You are on page 1of 240

2013

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR paper 1

KERJASAMA:

PPD TAMPIN DAN SK BUKIT ROKAN UTARA (F)

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

SECTION A VOCABULARY
In Section A, pupils are to answer questions, which test their vocabulary. Pupils are given three different types of questions namely word level questions, phrase level questions and sentence level questions. For this section pupils need to study the pictures given in order to answer most of the questions. Pupils can use the Wh questions to derive the information from the pictures. Make sure you read all the options given. Understand them and finally make your choice. Remember to choose the best answer.

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

VOCABULARY 1) ANIMALS Masculine and Feminine Examples:

(Lion and lioness) MASCULINE billy-goat boar (pig) buck (deer, hare) buck-rabbit bull bull-elephant bull-seal bullock bull-seal

(Doe and Deer) FEMININE nanny-goat sow doe doe-rabbit cow cow-elephant cow-seal heifer cow-seal

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

bull-whale cob (swan) cock (rooster) cockerel cock-pigeon cock-sparrow colt (young horse) dog drake drone eagle fox gander he-bear he-goat he-wolf jack-ass leopard lion peacock ram (sheep) stag stallion tiger tom-cat

cow-whale pen hen pullet hen-pigeon hen-sparrow filly bitch duck bee eagle vixen goose she-bear she-goat she-wolf jenny-ass, she-ass leopardess lioness peahen ewe hind mare tigress tabby-cat

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

turkey-cock wolf

turkey-hen she-wolf

Animals and their Young

(Cat and Kitten)

(Dog and Puppy)

(Lion and Cub) MASCULINE billy-goat boar (pig)

(Hen and Chick) FEMININE nanny-goat sow

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

buck (deer, hare) buck-rabbit bull bull-elephant bull-seal bullock bull-seal bull-whale cob (swan) cock (rooster) cockerel cock-pigeon cock-sparrow colt (young horse) dog drake drone eagle fox gander he-bear he-goat he-wolf jack-ass leopard

doe doe-rabbit cow cow-elephant cow-seal heifer cow-seal cow-whale pen hen pullet hen-pigeon hen-sparrow filly bitch duck bee eagle vixen goose she-bear she-goat she-wolf jenny-ass, she-ass leopardess

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

lion peacock ram (sheep) stag stallion tiger tom-cat turkey-cock wolf

lioness peahen ewe hind mare tigress tabby-cat turkey-hen she-wolf

Mammals

Fishes

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Reptiles

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Amphibians

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Insects

2) PLACES ANIMALS LIVE

(Barn)

(Hutch)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Hyenas den)

Lair

(Den)

(Burrow)

(Sty)

(Stable)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Aviary)

(Apiary)

3) PLACES

(Airport)

(Harbour)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Quarry)

(Landfill)

(Reservoir)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Reservoir)

(Desert)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Cemetery)

(Mosque)

(Church)

(Temple)

4) OBJECTS

Kitchen utensils

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Pan)

(Pot)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Steamer)

(Wok)

(Pestle and Mortar)

(Teacup and Saucer)

(Gas Cylinder)

(Knife and Cutting Board)

(Kettle)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Plates)

(Bowls)

Gardening Tools

(Spade)

(Lawnmower)

(Gloves)

(Watering can)

(Trimmer)

(Wheelbarrow)

(Hose)

(Pitchfork)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Hoe)

(Shovel)

(Rake)

Objects in Schools

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

5) TRANSPORT Air Transport

(Helicopter)

(Aeroplane)

Land Transport

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Horse Cart)

(Bus)

(Motorcycle)

(Tank)

Water Transport

(Ship)

(Boat)

(Hovercraft)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Raft)

(Yacht)

(Cable Car)

6.GAMES - sports equipment ,

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(American football helmet and ball)

(baseball helmet, bat and ball)

(tennis ball, baseball bat, baseball, bowling ball, shuttlecock, basketball, football, golf club, American football helmet, American football, skateboard)

Sports Tennis Football Baseball Bowling Golf Skiing

Equipment Tennis racket, tennis ball, court, net Football, sports shoes, goal Baseball, bat, glove, base, cap, batting helmet Bowling ball, pins, lane Tee, hole, golf ball and club Skis, ski poles, boots, goggles

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Swimming Volleyball Horseback riding Weight lifting Running Cycling Skating Ice Hockey

Swimming suit, goggles, swimming pool Volleyball, net, court Horse, saddle Weights Track, running shoes Bicycle, helmet Skates Skates, hockey stick, hockey puck, ice rink

Sports Attire

(Baseball Uniforms) Indoor games (Traditional)

(Cricket Uniform)

(Batu seremban)

(Congkak)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Indoor games (Modern)

(Board games eg. Monopoly)


Checkers Scrabble Computer games (Spider, Warcraft) Chess Video games (Sonic, FIFA World Cup) Card games (UNO, Solitaire)

Outdoor activities

(Riding a banana boat)

(Cycling)

(Telematch)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

7. CLOTHING Traditional costumes

(Kadazan traditional clothing, Saree, Kebaya, Cheong Sam, Iban traditional clothing)

(Baju Melayu)

(Dhoti)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Jippa) Others

(Sam Foo)

(Sunglasses, Shirt, Tie, Vest)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Jacket, Jeans)

(Pinafore, Headband)

(Overalls)

(Apron)

8. FOOTWEAR

(Sneakers)

(Sandal)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Slippers)

(Boots)

(Cowboy Boots)

(Clogs)

(High Heels) 9.OCCUPATIONS Doctor

(Spikes)

(Syringe)

(Tweezers)

(Thermometer)

(Doctors bag) (Stethoscope)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Construction Worker

(Medicine / Pills)

(Wrench)

(Screwdriver) (Spanner)

(Screw)

(Roller) (Brush) (Hammer)

(Saw)

(Spade) (Axe) (Pliers)

(Measuring Tape)

(Spatula)

(Drill)

(Construction Helmet)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

10. HOBBIES

(Collecting Stickers)

(Weaving)

(Drawing / Sketching)

(Gardening)

(Playing computer games)

(Skating)

(Playing football)

(Writing letters)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

11.PLANTS Fruits

Flowers

(Roses)

(Lilies)

(Tulips)

(Bougainvillea)

(Hibiscus)

(Daffodil)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Trees

(Pine Tree)

(Oak Tree)

(Palm Tree)

12. RELATIONSHIPS

(Nurse-Patient-Doctor)

(Daughter-Mother-Father-Son)

(Grandfather-Grandmother)

(Husband-Wife)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Teacher-Students / Pupils)

(Cashier-Customer)

14.BUILDINGS (PART OF BUILIDINGS)

(Minarets)

(Dome)

(Arch)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(Arches)

(Porch)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

15.FOOD AND DRINKS

(French fries, hotdog, soft drink)

(Sandwich)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

16.PARTS OF THE BODY

17.COLLECTIVE NOUNS For People

(a team of players)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

(an army of soldiers)

For things

(a deck of cards)

(a bouquet of flowers)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

For Animals

(a litter of puppies)

(A herd of cows)

(A flock of birds)

(a pack of wolves)

(A troop of monkeys)

(A school of fish)

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

Collective nouns And Group Expressions

An army of waiters An array of soldiers A band of robbers A band of soldiers A band of wild dogs A bouquet of flowers A brace of pistols A brood of chickens A bunch of grapes A bunch of keys A bundle of hay A bundle of sticks A caravan of gypsies A caravan of pilgrims A chain of mountains A clump of trees A flock of sheep A flood of anger A flood of light A flood of rain A flood of words A galaxy of stars A gang of labourers heap of stones A herd of cattle (when grazing) herd of elephants

A cluster of stars A collection of curiosities A collection of relics A concourse of people A congregation of saints A covey of partridges A crowd of people A drove of cattle (when driven) A fall of rain A fall of snow A flight of birds A flight of locusts A flight of stairs A flight of steps A flock of geese A gang of robbers A gang of thieves A group of islands grove of trees A heap of ruins heap of sand being

herd of deer herd of swine A hive of bees

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

PROGRAM PENINGKATAN BAHASA INGGERIS UPSR

2013

A horde of savages A host of angels A host of difficulties A library of books A litter of puppies A nest of ants A pack of dogs A pack of hounds A pack of seal A pack of wolves A pair of shoes A posse of police A quiver of arrows A range of hills A range of mountains A series of events A sheaf of arrows A sheaf of grain A sheaf of paper A sheaf of wheat A shoal of fish A shower of rain A squadron of horse

A host of friends A legion of angels

A mass of ruins A multitude of people

Kerjasama PPD Tampin dan SK Bukit Rokan Utara(F) )

Page 225

SECTION A EXERCISE 1. We traveled by................................. to Butterworth. A car B bus C train D helicopter 2. Mother planted............................... in the garden. A roses B orchids C sunflowers

3. Mother uses thread and a...................................... to mend my clothes. A needle B torchlight C stethoscope D thermometer 4. It is going to rain. You had better take the.......................... A umbrella B clothes C shoes

5. Please put the clothes back into the......................... A bed B chair C cupboard

6. Please use the....................... to boil water. A kettle B frying pan C rice cook

7. The dog and its ..................... are sleeping. A cubs B chicks C puppies D ducklings 8. Cheese is made from..................................... . A milk B flour C chicken 9. The young of a cow is called a ................................... A kid B calf C foal D kitten 10. Father went to the ................................... to buy some medicine. A clinic B bakery C factory D pharmacy 11. My mothers brother is my ................................. . A nephew B cousin C father D uncle 12. My sister used a ............................ to cut the fruits. A saw B knife C hammer D screwdriver 13. The are .................................... in the cupboard. A pillows B blankets C bedsheets

14. The woman wears a silk scarf around her .............................. . A neck B head C waist D wrist

15. Lina and Marina are going to the .............................. to watch a movie. A C B D library stadium cinema museum

15. Do not eat so many sweets. They are not good for your ........................................... A B C D eyes nose teeth ears

16. The 8 oclock news is presented by a .................................. A B C D host producer newscaster co-producer

17. Mrs Nair sends her baby to the ......................... near her house. A B C school nursery pre-school

18. A greenhouse is mainly made of ....................................... A B C D steel glass fibre wood

19. Rice, oats and wheat are types of .............................. A B C D roots fruits cereals vegetables

20. We keep our money in our savings account at the .................................... A B C D bank safety box post office office counter

21 The seafood restaurant serves ......................................... A B C D meat mutton shrimps chicken

Dr Maniam is a good doctor. He works (5) ..................................

He always treats (6) ..........................

. He also treats

(7) ..........................

for free.

Choose the best word to fill in the blanks. 5. A B C 6. A B C 7. A B C in a clinic by a house for a hospital few adults little children many patients small men thin women poor people

I watched a documentary on orang utans with my family. A few

(5)................................

were playing with each other. The . . Some

older orang utans were (6)..................................................... .

orang utans were chewing (7).......................

because they felt

thirsty.

5. A B C 6. A B C 7. A B C

female gorillas male chimpanzees young orang utans eating fruits planting flowers searching for food some leaves a few barks a big trunk

Two of the pupils from Class 6A are in the (5) ..................................

They are (6)..............................................

They are (7) .............................................

to dig the soil.

5.

A school garden B office canteen C house kitchen

6.

A picking hibiscus B trimming hibiscus C planting hibiscus plants

7.

A using a trowel B finding a rake C carrying the hoe

One day a (5) ......................................

were

walking in their neighbourhood. They saw (6) .................................... .

They each put on a (7)..................................

and picked up the rubbish. 5. A group of girls B class of students C crowd of people 6. A stack of hay B lump of coal C pile of rubbish 7. A piece of cloth B suit of clothes C pair of gloves

Kiran is in the garden. He likes to play there. He builds (5).................. .

in the sand pit. Then he collects (6) ....................

and puts them under the mango tree. Sometimes, Kiran hides his toys in

(7) ...................behind the swing.

5.

A a pile of stones B a bucket of stones C a mountain of stones

6.

A a heap of sticks B a string of sticks C a bundle of sticks

7.

A a stem of bushes B a piece of bushes C a hedge of bushes

D a cluster of bushes Man and Ramli are good friends. They wanted to (1) _______________

They brought a (2) _______________ baits. But they

to use as

forgot to (3) _______________

1 A B C D

go fishing goes fishing went fishing going fishing

2 A packet of worms B basket of worms C bucket of worms 3 A bring their fishing rods B bring their fishing nets C bring their fishing boots

Anita was very sad. She got very low marks in her (5) ..............................

Her teacher advised her to spend less time (6) ...................................

Anita listened to her teacher and spent more time (7) ...............................

5.

A B C

Science exam paper English composition Mathematics homework playing netball reading storybooks watching television going to tuition studying her lessons teaching other students

6.

A B C

7.

A B C

Study the pictures carefully. Then choose the best answer. 8. A The doctor is treating a patient. B The doctor is talking to the nurse. C The doctor is performing an operation.

9. A The flood victims are being rescued. B The flood victims are cooking dinner. C The flood victims are staying in a school.

10. A The war victims are given money. B The war victims are being treated. C The war victims are being served food.

11 A Razak is having lunch in the school shop. B Razak is having lunch in the school canteen. C Razak is having lunch in the school food stall.

12 A Amir is washing his bicycle. B Amir is cleaning his bicycle. C Amir is repairing his bicycle.

13 A Wong is a carpenter and works in a workshop. B Wong is a cobbler and works in a workshop. C Wong is a mechanic and works in a garage.

14. A The children are running in the field B The children are swimming in the sea. C The children are shopping in the shopping centre.

15.

A The boys always wear caps. B The boys like to sing together. C The boys enjoy riding their bicycles.

16.

A The girls buy sports shoes. B The girls wear Barbie T-shirts. C The girls like to collect stamps.

Study the pictures carefully. Then choose the best answer.

A Ahmad does batik painting. B Ahmad designs clothes. C Ahmad paints walls.

A The boys played hockey last Friday. B The boys played football last Friday. C The boys played netball last Friday

The children receive gifts on Christmas Day.

Mrs Chin has just returned from the office.

Daniel celebrates his birthday today.

4. A The clerk is typing a letter. B The clerk is arranging the files. C The clerk is talking on the telephone.

5. A The audience have just arrived. B The audience are sitting quietly. C The audience are clapping their hands.

6. A Harry is cleaning the toilet. B Harry is mopping the floor. C Harry is dusting the furniture

7. A The vegetable seller is washing the vegetables. B The vegetable seller is weighing the vegetables. C The vegetable seller is wrapping the vegetables.

8. A The small boy is colouring a picture. B The small boy is watching television. C The small boy is playing in the playground.

3. A The rich woman is playing tennis. B The rich woman is driving her car. C The rich woman is talking on her mobile phone.

SECTION B VOCABULARY
In Section B, different social situations are given through the speech bubbles in the pictures. Before proceeding to the options (A, B, C and D), look at the picture and then read the dialogues in the speech bubbles. Understand the social function in the questions (to enquire, to assure, to inform, to explain, to apologise). Then choose the best sentence that fits the empty speech bubble base on the social function.

SOCIAL EXPRESSIONS UPSR Paper 1 (11 15)

1. Giving directions

A. B. C. D.

Sorry, this bus doesnt go there. Yes, theres a hotel down this road. No, Im not going to Bintang Plaza. Go straight and turn left at the junction.

2. Greetings

A. Goodbye! B. Hi, John! Its been awhile! C. Youre hurting my hand. D. When are you going?

3. Telephone Conversations.

A. Yes, Id like a large pizza. B. Hes not home at the moment. May I take a message? C. Im sorry, the number you called is unavailable. D. He does not want to speak to you.

4. Introducing yourself and others.

A. He has back pain. B. This is my friend from Japan. His name is Sawada. C. It is his culture to bow down. D. He had a new haircut.

5. Taking Leave.

A. Of course, Ill be going home now. See you soon! B. I never want to see you again. C. Dont forget to wash your hands. D. Have a nice time in school!

6. Giving and seeking information.

A. Is that a computer? B. What are you typing? C. Did Mum let you use the computer? D. Can you teach me how to look up information, Ricky?

7. Giving and carrying out instructions.

A. Put them down. B. Give me those suitcases. C. Sorry, those are not yours. D. Help me with these suitcases.

8. Requesting for objects.

A. Miss Jackson, may I borrow a pencil? B. I want to give you a pencil. C. I want a pen. D. Do you have extra paper, Miss Jackson?

EXAMPLES OF ANSWERS BASED ON FUNCTIONS 1. Giving directions

- The post office is just next to the bank in front of the shopping mall. - Just turn left and go straight. From there, youll be able to see the store that youre looking for. - Take the first left and go through the neighborhood. Izzatis house is the one with the brown gates. - At the roundabout take the second turn towards the mosque. - Go down the road and youll see it on your right.

2. Telephone Conversations. - Hello, may I speak to Liam? - Hi, Id like to order a pizza. - Hello, This is Thanis. Id like to speak to Vinooshana, please. - Okay, thank you very much. Ill call you again sometime soon. - Hello, Sir. Im calling from Maybank. There seems to be a problem with your account. - Im sorry, I cant hear you. - Im sorry, you have the wrong number.

3. Greetings. - Good morning. - Good afternoon. - Good evening. - How are you? - Its a pleasure to meet you.

- Its been awhile since the last time we talked. - Happy Eid!/ Merry Christmas!/ Happy Deepavali!

4. Taking Leave. - Ill be going then. - See you soon. - Goodbye. - Take care. - Have a nice day.

5. Giving and seeking information. - Can you link me to the website?/ Can you give e a link to the website? - Where did you get all your sources online? - Can you search on the internet what this words means for me? - You can get all the information you need at the library or Wikipedia. - Just click on the link I sent to you and youll have everything that youll need for your project.

6. Giving and carrying out instructions. - Finish your homework before the weekend and pass it up on Friday. - Take these papers and bring it to the principals office. - Stop wasting your time playing games on the computer before you regret not studying.

- Get that book for your brothers birthday. - Carry these for me.

7. Requesting for objects. - Can you get that for me? - May I borrow a pencil? - Can I have that toy, Mum? - Id like to have the cheapest pen you have. - A slice of cake, please.

8. Introducing yourself and others. - My name is Mokhriss and this is my friend, Haris. - His name is Jacob. We met at summer camp. - His father is a policeman. - This is Pn. Haslizas daughter, Maria. - The one sitting on the swing is my best friend since childhood. - Im Lynette! This is Joey, my neighbour.

11. A Sure. Here you go. B No, I dont need any water. C Yes, water is good for the body.

12. A Im going to sweep the floor. B Please help me sweep the floor. C You can help me sweep the floor.

13. A Yes, I'm Suhaila. B Hi, John. I'm Suhaila. C Are you sure you're John?

14. A I like to play Scrabble. B Scrabble is very interesting. C Lets play Scrabble after dinner.

15. A I'm going to the park. B Yes, there are many people there. C Did you go to the park, yesterday?

11. A Theres no court here. B I just saw you at the court. C Sorry, I cant. Im waiting for my mother.

12. A He is very busy today. B Im sorry, I dont know the way. C Im sorry, I cant. Im on my way to my piano lesson.

13. A Theres no one at home now. B Saturday is a busy day for me. C Ill be home later in the evening.

14. A Is the bag of rice expensive? B How much is the bag of rice? C How many bags of rice do you have?

15. A He is my uncle. B He looks like my uncle. C My uncle is taller than you.

11. A Yes, thats a good idea. B Yes, the cake is delicious. C No, tomorrow is not her birthday.

12. A Are you going to play football today? B Could you play with us this evening? C Do you know how to play football?

13. A Are these shoes yours? B Do you like these shoes? C Yes, they look comfortable.

14. A Do you like orange juice? B Can I have a glass of orange juice? C Please order the orange juice for me.

15. A Is the door open? B Are the doors open? C Could you open the door for me, please

11. A Last weekend was fun. B Is that a herd of elephants? C Where did you go last weekend?

12. A Those are wildebeests. B They are tame animals. C Lions hunt them for food. D They are drinking at the water hole.

13. A They look for dry land. B Do they migrate in herds? C Where are the animals going? D When do the animals in the Serengeti migrate?

14. A My brother fell in the drain. B My brother ran along a drain. C My brother likes to jump over drains.

15. A I have a first-aid kit. B I just bought a first-aid kit. C Do you have a first-aid kit? D Its good to have a first-aid kit in your house

SECTION C

VOCABULARY
In the grammar section (Section C) pupils are required to answer questions on grammar, punctuation and spelling. For grammar, pupils need to read the questions and understand the grammar rules that need to be applied. After choosing the answer, you need to think whether the answer you have chosen is the best answer. Reason out the answer by recalling the grammar rules you have learnt. When choosing the answer for the punctuation questions, pupils need to read all the options given. While reading the sentences, circle the errors. Then compare the sentence with the other options in the question until you find the sentence without errors. When answering questions on synonym or antonym, make sure you give the synonym or antonym in context (the meaning of the word used in the sentences) and not its general meaning. For questions that test spelling, pupils need to read the options given carefully. After that compare the words with the other options and choose the word that has the correct spelling.

ARTICLES
A, an, and the are articles. Articles are used in front of nouns.

1.

The article a is used in front of singular nouns which begin with consonant sounds (b, c, d, f, g, etc)

is used only for singular countable nouns. Examples i. ii. iii. iv. v. vi. vii. There is a rat under my table. We want to buy a car for my mother. There is a zoo near my uncle's house. The children have a rabbit as a pet. He has only done a unit in his workbook. My brother studies English at a university in England. I have a brother and also a sister.

*The words unit and university begin with a consonant or "y" sound so the article a is used. 2. The article an is used in front of singular nouns which begin with vowel sounds (a, e, i, o, u). is used only for singular countable nouns. Examples i. ii. iii. iv. v. vi. vii. An ant fell into his coffee. I eat an apple every day. She saw an elephant at the circus. Martina wants to buy an umbrella. An L-licence driver usually drives very slowly. Mrs Rajaratnam is an Indian lady. Please meet me at the cinema in an hour's time.

*The words L-licence and hour's begin with a vowel sound so the article an is used.

3.

The article the

is used in front of nouns (singular, plural, countable and

uncountable). It is used when we speak about a specific person, thing, place or country. is also used when we speak about something or someone for the second time. is used in the superlative form. Examples i. ii. iii. iv. v. vi. We can see the moon now. The king will visit Perak next week. The Philippines is made up of many islands. A hunter shot a tiger. The tiger had killed many goats. The book my father bought for me is interesting. The most delicious cake won the prize.

4.

Omission of the article

a and an are left out for uncountable nouns. Examples a. b. c. He wants sugar in his coffee. There is butter on his bread. He likes to eat rice.

DETERMINERS
Determiners are used to tell us the amount or number of nouns. Some determiners are used for countable nouns and others for uncountable nouns.

Certain determiners can be used for both countable and uncountable nouns.

1.

Determiners for countable nouns

A few, several, many, a small number of, a large number of Examples i. There are a few boxes of chocolates in the cupboard. ii. There are several pupils in the classroom. iii. He bought many books for his nephews. iv. Only a small number of workers were at the meeting. v. A large number of people came for the show. 2. Determiners for uncountable nouns

A little, much, a small amount of, a large amount of, less Examples There is only a little water left. She did not put much sugar in the coffee. We have a small amount of curry left. They want a large amount of paper. There is less salt in this food. 3. Determiners for both countable and uncountable nouns A lot of, plenty of, any, some, more i. ii. iii. iv. v.

Examples We need a lot of food at the party. (food = uncountable noun) i. There were a lot of soldiers at the show. (soldiers = countable noun)

ii. iii. iv. v. vi. vii. viii. ix.

We have plenty of water in the well. (water = uncountable noun) They have plenty of storybooks to read. (storybooks = countable noun) There isn't any oil left in the pan. (oil = uncountable noun) There aren't any chairs left in the room. (chairs = countable noun) Harith has some butter left on his plate. (butter = uncountable noun) I need some girls to help me. (girls = countable noun) Mary wants more sand for the playground. (sand = uncountable noun) There are more plates in the cupboard. (plates = countable noun)

NOUNS
Nouns are words that refer to people, animals, places and things. Common nouns are names given to people, animals, places and things. Examples i. people man, boy, girl, husband, uncle, niece, king, princess ii. animals cat, tiger, ant, eagle, shark, monkey, turtle iii. places school, field, cinema, house, zoo iv. things umbrella, knife, cup, table, book Proper nouns are names given to people and places. Examples i. people Rashid, Helen, Hui Woon. ii. places Bukit Jalil Sports Complex, K.L. Tower, London Bridge,Eiffel Tower iii. countries and cities The United Kingdom, Malaysia, Kuala Lumpur Countable nouns are nouns that can be counted. Examples

one boy

twenty oranges

six horses

twelve candles

Uncountable nouns are nouns that cannot be counted. Examples

sand

oil

hair

air

water

Rice

Pronouns

1.

Possessive pronouns and possessive adjectives

Both possessive pronouns and possessive adjectives show belonging. Possessive pronouns are not followed by nouns in sentences. Examples i. The toys are mine. ii. The shoes are theirs. Possessive adjectives are followed by nouns in sentences. Examples i. Those are her books. ii. They were my classmates. Below are more examples. Possessive pronouns mine ours yours theirs his hers Possessive adjectives my our your their His her its i. Personal Pronouns Personal pronouns are used in the place of names of people or animals. Personal Names pronouns Azmil Betty Adnan and Faridah Gruff, the cat He She They It

Personal pronouns can be subject or object in a sentence. Examples i. Sally visited Halim last week. = She visited him last week. (subject) (object) ii. Nazri read to Janet yesterday. = He read to her yesterday. (subject) (object) The table below gives more examples. Subject Object

1.

2.

saw

3.

her

4.

dancing

5.

We

6.

spoke to

7.

them

8.

last night

9.

You

10.

will see

11.

him

12.

later

13.

They

14.

are taking to

15.

us

16.

now

17.

He

18.

has paid

19.

me

20. 24.

already yesterda y now

21. 25.

She It

22. 26.

fed can save

23. 27.

it her

28.

a. Reflexive Pronouns Reflexive pronouns are used to show that the action (verb) in the sentence affects the person doing the action. Examples 1. She helped herself to some food. 2. He taught himself how to read. 3. They are laughing among themselves. The table below gives you more examples of reflexive pronouns. Personal pronouns I we you (singular) you (plural) they he she it Reflexive pronouns myself ourselves yourself yourselves themselves himself herself itself

Remember: There are no such words like "hisself" and "theirselves".

IV. Relative pronouns

Relative pronouns are used to join sentences. Different relative pronouns are used for people, animals and things. For people who whose Pandian is the boy who won the first prize. Jill is the girl whose book

was stolen. whom The woman whom Fred saved is my aunt. That is the cat which stole the fish. This is the horse that won the race.

For animals and things which that

WH-QUESTIONS
The following words are used to ask questions. 1. Who, whom, and whose are used for people. Examples a. To whom must I send this letter? b. Who won the first prize in the contest? c. Whose book was found in the dustbin? 2. What and which are used for people and things. Examples a. What is she doing there? b. Which chair is broken? c. What were the cats playing with? 3. Why is used to ask for reasons. Examples a. Why did Henry cry? b. Why does she like to sleep in the afternoon? 4. How is used to ask the way in which something is done. It can also be used to ask about amount and number. Examples a. How do you make a kite? b. How much water does she need? c. How many people will be here tomorrow?

5.

Where is used to ask about places. Examples a. Where are they meeting? b. Where is the game going to be held?

6.

When is used to ask about time. Examples

a. When does the school holiday start? b. When will your father come?

ADJECTIVES

Adjectives are words that tell us more about people, animals, places and things i. Samy is a tall boy. (tall tells us about Samy) ii. That thick book is very heavy. (thick tells us about the book) iii. Wild animals are kept in cages in the zoo. (wild tells us about the animals) iv. Dollah's grandfather is busy. (busy tells us about Dollah's grandfather) 1. We can also use adjectives to compare people, animals, places and things. There are three degrees of comparison: positive, comparative and superlative.

The positive form of the adjective is used when no comparison is made. Examples i. She is a smart girl. iii. He is a fast runner. iv. The cat is a quiet animal. The positive form is also used when comparing two persons or things that are similar or equal. Examples i. We are as slow as the other group. ii. She is as kind as her father. iii. Thomas is as hungry as his uncle.

The comparative form is used when two unequal persons, places or things are compared. The comparative form of many adjectives is formed by adding -er to the adjective followed by the word 'than'. Examples a. He is older than my father. b. I am taller than my sister. c. They are younger than I am.

The comparative form of some adjectives is formed using 'more + adjective + than'. Examples i. ii. iii. This problem is more difficult than that. My book is more interesting than yours. She is more hardworking than her brother.

The superlative form is used when three or more persons, places or things are compared. The superlative form of many adjectives is formed by adding est to the adjective. We must use the before the adjective. Examples a. This is the shortest way to the post office. b. The 'Kancil' is the smallest car in Malaysia. c. Malek is the strongest boy in his class. d. The superlative form of some adjectives is formed by adding most before the adjective. Examples a. Harlina is the most beautiful girl in my village. b. Tan is the most hard-working boy in the school. c. Chun Chong is the most disobedient pupil in class.

Note: The spelling of some adjectives changes completely when they are used in the comparative and superlative degrees.

LIST OF ADJECTIVES IN THE DIFFERENT DEGREES OF COMPARISON Positive active bad beautiful big Comparative more active worse more beautiful bigger Superlative the most active the worst the most beautiful the biggest

black bright clean clever confused cruel dark difficult dirty fascinating famous far fast

blacker brighter cleaner cleverer more confused crueler darker more difficult dirtier more fascinating more famous farther/further faster

the the the the the the the the the the the the the

blackest brightest cleanest cleverest most confused cruelest darkest most difficult dirtiest most fascinating most famous farthest/furthest fastest

fat fierce generous good graceful great handsome hardworking happy heavy important kind late light little long old poor proud quiet responsible rich sad sharp short simple slow small strange strong tall thin ugly weak

fatter fiercer more generous better more graceful greater more handsome more hardworking happier heavier more important kinder later lighter less longer older poorer prouder quieter more responsible richer sadder sharper shorter more simple slower smaller stranger stronger taller thinner uglier

the fattest the fiercest the most generous the best the most graceful the greatest the most handsome the most hardworking the happiest the heaviest the most important the kindest the latest the lightest the least the longest the the the the the the oldest poorest proudest quietest most responsible richest

the saddest the sharpest the shortest the most simple the slowest the smallest the strangest the strongest the the the the the tallest thinnest ugliest weakest wisest

wise young

weaker wiser younger

the youngest

ADVERBS
Adverbs of manner tell us how an action was done. Adverbs of manner are formed by adding -ly to adjectives. Examples a. The pupils talked softly. b. We walked home quickly. c. Musa asked politely for more food. d. She put the baby gently on the bed. We can also use adverbs to compare how people or animals do things. There are three degrees of comparison: positive, comparative and superlative. The positive form of the adverb is used when no comparison is made. Examples a. Lee swam quickly. b. Fatimah spoke loudly. c. Puan Mariam drove carefully. The positive form is also used when comparing the actions of two persons or things that are similar or equal.

Examples a. We worked as carefully as the other class. b. Fatimah spoke as loudly as her friends. c. Taha spoke as clearly as Nathan. The comparative form of the adverb is used when two unequal persons or things are compared. The comparative form is formed by adding more to the adverb. Examples a. She spoke more angrily than Mrs Tan did. b. Fred walks more slowly than Kumar. c. Your dog barks more fiercely than mine. The superlative form of the adverb is used when the action of three or more persons or things are compared. The superlative form is formed by adding the most to the adverb. Examples a. Jane dances the most gracefully in her group. b. The new teacher speaks the most gently in our school. c. She sang the most beautifully in the contest. LIST OF ADVERBS ACCORDING TO THE DEGREES OF COMPARISON Positive angrily badly beautifully bravely carefully carelessly clearly closely differently early easily far Comparative more angrily worse more beautifully more bravely more carefully more carelessly more clearly more closely more differently earlier more easily farther Superlative the the the the the the the the the the the the most angrily worst most beautifully most bravely most carefully most carelessly most clearly most closely most differently earliest most easily farthest

fast gently gracefully greedily happily hard late lazily long loudly much neatly quickly roughly soon slowly sweetly well

faster more gently more gracefully more greedily more happily harder later more lazily longer more loudly more more neatly more quickly more roughly sooner more slowly more sweetly better

the the the the the the the the the the the the the the the the the the

fastest most gently most gracefully most greedily most happily hardest last most lazily longest most loudly most most neatly most quickly most roughly soonest most slowly most sweetly best

Adverbs of frequency are used to show how often an action is done. Examples often usually always seldom never 1. 2. 3. 4. 5. Aziz enjoys fishing. He often goes fishing during the holidays. Marina comes here almost every day. She usually comes here in the evening. David drinks milk every day. He always drinks milk in the morning. Ben does not like comics. He seldom reads comics. John has not come here even once. He has never come before.

Adverbs of time tell us when something happens or had happened. Examples

before

1 2

She read the passage before she answered the questions. We ate our food before we drank the water. They went home after the party. He cut the cake after the children sang a song.

after

4 5

PREPOSITIONS
Prepositions are words that we use before nouns or pronouns. There are prepositions of directions, time, place and position. 1. Prepositions of direction

Daud is walking up the stairs.

Adrian is running down the stairs.

The bird flew in through the window.

Tim jumped over the fence.

They walked along the row of houses.

She has returned from town.

I am walking to school.

Richard came into the room.

My brother is taking off his shirt,

The taxi went past the mosque.

The boys ran across the road. 2. Prepositions of time

They are running round the tree.

i. In Examples Jalil was born in 1986. The holidays will be in December. We leave for Penang in a week's time. We go to school in the morning. ii. At Examples We will meet my father at night. The class began at three o'clock. At what time is he leaving? iii. On Examples Malaysia gained independence on 31 August 1957. He goes swimming on Tuesday. On what day is Deepavali? iv. During Examples We will visit our grandfather during the holidays. It is cool during the night.

We had a quiz during our History class yesterday. v. For Examples The football team trained for a month. We lived in Subang Jaya for three years. They will be in America for a fortnight. vi. Since Examples He has been studying in Australia since 2002. Farouk has not written to me since January. There was been no rain since last month. We have not played football since Salim left our kampung.

3.

Prepositions of Place

The book is on the chair.

The ball is under the table.

The fan is above the boy.

The cat is between the three and the car.

The boy is beside the car.

Haiqal sits next to Harjit in class.

The walking stick is against the wall.

The teacher is standing among his pupils.

There is a kitten in the box.

The spoon is near the bowl.

TENSES
We uses different tenses to show when an action happens.

The Simple Present Tense


The simple present tense take two verb forms. a. with s for singular subject (He, She, It, Daud) except I and You b. without s for plural subjects (We, They, Joe and Laili) and also I and You Examples He She - enjoys It - likes Farid I You We They Zalia and Latifah Music. - enjoys - like

More examples: He enjoys collecting stamps. She sings in the band. Wendy writes very neatly. The dog barks at cats. I like to eat ice cream. The forms of the verb "to be" in the simple present tense. You run fast. We watch television at night. They sell vegetables at the market. Mariam and Sabariah carry a lot of books to school.

Read the table below. I am You We They Sam and Badrul He She It Ghazali

are

hungry. tired. clever.

is

We use: i. am only for I ii. is for all singular subjects (he, she, it, Farid) except you iii. are for the singular subject you and for all plural subjects (we, they, you, Samy and Jasmine) Examples I am hungry. She is ten years old. They are late for class. We are all happy to meet you.

Daud is the tallest boy in class. It is a very greedy cat. You are lucky to win the first prize. Chee Soon and Marlina are friends.

The form of the verb "have" in the Simple Present Tense. Read the table below. I You We They

have

some food.

Simrit and Jason He She It Edward has

We use: a. have with plural subjects (we, they, you, Sunny and Sumitha) and also for the b. singular subjects I and You c. has with singular subjects (he, she, it, Fred) 0 Examples 0 - I have some interesting storybooks. 1 - You have a letter from your pen pal. 2 - They have a Bahasa Malaysia test on Tuesday. 3 - Salina and Ramli have a new car. 4 5 - He has three cats and a goldfish. 6 - She has the newest toys. 7 - It has two leaves. 8 - Gary has a lot of coins from England. 9 We use the simple present tense: a. for actions that take place at the time whesn we are talking about them Examples 0 - Jalil is in his office. 1 - My brother stays with our uncle in Ipoh. 2 - I live at No. 2 Jalan Nilam. 3 b. to show a habit or some actions we repeat Examples 4 - I wash my face every night. 5 - He goes to school by bus. 6 - We play football on Saturdays. c. to show a fact or a truth Examples

7 - The sun rises in the east. 8 - The young of mammals drink milk. 9 d. to show a future happening or action Examples 10 - He leaves for Perlis tomorrow. 11 - We hope to win the competition. 12 - The campaign starts next week. e. when we give instructions, directions and commands Examples 13 - Take the right turn after the post office. 14 - Cut the paper into two.

The Past Continuous Tense The form of the Past Continuous Tense is as follows: verb "to be" + verb + ing (was/were) Examples was eating was rising

were dreaming were climbing

Read the table below. I was He sleeping She It was eating Norman You We They were The Children eating were sleeping at ten o'clock last night.

We use the Past Continuous Tense to show: a. that two past actions were happening at the same time Examples 0 - I was reading while she was talking to Elaine. 1 - We were studying while Edwin was listening to the radio. 2 - He was cooking while they were searching for their keys. 3 - The cow was mooing while the sheep was bleating. b. that the action happened while another was still going ond Examples 4 - I was reading when she fell down. 5 - He was giving her work when I came into the office. 6 - They were playing when their mother called them in. 7 - Ramli was cutting the bread when Zakian screamed. c. that something was a past habit Examples 8 - We were always quarrelling when we were young. 9 - He was always playing football when they stayed in Ipoh. 10 They were often missing breakfas t because they got up late. 11 - Rani was always biting her nails when she was a teenager. d. a past action that happened over a period of time Examples 0 - I was washing my clothes for two hours this morning. 1 - They were painting the house all day yesterday.

