Reguli de lucru in laboratorul de informatică

Aparatura instalată în cabinetul cu tehnică de calcul cere o comportare atentă. NORME DE UTILIZARE
1. Aveţi o atitudine grijulie faţă de această tehnică:

- intraţi în cabinet liniştiti, fără grabă, nu vă îmbulziţi și ocupaţi locurile ce vă sunt rezervate - nu atingeţi nimic fără permisiunea profesorului; - aşezaţi pe masă caietul, manualul în aşa fel, ca să nu vă încurce la lucru; - începeţi lucrul numai la indicaţia profesorului. În timpul lucrului trebuie să: - apăsaţi încet pe tastatură, să evitaţi loviturile; - lucraţi cu tastatura având mâinele curate şi uscate; - nu încercați schimbarea proprietaţilor generale ale sistemului sau instalarea unor aplicaţii;
-

toate lucrările efectuate în laborator vor fi numai de domeniul
şcolar:  aplicaţii de laborator  proiecte,  referate;

2. Elevii se vor loga pe contul ELEVI. 3. În timpul funcţionării, tubul catodic al monitorului constituie o sursă de radiaţie electromagnetică şi, lucrând prea aproape de ecran, acţionează nefavorabil asupra vederii, provoacă oboseală şi reduce capacitatea de muncă.

Este bine să lucraţi: - la o distanţă de 60-70 cm (distanţa minimă admisibilă: 50 cm); - să respectaţi o ţinută corectă, fără să vă încovoiaţi;

linia privirii să cadă pe centrul ecranului.aşezaţi-vă aşa încât.dacă aveți ochelari de vedere. să vă folosiţi de tastatură fără a vă apleca. . trebuie să-i purtați tot timpul cand lucrați în fața ecranului.. .

firele de alimentare cu curent electric şi prizele.NORME DE PROTECŢIE HARD 1.să atingeți ecranul şi partea posterioară a monitorului. . .să atingeți cablurile. 3. 5. sucuri etc. 2.Înainte de lucru.să conectați şi să deconectați computerele fără aprobarea profesorului. Orice defecţiune sau funcţionare anormală a calculatoarelor va fi semnalată profesorului. să îndepliniţi cu precizie indicaţile profesorului. 3. 4. încetaţi imediat lucrul şi informați profesorul NORME DE PROTECŢIE A SECURITĂŢII 1.Este interzis accesul din exterior cu anexe sau componente care ar urma să fie conectate la prize sau calculatoare. cablurile şi monitoarele poate duce la electrocutări grave sau poate provoca aprinderea aparatului. .Trebuie să cunoaşteţi bine şi să respectaţi aceste reguli. încredinţată-vă că la punctul de lucru nu sunt defecţiuni vizibile. 6. Se interzice accesul în laboratorul de informatică cu alimente. Se interzice conectarea sau deconetarea componentelor hard de către elevi. Încercările de violare a securităţii sistemului vor fi sancţionate prin restricţionarea accesului la laborator. Ţine-ţi bine minte: Dacă apare miros de ars.Comportarea incorectă cu aparatura. pentru ca: . dacă apare un sunet neobişnuit sau deconectarea de la sine a aparaturii. Urmăriţi ca aparatura să fie în stare bună şi încetaţi imediat lucrul. 4.Este strict interzis: . Nu încercaţi niciodată să lichidaţi de sine stătător defectele din aparatură.să lucrați în îmbrăcăminte umedă sau cu mâinele umede. 5. 2.

deprinderi.Sunteţi responsabili de starea locului de lucru şi integritatea echipamentului aflat aici. 6. . priceperi.- să evitaţi accidentele. să însuşiţi cu succes cunoştinţe. să păstraţi tehnica de calcul în stare de funcționare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful