ANDREAS MORITZ - Extraordinara Curățare a Ficatului și a Vezicii Biliare (7.06.

2013)

The Amazing Liver and Gallbladder Flush

„V-aţi gândit vreodată la ficatul dumneavoastră şi la curăţarea lui de toxine. De ce nu? Doar ne spălăm zilnic, ne curăţăm dinţii, urechile,etc. Corpul este casa sufletului. Ori fiecare dintre noi cred ca vrea să aibe o casă curată. Omul are, datorită modului de viaţă modern, canalele hepatice atât de înfundate, încât de multe ori doar mai puţin de jumătate din fiere ajunge până în vezica biliară. O „acţiune de curăţire” canalelor mici ale ficatului susţine curgerea (transferul) de fiere către bilă, fapt ce are foarte mare importanţă pentru sănătatea Dumneavoastră. Trebuie mai întâi să înţelegem cât de important este ficatul pentru buna funcţionare a organismului. Printre principalele sale sarcini ficatul se ocupă de: - producerea a 95% din proteinele din sânge;

- controlează nivelul zajărului (glicemia) prin producerea şi consumul de glucoză;

- reglează schimbul de grăsimi (colesterolul);

- depozitează fierul;

- producere fierea;

- elimină atât toxinele proprii corpului cât şi pe cele străne acestuia;

Iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante funcţii ale ficatului. Acest organ este poate cel mai importan şi mai puternic din tot organismul, putând îndeplini până la 500 de activitâţi diferite simultan! Ficatul primeşte sângele plin cu substanţe nutritive din intestin şi prelucrează toate aceste substnaţe, punându-le la dispoziţia organismului pentru a putea fi folosite în procesele metabolice. Trebuieşte însă avut în vedere faptul că printre aceste substanţe, ficatul primeşte spre prelucrare şi substanţe rele, nu numai bune. Mai ales în zilele noastre, datorită modului contemporan de nutriţie, cu alimente conservate, cu substanţe aditive, coloranţi, întăritori, cu diferite toxine chimice sau din mediul înconjurător poluat. Substanţele bune, folositorare, sunt transmise, după prelucrare, prin vene în întregul organism. Iar substanţele rele, nefolositoare, sunt trimise cu ajutorul fierei în bilă şi apoi mai departe în tractul intestinal pentru a fi eliminate priun scaun. Astfel că ficatul joacă extrem de importantul rol al unui filtru pentru organism.

Şi nu numai atât, dar ficatul se ocupă şi cu eliminarea sbustanţelor „folosite” cum ar fi hormonii, lucru ce se petrece de asemenea prin intermediul fierei şi a căilor hepatice care o deversează pe aceasta în vezica biliară. Fierea nu serveşte însă doar la eliminarea substanţelor nefolositoare, ci este extrem de importantă şi pentru prelucrarea grăsimilor. Fierea „desface” grăsimile din alimentele ingurgitate, astfel încât ele să poată fi folosite de organism. De asemenea fierea este responsabilă şi cu resorbţia vitaminelor A, D, E şi K, substanţe care sunt solubile în grăsimi.

Fierea, produsă de ficat, este colectată prin canale fosrte subţiri care se întâlnesc şi se ramifică asemănător rădăcinii unui arbore, adunând astfel fierea care în cele din urmă trece prin canalele hepatice în vezica biliară. În cele ce urmează este vorba de curăţirea acestor căi de colectare şi transmiterea a fierei către vezica biliară.

Circa 25% dintre persoanele de peste 60 de ani prezintă. ATENŢIE: Dacă aţi mai suferit din cauza pietrelor la vezica biliară sau dacă ştiţi că pietre din vezică se află „în mişcare”. cantitatea de fiere necesară pentru metabolism.hipercolesterol. deseori doar mai puţin de jumătate din această cantitate ajunge în vezica biliară. În cazul unei persoane sănătoase. de aceea este recomandabil a se discuta cu un terapeut înainte de a se trece la acţiunea concretă de curăţare. respectiv a organismului. Deoarece aceste pietre” se pot desprinde. totuşi aşa ceva se poate întâmpla. O curăţare a cţilor hepatice este imperios necesară şi recomandabilă ăn următoarele cazuri: . din ficat se scurge către bilă circa un litru de fiere zilnic! Doar că. În general este recomandabil ca înaintea unei astfel de curăţări să discutaţi cu medicul Dumneavoastră. Deşi o complectă blocare a căilor de acces nu îmi eswte cunoscută personal. aşa-numitele „pietre” în vezica biliară. Desigur. În cele ce urmează vom descrie o metodă de curăţare a acestor canale colectoare. trebuie să efectuaţi această curăţare doar sub controlul unui medic. în ciuda a mai multor mii de astfel de acţiuni de curăţare pe care le-am efectuat. în timp ce aşa-numitul „nisip” rămâne „invizibil”. aşa cum spuneam mai sus. vor putea pune la dispoziţia vezicii biliare. Aceasta în primul rând datorită faptului că aceste canale colectoare sunt foarte adesea îngustate sau chiar înfundate cu acest aşa-zis „nisip”. care astfel libere fiind. . Tocmai persoanele la care sunt prezente pietre mai mari (deci vizibile la Röntgen sau ultrasunete) au în mod cert şi nisip sau pietricele mici care nu apar vizibile prin aceste metode de investigare. la o analiză cu ultrasunete. datorită modului modern de nutriţie şi de viaţă în general. pune în mişcare şi pot profoca o blocare complectă a căilor biliare. prin această metode de analiză se pot vedea doar pietrele mari.

Metoda constă în anumite măsuri de pregătire.balonare.deranjamente de somn. . Deoarece căile de colectare a fierei sunt lungi.îngălbenirea pielii sau ochilor. până când dispar simptomele neplăcute care existau înainte de începerea curăţării.. la interval de câte o lună.valoare mare a bilirubinei. . .digestie deficitară a grăsimilor. .dureri în umăr. Curâţarea ficatului este o metodă eficientă pentru îmbunătăţirea stării Dumneavoastră de sănătate. este necesar ca această „curăţare” a ficatului să fie efectuată de mai multe ori. Uneori se întâmplă ca abea la a treia sau a parte curăţare să apară o cantitate mare de nisip şi de pietre în scaun şi deci să se resimtă o eliminare a simptomelor neplăcute anterioare.oboseală cronică. precum şi a unor măsuri ce se întreprind în ziua curăţării. Măsurile pregătitoare au rolul de a preântâmpina complicaţiile precum şi de a optimiza eficacitatea curăţării. Măsurile pregătitoare . partea superioară a braţului sau a spatelui. . Şi în cazul unor valori mari de colesterol sunt necesare 3-5 acţiuni de curăţare. .

