P. 1
Multimedia Curs 7

Multimedia Curs 7

|Views: 2|Likes:
Published by Beatrice Neacșu
mm
mm

More info:

Published by: Beatrice Neacșu on Sep 18, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/14/2014

pdf

text

original

Multimedia – curs 7 / 21.11.

2011

Layout + Design Structura hipertext/hipermedia. Designul web si layoutul paginii sunt 3 concepte diferite care sunt relationate intre ele, dar care se bazeaza pe principii si componente diferite. Hipertext/hipermedia = o inf. de dif. tipuri media legata prin diferite tipuri de linkuri. Layout-ul = o pagina a unui site sau mai multe pagini ale unui site ce se regasesc de obicei pe acelasi nivel al structurii hipertext/hipermedia -presupune asezarea ordonata si ierarhica a unor componente pe suprafata ecranului

Unde: X=imagine; T=text Design = componentele ce pun in functiune si sunt legate de structura hipertext/hipermedia si de layout-urile paginilor Componentele de design ce sunt folosite pentru o pagina web:

stil 4.contrastului a.aliniamentului 3.inaltime – se refera la corpul caracterului. Design-ul paginilor web se refera la 3 componente: -dimensiune -navigare -caracterisicile textului . culoarea este cea mai importanta b. alegerea unui model de layout si design atribuit se realizeaza in concordanta cu anumite principii: 1.repetitiei (existenta unui grup de elemente ce se regasesc in mod constant in aceeasi pozitie si cu acelasi aspect pe toate paginile web ale unui site Aceste componente fac din site un produs unitar si nu o colectie de pagini web de diferite modele.-dimensiunea -navigarea -textul Putem creea mai multe modele de layout cu acelasi design si putem avea un model de layout cu mai multe variante de design. In pagina web. Pentru realizarea unui site web.proximitatii (apropierii elementelor) 2. dar si la dimensiunile diferite ale imaginilor folosite in pagina.culoarea – e cel mai usor de identificat si de utilizat si e pusa pe cele mai multe elemente din ecran c.

Elementul de navigare din design-ul paginii web ne pune in legatura cu structura hipertext/hipermedia.Navigarea descrie pe ecranul PC-ului modalitatea de parcurgere a structurii hipertext/hipermedia. Numele de optiune de meniu trebuie sa fie foarte simple. layout si continut. meniuri. dar si pe elementele de navigare. fara sa ridice semne de intrebare pentru utilizatori. butoane. clare. Atentia cea mai mare a utilizatorului se focalizeaza in partea centrala a ecranului. Utilizabilitatea e verificata prin studii de iTracking. Utilizabilitatea = caracteristica unei pagini web care are un layout si un design si se refera la usurinta in folosire a informatiilor de pe ecran. acestea aratand zonele de pe ecran unde se focalizeaza atentia utilizatorului. butoane si meniuri. iTracking Design-ul + layout-ul paginii web trebuie sa atinga obiectivele de utilizabilitate care se refera in mod clar la navigare. . Navigarea se poate realiza prin cuvinte cheie.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->