You are on page 1of 16

UNIVERSITATEA DUNREA DE JOS DIN GALAI FACULTATEA DE ECONOMIE I ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA MARKETING , ANUL III, ZI

ANALIZA SITE-ULUI WWW.COCA-COLA.RO

ndrumtor: lect. dr. Bleoju Gianita Student : Moale Ecaterina Maria Gacea Claudia

Cuprins

Prezentare general; Analiza structurii site-ului; Tehnici de publicitate online i de generare a traficului utilizate de ctre firma analizat; Servicii furnizate de magazinul analizat; Amplasamentul; Evaluarea site-ului conform principiilor amplasamentului; Promovare, navigare, personalizare; Analiza atmosferei virtuale; Evaluarea principiilor designului; Proiectarea designului n mediul virtual; Analiza SWOT; Concluzii; Bibliografie.

PREZENTARE GENERAL
Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a nscut n Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru CocaCola ntr-un vas de aram pe un trepied, n curtea din spatele casei sale. Dr. Pemberton nu i-a dat niciodat seam de potenialul buturii pe care o crease. Treptat, a vndut pri ale afacerii sale diferiilor parteneri i chiar nainte de moartea sa, n 1888, i-a vndut aciunile rmase lui Aa G. Candler. Domnul Candler, un om de afaceri din Atlanta cu o mare intuiie n materie de afaceri, a continuat s cumpere drepturi suplimentare i a obinut controlul n totalitate al afacerii. n 1919, aciunile Candler ale Companiei Coca-Cola au fost vndute bancherului Ernest Woodruff, din Atlanta, si unui grup de investitori, contra sumei de 25 milioane dolari.

Poate c aportul cel mai nsemnat al domnului Woodruff l-a constituit viziunea lui asupra buturii Coca-Cola ca produs internaional. Lucrnd mpreun cu asociaii talentai, a reuit s realizeze impulsul global care n cele din urm a adus Coca-Cola spre toate colurile lumii. Fora i prestigiul mrcii Coca-Cola au fost exemplificate n 1988, cnd 3 studii independente realizate la scara mondial de ctre Landor&Associates, au confirmat c cea mai cunoscut i mai admirat marc din lume este Coca-Cola. The Coca-Cola Company a nceput sa-i dezvolte reeaua global n anii20, fiind acum prezent n peste 200 de ri i producnd sute de milioane de porii pe zi. Sloganul actual a Companiei Coca-Cola Romania este Open Happiness Deschide si savureaza fericirea !

Analiza Structurii Site-ului

Din punct de vedere al modului de navigare, site-ul este construit pornind de la o structur mixt, trecndu-se cu uurin de la o pagin la alta prin simplul click al unei imagini sau unui cuvnt intercorelat; Coninutul denot interactivitate, cu informaie organizat pe o structur de tip gril, bazndu-se pe dinamica paginilor; Tema site-ului o constituie prezentarea produselor firmei, iar pagina de intrare conine sigla companiei, precum i bara principal de meniu. Pe pagina de intrare mesajele promoionale reprezint 90% din structura amenajarii site-ului, dar nu sunt postate reclamele sau bannerele altor firme. Prima pagin de acces prezint promotiile in derulare ale companiei, iar in cadrul fiecarui link sau imagine link se afla cate un al site cu informatii detaliate despre acestea.

PREZENTAREA SITE-ULUI

Titlurile paginilor sunt n concordan cu subiectele site-ului i cu interesele utilizatorilor i pentru susinerea acestei idei prezenm o list a titlurilor paginilor site-ului n raport cu subiectele tratate. 1.Coca-cola la mas utilizatorul este redirecionat ctre site-ul www.worldonmyplate.com/ro . Pe ecest site se gasesc o varietate de reete din ntreaga lume alturi de care se potriveste o Cocacola. Este un site bine structurat cu alte redirecionri ctre video-uri pe youtube cu punerea n practic a reelor. Exista deasemenea posibilitatea de a face un cont unde utilizatorul poate avea propria carte de reete.

2.Cupa Coca-cola utilizatorul este deasemenea redirecionat ctre alt site secundar unde poate gasi toate informaiile referitoare la promoie. Pe lng concursuri firma ncurajeaz clienii s fac sport prin competiii de fotbal (premiate substanial).

3. Downloads utilizatorul poate downloada wallpapere gratuit.

4. Jocuri utilizatorul acceseaza jocuri interactive.

5. Invitaie la mas o alt promoie prin care compania ncurajeaz petrecerea timpului cu persoanele iubite . Clienii au ocazia s apar n reclama Coca-cola pentru a face invitatia la mas i deasemenea aceasta va fi pltit de acetia.

6. Sunt afiate siglele brand-urilor cand se face click pe una din acestea utilizatorul este directionat ctre site-urile principale ale companiei unde pot gsi mai multe informaii.

Pagina oficial (Romnia) conine la subsolul paginii: termenii i condiii, politica de confidenialitate, istoria sticlei,ntrebri frecvente, nouti, contact. La termenii i condiii putem gsi legislaia cu privire la utilizarea site-ului; la istoria sticlei putem gsi impresionanta poveste a mrcii cu prestigiu Coca-cola; la ntrebri frecvente putem gsi inforaii referitoare la ingrediente i ct de sanatoase sunt produsele; la noutti se regasesc regulamentele campaniilor Cocacola; la contact avem posibilitatea de a trimite un mesaj ctre companie.

BUSINESS TO BUSINESS

Bibliografie

www.victoriassecret.com www.limitedbrands.com www.competitivebranding.com www.b2bmarketing.com