You are on page 1of 2

365 RAZLOGA ZA RADOST profesor Spasoje Vlajic= str.

117 Uslovi za uspeh - Da biste mislima,zapravo mozdanim zracenjima,uticali na svet oko sebe i voljno stvarali fizicku stvarnost,potrebno je ispuniti sedam uslova,sedam koraka u tehnologiji svesti.Ovde ih navodnimo po redu koji se primenjuju tokom prakticnog rada.1.Smirite um i odrzavajte povoljna stanja svesti neprekidnim podsticanjem dobrih osecanja i vedrog raspolozenja. 2.Odredite svoju zelju. 3.Stvorite misaonu sliku svoje zelje.4.Pomolite se sa zeljom da ce se zelja ostvariti,ali unapred pomireni sa bozijom voljom.5.Sto vernije,unapred osetite da se zelja vec ostvarila.6.Nekim spontanim postupkom potvrdite svoje uverenje.7.Strpljivo cekajte da se stvore uslovi za ostvarenje vase zelje,a kad se to bude desilo onda sa poletom iskoristite pruzenu priliku.Sazeto receno,osnovni cinioci celovitog obrasca za uspeh,glase: SMIRI SE! POZELI! ZAMISLI! VERUJ! OSETI! UCINI! STRPI SE! Ovu tehnologiju posvecujem milim i upornim srcima koja zele da budu bolja,uspesnija i radosnija od prethodnih sebe! SRECNO!

MOC MISLI strana 149-STVARANJE SRECE Kada se pravilno koristi,sila znacenja povoljno utice na ostvarenje zelja i stvaranje srece! UPUTSTVA: sreca se stvara umecem da sebe dovedemo u stanje budne svesti pri kome i priroda pomaze da nam se ostvare zelje i namere.To je stanje svesti koga prate mozdani talasi od oko deset herca.Postize se smirenjem uma do koga dolazimo i kada pracenjem znakova i znamenja svest oslobadjamo od briga i ustaljenog nacina razmisljanja. Iz prethodnih opisa,mozemo izvuci osnovne cinioce koji objaznjavaju na koji nacin se privlaci i stvara sreca. Sreca je prirodan rezultat nasih postupaka i sami je stvaramo povoljnim mislima i ponasanjem.Kad vise ljudi veruje u srecan ishod i smireno ga ocekuje,onda svako od njih,na svoj nacin;utice da se on ostvari. Sreca se privlaci usmeravanjem misli na ono sto prizeljkujemo. Sreca se stvara umecem da sebe,kao sto smo navodili,dovedemo u stanje budne svesti,kad nam i priroda nesebicno pomaze.to je stanje svesti praceno mozdanim talasima oko deset herca. Oni koji znaju da mislima naduzrocno uticu na fizicke dogadjaje imaju veliku prednost. Ta prednost je u delotvornom koriscenju misaonih slika,dakle koriscenju jos jedne dimenzije,dimenzije svesti. Tako se nadgradjuje ono sto je dobro u prirodi i misljenju.Osobe koje ovladaju tim umecem,postaju mudrije.One lako stvaraju srecu-sebi i drugima. BUDITE TAKVA OSOBA!

SKRIVENI ZAKONI SUDBINE knjiga prof.Vlajica-strana 25/SVEST I VREME Rec je poseban vid energije koja ima znacenje.Zahvaljujuci znacenju energija reci je prisno spojena sa svescu,ona je osvescena.Preko reci energija razume samu sebe.Svaka rec ima dve vrste poznate energije i jednu jos neobjasnjenu.Poznate energije su mehanicka i elektromagnetna,a ona treca,tananija od njih,povezana je sa znacenjem.Dakle,svaka rec ima svoj zvuk,a posle delovanja na bubne opne i svoju boju,svoj elektricni impuls i elektromagnetni talas koji se prostire do mozdanih celija,gde izaziva posebna zracenja,izuzetno malih titraja.Ta mozdana zracenja su povezana sa stanjem svesti i izgleda da su fizicki izraz neceg jos dubljeg.Smirenje uma,titraji se usporavaju i svest uvode u natculne nivoe,u svet snova i duhovnih dimenzija,gde se u prosirenoj sadasnjosti istovremeno nalaze proslost i buducnost.Uznamirenje prate brzi treptaji i ulazak u polje culnih dozivljaja i ovog naseg,jednosmernog vremena. Znaci,stanja svesti su most izmedju materijalne i duhovne stvarnosti,a ujedno i spona izmedju juce,danas i sutra.Promenom stanja svesti,menjaju se frekvencije odgovarajucih mozdanih talasa a time i usmereni odlazak u proslost ili buducnost.Taj put kroz okean vremena ostvaruje se pomocu hipnoze,autohipnoze i slicnih postupaka.Istrazivanja sa doktorima Maticem i Ulanovim potvrdila su da se svetlosnom formulom moze izracunati koje reci usmeravaju hipnotisanu osobu napred ili nazad-kroz vreme.Zute reci osvetljavaju proslost,plave buducnost,a zelene i crvene izazivaju metezne,zbunjujuce reakcije svesti.Prakticna primena ovih saznanja priblizava nas ceznji vekova da napokon pronadjemo nacin na koji se otvara vreme,da svojevrsnim materijalnim vremeplovom putujemo kroz trenutke,dane i vekove."

