 km/h: • Exemplu: 2. Linii de cale ferată de interes local pe trasee noi: • Exemplu: 3. . • 3. • 4.01 – Pe Dunăre la: Calafat.01 – Linii noi : Reţeaua feroviară de mare viteză va fi realizată în funcţie de înţelegerile cu ţările vecine şi în urma unui studiu care va stabili numărul punctelor de secţionare şi traseul pe direcţia: – Constanţa – Bucureşti – cu ieşire spre frontiera vestică a României. Giurgiu şi Brăila.Alte obiective • 2. Poduri noi: • Exemplu: 4.01 – Zalău – Cehu Silvaniei.

04. sector Ceatal Sf.02 – Canalul Dunăre – Marea Neagră. 1. – sector Călăraşi – Cernavodă – Brăila. – sector Porţile de Fier II – Călăraşi. amonte de Baziaş – Porţile de Fier II. – sector intrarea în ţară la gura Nerei. Coridorul de transport Pan-European VII – de la punctul 1. – canal Sulina. Gheorghe. 1.04 – Dunărea (Braţul Chilia). 1.01 la punctul 1. . 1. 1. Căi navigabile la care se vor executa lucrări de amenajare. Gheorghe – Marea Neagră.01 – Dunărea (Baziaş – portul Cernavodă – portul Brăila – portul Sulina). – sector Tulcea – între Ceatal Ismail şi Ceatal Sf. – sector Brăila – Ceatal Ismail.C.03 – Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari. Reţeaua de căi navigabile interioare şi porturi.

Canalul DunăreSava. Braţele Dunării Chilia şi Sulina.Coridorul de transport Pan-European VII Dunărea navigabilă. legăturile navigabile dintre Marea Neagră şi Dunăre. Canalul DunăreMarea Neagră. . Canalul Dunăre-Tisa şi infrastructurile portuare importante situate pe aceste căi navigabile.

.

Prisăcani. 4.01 – Portul Constanţa. Riseşti. Porturi la care se vor executa lucrări de modernizare.01 – Portul Sulina. Porturi noi Exemplu: 5. Porturi turistice şi debarcadere nave de pasageri Exemplu: 6. 5. Fălciu. Puncte de trafic RO – RO noi Exemplu: 3.Alte obiective 2. 3.01 – Portul Tulcea. Exemplu: 4.01 – Pe râul Prut la: Oancea. Puncte de traversare cu bacul şi de acostare nave de pasageri la care se vor executa lucrări de modernizare Exemplu: 2. . 6.01 – Portul Sulina.

Aeroporturi existente la care se vor executa lucrări de modernizare 1.D. Aeroporturi noi: 2. . 2.01 – În zona Braşov – Ghimbav – Prejmer. Reţeaua de aeroporturi • • • • 1.01 – Aeroportul Arad.

Terminale de transport combinat existente la care urmează să se execute lucrări de modernizare: Exemplu: 1. 2. . Terminale de transport combinat noi: Exemplu: 2.02 – Terminalul Dej. Reţeaua de transport combinat 1.01 – Terminalul Alba Iulia. 1.01 – Terminalul Giurgiu Port.24 – Terminalul Port Constanţa.E. 2. 1. 1.09 – Terminalul Cluj-Napoca Est.10 – Terminalul Constanţa Mărfuri.

.

aerian si maritim sa colaboreze. .Concluzie Deoarece sistemele de transport devin tot mai integrate. feroviar. este nevoie ca organizatiile implicate in transportul rutier.

europa. • mai puţină poluare.eu/transport/inland/index_en. Acest lucru înseamnă: • mai puţine camioane pe drum şi decongestia circulatiei.Sursa: http://ec.htm Marco Polo este un program al Uniunii Europene de finanţare pentru proiectele care vizează transferul transportului de marfă de la drum spre: • mare. • solutii mai fiabile şi eficiente de transport de mărfuri. • Calea ferata • căile navigabile interioare. .

europa.pdf .eu/transport/marcopolo/events/docs/gdansk09/patrick_vankerckhoven.Marco Polo Sursa: http://ec.

Marco Polo .

htm . acţiuni de evitare a traficului şi acţiuni de învăţare în comun. • Textul complet al Call-ului poate fi consultat la următoarea adresă de internet http://ec.eu/transport/marcopolo/calls/2009_en. finanţat şi gestionat de Comisia Europeană. • Programul Marco Polo este un program comunitar.do?uri=OJ:L:2006:328:00 01:0013:EN:PDF ).htm). 1692/2006 al Parlamentului European şi Consiliului din 24 octombrie 2006 (http://eurlex.eu/LexUriServ/LexUriServ.europa.europa.europa. autostrăzi maritime. acţiuni cu rol catalizator. în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr.• În data de 10 februarie Comisia Europeană a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Cererea de Proiecte 2009 (Call) pentru Programul Marco Polo II (http://ec.eu/transport/marcopolo/calls/2009docs_en. • Programul Marco Polo II finanţează următoarele tipuri de acţiuni: acţiuni de transfer modal.

Grantul minim acordat pentru această acţiune este de 500.Acţiuni de transfer modal – vizează oferirea de fonduri nerambursabile pentru servicii de transport de marfă care au ca scop schimbarea traficului de pe modul rutier pe orice alt mod de transport. Ruta pe care se face transferul trebuie să fie situată pe teritoriul a cel puţin două state membre ale Uniunii Europene sau pe teritoriul a cel puţin un stat membru UE şi un stat terţ (orice stat nemembru al Uniunii Europene care are o frontieră comună cu Uniunea Europeană sau o zonă de coastă la o mare închisă sau semi-deschisă vecină cu Uniunea Europeană).000 EUR sau de 250 milioane t/km transferaţi. . Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 36 de luni.

Această perioadă poate fi extinsă în cazul în care este solicitată şi obţinută finanţare pentru infrastructura auxiliară.Acţiuni cu rol catalizator – vizează oferirea de fonduri nerambursabile pentru acțiuni inovative care au ca rezultat înlăturarea barierelor structurale de pa piața transportului de marfă. . Durata de atingere a obiecivelor este de maxim 60 de luni. Acțiunile trebuie să durabile. Grantul minim acordat pentru această acţiune este de 2. sau pe teritoriul a cel puţin un stat membru UE şi un stat terţ.000.000 EUR. funcționale și ne-regulatorii. care împiedică funcționarea eficientă a pieței. Ruta transferată trebuie să fie situată pe teritoriul a cel puţin două state membre EU.

sau să lege statele terţe la aceste autostrăzi maritime. trebuie să fie parte a Autostrăzilor maritime cuprinse în TEN-T. putând fi extinsă în cazul în care este solicitată şi obţinută finanţare pentru infrastructura auxiliară. .Autostrăzi maritime – oferă finanțare nerambursabilă acțiunilor inovatoare care transferă direct o încărcătură dinspre transportul rutier către transportul maritim pe distanțe mici sau o combinație între transportul maritim pe distanțe mici și alte moduri de transport în care parcursurile rutiere sunt cât mai scurte posibil. Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 60 de luni. Grantul minim acordat pe acţiune este de 2. Ruta transferată trebuie să fie situată pe teritoriul a cel puţin două state membre EU. sau pe teritoriul a cel puţin un stat membru UE şi un stat terţ. Ruta maritimă prevăzută în acţiunea propusă.25 miliarde t/km transferaţi.000 EUR sau de 1.500.

sau pe teritoriul a cel puţin un stat membru UE şi un stat terţ.5 . Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 60 de luni.Acţiuni de evitare a traficului – oferă finanțare nerambursabilă pentru acțiunile inovative care au ca scop evitarea transportului unei părți considerabile de mărfuri pe rutier. Această perioadă poate fi extinsă în cazul în care este solicitată şi obţinută finanţare pentru infrastructura auxiliară. Grantul minim acordat pe acţiune este de 1.000.000 EUR. Ruta transferată trebuie să fie situată pe teritoriul a cel puţin două state membre EU.

Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 24 de luni. ținând seama de cerințele de logistica.Acţiuni de învăţare în comun – oferă finanțare nerambursabilă pentru acțiunile de îmbunătățire a cooperării în vederea optimizării metodelor și procedurilor de lucru în lanțul de transport de mărfuri. statele în curs de aderare la Uniunea Europeană. . Programul se adresează societăților comerciale (publice sau private) din statele membre UE. Grantul minim pe acţiune este de 250. precum și din statele SEE și AELS. statele terțe (statele non UE care au graniță comună cu UE).000 EUR.

dar aceste tipuri de proiecte sunt o alternativă ecologica. economiei şi mediului.De-a lungul următorii câţiva ani. Marco Polo sprijină mijloace alternative pentru transportul de mărfuri în Europa . Pentru a reduce problemele de congestie asociate transportului de marfă pe cale rutieră. . cantitatea de mărfuri transportate pe drumurile europene va creste în mod dramatic. O serie de provocări tehnice şi organizaţionale sunt încă depăşite. cu un impact considerabil asupra societăţii noastre. în condiţii de siguranţă şi viabilitate pentru transportul rutier de mărfuri.cum ar fi căile ferate.

> Portul Gdansk: Perspective pentru dezvoltare Sursa : http://ec.eu/transport/marcopolo/events/docs/gdansk09/julian_skelnik.europa.pdf .

inclusiv la Marea Neagră) (până în 2010). prin intermediul Arc Atlantic la Marea Nordului şi Marea Irlandei) (până în 2010). Autostrada mării din Europa de Vest (lider de la Portugalia şi Spania. inclusiv Cipru) (până în 2010). Autostrada mării din sud-mediteraneene vestul Europei (de Vest. Autostrada mării din Europa de Sud-est (care leagă Marea Adriatică la Marea Ionică şi Mediterana de Est. • • • . care leagă Spania. inclusiv ruta prin Marea Nordului / Canalului Marea Baltică) (până în 2010). Franţa. Italia şi inclusiv Malta şi de legătură cu autostrada mării din Europa de Sud-est şi link-uri.AUTOSTRAZILE MARII Patru coridoare au fost desemnate pentru înfiinţarea de proiecte de interes european • Autostrada din Marea Baltică (care leagă Marea Baltică statele membre cu statele membre în Europa Centrală şi Europa de Vest.

• Reţea TEN-R = Reţea Trans-Europeană de Transport Rutier • Reţea TEN-F = Reţea Trans-Europeană de Transport Feroviar .

com/showthread.php?p=43985240 .skyscrapercity.Sursa : http://www.

000.25 miliarde t/km transferaţi. anual. Grantul minim pe acţiune este de 250. 1692/2006 al Parlamentului European şi Consiliului din 24 octombrie 2006.• Programul Marco Polo Programul Marco Polo este un program comunitar. Acţiuni de învăţare în comun – oferă finanțare nerambursabilă pentru acțiunile de îmbunătățire a cooperării în vederea optimizării metodelor și procedurilor de lucru în lanțul de transport de mărfuri. precum și documentele aferente. cereri de proiecte în cadrul Programului Marco Polo II. sau pe teritoriul a cel puţin un stat membru UE şi un stat terţ. 4. Bugetul total alocat pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 450 milioane euro. Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 60 de luni. finanţat şi gestionat de Comisia Europeană.000 EUR sau de 1. Grantul minim acordat pe acţiune este de 1. Durata de atingere a obiectivelor este de maxim 24 de luni. Acţiuni de evitare a traficului – oferă finanțare nerambursabilă pentru acțiunile inovative care au ca scop evitarea transportului unei părți considerabile de mărfuri pe rutier.europa.eu/transport/marcopolo/home/home_en. Ruta transferată trebuie să fie situată pe teritoriul a cel puţin două state membre EU. statele în curs de aderare la Uniunea Europeană. În vederea acordării finanțării.500.000 EUR. sunt publicate pe site-ul EACI (Agenția Executivă pentru Competitivitate și Inovație) http://ec. ținând seama de cerințele de logistic. Programul se adresează societăților comerciale (publice sau private) din statele membre UE. statele terțe (statele non UE care au graniță comună cu UE).000 EUR. Comisia Europeană organizează.În cadrul Programului Marco Polo II sunt finanțate următoarele tipuri de acţiuni:1finanţare pentru infrastructura auxiliară. Această perioadă poate fi extinsă în cazul în care este solicitată şi obţinută finanţare pentru infrastructura auxiliară. în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr.htm. . Informații privind cererile de proiecte. precum și din statele SEE și AELS. Grantul minim acordat pe acţiune este de 2.5.

impactul aderarii Romaniei la acorduri internationale (Zone libere si . Interoperabilitatea subsistemelor de transport nationale cu cele internationale. rutier. aerian. mijloace moderne de transport modal si omogen (feroviar.Tehnologii moderne. echipamente. naval) conforme cu cerintele de interoperabilitate europeana.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful