Universitatea ‘‘Transilvania’’ Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice

Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi

Specializarea : Economia comerţului turismului şi serviciilor Grupa : 8272+8273 Disciplina : Comportamentul consumatorului

Autori : Gabriela Lukats 8272 Iulia Preda 8273

Brașov, 2010 CUPRINS INTRODUCERE ________________________________ 3 CAP. 1. Apariţia și evoluţia diferenţelor dintre femei și bărbaţi _____________________________________________ 4 CAP. 2. De ce sunt mai mulţi bărbaţi decât femei pe posturi de conducere? ____________________________________ 7 CAP. 3. Adoptarea de stiluri diferite de leadership de către femei și bărbaţi ________________________________ 9 CAP. 4. Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi ____________________________________________ 12 BIBLIOGRAFIE ________________________________ 21

2

Aceste comportamente și atitudini diferite sunt dezvoltate și influenţate de normele sociale și culturale ale comunităţii în care femeile și bărbaţii trăiesc În această lucrare ne propunem să dezvoltăm această temă prin punctarea principalelor aspecte în care o femeie diferă de un bărbat din punct de vedere comportamental.Introducere Bărbaţii și femeile diferă semnificativ între ei în ceea ce privește comportamentele. considerând că în esenţă suntem la fel. atitudinile și interesele pe care le au. Abordarea acestei teme ar trebui să fie realizată prin prisma faptului că aceste diferenţe nu semnifică că unul dintre cele două sexe este mai bun decât celălalt. 3 . doar că anumite aptitudini și caracteristici pe care le dezvoltăm ne fac să ne diferenţiem de ceilalţi.

era oglinda succesul lui. soţia unui cadru de conducere trebuia să fie prezentă la toate întâlnirile importante. copii şi companie. Era foarte normal ca întainte de a-l angaja pe soţul ei într-o funcţie importantă corporaţia să o verifice şi pe ea cu mare grijă. Tocmai de accea ea 4 . Iar acest lucru a condus la o redefinire a diviziunii muncii între sexe. Compania considra că în calitate de amfitrioană a lui. Comportamentul ei ar fi putut crea sau strica imginea companiei. în societatea burgheză s-au făcut auzite şi primele voci care revendicau drepturi egale pentru femei. Astfel până în anii 1960 persona femeilor în suita cadrelor de conducere se limita la calitatea de secretară a directorului şi de soţie a acestuia. a cărei muncă în cadrul familiei făcea posibil şi consolida succesele extra-domestice ale bărbatului.CAPITOLUL 1 – Aparţia și evoluţia diferenţelor dintre bărbaţi și femei Deabia spre sfârşitul secolului XVIII. După cum şi ea reflecta realizările acestuia . ceea de-a doua cu un program ce alterna între soţ. locul de muncă şi cel de domiciliu au devenit entităţi din ce în ce mai diferite. Prin dezvoltarea activităţii capitaliste de producţie. Soţia unui cadru administrativ dinaintea anilor ’60 se bucura de o importantă poziţie socială – după soţul ei. Acest lucru a avut mai multe cauze una dintre ele fiind Declaraţia Drepturilor Omului. Femeia se definea în mod primar ca soţie şi mamă.

Ea nu mai trebuie să fie în mod constant la dipoziţia soţului sau a companiei lui. În prezent aceste drepturi sunt susţinute prin legi elaborate de organele legislative a ţărilor. 301 din 8 5 . Companiile de astăzi îşi impun o altă nădejde în partenerul de viaţă al cadrelor de conducere.trebuie să fie supusă unor lungi interviuri şi verificări înainte de a fi angajat soţul ei. de artă. Diferenţa faţă de timpurile trecute constă în faptul că şi el trebuie să fie gata să îşi susţină soţia când acest lucru este important pentru cariera ei. În zilele noastre o corporaţie nu mai îndrăzneşte să intervieveze partenerul de viaţă înainte de a angaja în cadrul muncii pe cineva. Aceasta nu înseamnă însă că nu trebuie să fie pregatită să apară alături de soţ când prezenţa ei are improtanţă pentru el. Acel fel de soţie nu mai există astăzi. În zilele noastre chiar dacă soţia unui cadru de conducere este casnică. asfelt în România Legea nr. ea este adesea preocupată de hobby-urile ei. 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi (publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. este implicată într-o seroasă activitate binevolă din comunitatea ei sau urmează o anumită formă de învăţământ. Astfel statutul femeii în cadrul societăţii s-a schimbat foarte mult după primele mişcări feministe (1848-1914) şi declaraţiile profeministe ca "Declaraţia drepturilor femeii şi ale cetăţencei" elaborate de Olympe de Gouges din Franţa şi cea din SUA "Declaration of Sentiment" (Elizabeth Cady Stanton şi Lucretia Mott). în legătură cu contribuţia lor la reuşita întâlnirilor de divertisment ale oamenilor de afaceri.