2 - Sarah was cleaning the kitchen the whole morning. 3 - The dog was barking the whole night long.

The forms of the verb "do" in the simple present tense Read the table below. I, You We They do Khalid and Fauzi the exercises. He She It Danny We use: a. do with plural subjects (we, they, you, Henry and Devan) and also for the singular subjects I and you. b. does with singular subjects (he, she, it, Fred) Examples 0 - I do not like eating mangoes. 1 - You do go to the cinema often. 2 - We do all our homework in the afternoon. 3 - They do all the packing in the factory. 4 - Tahir and his uncle do not want to go for does

the party. 5 6 7 8 - She does her best to please her father. - She does not want to play football. - It does not like to eat fish. - James does his exercises in the morning.

We use the simple present tense: a. for actions that take place at the time when we are talking about them Examples 15 - Jalil is in his office. 16 - My brother stays with our uncle in Ipoh. 17 - I live at No. 2 Jalan Nilam. b. to show a habit or some actions we repeat Examples 18 - I wash my face every night. 19 - He goes to school by bus. 20 - We play football on Saturdays. c. to show a fact or a truth Examples 21 - The sun rises in the east. 22 - The young of mammals drink milk. 23 d. to show a future happening or action Examples 24 - He leaves for Perlis tomorrow. 25 - We hope to win the competition. 26 - The campaign starts next week. 27 e. when we give instructions, directions and commands Examples 28 - Take the right turn after the post office. 29 - Cut the paper into two.

The Past Continuous Tense The form of the Past Continuous Tense is as follows: verb "to be" + verb + ing (was/were)

Examples was eating was rising

were dreaming were climbing

Read the table below. I was He sleeping She It was eating Norman were You sleeping We They were The Children eating

at ten o'clock last night.

We use the Past Continuous Tense to show: a. that two past actions were happening at the same time 1 2 Examples 0 - I was reading while she was talking to Elaine. 1 - We were studying while Edwin was listening to the radio. 2 - He was cooking while they were searching for their keys. 3 - The cow was mooing while the sheep was bleating. 4

b. that the action happened while another was still going ond 3 Examples 0 - I was reading when she fell down. 1 - He was giving her work when I came into the office. 2 - They were playing when their mother called them in. 3 - Ramli was cutting the bread when Zakian screamed. 4 c. that something was a past habit Examples 5 - We were always quarrelling when we were young. 6 - He was always playing football when they stayed in Ipoh. 7 - They were often missing breakfast because they got up late. 8 - Rani was always biting her nails when she was a teenager. d. a past action that happened over a period of time Examples 0 - I was washing my clothes for two hours this morning. 1 - They were painting the house all day yesterday. 2 - Sarah was cleaning the kitchen the whole morning. 3 - The dog was barking the whole night long.

LIST OF ADVERBS ACCORDING TO THE DEGREES OF COMPARISON Simple Past Participle Simple Past Continuous Present Form add agree allow am/is arrange arrive are bake bark bathe bear beat become begin bite blow breathe break bring build burst added agreed allowed was arranged arrived were baked barked bathed bore beat became began bit blew breathed broke brought built burst adding agreeing allowing being arranging arriving being baking barking bathing bearing beating becoming beginning biting blowing breathing breaking bringing building bursting added agreed allowed been arranged arrived been baked barked bathed borne beaten become begun bitten blown breathed broken brought built burst

buy care carry catch cause change clap close come complete copy cost cry cut dance decorate die divede deal dig do draw dream drink drive drop eat enter escape fall feed fight find finish fit forget forgive freeze get give go grow hand hang(something )

bought cared carried caught caused changed clapped closed came completed copied cost cried cut danced decorate died divided dealt dug did drew dreamt drank drove dropped ate entered escaped fell fed fought found finished fitted forgot forgave froze got gave went grew handed hung hanged

buying caring carrying catching causing changing clapping closing coming completin g copying cost crying cutting dancing decoratin g dying dividing dealing digging doing drawing dreaming drinking driving dropping eating entering escaping falling feeding fighting finding finishing fitting forgetting forgiving freezing getting giving going growing handing

bought cared carried caught caused changed clapped closed come completed copied cost cried cut danced decorated died divided dealt dug done drawn dreamt drunk driven dropped eaten entered escaped fallen fed fought found finished fitted forgotten forgiven frozen gotten given gone grown handed hung hanged

hang (someone) has/have hear hide hit hold hope hurry hurt join keep kneel know laugh lay lead leave let lie (down) lie live lose make marry meet move pay put read reply ride ring rise run say see sell send set sew shake shine shoot show shut

had heard hid hit held hoped hurried hurt joined kept knelt knew laughed laid led left let lay lied lived lost make married met moved paid put read replied rode rang rose ran said saw sold sent set sewed shook shone/shine d shot showed shut

hanging hanging having hearing hiding hitting holding hoping hurrying hurting joining keeping kneeling knowing laughing laying leading leaving letting lying lying living losing making marring meeting moving paying putting reading replying riding ringing rising running saying seeing selling sending setting sewing shaking shining shooting showing

had heard hidden hit held hoped hurried hurt joined kept knelt known laughed laid led left let lain lied lived lost made married met moved paid put read replied ridden rung risen run said seen sold sent set sewn shaken shone/shine d shot shown shut

sing sink sit sleep speak spend

sang sank sat slept spoke spent

shutting singing sinking sitting sleeping speaking spending

sung sunk sat slept spoken spent

The Present Continuous Tense The form of the present continuous tense is as follows: verb to be" + verb + -ing (am/are/is)

Examples am sleeping

is walking

are writing

Read the table below. am We are

running. walking.

You They The teachers He She It Shamsul is

We use the Present Continuous Tense to show that: something is happening at the time of speaking 0 Examples 0 - He is washing the car now. 1 - She is attending a meeting out of town. 2 - They are sitting for their test now. 3 - I am listening to my favourite singer. 4 an action is happening over a period of time 0 Examples 0 - Maimunah is writing another book this year. 1 - He is training to become a mechanic. 2 - We are taking four subjects for our examination. 3 - They are studying to become doctors. an action is planned for the future 0 Examples 0 - I am going to Johor Bahru next week. 1 - He is teaching a new class next month. 2 - We are meeting my father tonight. 3 - They are camping on Gunung Ledang next Thursday. 4 an action that is often repeated or is a habit 0 Examples 0 - They are always fighting lately. 1 - My mother is often talking about you. 2 - We are always eating fried rice. 3 - I am often telling her the answers.

The Simple Paste Tense The forms of the verb in the Simple Past Tense are as follows: a. -ed is added to the verb to form the Past Tense 0 Examples Simple Present Simple Paste Tense Tense 1 2 3 wash talk play 4 5 6 washed talked played

b. the verb is spelt differently from the verb in the Simple Present Tense 7 8 Examples 9 Simple Present Tense 10 Simple Past Tense 11 12 13 14 15 16 break sleep do have fly lay 17 18 19 20 21 22 broke slept did had flew laid

c. the form of the verb is not changed. It is the same as the verb in the Present Tense 23 24 26 27 28 29 Examples Simple Present Tense cut hit put read

25

Simple Past Tense 30 31 32 33 cut hit put read

Read the table below. I You We They He She Rahim broke cut cleaned the garden last week. the vase yesterday. the branches.

We use the Simple Past Tense to show that an action: 1. happened in the past or no longer happens Examples - They stayed with us last week. - He studied in Universiti Kebangsaan Malaysia. - I cut my finger last night. 2. has been finished or completed Examples - The war ended yesterday. - I wrote him a letter last week. - He blew all the balloons by himself. - We finished all the drinks.

SUBJECTVERB AGREEMENT
The subject and verb in a sentence must always agree. Examples a. He lives in Kuala Kubu Baru.(singular subject He agrees with the singular verb form lives) b. We sing in the school choir.(plural subject we agrees with the plural verb form sing) c. They work in Mr Tan's house this week. (plural subject They agrees with the plural verb form work)

The following words take singular verbs.

each

someone

anything

everybody

somebody

no one

everyone

something

nobody

Everything

anyone

nothing

everybody

anybody

Examples - Each boy has his own book. - Every girl does her work well. - Everyone studies hard for the examination. - Everything is interesting in the museum. - Everybody believes in God. - Someone has lost my book. - Somebody is drawing pictures on the walls! - Something has to be done soon. - Has anyone taken my pen? - Anybody who wants it must tell us. - We must do anything he wants us to do. - No one leaves this room without the teacher's permission. - Nobody speaks to that naughty boy. - Nothing in this room is expensive. Uncountable nouns take singular verbs. Examples - The water is hot. - The air is cool. - The sand is very dry. - There is ice cream in the refrigerator. Collective nouns take singular verbs. Examples - A swarm of bees is coming in this direction. - A herd of buffaloes is grazing in the field. - This football team is very good.

QUANTIFIERS Quantifiers are words that precede and modify nouns. They tell us how many or how much. a. The following quantifiers will work with countable nouns: -many trees - a few trees - few trees - several trees - a couple of trees - none of the trees b. The following quantifiers will work with uncountble nouns: - not much dancing - a little dancing - little dancing - a bit of dancing - a good deal of dancing - a great deal of dancing - no dancing c. The following quantifiers will work with both countable and uncountable nouns: - all of the trees/dancing - some trees/dancing - most of the trees/dancing - enough trees/dancing - a lot of trees/dancing

- lots of trees/dancing - plenty of trees/dancing - a lack of trees/dancing

DETERMINERS
Determiners are used in front of nouns to indicate whether you are referring to something specific or something of a particular type. a. You use a specific determiner when people know exactly which thing(s) or person/people you are talking about. The specific determiners are: the definite article : the demonstratives : this, that, these, those possessives : my, your, his, her, its, our, their

For example:- The dog barked at the boy. - These apples are rotten. - Their bus was late. b. You use general determiners to talk about people or things without saying exactly who or what they are. The general determiners are: the indefinite articles : a, an

a few a little all another any

both each either enough every

few fewer less little many more most much

neither no other several some

For example:

- A man sat under an umbrella. - Have you got any English books that I could have? - There is enough food to feed everyone."

Either and Neither


Either and neither are used in sentences concerning a possible choice between two items. Either can mean one or the other (of two) or each of two. For example:- I've got tea and coffee, so you can have either. (One or the other)The room has a door at either end. (Both) Neither means not the first one and not the second one. For example:- Neither of the students were listening.

CONJUNCTIONS Conjunctions are words that join words, phrases and sentences.

and, because, but, or, so, therefore, although, if Examples a. And i. Gary likes nasi lemak. Bala likes nasi lemak.Gary and Bala like nasi lemak. ii. The baby can stand. The baby can crawl. The baby can stand and crawl. b. But i. Lim wants to play football. Halim wants to play hockey. Lim wants to play football but Halim wants to play hockey. ii. Fariza wants to help her brother. Fariza is sick. Fariza wants to help her brother but she is sick. c. So i. She was hungry. She cooked some food. She was hungry so she cooked some food. ii. They were tired. They rested for an hour. They were tired so they rested for an hour. d. Although i. They came to the class. It was raining. They came to the class, although it was raining. ii. We must finish our work. We are very sleepy. Although we are very sleepy, we must finish our work.

e. If i. Saras can help you. She has the book. Saras can help you if she has the book. ii. You will not get wet. You have an umbrella. You will not get wet if you have an umbrella. f. Because i. The baby is crying. The baby is hungry. The baby is crying because he is hungry. ii. The table is going to break. The legs are weak. The tables is going to break because the legs are weak. h. Or i. Does Julie want a red dress? Does Julie want a blue dress? ii. Does Julie want a red or blue dress?

PUNCTUATION
Full stop A full stop is used at the end of a sentence, which is not a question or an exclamation. Examples i. Hamid was very tired. ii. It is a hot day.

iii.

Siva will come tomorrow.

Full stops are also used to shorten words (abbreviations) Examples 2. No. (number) 3. Prof. (professor) 4. etc. (et cetera) Comma A comma is used to separate two words or groups of words in a sentence so that the meaning becomes clearer. Examples ii. The boys ate chocolate, ice cream and biscuits. *The boys ate three things (chocolate, ice cream and biscuits). 2. 3. 4. 5. More Examples Rani, Annie and Sheena went to Port Dickson. Encik Mahmud is a kind, friendly and patient man. Mona stopped, stared and ran away. Chooi Hoon, could you please sweep the floor?

Question mark A question mark is used at the end of a sentence, which asks a question. Examples b. What is your name? c. Will they bring the book?

Exclamation mark An exclamation mark is used to show surprise, joy, pain, anger, danger, humour or some strong feeling. It is also used when someone is giving orders or shouting. Examples a. You must be joking! b. Ouch!

Apostrophe An apostrophe is used to show belonging If the owner is singular, put an apostrophe at the end of the word and add an s. Examples 3. This is Matthew's car. 4. Where is the cat's food? If the word already ends with an s, add an apostrophe and leave out the second s. Or, put an apostrophe and another s. Examples a. Here is James' bag. b. This is Haris's book. If the owner is plural (more than one) and the word ends with an s put the apostrophe after the s. Examples 4. The boys' rulers are broken. 5. The girls' dresses are new. 6. These are the ladies' shoes. If the plural does not end in s, add the apostrophe and s. Examples 3. The children's shirts are dirty. 4. These are the men's hats. The apostrophe is also used to show contractions where letters or numbers have been left out. Examples a. Im (I am) b. Didnt (Did not) c. Its (It is) Capital letters Capital letters are used at the beginning of sentences. They are also used for proper nouns (e.g. names of people, places, books, months, titles, etc.) Examples 6. The man sat on the chair. The chair broke. 7. The pupils sat for their UPSR examination. 8. Fauzi bin Talib 9. Malaysia

Quotation marks Quotation marks are used to show direct speech (actual words spoken by a person). Examples 7. "I am hungry," said Aliya. 8. "Why are you late?" she asked.

ANTONYMS
An antonym is a word that means the opposite of another word. absent - present accept - refuse/reject active -passive add- subtract come - go correct - wrong /incorrect damage-repair day-night

agree - disagree alert - drowsy ancient - modern ancestor -descendant appear - disappear asleep - awake attack-defend beautiful- ugly/hideous before- after below-above best-worst bitter-sweet black-white bless-curse boring-interesting/lively borrow-lend brave-cowardly/timid bright-dark/dull/stupid broad-narrow busy-idle careful-careless cheap-expensive/dear cheerful-sad/unhappy child-adult clean-dirty cloudy-clear clumsy-graceful coarse-smooth/fine cool-warm cold-hot hardworking-lazy harmful-harmless healthy-unhealthy heavy-light here-there helpful-unhelpful high-low hit-miss honest- dishonest hopeful-hopeless huge-tiny/small import-export in-out increase-decrease innocent-guilty

dead-alive deep-shallow different-same/alike double-single dry-wet early-late east-west empty-full expand-contract fail-pass/succeed fair-dark/unfair famous-unknown far-near fast-slow fat-thin few-many first-last follower-leader foolish-wise/clever fresh-stale front-back future-past generous-stingy gentle-rough give-take good-bad/naughty hate-love hard-soft put-remove question-answer quick-slow rare-common reluctant-eager/keen rest-work/move rich-poor Right-wrong/left Rise-fall/drop Rural-urban Safe-dangerous/harmful Sell-buy/purchase Separate-join/unite Simple-complex/difficult Sharp-blunt Short-tall/long Singular-plural

inside-outside joy-sorrow junior-senior kind-unkind/cruel land-sea laugh-cry/weep leave-arrive length-breadth/width life-death listen-talk little-much liquid-solid loud-soft loudly-softly loving-hateful lucky-unlucky male-female master-servant maximum-minimum natural-artificial neat-untidy negative-positive noisy-quiet/silent north-south obey-disobey often-seldom open-shut/close on-off painful-painless pleasant-unpleasant polite-ruse/impolite possible-impossible proud-humble public-private pull-push

Sit-stand Small-big/huge Spend-save Start-end/finish Stormy-calm Stupid-clever/intelligent Straight-crooked/bent Talkative-quiet Teach-learn Temporary-permanent Thick-thin Thoughtful-thoughtless Throw-catch Tidy-untidy Tight-loose Tiny-huge Top-bottom True-false Under-over Up-down Vacant-occupied Victory-defeat Violent-peaceful War-peace Wasteful-economical Wide-narrow Wild-tame Wrong-right/correct Young-old/elderly

SYNONYMS
A synonym is a word that has the same meaning or nearly the same meaning as another as another word. active-enrgetic big-huge/large adore-worship/idolise bold-brave afraid-frightened/scared broad-wide allow-permit bright-clever/shining amount-quantity brief-short

animal-beast ask-question bad-wicked/spoilt beat-hit coarse-rough conduct-behaviour cold-chilly conceal-hide copy-imitate cunning-sly cry-weep/yell damp-wet/moist difficult-hard disciplined-trained dishonest-untruthful/deceitful display-show/exhibit distant-far drop-fall/decline drowsy-sleepy dull-boring/gloomy eager-keen endanger-harm/hurt enemy-opponent/foe error-mistake examine-check/inspect expensive-costly external-outside extra-surplus explode-burst faithful-loyal false-untrue famous-well-known fatal-deadly fate-destiny fierce-ferocious find-look for fear-terror friend-companion fresh-new funny-amusing gain-profit gather-collect gaze-stare gentle-meek gift-present

capture-catch cheap-inexpensive cheat-deceive/trick cheerful/happy/merry intelligent-smart/clever interesting-captivating king-emperor last-final learn-study listen-hear lucky-fortunate middle-centre modern-new naughty-mischievous neat-tidy near-close noisy-loud/rowdy occupation-job/work odd-strange/peculiar old-aged/ancient own-possess perform-do/act pleased-glad polite-courteous ponder-think poor-needy powerful-strong/rich predict-foretell pretty-lovely protect-guard proud-arrogant pupil-student pure-clean pursue-chase/try purpose-motive jungle-forest jump-leap just-fair uick-fast regular-normal/constant reduce-decrease/lessen reply-answer ripe-mature risky-dangerous robber-burglar/thief

govern-rule graceful-elegant halt-stop hard-working-diligent help-aid high-tall honest-truthful internal-inside illness-disease/sickness small-little/tiny smell-odour start-begin stone-pebble/rock suitable-fit tale-story talk-speak/chat tie-fasten trust-believe try-attempt

round-circular rude-impolite/offensive save-rescue see-look/watch select-choose/pick silent-quiet simple-plain sign-symbol under-below understand-comprehend unhappy-sad/miserable unite-join unkind-cruel unusual-weird/uncommon vacant-empty war-battle weak-frail/feeble wealthy-rich/prosperous yearly-annual

ARTICLES 1. Wee Kim found __________ umbrella in the bus. A. an B. the C. a D. 2. Laura is __________ girl who has punished yesterday. A. a B. the C. an D. 3. __________ durian is a well-known fruit. A. A B. C. The D. An

4. Would you like to have __________ cup of tea? A. an B. C. a D. the 5. Where is __________ watch that I lent you last Saturday? A. a B. an C. D. the 6. Did you have __________ lot of fun at the birthday party at MacDonalds? A. the B. C. a D. an 7. We have never been to __________ Railway Station. A. an B. a C. D. the 8. You should always refer to __________ dictionary if you dont understand the word. A. the B. C. a D. an 9. If you dont recover from fever, you will miss __________ trip to Genting Highlands. A. a B. the C. an D. 10. Madhuri, who was 50 metres away from the pond, heard __________ child crying for help. A. a B. C. the D. an

11. Mr Rama bought __________ most expensive gift for the birthday girl. A. B. the C. an D. a 12. Eskimos are __________ best hunters in the world. A. the B. C. an D. a 13. Priscilla plays __________ organ very well. A. a B. C. the D. an 14. There has been no news about _________ missing students since yesterday afternoon. A. B. a C. the D. an

15. Many people died when __________ Highland Tower collapsed. A. B. the C. an D. a 16. __________ lion has __________ mane on its head. A. A , the B. The , C. The , a D. A , a 17. Balan bought __________ pack of milk from __________ supermarket. A. the , an B. an , a C. a , the D. , 18. Rosnah is __________ teacher but her mother is __________ doctor. A. a , the B. a , a C. the , the D. the , a 19. It has only been __________ month since __________ girl move to this town. A. a, the B. the, a C. a, D. a, a 20. When __________ faces of the clock towers are lit up at night, people can see it from __________ distance. A. a , a B. the , a C. a , the D. the , the 21. If my sister and brother-in-law come back for __________ family gathering nex week, my parents will be __________ happy. A. the , the B. the , C. the , a D. the, an 22. Ramli is __________ lazy boy. His friend, Chong always __________ scolds him. A. the , B. a , the C. a , D. a , a 23. Two Malaysians were badly injured in _________ accident in _________ Singapore. A. an , the B. an , C. the , a D. , an 24. __________ elephant is heavier than __________ giraffe. A. The , a B. A , a C. The , the D. An ,

25. There is __________ big mango tree in front of __________ haunted house. A. the , a B. a , a C. the , the D. a , the 26. We have never seen such __________ big snake in our __________ garden. A. the , a B. a , a C. the , the D. a ,

27. __________ Ibans live along __________ river banks in longhouses. A. A , a B. The , a C. The, the D. A , the 28. As it was __________ hot afternoon, __________ boys decided to go for a swim. A. the , a B. a , a C. the , the D. a , the 29. Many __________ Year 1 students were crying on __________ first day of school. A. the , B. , the C. a , the D. an , a 30. As you are very hungry, you can have __________ burger in _________ food basket. A. a , the B. the , a C. the , the D. a , a

COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS 1. She opens her purse and takes out __________ money. A. some B. many C. much D. a lot 2. Will __________ people come for the party tonight? A. many B. much C. a few D. a lot

3. You can have a short nap before lunch. It takes __________ time to cook the meat. A. a few B. a lot of C. many D. some 4. My baby sister only drinks __________ milk every hour. A. much B. a lot of C. some D. a little 5. How __________ biscuits did you take? A. a little B. many C. much

D. some

6. You can take __________ flour from the jar in my kitchen. I dont need it anymore. A. much B. a lot C. a large amount D. some 7. There arent __________ eggs in the refrigerator. A. much B. plenty C. any D. some 8. The farmer has __________ chicken in his farm. A. a large amount of B. a great deal of C. a lot of a little 9. Did you bring __________ food to school today? A. many B. any C. a lot D. much 10. May I borrow _______ crayons, please? A. any B. many C. some D. a little 11. Hajar is sewing __________ new curtains for Hari Raya. A. a little B. any C. a large amount D. some 12. I ate __________ rice and __________ vegetables for dinner last night. A. a few , many B. a little , some C. much , any D. many , a lot of 13. __________ doctors visited the villages in this district last week. A. Several B. Much C. A large amount D. A great amount

D.

14. Two hunters were attacked by __________ lions in the jungle. A. much B. a little C. some D. a few 15. Please dont add too ___________ salt in the curry. A. many B. a few C. much D. some 16. Please buy me __________ pencils on your way back. A. much B. a few C. a little D. a lot 17. __________ of the boys were absent from school yesterday. A. Many B. A little C. Much D. A lot of 18. Ronny was given a __________ work by his boss. A. lot of B. great deal of C. much D. some 19. My mother said that she saw ___________ pretty dresses in the new boutique. A. a lot B. a few C. much D. a great amount 20. Can I have ___________ nice posters, please? A. much B. many C. some D. few 21. Mrs Nades asked Ooi to go home because he felt __________ sick in school today. A. a little B. some C. a lot D. many 22. He went through a ___________ of trouble to get the scholarship. A. a lot of B. lot of C. great deal D. great amount 23. ___________ children love to eat sweets though it is bad for their teeth. A. Lot of B. Many C. Much D. A little 24. There are _______ goats in Alais farm. Alai feeds them with ________ good food. A. many , a lot of B. many , a lot C. many , much D. many , a little

25. Can I have _______ green thread and ________ needles, please? asked Marjeet to her mother. A. many , much B. some , much C. some , a few D. a lot , some 26. Sandra bought ___________ pamelos from the roadside stall. A. a few B. little C. much D. a lot 27. The vegetables did not cost __________ but the meat was expensive. A. many B. much C. a lot of D. a few 28. Cik Kamariah went to _________ stalls in the market to check the price of bawal fish. A. much B. a lot C. a few of D. many 29. A ___________ of fish in the fishmongers basket turned bad before he reached the market. A. great deal of B. large amount C. large amount of D. a great deal 30. Kuala Lumpur does not have as __________ fountains as Ipoh. A. many B. much C. plenty D. some

COLLECTIVE NOUNS 1. There is a __________ of fish in the pond. A. school B. flock C. fleet D. party

2. A tea-party was held for the __________ of labourers who completed the task successfully. A. bunch B. gang C. set D. cluster 3. I decided to give my sister a __________ of pearls for her birthday. A. pack B. clump C. string D. bale 4. Kathy asked her father to buy a __________ of mandarin oranges from the market. A. pack B. bundle C. crate D. cluster 5. A _________ of monkeys escaped from the zoo last night. A. troop B. troupe C. herd D. flock 6. Sofea is watching a __________ of chicken playing in her garden. A. herd B. flock C. pack D. brood 7. The servant hid the gold ring in a __________ of rags in the storeroom. A. bundle B. team C. batch D. band 8. Father decided to buy the cupboard with a __________ of drawers at the bottom. A. crate B. chest C. mob D. nest 9. Daniel hid among the __________ of trees behind his house. A. clump B. swarm C. team D. flight 10. Pamela staring at a __________ of stars in the dark sky when she tripped and fell. A. company B. cluster C. clutch D. clump 11. Those naughty boys just broke a __________ of eggs at the supermarket. A. fleet B. clutch C. staff D. crate 12. Big Joe dragged the cows to a __________ of hay. A. bundle B. forest C. stack D. clump

13. Melanie was stung by a __________ of bees when she accidentally hit a bee-hive. A. swarm B. team C. group D. pack 14. The tourists were taken to a village to visit a __________ of natives in Sarawak. A. tribe B. troupe C. troop D. team 15. The students gave their teacher a __________ of daisies. A. bundle B. batch C. bunch D. bale 16. We can see a __________ of stairs from the entrance of Batu Caves. A. fleet B. tuft C. crew D. flight 17. A __________ of ships were lined along the coastline yesterday. A. fleet B. troupe C. team D. hail 18. Tiffany dreamt of a __________ of angels sitting around her. A. team B. host C. congregation D. constellation 19. I did not know what to do when I saw a __________ of fire on the roof of the shop. A. hail B. cortege C. bunch D. tuft 20. The _________ of wolves hunt together at night. A. troop B. swarm C. flock D. pack 21. A __________ of rabbits will make a good birthday present for little boys. A. nest B. flock C. pack D. school 22. My brother has decorated hid room with a __________ of pictures of antique vase. A. chest B. batch C. collection D. library 23. The __________ of spectators at the badminton match were unruly. A. congregation B. crowd C. cortege D. team

24. Mr and Mrs Deen presented a __________ of china to their new neighbour. A. stack B. set C. stud D. suit 25. The young millionaire bought a __________ of islands for his parents. A. hail B. crowd C. group D. team 26. We saw a __________ of peacocks in the botanical gardens last month. A. pride B. gaggle C. shoal D. stable 27. The garbage collectors did not come for a week so there was a big _________ of rubbish in front of my house. A. bouquet B. pack C. bundle D. heap 28. The king sent __________ of soldiers to defend the country. A. a board B. a panel C. an army D. a crowd 29. Encik Basir has a __________ of books in his bungalow. A. heap B. bundle C. library D. chest 30. Mrs Sivam cut a __________ of grapes from the grape vine at the vineyard. A. bunch B. string C. set D. crate

PRONOUNS 1. The girls must close the doors before __________ leave the classroom.

A. she

B. they

C. her

D. their

2. __________ have to finish our homework tonight. A. We B. Us C. He D. I 3. The chick is pecking the egg. __________ is trying to break the egg shell. A. He B. She C. It D. Its 4. Your father is very angry. Dont disturb __________ now. A. he B. her C. him D. his 5. All the school bags are on the table. __________ is the red bag. A. Your B. Mine C. Her D. He 6. Tell __________ what you plan to do today. A. us B. we C. our D. ours 7. Julia likes roses. She grows __________ in her garden. A. it B. they C. them D. theirs 8. The boys threw stones at the dog because _________ frightened their cat. A. it B. he C. she D. its 9. _________ dress is too big for me. You can have it back. A. You B. Your C. My D. Mine 10. The teacher _________ went to the students house to see _________ parents. A. herself , his B. themselves , his C. ourselves , his D. itself , his 11. The path through the jungle was bad but __________ decided to continue _________ journey. A. she , their . their , they C. we , their D. they , their

12. Please give __________ sometime. I will return __________ money. A. her , my B. me , your C. me , mine D. her , yours 13. The cat is cleaning __________ with its tongue. A. its B. oneself C. itself D. it 14. Ranjit, Kamarul and Chong Wei are prefects. _________ always come to school together. A. We B. Our C. Ourselves D. They 15. __________ likes to baby-sit because of _________ liking for children. A. Her , she B. They , her C. She , her D. He, her 16. The bird has broken __________ wing. A. hers B. it C. its D. itself 17. Dont try to cheat __________ . I know _________ well enough. A. me , he B. me , you C. you , her D. him , he 18. My cousins are coming to visit _________ next week. A. us B. our C. they D. mine 19. Let __________ mop the floor by __________ . A. she , herself B. her , herself C. his , himself himself 20. Those are ________ pets. They are __________. A. he , his B. his , mine C. me , ours mine

D. he ,

D. my ,

21. This shoes are not __________. It is __________. A. your , mine B. hers , her C. mine , yours his , he 22. Please ask _________ to sing a song for us at the party. A. her B. they C. he D. herself

D.

23. Badrul wished _________ brother good luck before the exam started. A. him B. his C. they D. he 24. Mathew has a new kitten. _________ is so small and cute. A. He B. She C. It D. Its 25. The men cooked the dinner _________ last night. A. myself B. himself C. themselves yourselves

D.

26. I tried to talk some sense into __________ but he was so stubborn. A. her B. his C. he D. him 27. Did you hurt _________ during the fight? asked Kamals mother. A. himself B. yourself C. ourselves D. herself 28. __________ need a letter from the manager to visit the office, the clerk told Laila. A. You B. We C. I D. They 29. I read about popular inventors and __________ clever inventions in this book. A. my B. our C. your D. their 30. I went to the cinema with a friend of __________ A. me B. my C. mine D. myself

PREPOSITIONS 1. The houses were built __________ the riverbank. A. along B. over C. in D. at 2. The wooden bridge gave way while the children were walking _________ . A. over B. across C. on D. beside 3. Miss Peggy would like to meet us __________ breakfast. A. in B. on C. by D. after 4. Prefects must arrive in school ___________ the bell is rung. A. at B. behind C. above D. before 5. My grandmother will be home __________ Sunday. A. in B. inside C. by D. at 6. The students were talking ___________ the headmaster when he walked past. A. about B. over C. from D. under 7. Do not lean __________ the wall. I just painted it. A. over B. above C. against D. along 8. Najibs father was killed __________ the war. A. through B. along C. during

D. above

9. The boys are looking __________ a big fat green caterpillar. A. to B. at C. in D. of 10. The old man jumped __________ the drain to avoid the speeding car. A. into B. of C. among D. against 11. Do not allow the child __________ scribble on the wall.

A. to

B. too

C. off

D. of

12. The scouts were told not to jump ___________ the monsoon drain. A. through B. above C. over D. among 13. Look __________ for a big, green building. That is Holiday Plaza. A. on B. out C. over D. in 14. There is a big field ___________ my school. A. against B. near C. above D. through 15. We have not seen our grandparents __________ 1999. A. since B. through C. under D. among 16. The documentary programme about the flora and fauna of Malaysia will be screened __________ Sunday __________ 9.00 p.m. A. to , for B. in , from C. at , on D. on , at 17. You have been doing well. Keep __________ your good work, praised the teacher. A. on B. of C. in D. up 18. Rafidah has not come __________ school __________ the accident. A. to , from B. from , to C. to , since D. with , since 19. Though he was rushing __________ work , he stopped ___________ help me. A. to , to B. with , for C. to , from D. with , of 20. When the farmer saw the cows eating the vegetables ___________ his farm , he chased them __________ a stick. A. on , in B. from , since C. in , with D. with , on 21. The thief drilled a big hole __________ the door. A. among B. through C. up D. over

22. I love to go for a walk _________ the sea. A. by B. at C. on D. in 23. The coach will not come __________ next week. A. with B. for C. to D. until 24. Can you pick __________ the best essay from this pile? A. out B. from C. with D. until 25. The boys could not see the market because it was __________ the bank. A. opposite B. next to C. near D. behind 26. There were rubbish bins __________ the resort but the girls threw rubbish __________ the ground. A. behind , in B. near , under C. at , on D. opposite , at 27. Caroline saw a python _________ the trees behind her house. A. with B. among C. through D. over 28. Farith will be playing in the football match _________ SK Jalan 3 and SK Jalan 9. A. with B. between C. among D. through 29. Rashid trekked __________ the forest to reach the river. Then, he made a raft and rowed it _________ the river. A. between , over B. against , under C. under , into D. through , across 30. The sportsmaster warned the boys not to jump __________ the fence. A. over B. against C. through D. with

ADJECTIVES 1. It took me three weeks to finish reading this _________ book. A. thin B. small C. thick D. fat 2. It was too __________ for me to see the mans face. A. lazy B. dark C. bright D. weak 3. Raja is a very __________ boy. He can never do things right. A. clumsy B. clever C. bright D. friendly 4. Dont __________ your hands, shouted his mother. A. clean B. dirty C. slow D. warm 5. Make sure youre home __________ today. I will be waiting for you, said Puan Rina. A. late B. bright C. rich D. early 6. Salleh bought a jacket to keep him __________ during the cold nights. A. cold B. cool C. warm D. hot 7. Though Rosa is __________ and pretty, she is not proud. A. tall B. fat C. ugly D. clumsy 8. This sponge is too __________ to be used for those dirty utensils. Get me a harder one. A. beautiful B. clean C. soft D. pretty 9. Jaclyn is a very __________ girl. You have to excuse her stubbornness. A. old B. young C. fat D. pretty

10. It is too _________ here. I am sweating. Switch on the air cooler. A. cold B. cool C. warm D. hot 11. The Sultan Abdul Samad building is a very __________ building. A. latest B. young C. old D. bad 12. The __________ man died of cancer last month. A. thick B. lualthy C. strong D. wealthy 13. Yasmin is pretty but her sister is __________ A. prettier B. prettiest C. pretty

D. most prettiest

14. Chang Mei Mei is the _________ of the three girls. A. naughty B. naughtiest C. naughtier naughtiest

D. most

15. Anisah is __________ than her brother. A. intelligent B. most intelligent C. more intelligent D. very intelligent 16. It is _________ to maintain the cleanliness of this room than your room. A. easier B. easy C. easiest D. more easier 17. She will meet us __________ at the restaurant. A. late B. later C. latest D. lately 18. Datuk Kamals house is as __________ as my grandfathers house. A. big B. bigger C. biggest D. most biggest 19. The teacher was in a very __________ position when dealing with the students problem. A. easy B. happy C. busy D. difficult 20. Where can I buy the __________ bag? A. happy B. sad C. cheapest

D. busiest

21. The clown was so __________ that everyone was tickled. A. serious B. happy C. stern D. clumsy 22. Our headmistress praised the __________ boy in the assembly. A. bravest B. brave C. braver D. most bravest

23. What a lovely day. The __________ day of this week, said Norlina happy. A. bright B. brighter C. most brightest D. brightest 24. Mr Yong is very bad tempered but ___________ at heart. A. kind B. bad C. wicked D. friendly 25. Mountain climbing is a __________ experience. It is _________ than jungle trekking. A. thrilling , as thrilling as B. more thrilling , most thrilling C. most thrilling , thrilling D. thrilling , more thrilling 26. The Great Wall of China is __________ structure I have ever seen. A. as incredible as B. the most incredible C. incredible D. more incredible 27. My brothers are _________ but I am __________ of them all. A. tall , the tallest B. tallest , taller than C. taller than , tallest D. as tall as , taller than 28. We can enjoy sightseeing __________ than window-shopping. A. much B. most C. more D. best 29. The green fabric feels _________ compared to the red one. A. soft B. softer C. softest D. more softer 30. Although Sam and Tom look alike, but Sam is __________ . A. old B. young C. older D. fattest

ADVERBS 1. Azhar walked __________ home after he heard the good news. A. sadly B. slowly C. happily D. tiredly 2. The table tennis players played _________ and lost their match. A. badly B. sadly C. softly D. quickly 3. The beautiful swans swam __________ in the lake. A. sweetly B. gracefully C. brightly

D. joyfully

4. They carried their heavy bags and trudged ________ up the hill. A. quickly B. deeply C. hastily D. slowly 5. Yahya drove __________ because the road as wet. A. cautiously B. recklessly C. noisily

D. sadly

6. The spectators waited _________ for the football match to start. A. neatly B. slowly C. loudly D. excitedly 7. A wise man always thinks __________ before he acts. A. kindly B. bravely C. carefully D. hurriedly 8. The angry tiger roared __________ at the hunter. A. easily B. happily C. fiercely D. anxiously 9. My sister likes pretty clothes and she always dresses __________. A. cleverly B. stylishly C. tidily D. gracefully