Trebuiesc începute cu 1-3 săptămâni înainte de ziua aleasă pentru curăţare: -o dată pe zi. 2 linguriţe de păpădie. Leurda este în general apreciată în fitoterapie pentru stimularea activităţii vezicii biliare. intăritoarele de gust. -de 2-3 trei ori pe zi Leurdă. sunt suficiente de 3 ori pe zi câte 5 picaturi. Se bea peste zi cu înghiţituri mici. Ori se procura primăvara. regim vegetarian şi hrană naturală. prin substanţele amare pe care le conţine. producţia de fiere şi măreşte activitatea ficatului. grăsimi. cum ar fi conservanţii. aromele sintetice. arome şi întăritori de gust cum ar fi sarea. La o tinctura de concentraţie puternică. Păpădia stimulează. zahărul. Consultaţi de fiecare dată lista ingredientelor de pe produsele pe care intenţionaţi să le consumaţi (cumpăraţi). frunză sau radacină tăiate marunt se pun într-o cana cu apă rece şi se lasă 8 ore să stea. Cum putem susţine curăţarea ficatului prin alimentaţie Pregătirea curăţăroo ficatului constă în renunţarea la almente care solicită producţia de fiere (de ex.) respectiv care solicitp puternic ficatul în acţiunile sale principale. condimente. sau se procura o tinctură de Leurdă. etc. hidruri de carbon. Pe deasupra reglează şi digestia (contra balonărilor. de exemplu) şi mai este considerată a fi un bun mijloc contra viermilor intestinali şi contra fungiilor. proaspătă şi se consuma ca atare. Cam aşa ar trebui să arate regimul Dumneavoastră alimentar -cu trei zile înainte de curaţarea propriu-zisă. . Consultaţi-va cu un farmacist asupra concentraţiei tincturii. menţionate mai sus. De asemenea trebuie să renunţăm la substanţe suplimentare străine organismului. Apoi se fierbe timp de 10 minute şi se filtrează. uleiuri. mai ales cele iuţi. etc. Din planta proaspata sunt suficiente 2 mâini de planta.

paste fainoase etc. Prin suplimentarea unei cantităţi mari de ulei vom sulicita atât de puternic producţia de fiere.-cu două zile înainte de curăţare: renunţarea la condimente cum ar fi sarea. Mult mai importante sunt măsurile pregătitoare curăţării. -o zi înainte de curăţare: renunţaţi la uleiuri.) Efectuaţi curăţarea ficatului cel mai bine la sfarşitul săptămânii. astfel ca a . încât vom putea ca prin aceasta să curăţăm căile hepatice. după experienţa mea. Acestea însă. Curaţarea propriu-zisă a ficatului Aveţi nevoie de : -4 linguri de sare amară -125 ml de ulei de măsline (presat la rece. dulciurile. care din păcate deseori sunt neglijate. zahărul. grăsimi şi hidruri de carbon (pâine.) -în primul rând reducem producţia de fiere prin aceea că evităm toate acele alimente care solicită puternicfuncţiile ficatului. de buna calitate) -2 grapefruit (cel puţin 175 ml de suc de grapefruit) (Deseori se mai recomandă Ornitin sau Arginin. nu sunt absolut necesare pentru succesul unei curăţări. piper.

La ora 21:45 : pregătiţivă pentru culcare. dar nu înainte de ora 6 dimineaţa. să mâncaţi diu nou. Cel mai bine este să beţi doar suc din mere. Acest lucru este posibil doar cu sucul de grapefruit proaspăt stors! După ce aţi băut. sfeclă roşie şi morcovi. Până la ora 14:00 : mâncaţi un mic dejun şi o masă de prânz alimente libere de proteine şi de grăsimi (fructe şi legume. Nu luaţi în perioada pregatitoare sau în timpul curăţării propriu-zise nici un fel de medicamente sau suplimente nutritive cum ar fi vitaminele. A doua zi dimineaţa: beţi din nou 200 ml apă cu o lingură de sare amară. puteţi renunţa la cele două porţii de sare amară de dimineaţa. uşor. Ficatul lucrează cel mai bine atunci când corpul este în poziţia culcat. fără dessing şi altele de genul acesta). căci acuma se „desprind” pietrele şi nisipul. După aceea încercaţi să dormiţi. după alte 2 ore puteţi să începeţi. De la ora 14:00 : nu mai mâncaţi şi beţi nimic (doar apa este permisă). Suplimentar puteţi plasa o sticlă cu apă caldă (sau o pungă specială) pe zona ficatului. Rămâneţi astfel pe spate cel puţin 20 de minute. băgaţi-vă imediat în pat. . cu o pernă mică sub cap. mai mergeţi o dată la toaletă. Cea mai eficientă curăţare este în perioada de descreştere a Lunii. Două ore mai târziu: beţi din nou 200 ml de apă cu o lingură de sare amară. La ora 22:00 : amestecaţi uleiul de măsline cu sucul de grapefruit (eventual cu un shaker). atâta timp cât acest lucru nu este absolut necesar. lucru care este şi el o condiţie a succesului curăţării. La ora 18:00 : beţi 200 ml de apă cu o lingură de sare amară.doua zi să vă puteţi odihni şi reface. La ora 20:00 : beţi din nou 200 ml de apă cu o lingură de sare amară. Dacă aveţi diaree. Va puteţi din nou întinde în pat. începeţi cu fructe. Intindeţi-vă pe spate.

În cazul problemelor de sănătate sau a unor probleme psihice. Uitaţi-vă în scaunul Dvs. Puteţi verifica succesul curăţării: este foarte probabil ca a doua zi dimineaţă veţi avea diaree. deci implicit şi la deficienţe digestive. care nu s-au format încă în pietricele rotunde. este imperios necesară o discuţie cu medicul. pe lângă stimularea fierei. ceea ce contribuie la o deficienţă a producţiei de fiere.legume şi mâncăruri uşoare. în toaletă să vedeţi dacă este prezent nisipul verzui. Multe dintre acestea sunt depozitate chiar în ficat. are suplimentar şi o serie de alte acţiuni benefici. ca dovadă că este vorba despre material eliminat din căile hepatice. Deseori sunt căile hepatice pline cucristale de colesterol. în timp. Pe deasupra Leurda este folosită şi în eliminarea metalelor grele (pune în mişcare metalele grele din depozitele unde s-au adunat în organism). Merită! Folosirea acestor informaţii se face pe propria răspundere şi nu înlocuiesc un control medical. Dacă doriţi să efectuaţi mai multe curăţări. Curăţarea ficatului poate părea la prima vedere mai complicată decţt este în realitate. Doar fierea din ficat este verde (asemănător culorii mazărei). binefacerile acestei curăţări. Consultaţi-vă mai întâi cu medicul sau terapeutul Dumneavoastră. Ele apar ca un fel de „pleavă” de culoare maro. cum am prezentat mai sus. care plutesc la suprafaţă. şi nu de resturi ale digestiei. . terapeutul sau psihoterapeutul Dumneavoastră. Aceasta. Daţi organismului Dumneavoastră şansa de a se elibera de balast şi „gunoi” şi apreciaţi singuri. datorită conţinutului său de colesterol. Eliminarea acestei „pleve” maro este la fel de importantă ca şi cea a nisipului sau pietrelor. este util ca între acestea să luaţi permanent tinctură de Leurdă. Nisipul va pluti la suprafaţă.

