=1

=

PROIECT DIDACTIC
Gradinita"Constantin Brancusi" Grupa mare Educatoare:Elena Olaru Activitatea:Educatie fizica TEMA:1.Saritura in lungime de pe loc-predare 2.Joc dinamic-aplicativ"Sari peste parau" OBIECTIVE DE REFERINTA: -dezvoltare armonioasa a organismului din punct de vedere fizic si psihic; -formarea deprinderilor motrice de baza (saritura in lungime); -dezvoltarea calitatilor motrice de baza; -coordonarea miscarilor bratelor si picioarelor cu miscarile trunchiului si capului; -consolidarea unor deprinderi invatate:ocolire de obstacole,mers in echilibru pe o linie trasata pe sol, saritura in lungime.etc. OBIECTIVE OPERATIONALE: • Sa raspunda prompt la comenzi; • Sa-si formeze deprinderea motrica de baza:saritura de pe loc; • Sa-si dezvolte calitatile motrice,forta membrelor inferioare; • Sa execute corect saritura in lungime de pe loc(cu elan de brate si aterizare in ghemuit); • Sa-si insuseasca regulile jocului dinamic aplicativ"Sari peste parau" si jocul in sine; • Sa execute corect mersul in echilibru pe o linie trasata pe sol,cat si ocolirea de obstacol. STRATEGII DIDACTICE: METODE SI PROCEDEE:explicatia,demonstratia,exercitiul, conversatia; MIJLOACE DE INVATAMANT:parau din hartie colorata,copaci(obstacole),flori viu colorate,medalii.

=2= DURATA :25 minute LOCUL DESFASURARII:curtea gradinitei(sala de grupa): Nr.bratele se indoaie la umar. aparatului Ex.se revine:Tic-Tac Explicatie Demonstratie Exercitiul 4 min.apoi se intind in sus) Ex.3. ☺ ☺ ☺ ∆ ☺ ☺ Metode/Mijloace Conversatia 2.Rotirea capului spre stanga.cu pas saltat.brate lungi"(stand. Dozare 2 min Formatii de lucru Pe un rand in linie dreapta ☺☺☺☺☺☺ ∆ Unul dupa altul pe un rand.mers in cerc. Exercitii de relaxare a membrelor si de respiratie."Ceasul"(stand departat cu bratele pe sold.1.se indoaie trunchiul spre dreapta . 3.cu joc de glezna. 8x2 4x4 2x8 ☺☺☺☺ ☺☺☺☺ ☺☺☺☺ ☺☺☺☺ Coloana de gimnastica Explicatie Demonstratie Exercitiul . crt."Brate scurte.pe organismului pentru exteriorul si interiorul piciorului.2.saltul-raportul.fandant. Anuntarea temei activitatii. Influentarea Se formeaza coloana de gimnastica selectiva a din mers.cu genunchii la piept.pe varfuri. 1.cu oprire la semnal.verficarea tinutei si a sanatatii. Pregatirea Mers:normal.pe calcaie. Alergare:usoara. Veriga activitatii Organizare colectivului de copii Continut stiintific-mijloace de actionare Alinierea.cu pendularea gambei. efort ghemuit. locomotor apoi spre dreapta(stand se roteste capul spre stanga si spre dreapta) Ex.

crt.5.cu mainile pe sold 1-2-3-sarituri successive pe varfuri. Veriga activitatii 4. 7-8-se apleaca trunchiul si cu bratele intinse se atinge piciorul drept.copac pentru obstacole Doua randuri de copii De 2-3 ori fiecare copil .unde se afla un parau.jos! (stand."Legam sireturile la ghete" stanga departat: 1-2-bratele intinse 3-4-se apleaca trunchiul.Se aplica si se demonstreaza jocul dinamic"Sari peste parau cu accent pe deprinderea motricasaritura in lungime de pe loc si executarea corecta a acesteia. Formarea deprinderilor motrice:saritura in lungime Continut stiintific-mijloace de actionare Ex.4. Ex.Copiii isi imagineaza ca sunt in poiana.cu bratele intinse se atinge piciorul stang. Fiecare copil pleaca in alergare sau Dozare 8x4 Formatii de lucru Coloana de gimnastica Metode/Mijloace Explicatia Demostratie Exercitiul 4x4 Coloana de gimnastica Explicatia Demostratie Exercitiul Explicatia Demostratie Exercitiul Parau din hartie colorata.minge."Sari minge.Nr. 4-saritura cu atingerea in ghemuit) Se efectueaza exercitii de respiratii si inspiratii Se imparte grupa in doua echipe:in fata fiecarei echipe se afla un parau imaginar din hartie colorata:la 4 m distanta se afla un copac cu rol de obstacol. 5-6-bratele sus intinse.

alearga pana la copac.cealalta va castiga medaliile de argint. 7.alearga.va castiga medaliile de aur. 6.Apoi dau stafeta urmatorului copil din echipa.medalii O data Formatia de cerc .executand corect saritura in lungime de pe loc.copaci pentru obstacole. Continut stiintific-mijloace de actionare Peste parau.concluzii Se fac aprecieri asupra modului de Incheierea activitatii executie a exercitiilor pe parcursul activitatii.Sunt felicitati toti copiii din grupa pentru felul in care au reusit Veriga activitatii Dozare Formatii de lucru Metode/Mijloace Pe doua randuri O data fiecare copil Explicatia Exercitiul Parau din hartie colorata.il ocoleste si se intoarce la locul de plecare. 5. Echipa care a terminat prima de cules florile si a respectat indicatiile.tanand cont ca cele doua echipe concureaza si doresc sa castige medalii. Copiii vor merge in poiana sa culeaga flori si pe drum sar peste parau.Nr. Parcurs aplicativJocul dinamic se repeta sub forma exersarea unor unui concurs"Ce echipa castiga"deprinderi motrice pentru care se stabilesc reguli cum invatate ar fi executia sariturii sa se faca indicatiilor.sa se mareasca viteza de reactie.ocolesc copacii. Revenirea Se executa jocul linistitor"bate vantul organismului dupa frunzele"(cu text si cant in formatia efort de cerc Aprecieri. crt.flori viu colorate.culeg florile si le duc in vaza la locul plecarii.

sa execute saritura de pe loc si se face recomandarea de a incerca sa o repete acasa. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful