You are on page 1of 1

Loţiune de corp – demachiant – cremă de faţă Ingrediente: Faza A: 50g extract apos de plante 0.

4g Borax (Tetraborat de sodiu) Faza B: 50g ulei ( măsline, susan, migdale, floarea soarelui etc.) 1 lingură de ulei de cocos 2 linguriţe de ceară de albine Faza C: 3-4 picături de ulei esential din cel preferat (ex. Lavanda, roinita, menta etc.) În 50 g de ceai (preparat din plantele medicinale preferate) se dizolvă boraxul. Ingredientele din Faza B se pun într-un vas termorezistent şi se încălzesc pe baie de apă până ceara de albine se dizolvă complet în ulei. (aporoximativ 70 C°) Faza A şi Faza B se amestecă la 70 C° cu ajutorul unui minimixer ( cel de frappe este ideal) . Se continuă mixarea pană compoziţia se emulsifică şi începe să se răcească. In momentul în care loţiunea ajunge la 37 C° se poate adăuga Faza C adică picăturile de ulei esenţial. Faza C nu este obligatorie. Compoziţia se toarna într-un recipient adecvat.

Unguent cu răşină de conifere Recomandat la dureri reumatice, arterite, ulcere varicoase, tromboză, zona zoster, plagi care se vindecă foarte greu, tumori, dureri musculare, arsuri, arsuri provocate de soare, furunculi, acnee, crema după bărbierit, antirid, pişcături de insecte. Ingrediente: 5g de ceară de albine 15g de raşină de conifere 80g de ulei ( uleiul preferat sau extract uleios de plate medicinale) Ingredientele se topesc direct cu vasul pe foc ( răşina de conifere se topeşte peste 100 C°), când lichidul se omogenizează, se strecoară printr-o bucată de pânză curată (rămân sedimetele de la răşină). Se lasă compoziţia la răcit, apoi se toarnă în recipientul pregătit în prealabil. Pastă de dinţi Ingrediente: 1 lingură de ulei de cocos 1 lingură de bicarbonat de sodiu uleiuri esenţiale după gust Se topeşte uleiul de cocos ( devine lichidă la 24 C°) se amestecă cu bicarbonatul de sodiu, apoi se adaugă uleiurile esenţiale.

Balsam Tigru Vietnamez Recomandat la răceli, dureri de cap, dureri musculare, întinderi musculare. Faza A: 25g ulei ( masline, arahide, migdale, susan, floarea soarelui etc.) 10,5g ceară de albine Faza B: uleiuri esenţiale de : Camfor 5ml Mentă 10ml Eucalipt 5ml Cuişoare 1.5ml Ingredientele din Faza A se pun într-un vas termorezistent şi se încalzesc pe baie de apă pană ceara de albine se dizolvă complet în ulei. (aporoximativ 70 C°). Lăsăm compoziţia să se răcească pana la aproximativ 40 C°. Atunci se amestecă în ea ingredientele Fazei B, apoi se toarna în recipientul pregătit. Detergent lichid pentru rufe Ingrediente: 60g săpun de casă 50g sodă de rufe 50g Borax (Tetraborat de sodiu) 5 L de apă Săpunul se dizolvă în 0.5 L de apa (se fierb fulgii de săpun până se dizolvă complet). Săpunul dizolvat se amestecă în cei 4.5 L de apă, apoi se adaugă boraxul şi soda de rufe. Se amestecă pană la dizolvarea completă a acestora. Între timp soluţia rezultată se gelifiază încet. Se toarnă într-un recipient adecvat şi se lasă 24 de ore la maturat. Se foloseşte ca un detergent lichid normal, în loc de balsam pentru rufe se foloseşte obligatoriu oţetul.