10. Syakirin was very tired so he slept __________ last night. A. slowly B. soundly C. carefully D. loudly 11. The school choir sang __________ and won the competition. A. quietly B. loudly C. gracefully D. sweetly

12. You are speaking too __________. I cant hear you. A. softly B. loudly C. slowly D. carefully 13. The woman cried __________ when her child was killed in an accident. A. hoarsely B. bitterly C. soundly D. willingly 14. We must always spend our money __________. A. hurriedly B. safely C. wisely D. soundly 15. The soldiers fought __________ in the war. That was why they won. A. tidily B. bravely C. slowly D. usually 16. He got low marks for the test because he did it __________ A. carefully B. sadly C. bravely D. carelessly 17. The sick boy __________ refused to take his medicine. A. crazily B. nicely C. stubbornly D. roughly 18. Aishah called the police __________ when she heard a noise outside her house. A. gently B. hurriedly C. smoothly D. immediately 19. The speaker delivered an interesting speech and everyone listened __________ . A. wonderfully B. attentively C. attractively D. soundly

20. The drunk driver drove __________ and crashed into an oncoming lorry. A. recklessly B. soundly C. violently D. carefully 21. He walked __________to the bus stop and boarded the bus __________ because he was late. A. slowly, carefully B. gracefully, quietly C. leisurely, carelessly D. hurriedly, quickly 22. The ship sank __________ into the water. A. lazily B. deeply C. briskly

D. quickly

23. Grandmother carried the ceramic vase __________ and placed __________ in the corner of the room. A. carefully , gently B. slowly , hurriedly C. carelessly , firmly D. quietly , happily 24. We can find what we need as the grocer stacks his goods __________ on the shelves. A. untidily B. neatly C. chaotically D. messily 26. The fat boy walked __________ and knocked over the flowerpot. A. clumsily B. slyly C. heavily D. craftily 27. My sister speaks __________ than my cousin. A. politely B. more politely C. most politely politely

D. very

28. The headmaster shouted __________ at the boys who were caught smoking in the toilet. A. slowly B. angrily C. solemnly D. softly 29. Ninas grandparents stroll __________ in the park in the evenings. A. swiftly B. continuously C. strongly D. leisurely 30. The Soyuz TM-10 space shuttle carrying the Malaysian cosmonaut landed __________ in Kazakhstan, Russia. A. quietly B. safely C. correctly D. carefully

CONJUNCTIONS 1. We must not throw rubbish into the rivers _________ they will become polluted. A. but B. because C. so D. and 2. Ronnys hair is short __________ his brothers hair is long. A. and B. or C. if D. but 3. Rita has to take cough mixture _________ cough drops for her cough. A. if B. or C. and D. but 4. Please ask Raja to see me _________ he comes here. A. if B. and C. but D. so 5. You have lied to me once _________ I will not believe you this time. A. or B but C. so D. if 6. I could not open the door __________ I dont have the key. A. or B. but C. and D. as 7. My father forgave my brother __________ what he did was very wrong. A. because B. although C. if D. so

8. Either she _________ I have to take part in the 200 m event A. or B. so C. nor D. as 9. Neither my brother _________ my sister knew about my illness until yesterday. A. and B. nor C. or D. so 10. Dinas hair is very beautiful _________ she takes good care of it. A. because B. although C. but D. so 11. Selvi was hungry __________ she bought some noodles from a nearby shop. A. as B. if C. so D. or 12. Mazni will not come to your house __________ you dont invite her. A. or B. if C. and D. but 13. The driver ________ the passenger in the taxi were badly injured. A. but B. so C. or D. and 14. Fathiah was shy to attend the dinner __________ she didnt have a nice dress. A. because B. although C. but D. so 15. I told her the truth __________ she is my best friend. A. if B. as C. or D. so 16. Nizam was poor __________ honest. A. although B. because C. but

D. so

17. Peter decided to draw the mural _________ he went to see the teacher. A. so B. if C. or D. nor 18. He did not reply my letters _________ I have written several times. A. because B. but C. so D. although

19. Either give me the books __________ I will tell her about it. A. and B. or C. as D. because 20. Do not tell him about the accident _________ he asks you. A. and B. so C. if D. so 21. She is good at jazz _________ ballroom dance. A. and B. but C. so D. if 22. Do you want to sweep the floor __________ wipe the windows? A. and B. but C. so D. or 23. The pupils were scolded by their teacher __________ they were very noisy. A. and B. but C. so D. because 24. The haze is so thick that the people have to wear masks __________ stay indoors. A. or B. but C. because D. nor 25. Father was very hungry _________ he did not feel like eating. A. but B. or C. and D. so 26. The rain started to get heavier __________ the football players continued with the game. A. because B. and C. but D. so 27. I must hurry up __________ I will miss the bus. A. and B. but C. because D. or 28. The children were warned not to swim in the mining pool __________ they did notlisten. A. and B. but C. so D. or 29. Trees can be used for making furniture __________ building houses. A. and B. so C. but D. because

30. __________ the boys lost the match, they were not disappointed ____ they had tried their best. A. So , because C. Although , because B. If , and D. Although , and

THE SIMPLE PRESENT TENSE 1. She __________ to the market very early in the morning. A. go B. goes C. going D. is going 2. The students _________ co-curricular activities on Saturdays. A. attend B. attends C. attending D. is attends 3. The sun __________ in the east. A. rise B. risen C. rose

D. rises

4. Mariam __________ a bicycle everyday. A. rode B. ride C. rides D. rises 5. The sky ___________ actually black in colour. A. is B. was C. are D. were 6. Mr Goh and his wife __________ to the Park every Sunday morning. A. jog B. jogs C. jogged D. jogging 7. Rashid ___________ doing Mathematics.

A. enjoy

B. enjoys

C. enjoyed

D. enjoying

8. Maria __________ to be a doctor just like her father. A. want B. wants C. wanted D. wanting 9. __________ quiet and _________ shout. Im on the phone. A. keeps , dont B. kept , doesnt C. keep , dont keep , do 10. Water always __________ at 0 degree centigrade. A. froze B. freeze C. frozen D. freezes 11. Siti __________a cup of milk every morning. A. drinks B. drink C. drank D. drunk

D.

12. I love to __________ my grandparents in Terengganu. A. visited B. visits C. visit D. visiting 13. My mother usually _________ meat from Pak Dolah. A. bought B. buy C. buying D. buys 14. We should not ___________ during an examination. A. talking B. talked C. talks D. talk 15. My tuition teacher usually __________ a lot of homework. A. giving B. given C. gives D. give 16. Mr. Davids children usually _________ by 9 p.m. A. sleeping B. slept C. sleeps D. sleep 17. Aqilah __________ around the field every morning. A. running B. runs C. ran D. run 18. Natasha ___________ tennis with her brother everyday. A. playing B. played C. plays D. play

19. Most children ___________ to eat ice-cream. A. loving B. loved C. loves D. love 20. Johnny __________ where the hospital is. A. knowing B. knew C. knows

D. know

21. The baker at Buds Bakery __________ very delicious pies. A. baking B. baked C. bakes D. bake 22. Bees __________ when they have found flowers with nectar. A. dance B. dances C. danced D. dancing 23. I hate to __________ with my mother. A. arguing B. argued C. argues 24. She usually __________ of the worst. A. thought B. thinking C. thinks 25. Encik Salleh __________ to work everyday. A. driving B. driven C. drives

D. argue D. think

D. drive

26. Please __________ the message now. We need the information urgently. A. decode B. decodes C. decoded D. decoding 27. Whenever I am given a project, I always __________ my best to do it well. A. trying B. tried C. tries D. try 28. __________ me at the school hall at 10.00 a.m. Please dont be late. A. Met B. Meet C. Meets D. Meeting 29. Its now 4.40 p.m. The library usually __________ at 5.00 p.m. A. close B. closes C. closed D. closing 30. Farid and his brother are polite and they never __________ rudely to anyone. A. speak B. speaks C. spoke D. speaking

THE SIMPLE PAST TENSE 1. Yuna __________ a little boy stealing the toy. A. see B. saw C. sees D. seeing 2. Syazwan __________ very sad to hear the sad news about his friend. A. is B. are C. was D. were 3. My father __________ us to the Zoo Negara last weekend. A. take B. takes C. took D. taken 4. Farah _________ the programme till late night. A. watch B. watches C. watched

D. watching

5. Mrs Ng __________ a new dress for herself. A. buy B. bought C. buys D. buying 6. Shahira __________ the crystal vase on the shelf. A. break B. breaks C. broke D. broken 7. We __________ the 20th anniversary of the school last Saturday.

A. celebrate celebrating

B. celebrates

C. celebrated

D.

8. The students were __________ to assemble in the school hall. A. tell B. tells C. told D. telling 9. The teacher told him to __________ the matter to the headmaster. A. report B reports C. reporting D. reported 10. Putra : I __________ a motorist knock down an old man. Puspa : Did you __________ the police? A. see , call B. saw , call C. saw , calls D. saw , called 11. Kenny __________ his finger accidentally this morning. A. cut B. cuts C. is cutting D. was cutting 12. Mr Jackson __________ going on tours when he was younger. A. enjoy B. enjoys C. enjoyed D. enjoying 13. Bobs favourite pet __________ two weeks ago. A. die B. dies C. died D. dead 14. I __________ that story book last month. A. read B. reads C. reading

D. was read

15. Aizad __________ to bring his racquet, so he could not play badminton. A. forget B. forgets C. forgetting D. forgot 16. Mahatma Gandhi __________ to gain independence for India peacefully. A. choose B. chose C. choosing D. chooses 17. The old man __________ his box of money in a hole under his bed. A. hiding B. hides C. hid D. hide

18. The naughty boy __________ down in front of his father and begged for forgiveness. A. kneeling B. kneels C. knelt D. kneel 19. Last night, a policeman ___________ the robber who was trying to get into my house. A. catch B. catches C. caught D. catching 20. Many years ago, Tan Aik Huang __________ the Thomas Cup for Malaysia. A. won B. win C. wins D. winning 21. Mr Lee __________ a hole in his garden and buried his dead pet in it. A. digs B. dug C. digging D. dig 22. Last year, the climbers _________ two weeks in Nepal before they __________ Mount Everest. A. spending , climbing B. spend , climb C. spends , climbs D. spent , climbed 23. Many people died when the ship named Titanic __________ to the bottom of the sea. A. sink B. sinking C. sank D. sinks 24. I __________ a book on P.Ramlees life when I was at the bookshop. A. buy B. buying C buys D. bought 25. The mountain climber _________ himself when he climbed up a steep rock. A. hurt B. hurts C. is hurting D. was hurting 26. The Prime Minister __________ hands with the winner of the race. A. shake B. shakes C. shaking D. shook 27. The wind __________ down many trees along the highway. A. blow B. blew C. blowing D. blown

28. The boys __________ the windows because the rain was getting in. A. shuts B. is shutting C. are shutting D. shut 29. She __________ the doorbell but no one answered. Then, she ________ . A. ring , left B. rings , leaves C. rang , left D. rung , left 30. I _________ 50 sen to buy a ruler so I _________ my father for the money. A. needed , asked B. needed , asking C. need , asking D. needing , asked

MODALS 1. Abu : __________ I join you to play football this afternoon? Siva : Sure. Come and play with us. A. Would B. May C. Must D. Should 2. We __________ always tell the truth. Honesty is the best policy. A. can B. shall C. will D. should 3. I __________ take care of my sister when my parents are not around. A. must B. could C. may D. would 4. You __________ concentrate on your studies. The examinations are near. A. can B. may C. shall D. ought to

5. If you like, my sister __________ help you sew a dress. A. would B. must C. could D. may 6. I __________ not give up easily but try again and again. A. may B. must C. can D. could 7. __________ you like a plate of fried noodles? A. Can B. May C. Could D. Would 8. My father told us not to go camping because it __________ rain. A. may B. might C. should D. can 9. You __________ use the telephone in the office if it is an emergency. A. can B. shall C. will D. must 10. I __________ hike up Penang Hill ten years ago, said Grandpa. A. can B. should C. could D. must 11. You __________ listen to this song. I think its superb. A. must B. could c. would D. will

12. I __________ finish my homework today, so that I can play tomorrow. A. would B. should C. might D. may 13. The cheetah __________ run very fast. A. has to B. can C. should 14. It is late. We __________ hurry home. A. might B. must c. could 15. __________ you give me a lift home? A. Shall B. May C. Must

D. must

D. may

D. Could

16. The newscaster said, if the rain does not stop by tomorrow, the lower area __________ be flooded.

A. could

B. should

C. must

D. can

17. If you are sleepy while driving, you __________ stop and rest. A. must B. can C. could D. mustnt 18. We __________ boil water before drinking. A. should B. would C. may D. can 19. _________ you come to my house as soon as possible? A. May B. Must C. Can D. Have to 20. Please __________ I nap for a little while? Im sleepy, the man said A. may B. must C. shall D. would 21. Are you sure Tony __________ join our band next month? A. may B. will C. shall D. would 22. A: _________ you like a sandwich? B: No, thanks. Id like an apple. A. Could B. Must C. Would

D. Will

23. To get to the Butterfly Park, you __________ take a taxi A. would B. shall C. should D. must 24. The building is on fire. We __________ call the fire brigade. A. should B. can C. must D. will 25. I wish I could help you but I ___________ . Im sorry. A. can B. cant C. will D. dont 26. Our teacher is late. He __________ be caught in the traffic jam. A. might B. should C.must D. can 27. My sister bought me a book. I __________read it tonight. A. shall B. could C. would D. can 28. Do you think she __________ keep a secret?

A. must

B. can

C. may

D. might

29. Stealing is wrong. You __________ do the right thing. A. can B. would C. ought to D. must 30 Im sorry but you __________ be discharged today, said the nurse. A. cant B. couldnt C. mustnt D. must

QUESTION TAGS 1. Siti Aishah is a foot artist, __________ she? A. is B. isnt C. was D. doesnt 2. The skull protect the brain, __________ it? A. does B. doesnt C. is D. has 3. Sarah hasnt short, straight black hair, __________ she? A. is B. Does C. has D. did 4. Your parents bought you a bicycle, __________ they? A. didnt B. hadnt C. had D. did

5. We cant go from Kuala Lumpur to Pulau Sipadan by car, _________ we? A. are B. cant C. can D. dont 6. Children shouldnt be rude to their parents, __________ they? A. cant B. shouldnt C. must D. should 7. We will have Indian food for dinner tonight, __________ we? A. wont B. shouldnt C. can D. cant 8. Snakes slither on their bellies, __________ they? A. are B. dont C. can D. did 9. There are some interesting historical places in Malacca, _________ there? A. are B. were C. isnt D. arent 10. Our parents love for us is boundless, __________ A. does it? B. hasnt it? C. isnt it? 11. Azmi can swim well, __________ A. cant he? B. doesnt it?

D. do they?

C. is it?

D. can he?

12. It was really hard work, __________ it? A. is B. was C. wasnt

D. didnt

13. You are from Sabah, __________ A. isnt it? B. arent it? C. are you? 14. I can cycle to school tomorrow, __________ I? A. can B. dont C. will D. cant 15. Mrs Li wont be angry with us, __________ she? A. is B. will C. wont D. wasnt

D. have you?

16. The teacher taught the pupils about the food pyramid, __________ he? A. did B. can C. didnt D. hasnt 17. Penguins cant fly, __________ they? A. can B. are C. must

D. cant

18. Email is short for electronic mail, __________ it? A. is B. does C. cant D. isnt 19. Rita has a fever. She should see a doctor, __________ she? A. hasnt B. shouldnt C. must D. should 20. We must be careful when we cross the road, __________ A. can we? B. must we? C. isnt it? D. mustnt we? 21. Those books are his, __________ A. isnt it? B. arent them? werent they?

C. arent they?

D.

22. Mary : You like local fruits, __________ you? Jane : Yes, I __________ A. do , dont B. did , didnt C. dont , do doesnt 23. They walk home, __________ they? A. do B. did C. does

D. does ,

D. dont

24. Joe : You are celebrating your birthday, __________ you? Lim : Yes, I am. A. arent B. were C. are D. werent 25. Yusof : You have done all you homework, __________ it? Maria : Yes, I have. A. didnt B. hasnt C. dont D. havent 26. Henry speaks well, __________ he? A. do B. does C. doesnt

D. dont

27. Malek recognises Rashid, __________ he? A. isnt B. didnt C. hasnt D. doesnt 28. You didnt fall into the drain, __________you? A. do B. did C. doesnt D. didnt 29. We are going to the library, ___________ we? A. arent B. isnt C. werent D. didnt 30. The red car belongs to you, _____________? A. does it B. doesnt it C. do it?

D. dont it?

WH QUESTIONS 1. __________ is happening over there? A. What B. When C. Why 2. __________ bag is this? A. Why B. How D. Which

C. Whose

D. Whom

3 __________ are you going this evening? A. When B. Which C. Whom

D. Where

4. __________ are the children being punished? A. Who B. Whom C. Why D. Whose 5. Who is the lady __________ your mother met at the market? A. whose B. whom C. when D. why 6. __________ animal is faster, the leopard or the cheetah? A. When B. Why C. Which D. Whom 7. __________ would you like to go, Sir? To Lex Cinema A. Where B. When C. Who D. Whom 8. __________ did you mother make this delicious cake? A. Who B. Whom C. Whose D. How 9. __________ are you going to start revising for the examination? A. Who B. Why C. When D. Where 10. __________ much time will you give me to finish this test? A. How B. Which C. When D. Why 11. __________ bicycle did you borrow for the race? A. Why B. When C. Whose D. How

12. __________ is the police looking for Rahmat? A. Why B. When C. How D. What 13. __________ broke the crystal vase that mother kept on table? A. Why B. When C. Where D. Who 14. __________ will you wait for me on Saturday evening? A. Who B. When C. What D. Where 15. __________ is the original name of this beautiful town? A. What B. When C. How D. Where

16. Mother : __________ are you going to tidy up your room? Rosli : In a little while, mother. A. Where B. What C. When D. Which 17. Rose : __________ son is that naughty little boy? Moni : He is Dr. Mahirs son. A. Whose B. What C. How D. Which 18. Leong : __________ old is your grandfather? Choong : He is about 96 years old. A. What B. How C. When D. Which 19. __________ restaurant won in the cleanliness competition? A. Which B. Who C. When D. How 20. Tamin : __________ shoes are those on the floor? Sumin : I think Loli left it there. A. Who B. When C. Whose D. How 21. __________ will your father return from his service in army? A. Whose B. Who C. When D. Which 22. __________ are the children in the orphanage? A. How B. Which C. When D. What 23. __________ will the art contest be held, next week? A. When B. Which C. Where D. What 24. __________ are you so lazy? I am going to send you to the headmaster. A. When B. Why C. Where D. How 25. __________ did the discipline teacher punish the boy who stole the teachers wallet? A. How B. Which C. Whose D. What 26. __________ are the people crowding over there? A. When B. Where C. Whose D. Why

27. __________ shall we ask to help solve our problems? A. When B. Who C. What D. How 28. Child : __________ will we visit grandma again? Father : We will visit her next weekend. A. What B. Who C. Whose D. When 29. __________ are we going to cross the river? A. What B. Where C. How D. Which 30. __________ is the decoration on the stage incomplete? A. Why B. When C. Whose D. What

ANTONYMS 1. The innocent man was told to leave the room. A. good B. naughty C. guilty D. bad 2. The meat is very tender. A. rough B. tough

C. soft

D. hard

3. we must remember and not __________ to eat nutritious food every day. A. forget B. notice C. hesitate D. choose

4. Mother bought some fresh strawberries from Cameron Highlands. A. new B. sweet C. stale D. good 5. We can save a lot of time if we go by car. A. use B. have C. waste D. secure 6. Hisham answered politely to his teachers questions. A. angrily B. rudely C. happily D. softly 7. Zaidi has many friends because he is a humble person. A. cruel B. proud C. naughty D. wealthy 8. Do not swim in that river. It is very deep. A. low B. narrow C. regular

D. shallow

9. Mr Tans car was dull but it became __________again after he polished it. A. shiny B. clear C. clean D. tidy 10. The new bridge is broad but the old one was __________ A. tiny B. tight C. small D. narrow 11. The jeans that my father bought is an original Levis. A. local B. imitation C. ordinary D. branded 12. Please be careful when this new knife. It is very sharp. A. flat B. blunt C. rough D. jogged 13. Encik Adris is a very diligent postman. A. intelligent B. hardworking C. honest

D. lazy

14. The gardener is gathering the dried leaves to put them in a bag. A. giving B. throwing C. collecting D. dispersing 15. The old mansion at the end of the road is finally occupied. A. roomy B. empty C. vacant D. available

16. When he was young, he was a coward but as he grew older, he became __________. A. strong B. brave C. big D. bold 17. We departed from Kuala Lumpur at 10 a.m. and __________ in Ipoh at 12.30 p.m. A. went B. arrived C. travelled D. delayed 18. The headmaster praised the boy for his performance in the concert. A. admired B. honoured C. criticized D. congratulated 19. The tycoons son was kidnapped last night. A. snatched B. abducted C. released 20. I looked up when I heard a strange sound. A. soft B. loud C. sweet D. familiar 21. It would be clever of you to build relationships but __________ to destroy them. A. smart B. genius C. proud D. foolish 22. Ibrahim was asleep in his room just now. A. alive B. alert C. awake D. alright 23. The winner of the storytelling competition will receive a trophy and a certificate. A. get B. take C. give D. accept 24. Thailand is a famous for its canals and floating markets. A. diving B. sinking C. rowing D. hanging 25. When the man could not pay the rent, the landlord got very angry. A. tenant B. master C. customer D. employer 26. My application was accepted but Farahs was __________

D. captured

A. agreed

B. rejected

C. confused

D. subtracted

27. The shirt was too tight for me. A. long B. loose C. beautiful

D. expensive

28. The singing competition was held in a huge community hall. A. small B. big C. large D. spacious 29. I felt very anxious but you were __________ before the results was announced. A. quiet B. calm C. silent D. eager 30. Syahmi is helping his class teacher to carry a thick file to the class. A. mini B. small C. thin D. narrow

SNYONYMS 1. The cars should not be parked too near to each other. A. far B. wide C. close D. beside 2. Gina frightened the kitten when she sneezed loudly. A. cured B. scared C. praised D. grabbed

3. Tanias friends gave her a lot of gifts on her birthday. A. awards B. rewards C. presents D. winnings 4. Bernie leaped across the monsoon drain easily. A. charged B. jumped C. sprinted

D. catapulted

5. They are listening to a very famous singer perform on stage. A. pretty B. friendly C. humorous D. well-known 6. Please walk carefully on the damp floor. A. dry B. wet C. humid D. slippery 7. We waited for the guide at the bottom of the hill. A. top B. edge C. foot D. summit 8. The tailor altered the length of his trousers. A. made B. loosen C. changed

D. matched

9. Dinas father is a rich man because he worked very hard and never gave up. A. healthy B. wealthy C. generous D. expensive 10. Give this book to the thin girl over there, said Jenny. A. small B. lean C. short D. plump 11. Rahman does not look very strong but his friend Kamil looks very __________. A. heavy B. tough C. big D. small 12. Linda is a very hard-working and deserves to be the top student in her class. A. lazy B. indolent C. careful D. industrious 13. We cried when our pet cat died. A. wept B. sadden C. shouted

D. worried

14. The man managed to rescue the girl from drowning. A. bring B. avoid C. prevent D. save

15. He remained faithful to the Prime Minister. A. honest B. kind C. loyal D. consistent 16. It is our responsibility to take care of our environment. A. duty B. plan C. work D. hope 17. The colours are bright and cheerful. A. joyful B. calm C. soulful

D. peaceful

18. The old couple seldom see their grandchildren who live abroad. A. often B. rarely C. surely D. always 19. We were eager to watch the talent contest. A. keen B. bored C. worried D. amused 20. The woman gave a boring speech at the meeting. A. short B. long C. sad D. dull 21. The thief climbed in through the open window. A. burglar B. bandit C. pirate D. killer 22. Dato Zaidi instructed his manager to buy the plot of land beside his factory. A. sell B. survey C. look D. purchase 23. The room is cleaned every day by the maid. A. swept B. tidied C. cleared D. washed. 24. Their new house is so big that they had to buy more furniture. A. wide B. high C. deep D. spacious 25. He threw a pebble into the river. A. rock B. stick C. stone 26. Dont harm him. He is only a little boy. A. hurt B. scold C. blame

D. leaf

D. beat

27. This is an ancient vase bought by my ancestors during the 19th century. A. old B. new C. faded D. broken 28. We will be having our annual sports this Saturday. A. modern B. yearly C. weekly D. monthly 29. This handbag I bought is made of real leather. A. old B. good C. shiny D. genuine 30. Rizals parents do not allow him to go camping. A. want B. ask C. permit D. agree

SPELLING 1. The girls bought some __________ for their teachers. A. souvenirs B. soubeniers C. sovienirs souviners D.

2. Nicol Ann Davids greatest __________ is winning the world Squash Championship. A. acheivement B. acheevement C. achievement D. achivement

3. Animals lose their homes because of __________. A. diforestation B. deforestation C. defrostastion doflourestation 4. Zahir and his friend went to the __________ to exercise. A. gimnasium B. gymnasium C. gimnysium gymnysium 5. The __________ is crawling slowly on the leaf. A. catepillar B.catterpilar C. caterpillar caterpillar 6. I have a collection of __________ in my house. A. encyopedias B. encyclopedias C. encyclopedeas encyclopidias

D.

D.

D.

D.

7. Kellies Castle is a building with beautiful Moorish __________ A. arcitecture B. achitechure C. arhcitechure D. architecture 8. We should use the __________ to check for the spelling of words. A. dictaonary B. dictionary C. dictionery D. doctionary 9. The school football team practices for the _________ every afternoon. A. tourmant B. taurnament C. tournament D. tourmament 10. Marina looked at the __________ to see the date of the event. A. calendar B. calendar C. calander D. calendar 11. There are some grapes in the __________. A. refrigerator B. refrigeratir C. refrigeritor refrigerater

D.

12. The children built a huge _________ beside the sea.

A. sandcustle sandcastel

B. sandcastle

C. sandcasell

D.

13. I have a __________ and a few shuttlecocks. A. racquek B. racquirt C. racquet

D. racqerk

14. At the end of the meal, we had cut fruits for __________. A. dessert B. dissert C. desert D. dessirt 15. Ah Seng, the __________ repaired my radio. A. electrition B. electrician C. elektrition elacktrition

D.

16. One of the most beautiful __________ in Kuala Lumpur is the KL Tower. A. skyscrapers B. skyscrepars C. skyscrappers D. skycrapers 17. The colour is not blue. It is __________. A. terquise B. turgoise C.turqouise

D. turquoise

18. Animals need to __________ to protect themselves from their enemies. A. camouflage B. canouflake C. camouflage D. comouflake 19. Negaraku is our national __________. A. enthem B. athemn C. antham 20. The children like to do __________ activities. A. psycikal B. physical C. phycical

D. anthem

D. physikal

21. Encik Faizal bought a __________ of flowers for his wife. A. bouquet B. bouque C. bouqute D. booqeut 22. The __________ on the front page is very attractive. A. adverticemen B. adverticement C. advertisement adverticement

D.

23. The gardener uses the __________ to cut the grass. A. launmover B. launmower C.lawnmover D.lawnmower 24. The man cooked the fish on the __________. A. berbicue B. babekue C. barbecue

D. barbecue

25. China has launched a communications __________. A. satelit B. setelit C. satelite D. satellite 26. The baby cried when the __________ bit him. A. mosquitoe B. mosquito C. mossquito mosqeito 27. My niece studies at the __________ near our house. A. kindirgarten B. kindergarten C. kindergarden D. kindirgarden 28. The woman added some __________ to the soil. A. fertilizer B. furtiliser C. fertilisar

D.

D. fertilyser

29. The doctor uses a __________ to check his patient. A. stethocope B. stethoscop C. stetoscope stethoscope

D.

30. The rich man wants to remain __________ during the donation drive. A. ananymous B. anonymous C. enonymous D. anonymeus

PUNCTUATION
1. A. congratulations! You won the first prize! B. Congratulations? You won the first prize. C. Congratulations! You won the first prize. D. Congratulations, You won the first prize. 2. A. What are you doing here! asked the teacher. B. what are you doing here, asked the teacher. C. What are you doing here? asked the teacher. D. What are you doing here asked the teacher. 3. A. Wow? Isnt that a pretty dress! cried the lady. B. Wow! Isnt that a pretty dress? cried the lady. C. Wow, Isnt that a pretty dress! cried the lady. D. Wow! Isnt that a pretty dress. cried the lady. 4. A. Help, Help, I am drowning! the child shouted out. B. Help! Help! I am drowning! the child shouted out. C. Help? Help? I am drowning! the child shouted out. D. Help. Help. I am drowning, the child shouted out. 5. A. Are you taking the mas plane to Hong Kong? B. Are you taking the MAS plane to Hong Kong? C. Are you taking the mas plane to Hong Kong? D. Are you taking the MAS Plane to Hong Kong? 6. A. The farmer rears goats, cows, ducks, and chickens, on his farm. B. The farmer rears goat, cows, ducks and chickens on his farm. C. The farmer rears Goats, Cows, Ducks and Chickens on his farm. D. The farmer rears goat cows ducks and chickens on his farm. 7. A. Deepavali is also known as the festival of lights. B. Deepavali is also known as the festival of lights. C. Deepavali is also known as The Festival of Lights. D. Deepavali is also known as the Festival of Lights.

8. A. She is the secretary of the English Club in her school. B. She is the Secretary of the English club in her school. C. She is the secretary of the english club in her school. D. She is the Secretary Of the English Club in her school.

9. A. Bravo! Yes! You made it at last. B. Bravo, yes! You made it at last! C. Bravo! Yes, you made it at last. D. Bravo! Yes, you made it. At last. 10. A. Tell Harry to hurry up. Quick. B. Tell Harry to hurry up, Quick! C. Tell Harry to hurry up. Quick! D. Tell harry to hurry up, quick! 11. A. Theyve taken my mother book. B. Theyve taken my, mother book. C. Theyve taken my mothers book. D. Theyve taken my mothers book. 12. A. Hello. Mr Chan. Is Heidi at home? B. Hello, Mr Chan. Is Heidi at home? C. Hello, mr Chan, is Heidi at home? D. Hello, Mr Chan. Is heidi at home? 13. A. Dont you watch television during weekdays, Taufik asked Hajar. B. Dont you watch, television during weekdays? Taufik asked Hajar. C. Dont you watch television during weekdays! Taufik asked Hajar. D. Dont you watch television during weekdays? Taufik asked Hajar. 14. A. Excuse me, May I have a bowl of sharks fin soup and a plate of fried noodles? B. Excuse me! May I have a bowl of sharks fin soup and a plate of fried noodles. C. Excuse me. May I have a bowl of sharks fin soup and a plate of fried noodles! D. Excuse me. May I have a bowl of sharks fin soup and a plate of fried noodles? 15. A. Lim Chong Wei won the Japanese Badminton Championship after defeating an Indonesian Player. B. Lim Chong Wei won the japanese badminton Championship after defeating an Indonesian player. C. Lim Chong Wei won the Japanese badminton championship after defeating an Indonesian player!

D. Lim Chong Wei won the Japanese Badminton Championship after defeating an Indonesian player. 16. A. Dear, have you seen my car keys? Mahyon asked her husband. B. Dear, have you seen my car keys? Mahyon asked her husband. C. Dear. Have you seen my car keys? Mahyon asked her husband. D. Dear! Have you seen my car keys? Mahyon asked her husband. 17. A. Im Syarizats younger sister, Syarizan. B. Im Syarizats younger sister Syarizan. C. Im Syarizats younger sister, syarizan. D. Im Syarizats younger sister, Syarizan. 18. A. The tall, thin, poorly dressed man walked by. B. The tall, thin, poorly dressed, man walked by. C. The tall, thin, poorly, dressed man walked by. D. The tall, thin, poorly, dressed, man walked by. 19. A. When its time to go youll know it. B. When its time to go youll know it. C. When its time to go, youll know it. D. When its time to go, youll know it. 20. A. Is the childs house over there? B. Is the childs house over there? C. Is the childs house over there? D. Is the childs house over there! 21. A. Its really hot today isnt it? B. Its really hot today isnt it? C. Its really hot today, isnt it? D. Its really hot today, isnt it? 22. A. those are womens dresses. B. Those are womens dresses. C. Those are womens dresses. D. Those are womens dresses. 23. A. You cant go. I havent finished. B. You cant go I havent finished. C. You cant go. I havent finished. D. You ca nt go. I have nt finished. 24. A. May I use your phone please I have to phone my parents. B. may I use your phone, please? I have to phone my parents

C. May I use your phone, please? I have to phone my parents D. May I use your phone, please? I have to phone my parents. 25. A. Hurry up The food is getting cold and I dont like taking cold food. B. Hurry up! The food is getting cold and I dont like taking cold food. C. Hurry up! the food is getting cold and I dont like taking cold food. D. hurry up The food is getting cold and I dont like taking cold food. 26. A. Asmah, youve forgotten to take the garbage out again! B. Asmah youve forgotten to take the garbage out again. C. asmah youve forgotten to take the garbage out again D. Asmah youve forgotten to take the garbage out again? 27. A. Can I help you with the luggage, sir? B. Can I help you with the luggage sir? C. can I help you with the luggage sir? D. can I help you with the luggage, Sir? 28. A. Yes, I would like to try this dress in size M, please. B. yes, I would like to try this dress in size M please. C. Yes, I would like to try this dress in size M please. D. Yes I would like to try this dress in size M, please. 29. A. We must get our parents permission before we can go to Ioi mall with you. B. We must get our parents permission before we can go to IOI mall with you. C. We must get our parents permission before we can go to IOI Mall with you. D. We must get our parents permission before we can go to IOI Mall with you. 30. A. The Year Six Red pupils danced gracefully at the Childrens Day celebration. B. The Year Six Red pupils danced gracefully at the childrens day celebration. C. The Year Six red pupils danced gracefully at the Childrens Day Celebration. D. The Year six red pupils danced gracefully at the Childrens Day celebration.

ANSWERS
ARTICLES 1.A 2.B 3.C 4.C 5.D 6.C 7.D 8.C 9.B 10.A 11.B 12.A 13.D 14.C 15.B 16.B 17.C 18.B 19.A 20.D 21.B 22.C 23.B 24.A 25.D 26.D 27.C 28.D 29.B 30.C COUNTABLE & UNCOUNTABLE NOUNS 1.A 11.D 21.A 2.A 12.B 22.C 3.D 13.A 23.B 4.D 14.C 24.A 5.B 15.C 25.C 6.D 16.B 26.A 7.C 17.A 27.B 8.C 18.A 28.D 9.B 19.B 29.B 10.C 20.C 30.A PREPOSITIIONS 1.A 2.B 3.D 4.D 5.C 6.A 7.C 8.C 9.B 10.A 11.A 12.C 13.B 14.B 15.A 16.D 17.D 18.C 19.C 20.C 21.B 22.A 23.D 24.A 25.D 26.C 27.B 28.B 29.D 30.A COLLECTIVE NOUNS 1.A 2.B 3.C 4.C 5.A 6.D 7.A 8.B 9.A 10.B 11.B 12.C 13.A 14.A 15.C 16.D 17.A 18.B 19.A 20.D 21.A 22.C 23.B 24.B 25.C 26.A 27.D 28.C 29.C 30.A

PRONOUNS 1.B 2.A 3.C 4.C 5.D 6.A 7.C 8.A 9.B 10.A 11.D 12.B 13.C 14.D 15.C 16.C 17.B 18.A 19.B 20.D 21.C 22.A 23.B 24.C 25.C 26.D 27.B 28.A 29.D 30.C

ADJECTIVES 1.C 2.B 3.A 4.B 5.D 6.C 7.A 8.C 9.B 10.D 11.C 12.D 13.A 14.B 15.C 16.A 17.B 18.A 19.D 20.C 21.D 22.A 23.D 24.A 25.D 26.B 27.A 28.C 29.B 30.C

ADVERBS 1.C 11.D 21.D

CONJUNCTIONS 1.B 11.C 21.A

SIMPLE PRESENT TENSE 1.B 11.A 21.C

2.A 3.B 4.D 5.A 6.D 7.C 8.C 9.B 10.B

12.A 13.B 14.C 15.B 16.D 17.C 18.D 19.B 20.A

22.B 23.A 24.B 25.A 26.A 27.B 28.B 29.D 30.B

2.D 3.B 4.A 5.C 6.D 7.C 8.A 9.B 10A

12.B 13.D 14.A 15.B 16.C 17.A 18.D 19.B 20.C

22.D 23.D 24.A 25.A 26.C 27.D 28.B 29.A 30.C

2.A 3.D 4.C 5.A 6.A 7.B 8.B 9.C 10.D

12.C 13.D 14.D 15.C 16.D 17.B 18.C 19.D 20.C

22.A 23.D 24.C 25.C 26.A 27.D 28.B 29.B 30.A

SIMPLE PAST TENSE 1.B 11.A 21.B 2.C 12.C 22.D 3.C 13.C 23.C 4.C 14.A 24.D 5.B 15.D 25.A 6.C 16.b 26.D 7.C 17.C 27.B 8.C 18.C 28.D 9.A 19.C 29.C 10.B 20.A 30.A WH QUESTIONS 1.A 2.C 3.D 4.C 5.B 6.C 7.A 8.D 9.C 10.A 11.C 12.A 13.D 14.D 15.A 16.C 17.A 18.B 19.A 20.C 21.C 22.A 23.C 24.B 25.A 26.D 27.B 28.D 29.C 30.A

MODALS 1.B 2.D 3.A 4.D 5.C 6.B 7.D 8.B 9.A 10.C 11.A 12.B 13.B 14.B 15.D 16.A 17.A 18.A 19.C 20.A 21.B 22.C 23.C 24.C 25.B 26.A 27.A 28.B 29.C 30.A

QUESTION TAGS 1.B 2.B 3.C 4.A 5.C 6.D 7.A 8.B 9.D 10.C 11.A 12.C 13.B 14.D 15.B 16.C 17.A 18.D 19.B 20.D 21.C 22.C 23.D 24.A 25.D 26.C 27.D 28.B 29.A 30.B

ANTONYMS 1.C 2.B 3.A 4.C 5.C 6.B 7.B 8.D 9.A 10.D 11.B 12.B 13.D 14.D 15.C 16.B 17.B 18.C 19.D 20.D 21.D 22.C 23.C 24.B 25.A 26.B 27.B 28.A 29.B 30.C

SYNONYMS 1.C 2.B 3.C 4.B 5.D 6.B 7.C 8.B 9.B 10.B 11.B 12.D 13.A 14.D 15.C 16.A 17.A 18.B 19.A 20.D 21.A 22.D 23.B 24.D 25.C 26.A 27.A 28.B 29.D 30.C

SPELLING 1.A 2.C 3.B 4.B 5.C 6.B 7.D 8.B 11.A 12.B 13.C 14.A 15.B 16.A 17.D 18.C 21. A 22.C 23.D 24.C 25.D 26.B 27.B 28.A

PUNCTUATION 1.C 2.C 3.B 4.B 5.B 6.B 7.D 8.A 11.C 12.B 13.D 14.D 15.D 16.A 17.D 18.A 21.C 22.B 23.C 24.D 25.B 26.A 27.A 28.A

9.C 10.A

19.D 20.B

29.D 30.B

9.A 10.C

19.D 20.C

29.D 30.A

SECTION D TEXT COMPLETION


Usually questions in Section D test pupils on vocabulary and grammar. Read the text given first then determine the tense. Look for clues (words that show the tense) in the text to help you. You also need to refer to the picture given. Use the grammar notes in Section C to help answer the questions.

TEXT COMPLETION (Section D: Questions 26 30)


PRACTICE 1 Look at the picture and then read the passage carefully. Based on the picture and the passage, choose the best answer to fill in the blanks.

Khairul Fahmi is an active boy. He likes to exercise to keep his body fit _______________ (1) healthy. Every evening, he rides his _______________ (2) in the park. He enjoys looking at the beautiful scenery and _______________ (3) the fresh air in the park. During the weekends, he _______________ (4) football and badminton with _______________ (5) friends. He also eats a lot of vegetables and fruits. 1 A so B or C and 2 A car B horse C bicycle 4 A B C D play plays played playing

5 A he B his

D skateboard 3 A breathe B breathes C breathing

C him D their

PRACTICE 2 Look at the picture and then read the passage carefully. Based on the picture and the passage, choose the best answer to fill in the blanks.

This is a map to Mazlans house. From the bus station, walk ______________ (1) Jalan Lancang until you see a crossroad. From there, turn ________________ (2) into Jalan Mega. You will see a _______________ (3) on your left. Beside it is a park. The park is in ________________ (4) the stadium and a mosque. Mazlans house _______________ (5) just opposite the mosque. 1 A B C D 2 A B C D near along across behind left right back around 4 A B C D 5 A B C D front between behind opposite is are was were

3 A B C D

market hospital school stadium

Mr Tang and his family are at the shopping mall. Mr Tang wants to buy (1)................... tools and supplies. He wants to (2)....................... the roof. Mrs Tang wants to buy some clothes for herself and (3)..................... daughter. She also wants to buy a saucepan, a dozen spoons (4)................ forks. Their daughter, Ann wants to buy a diary, writing set and some pens and pencils. After shopping, the family plans to have lunch (5).......................... the food court.

1. A a

B the

C an

D some D repairing D their

2. A repair B repaired C repairs 3. A my B your C his

4. A so 5. A at

B and B to

C but C from

There was a fire in a garment factory yesterday. When the fire broke out, (1).................... fire alarm sounded. All the workers ran (2)..................... of the building. Meena and Banu first ran to Apidahs office. (3)............................ knew she would be concentrating on her work (4)............................ would not hear the bell. After they had (5)......................... Apidah, the three of them ran out of the building. Soon the fire engine arrived. The firemen worked quickly and put out the fire within twenty minutes.

1. A a 2. A in 3. A He 4. A or 5. A alert B She

B an B out C We B but B alerts

C the C from D They C and C alerted D alerting D beside

During the school holidays, Leela and her family visited Cameron Highlands. Leela and her sisters (1)....................... very excited. It was their first trip there. First, the family (2)......................... on a guided tour to the Boh Tea Estate. Then they visited the Butterfly Garden. The garden (3).......................... many butterflies. There is also a collection of rhinoceros beetles, scorpions (4)...................... giant stick insects. Leela even spotted the beautiful Raja Brooke butterfly. (5).................. the family returned home, they visited the Strawberry Farm. They bought some strawberries there.

1. A is 2. A go 3. A has

B are B going B have

C am C went

D were

C having

4. A or 5. A Then

B but B After

C and C Lastly

D because D Before

Sunita, Hasnah and Sze Way are friends. (1..................... always like to do everything together. Today they are (2).................... a shopping centre. Sunita (3) Hasnah want to collect money for poor and sick children. They have asked Sze Way to (4).....................them. The three girls ask people at (5).................... shopping centre for donations. The girls enjoy helping less fortunate people.

1. A It 2. A at 3. A or 4. A help 5. A a

B He B to B so B helps B an

C She C by C and C helped C the

D They

D because D helping D some

SECTION E COMPREHENSION TEXTS


A linear and a non linear text are given in the comprehension section. Pupils need to read the text given at least twice. During the first reading, pupils need to get an idea what the text is about. This will help them to get a general view of the text. During the second reading, make sure you understand the whole text especially the important points. If there is a word in a sentence that you dont understand, underline it and read the sentence again a few more times. You may be able to guess the meaning of the word. Then read the questions carefully and choose the best answer. Make sure you read all the options given before choosing the best answer.

READING COMPREHENSION PAPER 1 UPSR (31-40) COMPREHENSI ON Questions 31-35


1. Notices 2. Advertisements 3. Diary Entries 4. Timetables

Questions 36-40
1. Letters 2. Speeches 3. Dialogues 4. Factual

Types of questions
1. Understanding main ideas
The main purpose of this carnival is to A. promote the school B. let the pupils have fun C. collect money to help poor pupils

2. Locating details
The champion will receive a A. computer B. laser jet printer C. hamper worth RM200

3. Sequencing ideas / events


What happened to Andys food? A. He dropped it. B. It turned bad. C. He ate it up.

4. Understanding meaning of words


The word ferocious is best replaced with A. angry B. fierce C. violent

5. Recognising cause and effect relationships


Why is there a garden party on 25 April? A. To entertain the children. B. To attract house buyers. C. To advertise the show house.

6. Predicting outcomes
The boys will probably A. leave the file behind B. go to the owners house C. send the file to the police

7. Drawing conclusions
From the dialogue, we know that Azlan is A. selfish B. dishonest C. responsible

SET 1 Questions 31-35

Read the table below and answer the questions that follow. YEAR 6 GEMILANG CLASS MONITOR: RASHIDEE ASSISTANT: MEENA KUMARI TREASURER : LILY TAN DAY Clean the blackboar d Alan Damian Ayuni Intan Ain Sweep the floor Suzi Chong Tuesday Wednesday Thursday Friday 31. Richard Mary Yana Hafizi Tajul Aneetha Sofia Hakim A. B. C. D. 32. Staff room Classroom Library Office Wipe the windows Leela Anna Zuria Chin Aliya Myra Saiful Nazira Suraya Amyza Arrange the desks Razak Samy Khadija Yazid Faiz Ahmed Abidin Danny Zularif Aisyah

Monday

Where can we see this duty roaster?

When must Nazira be on duty? A. B. C. D. Monday Tuesday Wednesday Thursday

33.

If Rashidee is not around, who will take care of his duties? A. Meena Kumari

B. C. D. 34.

Lily Tan Damian Ain

How many students are there in 6 Gemilang? A. B. C. D. 25 35 38 45

35.

Who arrange the desks on Wednesday? A. B. C. D. Razak and Samy Zularif and Aisyah Faiz and Ahmed Richard and Mary

Questions 36 40 Read the advertisement below and answer the questions that follow.

THE GREAT ROYAL CIRCUS DIRECT FROM LONDON For the first time in Mmalaysia, a circus of international class will be performing in Kuala Lumpur for the next three weeks. DONT MISS IT! Fantastic acts:Sheena, a fourteen year-old girl wrestling a five metre long phython. Tigers and lions riding horses Bonzo, the chimpanzee doing a dance Mac and Deeno at the trapeze with the worlds most daring tremble somersault with no safety bet below. April 1, 2013 Ringside RM12 for adults RM6 for children below 12 yeras old

Grand OpeningTickets

Galery seats RM8 for adults RM4 for children below 12 p.m p.m a.m p.m p.m 3.30 p.m 9.30 p.m 10.30 a.m 4.30 p.m 9.00 p.m

Time

Monday - Friday 2.00 8.00 Saturday-Sunday 9.00 3.00 7.30

36.

The circus is from A. B. C. D. Malaysia London Kuala Lumpur Kota Kinabalu

37. How many kinds of animals are mentioned in the announcement? A. B. C. D. 38. Two Three Four Five

The word daring means A. B. C. D. bold funny loving dangerous

39.

How many days will the circus perform in Kuala Lumpur? A. B. C. D. Seven days Fourteen days Twenty-one days Thirty-one days

40.

Mr. And Mrs. Smith took their two children who are below 12 years old to the circus. They bought Ringside tickets. How much did they need to pay? A. B. C. D. RM24 RM32 RM36 RM48
RAMBUTAN JAM

Ingredients: 800 grams rambutans (peel the seeds off) 4 cups of sugar 2 tablespoon grated lemon rind 4 tablespoon lemon juice Method:

SET 2

Questions 31 35 1. Mix all the ingredients in apot and


stir over low heat for 15 minutes. 2. Stir until the mixture is stiff. Do Read the recipe below and answer the questions that follow. not let the mixture burnt. 3. After about an hour the jam is cooked. 4. Put the jam in a plate and leave it to cool. 5. Then, put it in the refrigerator for about 45 minutes.

31.

What is the most important ingredient for rambutan jam? A. B. C. D. Sugar Rambutans Lemon juice Grated lemon rind

32.

How much lemon juice do we have to add to the mixture? A. B. C. D. 800 grams 4 cups 4 tablespoons 2 tablespoons

33.

What is required to make it sweet? A. B. C. D. Sugar Rambutans Lemon juice Grated lemon rind

34. Why do you think the rambutan jam is put into the refrigerator? A. B. So that it wont attract ants and flies. So that the mixture will be cold when it is served.

C. So that the mixture will be always in warm condition. pot. D. So that the mixture can be served straight from the
ATTENTION ALL PUPILS

The Drama and Music Club of Sek. Keb. Tanjung Ara is organising a 35. What is the recipe mainly about? singing contest. Details of the contest are as follow: How to make lemon juice FirstA. Round Venue : Bestaris Classroom B. How to6 serve rambutan jam Date : 5 August 2013 C. How to make rambutan jam Time : 8.30 10.30 a.m

D.

The ingredients for guava jam


: School Hall 23 August 2013 8.00 1.30 p.m

Final Venue Date : Time :

This contest is divided into two categories: Category A : Category B : Lower Primary ( Year 1 3 ) Upper Primary ( Year 4 6 )

There will be three prizes for each category: First RM300 and a trophy Second RM200 Third RM100 2 Consolation prizes - RM50 each. All participants will receive a certificate each. Rules of the competition: 1. This contest is open to all pupils of this school except members of the Drama and Music Club. 2. Contestants will present a song of their choice. Each song should not be more than five minutes. 3. Marks will be awarded for showmanship, voice and costume. Questions 36 40 must submit the title of the song and the minus one 4. Contestants tape before 1st of August 2013. the questions that follow. Read the announcement and answer 5. Pupils who wish to enter the competition must give their names to Mrs. Lam or Mr. Guna. 6. Late entries will not be considered. 7. For more information, please contact Khairul Fahmi from 6 Arif. Wan Mahsuri, Secretary Drama and Music Club

36.

What is the announcement mainly about? A. B. C. D. How to organise a singing contest Winning of a singing contest The Drama and Music Club Rules a singing contest

37.

Yasmin took part in the contest and was the second runner-up. What did she win? A. B. C. D. RM500 RM100 and a certificate RM200 and a certificate RM300 and a trophy

38.

Who cannot take part in the singing contest? A. B. C. D. Members of the English Language Society Members of the Drama and Music Club The Year Six Pupils The Year One Pupils

39.

Reza sent his entry on the 2nd August 2012. He will... A. B. C. D. win the first prize be asked to see Mr. Guna not be allowed to take part qualify for the finals on the 25th August 2012-11-08

40. Mei Hua wants to take part in the contest. What must she do? A. C. She has to be in the School Hall at 8.30 a.m She has to contact Khairul Nizam B. IN THE SheLIFE must give her name to Mrs. Tham A DAY OF TINA
6.00 a.m 6.30 a.m Wake up and have breakfast D. She must see Wan Aishah 6.30 a.m 7.30 a.m Get ready for school 7.30 a.m 1.00 p.m School 1.00 p.m 3.00 p.m Lunch and rest 3.00 p.p 5.00 p.m Tution. Music lessons 5.00 p.m 6.00 p.m Play with friends 6.00 p.m 7.00 p.m Bathe. Dinner 7.00 p.m 8.00 p.m Watch television or reading SET 3 newspaper 8.00 p.m 31 - 35 10.00 p.m Homework and Revison Questions 10.00 p.m Go to bed

Read the diary and answer the following questions.

A DAY IN THE LIFE OF AMARJIT 7.00 a.m 8.00 a.m Wake up and have breakfast 8.00 a.m 10.00 a.m Tution 10.00 a.m 11.30 p.m Read newspaper 11.30 p.m 12.30 p.m Lunch and get ready for school 6.30 p.m 7.00 p.m Rest 7.00 p.m 8.00 p.m Dinner, Watch television 8.00 p.m 10.00 p.m Homework and Revison 10.00 p.m Go to bed

31.

From the passage, we know that.. A. B. C. D. Tina wakes up at 7 a.m every morning Tina is in the afternoon school Amarjit goes for tuition at 9 a.m Amarjit is in the afternoon school

32.

Which of the following activities do Tina and Amarjit do at the same time? A. B. C. D. Get ready for school Have dinner Do homework and revision Play with friends Doing his homework Studying in school Sleeping Watching television

33.

What will Amarjit be doing when Tina is having tuition? A. B. C. D.

34.

How many hours do Tina and Amarjit spend on doing their homework and revising? A. B. C. D. an hour two hours three hours four hours

35.

Which of the following statement is true? A. A. B. C. Tina dislikes reading the newspaper. Amarjt wakes up earlier than Tina. Tina has interest in music. Amarjit likes music.

Stop, look, go, Open your eyes and see, Watch for the incomings, As far as can be.

Questions 36 -Be 40 on the side,


Be alert, and its all right, the questions that follow. Read the poem below answer Watch out, look out, Be careful, theyre on the prowl Wear it, tie it, Lock it, secure it, Be sure, youll be fine. Cross with it, wait for it, Queue to get aboard it, Im sure youll reach home Safe and sound.

36.

What is the poem about? A. B. C. D. How to go home Walking in the park What to do on the road How to behave in the zoo

37.

Theyre on the prowl refer to.... A. B. C. D. cats chasing mice vehicles big and small wild animals looking for food soldiers guarding our country

38.

Which of the following does not stated in the poem? A. Cross using the zebra crossing B. C. D. Cycle against the current Obey safety rules Jay walking

39. Which phrase refer to the importance of wearing a helmet? A. Queue to get aboard it

B. C. D.

Be alert, its all right Wear it, tie it Stop, look, go

40. All of the following is must to do to be safe and sound except... A. B. C. D. be cautious all the time watch where you are going stand in line to get on the bus ride or drive recklessly everywhere

SET 4

140

HOBBIESOF YEAR 6 OF SEK.KEBTAMAN RIA

Questions120 31 35 Study the100 chart below and answer the questions that follow.
80 60

s l i p f o r e b m u N

40 20 0 Reading Computer Games Fishing Football Dancing Drawing

31.

What does the graph show? A. B. C. D. School curricular activities. Hobbies and interests. Favourite subjects. Sports.

32.

From the graph, we know that A. B. C. D. hundred and twenty pupils enjoy computer games. most of the Year 6 pupils like reading. dancing is more popular than drawing. more pupils prefer fishing to football.

33.

Which is the least popular past time? A. B. C. D. Fishing Rading Dancing Computer Games

34.

How many pup[ils will be using the library often?

A. B. C. D.

20 pupils 40 pupils 60 pupils 120 pulis

GAMESPREFERED BY S TUDENTSOF 6 BES TARI


5% Table Tennis 20% Chess Snake and Ladders Checkers 15%

35.

Which item is not in a football outfit? A. B. C. D. Shin guard A jersey A bat Boots
50%

10%

Questions 36 40 follow.

GAMESPREFERED BY Study the pie chart below and answer the questions that S TUDENTS OF 6 BES TARI
5%

20%

Table Tennis Chess

50%

Snake and Ladders Checkers 15%

10%

36.

What is the pie chart about? A. B. C. D. Indoor games disliked by 6 Bestari Indoor games liked by 6 Bestari Favourite games of 6 Bijak Outdoor games

37.

The majority of 6 Bestari like to play A. B. C. D. carom checkers table tennis snake and ladders

38.

Fifteen percents of the students like to A. B. C. D. table tennis checkers carom chess

39.

Which is used to play table tennis? A. Shuttle-cock

B. C. D.

Glove Dice Bat

40.

The minority of the class that like chess is A. B. C. D. five percent five students fifty degrees fifteen percent

SET 5 15 June Questions 31 - 35 straight away. My tent is bigger than the others, so i have ti share it with Read the dialogue below and answer the questions that follow. to use big leaves during meals. Our pots and frying pans were too small.
When we arrived at the campsite, we started building our tents two other scouts. Some of the scouts forgot to bring their plates. They had We could cook only a little food at a time. So our lunch and dinner were late. 16 June Last night, we could not sleep well because of the mosquitoes. We had only a few mosquitoes coils so we broke them into shorter pieces. It rained heavily at night. My friends said that their blankets were made of cotton and were not thick enough. This morning many scouts were sneezing and sniffling. We did not go jungle trekking because none of us had compass. Rahim and Swee Leng went fishing, but they caught nothing. 17 June We were short of food. Many scouts said their haversacks were too heavy so they brought along less food. Each of us had only two slices of

31.

The scouts meals were late because A. B. C. D. they were busy building tents they forgot to bring their plates their pots and pans were too small they used leaves to prepare their meals

32.

Why were many scouts sneezing and sniffling? A. B. C. D. Because they were bitten by mosquitoes Because they could not sleep at night Because they were very hungry Because it was very cold

33. The scouts did not go jungle trekking in the jungle because A. B. C. D. many of them were not well their haversack mere heavy they did not have a compass some scouts wanted to go fishing

34.

Which of the following statement is not true? A. B. The only food left was three cans of sardine They had bread and biscuits for breakfast

C. D.

They brought only a little food They had porridge for dinner

35.

The camping trip was probably A. B. C. D. unsuccessful successful enjoyable attractive

Questions 36 Salim 40 was sitting under a coconut tree reading a magazine. the blue sea. Read the passage below and answer the questions that follow. for food.
Looking to the horizon, he saw many seagulls flying up and down searching Suddenly Pak Abu shouted excitedly . Salim threw his magazine down and rushed to him. Whats wrong, Pak Abu? Did you caught any fish? he asked. No, but I caught something else answered Pak Abu happily. Both of them looked at the net while Pak Abu slowly pulled it to the shore. In the net was an old wooden chest covered with seaweeds and sea shells. Salim helped to drag the chest. What do you think inside the chest? Do you think it has anything valuable? asked Pak Abu. May be it contains treasure, or even diamonds, pearls and emeralds he asked. Lets break it and see what is inside the chest. Said Salim happily. They broke the chest using a hammer and a chisel. Unfortunately, to their dismay, in that chest was no treasure but only old cans and clothes.

The sun was shining brightly. Pak Abu was busy casting his net into

36.

Who was casting his net into the sea? A. B. C. D. Salim Pak Abu A fisherman The old man

37.

What did Salim do when he heard the shout? A. B. C. D. He cried for help. He ran up and down the sea. He pulled his net to the shore. He threw his magazine and rushed to Pak Abu.

38.

What did Pak Abu catch? A. B. C. D. A big fish A metal box A brand new chest An old wooden chest

39.

What do you think of Salim and Pak Abu feel when they found nothing valuable? A. B. C. Disappointed Excited Happy

D.

Sad

40.

Why shouldnt we throw rubbish into the sea? A. B. C. D. The fish will die. To avoid air pollution. We shouldnt pollute the environment. The living things in the sea can eat our rubbish.

SET 1
BAHASA INGGERIS KERTAS 1 (014/1) Lima puluh minit

JANGAN BUKA KERTAS SOALAN INI SEHINGGA DIBERITAHU 1. Kertas soalan ini mengandungi 40 soalan. Jawab semua soalan.

2. Jawab dengan menghitamkan ruangan pada kertas jawapan.

3. Tiap-tiap soalan diikuti oleh tiga atau empat pilihan jawapan, iaitu A,B,C dan D. Bagi satu soalan, pilih satu jawapan sahaja. Hitamkan jawapan kamu pada kertas jawapan objektif yang disediakan.

4. Jika kamu hendak menukar jawapan, padamkan tanda yang telah dibuat. Kemudian hitamkan jawapan yang baru.

Question 1 4 Choose the best word to complete the sentences. Pilih perkataan yang terbaik untuk melengkapkan ayat berikut. 1. You can use this scarf as a belt. Just tie it around your A. neck B. head C. wrist D. waist .

2. The baker pours the cake it. A. loaf B. batter C. dough D. ingredients

into a baking tray before he bakes

3. Leesas son and her brothers children go for swimming lessons every weekend. The enjoy spending time together. A. nieces B. cousins C. nephews D. grandchildren

4. The police praised the taxi driver for his purse left behind by a passenger. A. generosity B. hypocrisy C. bravery D. honesty

in handling over a

Question 5 7 Read the text and choose the best phrase for each of the pictures given. Baca petikan dan pilih rangkaikata yang terbaik bagi setiap gambar yang diberi.

The Year 6 pupils of S.K Datuk Abdullah are at the Taman Negara campsite. They are preparing to camp after (5) . Encik

Rosli and a few boys are other boys are cooking

(6) (7)

. Mr. Kunalan and the . They will put their

utensils and other things on it. 5. A hiking for two hours

B walking for two hours C running for two hours

6. A setting up the tents B opening up the tents C taking down the tents

7. A buying a shelf B making a shelf C mending a shelf

Questions 8 10 Choose the best answer for each of the pictures given. Pilih jawapan yang terbaik bagi setiap gambar yang diberi.

8.

A Azman and his mother are having lunch. B The girl is helping her mother cook dinner. C Puan Noora is switching on the rice cooker. D Norzaimah is in the kitchen with her mother.

9.

A Roshan is diving into the lake. B Roshan is floating in the water. C Roshan is swimming with his friends.

D Roshan is rescuing a girl in the water.

10.

A Leela is chasing her cat. B Leela wants to give her cat a bath. C The cat is running away from the dog. D The cat has stolen a fish.

Questions 11 - 15 Choose the best answer to fit the situation shown in the picture. Pilih jawapan yang terbaik bagi situasi dalam gambar.

11.

A Where did you put my book? B I cant find my book. Have you seen it? C I left my book at home. May I borrow yours? D Have you returned the book to the library?

12.

A I think he is Myras uncle. B No, Myra doesnt live there. C Yes, that is her uncle s house. D I think Myras uncle lives there.

13.

A Kamal, are you comfortable? B Kamal, get in the car on the other side. C Kamal, help your brother to fasten his seat belt. D Kamal, you are so helpful.

14. A Yes, this is Farah speaking. B Najmi, this is Farah speaking. C Hello, this is Nadia speaking. D Hello, may I speak to Najmi, please?

15.

A Yes, it does. B Yes, I like the dress very much. C Yes, the pearls are beautiful. D You are so beautiful.

Questions 16 30 Choose the best answer to complete the sentence. Pilih jawapan yang terbaik untuk melengkapkan ayat yang berikut. 16. The man reached the airport late, A so B and C but D because 17. The prize giving day A were B was C are D is held on the last day of school. he missed his flight.

18. The policemen marched A smartly B bravely C healthily D gracefully

during the National Day parade.

19. The weather in Frasers Hills is not as years ago. A coolest

as it used to be ten

B cooler C cools D cool

20. A When B What C Why D How

much was the price of the shirt you brought yesterday?

Questions 21 Choose the word that has the same meaning as the underlined word. Pilih perkataan yang sama maksud dengan perkataan yang bergaris.

21. Guna is a proud boy. He rarely talks with his classmates. A brave B clever C honest D arrogant

Questions 22 23 Choose the answer with the correct spelling. Pilih perkataan yang mempunyai ejaan yang betul

22. There are more than thirty A escalators B escaslators C escallators

in the shopping complex.

D escalators

23. My eldest brother bought a new A hammonicca B harmmonica C harmonicca D harmonica

from the music store.

Questions 24 - 25 Choose the sentence with the correct punctuation. Pilih ayat yang mempunyai tanda bacaan yang betul. 24. A Wow! Thats the biggest Hot Air Balloon Ive ever seen. B Wow, Thats the biggest hot air balloon Ive ever seen. C Wow! Thats the biggest hot air balloon Ive ever seen! D Wow! Thats the biggest hot air balloon Ive ever seen.

25. A Who has taken my new umbrella,father asked. B Who has taken my new umbrella?father asked. C Who has taken my new umbrellafather asked. D Who has taken my new umbrella?father asked

Questions 26 30 Based on the picture, choose the best answer to fill in the blanks in the passage that follows. Berdasarkan gambar, pilih jawapan yang terbaik untuk diisikan pada tempat kosong dalam teks yang berikutnya.

It is the school holidays, Julie, Harun and their cousins the Aquaria in KlCC. They are very excited to see the different

(26) (27) of

the aquatic animals. They all woke up bright and early to go for this trip. After breakfast, ever yone walked to the (28) to catch the LRT heading to

KLCC. Julies father bought the ticket for everyone. The train ride was interesting as they get to see the (29) of Kuala Lumpur city. When they arrive, they (30) the Aquaria. What a

immediately begin their adventure of

beautiful sight of sea creatures! It was a wonderful trip and Julie and her cousins had a wonderful time together.

26. A is visited B is visiting C are visited D are visiting

27. A patterns B various C species D parts

28. A station B school C garage D park

29. A clouds B roads C view D trees

30. A explore B explores C explorer D exploring

Questions 31 35 Read the passage below and answer the questions that follow. Baca petikan di bawah dan jawab soalan-soalan yang berikutnya.

My destination was Langkawi, yes Langkawi! I just couldnt believe my ears when my choral speaking team was told the good news. We had won the state level and were representing out state at the finals in Langkawi. Miss Shila Nair, who was our trainer, booked our flight to Langkawi on the Malaysian low-cost carrier. All of us were very excited and it would be my very first flight. I quickly packed my school uniform, tie and my favourite book of poems into my new travelling bag. We gathered at the school porch and were driven to the airport in a bus. When we arrived at the airport, we checked-in our luggage, obtained our boarding passes and waited impatiently to board the aeroplane. Soon, we were flying among the clouds. I just couldnt believe that I was flying through the air. I was lucky to get a window seat and the view was simply beautiful. The jungle looked like a green hand-woven carpet. The paddy fields looked like a Monopoly board. Soon, we landed in Langkawi. I was speechless. This will surely be one experience that will remain in my memory for a long time.

31. The writer was looking forward to going to Langkawi because A he would be flying there B he would be going there for a holiday C they would be going in the low-cost carrier D he won the state level competition

32. Who do you think is Miss Shila Nair? A Judge B Instructor C Student D Teacher

33. The writer packed his school uniform because A Miss Shila Nair told him to do so B It was his uniform C It would be very cold in langkawi D They all would have to wear it during the finals

34. The word board means A to check in the luggage before flying off B to wait in the waiting lounge C to get onto the aeroplane D to fly among the clouds

35. A window seat is A a seat by the window B a seat between the aisles C a seat at the back D a seat that is comfortable

Questions 36 40 Read the dialogue below and answer the questions that follow. Baca dialog di bawah dan jawab soalan-soalan yang berikutnya.

Suria

: Hi Mei Lee! You are looking cheerful today!

Mei Lee : Hi Suria. Today is indeed a day for celebration! Did you know that our school won the National Debate Championship the other day. Suria : Really? Thats great news! Since you were one of the debaters, that explains your ear-to-ear grin. Congratulations to you and the team. Mei Lee : Thank you. We really could not have done it without our champion debater. Ramesh was remarkable during the final round. We could tell that judges were impressed. Suria : I bet Mrs Lee is really proud of all of you.

Mei Lee : Yes, she is. She even treated us to a pizza dinner after the championship. She told us that last year, our seniors won it too and for us to do it again, she is nothing but happy to be our coach. Suria : I must say that her coaching is really effective. Our school has been winning the championship ever since she took over the Debate Club. Mei Lee : I totally agree with you!

36. Suria and Mei Lee are A sisters B neighbours C schoolmates D second cousins

37. To have an ear-to-ear grin means to A have a happy and wide smile B have the ear pierced C have an ear infection D smile at everyone

38. Who is the champion debater of the school? A Suria B Ramesh C Mei Lee D Mrs Lee

39. From the dialogue above, we know that Mei Lees seniors A are proud of Mrs Lee B are friends with Suria C are the schools champion debater D also won the National Debate Championship

40. Who is Mrs Lee? A Surias English teacher B Mei Lees friendly neighbour C The schools former headmistress D The Debate Clubs teacher advisor

SET 2
BAHASA INGGERIS KERTAS 1 (014/1) Lima puluh minit

JANGAN BUKA KERTAS SOALAN INI SEHINGGA DIBERITAHU 5. Kertas soalan ini mengandungi 40 soalan. Jawab semua soalan.

6. Jawab dengan menghitamkan ruangan pada kertas jawapan.

7. Tiap-tiap soalan diikuti oleh tiga atau empat pilihan jawapan, iaitu A,B,C dan D. Bagi satu soalan, pilih satu jawapan sahaja. Hitamkan jawapan kamu pada kertas jawapan objektif yang disediakan.

8. Jika kamu hendak menukar jawapan, padamkan tanda yang telah dibuat. Kemudian hitamkan jawapan yang baru.

Question 1 4 Choose the best word to complete the sentences. Pilih perkataan yang terbaik untuk melengkapkan ayat berikut. 1. Please pass me the A milk B sugar C pepper as this curry is tasteless.

D tomato sauce

2.

After the lesson, Matthew asked his a difficult question. A teacher B librarian C headmaster D security guard

for more explanation on

3.

A few walked into the hall while the headmaster was delivering his speech during the School Prize Giving Day. A participants B graduates C hosts D guests

4.

Suzy and Lily were excited to discover a birds the old cupboard. A cage B nest C shelter D burrow

on the top of

Question 5 7 Read the text and choose the best phrase for each of the pictures given. Baca petikan dan pilih rangkaikata yang terbaik bagi setiap gambar yang diberi. Tiara Rose and her friends were very excited. They queued up patiently to

get (5)

They were going to visit a (6)

It was a great experience. They (7) biscuits before going home.

some delicious

5.

A onto the van B into the van C onto the bus D into the bus

6.

A beautiful mosque B water theme park C biscuit factory D chocolate biscuit

7.

A were served with B are served with C were packed with D eat together

Questions 8 10 Choose the best answer for each of the pictures given. Pilih jawapan yang terbaik bagi setiap gambar yang diberi. 8.

A The man is getting into the taxi.

B The woman is getting out of the taxi. C The taxi driver is talking to his passenger. D The man is waiting for the woman.

9.

A The woman is arranging some flowers in a vase. B The florist is picking some flowers for her customer. C The florist is saying goodbye to her customer. D The florist is welcoming her customer.

10.

A There is a car behind the bus. B The man is holding his daughters hand C The children are waiting to cross the road. D The little girl is walking with her mother.

Questions 11 - 15 Choose the best answer to fit the situation shown in the picture.

Pilih jawapan yang terbaik bagi situasi dalam gambar.

11. school?

A What time do you have lunch everyday? B What time do you come back from C What time do you sleep everyday? D What time do you go to school?

12.

A Why are the cucumbers too small? B How much is a kilo of cucumbers? C Please give me a kilo of cabbages. D Please give me a kilo of mutton.

13.

A They are strolling along the road. B They are lighting the oil lamps. C They are going around collecting donations. D They are going around with their lanterns.

14.

A Its too tight for me. B I cant button up the shirt. C I dont like the colour and the design. D I do not feel comfortable with the material.

15.

A Have a nice day. B Ill get it myself. C How do you do? D Thank you for meeting me here.

Questions 16 30

Choose the best answer to complete the sentence. Pilih jawapan yang terbaik untuk melengkapkan ayat yang berikut. 16. Marine animals usually A communicating B communicated C communicates D communicate using sound.

17. She A buy B buys C buying D bought

her husband a new pair of shoes for his recent birthday.

18. You exercise regularly, A havent B dont C can D do

you?

19. You should hand in the report today A so B or C until D because

you will fail this project.

20. Ahmad decided to A rush B pick C climb D lower

up the stairs instead of taking the elavator.

Questions 21 Choose the word that has the same meaning as the underlined word. Pilih perkataan yang sama maksud dengan perkataan yang bergaris.

Give this book to the thin girl over there,said Sumitha. A small B lean C short D plump

Questions 22 23 Choose the answer with the correct spelling. Pilih perkataan yang mempunyai ejaan yang betul 22. The shirt he is wearing is made of A coarse B caores C course D corse material. It is rough and hard.

23. Amirs A nuckle B knuckcle C knucle D knuckel

were while as he gripped tightly the arms of the chair.

Questions 24 - 25 Choose the sentence with the correct punctuation. Pilih ayat yang mempunyai tanda bacaan yang betul. 24. A Petaling Street is like a china town in the heart of the citysaid the tour guide. B Petaling Street is like a China Town in the heart of the city,said the tour guide. C Petaling Street is like a China Town, in the heart of the City.Said the tour guide. D Petaling Street is, like a China Town, in the heart of the City!said the tour guide.

25. A Information and Communications technology has more advantages, than disadvantages. B information and communications technology has more advantages than disadvantages. C Information and communications technology has more advantages than disadvantages. D Information, and communications technology has more advantages than Disadvantages!

Questions 26 30 Based on the picture, choose the best answer to fill in the blanks in the passage that follows. Berdasarkan gambar, pilih jawapan yang terbaik untuk diisikan pada tempat kosong dalam teks yang berikutnya.

Everyone .. that light travels in a straight line. Do you know (26) how fast light travel? When you switch on a torch, in no time at all you could see the

.... . This is because light travels very ..; about 300 000 (27) (28)

kilometres in a second. At that speed you .. travel round the earth seven (29) times every second. When light comes from somewhere far, it takes time to get to us.

Light ....the Sun takes over 8 minutes to reach the Earth. But light from far (30) away galaxies takes billions of years to reach us.

26. A knowing B knows C know D knew

27. A sparkle B light C heat D ray

28. A slowly B swiftly C quickly D brightly

29. A shall B could C might D should

30. A to B in C on D from

Questions 31 35 Read the passage below and answer the questions that follow.

Baca petikan di bawah dan jawab soalan-soalan yang berikutnya.

31. What is the chart about? It is about A the animals that the students own B the food that students like to eat C the jobs that the students do D the shows that the students watch

32. Which pets are equally popular? A Dogs and Birds B Birds and Fish C Hamsters and Cats D Cats and Rabbits

33. Fandi likes birds so he owns a A terrier B koi

C parrot D guppie

34. Dennis and Sam love looking at fish. They are most likely to go to A the jungle B the zoo C the beach D the aquarium

35. What is the total number of students that have pets? A 15 B 100 C 70 D 85

Questions 36 40 Read the dialogue below and answer the questions that follow. Baca dialog di bawah dan jawab soalan-soalan yang berikutnya.

SAY NO TO OILY SKIN! SAY YES TO CLEAR AND SUPPLE SKIN

Fresh Garden Facial Cleanser


Be trendy, young and happy

Wash all your problems away with Fresh Garden

Number one Malaysian-owned product in Korea and China

Designed to tackle pimple problems amongst teenagers.

Eliminates oily skin and reduces blackheads painlessly. UV protection from damaging suns rays. Enhances skin moisture and delays ageing process. Contains antioxidant for younger skin. Suitable for all ages.

36. The advertisement is probably about A a hair shampoo B a body soap C a facial wash D a shower gel

37. The word tackle in the advertisement means A stop B deal C give D take

38. Which of the following statements about the face wash is false? A The product will promote oily skin B The product is suitable for everyone C It is a local product D It is a beauty product

39. The UV protection is beneficial to A eliminate oily skin B shield the skin from the suns rays C reduce blackheads

D enhance skin moisture

40. The face wash is made in A Korea B Malaysia C USA D China

Prepared by: 1. En. Saravannan a/l Machap 2. Pn.Norlaila bt Karim

3. Pn. Nor Akmal @ Fazidah bt Othman 4. Cik Myzatul Sarah bt Yusof 5. Pn. Aminah bt Jamil