Lekovita mo govora Da radost zameni tugu Pie Spasoje Vlaji Pravilnom upotrebom misli i govora svako moe biti sopstveni lekar i iscelitelj. Misao prethodi govoru. Hteli to ili ne, misli (rei) ostavljaju svoj trag u naoj svesti i biohemiji tela. Na tome se zasniva lekovita mo misli i govora. Posebna energija Re sadri poseban vid energije koja ima znaenja. Re je najvii simbol i po tome se razlikuje od sivh ostalih pojava. Drevni mudraci smatraju da je re prauzor stvaranja, a prevoeno edo rei je svetlost. I ree Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost (I Moj. 1,3 ). Taj praobrazac stvaranja neprekidno se ponavlja u naem mozgu gde misli, zapravo rei, pokreu ivane struje i modane talase koji su elektromagnetne, svetlosne prirode. Dakle, koristei misli i rei mi se leimo prauzorima i praobrascima stvaranja. Zahvaljujui znaenju, energija rei je spojena sa sveu osveena je. Preko rei, energija razume samu sebe. Uz pomo arolije govora, beslovesno je postalo slovesno. Svaka re ima dve vrste poznate energije i jednu jo neobjanjenu. Poznate energije su mehanika i elektromagnetna, a ona trea, tananija od njih, povezana je sa znaenjem. Dakle, svaka re ima svoj zvuk, a posle delovanja na bubne opne, i svoju boju, svoj elektrini treptaj i elektromagnetni tala s koji se prostire do modanih elija. Prostiranje se vri ivanim kanalima, ali i kroz samo tkivo. Modane elije prepoznaju tu boju rei i od nje zavisi uestalost (frekvencija) ivanih struja i modanih talasa. Preko svetlosne formule se na osnovu zvune energije izraunava i odgovarajua boja rei (videti knjige Leenje zvukom i bojama i Nova metafizika). To prevoenje zvuka u svetlost, a svetlosti u ivane struje i modane talase, upotrebili smo za odgovarajue misaone i zvune obrasce koji dovode do opteg poboljanja, leenja napretka, uspeha Praktine oglede sam vrio i sa pirmarijusom Tihomirom Jovanoviem, neuropsihijatrom, dugogodinjim upravnikom poznate beogradske klinike za duevne boleseti Doktor Laza Lazarevi. Saradnja je izuzetno uspena, a uinci povoljni. Kao i u prethodnim sluajevima obrasce dajemo u ritmu broja sedam, gde se za svaki dan u nedelji, poev od ponedeljka, ponavljaju ovi sadraji: smirenje, radost, zdravlje, napredak, uspeh, ljubav, duhovnost.

udesna mo Delovanje misli i rei na zdravlje i opte poboljanje, ostvaruje se preko zvunih obrazaca, datih u obliku jezgrovitih reenica, i uz odgovarajue misaone slike. U odnosu na srodne pristupe (autogeni trening, psihoterapija reima i slino), mi smo, upotrebom svetlosne formule, dobili znaajna poboljanja: uz znaenje rei, birane su i one sa najpogodnijim energijama, zapravo bojama. Recimo, ako je potrebno smiriti srce, biraju se rei plave i ute boje, iju energiju prihvata parasimpatikus deo ivanog sklopa koji usporava rad srca. Meutim za ubrzavanje bila (puls) koriste se rei crvene i zelene boje iju terapiju prihvata simpatikus. Dakle, uspostavili smo skladniji odnos izmeu energije zvuka, ivanih struja i odgovarajueg znaenja, nego to je to bilo d o pojave svetlosne formule. Snagu tih zvunih obrazaca pojaavaju i odgovarajue misaone slike. Povoljan uslov da se na ovaj nain ostvare puni uinci je i u monom obrascu za uspeh: Veruj! Zamisli! Oseti! Uini! Kad je u pitanju zdravlje, onda veruj u izleenje zamisli i oseti da si isceljen i unapred uinkom pokai da se to ve desilo . Da bi bilo jasno o emu se radi, opisau jedan od praktinih sluajeva. Posle saobraajnog udesa gospodin Boko je imao jake bolove u leima. Jedva se kretao, a stanje se pogoravalo. To se desilo krajem januara meseca. Posavetovao sam ga ta da ini i on je posluao. Uz fizike vebe, koje su mu odredili lekari, primenio je i ovaj postupak. Svakog dana se molio Bogu za oprotaj grehova i sve dublje verovao da e biti izleen. Zamiljao je i gotovo oseao da je na moru, da se suna, pliva, eta bez napora. Takoe je i razgovarao sa svojom kimom, u smislu: Dobro jutro, oseam da si bolje nego jue. Sve to ti treba za ozdravlj enje uzmi iz energije mojih misli, ivanih struja, krvi, tkiva, kostiju ive misaone slike su ga toliko ponele da je obezbedio b oravak u Herceg Novom i Igalu za juli mesec. Znai, on je u potpunosti primenio osnovni obrazac za uspeh: Veruj Zamisli! Oseti! Uini! Lekari su se udili brzini njegovog oporavka, a on se u julu mesecu stvarno kupao na moru trajno izleen.

MOC MISLI knjiga-strana 107 LEKOVI IZ DIMENZIJE UMA Smirenje uma Svaku duhovnu vezbu pocinjemo sa odredjenim molitvama.Zbog znacaja tog cina i ovde cemo ga ponoviti.Zauzme se udoban polozaj i misli usmere na znacenje molitve.Prvo se izgovara molitva "Oce nas".Zatim se izgovara molitva za oprostaj grehova:"BOZE MILOSTIVI,oprosti mi sve grehe,daj mi snage da se izbavim od njih i ispunim vrlinama koje me priblizavaju Tvojoj savrsenoj promisli za nas spokojan,radostan,zdrav, dugovecan zivot na Zemlji i blazen na nebu.Tebi slava i hvala vavek.AMIN" Posle toga se uz ravnomerno disanje,nastavlja sa Isousovom molitvom/"Gospode pomiluj,Gospode pomiluj" Kada molitva smiri um,prelazi se na duhovne vezbe za postizanje boljeg zdravlja i razlicitih uspeha.Svrha ove vezbe je da u coveku probudi pet lekara i objedini njihov rad za uspesno ocuvanje zdravlja i isceljenje. Pocetak je kao i u prethodnim vezbama.Citaj polako,pazljivo.Citaj tako da i u tisini cujes poruke ovih reci:"Molitve su te opustile,smirile...Ti si kruna stvaranja i u sebi objedinjujes pet stvarnosti:duh,dusu,um,razum i telo.Po svojstvima tih stvarnosti sada ces probuditi pet lekara u sebi i objediniti njihovu moc.Smiren,ispunjen radoscu,ostvarujes ceznju mnogih pokolenja,ceznju vekova iskazanu recima:upoznaj samoga sebe.Covece,velicanstven si i krstolik....Sada si na strani andjela jer se u tebi budi tvoja bozanska sustina;u duhu vera i blazenstvo,u dusi ljubav i spokoj,u umu nada i dobrota,u razumu mudrost i radost, u telu zdravlje,snaga, polet... Sada oseti da ti se iz mozga siri cista,prozracna svetlost...Ona prozima svaku celiju,ona te leci....Usmeri je na deo tela kome zelis da pomognes...Sada se prekrsti i uputi molitvu Gospodu,molitvu za isceljenje:"Boze milostivi,oslobodi me svih bolesti,zastiti me od njih i njihovih uzroka i daj mi zdravlje koje je u skladu sa Tvojom savrsenom promisli za nas radostan,spokojan,zdrav,dugovecan zivot na Zemlji i blazen na nebu.Tebi slava i hvala vavek.AMIN!