o nu sunt considerate discriminări: a) măsurile speciale prevăzute de lege pentru protecţia maternitaţii. b) c) măsurile stimulative. pentru anumitor categorii de femei sau bărbaţi.mai 2002) exprimă următoarele concepte referiotor la egalitatea dintre bărbaţi şi femei : o este interzisă discriminarea directă sau indirectă după criteriul de sex. 6 . temporare. protecţia cerinţele de calificare pentru activităţi în care particularităţile de sex constituie un factor determinant datorită specificului condiţiilor şi modului de desfăşurare a activităţilor respective. naşterii şi alăptării.

Atitudinea faţă de leadership joacă un rol şi mai important. Impresia mai docilă pe care femeile au învăţat să o lase celorlalţi poate fi asociată cu încompetenţa. se poate explica şi de ce femei care sunt pe acelaşi nivel ierarhic cu bărbaţii acceptă venituri mai mici decât aceştia. Astfel.CAPITULUL 2 – De ce sunt mai mulţi bărbaţi decât femei pe posturi de conducere? Datorită atitudinilor unor femei faţă de leadership Femeile consideră masculinitatea un predictor al succesului ca leader mai mult decât o fac bărbaţii. Când îţi asumi rolul de leader. Femeile au fost încurajate să adopte de multe ori o atitudine mai rezervată. pe când ca să fii leader trebuie să te afirmi şi să-ţi promovezi imaginea. s-a demonstrat că este un predictor al succesului ca leader mai puternic decât masculinitatea sau alţi factori. Cercul vicios al profeţiilor care 7 . Datorită încrederii în sine a unora dintre femei Înternalizarea atitudinii “pe locul doi” la femei duce la scăderea încrederii în sine şi consecvent a încrederii celorlalţi că femeia poate juca rolul de leader. oamenii te percep ca un leader.

Atribute considerate masculine ca dominanţă. Multe femei nu au însă această experienţă. raţionalitatea este considerată superioară intuiţiei. În condiţiile în care majoritatea celor care decid regulile sunt bărbaţi. 8 . determinarea sau forţa sunt protejate. Datorită experienţei profesionale limitate a femeilor Pentru a câştiga credibilitatea necesară pentru rolul de leader. ne putem aştepta ca solidaritatea bărbaţilor să perpetueze această stare de fapt. femeile au nevoie de o experienţă corporatistă considerabilă.se autoîmplinesc face ca scăderea încrederii organizaţiei în competenţa femeii să ducă efectiv la scăderea performanţelor acesteia. Datorită înfluenţei negative a unor aspecte din mediul organizaţional Organizaţiile favorizează mai mult valorile tipic masculine şi recompensează practicile conform acestora. orientarea spre sarcină este considerată mai eficientă decât orientarea spre relaţii interpersonale.

Comportamentele corespunzătoare acestei dimensiuni se dispun asupra faptului de la a nu permite interferenţa angajaţilor în procesul de decizie până la a acorda cea mai importantă atenţie opiniei angajaţilor. acordă atenţie nevoilor lor de dezvoltare. Leaderul orientat pe sarcini aşteaptă ca angajaţii să respecte regulile şi procedurile. este disponibil şi prietenos. Leaderul orientat pe relaţii ajută subordonaţii. Leadership-ul tranzacţional presupune: 9 . să obţină standarde ridicate de performanţă şi să menţină relaţia şef-subordonat explicită. centrată pe angajaţi) a fost introdusă din anii ’30. Din anii 50 s-a introdus şi dihotomia orientare pe sarcină/orientare pe relaţii interpersonale. carismatic.Adoptarea de stiluri diferite de leadership de către femei și bărbaţi Clasificările referitoare la stilurile de leadership pornesc de la câteva dihotomii. Dimensiunea decizie autocrată/democrată (cunoscută şi ca directivă vs. inspiraţional – leadership transformaţional. participativă. Ultimele decenii însă promovează un nou stil privit ca vizionar. centrată pe post vs.CAPITOLUL 3 .

împărtăşirea informaţiilor şi a puterii. Organizaţiile încep să extindă definiţia stilului eficient de leadership. promovarea celorlalţi şi motivarea lor. Alţi descriptori ai comportamentului feminin vs. Succesul stilului interactiv de leadership al femeilor a determinat o tendinţă de adoptare a lui şi de către bărbaţi. 10 . Rebalansarea valorilor începe să devină cheia succesului. masculin sunt: Masculin Structură Autocrat Împarte sarcini Orientare spre sarcini Feminin Consideraţie faţă de persoane Participativ Încurajează exprimarea Orientare spre oameni Factorii percepuţi de femei ca cei mai importanţi pentru ascensiunea în carieră sunt competenţa de a gestiona şi dezvolta angajaţii. pe când competenţele importante pentru ascensiune în opinia bărbaţilor sunt vizibilitatea şi conştientizarea politicilor interne. Caracteristicile feminine par să fie mai potrivite leadershipului transformaţional.a) recompensări contingente. b) monitorizarea şi corectarea performanţei subordonaţilor. Flexibilitatea adusă de acest stil de leadership este necesară supravieţuirii într-un mediu de business competitiv şi divers. atât de promovat în ultimul timp. decât celui tranzacţional. incluzând comportamente ca: încurajarea participării angajaţilor. acorduri agreate între leader şi subordonaţi despre obiective şi sarcini de muncă .

cu alte cuvinte. • Companiile cu cea mai mare prezenţă a femeilor la nivel de top management au rezultate financiare mai ridicate decât companiile în care femeile sunt slab reprezentate în top management. 11 . orice rezultat al acestor studii poate arăta doar coexistenţa acestor aspecte şi nu faptul că prezenţa femeilor în top management cauzează indicatori financiari ridicaţi pentru organizaţie. cele mai performante au mai multe femei în top management decât cele mai puţin performante.Analiza pe termen scurt şi lung (4 ani) a performanţei financiare a 353 de companii de succes americane a avut următorul rezultat: relaţia dintre cele două variabile studiate (femei și bărbaţi în poziţii de top ) este una de corelaţie şi nu de cauzalitate. • Din topul celor 353 companii de succes americane.

12 . Se va învârti ore întregi. anunţând din când în când că este aproape de destinaţie. care îi dă sfatul: „Întreabă odată. s-a constatat că aceste reacţii diferă și datorită unor factori atât psihologici. omule! Nu vezi că te învârţi în jurul cozii?” o Femeile au o capacitate foarte dezvoltată de a observa orice amănunt. precum și schimbările de aspect sau de comportament ale celorlalţi. acesta este un semn de slăbiciune. spre disperarea consoartei lui.CAPITOLUL 4 .Diferenţe comportamentale între femei și bărbaţi În urma studiilor realizate pentru a analiza comportamentele femeilor și cel al bărbaţilor în anumite situaţii și în anumite contexte. Nu încerca să ascunzi ceva de soţie. o femeie oprește și întreabă pe unde s-o ia. cât de mic. cât și biologici. Câteva exemple elocvente: o Când se rătăcește. că nu ţine!… Ele au o percepţie periferică mai amplă decât cea a bărbaţilor. Pentru un bărbat.

