You are on page 1of 4

Butlletí informatiu d’Independents Units per Sant Fost Juny 2009 Web: www.iusf.

net

Un any de bon govern amb Montserrat Sanmartí com a alcaldessa
El 14 de maig s’ha complert un any del nou govern de Sant Fost de Campsentelles, fruit del pacte del 23 d’abril. Montserrat Sanmartí, la nostra alcaldessa, accedia al càrrec amb l’objectiu d’oferir un tarannà dialogant i de resoldre els problemes que el nostre poble tenia plantejats. Independents Units per Sant Fost ha encapçalat aquest projecte des del compromís i la mà estesa als ciutadans i les associacions. El POUM L’objectiu és oferir i els pressupostos s’han anat treballant una política de fets, amb un caire participatiu, sense condici- amb la fita de mions prèvies, i fins i tot ha nascut una llorar el nostre potaula social per tractar la qüestió de les pedreres. Hem arribat a un acord amb ble en tots els senMontserrat Sanmartí, Martorelles i Santa Maria de Martore- tits. El diàleg és la nostra alcaldessa lles en la creació de la Mancomunitat una de les bases de Galzeran, una forma de facilitar l’accés als serveis, i hem gestionat els projectes comprodel Fons Estatal d’Inversió Local en els diferents barris (l’actuació al camí dels d’aquest Castanyers a La Conreria, una vella reivindicació dels veïns, ja no és un somni, així mís ferm amb les com la urbanització del carrer Pedrera). Alhora hem convertit l’Ateneu en un autèn- persones. tic espai cultural de qualitat, amb l’auditori, l’Escola de Música i ara ja amb la nova Biblioteca, integrada a la Xarxa de la Diputació. La mobilitat també millorarà en els accessos a Mas Corts, Mas Llombart i La Conreria i amb el canvi de trajecte en l’Albus per arribar millor a Mollet del Vallès. Pel que fa a la nova C-59, que ha de passar pel nostre poble, Independents Units per Sant Fost ja hem manifestat la nostra oposició a un possible peatge. Pensem que els ciutadans i les ciutadanes de Sant Fost no han de pagar per un trajecte amb un cost mediambiental molt elevat. Com a independents, la nostra política comença i acaba a Sant Fost i durant el darrer any hem deixat palès, amb la tasca de gestió constructiva de Sanmartí i el seu equip, que el diàleg és l’argument més valuós en l’àmbit local, ja que l’Ajuntament és la institució més propera i el lloc al qual s’adrecen primerament els veïns. Aquest tarannà es pot comprovar en el nou portal web municipal, que incorpora novetats de Web 2.0 i un compromís de futur a favor de l’administració oberta també en el ciberespai. El pacte que vam signar el 23 d’abril de 2008 és un acord del qual ens sentim molt orgullosos per la seva orientació social i per l’aposta ferma per un bon govern. Volem continuar per aquest camí perquè creiem que és la millor manera de contruir un municipi orientat a les persones.

Independents Units per Sant Fost sempre ha apostat per l’estabilitat i ho continuem fent

Notícies i informacions d’interès

La regidoria d’Esports no s’atura
La tasca desenvolupada des de les diferents regidoríes encapçalades per Independents Units per Sant Fost no s’atura mai. La feina és feixuga, les hores dedicades incomptables però els resultats salten a la vista. Volem dedicar un espai especial a la Regidoria d’Esports, amb en José Manuel Murcia al capdavant. Fent un repàs al calendari dels mesos estiuencs veurem que les activitats no s’aturen i els esdeveniments importantíssims per l’esport a Sant Fost se succeeixen. Com ja és ben sabut, hem celebrat la Nit de l’Esport (que enguany ha estat molt participativa), així com la cloenda de l’Escola Esportiva Municipal (EEM). Hi ha, però, altres dates de gran importància: - 13-14 de juny: Torneig UE Sant Fost de Futbol - 19-20-21 de juny: 48 hores de bàsquet - Finals de juny: Inici dels campus d’estiu de bàsquet i handbol - 4-5 de juliol: 24 hores d’handbol - 6-7 de juliol: Semifinals Torneig Copa Futbol-7 - Juliol: Torneig futbol-sala Festa Major - Juliol: Torneig futbol UE Sant Fost de Futbol categoríes inferiors - Finals Juliol Festa Major Des de la regidoria es dediquen tots els esforços perquè la pràctica de l’esport a Sant Fost, tant des dels clubs com des de l’EEM, continuï sent un bé per a tota la població. Sant Fost és un referent en l’esport i des d’IUSF continuarem lluitant perquè així es mantingui. Fruit del treball d’aquesta Regidoria, amb el suport de tot l’equip de govern municipal -encapçalat per IUSF- i lluitant contra els pals a les rodes que ens anaven posant els grups de l’oposició, vam aconseguir finalment el camp de futbol que avui es troba en ple funcionament. A més, aquest estiu tindrem finalment la piscina municipal.

