P. 1
Pole Nul

Pole Nul

|Views: 5|Likes:
Published by Flaminzeanu Catalin

More info:

Published by: Flaminzeanu Catalin on Sep 11, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/09/2014

pdf

text

original

Bibliografie: National Geografic Sfatulmedicului.

ro Wikipedia

Vârf de stamină de lalea cu polen

Polenul (din latină pollen) este o pulbere de obicei galbenă, constituită din grăuncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor. Polenul mai este definit și ca o pulbere galbenă produsă de staminele fanerogamelor, celulele reproducătoare masculine.

Floare de cactus

Din punct de vedere fizic, polenul floral este alcătuit din celule microscopice fecundate masculine ce se găsesc strânse în anterele de pe staminele florilor.

.Grăuncior de polen de iris mărit de 500 de ori Polenul are o mãrime cuprinsã între 20-200 µm şi o membranã externã numitã exinã.

. întrucât fără el înmulţirea plantelor cu flori nu ar fi posibilă.Stamine de crin Despre polen se spune că este unul din cele mai de preţ daruri ale naturii.

pe care albina o culege din flori şi pe care o prepară cu puţină miere şi salivă formând grăuncioare. divers colorată.Polenul este o pulbere fină. .

Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit că conțin 22 de nutrienți. Din această cauză polenul este considerat ca „aliment complet”. .

Polenul este cel mai pur aliment. care se hrănesc cu apă şi lumină. pentru că plantele. oferind-o înapoi naturii. condensează această energie. .

Are efect stimulent. stresul. Este eficient în afecţiunile aparatului respirator (bronşite. incluzând anghina pectorală. 7.Iată cele mai importante afecţiuni împotriva cărora polenul acţionează ca un adevarat medicament. majoritatea tulburărilor circulatorii. 8. E bun în afecţiunile prostatei şi în diabetul zaharat incipient. 4. spaima. Este un reglator perfect al funcţiilor digestive. în general. surmenajul. tuse. deci este eficient în cazurile de anorexie. neurastenia şi depresiile. antiseptic şi antibiotic puternic. 9. care nu răspund la nici un tratament. Este întaritor al inimii. Combate stările de slăbiciune şi anemiile cele mai rebele. 2. 5. Redă pofta de mâncare. 10. 3. Conţine un hormon ce stimulează creşterea la copii. 6. calmeaza ameţelile. cu efect dublu: vindecă constipaţiile cele mai rebele şi ameliorează diareea persistentă. creşte calmul şi optimismul. Combate nevrozele. tonic. Dizolvă calculii biliari. palpitatiile şi. . 1. O cură de polen de numai 8 zile restabileşte moralul. Înlătură surmenajul fizic sau intelectual şi redă virilitatea. gripă).

Polenul transportabil pe calea aerului (anemofil) este cel responsabil în marea majoritate de "alergia la polen" şi nu polenul recoltat de albine. bondarii. etc). fluturii. precum albinele. care este de tip entomofil (transportat de la floare la floare de cãtre diverse insecte. .

par dintr-o altă lume. iar formele par ireale imaginile sunt absolut conforme cu realitatea. Deşi culorile au nunaţe incredibil de intense. Priviţi în continuare câteva imagini încântătoare. Cu un microscop electronic lumea invizibilă dezvăluie secrete uluitoare.Granulele de polen fiind microscopice. ele nu pot fi văzute cu ochiul liber. . Fotografiile granulelor de polen. ale diferitelor specii de plante.

iar cel mai mic. un mic punct albastru este al florii de nu-mă-uita. .Fotografiate împreună cel mai mare fir de polen. în centru. este cel al florii de dovleac.

Polenul arborelui de mătase .

Boabe de polen pe un stigmat de geranium .

Polen de castan sălbatic .

Polen de floarea soarelui .

Polen de mesteacăn .

Polen de nalbă .

Polen de nu-mă-uita .

Polen pe o petală de nu-mă-uita .

Polen de copac de argint .

Polen de acant .

Polen de la Venus flytrap .

Polen de crin .

Polen de arin .

Polen de bromelia .

Polen de pin .

Polen de Silene dioica .

Polen de salcie .

Un amestec de polen de grâu şi alte cereale .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->