You are on page 1of 2

, m o l a g u y n s e t Sznyogmen . . . .

l k l n k e vegyszer

Vge az egsz napos csapkodsnak, a vresre vakart sznyogcspseknek!


Ha Tged is imdnak a kis vrszv sznyogok, s mr megrjtenek a laksodat ellep sznyogcsapatok, akkor van egy j hrem a szmodra!

Mg tbb hasznos inf itt: www.mannaszappan.hu

Te is knnyen csinlhatsz magadnak egy olyan sznyogz sprayt, ami sokaknak mr bevlt, s amit nyugodtan hasznlhatsz gyermekeiden is: nemcsak azrt, mert bkn fognak hagyni benneteket a sznyogok, hanem azrt is, mert mindezt a nyugalmat vegyszerek nlkl lvezhetitek! A titok a megfelel illolaj kivlasztsban rejlik. Leghatkonyabbak a citronella, az eukaliptusz, a levendula, a rozmaring s a teafa illolaja, vagy a fs-fszeres cdrus illolaj. Az illolajakat soha nem szabad hgtatlanul hasznlni (kivve a tiszta teaft s a levendult, de azt is mrtkkel).

1. Egy 100-120ml-es szrfejes res veget tlts kb. 2/3-ig vzzel, ehhez adj a kivlasztott illolajakbl sszesen 6-8 cseppet. (A citronella pl. jl keverhet az eukaliptusszal. Egy msik kellemes illat keverk a citronella, eukaliptusz s levendula.) Nem kell mindegyik illolajbl vlogatnod; ha gy szeretnd, tehetsz bele csak egyfajtt is. Ha napkzbeni hasznlatra is ksztesz, arra vigyzz, hogy egyes illolajok fnyrzkenytenek (ilyenek a citrusos olajok: pl. citrom, bergamott, grapefruit), ezeket inkbb helyettestsd mssal. 2. A ruhitokat fjd be 10-15 percenknt. A brtkre s az arcotokra ne hasznld! Fontos, hogy csak 100%-os, tiszta, hgtatlan, minsgi illolajat hasznlj, mert ezek nem szintetikusak, msrszt a ruhra fjva sem hagynak nyomot. Mieltt hasznlod, prbld ki, nem vagytok-e allergisak (lehettek a tiszta illolajra is), illetve rdemes egy ruhra fj prbt is beiktatni a biztos siker rdekben! Ha mg jobban be akarod magatokat biztostani, egyetek nyers fokhagymt, ennek a szagt nem brjk a sznyogok sem :). Prbld ki ezt a remek sznyogz receptet s hamarosan magad is megtapasztalod, hogy bizony mkdnek a nagymaminktl rklt praktikk! :) Vegyszermentes szp napot, Varga-Darabos Andrea Ui.: Ha krdsedre szeretnl vlaszt kapni, vagy a tapasztalataid akarod megosztani, akkor itt megteheted: http://www.mannaszappan.hu/blog/szunyogmentes-ejszakak

A sznyogz spray-t gy ksztheted:

Mg tbb hasznos inf itt: www.mannaszappan.hu