13 . el identifică detaliile tehnice (intrările.o Când creierul bărbatului se odihnește. lucruri ce trebuie reparate). pe când ea i-o arată cu ochii închiși. cel puţin 70% din activitatea sa electrică este blocată. ce face parte integrantă din legătura pe care o poate stabili o femeie. confirmând faptul că femeile primesc și analizează permanent informaţii din mediul înconjurător. scanerul arată că este activ în proporţie de 90% în timpul unei stări similare. o Când un bărbat este trimis să caute margarina în frigider. În cazul femeilor. o Când un bărbat intră cu soţia lui într-o casă. pentru că ele au doi cromozomi X care furnizează o mai mare varietate de celule conice. pe când femeile analizează chipurile și știu exact cine cu cine și ce simte fiecare. după un tipar de memorie specific. o Femeile descriu culorile mult mai amănunţit decât bărbaţii. Hormonii ei de estrogen îi permit să identifice obiectele din sertar sau din încăpere și să-și amintească de ele ulterior. pentru că sunt făcute pentru acea comunicare interpersonală la distanţă mică. Ea devine pentru soţ contul deschis de memorie pentru mărunţișurile pe care el nu le ţine minte cu nici un chip. Ele au albul ochilor mai mare ca al bărbaţilor. nu dă de ea nici după ce caută a doua oară. care sesizează culorile până la nuanţe.

Această capacitate de diferenţiere la femei le dă posibilitatea să priceapă schimbările emoţionale la copii și la adulţi. Femeia. în schimb. o Sexul frumos are capacitatea de a fi atent într-o discuţie faţă în faţă cu cineva și de a urmări și o altă conversaţie. pentru că altfel nu se poate concentra. răspunde și gata. Dacă sună telefonul. Nu e de mirare că femeile. devenind veritabile termometre afective. Ocitocina este un hormon care stimulează dorinţa de mângâiere și activează receptorii atingerii. Unele studii au arătat că femeile care sufereau de boli nervoase și de depresii și-au revenit mult mai rapid în 14 . având receptorii atingerii de zece ori mai sensibili decât ai bărbaţilor. robinetele care picură le înnebunesc pe femei. pe când bărbatul nu se poate concentra decât asupra unei singure activităţi. indiferent câţi factori stresori sunt în jurul ei. o Pielea femeilor este mult mai sensibilă decât a bărbaţilor. dau mai multă atenţie mângâierilor din partea bărbaţilor. în vreme ce bărbaţii dorm liniștiţi. fără să le bage în seamă. Creierul femeii este programat să audă cum plânge copilul noaptea.o Femeile aud mai bine decât bărbaţii și sunt abile în a distinge sunetele înalte. o Dacă femeile sunt mai pricepute în diferenţierea sunetelor. în vreme ce tatăl doarme liniștit și nezdruncinat. bărbaţii pot spune dincotro provin ele. bărbatul le va cere celorlalţi să tacă. emanând o coloană sonoră prin sforăitul lui de diferite intensităţi. De aceea.

al vocii. Bărbaţii sunt mai eficienţi în a distinge gusturile sărat și amar. dar ei devin sensibili la un meci de fotbal sau la alte emisiuni mai agresive. în timp ce femeile folosesc atât partea stângă. al tonului și al altor stimuli senzoriali. iar emisfera stângă răspunde de controlul asupra logicii și raţionamentului și este dezvoltată mai mult la bărbaţi. mai mult ca sigur va spune: „Nu mă atinge!” o Simţul gustativ al femeii și cel olfactiv sunt net superioare faţă de cele ale bărbaţilor. cât și pe cea dreaptă. o Și mai trebuie să recunoaștem că femeile sunt net superioare în privinţa simţurilor de percepţie: ele sunt pricepute în a detecta nuanţele fine la nivelul limbajului trupului. o Bărbaţii sunt mai puţin sensibili atunci când o femeie suferă din pricina unei dureri. în timp ce femeile preferă dulciurile. Atunci când o femeie are probleme sentimentale sau este foarte supărată pe un bărbat. scanerul a pus în evidenţă că bărbaţii folosesc mai ales partea stângă a creierului pentru vorbire. precum și de durata acestora. iar 15 . o Folosind tomograful cu rezonanţă magnetică. De unde și pofta lor de a vorbi mai mult ca bărbaţii. o Știm că emisfera dreaptă a creierului răspunde de partea creatoare și este mai dezvoltată la femei.funcţie de numărul de mângâieri și de alinări. Ele pot citi chiar reacţii și sentimente ale animalelor.

am spune că creierul bărbatului este mono. s-a constatat că creierul femeii are mai multă materie cenușie. o Emisferele stângă și dreaptă ale creierului sunt legate printr-o serie de nervi care se numesc corpul calos. permiţând schimbul de informaţii. asta e! Bărbatul are mai puţine conexiuni și de aceea creierul lui este configurat să facă un singur lucru o dată. Mai simplu spus. Creierul lui este mai compartimentat. veţi constata că practic este surd. bărbaţii au capacităţi limitate în privinţa vorbirii și conversaţiei. Și. Nu-și poate păstra vigilenţa auditivă în acela și timp ce citește o Pentru o sugestie mai puternică. legate de o interfaţă unică. 16 . Ei bine. Ce să-i faci. ca două calculatoare pe umeri.capacitatea fetiţelor de a învăţa o limbă străină e mai mare decât la băieţi. Acest cablu face ca o parte a creierului să comunice foarte bine cu cealaltă. De unde și intuiţia feminină. deși este mai mic ca dimensiune. vorbirea femeii este mai fluentă. Dacă îi veţi scana creierul în timp ce citește. corpul calos este mai gros decât la bărbat. la femeie. având cu peste 30% mai multe legături între emisfere. pe când al femeii este stereo. iar acest lucru explică și capacitatea femeilor de a putea executa mai multe lucruri fără legătură aparentă între ele. ca și când nu este de ajuns. De aceea.

Pentru bărbaţi. vorbirea înseamnă o referire strictă la fapte. Singura modalitate prin care o femeie poate scăpa de problemele din gând este să le exprime și astfel să le conștientizeze. nu reușesc să parcheze mașina cu spatele. o Creierul bărbatului îndosariază informaţiile. Când o femeie îl vede privind pe geam. De și ele îţi văd scama pe costum de la 30 de metri. și pe aceasta nu o are prea dezvoltată. 17 . Ţine de orientarea pe trei dimensiuni. nu să găsească soluţii sau să tragă concluzii. își închipuie că este plictisit sau leneș și încearcă să-i vorbească și să-i dea ceva de făcut. pe când cel al femeii nu le înmagazinează. femeii îi este greu să distingă între dreapta și stânga. o Ei au o orientare în spaţiu mult mai bună.o Pentru că ea folosește anumite părţi ale creierului în același timp. ci ele revin mereu în minte. o Pentru o femeie. comunicarea trebuie să aibă un scop precis: crearea de noi relaţii interumane și împrietenirea. lovind mereu u șa garajului. o Faptul că mamele vorbesc mai mult cu fetele este motivul pentru care acestea din urmă vorbesc mai mult decât băieţii. pe când femeile au o orientare bidimensională. o Bărbaţii își vorbesc mai ales în gând. Obiectivul ei este să scape de probleme.

nevasta lui îi va lăsa ușa deschisă. scrie un articol sau un referat. atunci când o femeie vorbește. se uită nerăbdător să vadă câte pagini mai sunt până la terminarea unui capitol. căutând finalul. o Dacă bărbatul este adâncit într-o lectură. ei 18 . Atât așteaptă: să fie ascultată. ameninţând-o cu reproșuri pentru repetatele ei violări ale intimităţii bârlogului său. Cineva spunea: „Odată nu i-am vorbit nevestei șase luni. de aceea sensul cuvintelor este mult mai important. pe care le va confrunta cu finalul cărţii. Prin cuvânt. bărbatul exprimă idei și informaţii. El va striga după ea să închidă u șa.că tot stă degeaba: „Pentru că tot nu faci nimic. ca un reflex de a nu i se închide posibilitatea comunicării. du-te și spală pe jos în bucătărie. dragule!” o Bărbaţii trebuie să înţeleagă că. N-am vrut s-o întrerup!” o Chiar cuvântul în sine are un înţeles pentru bărbat și alt înţeles pentru femeie. De multe ori creditul de cuvinte rămâne destul de bogat la femeie la sfârșitul unei zile și ea trebuie să îl consume ca să se simtă ușurată și fericită. proiectează ea scenarii. ea nu așteaptă să i se găsească soluţii. o Când un bărbat citește o carte. o Bărbaţii folosesc limbajul pentru a se întrece între ei. sentimente și emoţii. Fire imaginativă. Nu are nevoie de soluţii. iar femeia. pe când femeia nu este atât de secvenţială ca bărbatul.

dar. Chiar mai exagerează. sus!” în loc de: „Mă pregătesc să aterizez!”. Cum ei ocupă slujbele unde se cere orientarea în spaţiu ca șoferi. Scopul urmărit este cel al construirii relaţiilor. pentru a-i da un conţinut emoţional. vorbirea pe ocolite ar duce la grave erori. Cum vocabularul nu este chiar punctul forte al creierului femeilor. Dacă un pilot ar spune turnului de control: „Cred că jos e mai sigur decât aici. și nu argumentativ. El vrea să i se spună concis și direct. piloţi sau profesori de știinţe exacte. în timp ce bărbaţii doar se exprimă. Dacă o femeie îi vorbește mult bărbatului ei. dacă tace. înseamnă că-i place de el. pentru că ei nu pricep regulile jocului. de aceea definirea și înţelesul cuvintelor nu contează așa de mult. de dragul efectului obţinut. ca al bărbaţilor.căutând o soluţie cu finalitate. Bărbaţii însă vor interpreta fiecare cuvânt pe care-l vor spune ele ca atare și vor reacţiona în consecinţă. 19 . vocabularul nu este punctul lor forte. ele nu consideră definirea precisă a cuvintelor atât de relevantă. dar cel mai adesea nu funcţionează în cazul bărbaţilor. Creierul femeii este axat pe prelucrare. căci ele se bazează pe tonul vocii pentru o exprimare mai fidelă. aţi încurcat-o! o Vorbirea pe ocolite este o specialitate a femeii și are ca scop să adune relaţii. pe când bărbaţii consideră aceasta o lipsă de structurare. cred că ar fi scos urgent din slujbă. La femei. o Femeile pun sentiment în ceea ce spun. dar și pe limbajul trupului.

Scanarea creierului arată că bărbaţii reacţionează emoţional la fel de puternic ca femeile. bărbatul rămâne impasibil când ascultă. pentru a nu-și trăda emoţiile. ea trebuie s-o așeze în sensul de mers. pe când un bărbat o poate citi din orice poziţie. altfel nu se descurcă. o Femeile excelează în zone de creaţie. prin care reflectă sau reacţionează la emoţiile interlocutorului. cum ar fi artele spectacolului. datorită faptului că acestea se potrivesc doar în 20 . Studiile arată că mintea bărbatului măsoară distanţa și viteza. dar asta nu înseamnă că nu trăiește nici un fel de emoţie. De regulă. pentru a ști exact când trebuie să schimbe direcţia. toate acestea fiind domenii în care logica abstractă nu are o importanţă primordială. învăţământul. o Majoritatea femeilor dovedesc o orientare în spaţiu limitată. Și așa i se pare un mister. Dacă dai o hartă turistică sau rutieră unei femei. dar evită s-o arate. o Bărbatul se pierde pe sine în muncă și în performanţele ei. resursele umane și literatura. Bărbaţii au capacitatea de a vedea în trei dimensiuni. pe când femeia se pierde în detaliile vieţii și în mulţimea relaţiilor.o Femeia folosește în medie șase expresii faciale în zece secunde. Aceste diferenţe nu pot fi catalogate drept „bune” sau „rele”.

http://legislatie. ori pentru o femeie. Codul manierelor în afaceri .dadalos.anumite situaţii și domenii.php 5. ori pentru un bărbat.Letitia Baldrige 3.resurse-pentru democratie.ro/managementul_diferentelor/ 4.cpe. http://www.org/rom/default. http://www.htm 21 . Când dragostea se intoarce acasă .org/202_2002. BIBLIOGRAFIE: 1. într-o măsură mai mare sau mai mică.George Uba 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful