You are on page 1of 2

De werkdag van Maarten Boers Maandag 2 september 2013

'Koffie met collega's om half negen, We evalueren de Uitmarkt die afgelopen weekend in Amsterdam plaatsvond. Ik vertel over de boekhandelpresentatie van vrijdag in Leeuwaarden met Bauke Vaatstra.

Een collega komt langs om nieuwe stagiaires voor te stellen, de onmisbare krachten van uitgeverijen, daardoor sla ik de gezamenlijke lunch maar over. Mijn vrouw belt : 'Weet jij waar de dvd van de Teletubbies ligt?' Pas 13.00 uur en nog maar twee koffie op. Auteur belt met problemen over het publiceren van zijn boek en geschillen met zijn werkgever (overheid). Presentatie van een boek over Ajax overleggen met de pr-afdeling: gaan we voor RTL Late Night, De Wereld Draait Door of NOS. Of liever, hoe regelen we twee televisieoptredens? Even naar de boekhandel voor een adempauze? Nee, geen tijd. Even kijken wat De Wereld Draait Door vanavond in de uitzending heeft.

Ah, een nieuw hoofdstuk van het boek over Laurens Ten Dam in mijn mailbox, snel even lezen. John de Wolf mailen voor een portret voor zijn boek dat volgend jaar komt. Redactievergadering. Twee auteurs blij gemaakt: ze staan op de aanbieding voor de boeken die in het voorjaar gaan verschijnen. Altijd leuke gesprekken. Afspraak gemaakt met auteur om naar een tentoonstelling te gaan. Bellen met auteur over voortgang.

Hoe gaat het ondertussen met de Bikewriters die de Tour For Life rijden? Even de liveticker checken. Ontvang via WhatsApp fotos van een auteur vanaf de alpentoppen.

Heb ik nog mentions op Twitter? Heb ik genoeg manuscripten geprint om vanavond te lezen?