- Grapefruit proaspăt. Cu aceasta. Acestă procedură durează 6 zile. procedura de curăţare este încheiată. Dominik Golenhofen (traducere Qui bono) Sursa: www.agenki. med. nu doar simplu Sare amară). care are aproximativ acelaşi efect diuretic ca şi sarea amară. Sarea amară este însă Sulfat de magneziu. deoarece nu are acţiunea suplimentară de lărgire a căilor biliare. aşa cum o are Sulfatul de magneziu!!! Deci atenţie. ce se întinde pe o perioadă de 16-20 de ore. cereţi Sulfat de magneziu. hol. cel mai buneste cel de culoare roz (sau la nevoie lămâie şi portocală-efectul este acelaşi) – aveţi nevoie de o cantitate din care să rezulte 180 de mililitri de suc Ulei de măsline presat la rece – 120 de mililitri.Dipl. şi culminează cu faza de eliminare propriuzisă. Pentru eliminarea pietrelor biliare sunt necesare următoarele: - Suc de mere – cel puţin 6 litri Sare amară – 4 linguri diluate în 720 mililitri de apă (Atenţie: de multe ori în farmacii se vinde Sulfat de natrium.de Curăţarea ficatului şi a vezicii biliare traducerea procedurii de curăţare aşa cum este descrisă în cartea Doctorului Andreas Moritz (De aici puteti cumpara cartea lui Andreas Moritz . unul dintre ele cu capac. en. - Prima etapă – pregătirea curăţării . Două recipiente de câte o lumătate de litru. Sulfatul de natriu nu este folositor procedurii noastre.Scapa de pietre la ficat si fiere ) Una dintre cele mai importante şi eficiente proceduri în vederea îmbunătăţirii sănătăţii Dumneavoastră este curăţarea ficatului şi a vezicii biliare.

În privinţa medicamentelor. dacă vă simţiţi mai bine aşa. Pentru a putea pregăti optimal ficatul pentru eliminarea pietrelor este recomandat a fi evitate următoarele produse: alimentele de origine animală. vom reveni mai târziu la această problemă. deci între Luna Plină şi Luna Nouă. suplimente nutritive sau vitamine pe perioada celor 7 zile. Beţi sucul de mere împărţit peste zişi numai între mese (evitaţi să beţi sucul în timpul mesei. în fiecare zi câte un litru de suc de mere (puteţi bea şi mai mult dacă suportaţi). Este important să aveţi timp şi linişte pentru Dumneavoastră. O uşurare a activităţii ficatului va duce la o mai mare şansă de reuşită a eliminării pietrelor. lactatele şi alimentele coapte şi/sau prăjite. fie suplimente nutritive şi vitamine. Desigur. diaree. Recomandări pentru dieta alimentară în timpul acestor 6 zile Pe perioada celor 6 zile pregătitoare este recomandabil să renunţaţi la alimente şi băuturi recisau răcite. Acizii din sucul de mere „înmoaie“ calculii (pietrele) biliare şi astfel facilitează eliminarea lor prin căile biliare. Deşi puteţi efectua o curăţare oricând. sau uneori. Alegerea momentului optim pentru eliminarea pietrelor Cel mai potrivit moment pentru eliminarea propriu-zisă a pietrelor este un sfârşit de săptămână. La persoanele sensibile pot apare balonări în primele zile. Diareea este în principal provocată de ficat sau bilă (se poate recunoaşte datorită culorii maro/gălbui a scaunului). Deci calculând cele 6 zile pregătitoare. luaţi-le doar pe acelea care sunt absolut necesare. la puţin timp înaintea mesei sau mai devreme de 2 ore după o masă). vă recomandăm ca după ce aţi băut sucul de mere. ea este cu atât mai eficientă atunci când este efectuată în perioada de descreştere a Lunei.Beţi timp de 6 zile. dar soiurile diferite de mere nu au nici o importanţă (nu trebuie să căutaţi un anumit soi de mere). Deoarece sucul de mere conţine mulţi acizi. Toate alimentele şi băuturile trebuie să fie calde sau cel puţin la temperatura camerei. De asemenea este contraindicată consumarea alcolului şi a alimentelor excentrice sau exotice. Sucul de mere nu trebuie să înlocuiască cantitatea de lichide pe care o consumaţi în mod normal zilnic. pe parcursul celor 6-7 zile. să vă clătiţi gura cu o apă de gură sau să vă spălaţi pe dinţi de câteva ori pe zi (în această prioadă). Pentru cazul în care aveţi o intoleranţă sau alergie la sucul de mere. Sucul de mere poate fi băut şi diluat cu apă. Temperatura scăzută îngreunează activitatea ficatului şi prin aceasta şi succesul curăţării. iar printre acestea desigur că se încadrează şi prelucrarea unor astfel de substanţe. o cură poate începe cam cu 5-6 zile înainte de o Lună Nouă. . În cazul în care luaţi medicamente Evitaţi să luaţi medicamente. să fie cât mai mult uşurat în activităţile sale permanente. se recomandă folosirea sucului de la mere Bio. atunci când aveţi liber şi nu sunteţi sub stress. Fermentarea provocată de sucul de mere are ca efect lărgirea căilor biliare. fie de sinteză chimică. care eventual pot dăuna danturii. Este important ca ficatul. rar însă.

pentru a sterge gustul neplăcut. Dar desigur şi acasă. pentru a fi foarte clar înţeleşi: pentru a evita senzaţiile şi stările neplăcute. etc.Curăţarea intestinului. Fructele şi sucurile proaspete ale acestora nu prezintă nici un preicol pentru procedura noastră. iar o astfel de hidroterapie o puteţi efectua la orice cabinet medical. Desigur că puteţi efectua o clismă şi după terminarea eliminării pietrelor.). La prânz puteţi mânca legume fierte împreună cu orez fiert (cel mai bun este orezul de tip Basmati) pe care le puteţi uşor săra cu sare de mare nerafinată. cu ajutorul unui recipient special pentru clismă. Ce anume trebui să facem în cea de-a şasea zi a pregătirii eliminării pietrelor Dacă în dimineaţa celei de-a şasea zile vă este foame. condimentele. Unele persoane preferă să bea soluţia cu un pai. brânză. Evitaţi zahărul şi înlocuitorii acestuia (zaharina de exemplu). După ora 14 (ora 2 după-amiaza din cea de a şasea zi) nu mai consumaţi nimic în afară de apă plată!!! Eliminarea propriu-zisă a pietrelor din vezica biliară şi ficat În seara celei de a şasea zi Ora 18:00 Dizolvaţi 4 linguri de sar amară (sulfat de magneziu) în 720 mililitri de apă minerală plată. Beţi prima porţie de 180 de mililitri. Această cantitate este suficientă pentru patru porţii de câte 180 mililitre (circa ¾ dintr-un pahar de apă. După ce aţi băut prima porţie. laptele şi produsele derivate ale acestuia (unt. biscuiţii. iaurt. fulgii de porumb. Curăţarea intestinului de asemenea împiedică o „scurgere înapoi” a amestecului cu ulei de măsline sau a mucusului intestinal. cel mai bine un terci de ovăz (Porridge). Hidroterapia colonului este deci cea mai rapidă şi eficace metodă pentru a pregăti intestinul în vederea eliminării (evacuării) pietrelor. pentru a evita contactul foarte direct cu papilele gustative ale . Încă o dată. lucru care nu poate cu nimic dăuna. respectiv colonul este curat (curăţat). Începând cu ora 14:00 nu mai mâncaţi sau beţi nimic în afară de apă (deci nici măcar ceai de nici un fel). Sau puteţi adăuga la cele 180 de ml de soluţie de sare amară un pic de zeamă de lămâie proaspătă pentru a îmbunătăţi un pic gustul. O spălătură intestinală (clismă) în perioada pregătitoare a curăţării propriu-zise. înainte şi după curăţarea ficatului – spălătură intestinală Un scaun regulat nu presupune automat faptul că intestinul. nu mâncaţi (în această a şasea zi în mod deosebit) proteine sau grăsimi. şunca. etc. căci altfel este foarte posibil că nu veţi elimina nici o piatră. ci dimpotrivă. De asemenea ajută la o mai bună şi rapidă eliminare a pietrelor. puteţi bea ceva apă. dar cel mai bine este să măsuraţi cu un pahar gradat). nucile. ouăle. mâncaţi un mic dejun uşor. sau şi mai bine în cea de-a a şasea zi a procedurii poate ajuta la eliminarea sau diminuarea unei senzaţii neplăcute sau a greţiei care poate apărea în timpul eliminării pietrelor.

Trebuie să aveţi capul plasat la un nivel superior burţii. În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară. Însă verificaţi în toaletă dacă nu cumva pietrele (de regulă în această fază cele mai mici. deci încă 180 de mililitri. Ora 20:00 Acuma beţi cea de a doua porţie din soluţie. sau să vă spălaţi pe dinţi. După ce aţi băut tot lichidul respectiv. Perioada în care trebuie să beţi amestecul respectiv nu trebuie să fie mai lungă de 5 minute. faceţi aceasta. puteţi folosi citrat de magneziu în cantităţi mici. Dacă puteţi încercaţi să dormiţi. dar încă nu vă întindeţi în el. Marea majoritate a oamenilor însă nu au probleme cu băutul acestui amestec. culcaţi-vă pe partea dreaptă şi trageţi genunchii în direcţia capului (poziţia foetusului). Nu vă mişcaţi şi încercaţi să nu vorbiţi deloc. Amestecaţi puternic sucul de grapefruit cu 120 de ml de ulei de măsline până obţineţi un amestec apos. sau pur şi simplu nu o puteţi înghiţi din cauza gustului. Aveţi nevoie de 180 deml de suc. În acest mod veţi goli intestinul. Ora 22:00 Plasaţi-vă lângă pat. Acest lucru este DEOSEBIT DE IMPORTANT pentru a putea elimina pietrele din vezica biliară. ÎNTINDEŢI-VĂ IMEDIAT ÎN PAT. puteţi amâna băutul amestecului respectiv cu maximum 10 minute. Pentru cei mai sensibili. Ora 21:30 Dacă până la această oră nu aţi avut încă în ultimele 24 de ore scaun şi nu aţi efectuat în ultimele 24 de ore nici o spălătură intestinală (clismă). deci veţi face drum liber eliminării pietrelor. astfel încât gustul să nu deranjeze prea tare. Beţi amestecul respectiv de grapefruit şi ulei de măsline. . Este posibil chiar să simţiţi mişcări (ale pietrelor) în căile biliare. După ce aţi băut soluţia puteţi să folosiţi un pic de apă de gură de calitate pentru a vă clăti gura. Stingeţi lumina şi întindeţi-vă pe spate cu 1-2 perne sub partea superioară a corpului (cap. deoarece magneziul din sarea amară va lărgi şi relaxa căile biliare şi va acţiona ca un „unguent” favorizând trecerea pietrelor. Dacă această poziţie vă este incomodă. Nu veţi avea dureri. Dacă aveţi senzaţia că trebuie să mai mergeţi la toaletă. de culoarea mazărei sau maronii) au şi început să fie eliminate. Ora 21:45 Spălaţi un grapefruit (sau o lămâie şi o portocală). Stoarceţi sucul şi filtraţi (separaţi) pulpa fructului din suc. Dacă pe parcursul nopţii simţiţi nevoia de a merge la toaletă. În mod normal trebuie să beţi acest amestec la ora 22:00.limbii. umeri. Este posibil ca pe parcursul nopţii sau a doua zi dimineaţă să vă simţiţi un pic rău. spate). Pe deasupra soluţia de sare amară curăţă intestinul şi astfel împiedică o blocare a pietrelor în acesta. pe cât posibil dintr-o singură înghiţitură. Efectul principal al soluţiei de sare amară este acela de a lărgi căie biliare şi astfel de a favoriza eliminarea blândă a pietrelor. Rămâneţi cel puţin 20 de minute complect nemişcat. Concentraţi-vă asupra ficatului. omogen. şi acest amestec poate fi eventual băut cu ajutorul unui pai. efectuaţi acuma o spălătură intestinală (cu cel puţin un litru de apă).

08:00-08:30 Acuma beţi cea de a patra porţie de soluţie de sare amară (180 de ml). Această culoare este dată doar de fierea din ficat. ulterior doar de apă şi pietre biliare. şi care conţin substanţe toxice grele şi un anumit procent de colesterol.adică să vă fie greaţă. până la sute de pietre de diferite mărimi şi forme. astfel încât ficatul şi vezica biliară să nu fie supuse la eforturi. Acestea sunt mai grele şi este posibil să se scufunde în apă. Este vorba de pietrele biliare care sunt calcifiate. Este posibil ca după o singură procedură să eliminaţi mai multe duzini. dar nu înainte de ora 6 dimineaţa. cel mai târziu a doua zi dimineaţa veţi simţi primele semne de învigorare şi îmbunătăţire a stării generale. uneori de un verde intens şi pot avea strălucirea unor pietre preţioase. Majoritatea pietrelor biliare sunt de culoare verde (ca la bobul de mazăre) şi vor pluti la suprafaţa apei. beţi a treia porţie de soluţie de sare amară (180 de ml). Va fi în principal vorba la început de resuri alimentare amestecate cu pietre biliare. împreună cu materia fecală. Pietrele de culoare deschisă sunt cele mai recente („tinere”). Dacă sunteţi foarte obosiţi. nu orizontală. Seara. 10:00-10:30 Acuba puteţi să beţi un suc de fructe proaspăt presat. cum ar fi de exemplu forme facile de Yoga. puteţi eventual să dormiţi mai departe. citiţi sau meditaţi. Nu uitaţi că aceste două organe au „suferit” modificări însemnate în această perioadă (deşi fără să apară efecte secundare) astfel încât ele trebuiesc o vreme menajate. Dacă sunteţi însetat. O jumătate de oră mai târziu puteţi să mâncaţi două-trei bucăţi de fruct. În contnuare rămâneţi liniştit. Pietrele de culoare închisă (mergând până la negru) sunt cele mai vechi. Rezultatele pe care le puteţi aştepta după o procedură de curăţare Pe parcursul dimineţii şi posibil şi al după-amiezii de după procedura de curăţare veţi avea de câteva ori scaun apos. deoarece sunt formate din lichidul biliar (fiere). Pe parcursul următoarelor câteva zile mâncaţi numai mâncăruri uşoare. şi unele persoane chiar practică forme uşoare de gimnastică. Unele sunt de mărimea unui bob de mazăre sau mai mici. deşi este de dorit ca poziţia corpului să fie pe cât posibil verticală. Căutaţi în scaun pietrele de culoare galben-maronie sau/şi albă. culoarea şi forma pietrelor biliare este diferită. altele însă pot atinge mărime de 2-3 centimetrii în diametru. beţi un pahar de apă caldă înainte de a bea soluţia de sare amară. Marea majoritate a persoanelor se simt însă bine. A doua zi dimineaţa Ora 06:00-06:30 După ce vă treziţi. întărite. Acest lucru se datorează în primul rând eliminării bruşte a pietrelor şi mucusurilor din vezica biliară şi din ficat. Pietrele au diferite nuanţe de verde. Greaţa însă va dispare treptat pe parcursul dimineţii. Mărimea. Iar o oră mai târziu puteţi lua un mic dejun uşor. Poate pietrele de . ceea ce face ca acestea să împingă uleiul de măsline înapoi în stomac.

Atâta timp cât încă mai sunt prezente mici pietre care pot migra din canalele biliare mici în cele mari şi astfel pot duce (prin coagulare între ele) la formarea de noi pietre mari. veţi remarca o rapidă îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Ceeace este însă important este ca o dată începută acţiunea de eliminare a pietrelor. dificultăţile de digestie. (Căutarea aceasta poate fi un pic cam „neplăcută”. nu este rău dacă lăsaţi mai mult timp între două proceduri. (Tocmai şi de aceea este necesară efectuarea a cel puţin 6 astfel de proceduri în serie). O astfel de spumă constă din milioane de cristale de colesterol. Poate fi mai neplăcut pentru ficatul Dvs. Este poate aici recomandabil ca în loc de closet să folosiţi o oală de noapte.culoare verde sau galbene sunt moi precum plastelina. decât să nu îl curăţaţi deloc! Ficatul va funcţiona imediat după curăţare cu mult mai bine iar Dvs. simptome precum durerile de cap. Atunci când în urma unei proceduri de curăţire nu mai sunt eliminate pietre . spate sau urechi. durerile de spate şi multe alte probleme de sănătate sau eventual a preveni viitoare probleme de sănătate. alergiile. Eventualele dureri vor ceda repede. datorită acţiunii sucului de mere. chiar şi dacă. Totuşi timp de câteva zile este posibil ca pietrele din regiunile intrene ale ficatului să migreze luând locul celor eliminate. dar cred că această neplăcere poate fi învinsă de curiozitatea de a vedea cu proprii ochi ce anume aţi eliminat. desigur. iritabilitatea şi excitabilitatea pot reveni. vă veţi recupera energetic şi veţi avea un spirit mai clar. Totuşi capacitatea de regenerare şi recuperare a ficatului se va îmbunătăţii simţitor şi astfel acest extrem de important organ va funcţiona mult mai eficient. Şi este posibil ca astfel să fiţi dezamăgiţi după câteva zile de bună-stare fizică. ceea ce poate face ca unele simptome să recidiveze. ea să fie continuată până ce la două proceduri consecutive nu veţi mai observa eliminare de pietre. cristale de formă ascuţită şi deci care pot cauza răniri (sgârieturi sau chiar tăieturi) ale căilor biliare. Dacă nu puteţi respecta acest ritm. balonările. trebuiesc cel puţin 2-3 săptămâni de pauză între două proceduri).) De asemenea este posibil ca în apa din closet să plutească la suprafaţă un strat de spumă albă sau galbenă. cu alte cuvinte. ca timp de 3-4 luni să îl lăsaţi doar „pe jumătate curăţat”. care pot fi efectuate într-un ritm de una pe lună. Tocmai de aceea este important ca şi aceste microcristale să fie eliminate. (În orice caz nu mai frecvent de una la 2-3 săptămâni. într-o formă atenuată. Pentru aceasta sunt necesare cel puţin 6 astfel de proceduri de curăţare. Pentru a elimina pe termen îndelungat inflamaţiile. este necesar să eliminaţi toate pietrele. Încercaţi să evaluaţi cantitatea de pietre eliminată.

beţi un pahar de apă caldă în care aţi diluat o linguriţă de sare amară. Fiecare astfel de procedură de curăţare va revitaliza ficatul şi-l va elibera de toxinele care se adună inevitabil în el. Totuşi efectuaţi după aceasta şi o curăţare a rinichilor. Curăţarea intestinului şi a rinichilor: Chiar dacă procedura de curăţare a ficatului în sine duce la rezultate uimitoare. atâta timp cât se respectă riguros condiţiile prezentate mai sus. puteţi liniştit să efectuaţi o curăţare în ordinea Intesti-FicatIntestin. cu scop preventiv. atunci procedura de curăţare este cu atât mai recomandabilă. Încă o dată trebuie foarte clar spus: este deosebit de important să efectuaţi o curăţare a . blocat”. de sănătate. O astfel de „splare” a colonului este recomandabil a se face la 2-3 zile după procedura de curăţare. într-o astfel de situaţie. Curăţarea rinichilor are ca scop eliminarea mai uşoară a toxinelor care vor fi eliminate pe parcursul procedurii de curăţare a ficatului şi bilei. O curăţare a rinichilor trebuie făcută cel puţin o dată la 2-3 curăţări ale rinichilor. După aceasta este de recomandat ca o procedură de curăţare să fie efectuată la fiecare 6 luni. sau care suferă de mult timp de constipaţie trebuie să ia în considerare efectuarea a 2-3 curăţări intestinale înainte de a planifica o curăţare a ficatului. este sănătos şi eliberat de pietre. a se citi cu mare atenţie! Curăţarea ficatului este una dintre metodele cele mai valoroase şi eficiante pentru recuperarea stării Dvs. Mai întâi eliminaţi starea acută de boală. Suferiţi însă de o afecţiune cronică. În cazul în care aceste pietre nu vor fi eliminate. în mod ideal această procedură ar trebui ar trebui efectuată după ce a fost făcută o curăţare a intestinului şi a rinichilor (în această ordine deci. Indicaţii importante. Procedura este lipsită de riscuri. De remarcat: Nu efectuaţi niciodată o procedură de curăţare atunci când suferiţie de o boală acută. de la caz la caz). Acest lucru poate fi uşor remediat cu ajutorul unei terapii hidro-colon. şi încă una atunci când ficatul este complect curăţat. fie ea chiar şi un simplu guturai. cu litiazele renale. în dimineaţa zilei în care aţi hotărât să faceţi o clizmă. infecţie. mai întâi intestinul şi apoi rinichii). Deci dacă nu aveţi probleme cu rinichii. Este posibil ca în procesul de eliminare a pietrelor biliare. etc. unele dintre acestea să rămână în colon. etc. puteţi să consideraţi că ficatul Dvs. şi de abea după aceea puteţi efectua o procedură de curăţare. dar uneori este posibil chiar după 10-12. se poate ajunge la o inflamaţie. Nu efectuaţi o astfel de procedură „din auzite”. Persoanele care au un intestin „înfundat. Aceste pietre pot. În cazul în care nu este posibil acest lucru. pe termen îndelungat. la dureri de cap şi/sau burtă. Cel mai bun lucru este să fă fie efectuată o terapie hidro-colon de către un terapeut specializat. Curăţarea intestinului are scopul de a uşura eliminarea rapidă a pietrelor. constitui focare de toxicitate.(ceea ce de regulă se petrece dup 6-8 proceduri. cel mai bine efectuată la un cabinet medical. sau al unei clisme. deci de circa 2 ori pe an. având în vedere că o curăţare a ficatului este cel mai bun lucru pe care-l puteţi face pentru Dvs. fără a împovăra suplimentar aceste ultime două organe. cu inflamaţii ale vezicii urinare. din cele ce v-au fost povestite de vreun prieten sau vreo cunoştinţă.

SSUcul de mere este un produs foarte eficient pentru inmuierea şi mobilizarea pietrelor. O recomandare generală ar fi aceea de a lua un supliment de fiere. pentru a vă sfătui care anume produsar fi cel mai indicat pentru un caz sau altul. Intoleranţă la uleiul de măsline Dacă sunteţi alergici sau nu puteţi suporta uleiul de măsline. Lysimachia Herb) şi Bupleurum falcatum (Urechea iepurelui?). sau pur şi simplu nu o puteţi suporta. care însă nu este atât de eficient ca şi sarea amară. Jin Qian Cao în medicina chineza.intestinului la cel mult 3 zile după o curăţare a ficatului! Deoarece poate exista pericolul ca pietre din ficat sau bilă să rămână. atunci puteţi folosi uleiul din nucile Macadamia. în locul acestuia puteţi folosi următoarele plante: Gold Coin Grass (Lysimachia christinae. în intestin. Doresc totuşi să atrag atenţia că uleiul de măsline presat la rece („Extra Vergine”) este cel mai eficient. uleiul de floarea soarelui presat la rece sau alte uleiuri presate la rece. Aceste plante se pot găsi preparate sub formă de tinctură sub numele de Gold Coin Grass (GCG). Trebuie să luaţi tinctura circa 8-9 zile înainte de procedura de curăţare propriu-zisă. Suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau nu mai aveţi de loc vezică biliare (v-a fost operată) În cazul în care suferiţi de o afecţiune a vezicii biliare sau pur şi simplu aceasta v-a fost îndepărtată printr-o operaţie este foarte posibil ca să fie necesară administrarea sucului de Cramberry sau a tincturii de plante GoldCoin-Grass pe o perioadă de 2-3 săptămâni. Intoleranţă la sarea amară În cazul în care sunteţi alergici la sarea amară. Aveţi dificultăţi cu procedura de curăţare a ficatului? Intoleranţă la sucul de mere Dacă dintr-un motiv sau altul nu puteţi suporta sucul de mere. Fără vezica biliară este foarte probabil că nu veţi mai produce o suficientă cantitate de fiere pentru a putea digera complect alimentele. Dozajul corect pentru tinctura din respectivele plante este de o lingură (circa 15 ml) o dată pe zi pe stomacul gol. circa 30 de minute înainte de micul dejun. împreună cu alte toxine. dar pe o perioadă mai îndelungată decât sucul de mere sau sucul de Cramberry. şi de aceea poate fi folosit ca înlocuitor al acestuia. puteţi folosi citratul de magneziu. . Şi deci este absolut necesar pentru sănătatea Dumneavoastră efectuarea unei astfel de curăţări intestinale. Discutaţi această problemă cu medicul Dvs. Sucul de Cramberry conţine de asemenea acizi care se găsesc în sucul de mere. cu excepţia uleiului de rapiţă. Plantele menţionate mai sus au de asemenea calitatea de a înmuia pietrele şi pot fi folosite în perioada de pregătire a curăţării ficatului. Citratul de magneziu îl puteţi procura din farmacii.

Astfel veţi putea singuri constata care anume substanţe se portivesc Dumneavoastră mai bine. timp în care trebuie să staţi culcat în pat. cel puţin 23 săptămâni înainte de începerea procerudii. ca urmare a structurii compacte a pietrelor. O altă metodă pentru sprijinirea eliminării pietrelor este înmuierea unei bucăţi de flanel (stofă) în oţet de mere cald şi aplicarea acesteia pe zona ficatului şi a vezicii biliare timp de 20-30 de minute. Administrarea este aceeaşi cu cea prezentată în cadrul paragrafului dedicat intoleranţei la sucul de mere. cancer sau ulcere la stomac. Procedura de curăţare a ficatului nu a dat efectul dorit În unele cazuri rare nu se obţine efectul scontat după o procedură de curăţare. necesarul de cel puţin ul litru de suc de mere fiind însă înlocuit cu o jumătate de linguriţă de pulbere amestecată în 2-4 pahare de apă la temperatura camerei. infecţii fungice (Candida). Beţi acest amestec cu înghiţituri micişi împărţit peste zi. Chanca Piedra (Phyllanthus niruri) o plantă originară din America Latină. Pentru procedura de curăţare se recomandă ca înaintea începerii acesteia să folosiţi extract de Chanca Piedra. în traducere „Sparge piatra” şi din păcate mai puţin cunoscută la noi poate ajuta foarte eficient la eliminarea pietrelordin ficat şi bilă. Toate podgoriile folosesc acest acid în procesele de producere a vinului. Faza pregătitoare a procedurii propriu-zise rămâne aceeaşi. Acidul din mere îl puteţi procura şi prin Internet. O altă alternativă este tinctura de Gold Coin Grass. Rezultatele sunt şi mai bune dacă veţi bea ceva suc de Cramberry începând deja cu 2-3 săptămâni înainte de procedura de curăţare a ficatului. La unele persoane pietrele apar (sunt eliminate) de abea după o a doua sau a treia procedură. Din planta uscată se poate prepara ceai pe care îl puteţi bea pe o durată relativ lungă de timp. mai ales în cazul în care pietrele sunt deja ântărite (calcifiate). hiopglicemie. În toate aceste cazuri se poate folosi acidul de mere sub formă de pulbere. 20 de picături într-un pahar cu apă. de trei ori pe zi. El poate fi amestecat şi cu suc de mere. Puteţi proba la o procedură de curăţare suc de mere combinat cu suc de Cramberry. O altă variantă ar fi folosirea oţetului de mere: amestecaţi 1-2 linguri de oţetîntr-un paharcu apă şi beţi 4 astfel de pahare timp de 6 zile. încât sucul de mere. să nu ducă la o înmuiere şi dislocare a acestora din prima încercare.Pentru cei care nu au voie să bea suc de mere Există persoane care au probleme cu administrarea cantităţii de suc de mere necesare în vederea procedurii de curăţare. Plantele Enţian chinezesc (Gentiana cracifiles sau Gentiana macro phylla) şi Bupleurum falcatum sunt cunoscute a avea acţiune de eliminare a „înfundării” . de 3-4 ori pe zi timp de 6 zile). Sucul de Cramberry conţine de asemenea mult acid de mere şi poate fi folosit în perioada pregătitoare eliminării (1/3 suc amestecat cu 2/3 apă. În cele ce urmează vă prezint câteva cauze care pot duce la o astfel de situaţie: Este foarte probabil ca la o persoană căile biliare din ficat să fie atât de „înfundate”. De regulă sunt cuprinse în această categorie persoanele care suferă de diabet. iar la o a doua tinctua din respectivele plante.

În astfel de cazuri este recomandată folosirea unei jumătăţi de pahar de suc de mere timp de 7 zile (sau atâta timp cât persistă senzaţia de graţă). atunci nu trebuie să vă faceţi griji în cazul în care nu vă veţi simţi tocmai bine în această preioadă. fiind deseori de găsit sub denumirea de Bitter chinezesc. O altă metodă ar fi aceea de a bea 3 linguri de suc de lămâie curat. În acest fel veţi stimula vezica biliară. De asemenea este necesară o spălătură intestinală (clismă sau ColonHidro-Terapie) suplimentară. Se recomandă folosirea tincturii timp de 3 săptămâni înainte de începerea fazei pregătitoare a unei proceduri de curăţare (deci înainte de a începe cu sucul de mere sau cu variantele propuse în locul acestuia).căilor biliare din ficat. Aceste plante se pot procura sub formă de tinctură. Durerile de cap şi graţa din ziua de după curăţarea propriu-zisă În majoritatea cazurilor aceste simptome apar ca urmare a unei incorecte respectări a pregătirii procedurii şi/sau a procedurii propriu-zise. se poate totuşi ca pe parcursul nopţii în care efectuaţi eliminare să fie nevoie să vomaţi sau să vă fie greaţă. Este suficient ca anumite elemente să fie omise sau ca datele de timp să fie modificate pentru a nu mai ajunge la o eficientă eliminare şi curăţare. Pe parcursul celor 12 curăţări pe care mi le-am efectuat mie (este vorba . De asemenea folosirea apei ionizate (aşa cum a fost descrisă mai sus) ajută la eliminarea reziduurilor şi toxinelor din organism. În cazul multor persoane curăţarea ficatului nu funcţionează fără o curăţare anterioară a intestinului gros. De asemenea sun folositoare 2-3 căni de ceai de muşeţel. ci ca o trecere (un pasaj) lină. Puteţi adăuga la această apă suplimentar o bucăţică de ghimbir. Ele pot fi ameliorate dacă veţi bea apă ionizată caldă şi veţi păstra intestinul curat. Toxinele care însoţesc aceste pietre pot ajunge în circuitul sangvin şi astfel provoca greaţă şi neplăceri. Recţiile de purificare neplăcute vor dispare după 3-6 zile. fără zahăr. Aşa ceva se întâmplă de obicei datorită forţei cu care fierea din vezică sau pietrele sunt eliminate. ceea ce face ca uleiul de măsline să fie „împins” înapoi în stomac. Într-un astfel de caz este posibil ca fenomenul de eliminare a pietrelor să nu fie resimţit ca o deurere înţepătoare. Chiar dacă aşa ceva se întâmplă rar. Este posibil ca să nu fi urmat corect indicaţiile pentru procedura de curăţare. blândă. Reziduurile şi gazele adunate în acesta împiedică o circulaţie eficientă a fierei şi blochează caile pentru pătrunderea uleiului de măsline în tractul gastrointestinal. Cel mai bun moment pentru o terapie de curăţare a colonului (colon-hidro-terapie) este în ziua propriu-zisă aleasă pentru eliminare (de regulă deci în cea de a şasea zi). fapt ce cauzează o stare de greaţă. Beţi sucul de mere cu 30 de minute înaintea micului dejun. pentru a facilita eliminarea pietrelor care au fost puse în mişcare mai târziu. şi asfel constituie un bun sprijin premergător unei proceduri de curăţare. Dozajul corect pentru această tinctură este de ½ de linguriţă (circa 5 ml) o dată pe zi pe stomacul gol (30 de minute înaintea micului dejun). În unele cazuri rare este posibil ca şi după curăţarea propriu-zisă să mai fie eliminate pietre. plantă despre care se ştie că ajută şi ea la „spargerea pietrelor”. cu 15-30 de minute înaintea micului dejun. lucru care va ajuta la o şi mai rapidă îndepărtare a senzaţiei de greaţă. Senzaţie de greaţă pe parcursul curăţării Dacă aţi respectat întocmai indicaţiile pentru pregătirea procedurii şi procedura propriu-zisă.

Waldburg Fotografii ale pietrelor eliminate pe parcursul mai multor proceduri de curăţare a ficatului Prima procedură de curăţare – 12. Andreas Moritz în cartea sa. în care am vomat relativ mult din amestecul cu ulei de măsline. Andreas Moritz) mi s-a întâmplat să am o noapte rea. căci seara.net/ De aici puteti cumpara cartea lui Andreas Moritz . Germania. lapte. aşa ceva. în combinaţie cu uleiul de măsline şi sucul de grapefruit vi se va face rău. Aceasta are rolul de a goli intestinul şi de a lărgi căile biliare. graţă. Raportul apare in Internet complect independent de cartea sau prezenţele pe Internet ale Doctorului Andreas Moritz. iar pe de altă parte ficatul va fi îngreunat în activitatea sa. iar în ziua X (a şaptea) am urmat indicaţiile aşa cum sunt arătate în carea Doctorului Moritz. Dacă vi se întâmplă şi Dvs. gândiţivă că este doar o noapte neplăcută. În această a şaptea zi nu am consumat proteine animale. Dar nu atât de neplăcută ca o operaţie de eliminare a pietrelor din vezica biliară. Sursa:http://www. Am mâncat dimineaţa fulgi de ovăz înmuiaţi în apă.despre autor – Dr. carne etc. În mod deosebit în această zi nu este voie să mâncaţi nici un produs de origine animală sau din lapte. operaţie însoţită de dureri şi de o lungă perioadă de recuperare ce poate dura luni de zile până ce ţesuturile se închid şi cicatrizează. iar la prânz orez Basmanti fiert. Traducere : Qui Bono SURSA: http://quibono.2008 Am efectuat curăţarea ficatului conform indicaţiilor date de Dr. Deci în primele 6 zile am băut între mese câte un litru de suc de mere proaspăt presat pe zi. anume aceea de a elibera pietrele din căile biliare unde erau blocate). Primele două pahare cu soluţie de sare amară (fiecare cu câte 180 ml de ală şi circa 20 grame de sare amară) le-am băut la ora 18 şi la ora 20.spirituelle. dar totuşi eliminarea pietrelor a fost la fel de eficientă ca şi în celelalte cazuri (uleiul de fapt îşi făcuse deja treaba. Respectivul domn a efectuat el însuşi mai multe proceduri de curăţare a vezicii biliare şi a ficatului şi prezintă în respectivul raport experienţa sa precum şi o serie de fotografii ale pietrelor eliminate de dânsul. .02.info/ Andreas Rebmann.Scapa de pietre la ficat si fiere În continuare vă prezint traducerea unui raport prezentat în Internet (vezi Sursa) de către Domnul Andreas Rebmann din Waldenburg.

A doua zi dimineaţa la ora 6 şi apoi la 8 am băut celelalte două pahare cu soluţie de sare amară.La ora 22 a urmat amestecul de ulei de măsline şi suc de grapefruit.39 au apărut în lighean primele pietre. Apoi. şi astfel pentru a putea vedea concret rezultatele. La această cantitate de ulei se adaugă 180 ml de suc de grapefruit proaspăt presat. fapt ce a provocat şi această stare de greaţă. în zona duodenului. (Se pare că Domnul Rebmann a folosit un lighean sau o oală de noapte pentru a-şi goli intestinul. şi aici trebuie spus că este recomandabil să cumpăraţi un ulei de foarte bună calitate. nici nu am mai vorbit deloc. de calitate inferioară. nu am făcut. Am avut încredere şi m-am bazat pe ideea că pietrele vor trece prin intestine fără probleme. de data aceasta în scaunul normal. pe la ora 1 noaptea m-am trezit şi am simţit greaţă şi „agitaţie“ în stomac. Toată chestia asta a durat vreo 15 minute. Aceste pietre erau toate de culoare galbenă. presat la rece. şi chiar şi vorbitul poate provoca ne-linişte ficatului. acmestecul se agită puternic. Traducerea textului din fotografie: Pietrele apărute ca urmare a procedurii de curăţare (pietrele erau foarte moi. pietre care erau de această dată mai tari şi mai mari (circa 12 mm lungime) decât părimele (vezi cele două fotografii de mai jos). probabil formate mai ales din colesterol. Am evitat orice fel de mişcare şi chiar mai mult. L-am băut stând în picioare lângă pat. După un scurt somn. după care m-am culcat imediat. întins pe spate. Ficatul lucrează cel mai bine în perioadele de odihnă. A doua zi au mai apărut o serie de pietre. Este nevoie de 120 ml de ulei de măsline. . Deseori în magazinele obişnuite uleiul de măsline conţine până la 20% alte uleiuri. ca urmare a curei cu suc de mere timp de 6 zile). aşa cum este descris în cartea doctorului Moritz. Acuma dacă mă gândesc cred că acesta a fost momentul în care pietrele s-au pornit trecând din căile biliare în intestin. deci pietrele din bilă şi ficat). La amiază am început din nou treptat să mănânc în mod normal. de linişte. în jurul orei 9. O clismă (spălătură intestinală) aşa cum este descrisă în carte.

Traducerea textului: Aceste pietre au apărut de abea în dimineaţa celei de a doua zile de după procedura de curăţare. fotografiate la circa 20 de minute după eliminare. aşa cum le puteţi vedea în fotografia de mai jos: În lunile următoare am efectuat încă o serie de curăţări. odată cu scaunul normal. A doua zi dimineaţa am eliminat circa 100 de pietre. deci cu o pauză de circa 4 săptămâni. Mai jos puteţi vedea o astfel de piată în secţiune: .2008: La cea de a treia curăţare am eliminat din nou peste o sută de pietre. volosiţi un recipient adecvat. căci unele pietre sunt atât de moi încât prinse între degete se vor sfărâma. Dacă vreti să scoateţi pietrele din scaun. desigur cu intervalu de pauză aşa cum este descris în cartea sa. care după câteva zile au devenit aproape negre. Pe data de 05. şi toate de culoare verde. aproape în exclusivitate de circa 2 până la 5 milimetri. cu Luna aflată sub semnul unei zodii de apă. După fiecare curăţare pietrele care se află mai în interiorul căilor biliare sunt împinse în faţă. căci altfel pietrele mai grele vor cădea în apa din closet şi vor dispare. Din nou pe la 1 noaptea mi-a fost greaţă. toate de culoare vrede şi de mărime de până la un centimetru. până ce nu am mai eliminat pietre. În fotografia de mai jos vedeţi o parte din aceste pietre. efectuată la data de 06. iar după vreo 45 de minute am început să sughit. folosiţi o linguriţă. Am efectuat nişte exerciţii cunoscute sub denumirea de „cei 5 tibetani“ după care m-am simţit imediat mult mai bine. Dacă doriţi să vedeţi şi să fotografiaţi sau cercetaţi pietrele eliminate.03. atunci când încă erau de culoare verde. Doctorul Moritz recomandă cel puţin 5-6 curăţări consecutive.2008 Cea de a doua curăţare am efectuat-o într-o fază descrescătoare a Lunei. Cea de a doua procedură de curăţare. În total după prima procedură de curăţare am eliminat circa 40-50 de pietre.04. Această a treia curăţare am efectuat-o din nou într-o perioadă a Lunei în descreştere (e vorba de fazele Lunei).

Am eliminat din nou circa 100 de pietre. De această dată am extins perioada pregătitoare. Procedura s-a desfăşurat din nou fără probleme. Aceste mişcări corporale ajută ca pietrele să „alunece“ mai departe.În cercul meu de prieteni până acuma există 11 persoane care au efectua aceste proceduri de curăţare.05. cu sucul de mere.5 centimetri (vezi foto mai jos). Cea mai mare piatră eliminată de mine. Medicina şcolastică (alopată) consideră că aceste pietre din ficat NU afectează buna funcţionare a . a avut succes şi toate cele 11 persoane au eliminat pietre într-un mod şi cantitate relativ asemnănătoare cu cele descrise de mine. la fel ca şi la precedentele.2009 am efectuat cea de a cincea procedură de curăţare. Comentariu adăugat la data de 14. Consider acuma că multe dintre căile biliare sunt deja libere. în cadrul celei de a patra curăţări.000 de pietre pe care le „poartă“ permanent cu el. Pe data de 16.2008: Cea de a patra procedură de curăţare am efectuat-o într-o fază de Lună plină. la 10 zile. în cadrul căreia au apărut din nou câteva pietre mari. şi care desigur că împovărează substanţial funcţionarea normală a ficatului. printre care una de un centimetru. printre care 3 pietre de 2 centimetri şi una de 2. şi consider că a meritat. Doresc să menţionez că aceste curăţări le-am efectua cu scop preventiv.10. Nu sufăr de nici o afecţiune deosebită şi deci nu am efectuat curăţările cu scopul de a „vindeca“ vreo boală. În general se poate spune că aproape fiecare european are circa 1. şi la toate cele 11 persoane procedura a dat rezultatele scontate. La circa 40 de minute după ce am băut soluţia de ulei de măsline şi grapefruit am resimţit o uşoară greaţă. Aceasta a fost cea mai mare piatră pe care am eliminat-o. care însă a dispărut după efectuarea „celor 5 Tibetani“ (uşoare exerciţii de gimnastică). La cea de a cincea procedură de curăţare (efectuată în Martie 2009) am eliminat circa 30 de pietre mici de 2-5 milimetrii. Pietre eliminate în cadrul celei de a patra curăţări.

net/ . şi că este necesar ca această procedură să fie discutată cu medicul sau terapeutul cu care are contact persoana ce doreste efectuarea unei curăţări a ficatului. Domnul Rebmann face în complectarea acestui raport menţiunea că cele descrise mai sus nu trebuie să înlocuiască un consult la medic sau terapeut.” SURSA: http://quibono.acestuia şi nu provoacă simptome supărătoare. cum ar fi de exemplu atunci când organismul se apropie de limitele sale în ceea ce priveşte capacitate de apărare (sist. chiar fatale. Totuşi nu pot altfel decât să consider această concepţie ca fiind falsă. imunitar) contra celulelor cancerigene sau atunci când este vorba de eliminarea substanţelor toxice otrăvitoare. Este logic şi de bun simţ să consideri că un ficat ale cărui căi biliare sunt înfundate NU poate funcţiona la capacitatea sa integrală. lucru ce nu poatea avea în timp decât urmări foarte neplăcute. de 100% eficacitate.