AQUEST ESTIU, GRÀCIES A LA TASCA ACTIVA DE LA REGIDORIA D’ESPORTS, TINDREM ENLLESTIDES LES PISCINES MUNICIPALS

Imatge del nou camp de futbol

2

Notícies i informacions d’interès

Un Ateneu des de la participació
Amb el lema L’Ateneu és teu. Coneix-lo, opina! la regidoria de Serveis Culturals (encapçalada per Margarita Santos, IUSF) busca la implicació de la ciutadania, associada o no, tant a l’hora de proposar com a la d’assistir als actes que s’hi programen. L’Ateneu és el centre de cultura de Sant Fost i com a tal, té les portes obertes per a tothom. Per a tot aquell que hi vulgui participar com a espectador, oient, visitant o alumne; o bé com a actor, cantant, músic, mestre, artista o col·laborador. S’ha obert un nou canal de comunicació, el correu electrònic ateneu@santfost.cat mitjançant el qual es poden fer arribar propostes, suggeriments, demandes, etc., que seran ateses i rebran resposta. La participació per a nosaltres és molt important i valuosa! Per altra banda, s’ha contactat amb les entitats perquè difonguin la informació entre els seus associats i se’ls ha convidat a participar activament a l’hora de proposar i realitzar activitats adreçades a la població, dins de la programació de L’Ateneu. Per a IUSF la participació és molt important i valuosa!

PER A INDEPENDENTS UNITS PER SANT FOST, EL MÉS IMPORTANT ÉS TREBALLAR PEL POBLE, SEMPRE AMB ACTITUD CONSTRUCTIVA

Mentre altres critiquen, IUSF es dedica a treballar
Malauradament des de GSF la seva portaveu, la Sra. Montserrat Armengol, s'ha acostumat a fer servir els mitjans de comunicació de forma continuada i quasi obsessiva per tergiversar i faltar a la veritat reiteradament. En els darrers temps hem tingut dos exemples: El primer va ser quan va acusar l'equip de govern, encapçalat per IUSF, d'avançar en l'aprovació del POUM sense diàleg amb els veïns, veïnes i entitats. Res més lluny de la realitat, ja que les reunions i el diàleg han estat una constant en aquest projecte i hem pogut tancar acords satisfactoris que demostren la voluntat de consens i l'esperit de diàleg. El segon i més recent, el trobem quan aprofitant una errada en la redacció d'un article a un mitjà va acusar l'equip de govern de fer servir el nomenament d'un càrrec de confiança amb fins partidistes. Els decrets dels nomenaments han de ser signats obligatòriament per l'Alcaldia però això no vol dir que siguin càrrecs de l'alcaldessa. Desconeixement de la normativa o mala fe? O potser ambdues coses. El 23 d'abril de 2008 es va signar el pacte de govern IUSF-CiU-ERC. Els termes de l'acord van ser fets públics i es van penjar a la pàgina web d’IUSF. Un dels apartats del text diu que tots els partits podran nomenar un càrrec de la seva confiança i això és el que recentment ha fet ERC per ocupar-se d'àrees que són competència del seu partit dins l'equip de govern. Tothom coneix quin és el tarannà de GSF i de la seva portaveu. Per ells tots els projectes i treballs que presenta l'equip de govern són erronis, estan poc treballats i necessiten d'una comissió. Però, en comptes de mostrar disposició a col·laborar, GSF no aporta res de nou, repetint sempre el mateix sigui quin sigui el tema tractat. Per què no deixen de posar pals a les rodes i comencen a construïr en positiu? Ells sabran per què ho fan. Mentrestant, nosaltres ens dediquem a treballar sense defallir per Sant Fost. 3

El nostre partit

Juan Francisco Fernández, president de la nova Executiva
Juan Francisco Fernández, primer tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Sant Fost, es va convertir el divendres 20 de febrer en el nou president d'Independents Units per Sant Fost, primera força del municipi pel que fa al nombre de vots i regidors. Fernández substitueix Joan Gassó, que va deixar l'executiva el passat mes de novembre. La candidatura que encapçalava Fernández està constituïda per Enric Gil com a vicepresident, Ferran Forns com a secretari i Irene Romero com a tresorera en els principals càrrecs. Va ser l'única que es va presentar i va sortir escollida sense cap vot en contra, demostrant així la unitat del partit. La resta de membres, en el lloc de vocals, són els electes actuals (Montserrat Sanmartí, José Manuel Murcia, Margarita Santos i Ferran Mauri) i els afiliats Ignacio López, Manel Martínez i Marc Sánchez. Els objectius de la formació són créixer com a partit per continuar guanyant les eleccions i oferir una imatge renovada, tot atenent les necessitats de la població, i amb una tasca més activa dels afiliats en les diferents comissions. En el discurs posterior a la votació, Fernández va mostrar el seu total suport a l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i va emfasitzar la importància de les activitats socials i de la comunicació en l'engrescador nou període que comença.

Juan Francisco Fernández, número 2 a les llistes de 2003 i 2007, és regidor des de 1999 i actualment ocupa el càrrec de primer tinent d’Alcalde del Consistori santfostenc. El seu compromís és fer créixer el grup i mantenir-lo com a referent polític en el nostre poble.

IUSF crea un grup al Facebook

Independents Units per Sant Fost ha creat un nou canal de comunicació a la xarxa social Facebook. Es tracta d’un grup al qual es pot inscriure qualsevol simpatitzant, tot participant en debats i visualitzant les notícies, enllaços i imatges que es van compartint. L’adreça és http://www.facebook.com/home.php#/ group.php?gid=117912850044
Web: www.iusf.net Correu-e: premsa@iusf.net Juny 2009

Publica: Independents Units per Sant Fost. Comissió de Comunicació: Enric Gil Garcia i Ferran Forns Giró